Google geeft via melding weer dat Fortnite niet in Play Store wordt aangeboden

Gebruikers van een Android-smartphone of -tablet die in de Play Store een zoekterm als 'Fortnite Battle Royale' of een variatie daarop invoeren, krijgen een speciale melding te zien dat de Android-versie van Fortnite niet beschikbaar is via Google Play.

Bij het zoeken naar Fortnite in de Play Store wordt alleen de game Battle Breakers getoond als beschikbare app van ontwikkelaar Epic Games. Dat Fortnite voor Android niet zou worden uitgebracht via de Play Store werd eerder al duidelijk. Epic Games biedt de game sinds donderdag aan via de eigen site middels een apk.

Fortnite voor Android is op dit moment exclusief beschikbaar als een bètaversie op Samsung-toestellen. Het gaat om de Galaxy S7, S7 Edge, S8, S8+ S9, S9+ Note 8, Note 9, Tab S3 en Tab S4. Bezitters van smartphones van andere fabrikanten moeten tot 12 augustus wachten voor toegang tot de bèta. Epic Games heeft een lijst gepubliceerd van compatibele smartphones; het gaat vooral om high-end toestellen.

Donderdag werd Fortnite uitgebracht met de release van de Samsung Galaxy Note 9, zoals eerder al werd voorspeld door onder meer XDA Developers. Epic Games zegt de game alleen in eigen beheer uit te brengen uit financiële overwegingen; het bedrijf hoeft dan geen dertig procent van de opbrengsten af te staan aan Google. Ook zegt het bedrijf via de apk een directere klantrelatie met de gebruiker te kunnen opbouwen.

Onlangs was er nog een gerucht dat alleen bezitters van de Note 9 en de Tab S4 tijdelijk exclusief toegang zouden krijgen tot de game. Dat bleek niet te kloppen, maar bezitters van beide recent uitgebrachte Samsung-apparaten hebben wel een voordeel boven eigenaren van de andere toestellen: zij krijgen een speciale Galaxy-skin. Bezitters van de Note 9 kunnen ook nog rekenen op 15.000 V-Bucks, de virtuele in-gamemunteenheid in Fortnite.

Fortnite Play Store melding

Door Joris Jansen

Redacteur

10-08-2018 • 21:01

99

Reacties (99)

99
92
55
3
0
11
Wijzig sortering
Dat is dan erg schappelijk van Google.
Google is er toch voor om zijn gebruikers te beschermen, niet meer dan logisch dit.
Wat heeft een bericht "deze game is elders te downloaden" te maken met het beschermen van gebruikers?
Wat dacht je van enge mensen die een app onder dezelfde naam in de store zetten en dan alle gegevens van de telefoon af halen. Een beetje wat Facebook doet maar dan zonder dat het vrijwillig gebruikt word.
Ik ben niet volledig bekend met het beleid van de PlayStore. Maar ik neem aan dat apps eerst worden gecontroleerd voordat ze geplaatst worden? En daarnaast heb je ook nog de machtigingen die er goedgekeurd moeten worden door de eindgebruiker.

En je laatste opmerking is mooi haha.
hiermee maak ik geen vrienden mee, maar...

De Playstore is een shitshow.

Ik noem 3 voorbeelden.

Ik wou de link van PIA (private internet access) aan iemand sturen, toen ik PIA zochte in de Playstore had ik als eerste resultaat enne PIA VPN die niet de originele was, na contact met de echte devs, ze zeiden dat ze op de hoogte waren, ik heb zelf de app geflagd als fake, alsnog was die nog 3 weken beschikbaar, dus iedereen die hoorde iets over een echte betrouwbare VPN en die niet opgelet hebben, zijn nu slachtoffers van een fake onbetrouwbare VPN.


Messenger, dat is iets die iedereen tegenwoordig heeft, echter vond ik in de telefoon van mij Oma niet een Facebook Messenger maar maarliefst 5 "Messenger" apps die bijna het zelfde logo hadden als FB messenger.


Last wat ik tegen kwam was op de Tele2 forum, TS had over dat iets elke kwartier een chorme tab ging openen met reclames, dat bleek een notitie app die via de play store gedownloaded was, die app was al weg bij de play store, maar "Google Play Protect" heeft de werk niet goed gedaan want TS moeste Malwarebytes installeren om te boosdoener te vinden .

Zoals ik beneden zeg, Google heeft de plicht om de gebruiker veilig te stellen van zulke dingen, tot heden, niet gelukt. Maar kunnen ze tenminste met die waarschuwingen users op de hoogte houden, al vermoed ik dat het niet gaat helpen.

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 23 juli 2024 10:34]

Ergens word er wel verwacht dat je zelf ook een beetje oplet. Het is onmogelijk om alles inhoudelijk te controleren wat in de Playstore word geupload.
Hetzelfde als met je computer. Een virusscanner word geacht alle virussen tegen te houden, maar kan dit niet honderd procent voorkomen als je zelf ook niet een beetje oplet.
Ik vind niet dat je er maar van uit moet gaan dat Google je voor 100% beschermd. Dat doet de overheid (gelukkig) hier ook niet. Keep thinking.
Ik ben helemaal niet eens. Jij maakt de vergelijking met een computer, dan neem ik aan dat je Windows bedoelt, maar dat is totaal iets anders.

Als je een malware of een adware download is dat zeker niet via de Windows Store of van een Microsoft website. Als je nou een apk side load in je Android telefoon is dat ook je probleem en kun je hier Google niet verantwoordelijk maken.

Echter Google en Apple hebben gebruikers aangeleerd om apps via de App en Play Store te downloaden en ze verzekeren dat het veilig is, bij Apple, ook zou het af en toe fout zijn gegaan, zijn de controles best wel in orde, ook zijn de eisen aan developers best wel hoog kwa kwaliteit en design, je vind nog steeds troep in de App Store maar niks vergeleken met the Play Store.

Hoe leg je de verantwoordelijkheid aan de eind gebruiker die waarschijnlijk gebrekkig IT kennis heeft om een valse app te identificeren? Of een app met malware of adware?

Als ik tegen iemand zeg "installeer de PIA VPN" hoe wil je dat die persoon de echte van de fake onderscheid? Download nummers? Nou misschien heeft de ontwikkelaar een volledig nieuwe versie gebracht als een nieuwe package, dat gebeurt wel eens? Aan de fake review score? Ik wist het gewoon omdat ik op de ontwikkelaar naam lette en omdat ik de logo ken.

Naast dat de filtering voor de publicatie op de Play Store als een mandje lek is, wanneer ze te laat een adware of malware vinden, dan werken de andere maatregelen niet, Play Protect heeft in de laatste voorbeeld de simpele, bekende adware niet gevonden, en na dat de app van de play store verwijderd was, was die echter niet verwijderd van de telefoon van de gebruiker, dat is ook een systeem die bestaat, maar blijkbaar werkt het alleen voor alle die Google echt niet leuk vind, zoals aantal jaren geleden wasr een YT downloader die van de Play Store verwijderd was en ook van mobieltjes waar het geïnstalleerd was.

Google is hier de enige verantwoordelijk voor de Play Store.
Die mensen die niet opletten is hun eigenschuld en luiheid. Mensen zijn veel te naief op het internet, en ik hoop ook dat nadat ze een paar keer tegen de lamp lopen ze er een les uit trekken.

Zo heb ik met mijn pcs, windows etc leren omgaan.

Er is een heel mooi boek hierover en elke skillset(Be Bad First).

Ik heb geleerd mijzef aan te leren iets te leren voordat ik iets doe waar ik geen verstand van heb. Ook als ik een beetje kennis heb, is het goed te waken dat je niet arrogant wordt en te denken dat je alles weet)..

Is meer een menselijk probleem dan een Playstore idee.

Ten slotte kun je altijd nog via Alt stores die betere curatoren hebben de apps downloaden
Jij maakt het zelfde punt als @CocoArjan, je brengt geen nieuwe argumenten op tafel en je gaat niet in op de vragen die ik stel, dus het is maar een herhaling, verdere discussie hier heeft toch geen zin ? Kan ik net zo goed mijn antwoord hierboven kopieën en plakken.
Ergens word er wel verwacht dat je zelf ook een beetje oplet. Het is onmogelijk om alles inhoudelijk te controleren wat in de Playstore word geupload.
Hetzelfde als met je computer.
Bij Apple en Microsoft kunnen ze wel alles inhoudelijk controleren, en die vragen toch eenzelfde percentage van de omzet (~30%). De controle bij Google is er gewoonweg niet, alleen achteraf reactief als er genoeg mensen klagen over een malafide app.

Als app ontwikkelaar is het reviewproces van Apple met enige regelmaat verschrikkelijk, maar het gemak waarmee een app of update live staat in de Play Store is toch wel wat belachelijk te noemen.
Dit in combinatie met het permissiesysteem in Android dat pas sinds versie 6 enigszins fatsoenlijk in elkaar steekt, maar veel apps gebruiken nog steeds de oude variant waarin je in de store ineens toegang geeft tot alles wat de app kan, zolang dat die geïnstalleerd is...
Dit is 1 van de redenen waarom ik jaren niet over wilde op Android. Ben destijds WP gaan gebruiken en heb dit pakweg 6 jaar gedaan. Uiteindelijk 'moest' ik over omdat ik te gelimiteerd was en MS de ondersteuning beeindigde.
Ik gebruik nu zo'n 1,5 jaar Android en ik ben eigenlijk nog steeds niet tevreden. Het OS zit onlogisch in elkaar, apps vereisen de meest belachelijke dingen want anders werken ze niet, de hoeveelheid rotzooi in de Play Store is ongekend, tot voor kort was opslag via de SD kaart een drama (zonder root kon je er niets installeren) en ja dan de Malware. Hier zullen vast mensen zeggen dat dit juist zo mooi is aan Android dat het zo open is, maar wanneer je even niet goed oplet en een app installeer die gewoon full screen ads op je scherm kan gooien, terwijl je niet eens kan zien welke app dit doet, dan ben je toch echt amateuristisch bezig. Op geen enkel moment zou dit mogelijk moeten zijn, en gebeurt het toch, laat me dan in ieder geval zien welke app uit de Play Store, hier verantwoordelijk voor is. Sowieso het feit dat dit geplaatst kan worden is natuurlijk belachelijk.

Android is en blijft klantonvriendelijk, ik begrijp het open doel, maar geef een safe mode, waarbij dit soort onzin niet kan gebeuren, dat zou voor veel mensen veel prettiger zijn.
Exact om die reden zit ik nog altijd op Windows mobile 10. De ondersteuning stopt overigens pas 1 januari 2020, dus ik kijk de kat nog een anderhalf jaar uit de boom.

Apple wil ik niet meer na nare ervaringen en Google vertrouw ik niet. Dan is er niet zo veel keus over :-)
Custom Rom draaien?
Welke nare ervaringen?
Klinkt alsof je aan het prutsen bent op een prutstelefoon en prutsapps installeert. Los van apps die teveel rechten vragen, en die ik dus zelf niet installeer, vind ik je relaas onherkenbaar.
"apps die te veel rechten vragen" hebben soms geen keus.

mijn favoriete file manager heeft onlangs locatie-toestemming moeten vragen.

waarom zou een file manager dat nou nodig hebben?
omdat er een functie in zit om met Wi-Fi-direct(dus Wi-Fi zonder router) bestanden te delen.

wat heeft Wi-Fi-direct met locatie te maken?
een kwaadwillende kan aan de hand van apparaten die binnen Wi-Fi bereik zijn een redelijk goede gok van je locatie maken.

zo zijn er wel meer permissions die vreemd in elkaar hangen, waardoor voor relatief simpele en onschuldige dingen ineens "gevaarlijke" rechten nodig zijn.
Das weiger je toch die permissie?
ik sprak vanuit het oogpunt van de ontwikkelaar.
ja er zijn veel apps die rare rechten vragen, maar dit kan dus ook komen omdat Google ineens besluit een normale functie achter een ongerelateerde permission te verstoppen.

de app heeft deze permission op mijn telefoon nog niet nodig(alleen Android 9 en hoger) maar anders had ik hem alsnog toestemming gegeven omdat ik de ontwikkelaar vertrouw en de functie die er achter zit wel wil gebruiken.
maar dit kan die ontwikkelaar wel klanten kosten die er hetzelfde over denken als oef!.
Jouw problemen kan je oplossen.door de betere versies van XDA forums te downloaden.

1. Youtube Vanced
2. GBinsta
3. AdClear (filter ook adds in apps)

4. Je kan altijd de volledige APKs sideloaden via app markets die volledige versie aanbieden.
Ik heb precies dezelfde ervaring en het jammere is dat Apple veel te duur is om over te stappen.
Valt wel mee, vooral omdat ze hun tweedehands waarde flink behouden én gewild zijn is Apple vaak juist goedkoper óf ongeveer even duur als de concurrentie; ligt eraan hoevaak je een nieuw toestel wil.
Ik rijd ook veel kilometers met mijn auto, maar dat maakt een Audi RS6 niet opeens "betaalbaarder".

Apple vraagt gewoon een stevige premium om minder met je apparaat te mogen kunnen (veiligheid) en geeft je een gedeeltelijk gecureerde marktplaats. Voor ieder wat wils.

Als Apple de iPhone op een vergelijkbaar prijspunt als Samsung/Google/etc zou verkopen, zou ik het wellicht overwegen wanneer ik weer voor een flagship phone wil gaan. De 150-200 euro die ze extra vragen en de mogelijkheden die je er op in moet leveren zorgen voor mij (en velen anderen met mij) om af te zien van een iPhone.
Controle is niet 100%, daarbij kan een app na controle zo maar worden aangepast. een aantal maanden geleden waren er veel (10+) apps met de naam "Whatsapp" bijv.
Bij de controle wordt er daadwerkelijk wel naar de code gekeken en wordt er gescanned naar kwaadaardige code. Dat gebeurt iig bij Apple, m'n collega kreeg laatst nog een allemaal suggesties hoe hij z'n app kon verbeteren en welk deel van z'n code nog geoptimaliseerd moest worden. Dus geen makkelijke automatische scan en klaar. Het duurt ook wel een tijdje voor dat je door het proces heen bent jammer genoeg maar ja alles voor kwaliteit.

Dat is het grote verschil tussen de twee stores. Z'n Android app was de zelfde dag al live.
Dat gebeurt iig bij Apple, m'n collega kreeg laatst nog een allemaal suggesties hoe hij z'n app kon verbeteren en welk deel van z'n code nog geoptimaliseerd moest worden.
iOS /= Android

Google is de laatste tijd veel bezig met het verbeteren van zijn store. Veel mensen hier op tweakers hebben het vaak over het gesloten beleid wat Apple voert, en prijzen daarna google en Android. De grote grap is dat Google wat dat betreft steeds meer richting het beleid gaat wat Apple voert!
Dat is nogal logisch omdat ze steeds vaker nodeloos gezeik krijgen van instanties. Dan de boel maar dichttimmeren op eigen toestellen en voila.
Ik geloof niet dat een medewerker van Apple alle codes doorleest. Dit zou ook nog eens Eem developer moeten zijn, die kan zijn tijd wel beter gebruiken. En dan zouden ze ook handmatig alle code moeten doornemen bij elke update. Ik geloof er niks van, dit is geautomatiseerd.

Grappig is ook dat bij Apple een app met een paar regels update 2 weken duurde voordat deze in de app store stond, en dezelfde app compleet opnieuw geschreven stond er binnnen 6 uur.
Inderdaad. Probeer überhaupt maar eens iemand te vinden die dat zou willen doen. Ik denk toch dat de meeste mensen die dat zouden kunnen toch liever zelf iets maken dan alleen maar code van anderen doorlezen... Dus Apple zou dan al een heel goed salaris moeten bieden om mensen daarvoor geïnteresseerd te krijgen...
Google heeft een geautomatiseerde tool die je vertelt welk deel van je website je nog moet optimaliseren.
Ook Apple is niet 100% , er komt soms alsnog troep door, en ook is er een jailbreak app (een app die dus de telefoon jailbreakt) gewoon doorgekomen. (wel redelijk snel weer verwijderd)
Er word niet naar code gekeken. Ik ben zelf app-developer (sinds kort). Er word vermoedelijk wel gescanned wat je app aanroept maar daadwerkelijk broncode opsturen zou een beetje raar zijn, je hoeft alleen de binaries te uploaden.
Apple doet een handmatige en steeds kritischer wordende controle en duurt 1-5 dagen voor de app online staat. Android is meestal binnen het uur online en doet pro-actief alleen automatische scans. Bij ons is de belangrijkste 'kritiek' van Apple op inhoud, maar ongetwijfeld kijken ze ook wel of je geen gekke dingen doet.
Zo'n controle is nooit 100% waterdicht, daarnaast, je opmerking dat eindgebruikers de machtigingen moeten goedkeuren is natuurlijk totale onzin (als in: alle gebruikers klikken vanzelf overal op toestaan als de app aangeeft minimaal die info nodig te hebben om te werken).
Nope, verre van zelfs.

Vele apps met dezelfde naam als de eigenlijke app - vaak als guides, of trainers, of extra geld - maar dan met bitcoin miner, or trojans er in.
Nee, de play store wordt helaas niet gecontroleerd. Verder klikt de eindgebruiker vaak gewoon door.
Dat is al tijden niet meer zo...

https://www.android.com/play-protect/

Met andere woorden, als je het niet (zeker) weet, geef dan aub ook geen verkeerde informatie.
Play protect is nog steeds een automatisch proces wat kijkt naar of het malware heeft. Het kijkt niet naar de kwaliteit of dat de machtigingen wel nodig zijn voor de app in kwestie.
Het is niet zo wild west als je misschien denkt, Google heeft in het verleden aangeven dat apps weldegelijk gereviewed worden en er worden automatische analyses uitgevoerd. https://android-developer...-user-experiences-on.html

Daarnaast worden via play protect apps ook on-device gescanned. Ook worden bestaande apps gescanned op bekende kwetsbaarheden in frameworks of patronen die ze gebruiken, de developer krijgt daar een waarschuwing van en / of de app wordt automatisch verwijderd afhankelijk van de ernst.

Relatief (gezien de hoeveelheid apps), komt echte malware in de Play Store maar weinig voor en zelfs bij Apple schiet er zo nu en dan wel eens wat tussendoor. Datalek apps is een grijs gebied helaas, hoewel er de policies steeds verder worden aangescherpt en op basis daarvan worden sommige apps ook automatisch al geweerd bij het publiceren.
Hmm ok dat is wel een beetje jammer. Zou je wel verwachten gezien ze hetzelfde percentage vragen als Apple.
En ja dat laatste is helaas waar.

Maar bedankt voor de toelichting, nu snap ik de opmerking over beschermen en kan ik me er in vinden.
daarvoor is een populaire game niet altijd nodig.

een app targeted voor jongere kinderen is nog erger,
gezien kinderen vaak via de tablet van ouders spelen,
kan de app zo alle data jatten, zonder dat de gebruiker dit in de gaten heeft.

hier zijn genoeg voorbeelden van,
Als die app in de playstore zou terecht komen en Google hier niet tegen optrad zou je een punt hebben
Het zorgt ervoor dat spam apps in de Play Store minder/niet gedownload worden.
Omdat er 200 clones zijn die letterlijk Assets stelen en bijna hetzelfde uitzien.

Kijk alleen al na de Aziatische markt, overal wordt een kopie van gemaakt

(Crossfire <> cs(s):go)
(Black Squad <> COD4/csgo)
Dit op de pc dan.

Op android zie je ook kloon op kloon. Netzoals bij Steam mensen gewoon assets flip deden(digital homocide)

En aangezien Google nog steeds geen fatsoenlijke filters heeft ingebouwd in playstore

Etc
Dat is dan erg schappelijk van Google.
Ze kunnen moeilijk anders; als ze niks doen wordt hun helpdesk ge"DDoS"'ed door mensen die zich afvragen waarom het niet werkt (of, als ze contact opnemen met de helpdesk moeilijk genoeg hebben gemaakt) worden ze op alle social media afgebrand. Als ze "schappelijk" hadden willen zijn, dan hadden ze er iets bijgezet in de richting van "neem contact op met Epic". Eventueel zelfs met een *tromgeroffel* hyperlink (hypermoderne technologie; dat dat allemaal kan tegenwoordig!) naar waar mensen wel moeten zijn.
Dat laatste zou inderdaad wil erg schappelijk zijn. Al is de appstore snel leeg, met allemaal hyperlinks waar mensen al hun apps kunnen vinden :-)
Oftewel duizenden spelers gaan nu Fortnite links laten liggen, want niet te downloaden in de play store. Zo had ik een collega die de temperaturen van zijn laptop wilde weten. Ik raadde hem HW Monitor (makers van CPU-Z). Zijn virus scanner gaf aan dat dit een website met malware was en durfde het niet meer te downloaden zelfs niet toen ik zei dat het eerder een false positive was.

Er zullen talloze android gebruikers zijn die net zo met downloads buiten de app store omgaan als hij met zijn windows apps en dus Epic Games zichzelf in de voet schiet voor die 30%. Buiten dat kan ik me niet echt herinneren dat een spel die buiten de app/playstore om MOET worden gedownload dat die redelijk populair geworden zijn.

Nu heeft Fortnite uiteraard al een naam opgebouwd, maar toch denk ik dat het een onverstandige keuze is.
Je moet gewoon voorzichtig zijn met wat je downloadt. Download van een officiële site, de Play Store, Microsoft Store of whatever. Minste kans op virussen.

Daar heeft Epic Games wel weer een probleempje, mensen die het inderdaad niet vertrouwen gaan het negeren.
Staat al een groot artikel over Op NU.nl

'Google loopt 50 miljoen dollar mis door ontbreken Fortnite in Play Store'
https://nu.nl/games/54093...rtnite-in-play-store.html

Er staat precies in wat ik gezegd heb (plus het feit dat Google geld misloopt, maar dit was al duidelijk natuurlijk).

Dit artikel op NU.nl alleen al zal een deel vd mensen al “overgehaald” hebben om het spel juist niet te downloaden, want die zullen het nu al niet vertrouwen. Het probleem met downloaden van een “officiele” site is dat het voor een leek heel moeilijk achterhalen is wat nou daadwerkelijk de echte site is. Phishing sites zien er tegenwoordig steeds professioneler uit, hebben steeds professionelere support email adressen en veel professionelere webadressen.

Voorbeeld: www.fortnite.com of www.fortnitegame.com of www.fort-nite.com

Voor de gemiddelde tweaker (en consument) zal dit wel te zien zijn en weten we meestal wel wanneer het om een officiele site gaat. Maar ik heb dus sites voorbij zien komen waarvan ik het zelfs zelf zou geloven dat het een officiele site was. (Uiteraard zoek ik altijd verder en kom je vaak wel iets in een link of email adres tegen waardoor je al weet oei hier is iets niet aan de haak). Een leek zal dit verschil niet zien en klikt dus vrolijk door (en ik ken er veel die dat doen).
Het is een afweging in percentages. Als 10% afhaakt, maar die 30% afdracht die ze niet hebben compenseert dat, dan is dat geen probleem.

Ook kan het een opmaat zijn. De doelgroep snapt misschien best hoe je het spel kunt installeren, en voor in de toekomst, met andere spellen, neem je nu even je verlies. Daarna weten alleen maar meer mensen hoe het werkt.
Als je gewoon wat had gelezen had je gezien dat er meer toestellen ondersteund worden

Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL,
Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V
Essential: PH-1
Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10 LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+
Nokia: 8
OnePlus: 5 / 5T, 6
Razer: Phone
Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2
ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11
Mij toestel staat er niet tussen.
Zo zijn er meer toestellen die kwa hardware het wel ondersteunen Maar het niet kunnen spelen.
Als je gewoon wat had gelezen had je gezien dat ook andere kunnen werken:

If your phone is not on this list, it might still work assuming if you have the following specs:
OS: 64 bit Android, 5.0 or higher
RAM: 3GB or higher
GPU: Adreno 530 or higher, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 or higher
Wil je het niet hebben ofzo, dat je zo negatief onzin plaatst de hele tijd. Over een paar dagen (30?) is het voor iedereen beschikbaar.
Momenteel is Fortnite voor Android inderdaad alleen te spelen op een aantal Samsung toestellen maar over een paar dagen is het spel ook gewoon beschikbaar op andere toestellen, zie artikel.

[Reactie gewijzigd door JoelB95 op 23 juli 2024 10:34]

Gaat nog een mooie soap worden dit. Alle kwaadwilligen gaat hier proberen om dit te misbruiken. Google ziet dit al aankomen en vandaar de melding vermoed ik.

Hoewel ik de overweging snap om hem niet meer de playstore te brengen denk ik dat dit heel onverstandig is.

Ergens hoop ik dat het ze niets brengt ik moet er niet aan denken dat dit ineens door anderen wordt gevolgd, je krijgt dan Windows praktijken zonder controle zit je niet op te wachten lijkt mij.

Of in de toekomst komen er alternatieve playstores waardoor je als gebruiker op meerdere plekken moet gaan zoeken. (Is nu al beetje zo met Samsung store en amazone ed).

Als het echt ineens veel gaat gebeuren kan het ook nog zijn dat Google de sideloading optie weghaalt. Hierdoor worden gebruikers de dupe. Dus ik ben niet blij dat ze het zo doen.
Als google de side loading onmogelijk maakt heb jij toch precies je zin? Dan is het een gesloten systeem zonder Windows praktijken.

Al zou ik geen Windows willen hebben waar ik alles via een centrale store moet kopen. Nee, geef mij maar gewoon die vrijheid.
Gaan ze dan ook gelijk alle fake fortnite voor android ads blockeren die op hun platform staan? kom ze nog steeds tegen op youtube.
gewoon een addblocker gebruiken.
ben je gelijk van die meuk af.

had zelfs voor een liedje/video van 5 minuten 6 non-skipable VIDEO adds van 30 seconden.
dit was wel op mijn telefoon maar toch, het is toch te gek voor woorden.

vele adds zijn ook ronduit belachelijk, meeste zijn voor games die PURE cashgrab zijn, de devs spenderen een paar honderd euro aan marketing via youtube adds, en krijgen duizenden euro's binnen aan In app purchases.

meeste van dit soort games gebruiken ook een mechanisme:
10$ real cash -> 10000 diamonds ->1000 ruby's ->100 gold -> 1/10 unlockable {randomized} special characters
hierdoor hebben mensen minder snel de gedachte dat ze er echt geld voor hebben uitgegeven,
ze denken dan het is maar 100 gold, dat is niet zoveel
Voor Youtube met adblock (en dark modeen van allerlei playback opties, etc.) kan ik je met plezier verijzen naar Youtube Vanced.
Gebruik het inmiddels een paar maanden en tot nu toe zeer tevreden :).
https://youtubevanced.com/

edit: voor de duidelijkheid: het gaat hier om een android app.

[Reactie gewijzigd door Gekke man op 23 juli 2024 10:34]

Geheel offtopic, kan deze ook casten naar een Chromecast >Audio< ?
Ja Chromecast kan, sterker nog, je kan ook als pop-up laten doorspelen of als audio op de achtergrond. Ideale app heeft bij mij YouTube vervangen. Het is gewoon YouTube plus skin en adblocker
het is een aangepaste YouTube apk.
wat betreft chromecast ondersteuning is dit precies gelijk aan de officiële app.
Dank je wel voor deze gouden tip. Youtube Vanced is geweldig. Neem wel even de tijd om alle opties door te lopen en naar eigen wens aan te passen.
waarom geen adblock
support graag mijn favorite youtube creators drm zet ik mijn ads aan
doneer geld. hoeveel krijgt een youtuber per ad van zoveel seconden? zoveel procent van een cent. hij verdient waarschijnlijk meer als je een adblocker gebruikt en die tijd werkt en het geld weggeeft :P

nee, maar serieus, dat is wel een goede reden hoor.

[Reactie gewijzigd door Origin64 op 23 juli 2024 10:34]

Ehm ik heb geen Android maar zelfs dan zou ik waarschijnlijk geen apk draaien die jij me aanlevert via verkorte url zonder links naar een website met checksums en source code en documentatie :P
dat is een goede manier om in een botnet terecht te komen. link ajb mensen naar een website zoals github. niet dat dat garantie geeft maar dan heb je meer kans dat ze je malware installeren.

[Reactie gewijzigd door Origin64 op 23 juli 2024 02:44]

https://blokada.org/
https://github.com/blokadaorg/blokada
een link die direct een file.bin binnenharkt is inderdaad geen goed idee.
bij deze de betrouwbaardere links.

zelf gebruik ik adguard https://adguard.com/
deze is niet open source, maar ik heb er goede ervaring mee.
Het werkt in ieder geval als een zonnetje, heb al een paar potjes gespeeld en ik heb alles wat ik ook op mijn PS4 heb. Weet iemand of er nog controller support komt?
Ahh toppie. Met 2 duimen op het scherm is toch minder zeg maar. :P
Google heeft in mijn ogen ook de plicht om de play store veilig en schoon te houden, het is tot heden ze echt niet gelukt om alles op te ruimen, en ik heb geen twijfels dat misleidende apps naar boven gaan komen als je op fortnite zoekt, dus dat is het minst wat Google kan doen.
Heb op youtube al de eerste fortnite apk download advertentie zien staan |:(
Heb je geen adblock? L
Dikke nep, waarschijnlijk ook met een virus erin.

Zo heb je ook "Free VBucks generator", "Free clash royale gem hack" en "free paypal money generator"
Misschien een raar idee, maar stel je download de firmware van de Tab S4, en virtualiseerd deze, en logt vervolgens in op Fortnite middels deze VM. Zou je dan de skin krijgen..? :X
Anoniem: 1103199 10 augustus 2018 22:57
Google playstore?
Dat is wel heel oud.
Via deze website, maak je van iedere link uit de playstore een APK file.
Inloggen met een Microsoft account is verleden tijd.
https://apps.evozi.com/apk-downloader (voer dit uit op een ingelogd Windows apparaat, en zet de Apk's op een stikkie en breng het daar waar je wil)
Of gebruik Filelinked, Yalpstore, Aptoide Playstore, of voor de Android Tv os Aptoide TV.
Gebruik zowiezo een VPN, dat gegluur hou ik ook niet van.
Daarbij beveiligd het je ook tegen het welbekende WPA2 lek.
En welk probleem wordt er met deze omweg opgelost?
Of gebruik Filelinked, Yalpstore, Aptoide Playstore, of voor de Android Tv os Aptoide TV.
Gebruik zowiezo een VPN, dat gegluur hou ik ook niet van.
Daarbij beveiligd het je ook tegen het welbekende WPA2 lek.
Ofwel, gebruik 4 totaal unmonitored (illegale) content hosters - geen toestemming om te hosten -> illegaal

Gebruik een VPN ?
Als ik mijn VPN gebruik, komt mijn thuis IP er gewoon in te staan ..
of bedoel je zo'n betaalde VPNaanbieder, die zeggen niets te loggen, maar waar niemand 100% zekerheid over kan bieden ?

Hoe kan bovenstaande je nu tegen een WPA2 lek beveiligen ... iets meer info dan graag

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.