Medialaan introduceert VTM Go en wil brede streamingdienst voor Vlaamse video's

Het Belgische mediabedrijf Medialaan heeft het videoplatform VTM Go aangekondigd, waarmee programma's van de eigen zenders te zien zullen zijn. Medialaan wil echter met andere omroepen een platform voor veel meer Vlaamse en internationale programma's en films opzetten.

Via VTM Go kunnen Vlamingen vanaf de winter live kijken naar Medialaan-zender en ook tot dertig dagen terugkijken. De Medialaan-zenders zijn VTM, Q2, Vitaya, CAZ, Vtmkzoom en Kadet. Volgens het bedrijf gaat het om actuele programma's en een uitgebreide catalogus. De uitgever belooft verder dat het platform gratis wordt. Inkomsten moeten komen uit op de persoon gerichte advertenties.

Medialaan wil verder samenwerken met de overige Vlaamse omroepen voor een nieuwe videodienst, waarmee het bedrijf nadrukkelijk de concurrentie met Netflix aan wil gaan. Volgens de ceo's van Medialaan/ de Persgroep Publishing, Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx, moet de focus op Vlaamse topfictie komen te liggen, aangevuld met internationale films en reeksen.

Het bedrijf wil binnenkort gesprekken met de overige omroepen in gang zetten en hoopt dat de Vlaamse overheid bijdraagt aan het initiatief.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

23-08-2018 • 17:48

32 Linkedin

Submitter: JohnAxae

Reacties (32)

32
32
12
1
0
18
Wijzig sortering
Vtm heeft al een goede app met live tv.
Deze app gaat die app (Stievie?) vervangen denk ik.
Vtm heeft een eigen app.
Dan zullen ze die waarschijnlijk uitbreiden met programma's van de andere zenders van Medialaan. En misschien ook de app van VTM Kids (= VTMkZoom en Kadet) en van VTM Nieuws daarin integreren. Ik denk dat ze op termijn naar 1 grote app zullen gaan.
Zoals het wordt voorgesteld lijkt het idd meer samenvoegen van apps met hun bestaande functionaliteit. Daar kan je ook programma's herbekijken met reclame elke 15 minuten en ze staan er ongeveer 2 maanden op.

Die VTM Nieuws app is soms erg agressief in het tonen van advertenties, dan sta je daar 30 seconden te wachten voor een nieuwsstukje van 15 seconden.

Ik verwacht evenwel niks van die Vlaamse Netflix, na "grondige studie" is het idee alweer afgevoerd, Het komt ongeveer 1x per jaar boven piepen bij de voorstelling van een nieuw TV seizoen.
Dat hebben ze al, met de vtm app zijn alle zenders te zien, zowel live als on demand. Alleen vtm nieuws ontbreekt nog.
Stievie heeft het voordeel dat de betalende premiumversie buiten de VMA-zenders ook andere zenders bevat en een iets of wat alternatief biedt voor andere TV-aanbieders.
één, canvas, ketnet, vier, vijf, zes, tlc, Discovery, National Geographic, NG Wild en Eurosport)
Best een handige manier van TV kijken!
Nee, want stievie is van unleached en die hebben buiten Medialaan als aandeelhouder (of eigenaar) niets met medialaan te maken. Hun relatie is wss vergelijkbaar met de relatie tussen Facebook en Instagram of Whatsapp.
Als de mensen van de Vlaamse overheid en/of VTM dan ook meteen maar een open source Kodi addon ervoor maken, dan hoeven we ook niet constant van HDMI dongle te wisselen.
Iemand op userbase had dat gedaan, had verzoek gekregen om er mee te stoppen . Weet je meteen waar de prioriteiten liggen ;)
Goh kijk. Medialaan hoopt dat de Vlaamse overheid bijdraagt aan het initiatief. Ik zou niet weten waarom de belastingbetaler voor een gesloten systeem waar De Medialaan aan zal verdienen moet opdraaien.

Als De Medialaan wil dat de Vlaamse belastingbetaler gaat betalen voor haar technologieinvestering, dan moet het ook allemaal maar open source zijn ook. In ieder geval open specificaties en niet gepatendeerde standaarden gebruiken.
De belastingsbetaler heeft de oprichting van de eerste Belgische TV-zenders helpen financieren, de eerste kleurenuitzendingen, radiozenders, nieuwssites, ....De Vlaamse belastingsbetaler heeft zelfs de oprichting van Telenet gefinancierd.
Volgens sommigen is het ook de taak van de overheid om nieuwe technologieën beschikbaar en betaalbaar te maken (door subsidies bvb) voor zijn bevolking.
Nou net niet, de overheid moet de ruimte laten voor de privé om te investeren, die ruimte is er door het overgereguleerd kader niet meer...
Overheden moeten als een kader zijn, het schilderij wordt door iemand anders gemaakt... De overheid is
niet de beste allocatator van geld en middelen, met subsidies en tarieven laat je toe dat de marktwerking volledig verstoord is kijk maar naar het energie beleid in Vlaanderen/België.
Bijvoorbeeld voor eID geeft de Belgische overheid gewoon source code vrij.

Ik zou het prima vinden moest er een in Vlaanderen gedeelde technologie komen voor het streamen van multimedia en moderne TV kanalen, en het zou goed zijn moest de Vlaamse overheid het werk hier aan subsidieeren.

Maar wanneer belastingbetalers hun geld hiervoor gebruikt wordt, is het OPEN infrastructuur. Dus zoals de voetpaden. M.a.w. moet men het gewoon allemaal open source maken, en mag IEDEREEN er gebruik van maken. Want het is BETAALD door de BELASTINGBETALER. Niet door de Medialaan, maar door de belastingbetaler. Dan is het niet aan de Medialaan om te bepalen. Maar wel aan de belastingbetaler.

De mensen van de Medialaan mogen op de voetpaden wandelen. Maar IK OOK. Als de mensen van de Medialaan TV beelden mogen streamen en applicaties laten bouwen door de Vlaamse overheid, dan mag IK DAAR OOK van gebruik maken. IK ben namelijk OOK een belastingbetaler. IK betaal daar dus voor.
Werkt nog steeds hoor, maar je hebt dan wel Kodi Leia nodig (Medialaan gebruikt encrypted streams)
hmm? Waar dat? Nu zelf gebruik ik Plex en daar is geen werkende versie voor zover ik weet.

[Reactie gewijzigd door Icekiller2k6 op 24 augustus 2018 10:02]

Leia is de Alpha versie, toch?

Er zou eens iemand een goede HOWTO moeten maken over hoe Kodi helemaal goed te installeren zodat al die Nederlandse en Belgische zenders werken. Legaal of illegaal. Eigenlijk moet zoiets een open formaat zijn allemaal. Als advertisers geld willen verdienen dan kan dat ook met open formaten.

De kabel TV was in de jaren tachtig/negentig en nu nog steeds toch ook een open formaat? Radio toch ook? Wat is het probleem.
Ik zie daar een cast icoontje in dat screenshot, dus je kan het net als kodi naar een chromecast streamen?
Het liefst wil ook dat een toepassing zoals Stievie gewoon beschikbaar is voor alle apparaten met meer zenders en de huidige functionaliteit. Ik heb nu al een abonnement maar er zit genoeg potentie in om de traditionele kabel buitenspel te zetten.
er was zo'n app en dat heete Bhaalu en werd de nek omgedraaid.
Wat is dan het verschil met https://stievie.be dat is ook van medialaan?
Dat er een catalogus bij komt, stieve is alleen live + 6 dagen terugkijk tijd.
Ik gok dat we in deze catalogus seizoenen van Familie/Telefacts/Boer zoekt brouw/Aspe/the voice van vlaanderen/etc... gaan kunnen terugkijken.

Alle nieuwsartikels lijken iets meer de nadruk te leggen op de zendes die te zien zijn, maar het lijkt mij dat de catalogus hier de selling point is.
Door niet gewoon Stievie een upgrade te geven maar een volledig nieuw platform met nieuwe naam uit de grond te halen, gaat het ook veel meer nieuwe mensen trekken om het uit te proberen.

[Reactie gewijzigd door faxityy op 23 augustus 2018 18:29]

Hopelijk streamingkwaliteit wat hoger dan Stievie. Heb sedert november de digicorder buitengesmeten en kijk sedertdien via Stievie(voorzover we nog naar gewone tv zien...). Helaas is het op een 4k 55" tv niet zo super(maar spaart wel bijna 25 euro per maand uit om geen kabelabo/huur digicorder te moeten betalen)
Maar zou dit dan de gratis versie van Stievie opvolgen?

[Reactie gewijzigd door skelleniels op 23 augustus 2018 18:08]

Dat heb ik ook al meermaals zo gehoord. Ik heb overwogen om hetzelfde te doen als jij hebt gedaan, maar de reviews over de belabberde beeldkwaliteit van Stievie houden me tegen. In feite zou Telenet beter ook een "streaming only" abonnement uitbrengen voor 5 euro/maand ofzo. Zo prijzen ze direct Stievie uit de markt en de kwaliteit zal alleszins wel ok zijn dan.
Denk niet dat Telenet dit gaat doen, want dan concurreren ze met zichzelf, of ze zouden lage kwaliteit moeten doen(zoals nu met Yelo/Stievie) maar dat hebben we dus al.

Ze verhuren veel te graag hun digicorder, die ze na enkele maanden huur al terugverdiend hebben.
Ik betaal voor Netflix om van die reclame af te zijn, dus geen VTM go voor mij. Ik wacht dus wel af wat die nieuwe videodienst wordt.
Hoe kunnen ze advertenties richten op personen door alleen het kijkgedrag?
Hint: Soaps hebben hun naam te danken aan de zeepreclames voor huisvrouwen die dergelijke programma's hadden.
Dierenprogramma->Waarschijnlijk iemand die een hond/kat heeft.
Modeprogramma->Kledingreclame
...
Als Belg in Nederland is het al jaren treurnis. Al hou ik wel van het VRT on-demand aanbod. Blijven we toch een klein beetje bij :-)
Ach is op voorhand al een dood geboren kindje wegens te weinig content.
En zoals iedereen weet "content is king"
En in Vlaanderen ga je niet wegkomen met alleen Medialaan content vrees ik....
Zelfs Telenet of Proximus met hun digitaal aanbod kunnen bijna niet opboksen tegen Netflix of Amazon Prime...
Helemaal juist, maar vergeet niet dat Telenet en Proximus het zenderaanbod op Kabel niet bepaald goedkoop aan de man brengen. Als ik een 5-tal Vlaamse zenders kan streamen op TV, klasseer ik mijn digibox meteen verticaal.
De bedoeling is om een Vlaamse Netflix uit te bouwen. De CEO van de VRT is aan het overleggen met de andere Vlaamse mediapartijen. Echter is het onduidelijk wat het verdienmodel moet zijn. We betalen als Belg allemaal belastingen en een deel daarvan gaat naar de openbare omroep. We moeten in geen geval extra gaan betalen voor de openbare zenders.
De bedoeling is niet om op te boxen tegen de grote internationale spelers dat sowieso weinig echte Vlaamse content aanbieden maar meer gericht op de Vlaamse kijker. De Vlaamse kijker pikt graag een Engelstalige film of serie mee maar is ook een trouwe kijker van Vlaamse producties en die wilt hij zeker kunnen blijven kijken. De Vlaamse Netflix zou eind 2019 op de markt moeten komen, ambitieus.
Ook door een Vlaamse Netflix aan te bieden kunnen de kosten voor alle partijen dalen. Momenteel houden alle partijen hun eigen dienst online, waardoor dit een hoop geld kost.
* dit alles hierboven dixit de CEO van de VRT op radio 1 gisteren gehoord in de wagen*

Lees en beluister het fragment hier

[Reactie gewijzigd door eYaTed op 24 augustus 2018 10:51]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee