'Apple integreert geen vingerafdrukscanner achter scherm in toekomstige iPhones'

Apple is voorlopig niet van plan om in toekomstige iPhone-smartphones een vingerafdrukscanner achter het scherm te stoppen. Dat stelt Ming-Chi Kuo, een analist die vaker juiste voorspellingen heeft gedaan over onaangekondigde Apple-producten.

De fingerprint on display-technologie, waarbij een vingerafdrukscanner achter het scherm wordt geplaatst, groeit in 2019 met vijfhonderd procent bij Android-smartphones, stelt Kou volgens 9to5Mac. Volgens de analist volgt Apple deze trend nog niet bij de nieuwe iPhones die het bedrijf in de herfst van volgend jaar uitbrengt. Hij meldt niets over de plannen van Apple met de toestellen die het na de herfst van 2019 zal uitbrengen.

Volgens Kuo zijn er enkele beperkende omstandigheden die wellicht hebben bijgedragen aan Apples vermeende besluit om voorlopig nog geen gebruik te maken van Touch ID als onderdeel van het scherm. Zo zou de beperkte ondersteuning voor oledschermen een rol hebben gespeeld, net als het feit dat de sensors nu nog vereisen dat de gebruiker een bepaald deel van het smartphonescherm aanraakt voor de ontgrendeling; Kuo stelt dat de technologie pas eind volgend jaar zover gevorderd is dat het mogelijk wordt om een willekeurige plek op het scherm aan te raken voor een succesvolle scan van de vingerafdruk.

Kuo meldt dat Apples Face ID-technologie als biometrische beveiligingsoplossing het goed doet in huidige iPhones en dat de technologie van de vingerafdrukscanner achter het scherm in Android-toestellen steeds vooral als test wordt toegepast om de technologie te verbeteren. De analist voorspelde in juli dat Samsung in begin 2019 een ultrasone Qualcomm-vingerafdrukscanner gaat integreren in de Galaxy S10.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

05-09-2018 • 07:44

240 Linkedin

Reacties (240)

Wijzig sortering
Het enige negatieve van mijn iPhone X is de prijs. Ik mis een vingerprintscanner niet. Je betaald erg veel voor wat je krijgt. Maar wat je krijgt werkt zoals je mag verwachten. Achteraf had ik toch liever voor de 8 gekozen en de paar 100 in mijn zak gehouden. Maarja, achteraf is mooi wonen, en dat doe ik ook niet.

[Reactie gewijzigd door Macboe op 5 september 2018 08:00]

Ik vrees alleen dat veel mensen dit hebben... En dus een volgende keer wat huiveriger zijn om 1000 euro + neer te tellen voor een nieuwe iPhone. En dat zou voor Apple wel eens slecht nieuws kunnen zijn! (al blijven er wellicht ook genoeg Apple fans die nagenoeg ieder bedrag neertellen... Ongeacht wat het toestel is. (en nee - dat is geen Apple-bash... voor ieder ander merk geldt namelijk gewoon hetzelfde!)
Same, ik ben erg blij met mijn X maar had liever deze generatie overgeslagen en de komende "goedkopere" versie gekocht om een paar honderd euro op zak te houden. 1000 euro is gewoon teveel voor een telefoon...
Waarom zou er een iPhone 6,1 budget versie komen? 8)7
Daar geven jullie nu al het antwoord op. Dat gaat de bestseller van dit jaar worden
Gezien hoe snel de iPad 1 afgeschreven werd en hoe lang de iPad 2 verkocht werd bedacht ik me dat ik de X ging overslaan en dat ik de 2e generatie aanschaf, ongeacht de prijs.
Niemand moet 1000+ euro neertellen voor een nieuwe iPhone. Er zijn al te koop voor veel minder.
Bij mij gaf het compactste formaat met een dubbele camera de doorslag.

Van FaceID lag ik niet wakker. Maar ik vind het persoonlijk prettiger werken dan TouchID. De ‘nadelen’ van FaceID zijn naar mijn mening minder ‘nadelig’ dan TouchID, maar dat is persoonlijk.

Ik twijfel er ook niet aan dat TouchID of FaceID onveilig is, Apple doet mega geheimzinnig over alles wat ze doen en ze bewaren hun geheimen (mails, berichten, foto’s) op dezelfde toestellen die ‘wij’ gebruiken.
Vind ik totaal niet gek, ook was Apple erg "innovatief" met de iPhone X, ze hebben wel technologieën gebruikt die al vrij veel getest waren.

In mijn korte ervaring is een vingerafdruk scanner scheet het scherm toch beetje hit or miss, en ik zie Apple en Google niet als bedrijven die met hardware gaan experimenteren zoals veel Chineze fabrikanten het nu wel doen.

En ik zie, in minder mate, Samsung ook die richting gaan van meet conservatief kwa experimenten.
Het blijft altijd een balans zoeken tussen vernieuwende en bewezen technieken.... Samsung heeft inderdaad aardig geleerd van het accu-debacle (te snel!), Sony begint een beetje te leren van het blijven hangen in het bestaande en gaat eindelijk iets vernieuwen (te langzaam!). Apple zoekt de middenweg. Wat mij betreft blijven ze daarmee iets achter... De iPhone X vond ik niet heel bijster innovatief, zeker in combinatie met de bizarre vraagprijs. Dan had er naar mijn mening wel wat meer nieuws in mogen zitten dat echt van meerwaarde is.
Bij Samsung bedoelde ik niet de accu van de Note 7, dat was pech en veel sensationalisme denk ik, maar de feit dat in het verleden gingen ze allerijl features (hardware en software) presenteren en gingen ze diep in tijdens de presentatie van de toestellen.... Tegenwoordig hebben de galaxies nog steeds veel features, maar leggen ze geen druk op tijdens de presentatie, en de zijn erg gaan focussen op key features.

De iPhone X, tja, het is afhankelijk met wat je het wilt vergelijken, in vergelijking met een iPhone is dat best wel een stap vooruit... Maar ook in vergelijking met andere toestellen ook, de velig, betrouwbaar en relatief snel gezichtsherkenning hadden we nog niet eerder gezien in een telefoon, de iris scanner van de Lumia 950 was erg onbetrouwbaar en langzaam vond ik, idem met de gezichtsherkenning / iris herkenning van de S8.
Vernieuwing door de jaren heen... random, ben vast links/rechts wat vergeten :)
3310 > Symbian OS o.a.
Nokia N97 > iPhone / Blackberry
iPhone / Blackberry > Android OS based toestellen.
iPhone 3GS > iPhone 4
Vinger unlock tech
Gezicht unlock tech
----- stilstaand water...
geen randen, grotere schermen en god knows what else zie ik niet als nieuwe innovatieve techniek, op papier zeker, maar voor mij als eindgebruiker dat ik echt een wow moment heb, nope, waarom?

Naar mijn idee is de mobiele telefoon nu op een stadium gekomen waarop ik denk: tis wel goed zo, auto's zijn ook gestopt met 4 wielen en slechts 1 stuur. Iedereen vind het prima, als er maar meer gemakken mee komen en unlocken gaat nu met vingers/scanners zodanig handig dat het voor mij wel goed genoeg is nu. Ik denk dat een heel select groepje mensen nog bereid te vinden is 1000+ euro voor hardware te betalen als je bedenkt dat het gros hooguit een laptop van zeg 399 in bezit heeft. Ik ben zelf van een 5S naar een iPhone 7 gegaan bijv

Een accu die met gewoon goed dagelijks gebruik 2 hele dagen meegaat zou ik pas weer een wow momentje hebben, alleen denk ik dat die accu techniek nog niet in uitrolbare fase bevindt.
geen randen, grotere schermen en god knows what else zie ik niet als nieuwe innovatieve techniek, op papier zeker, maar voor mij als eindgebruiker dat ik echt een wow moment heb, nope, waarom?
Ik word ook niet wakker van een bezelless display, vooral als je dan een inkleppling heb, toch denk ik dat de massa dit wel mooi een futuristisch vinden.
Ik denk dat een heel select groepje mensen nog bereid te vinden is 1000+ euro voor hardware te betalen als je bedenkt dat het gros hooguit een laptop van zeg 399 in bezit heeft. Ik ben zelf van een 5S naar een iPhone 7 gegaan bijv
Weliswaar de 400 tot 600 euro prijs classe erg populair is, ik denk dat die groep consumenten die bereid zijn om 1000€ te geven voor een smartphone nog best wel groot is.

En waarom ze de goedkoopste laptop van de Mediamarkt hebben en een toestel die 3 keer de prijs is, gewoon omdat ze die laptop niet of bijna niet gebruiken.
https://www.icreatemagazi...st-verkochte-iphone-2018/

Als je op internet zoekt dan zie je wel dat de X misschien meer oplevert more bang voor de uitgegeven buck door Apple, maar cijfermatig fysieke verkochte toestellen loopt zeker terug, dat heb ik destijds ook in de harde cijfers gezien van wat er bij de vorige werkgever besteld werd bij Apple, waar wij 1200 iPhone 7s 32 GB handig in een maand kwijt raakten werden er totaal over de iPhone X 400 totaal (ongeacht uitvoering) verkocht.

Ik ben wel van mening dat die markt groter is dan ik destijds dacht dat die zou worden. Al is dat hier op kantoor toch meer 7/8 dan X. Ik hoor dan ook van diegenen die wel de X hebben dat ze toch 1000+ wel steep vinden vs de macbook pro die ernaast ligt... of de iPad Pro - net zoals met alles komt er een keer een limiet aan wat je kunt verkopen aan de massa, de fans kopen toch wel je spulletjes.
Ik mis een vingerafdruk totaal niet op de X. Maar enige nadeel is wel het gedwongen omhoog swipen bij het unlocken.
Goed nieuws voor jou dan. In de aankomende iOS 12 update is dit verholpen/aangepast. ;)
Ik zie deze instelling nergens in iOS 12.
Goed nieuws voor jou dan. In de aankomende iOS 12 update is dit verholpen/aangepast. ;)
Oooo dat is inderdaad top dan, was paar weken nog afgestapt van de beta dus in ieder geval een aanpassing waarop ik mij mag verheugen.
Ik draai de laatste beta maar ik weet niet wat hij bedoelt, je moet nog steeds omhoog swipen om bij je apps te komen. Overigens vind ik dit zelf prima, 9/10x wil ik alleen notificaties lezen en zou het me enorm irriteren als hij automatisch unlockt naar m’n apps
Merkwaardige opmerking in de laatste alinea: " en dat de technologie van de vingerafdrukscanner achter het scherm in Android-toestellen steeds vooral als test wordt toegepast om de technologie te verbeteren"

Dus volgens deze man worden de Android toestellen met de nieuwste ontgrendel-functies op de markt gebracht als test om te techniek beter te maken? Dat klinkt wel een beetje als Android bashen: ik kan me voorstellen dat Samsung en co dit soort technieken toch echt alleen in hun high-end telefoons stoppen als het (voldoende) uitontwikkeld is, zeker omdat het een veiligheidsfunctie betreft.
Precies, dus waarom is het android bashen als je zelf letterlijk de reden zegt waarom die persoon het ziet als test? Als iets dat nog niet voldoende is uitontwikkeld in een product wordt gestopt kan je toch zeggen dat het een proef is?
Ik denk dat vele Android fabrikanten de voordelen van fingerprint scanning blijven beamen. De irisscan op high end Samsung telefoons werkt ook goed. Welke methode ook wordt gebruikt, de kans dat een gelijkaardige persoon (tweeling of lookalike) binnen raakt is met biometrics redelijk klein. Leuk voor Youtube video's maar in de praktijk onwaarschijnlijk. Passcode en pattern zijn wat makkelijker te raden door smudges in een hoek te bekijken.

Als Apple met een betere methode komt (blood vein scanning bvb), dan zal Kuo de Android makers alweer achterhaald vinden en zeggen dat ze in het stenen tijdperk van 3D face scanning leven. Het is een zeer goede Apple analyst om geruchten op waarheid te verifiëren, maar projectie van de toekomst is niet zijn forte.

In ieder geval: dat die fingerprint scanner weg ging wist iedereen toch al verleden zomer met de X geruchten? Toen was de redenering dat Apple niet graag terugkrabbelt en zeker geen in-screen scanner ging maken, de scanner was ten dode opgeschreven. Nu is het ineens "verrassend" nieuws...
Dat is niet bashen. Kijk naar de vaak halfslachtige implementaties van met name Samsung op nieuwe features.

Die nieuwe emoyi’s van mensen bv. Of de irisscanner, of de eerste versie van de vingerprintscanner. Allemaal noodgrepen om Apple bij te benen en te kunnen laten zien ‘wij kunnen het ook’.
Jammer dat de vinger sensor verdwijnt, dit wat wel een Apple gimmick. FaceID, meh.....
Duidelijk dat je face id nog niet geprobeerd hebt.
Heeft enkele kleine voordelen tov vingerafdruk.

Scherm dimt niet zolang je er naar kijkt.

Het volume van een alarm wordt aangepast (stiller) als je naar de telefoon kijkt.
Hét nadeel van FaceID vind ik nog steeds dat je de front camera niet meer kunt afplakken (ivm privacy). Ik vind dat je daar maar weinig over hoort, maar voor mij een dealbreaker tov TouchID. Daarom toch maar een 8 ipv een X of Xs
Gelukkig dat iOS developers de camera niet kunnen activeren zonder dat jij het door hebt of er toestemming voor hebt gegeven.
Ik ben altijd bang voor creatieve workarounds, maar dat hoeft dus niet denk je?
Hier hoef je echt niet bang voor te zijn. Allereerst: waarom zou iemand specifiek jou willen hacken? Waarom zouden ze bedenken, dit is het persoon dat we moeten hebben, waarom niet 1 of andere directeur?

Tijd geleden in een video een mooie quote gezien: de kans dat iemand specifiek jou hackt zonder reden is net zo groot als dat je ineens willekeurig op straat wordt neergestoken.

Daarnaast inderdaad wat joey zegt, als een app de camera wil gebruiken roepen ze de api van apple aan, welke de melding laat zien met de vraag of dit mag, deze melding is in principe serversided en lastig te omzeilen.

Zolang je geen rare dingen doet op je telefoon zal je geen gedoe krijgen :)
Iemand hackt niet specifiek jou, maar hackt b.v. een miljoen mensen die gebruik maken van een bepaald systeem waar een kwetsbaarheid in zit. Vervolgens kunnen ze daar van alles mee doen. Video opnemen en automatisch analyseren door middel van software die documenten of blote lichamen herkent. Of je kunt het zo gek niet verzinnen wat mensen allemaal doen. Zo gaat dat met ongerichte phishing immers ook: ze werpen hun net breed uit.

Of en hoe vaak dit daadwerkelijk gebeurt met telefoons weet ik niet – en waarschijnlijk weet niemand dat, als het (nog) niet ontdekt is. Dus als je aanneemt dat hacken althans in theorie mogelijk is, is dat wel een reden om je camera af te plakken.
goed punt, waarom specifiek mij??

maar: better safe than sorry
Maar zo kun je toch ook geen auto meer rijden, of een ritje in een achtbaan? Een sigaretje doen of gewoon een lekker pilsje drinken. Allemaal gevaren, alleen de kans is erg groot dat er niks gebeurd.
Tuurlijk wel. Alles kan gehackt worden.
FaceID gebruikt geen frontcamera.
dacht ik eerst ook maar collega's geven aan dat als alleen front camera wordt afgeplakt, FaceID toch niet werkt
Dat is eenvoudig te testen. 😃 Ik ga t even proberen.

Ik kan u melden dat nadat ik de camera heb afgeplakt, faceID gewoon werkt.

[Reactie gewijzigd door OhMyGod op 5 september 2018 12:41]

Dit kan ik ook bevestigen, papiertje voor de camera gehouden, blijft werken
dat is mooi om te horen, bedankt!
Hier ook, camera afgeschermd.. werkt feilloos.
Kan het te maken hebben met een instelling voor faceID? Volgens mij kun je instellen dat het voor faceID ontgrendeling vereist is dat je met je ogen open kijkt, maar dat kun je ook uitzetten. Zou dat kunnen verklaren dat het bij m'n collega niet werkt en bij meerdere tweakers hier wel?
Nope, bij mij staat aan dat ik moet kijken en hij werkt prima wanneer afgedekt
Oké, dat kan het dus niet zijn. Ik zal ze nog eens vragen te testen, misschien gaat het bij hun toch ook dan.
Dan zal je helemaal geen smartphone moeten nemen en gewoon ergens in een oerwoud wonen zonder electrischiteit.

Ze volgen je echt niet hoor dus een camera afplakken is vrij zinloos.
FaceID werkt ook zonder camera, die staat alleen op bij het instellen van TouchID als guide, maar zowel gebruik als instellen ervan lukt met een afgeplakte camera.
Zou voor de marketing ook niet goed zijn om eerst te zeggen dat FaceID de toekomst is en dat TouchID niet zo goed werkt als FaceID en dan 2 jaar later weer TouchID te laten gebruiken.
Een andere reden voor FaceID is, Politie mag je lichamelijk jouw duim/vinger niet met geweld forceren voor het unlocken van je iPhone. Maar een iPhone voor je gezicht houden is geen issue, dus het unlocken van een telefoon wordt een stuk gemakkelijker gemaakt.
Zolang jij niet naar je telefoon kijkt wordt hij niet ontgrendeld.
Die FaceID is beter dan je denkt hoor, supersnel en soms hoef je niet eens helemaal recht voor de telefoon te zitten voordat hij je al herkent. Zonnebril op maakt niet uit, dus ogen dicht maakt ook niet uit. De politie hoeft dus per saldo alleen je telefoon op je te richten en hij gaat al van het slot.
BCGraaf heeft gelijk, als je niet naar je telefoon kijkt weigert hij te ontgrendelen. Als je naar links of rechts kijkt of je ogen sluit gaat hij gewoon niet open.
Ik heb anders de iPhone X van een vriend van me ontgrendeld door hem op te tillen en in zijn richting te wijzen, hij keek half opzij naar zijn kind en toch ging de telefoon open.

Wat ik probeer te zeggen is dat de opmerking van BCGraaf niet altijd waar hoeft te zijn, waarom dat meteen met een -1 wordt gewaardeerd (door wie dan ook) vraag ik mij dan af. Ik praat uit eigen ervaring, on-topic en val niemand aan.
Ik heb het toestel zelf en regelmatig proberen collega's het ding voor mijn neus te houden om de muziek te kunnen veranderen, als ik niet naar het toestel kijk gaat hij echt niet open.

Geen idee wie je gemod heeft.
Het kan natuurlijk zijn dat hij de instelling “aandacht vereist voor FaceID” uit heeft staan in de FaceID instellingen. Als dit uit staat ontgrendeld hij al bij het herkennen van je gezicht zonder dat je er naar hoeft te kijken.
En daarnaast kun je face of touch id met 1 combinatie tijdelijk uitzetten.

8 of X is dat zij knop met een van de volume knoppen ingedrukt houden.

Je krijgt dan de nood melding scherm die je weg kunt klikken. Nu moet je de eerste keer met je code inloggen.
In Nederland misschien niet. Ken niet precies de wetgeving uit mijn hoofd.
Maar in Amerika mag dat wel. Ze mogen je duim dan met 'geweld' gebruiken om het te unlocken.

Wat ze niet mogen is, als je geen TouchID heb gesteld, je dwingen je pincode te vertellen.

Als je slaapt kunnen ze ook zo je duim even pakken, net als FaceID voor je houden etc.. Unlocken gaat toch wel dan.

volgens mij heb ik dit gelezen toen het FBI vs Apple was in 2015, toen een 'terrorist' zijn iPhone 5C niet wilde unlocken.
een "echte" marketeer, zoals apple, zou dit dan ook geen touchID meer noemen maar iets anders wat geen duidelijke connectie heeft met TouchID bijv ScreenID welke de "oude" technieken van FaceID en TouchID voorbij streeft
Nou ja als marketeer kijk je denk ik naar de ervaringen van de iPhone X en de meningen hieromheen. Als men genoegen neemt met FaceID omdat het goed genoeg werkt in de praktijk en men de vingerafdrukscanner niet mist, dan is het nutteloos om beide mogelijkheden in te bouwen in een scherm. Het kost namelijk gewoon geld en het verplicht je om in alle iphones dan een oled scherm te bouwen.
Zet dat "voorbij streeft" ook maar tussen aanhalingstekens
Hoezo liegen? Een groot nadeel van TouchID en sowieso vingerafdruk sensoren is dat de sensor vrij klein is en dus maar een klein deel van je vinger scant. Hierdoor vergroot de kans op false positives.

Als je de sensor groot genoeg maakt (wat kan met de sensor onder het scherm), kan je wel met meer zekerheid zeggen dat het jouw specifieke vinger is. Het is dus al beter dan TouchID.

Of het ook beter is dan FaceID, durf ik niet te zeggen. Vingerafdrukken zijn toch niet zo uniek als mensen soms denken. Gezichten zijn daarin wel weer unieker (los van 1-eiige x-lingen) maar weet natuurlijk niet hoe precies FaceID is. Er zijn gevallen bekend waar mensen op elkaar lijken en dit vond FaceID ook
Zo werkt Apple niet gezien de geschiedenis, eerst moet een product/functionaliteit 100% werken of volgens Apple standaarden voordat ze dit omarmen, ja soms zijn ze er laat mee maar dit werpt zijn vruchten vaak af, de vingerafdruk is pas echt sky high gegaan nadat Apple dit adopteerde.
De eerste iteratie van FaceID hebben ze moeten 'nerfen'. Het is dus heel goed mogelijk dat de volgende (komende) generatie iPhones lastiger is om te verschalken.

Verder heeft een vingerafdrukscherm achter een scherm ook een nadeel namelijk veel vingerafdrukken op dat deel van het scherm. Als je een hardwarekeyboard gebruikt dan is dat onaangenaam. Mijn punt is: eigenlijk is het scherm al niet 100% te gebruiken.
Ehm... vingerafdrukken op een touchscreen lijken me sowieso wel een zekerheidje?
Afhankelijk van het gebruik valt dat wel mee. Ik merk vooral bij het gedeelte waar het touchscreen toetsenbord zit veel vingers. Terwijl bij de gedeeltes waar je swiped naar boven en beneden dat eenvoudiger is schoon te maken. Het is iig zeker een nadeel tov een Blackberry of Nokia E71.
Ingewikkelde taal, maar de boodschap is achterhaald. De vingerafdruk scanner achter het scherm komt er aan. En FaceID werkt inmiddels ook goed. Dus (nagenoeg) 100% scherm gaat prima lukken.
Verder heeft een vingerafdrukscherm achter een scherm ook een nadeel namelijk veel vingerafdrukken op dat deel van het scherm
Dit is een nadeel op een TOUCHscreen? 7(8)7
FaceID werkt na een aantal updates inmiddels meer dan prima. Logisch toch dat ze dan niet meer terug gaan naar een vingerafdruk.
Het lijkt me dat de FaceID ook nog wel even mee moet. Daar zit genoeg geld in. Het een sluit het ander natuurlijk niet uit, maar fingerprints waren volgens Apple niet veilig. Dus dan zijn ze dat achter het scherm ook niet.

Edit: met niet veilig bedoel ik minder veilig. Touch ID zou een stuk minder veilig zijn volgens Apple.

[Reactie gewijzigd door harmvzon op 5 september 2018 23:17]

maar fingerprints waren volgens Apple niet veilig

Dat is natuurlijk de reinste onzin. Apple voert nog steeds TouchID op de meeste iPhones. Apple heeft alleen aangegeven dat FaceID een hogere nauwkeurigheid heeft t.o.v. TouchID.
Onveilig hebben ze niet hardop genoemd, maar wel dat dit een stuk veiliger is door onderstaande citaat. Dus snap dat mensen dit zo legen zoald harmvzon dat doet.

"The probability that a random person the population could look at your iPhone X
and unlock it using Face ID is approximately 1 in 1,000,000 (versus 1 in 50,000
for Touch ID"

Bron: https://www.apple.com/bus...FaceID_Security_Guide.pdf
De kans op random false positives neemt af. Echter is de kans dat jij een false positive tegenkomt groter doordat die false positive niet meer random gaat zijn, maar juist uit familiaire kringen gaat komen.

Het getal waarmee vergelekn wordt in de security guide gaat echter wel uit van random selectie. En is daarmee op zich wel correct.

De verschillen die echter duidelijk naar voren komen in de selectiviteit van de beide scanners zit hem chter in het volgende:
The famous identity-swapping tricks played by twins have met their match. Sporting the same DNA, and thus matching physical features, identical twins can get away with duping friends and family. But when it comes to swindling more sophisticated identification tools, such as fingerprint testing, the carbon copies aren't so savvy. That's because genes don't tell the whole story of the corduroy-like surface adorning our fingertips. Instead, the fine details of ridges, valleys, and swirls that define our fingerprints are influenced by random stresses experienced in the womb. Even a slightly different umbilical cord length changes your paw print. And, so far the crime solvers haven't come across any two identical digits.
Derhalve kunnen identieke tweelingen FaceID soms wel foppen, maar TouchID niet. Je vingerafdruk wordt niet vastgelegd in DNA, maar de features in het gezicht wel. Dit uit zich in de fenotypische kenmerken die identieke tweelingen zo lastig onderscheidbaar maken.
Daarom raadt Apple ook aan om, als je een eeneiige tweelingbroer of -zus hebt, en je bent bang dat die je telefoon gaat unlocken, Face ID uit te schakelen. Om hoeveel promille van de bevolking gaat het precies?
Nou als je het in promille wil weten dan is het 4,5‰
Chances of Having Identical Twins. In the general population, identical twin pregnancies occur 0.45 percent of the time, or 1 in 250 births.
Geen idee hoe ze dan “1 in 250 births” bedoelen maar ik gok dat het dan om bevallingen gaat. Want anders tel je halve tweelingen en dat werkt natuurlijk niet. Dat is dus een behoorlijk aantal in verhouding.

Het probleem is dat de “one in a million chance” vrij vaak naast je loopt terwijl het bij niet tweelingen volledig random is binnen je etnische groep (aangezien dat een behoorlijke factor is).
Bron?
Ik ben regelmatig tegengekomen dat tweelingen bijv. elkaars iPhone konden unlocken met FaceID.
Met TouchID ben ik dat soort verhalen niet tot vrijwel niet tegengekomen.

Ik vind FaceID veel fijner om te gebruiken, vooral sinds iOS12 waar hij het blijft proberen.
TouchID werkt bij mij heel vaak niet, in het begin wel. Maar op den duur steeds minder goed.
Ook als je vingers wat nat zijn of zweten werkt het in mijn geval vaak veel slechter.
Met FaceID werkt het verassend goed. Met zonnebril op, in de auto (in de houder in een redelijk schuine hoek zit ik dan), met tandenborstel in mijn mond.
Tijdens de keynote gaven ze aan dat faceID een stuk veiliger was dan TouchID. Iets met een kans van 1.000.000 op 1 tov 100.000 op 1. Weet niet precies meer. Zou raar zijn als ze dan toch weer terug zouden gaan maar TouchID.
Een klasse 3 slot is veiliger dan een klasse 2 slot. Is niet per definitie zo dat klasse 2 sloten dan "onveilig" zijn.

En ben ook benieuwd naar hoe ze die kans hebben getest. Hebben ze tweelingen niet meegeteld of minder?
Hoeveel procent van de mensen lijken op elkaar, genoeg om elkaars iPhone te unlocken middels FaceID?
Ligt dit dan aan de techniek achter FaceID en TouchID, of geven ze aan dat gezichtsherkenning tov vingerafdrukherkenning per definitie veiliger is?
Ik had ooit een vriend die de telefoon van een andere vriend kon unlocken met zijn vinger, en nee hij was niet geregistreerd op die telefoon.
Hij wist de pincode? En toetste deze met zijn vingers in. 8)7

Maar het zou uiteraard wel voor kunnen komen. Maar ik denk dat het alsnog veiliger is dan een pincode.
Bij veel mensen (voornamelijk jongeren) weet iedereen elkaars pincode, of hebben ze helemaal geen code.
Dit is een makkelijke stap om toch je telefoon te beveiligen.
Nee echt met TouchID, Euhmm ik ben 16 en bij ons weet niemand elkaars pincode. Tenzij in relaties maar dat is wat anders.
Offtopic: In relaties vind ik ook niet dat je dat hoort te weten van elkaar.
Privacy en vertrouwen.
Van mij is ook eigenlijk offtopic maar, het is niet dat je dat hoeft te weten meestal wordt dat gewoon gedeeld tussen de 2. Ofja bij ons toch.
TouchID is volgens Apple zeker wel veilig, alleen FaceID is volgens Apple vele malen veiliger. De kans dat een random vingerafdruk je iPhone unlockt is groter dan dat een willekeurig gezicht dat doet.
Werd er wel specifiek bij gemeld dat het om een iPhone ging?

Want kon net zo goed een Android telefoon zijn, die zijn te foppen met een foto.
Die anecdotes zijn nog nooit reproduceerbaar gebleken. Tot dan blijven ze gewoon anecdotes.
Filmpjes op google zien er toch echt geloofwaardig uit.
https://www.misdaadjourna...witteman-iphone-x-gefopt/
en in de comments staat ook een en ander.

[Reactie gewijzigd door eriki33 op 6 september 2018 13:09]

Eerst zeggen dat het niet goed werkt en dan er toch mee komen. Soms kun je beter maar niet groot praten als ben je zo groot als Apple.
Hebben ze in het verleden al vaker gedaan en je moet die uitspraak wel in zijn context bekijken. Ergens rond het jaar 2000 beweerde Apple ook dat ze nooit met een iPod met flash memory zouden komen, maar we spreken dan ook van een tijd dat een mp3 speler met flash minder dan 1GB memory had. Dit is hetzelfde verhaal, ze wachten gewoon op een betere scanner.
Ik snap daarom niet dat ze zulke boute uitspraken doen. "Nooit" is een erg domme uitspraak in de ICT. Ooit beweerde "iemand die er wel wat van wist" ook dat 640kB geheugen genoeg zou zijn voor iedereen en kijk eens waar we nu zijn: we rekenen geheugen in GB's, een eenheid die 1000000x groter is. Niemand weet wat de toekomst brengt, Apple wist een paar jaar terug (toen ze met de iPhone 5 kwamen) ook niet dat hun klanten grotere telefoons wilden.
Ze wisten dit pas nadat de concurrentie met 'belachelijk' grote schermen kwam (kuch Samsung Note). Ook de AMOLED revolutie hebben ze genegeerd tot de X, was allemaal niet nodig, allemaal nadelen etc... Nu is het het beste wat ooit is bedacht.

Er zijn weer leuke ontwikkelingen op smartphone gebied, iets wat je over 2 jaar in de iPhone terug gaat zien, let maar op.
AMOLED kunnen ze eigenlijk nog steeds achterwege laten want zo revolutionair en ongelooflijk bizar is het niet.

Het is dat de formfactor niet mogelijk zou zijn van de iPhoneX zonder AMOLED maar voor de beeldkwaliteit hoef je het niet te doen wat wel door het Android kamp geroepen word.

En Steve Jobs wilde toen (7 jaar geleden) niet een grote telefoon uitbrengen, juist omdat het toestel te groot zou zijn voor de hand.

En zelfs nu proberen ze het formaat van de telefoon binnen de perken te houden.

Tevens is er ook nu pas vraag naar grotere schermen en toepassingen ervoor.

Het is net zoiets als dat je aan Tim Cook nu vraagt waarom er geen 18 inch iPad is, en hij zegt is te groot.

En 3 jaar later komt LG met een 18 inch tablet dat dan succesvol word bij scholieren of zo en roept: "Die Tim Cook is dom dat die zei dat het te groot was want scholieren kopen het massaal"
Mhoah, ik heb lange tijd de LCD schermen verdedigd, maar nu ik zelf een AMOLED scherm heb, moet ik toch toegeven dat dit echt wel een stap vooruit is. Die zwartwaardes, het contrast en de energie consumptie (dark mode) zijn onovertroffen.

Ik ben om, ondanks mijn scepsis op voorhand.
Ik ben niet sceptisch maar ik vind de reacties dat het een soort essentieel onderdeel zou zijn van de smartphone overdreven.

Het is de smartphone makers ook niet te doen om de consument goede beeldkwaliteit te gunnen want iedereen weet dat de gemiddelde consument niet eens weet wat voor scherm er in hun telefoon zit.

De smartphone makers gaat het om het dunne paneel en stroomverbruik.

Want op helderheid, kleurechtheid, resolutie liep het lange tijd achter op LCD en pas recent kan je zeggen dat het LCD echt eruit concurreert.

Want de verschillen op papier zijn wel heel groot maar voor het blote oog en zeker het blote oog van de gemiddelde consument niet te zien.
Als iets nu niet goed werkt, wil niet zeggen dat het niet in de toekomst beter kan werken. Als Apple nu vindt dat het niet goed werkt omdat het alleen op een willekeurige plek op het scherm werkt en dat dit te onduidelijk is voor de gebruikers. En het over een jaar op elke willekeurige plek wel werkt. Dan hebben ze toch gewoon een punt vanuit een gebruikersperspectief.
Zoals je kunt lezen wordt deze technologie veelal nu al toegepast om de technologie te laten groeien en verbeteren.
Deze manier van vingerafdrukscanner is nooit de enige manier om je toestel te beveiligen.
Misschien moet jij eens beter lezen wat Apple wel en niet precies heeft gezegd.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee