Usenetsite Place2Home.net is offline

De usenetsite Place2Home is offline. Op de site staat een melding dat de beheerder of beheerders tot een schikking zijn gekomen met Stichting Brein, die de rechten van auteursrechthouders behartigt in Nederland.

Alle links van Place2Home komen uit op een melding in platte tekst, waarin Place2Home toegeeft dat op de site in de loop van de jaren veel illegale content is geplaatst. "Deze website is met Brein tot een schikking gekomen. Voor aanbieders van legale content verwijzen wij u naar thecontentmap.nl en film.nl", aldus de melding.

Brein heeft de schikking met Place2Home nog niet bevestigd. Het offline gaan van Place2Home.net volgt een paar maanden na een schikking van Place2Home.org, een besloten forum met torrents. Beide sites behoorden volgens tracker Alexa tot de top duizend van bestbezochte sites in Nederland.

Behalve Place2Home is ook Enzetbee.com dicht. Die site vermeldt geen schikking met Stichting Brein en ook geen bekentenis voor het plaatsen van illegale content. "Enzetbee is per direct gesloten, en komt niet meer terug.We willen iedereen bedanken voor de afgelopen tijd. Het gaat jullie goed", aldus de beheerder en beheerders van die site.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

31-08-2018 • 06:41

219 Linkedin

Submitter: S_olis

Reacties (219)

219
203
122
9
0
33
Wijzig sortering
SInds er een platform bestaat zoals Netflix / Spotify is het aantal illegaal downloaders met mijn perceptie met 95% zeker terug genomen.
Vroeger waar iedere jongen / meisje wist hoe je muziek en films moest downloaden, anders kan je nooit veel series/films kijken / muziek luisteren.
Nu weet niemand meer hoe je iets zou moeten downloaden, maar iedereen is gewoon overgestapt naar online streaming. Veel makkelijker.
Prima dat Brein dergelijek sites offline haalt, er zijn nu ook eindelijk alternatieven.
Ja?
Spotify, 10 euro (fam 15)
Netflix, 11 euro
Videoland, 9euro
HBO Go, 15euro
FOX Sports Compleet, 25 euro
Ziggo sport, 15euro
Youtube Premium, 12euro (fam 18)
Pathé Thuis/Movie Max, vanaf 0 euro
Film1, 15euro

Als je van voetbal, formule 1 en GoT houd heb je al pech. Als je ook nog je kinderen niet wil doodgooien met reclame heb je dikke pech. Hier staat aan 102euro per maand aan diensten en dat is nog zonder de gezins toeslag. Niet dat je ze allemaal moet nemen, maar je hebt in ieder geval niet genoeg aan één diesnt.

Ikzelf betaal bovenop mijn 64,50 euro kosten Ziggo abbo (met Ziggo Sport) ook nog voor Spotify, Netflix en Videoland (speciaal voor Bing konijn). En ik overweeg nu Youtube Premium omdat de kids dat erg leuk vinden. Dus totaal betaal ik voor mijn vast 'media aansluiting' 117,50 euro per maand.
(En dat is dus nog zonder mobile abbonementen en andere cloud diensten)

En nog is het aanbod beperkt en gedateerd. Nogsteeds moet ik af en toe naar de iligale kanaalen grijpen. Neem bijvoorbeeld NCIS, dat is dus legaal te krijgen, maar dan loop je wel twee seizoenen achter :(
Daarbij is het triest te weten dat ik eigenlijk nieteens veel kijk. Spotify is zijn gewicht in goud waard, zeker in de auto, maar de rest gebruik ik mischien één of twee keer per maand.

Dus ja; er zijn alternatieven. Maar ze voldoen niet, zelfs als je je best doet...
film1 is via de eigen site 8 euro in de maand (net maar weer afgesloten), ideaal.

ik heb zelf netflix, videoland, hbo go (via mobiel van vodafone en ziggo abonnement), ziggo sport, eredivisie live, youtube premium en film1 en ook nog geforce now (momenteel gratis) en playstation now (voor gamen op de pc).

Ik tel het maar niet op, maar ik eet er geen boterham minder om. 15 Jaar terug was ik hetzelfde wel kwijt per maand ongeveer toen ik alles nog kocht of leende uit de bibliotheek en kopieerde. Dus ach, ik vind het wel best. Maar ncis e.d. is inderdaad irritant, ik los dat op via mijn nas waarop sickrage staat, dat is één van de weinige series die ik download.

wat betreft jouw overweging voor youtube premium: doen en neem het abonnement zonder reclame, het is veel fijner dan spotify (je krijgt google music, youtube music en youtube reclameloos voor 6 gezinsleden). Youtube kijken was nog nooit zo fijn, mijn kinderen zijn er heel blij mee en mijn vrouw en ik met youtube music.

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 31 augustus 2018 11:19]

@Hobbykok je schrijft : Dus ach, ik vind het wel best. Maar ncis e.d. is inderdaad irritant, ik los dat op via mijn nas waarop sickrage staat, dat is één van de weinige series die ik download.


Dus ook jij maak je schuldig aan strafbare feiten. Je schrijft veel maar je zegt eigenlijk als ik iets wil hebben wat ik niet kan vinden bij mijn legale aanbieders dan ga ik alsnog downloaden. :+

[Reactie gewijzigd door Kiddo op 31 augustus 2018 22:03]

Net als iedereen download ik ook weleens wat :P

Al zou ik liever iets van 10 euro / 15 euro in de maand betalen voor een dienst die het in haar pakket had zitten. Dat doe ik trouwens niet om roomser dan de paus te zijn, maar ik heb een gezin met kinderen en een drukke baan en ik studeer ernaast (rond nu een 2e hbo studie af naast het werk) en ik heb niet zoveel vrije tijd. Downloaden kost gewoon tijd, dat kan veel of weinig tijd zijn, maar het kost tijd en ik heb niet zoveel tijd vrij en dan is een legale dienst gewoon erg fijn.

Het is dus feitelijk een tijdsbesparing waarvoor ik betaal, niet zozeer om legaal bezig te zijn. Boeken koop ik trouwens wel legaal omdat ik auteurs wil ondersteunen (die verdienen ook niet veel), een Netflix of Disney of een Ziggo, die eten geen boterham minder om het feit of ik iets download of niet.
Dit dus! Respect dat je netjes voor alles betaalt! _/-\o_
Jij hebt dus 9 verschillende (extra) diensten en moet heel soms nogsteeds terug grijpen naar andere kanalen. Het is zo jammer dat dat nodig is. Alleen al alles beschikbaar in één app zou vooruitgang zijn, los van de prijs.
'Vroeger' in mijn studententijd kon ik dit gewoon niet betalen. Nu maakt het een stuk minder uit. (Het is meer een sport om af en toe de vaste lasten eens te optimaliseeren)

Ik ga het even lekker testen, we gebruiken weleens een youtube afspeellijst met de app `Touch Protector`, heel fijn, dan kunnen de kleintjes gewoon de telefoon vasthouden, maar die reclames verpesten het een beetje.
Wat het beste zou zijn is dat er een kanaal zou komen zoals on demand video's zoals nu ook al bestaat waar de on demand block busters na x maanden automatisch door vloeien naar een dienst met abonnement alla Netflix.
Dat abonnement is er al, dan moet je alleen naar de bios, 19,- euro per maand onbeperkt naar de film. Waarom ze hetzelfde ook niet gewoon in een stream kunnen bieden zodra de bluray release er is... geen flauw idee.
Heel simpel. Waarom zou je een BluRay of DVD kopen als je 'm ook op dezelfde dag kan streamen*?

Volgens mij is dit de juiste volgorde van release, correct me if i'm wrong:

Bioscoop - Premium film 'providers' (huur en koop / zoals itunes) - DVD/BluRay release- Premium Streaming (Netflix, Film1) - TV

*De reden waarom je eerder een film via iTunes kan streamen voor je 'm fysiek kan aanschaffen is omdat zij dit hebben afgesproken met de studio's. Meestal zijn de releases eerst in FHD zodat potentiële klanten de mogelijkheid hebben om een BluRay (in 4K etc.) te kunnen kopen. DAN pas mag iTunes de films in andere resoluties aanbieden.

[Reactie gewijzigd door ElFreemason op 4 september 2018 03:03]

Dus ze hebben liever dat ik niet betaal, terwijl ik anders wel zou betalen, dat is inderdaad een hele logische redenatie.

Edit, en ik denk dat al die niet verkopen nogal meevallen, want wie koopt überhaupt blu-rays naast verzamelaars, en mensen die downloaden verder niet begrijpen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 304028 op 4 september 2018 10:46]

Verkopen vallen mee als je het vergelijkt met aantal streams, maar een schijf die 500.000- 1.000.000 x wordt verkocht is ook een mooi extraatje voor de studios. Een film zoals Black Panther is dit jaar 2.5 miljoen x verkocht in Bluray ($58 miljoen omzet). Dat is echt niet weinig. Vooral als je bekijkt hoeveel films elke studio in een jaartje heeft. Als je even snel kijkt bij Disney/Marvel dan zie je Black Panther ($58 miljoen) en Thor Ragnarok ($52 miljoen) als bestsellers dit jaar. Dat is in totaal $110 miljoen aan bluray verkopen alleen. Dan heb je ook nog DVD-verkopen. Black Panther ($20 miljoen) en Thor Ragnarok ($11 miljoen).
De vraag is meer of die markt plotseling opdroogt, of dat je een veelvoud aan streams a 3,95 krijgt en als nog voor de verzamelaars en mensen die meerdere keren willen kijken de bluray verkoopt.
Ja, dat is weer een andere vraag. Ik heb gereageerd op je vraag: "Waarom ze hetzelfde ook niet gewoon in een stream kunnen bieden zodra de bluray release er is... geen flauw idee''
Ik heb uitgelegd hoe het er op dit moment aan toe gaat. Het lijkt mij logisch dat er in de toekomst veranderingen zullen komen. Zolang de huidige constructie geld oplevert zal dit blijven bestaan.
De uitleg hoe het nu gaat, is alleen geen antwoord op de vraag waarom het zo gaat. Dat er winst word gemaakt op bluray verkopen beantwoord namelijk niet waarom er niet in fatsoenlijke kwaliteit gestreamed word tegen betaling. Als je nou een onderzoek had dat aantoonde dat streams ten koste gaan van verkopen. Hier is alleen vrij weinig informatie over bekent (althans openbaar).
Dat was de vraag niet. Jouw vraag was waarom er geen streams worden aangeboden ZODRA de Bluray release er is. Ik heb daar een antwoord op gegeven. Is heel logisch: Eerst worden de films op fysieke schijven verkocht EN DAN PAS via streaming. Waarom? Een persoon die een film niet in de bioscoop heeft gezien en deze thuis wil kijken haalt dan een schijfje. Nadat een periode van een aantal weken is verstreken worden de films gereleased voor streaming. Zo heb je inkomsten door VERZAMELAARS en KIJKERS DIE NIET KUNNEN WACHTEN + de ABONNEES van streamingdiensten zoals netflix. Als het niet op deze manier zou gaan, dan zou je volgens mij minder omzet maken in totaal. Iedereen heeft al een Netflix account, dus wegvallen van fysieke schijven zouden niet ervoor zorgen dat je ineens 10 miljoen extra abonnees krijgt. Een studio verdient VEEL meer aan fysieke schijven dan aan Netflix bijv. (per schijf vs per stream).

Waarom zou je een abonnement aanbieden waarbij je onbeperkt naar alle releases kan kijken ALS je door de huidige constructie veel meer geld verdient? Waarom zou een Studio dit willen?
Je doet hier een hele waslijst aannames, die verder niet onderbouwd zijn. Ik had het ook helemaal niet over streamen via Netflix, ik had het over een los abonnement of los betalen voor het streamen van bioscoop films. Dit omdat je al onbeperkt bios films kan kijken voor 19,- euro bij de bioscoop. Dat je meer of minder verdiend aan schijven ligt puur aan de prijs en de omzet van een streaming dienst. Dat is dan ook geen argument.
Alles wat legaal is , is in mijn ogen, kut.
Letterlijk gewoon kut.

Netflix heeft de meest miserable oude films en geen eens de leuke films.
Ik ga voor geen goud netflix nemen.
Achterlijke oude stink website.

De rest in je lijstje, ook voor 100% niet.
Tv, is zo jaren 30/40/50.
Wie kijkt tegenwoordig nog tv met zoveel reclame. bah.
Ik kijk sinds ik op mijzelf woon nooit meer tv. en ben er blij mee.
Tv is kut.
oud.
bied niks nieuws.

Mensen zeggen niet voor niets de hele tijd "er is niks op tv".. logisch..er is ook niks op tv...
Blijven maar zappen..en zeuren dat er niks is..
er is ook niks..dat is 100% waar..is geen eens een mening meer.
TV is serieus verouderd.

snap uberhaupt niet dat het nog bestaat, ja voor oudere bejaarde mensen wie in hun woning zitten en elke avond kijken, zoals mijn eigen oma, maar tv kijken..???? ik weet geen eens meer wat dit is hahaha.
Ik heb geen eens meer een tv nodig...
Muziek is praktisch naar 0 toe gegaan. Maar Netflix is niet zo interessant als je van films houd.

Wat iedereen wil is een abonnement voor alle nieuw uitgebrachte films. Zolang dat niet bestaat blijft downloaden interessant.
Ja, daar heb je gelijk in.
Ik heb in mijn hele leven nog nooit gehad, dat ik iets wat ik wilde , niet zou krijgen.
Eigenlijk is internet voor mij de sinterklaas waar je je verlanglijstje voor kunt maken en zelf echt alles kunt ophalen, wat je zelf wilt.
Ik ben mijn eigen baas over downloaden, illegaal/legaal downloaden, over internet.
Ik ben nu 30 jaar oud.
Er is nog geen 1 ding in mijn leven geweest, geen 1 moment, dat ik iets niet kon downloaden.. sinds het bestaan van internet en sinds dat ik een computer gebruik, sinds mijn 14de levensjaar.
Je moet gewoon je bronnen kennen.
En weten hoe je hier in komt.
Ook moet je mensen te vriend maken op het internet.
Er zijn maar weinig aardige mensen in de wereld.
Dit helpt wel degelijk...
Kijk, de meeste mensen zijn van `ow laat maar gedrag `, het lukt mij niet.
Ik ben van ... ik blijf doorgaan...en ik zal het krijgen...gedrag..
Als het na een uur nog niet lukt, dan lukt het mij wel...en dan ben ik geen eens blij of opgelucht of wat voor gevoel dan ook...maar ik weet gewoon toch al dat hoe het ook zij of keert, ik het altijd wel ga vinden op het internet. Internet is de plek waar alle te vinden is. Ook gratis. Daarom heet het internet.
Ik ga net zo lang door , tot het gelukt is....veel mensen hebben allang opgegeven..of weten geen eens hoe het moet, of weten geen eens dat het bestaat, of weten geen eens wat het allemaal is, inderdaad. Ik besteed er soms wel uuuuuuuuuuuuuren aan, om 1 klein dingetje te kunnen vinden.
Alles in mijn leven is zo.
Mij lukt alles via het internet.
Maar ja, als je slim bent. lukt ook alles.

Je bent handig of je bent het niet.

Dus wat jij zegt , dat het niet gemakkelijk is, is voor anderen, zoals mij anders.
Wat jij misschien moeilijk vind, is voor mij makkelijk, en wat voor mij makkelijk is (zoals alles kunnen downloaden wat mijn hartje begeert), is voor anderen moeilijk.

Nu moet ik er wel bij zeggen, dat nu places2home weg is, er wel heel veel weg valt in 1 x.
Bijvoorbeeld ilegaal downloaden van alle nederlandse tijdschriften en boeken en literatuur.
Places2home was de enige website , waar ik dit op kon vinden.
Niet dat ik het vaak downloaden, maar nu had ik bijvoorbeeld wel weer zin in de nieuwste playboy.
Die haal ik daar dus niet meer van af.

Gr.

[Reactie gewijzigd door steeben009 op 27 september 2018 14:30]

Ik mis in het artikel de uitleg wat dit precies voor sites waren. Torrent sites?
Usenet sites. Lijkt op Torrents maar ook weer niet. Ook wel bekend als nieuwsgroepen, dat is misschien een bekendere naam?
Lijkt totaal niet op torrent. Je download nieuws berichten van een centrale server, de attachements daarvan plak je aan elkaar en je hebt een file gedownload. Via dit soort sites kun je de lijsten vinden welke berichten bij elkaar horen om iets te downloaden. Aangezien deze site gericht was op het verzamelen van deze informatie mbt het downloaden van illegale content zijn ze door brein aangepakt.
Reactie van oudgedienden. ;)
Beide sites behoorden volgens tracker Alexa tot de top duizend van bestbezochte sites in Nederland.
Dat verklaart een hoop. Iedereen in 'the scene' gebruikt (ook) wel trackers/index sites uit het buitenland (en/of een variant van SpotNet, wat gebruik maakt van nieuwsgroepen).
Ja maar buitenlandse index sites/trackers hebben vaak content zonder NL subs. Dus die moet je dan zelf weer gaan zoeken elders en dan hopen dat het goede zijn.
Voor sommigen is dat teveel werk/moeite blijkbaar.

[Reactie gewijzigd door bones op 31 augustus 2018 08:23]

Plex zoekt deze er zelf bij. Ik moet zeggen dat het ook nog eens heel goed werkt!
Is dat een plugin ofzo? of zit dat standaard in plex? Draai al jaren een plex server maar wist niet dat dat mogelijk was.
De standaard plugin niet geprobeerd, draai al heel lang Sub-Zero plugin. Die werkt wonderen. https://github.com/pannal/Sub-Zero.bundle

> Why not use the builtin OpenSubtitles agent?

> Because it doesn't deliver. Especially for very new media items it may pick up none or bad subtitles for your media. Also it doesn't know when "better" subtitles get released for your media file.

Verder heb je ook een derivative van Sonarr/Radarr genaamd Bazarr die je subtitles kan zoeken/downloaden. Toffe daarvan is dat je een beter overzicht hebt en zelf de boel kan managen. https://github.com/morpheus65535/bazarr
Je kunt Sub-Zero zelfs via de web-interface van je Plex-install gewoon aanvinken bij de plugins :-) nog makkelijker dan via github.
Ja subtitle zoeken zit er standaard in, en je kan meerdere agents installeren die slimmer zoeken of andere sites ondersteunen.

[Reactie gewijzigd door Barryke op 31 augustus 2018 09:35]

Dat kun je tegenwoordig prima automatiseren met Subliminal of Plex of Emby of wat dan ook. Maar misschien is dat voor de gemiddelde consument nog te moeilijk. Hoe dan ook je kunt het ook in VLC doen, en er zijn zelfs spelers die ook dit automagisch doen.

Het nut van release websites begrijp ik niet sinds FTD of de spirituele gedecentraliseerde opvolger, SpotNet.
Het nut van release sites is een beetje nodig geweest omdat niet iedereen tijd heeft om elke dag op usenet te zoeken naar wat hij nodig heeft. Sommige takedowns zijn binnen 24 uur (zeker op de Nederlandse usenet providers. Ik kijk naar jou eweka!)
Sonarr en Radarr zoeken iets van 4x per dag.
Een van de redenen voor eigen forums is volgens mij dat release groepen het fijn vinden om ‘bedankjes’ te krijgen. Bij de meeste van die sites moet je verplicht voor elke file een bedankje plaatsen voor je het kan downloaden.

En ze kunnen op een forum natuurlijk reclameinkomsten innen (wat me persoonlijk niet zo slim lijkt want dat maakt het juridisch ‘met winstoogmerk’ en dus een zwaarder vergrijp)

Een andere reden was dat besloten forums beter te verdedigen zijn tegen takedowns denk ik. Want spotnet kan iedereen zien, inclusief brein. Maar brein komt er toch wel binnen, zo blijkt wel weer.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 31 augustus 2018 21:05]

Ja maar buitenlandse index sites/trackers hebben vaak content zonder NL subs. Dus die moet je dan zelf weer gaan zoeken elders en dan hopen dat het goede zijn.
Voor sommigen is dat teveel werk/moeite blijkbaar.
En dat is een groot punt wat Brein wil bereiken
Dat het grootschalig downloaden zo 'lastig' wordt, dat men uitwijkt naar de legale diensten
En wat is daar het probleem van?
Je heb het al voor elkaar gekregen NL subbed releases te downloaden, was het dan zoveel moeite om uit te zoeken hoe je aan subs komt?
Er zijn legio topics en posts van en google laat je hierin ook niet in de steek maar dat is dan vaak weer teveel werk.
Ja maar buitenlandse index sites/trackers hebben vaak content zonder NL subs. Dus die moet je dan zelf weer gaan zoeken elders en dan hopen dat het goede zijn.
Voor sommigen is dat teveel werk/moeite blijkbaar.
Ach met sublight heb je met een paar seconden je Nederlandse ondertiteling (als die er is natuurlijk), sublight heeft een van de meeste ondertitels die er zijn.
Deze moet je hebben:

Sub-Zero for Plex

Trekt alles vol-automatisch binnen, indien ze er nog niet zijn (te nieuw) dan check hij elke dag voor 2 weken of het wel beschikbaar is.
hoe heb je dat gedaan dan? is dat een plug-in wat je moet installeren wil dat ook met synology plex server

[Reactie gewijzigd door Richard-1985 op 31 augustus 2018 20:37]

Ja, dit is gewoon een plugin voor Plex, ongeacht waar het op draait.
ik had het gezien bij de plugins plex gezien maar subs loopt niet goed met de film mee
Het is geen garantie dat het de goeie subs pakt, meeste keren wel, soms niet. Dan moet je het gewoon even manual downloaden en in de zelfde folder zetten.
Dat is écht geen barriere - opensubtitles.net of subscene.com bevatten werkelijk alle mogelijke ondertitels in welke taal je ook moge willen.
Ah film.nl, DE site van de film industrie die perfect aantoont waarom men steeds naar torrents en news groups moet uitwijken omdat het legale aanbod gewoon bedroevend is.
Hahaha, ja dit.

Als Brein of de filmindustrie een beetje ballen heeft dan pakken ze de site van Place2home en hangen onder elke usenet-ingang de legale film.
I.p.v. "bedankt" te moeten typen moet je even iDeal-en. :)
Ik zou het doen.

Ruime content. Ruime community die het in stand houdt. Compatible met alle afspelers.
Film.nl met hun bagger aanbod. En onhandige formats. Wie wil dat nou?
ik heb net weer een abonnement op film1 genomen, niet helemaal ideaal nee, maar ze hebben wel een fijne android tv app die gewoon goed werkt. We doen het er maar mee de komende tijd...
Zojuist voor de grap even gekeken op film.nl. Nadat ik op "Mission Impossible Fallout" klik in de categorie populaire films krijg ik meteen een 404-error voor m'n kiezen. Dat gebeurde me bij p2h nooit! :z
EXACT!! Ik heb nu een abo van Netflix, maar mis er zoveel dat ik er een abo van Sony bij moet nemen! Kortom: waardeloos!
Over het algemeen volgen de huis tuin en keuken downloaders de grotere release groepen. Als die verhuisde naar een ander platform ging de meute op de achtergrond mee.

Ik ben zelf niet meer thuis in de diepe wereld van de download release groepen en beweeg nu ook meer mee met de meute.
Maar ik weet het zelf zo ook even niet, welke Nederlandse release groep is er nog en waar plaatsen deze de content? Als we dat weer weten verplaatsen we allemaal weer die kant. Volgens mij zijn die er op dit moment niet meer. :X

Stel release groep qoq2 begint via torrent trackers een nieuwe community heb ik zo het idee dat de meute zijn usenet abonnement opzegt en dit vervangt voor een VPN dienst ( als je deze nog niet had). }:O De goede relatie tussen usenet en downloaden lijkt voorbij te gaan.

Wat ik wel weet is dat er nu nog een aantal (kleinere) Nederlandse usenet community's zijn die het een stuk drukker gaan hebben en er een los van de twee bovenstaande een andere community content heeft verwijderd. :'(
edit. Ook die is nu offline....

[Reactie gewijzigd door DukeN op 31 augustus 2018 07:11]

Ik heb toevallig gister nog wat van place2home gehaald maar ik kan je verklappen dat QoQ in juni voor het laatst geüpload had.

Hun verklaring voor het stoppen was dat ze hun doel gehaald hadden. Hun doel was blijkbaar dat alle nieuwe releases met Nederlandstalige ondertiteling kwamen.
QoQ was inderdaad al een tijdje weg. En toen zag je ook al dat er veel minder werd gereleased.

Sinds ik spotify heb hoef ik geen muziek meer te downloaden , en nu er steeds minder en minder aanbod is illegaal en (belangrijker) meer legaal aanbod erbij komt tegen een redelijke prijs merk ik gewoon ook dat ik veel minder via Usernet ben gaan downloaden.

Het legale aanbod mag in dat opzicht nog wel iets beter. Als ik kijk naar de Play Store kun je nu nog steeds niet Deadpool 2 of Avengers IW1 huren, alleen kopen.

Wie koopt in godsnaam een streamable titel?
Niemand ;)

Als je zo graag een film wilt kopen zou ik kiezen voor een 4k blu-ray ofzo. Dan raak je nooit je eigendommen kwijt in het onwaarschijnlijke scenario dat Google (of welk ander groot tech bedrijft) failliet gaat
Alleen het probleem is dat op cd/dvd/blu-rays ook een “houdbaarheidsdatum” op zit. Verder ben ik t compleet met je eens hoor. Maar heb genoeg originele schijfjes die het begeven hebben (lees: onleesbaar geworden).
Bij mij thuis worden ze meestal eerder onleesbaar door vierjarigen die DVD's over de tegelvloer schuren zo'n leuk geluid vinden ;)

Maar je hebt gelijk de retentie van data op deze dragers (maar ook SSD's etc) is niet oneindig. Heb je het recht om kostenloos je schijfje omgewisseld te krijgen vraag ik me dan af?

De effecten zou je langzamerhand moeten gaan merken, begin jaren 90 steeg de verkoop van CD's en laterna ook DVD's. Voor veel mensen die destijds al begonnen met CD's kopen zou zo af en toe een steekproef doen wellicht zinvol zijn LOL

[Reactie gewijzigd door Headshrinker op 31 augustus 2018 14:22]

Maar je hebt gelijk de retentie van data op deze dragers (maar ook SSD's etc) is niet oneindig. Heb je het recht om kostenloos je schijfje omgewisseld te krijgen vraag ik me dan af?
Je hebt recht op een reservekopie. Dat is sinds 2014 (het downloadverbod) wat stricter geworden, maar het recht op reservekopie heb je nog wel! Je mag dus voor eigen gebruik gewoon een kopie maken van de eigen disk.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2018 16:40]

Maar je hebt gelijk de retentie van data op deze dragers (maar ook SSD's etc) is niet oneindig. Heb je het recht om kostenloos je schijfje omgewisseld te krijgen vraag ik me dan af?
Dat lijkt me niet. Alleen als je aan kan tonen dat het niet jou schuld is en dat je in alle redelijk zou moeten kunnen verwachten dat het nog steeds werkt (maar ja, wie bepaald wat een redelijke termijn is?) zou je een kans maken.
Ik ben nog geen enkel schijfje tegengekomen dat niet meer leesbaar is (Heb ze uit de jaren 80), het aantal gebrande schijfjes die niet meer leesbaar zijn valt ook heel erg mee (Ik heb gebrande schijfjes uit de jaren 90 die probleemloos te lezen zijn).

Misschien iets voorzichtiger met je schijfjes omgaan?
Overigens is het belangrijker om de bovenkant (Met tekst/afbeelding) netjes te houden dan de onderkant, de onderkant kun je namelijk oplappen, een krasje in de bovenkant is vaak funest.

EDIT: Uiteraard kan het ook aan je CD/DVD/BD speler liggen.

[Reactie gewijzigd door KILLorBE op 31 augustus 2018 19:29]

Het ligt inderdaad voornamelijk aan de bovenkant. Maar voorzichtig met de schijfjes omgaan deed ik sowieso wel. Maar te veel licht schijnt ook funest te zijn (maar goed dat durf ik niet te zeggen).

Overigens gebruik ik al zeker 10 jaar geen cd’s/dvd’s/blu-rays meer en het enige apparaat in huis dat nog dat soort schijfjes kan afspelen is mijn xbox. Ben meer fan van HDD’s voor de opslag van mijn films/muziek etc. (En uiteraard maak ik gebruik van backups en meerdere HDD’s). Heb een enkele keer geprobeerd SSD’s te gebruiken, maar die zijn totaal niet geschikt voor dit soort materiaal imho. Pas geprobeerd om van een geformatteerde SSD data te herstellen, maar dit blijkt vrijwel onmogelijk en van mijn overleden SSD kreeg ik helemaal niets meer af, waar dit wel lukt bij overleden HDD’s.

Mijn advies is dus, bewaar foto’s en dergelijke gewoon op de good ol’ HDD’s.
Ik heb ook het idee dat mensen nu massaal hun nieuwsserver abonnement opzeggen, een VPN nemen en torrents gaan downloaden. Het sluiten van place2home heeft vergaande gevolgen voor usenet downloaders.
Nou dat lijkt me enorm sterk dat iedereen usenet opzegt omdat een enkele (weliswaar grote) releasegroup ermee ophoudt. Torrents blijven verschrikkelijk en niets kan opboksen tegen downloaden van centrale servers, waar bij torrents je enorm afhankelijk bent vd uploadsnelheid van anderen. Heb je maar 1 seeder met bijv. 20mbit upload en daar een aantal leechers aanhangen, pff dan duurt dat een eeuwigheid.

En als het echt alleen om NL subs te doen was dan zijn daar echt meer dan genoeg alternatieven voor. Overigens denk ik dat veel usenet gebruikers handig genoeg zijn om zelf subs te downloaden en/of gebruik maken van Kodi/Plex waar de subs automatisch gedownload kunnen worden.

Er verandert in feite dus helemaal niets behalve dat deze releasegroup geen materiaal meer post. Maar er zijn nog honderden anderen die wel nog posten, vaak in het buitenland zitten en dus lak aan de Nederlandse/Europese wetgeving hebben. Overigens waren QoQ en Place2Home releases echt enorm snel weer offline. Er was een tijd dat encrypted nzb’s in waren (en veel van die encrypted nzb’s doen het nog steeds). Helaas hebben veel groepen geen zin in dat werk.

Sonarr, SabNZBd en Couchpotato zijn perfecte oplossingen voor dit probleem en je hebt het materiaal binnen nog voordat de boel offline gehaald wordt. Ik ga er dan eigenlijk min of meer van uit dat de usenetters die in 2018 nog steeds gebruik maken van usenet een dergelijke setup hebben.

Buiten dat zijn torrents vaak gewoon sh.t, traag, afhankelijk van anderen, verplichting van het hebben van een VPN dienst en geen seeders is gewoon pech.

Dat Usenet langzaamaan minder gebruikt wordt is logisch, maar dat is geen gevolg van het stoppen van Place2Home, maar meer een gevolg van het feit dat legale content steeds beter te verkrijgen is (met als voorbeeld: Spotify die de muziekdownloads naar bijna 0 gebracht heeft)
Torrents traag??? Heb je ooit een echte private tracker gehad. Daar wordt geupload door tig leden met seedboxen. Je praat over dit onderwerp en je krijgt zelfs een plusje?
Verplichting Vpn?
Geen Seeders? Zelfs al zou dat zijn dan is 1 mail genoeg en binnen een paar minuten haal je de film of whatever binnen met megasnelheden.

Je hebt geen idee waar je over praat. De echte nzb downloader doet dit met een server waar bijv. Nzbget op zit en maakt gebruik van een private indexer.

Dat mensen minder downloaden heeft niets te maken met dat legale content makkelijk is verkrijgen. Dat ia juist de kern van het probleem. Het echte probleem is dat de content is versnipperd bij allerlei aanbieders.
Ja private trackers, dat klopt. Seedbox, dat klopt. Ik weet echt wel waar ik over praat, heb jarenlang gedownload met Torrents, maar de echt goede private trackers kom je niet zomaar tussen (als in invitation only). En als je ook goed gelezen had heb ik nergens gezegd dat alle torrents traag zijn, ik zei enkel dat het vaak zo is. VPN? Tja gooi lekker je ip adres te koop joh, makkelijker voor BREIN. En ja het is goed mogelijk dat een medewerker van BREIN gewoon een invite gekregen heeft via via en dus kunnen ze best wat tracken. En ja, iedere download die niet minimaal 30MB (dus niet Mbit) per seconde haalt is voor mij traag.

En dan nog, heel dat upload gedoe trekt me totaal niet. Ja je kunt het uitschakelen, maar genoeg private trackers die je min of meer verplichten om 1:1 te uploaden en ook genoeg private trackers waar wanneer je upload uitschakelt de downloadsnelheden enorm afgeknepen worden totdat je uiteindelijk toch maar gaat uploaden.

Daarnaast zeg je, mensen zijn minder illegaal gaan downloaden omdat de content versnipperd is bij verschillende aanbieders? That makes no sense at all. Je zou eerder zeggen dat als alles versnipperd zou zijn dat er juist meer illegaal gedownload wordt.

Usenet? Ja ik maak gebruik van private indexers. Maar zelfs met gratis indexers zoals Usenet-Crawler haal ik met gemak snelheden van 50/60MB (dus geen Mbit) per seconde. En dit alles zonder ook maar 1 stukje van die bestanden terug geupload te hebben.

Ik zeg niet dat alle torrents traag zijn, ik zeg alleen vaak. En dat je toevallig een paar goede private trackers kent of toegang tot hebt wil niet zeggen dat dit voor iedereen geldt. Daarnaast verdwijnen veel van die private trackers weer na een aantal jaar (ja ik downloadde al met torrents toen THC Torrents nog bestond). Gebruik al 15 jaar Spotnet en werkt nog steeds. Gebruik al jaren dezelfde Usenet Provider (al heeft die provider weinig te maken met de content, aangezien vrijwel alle providers dezelfde content aanbieden).

En dan, bijna geen enkele private tracker heeft zo’n grote database als bijv. Spotnet, Usenet-Crawler, NZBPlanet en vele anderen. (En nee ik zeg niet dat alle Torrents slecht zijn, of alle trackers crap zijn of weinig aanbod hebben, ik zeg enkel dat het meerendeel zo is)

[Reactie gewijzigd door jimzz op 31 augustus 2018 22:18]

Ik zit je niet af te branden en je hoeft echt niet zo fel te reageren maar je bent waarschijnlijk niet lid van de echte grote private trackers. Die hebben mega aanbod die ik durf te vergelijken met nieuwsgroepen.
Vpn? Waar heb je het over?
Als je een server/seedbox neemt dan hoef je niets te doen met Vpn? De server download het materiaal, niet jij op je home netwerk.
Mocht je het willen dan download je de meuk met een ftp client dmv een beveiligde verbinding.
Hoezo Vpn?
Of bedoel je thuis downloaden met een Vpn? Tsja dan heb je er echt niets van begrepen.
Hoezo niet?
Omdat de echte downloader installeert software op zijn server en streamt alles met bijv. Plex. Hij download niets meer op zijn eigen netwerk. Hij streamt alles vanaf zijn server.
Nogmaals lees nu is goed wat je schrijf. De private tracker wereld is niet amateuristisch en niet makkelijk toegankelijk omdat heel veel mensen denken het te weten maar .....

Zoals ik schreef op elke private tracker hebben bijna alle leden 1Gbpverbinding maar meestal meer omdat de dikke servers / seedboxen huren
Aan 1 seeder heb je al genoeg als het een miezerige 10 Gb iets is.
De rest van de leden hebben veelal glasverbindingen. Dat moet wel anders word je er zo vanaf geknikkerd. Ratio weet je nog?
Dat de serieuze private trackers zijn gesloten dat klopt en als ik dit alles lees dan ben ik daar heel erg blij mee.

[Reactie gewijzigd door Kiddo op 31 augustus 2018 22:41]

Het zou fijn zijn als je ook nog vrije tijd kon downloaden, een compleet aanbod van alles is fijn, maar het ontbreekt 99 van de 100 mensen toch aan tijd om ervan te genieten. Maar inderdaad, een seedbox die je met een groepje leden huurt, geen enkel probleem met de snelheid. Maar of een onbeperkt aanbod zaligmakend is? Vrije tijd en geluk kan je niet downloaden, het meeste is ook wel legaal voor een normale prijs te verkrijgen, de gesprekken / relaties tussen de besloten groepleden is voor velen fijner dan alles te kunnen meepakken.

Daarom is het jammer dat een community als bierdopje of ftd weg is, met het weghalen van een site als place2home is er niet veel verloren, maar op een site als bierdopje had je onderling een band met elkaar, dat heeft een meerwaarde, meer waarde dan een volledig aanbod.
Ik probeer je ook niet af te branden, maar je leest ook niet wat ik zeg. Jij hebt het over een seedbox huren, ik heb het over het “gratis” downloaden. Een Seedbox kost geld, het downloaden van iemand die een seedbox heeft niet. En dat is dus wat ik bedoel.

En dan is die VPN (dus het downloaden naar je eigen thuisnetwerk) ineens niet meer zo gek. Ik snap heus wel wat je bedoelt hoor, maar ik heb het dan dus ook over wat de meeste mensen zouden kunnen doen. En de meeste mensen zijn echt niet zo thuis in die wereld om een seedbox te nemen, de boel te streamen via Plex en als ze het dan toch fysiek willen hebben dat ze het dan moeten downloaden via FTP. Ik bedoel lees het zelf eens? Vrij omslachtig niet? En dan nogmaals, bij de meeste fatsoenlijke private trackers kom je niet zomaar in, of er zit een ledenstop op, of is invite only. Als je af en toe dus een torrent download dan heb je hier dus niks aan. Buiten het feit dat een seedbox (beetje fatsoenlijke) duurder is dan een Usenet Provider. En je hebt geen last van ratio.

Maar ik ben volgens jou geen echte downloader. Ik download via sabnzb en geautomatiseerd met sonarr en couchpotato. Dit komt op mijn server terecht waarna het automatisch in Plex komt. Enige verschil is dat mijn server fysiek bij mij thuis staat en niet ergens in een datacenter.

Overigens is t een beetje uit de hand gelopen niet? Ik heb in mijn eerste bericht letterlijk 3 zinnetjes over torrents gezegd en de rest ging over usenet (waar het artikel ook over gaat). En ja zonder een seedbox zijn de meeste torrents toch traag of niet soms? De meeste publieke trackers zijn niet veel bijzonders wel soms?

Anyways ik snap je punt helemaal.
No hard feelings Jimzz :))
Ik heb ook geschreven dat private trackers vrijwel onbereikbaar zijn geworden maar datzelfde geldt ook voor private nzb indexers waarbij de reguliere indexers geheel verbleken.
Dus we zeggen eigenijk exact hetzelfde. ;)

Seedbox kost niet echt veel hoor voor 5 euro per maand heb je er al 1.
Omslachtig is het echt niet hoor want het enige wat je nodig hebt is Plex op je tv en die verbind je met je server. Dat is een handeling van nog geen 2 minuten. Geen smart tv dan koop je bijv. een Roku daar kan je enorm leuke dingen mee doen.

Public trackers zijn ruk en ik begrijp dat veel mensen die gebruiken maar dan moet je geduld hebben EN een hele goede Vpn verbinding want Brein kijkt al bijna 1 jaar mee en oogst enorm veel ip adressen uit Nederland en die mensen zijn over een X ( ? ) aantal jaar leuk aan de beurt.

Wat ik wel weet is dat Brein een enorm grote slag heeft geslagen en ik zie op korte termijn geen grote Nederlandse jongen meer verschijnen. Gisteren zijn er veel van die sites die de stekker eruit hebben getrokken. Of.....en ik denk even hardop misschien had de eigenaar van Place2home.net wel meerdere sites. 8)7
Heel veel huis en tuin gebruikers weten niet eens wat een release groep is.
Klopt helemaal, deze gebruikers verhuisde naar mijn idee naar een ander platform waar een grote release groep zat. Zonder dat men wist wat een release groep was.

Via collega's, vrienden en andere websites werd je gewezen op de "nieuwe" mogelijkheden. Ik kan dit zo snel niet meer bedenken voor deze groep gebruikers.

Volgens mij heeft Emule of DC++ weinig zin meer. ;) Ik verwacht straks weer een terugval op torrent trackers.
eMule heeft nog een heel klein, actief groepje.... werkt nog prima, als je wat ouders nodig hebt. Nieuw ook btw.
emule is prima voor de oude meuk.

Niet dat ik download O-)
Dat hoeft ook niet. Als mijn moeder een lijst geeft met Nederlands talige boeken die ik op haar ereader moet zetten voor de vakantie heb ik weinig moeite om ze te vinden.
Ik vind het best goed waarom als je voor usenet betaald mag die illegale downloads dan wel ten opzichte van de torrents.Ze hadden al meerdere torrent sites weggehaald, of althans een juridisch conflict aan de broek laten hangen bij verschillende torrent aanbieders.Wat door op last van brein niet meer toegankelijk is om te downloaden.Zo hebben ze de laatste jaren ook de piratebay op de schop gekregen.En dan heb ik het nog niet over popcorn time die volgens mij nog online is.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 31 augustus 2018 16:47]

Wat ik wel zie is dat er veel individuele vertalers zijn. Ik haal m'n content van private torrent sites en voor ondertitels is er ondertitel.com of opensubtitles, werkt prima.

Dat roept Brein ook op zichzelf af, eerst konden ze vechten tegen wat grotere georganiseerde releasegroepen, die versplinteren en gaan als mieren ieder een kant op en Brein moet achter individuen aan. Onmogelijke opgave.
Dat is juist de bedoeling, immers wordt BREIN niet meer betaald als ze niets meer kunnen doen ;) BREIN is immers een instrument dat de hypocrisie van de industrie probeert te verbloemen. Ze willen niets liever dan dat piraterij blijft bestaan gezien daar extra inkomsten door gegenereerd worden, maar moeten net doen alsof ze er fel op tegen zijn; daar zijn toko’s als brein voor.
Als ze het in het buitenland hosten kan BREIN nog steeds de Nederlandse beheerders aanpakken.
Ik ken ze van de eindeloze reclame uitingen in berichten op overzicht-sites en in bestanden.

Misschien roep je het dan ook wel een beetje op je af.
Ja dat heb ik ook nooit begrepen.. ,waarom zo reclame maken voor je site??

[Reactie gewijzigd door BlaBla1973 op 31 augustus 2018 06:55]

Omdat je niet verwacht bezoek te kregen van een organisatie zoals BREIN maar wel de bezoekers wenst voor de reclame inkomsten.
Nou sorry hoor , dan ben je behoorlijk simpel... Als iedereen het kan vinden, waarom een BREIN medewerker dan niet? De funktie van de BREIN medewerker is oa opsporen van dat soort sites toch.
De beheerders van de site wisten natuurlijk ook wel dat BREIN de site ook snel kan vinden. Echter, juridisch was het lange tijd lastig om dat soort sites aan te pakken. Men had dus niets te vrezen van brein, tot voor kort.
Wat is er juridisch eigenlijk veranderd dat men nu wél de site kon neerhalen, vraag ik me af?
Er is meer jurisprudentie over de legaliteit of illegaliteit van het linken naar auteursrechtelijk beschermd materiaal.
Misschien juist omdat mensen het niet kunnen vinden, en ze dan masaal op spot-net reclame maken?

Ik vindt het allemaal corrupte gastjes daar bij BREIN maar goed. Ze worden betaald door jan met de macht dat is hun inkomstenbron. Daarnaast kijk ik dus ook nooit meer van de vage NL films schiet je niks mee op als je weet hoe alles achter de schermen werkt.

Place2home was een super site, veel oude die van vroeger allemaal nog websites hadden. Maar keer op keer het dus niet lukt om staand te houden. Misschien moeten ze ook achter een proxy of wat dan ook zitten geen idee.
Place2home was een super site, veel oude die van vroeger allemaal nog websites hadden. Maar keer op keer het dus niet lukt om staand te houden. Misschien moeten ze ook achter een proxy of wat dan ook zitten geen idee.
Euhh nee ...

Verplicht "bedankjes" "reacties" om aan de downloadlinks te komen
veel passworded files, ook achter die 'verplichtingen' geplaatst

Het was een site die beschikbaar was, maar om he tnu een supersite te noemen ... neuhj
Dat was normaal voor dat soort websites.

15-17 jaar geleden al bijvoorbeeld had je toen wweholland.nl nog underground was. De forum met [hide][/hide] soort waarderingssysteem. Dat is nooit veranderd.
Dat maakt het niet minder irritant

publiciteitsgeil, zoveel mogelijk 'bedankjes'
Terwijl de populariteit evt makkelijk gemeten kan worden met het aantal clicks op de directe link.
Dit voegt gewoon niets toe aan het systeem, behalve 100'en nietszeggende reacties
Precies dit!
Onnodig kinderachtig systeem om eerst 'bedankt' te moeten schrijven (of klikken) voordat je de link ziet. En als je dan een opmerking over de release wilde plaatsen, bijv. audio niet goed, subs niet in sync of verkeerde upload wordt het niet gelezen omdat je reactie verdwijnt tussen de 100den 'bedankjes'. Dan vond ik het oud kudo systeem van FTD een stuk beter, muntjes uitdelen voor wat je het waard vond.
Problemen kun je ook via een PM/DM melden of evt. een draadje beginnen, maar vaak wordt er gedacht dat een ander het al heeft gemeld, en vervolgens gebeurt er niks, omdat het niet gemeld is.

Het kudo systeem is niet veel anders dan een bedankje, het gaat om de waardering.
Hoe vaak een topic is bekeken zegt niks over de waardering, mogelijk zijn er mensen die hetgeen aangeboden wordt niet kennen, en dus even kijken wat het is, om er vervolgens achter te komen dat het niet hun genre is.
Als jij het nodige werk doet en jij weet niet of je werk gewaardeerd wordt, dan hou je het toch ook snel voor gezien?... tenzij je natuurlijk een riant salaris hebt, maar dat is niet het geval.
Ja, het nodige werk, hou toch op .....

Het 'werk' werd betaald in pageviews, reclameopbrengsten ... of geloof je werkelijk dat die QOQ, Hannes en anderen het zo uitermate gezellig vonden op die fora ?
Daarom stond overal bij "doorlinken op spotnet = ban" - daar werden geen reclame-inkomsten over genoten.

Een forumadmin kan prima zien hoeveel mensen er op die downloadlink klikken.
Dat er vervolgens niet gedownload wordt, is totaal irrelevant, de paginaview is binnen.
Maar de omschrijving lezen, en vervolgens op het linkje klikken is 2 views, zet er een bedankje/reactie tussen en het zijn er al 3.

Ze hadden wel degelijk riante salarissen, no way dat groepen als QoQ en genoemden uit de goedheid van hun hart deden.
"ons doel is bereikt, streamingdiensten zijn steeds actueler" ( de reden van QoQ's stoppen )
Eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd hoe je aan de kennis komt dat iedereen een riant salaris had, of is het geen kennis, maar slechts een vermoeden? Ik gok het laatste.

Ik zal het simpel houden; waarom doen hooligans wat ze doen, waarom doen adrenaline junkies wat ze doen en waarom doen mensen op spotnet wat ze doen? Worden die allemaal betaald?

Verkondig niet wat je denkt (Fantasie) of geloofd (Geloven is niet zeker weten), maar houdt het bij feiten, want wat weet je werkelijk?

Aannames zijn dodelijk, maar dit vind ik een mooiere uitspraak: Assumption is the mother of all fuck-ups.

True knowledge is knowing you know nothing.
Daarnaast kijk ik dus ook nooit meer van de vage NL films schiet je niks mee op als je weet hoe alles achter de schermen werkt.
Uh, wat?
Ik denk dat je dutch film works door elkaar haalt met brein. Brein heeft niet als enige doel om Nederlandse filmproducten te behartigen.
Bezoekers = ads/tracking = inkomen.
Zag QoQ dit aankomen? Die zijn in Juli al vertrokken (of echt gestopt?) bij Place2Home?

Het ziet er toch naar uit dat Brein de langste adem heeft. Dit kat en muis spelletje is nu al meer dan 10 jaar bezig.
Tot iemand aan toont dat Brein meer kost dan het op brengt dan kunnen ze de zaak dicht gooien.
Je kan toch zelf bedenken dat Brein nooit zal stoppen. Dat kan gewoonweg niet omdat de media bedrijven daarmee een totaal verkeerde boodschap zouden sturen. Brein mag nog een tienvoud kosten van wat het opbrengt, ze zullen blijven bestaan
Releasegroepen zullen ook nooit stoppen. Er zijn nog legio mogelijkheden om uit de picture te blijven en je releases te kunnen doen.
Rond deze tijd van het jaar worden de budgetten voor volgend jaar onderhandeld. Brein kan aan hun financiers dus laten zien dat men met een grote sweep (en op dezelfde dag) zowat de complete usenet community offline haalt (op een paar kleine sites na). Brein heeft nu een goed verhaal naar de financiers.
Het is pas een goed verhaal als de legale inkomsten vanaf deze zelfde dag flink zouden stijgen.
Voor zover bekend kost Brein al meer dan dat het oplevert (als in er moet ieder jaar geld bij van de aangeslotenen), dit weerhoud de aangeslotenen van Brein (zie https://stichtingbrein.nl/aangeslotenen.php , niet de kleinste partijen ter wereld ;) ) er nog steeds niet van om Brein gewoon draaiende te houden.
er zat id mooi spul tussen, naja wat ik zoek kan ook ergens anders vinden.,
Offline 08-2018 RIP
place2home.net - Nederlandse community
Mysteryworld.life - Nederlandse community
enzetbee.com - Nederlandse community
steegmanict.nl - Website
test.dj-ivar.nl - Website
Pssttt... wel de bron vermelden he ;)
Ja en zulke sites maken het voor instanties natuurlijk ook een stuk makkelijker!!
gewoon een turflijstje welke ze als volgende moeten nemen.
Sommige usenet community's willen graag een beetje onder de radar blijven om verschillende redenen maar door zulke acties van sites als Duken die alles openbaar willen zetten is het vergezocht.
Ja en nee, de Usenet community's die onder de rader willen blijven worden niet genoemd. Veel communities zoeken juist andere forums als duken.nl op om bekendheid te creëren.

Maar neem maar van mij aan dat een auteursrechten organisatie als Brein niet dit turflijstje gebruikt. Die hebben echt wel hun eigen interne lijsten van websites, uploaders en bekende release groepen. :)
Ik ken toevallig een aantal beheerders via via zeg maar die niet echt bekend wouden worden maar hun site stond wel op eens wel op duken,
En een aantal heeft toen besloten om de stekker te trekken of the moven.
En zo ook met indexers die op jullie site staan,
veel van die hebben officieel een geheimhouding regel :Y) :X

Niks van mijn persoonlijke mening is persoonlijk gericht op een persoon en neem het met een grote zak zout 8-)

[Reactie gewijzigd door TRaSH op 31 augustus 2018 11:03]

De logica ontgaat mij. Ze kunnen er voor kiezen om niet opgenomen te worden door Google en andere zoekmachines. Ze kunnen er daarnaast voor zorgen dat leden zich moeten registreren.

Anders een privé website op localhost opzetten voor privé gebruik en niemand toegang geven, dan weet niemand ervan... ;)
Die keus van Google etc is vrij logisch en kan je instellen,
Maar het bekend maken op sites is een ander verhaal.
Aangezien dat niet altijd van hun afkomt maar van een user.
Het zelfde geld bv voor een release die ze niet openbaar willen hebben en toch op Spotnet terecht komt.

Registreren is naar mijn weten 99% van alle forums.
Bedankt voor het melden. Dat wisten we dan niet, we krijgen wel eens een verzoek voor het verwijderen van een link en dat wordt dan ook uitgevoerd. Blijkbaar is het daar misgegaan en hebben we dit (te laat) doorgekregen. ;(

Van een geheimhoudingsregen weten we helaas niet als iemand een link post op het forum.
Ik vind dit niet zo erg als er ook een legaal goed alternatief is. Maar heb nu Film1.nl alleen daar is alleen stereo geluid. Netflix heeft wel dolby maar het film aanbod is bedroevend. Moet je dan weer terug naar films huren via moviemax? Ze kunnen wel elke keer alles plat gooien, maar stop je moeite ergens anders in. Dit soort sites zullen vanzelf verdwijnen als er genoeg legale alternatieven zijn. Kijk naar Spotify, wie download er nou nog muziek?
Hoe is het aanbod van film1 dan een beteje goed, of is dit ook ronduit slecht ?.
Dan bedoel ik meer met nieuwe films enzo, oude films kan je altijd wel ergens kijken.
Aanbod is prima. Alleen het wisselt iets te weinig, waardoor je soms uitgekeken bent.
ik deel volstrekt je mening over film1, maar ik ga daar zometeen ook weer lid worden. Ben dat downloaden ook wel wat zat, kost wat tijd en eigenlijk wil je gewoon zitten en iets uitkiezen. Alleen jammer dat film1 soms nieuwe films snel heeft en soms pas na een jaar.
Binnenkort verwacht, Finding Dory (2016). Nou nou, laten we vooral niet te snel iets aanbieden. Ik blijf dan nog wel even bij Netflix en Amazon Primevideo
Daar heb je een punt, grote verschil is dat muziek altijd al bedoelt is om te verspreiden via de ether bijvoorbeeld. Bij films heb je en tweedeling. Content die voor een klein publiek is. Deze mensen zijn altijd aan het pushen om hun product ergens getoond te krijgen en vonden torrents geen verkeerd medium, alleen te weinig kijkers voor een goede swarm. Aan de andere kant heb je de blockbusters die zelf alle kanalen hebben voor distributie en dus niet willen dat hun product zonder vergoeding gebruikt kan worden. Zij hebben ook voldoende middelen om daar wat mee te doen. En aangezien zij de enigen zijn met een serieus marketing apparaat zijn zei de enige die je hoort in het debat. Dus ja voor die kleinere documentaires e.d. mag je van de makers misschien wel via torrent verspreiden, maar dat is aan de buitenkant niet te zien. En de grote partijen vinden alle torrents evil. Trackers worden aangepakt omdat niemand de tweedeling helemaal scherp maakt of kan houden. Dus één foutje en je krijgt brein met een schikkingsvoorstel terwijl er niks te verdienen valt. Dus voor film zie ik geen spotify van de grond komen, al doet Netflix een goede poging.
Je bent niet verplicht om een film te kijken.
Je hebt niet ongelijk maar dit voegt niks toe aan een oplossing waar iedereen blij mee is (zoals een streaming abonnement voor alle content, nieuw en oud)
Toen QoQ stopte, was het meer dan duidelijk dat place2home.net snel zou volgen. Ik vraag mij af waar het heen gaat nu usenet websites verdwijnen, als sneeuw voor de zon.
Heb er graag rondgeneusd ,maar nadat QoQ stopte begon het steeds meer op een boekenclub te lijken ,wat ik wel weer jammer vond :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee