Quake Champions is per direct gratis speelbaar

Bethesda Softworks heeft te kennen gegeven dat Quake Champions per direct gratis speelbaar is. De game is sinds vorig jaar beschikbaar in Early Access op Steam, en de uitgever had al te kennen gegeven dat er een gratis speelbare versie zou komen.

De aankondiging kwam op het evenement QuakeCon, en tegelijkertijd kwam er ook een officiële trailer uit van de game. Via het filmpje wil Bethesda aangeven dat iedereen vanaf nu gratis Quake Champions kan spelen, en dit is mogelijk via Steam Early Access, en via de website van Bethesda.

Quake Champions was al sinds vorig jaar beschikbaar als Early Access, maar om toegang te krijgen tot de game moest wel het Champions Pack worden aangeschaft. Er was al eerder kortstondig gratis toegang gegeven tot de game, en Bethesda was bij de release van de final versie ook al van plan om de game gratis te maken, maar vooralsnog was dat dus nog niet het geval. De Champions Pack, waarmee met extra personages gespeeld kan worden, blijft wel gewoon bestaan.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door RoD

Admin Mobile

11-08-2018 • 09:38

135 Linkedin

Reacties (135)

Wijzig sortering
Ik vind graphics niet bijzonder belangrijk ofzo maar dit ziet er wel heel erg gedateerd uit zeg. En nee, dan heb ik het niet over de klassieke beelden waar de trailer mee begint natuurlijk 8-)
Heb je wel eens echte Quake kampioenschappen gezien met Fat1lity vroeger, waar iedereen op 640x480 met een geile 3DFX plank zat te kwijlen op de beeldkwaliteit speelde hij vaak op lagere resolutie met alle details uit om een zo hoog mogelijke fps hebben.

FPS is god in Quake graphics zijn toch een blur Door de snelheid
Ik volg hem nog altijd op facebook en zag dat hij PUGB speelt en streamed.
Hij is nu 37 en kon duidelijk merken dat hij zijn snelheid niet meer heeft.
Ik weet dat ik 20 jaar terug gewoon misselijk werd als ik een kwartier naar zijn matches keek :)
Toevallig deze week nog geupload omdat ik de HQ versie nog op NAS had staan:
https://www.youtube.com/watch?v=N_hfkc7SHsI
Ik ken het, vroeger waren mijn reflexen ook een stuk beter ben nu 38 probeer bij te blijven door te blijven gamen, heb nu 2 koters die me waarschijnlijk wel gaan inmaken
Hehe volgens mij is leeftijd voor mij niet echt een probleem ik verbaas mezelfs soms hoe snel ik mik. Het probleem is vaak in shooters alleen dat ik de impact hoor of zie maar ik alsnog op de grond eindig door 1 of andere rare server berekening. Helaas geld dat met dit spel ook die ik al lang in de early access heb met gewonnen keys. Als ik oude games speel zoals mw2 heb ik daar geen of monder last van het is dus echt iets van nieuwere games en is het meer een kwestie van oefenen oefenen oefenen. De eerdere cod and moh games zijn echt perfect qua reageren op mijn input. Sinds dien is het alleen maar slechter geworden.
Ben wel benieuwd of de input lag+latencys van muisknop tot beeld aan beide kanten veel hoger geworden is als 18 jaar geleden. Soms weet ik niet of het nou het systeem is of de game die het probleem is.
Maar je heb aardig wat factoren die latency kunnen veroorzaken. Al denk ik dat het gewoon de game is.
Ach ja gelukking blikf ik vaak nog beter in strategie of racen omdat de jonge generatie het inzicht nog niet heeft of niet genoeg vooruit kijkt.
Dit mag in jouw specifieke geval dan wel niet opgaan, over het algemeen zullen mensen die ouder worden ervaren dat niet alleen hun reactietijd toeneemt, maar ook dat het zicht minder scherp wordt, sommige tonen niet goed worden waargenomen en dat je sneller moe wordt bij het spelen van games.

Het zal natuurlijk wel helpen dat je van jongs af aan gamet en geen pauzes neemt die jaren duurt, dan 'train' je jezelf misschien en gaat de achteruitgang trager.

[Reactie gewijzigd door rubenkemp op 11 augustus 2018 12:37]

@rubenkemp
Ervaar dat dit klopt: zicht wordt minder, reactietijd langer. Vind het leuk om oudere spellen weer eens te doen. Ben 76 en daarom nu met Rayman Legends aan de gang gegaan. Zit nu muurvast op 3/4 van het spel. Er is een tijd geweest dan ik zoiets "makkelijk" uitspeelde. Heb diverse keren Ubisoft gevraagd hier "iets" aan te doen voor de oudere spelers, een toch steeds groter wordende groep. Bijvoorbeeld door het vanaf een bepaald niveau mogelijk te maken de snelheid van het spel wat terug te draaien. Maar - en dat vind ik nog het meest ergerlijke - nimmer een reactie gekregen.
Klopt.. Ben nu 47 en was begin 20 toen Quake etc nieuw en helemaal hot waren.. Toen heb ik dat soort games ook heel veel online en op LANs gespeeld, maar tegenwoordig heb ik daar de zin en energie gewoon niet meer voor.. Ik speel ze afentoe nog wel, maar dan alleen vooral met vrienden die ook bijna allemaal wat ouder zijn (er zijn een paar zelfs al opa, lol).. Voor de rest speel ik nu meer singleplayer en co-op games, simpel gezegd ben ik een stuk meer casual geworden.. The Division b.v. weer opgepakt.. Rocketleague vind ik ook leuk, maar dan vooral weer met vrienden.. En ja, helaas sinds vorig jaar aan de leesbril die ook op moet bij PC gamen, anders zie ik het niet scherp genoeg meer.. :D

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 11 augustus 2018 21:10]

Dat heb ik met combat flight simulators... vooral in multiplayer, maar dat zal niet in alle gevallen om pure snelheid gaan, maar zoals je zelf aangeeft, ook inzicht, ervaring en trefzekerheid speelt zeker een rol. Ik kan niet wachten tot XwingVM klaar is en weer TIE fighter in te duiken. (Ben bang dat Star Citizen nog wel 5 jaar gaat duren, en wat er op de markt is in het genre kijkt al raar op als je een joystick wilt gebruiken)

Wat je hebt met vertraging, ik speel graag dingen zonder steam of al die onzin, en heb daar dus een eigen VPN servertje voor opgezet. Dat neemt ongeveer elk stuk latency voor iedereen weg, behalve de factoren binnenshuis bij degene die verbind(wifi ipv bekabeld, computer in het huis die vrolijk loopt te torrenten, etc)

En wat @rubenkemp aangeeft klopt ook, het hangt er ook vanaf hoe vaak je het doet.. Hoewel ik games van vroeger, Golden Axe, Double Dragon etc zo goed uit mijn hoofd kende dat toen ik ze 25 jaar later weer aanraakte ik er volgens medespelers als de tazmian devil van loony tunes doorheen vloog en ze hoefden alleen maar achter me aan te lopen want ze kregen er toch niks tussen.
Volgens mij passen games dezer dagen ook sneller client-side hit registratie toe dan server hit registratie zoals vroeger.
Waarschijnlijk om server-side de bandbreedte in te perken, maar goed.

Spellen zoals MW2 zouden daar eigenlijk ook al last van moeten hebben omdat het een matchmaking systeem is tussen clients, maar het is verder nog een redelijk simpel spel, COD5 en ouder zal wel allemaal via servers lopen.
Net zoals dat Battlefield sinds Bad Company 2 (PC dan) ditzelfde doet zover ik weet, ook daar was het nog redelijk goed te behappen maar in Battlefield 3 is het tot en met Battlefield 1 vrij bagger geworden alleen de complexiteit is ook toegenomen. (denk aan animaties bij springen over muurtjes bijvoorbeeld)
Ik ben ook na 10 jaar (ivm kids/casemodding) weer begonnen met PUBG.
Het duurt echt maanden om weer een beetje te wennen aan sensitivity en die aim terug krijgen.
Ik merk wel dat ik sinds een paar jaar geen snelle games meer moet doen een uur voordat ik ga slapen :+
Dat valt wel mee.. Doordat de champions verschillende eigenschappen hebben kun je er best een vinden die past bij je speelstijl. Ik ben van de Quake 2 generatie (Q2DM3 FTW) en kom nu best wel mee in online team DM potjes. "Het gevoel" moest even terug komen maar nu gaat t best lekker. Moest zelfs mijn sens voor Battlefield 4 verhogen ;)

Binnenkort eens een leuke gameplay montage maken zoals ik in BF4 ook deed.

Ik heb nooit echt individueel competatief kunnen spelen overigens. Alleen met de clan ging het wel lekker op de Q2 DM ladder.
Ik ben nog van de Doom (1993) generatie ;) potjes deathmatch waren awesome toen
Ik ben net een paar jaartjes ouder, heb ze dus ook allemaal gespeeld. Quake 2 pas echt 'serieus'. Ik had een coax kabel naar m'n buurjongen liggen. Potjes gamen, naar de voordeur rennen en nabespreken (terwijl je vol adrenaline zit en eigenlijk al in bed had moeten liggen) en het volgende potje...
Coax pwoah ik sjouwde mijn 486 nog naar vriendjes toe met een serial cable ;) ach wat mis ik die tijd, nu is ook leuk maar wat een ontdekkingstochten waren het toen
Het einde can het CRT tijdperk mag van mij een nationale feestdag worden though!
Jaaaaaa, null-modem kabel door het raam naar mijn buurman en spelen maar :)
:)

[Reactie gewijzigd door Dave85 op 12 augustus 2018 11:07]

Heb precies het zelfde hoor.
Ik ben begonnen met de beste en meest actiefste quake in mijn ogen Quake II. Nadat Q2 dood ging heb ik ook echt een break gehad van 2.5 jaar. Wat ik helaas merkte was dat quake nooit meer zo groot/actief is geweest als die tijd met Q2 met bijv competities van Clanbase.
Maar ben nu 33 en heb quake gewoon opgegeven en speel nu soms nog CSGO en Fortnite, en druk met me eigen organisatie.
Ik ken het, vroeger waren mijn reflexen ook een stuk beter ben nu 38 probeer bij te blijven door te blijven gamen, heb nu 2 koters die me waarschijnlijk wel gaan inmaken

[Reactie gewijzigd door Dave85 op 12 augustus 2018 11:35]

Heerlijke filmpjes! Brings back memories. Heb zelf ook nog een hele tijd gedaan maar hij was toch echt wel next level.
Ja was toen lachuh met die gast. Op games convention was die te gast bij ons een keer. Wij met zijn allen tegen hem. We lagen allemaal het loodje :)
Hij verloor wel van me met racen ahhaahhaa
That's some spooky shit. Ben nog wel actief met Heroes & Generals maar die aim is echt weg t.o.v. van 20 jaar terug toen ik Unreal mod Tactical Ops speelde. Mis die tijden wel eens, maar mis nog meer de vijanden nu... 8)7
Tactical Ops, dat speelde ik vroeger ook nog wel eens met een Grinttegel :)
I know Jay-k. Zr UbF Ogre M.Pire -V-
Houd deze site in de gaten: https://www.to4.co/
Hopelijk zijn ze een keer klaar om het op steam te zetten.
Mooi om te zien, speel Q3A nog graag op de (helaas slechts) jaarlijkse LAN party. Vooral het tempo van de matches en de speelbaarheid op oudere machines vind ik een pre.
Leeftijd is naar mijn mening geen factor (tenzij je echt echt oud bent) zolang je maar jezelf blijft trainen. Ben als 33 jaar oude echt niet minder scherp in online games als toen ik 16 was. Dit is in mijn stats ook terug te zien. Maar ik leef dan ook gewoon nog als een 20 jarige maar dan met meer geld voor al die mooie computer gear waar ik destijds van droomde.

Pubg is natuurlijk niet te vergelijken met Quake 3 qua physics.
De een zal er meer last van hebben dan de ander. Merkte het zelf met WOW, waar ik keer op keer in de pan werd gehakt door mijn vriendin die een paar jaartjes jonger is "kuch". CIV3 kende ze ook goed, maar
daar waren de rollen omgedraait; madame werd in de pan gehakt :-) Je raad het al, we speelden geen CIV3 meer samen :+

Met Quake 3 kon ik wel aardig meekomen, maar ze had toch de upper hand.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 12 augustus 2018 03:03]

Dat was nog eens gamen. Moderne arena shooters zijn er niks bij...
Het laagzetten van de details [r_picmip 5 etc) had niet met fps te maken maar met het verwijderen van alle mogelijke visuele clutter om zo je tegenstanders duidelijker te kunnen zien. En de tourmnaments werden echt niet op 640 480 gespeeld, je ziet dan minder goed diepte en je hebt te weinig oplossend vermogen om in de verte goed te kunnen aimen.
Ja, maar heeft ook met fps te maken die iets omhoog gaat bij shitty videokaarten. Dus stable 76 fps of 125.
Ik speel namelijk nog altijd op dezelfde oude schijtcomputer een Q3-engine based game en daar is het duidelijk op te merken op bepaalde mappen.
Dit heb ik ook gehoord van een competitive player in die tijd. De meeste serieuze spelers hadden vanaf medio 2000 wel rigs waarmee je op 1024x768 boven de 100fps zat dus framerate was niet een issue.
Ach ja ik was er zelf een ;-) Serieus als in: veel te lang op de quake 2 lithium servers blijven hangen. Zie bijvoorbeeld hier:

https://www.youtube.com/watch?v=n3PXECBTE8E
Wow gaaf om.terug te zien... dat heeft ook veel te lang mijn leven bepaald destijds. :)

Daar waren even andere skills voor nodig dan tegenwoordig.
Jep.

En een ping van 1 :D
Anders ben je nog nergens met je FPS
Mwah heb online vaak een Ping van 15ms ;)
Cooller speelt nog steeds, zijn reactie is wat minder(niet gek) maar zijn gamesense is belachelijk hoog.

Ik merk dit zelf ook na jaren semi pro gespeeld te hebben, mijn reactie gaat achteruit maar ik speel toch beter omdat ik vaak 3 stappen vooruit kan denken tov tegenstander....zo erg soms dat het net lijkt of ik wallhack(speel nu black squad voor fun). Daar ik vroeger Quake, Painkiller, Cs(s):go, en vnl moh:aa -> COD4 heb gespeeld.

Toen infinity ward met de pet er na ging gooien en elke manier van conpetitie tegenwerkt ben ik gekapt. Heb die schijtgames niet meer aangeraakt(waar elke noob linket knop kan inhouden en kills pakt, denken dat hij ook daadwerkelijk skills heeft. Meeste games nu zijn feelgood games geworden, zodat iedereen mee kan doen |:( :| :+
Ja ik heb ook nog met unreal tournament met fatali1ty gespeelt maar zoals voorspeld van hem verloren.
En ik zat inderdaad met een Pentium 3 en voodoo 2 graphics te games, die interne videokaart had ik extern gelinkt met de voodoo 2 graphics met een geheugen van 12 mb.Ik ben hem echt online tegen gekomen, soms gaan andere spelers met dezelfde naam aan de haal maar je ziet aan de skill dat het hem niet is ik heb het over fatali1ty.Twee keer op het half jaar kwam ik hem tegen alleen weet ik niet meer wat voor een game server dat was.Maar nu effe ontopic er was toch een gratis spel van quake die kon je ook downloaden dacht ik, en online spelen.Ik ben de website vergeten.

https://quake.bethesda.net/en

https://www.quakelive.com/

veel plezier allemaal.

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 11 augustus 2018 12:49]

Mjah in q2/q3 tijdperk ook nog. Genoeg cg_mipmap en whatnot instellingen om je textures zo te verzieken dat je egale vlakken kreeg. Enemy model overiden met felgroene tankjr (had ook lekker duidelijk inderscheidbare voetstappen). Ja.. hogere fps maar vooral duidelijke onderscheidbaarheid tussen target en achtergrond
Veel nieuwere games worden ook steeds minder voor de gameplay en meer voor de opsmuk gespeeld. Nu zijn er wel wat noviteiten zoals veel grotere maps en aantallen spelers, maar in de basis hebben ze nou niet bepaald iets beters neergezet dan Q3A en UT99 in hun tijd gedaan hebben.
Ik heb de game zelf gespeeld, alles op max ziet er wel tof uit, maar in deze trailer komt dat echt niet goed uit de verf.

https://i.ytimg.com/vi/GlQst00OMRA/maxresdefault.jpg

https://i.ytimg.com/vi/yEFG-jphF3c/maxresdefault.jpg
Het is een arcade shooter, lekker boeiend hoe veel polygons het heeft, dat vermindert alleen maar visibility.
Denk dat polygons niet echt veel uitmaakt voor de zichtbaarheid, maar ben het er mee eens dat competitieve shooters soms teveel eyecandy hebben wat verblindend kan werken.
Denk dat een redelijk goed voorbeeld hiervan Battlefield 4 is met al die licht en lenseffecten en rommel wat er door de lucht waait.
Dan verlang ik eerder naar de shooters met simpelere graphics ala Call of Duty 2 of Battlefield 2142 en ouder.

En tja, buiten de graphics is het belasten van je videokaart met die mooie eyecandy wel leuk, maar het zal vaak het effect hebben dat de respons van je muis de wensen overlaat, zelfs met high-end videokaarten is dat merkbaar.
Wat dat betreft zal ik dan ook minder snel kiezen voor 4K maar eerder 1440P of zelfs 1080P nog om de vertragingen in te perken.

Heb het zelfs overigens een tijd terug eens gespeeld gehad maar Quake Champions speelt op zich wel lekker weg net zoals Unreal Tournament.
Toch wel leuk dit soort 'oldschool' shooters te zien herrijzen in een moderner jasje net zoals shooters zoals DOOM, alleen lootbox rommel hoeft van mij niet.
De muis reactie is voor groot deel gekoppeld aan je framerate. alleen games die geen raw mouse input ondersteunen voelen "Raar" aan.
Ben het wel met je eens, al gaat de gameplay boven de graphics in mijn optiek. Zou best UT bv. weer willen spelen, maar wel met nieuwe levels en opties - al is dit spel niet meer in ontwikkeling.

Mocht je trouwens een goede GPU hebben, recent is er een Ultra-preset toegevoegd en dat maakt het spel een stuk mooier.
Deze was ik al een tijdje uit het oog verloren..

Nog steeds Alpha?

Edit: ah das dus de reden @ foxgamer2019

[Reactie gewijzigd door roT- op 11 augustus 2018 10:51]

De ontwikkeling ging vanaf het begin al erg traag en lijkt nu door het succes van Fortnite inderdaad stil te staan. Het is echter gratis en je kunt ook tegen bots spelen. Grafisch en wat betreft besturing absoluut de beste UT tot nog toe, alleen mogen er nog wat meer goede maps bij komen. Ik speel het spel af en toe in de instagib mode tegen bots.
Altijd erg vermakelijk instagib :-)

Ik geloof dat ik ut4 nog maar eens ga installeren.
UT wordt niet meer (actief) ontwikkeld door EPIC, zie ook: https://www.reddit.com/r/...t_06_2018_ut_development/

De laatste update is van één jaar geleden en het spel is nog altijd in alpha. Wat ik heb gelezen is dat er veel wordt gecheat, weinig gebruikers online zijn en er (nog) veel bugs inzitten. Toegeven dat ik het niet zeker weet omdat ik het niet speel, maar dat was de hoofdreden om dit spel een kans te geven.

Heb er zeker geen spijt van, maar UT had gewoon meer humor en karakter, iets dat ik jammer vind aan Quake.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 11 augustus 2018 10:42]

Warsow, toxikk, en loadout zijn ook leuke arena shooters maar weinig volk
Je kunt eens kijken naar UT2015, wellicht is dat wat voor je?
merk je niks van als je op superspeed door het level gaat en aan het fraggen bent!
De snelheid van Quake maakt graphics totaal irrelevant.
Bij Quake draait het om snelheid.....pure snelheid......en daar moet je soms graphics voor inleveren.
Veel liever dit dan super graphics en niet verder komen dan 60fps met een hoop gestotter.
Vooropgesteld: grafische pracht en praal doet er weinig toe doet bij een snelle competitieve shooter, omdat de meeste spelers dat toch uitzetten om hoge fps te krijgen, en je het niet eens opmerkt tijdens het spelen. Tevens, mede om die reden wordt dit soort games meestal geoptimaliseerd om vooral op mid-range hardware zeer acceptabele prestaties neer te zetten. (Andere voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld CS:GO en Overwatch.)

Quake Champions gebruikt geen id Tech 6, maar een hybride van een oudere id Tech versie en Saber Tech. De ontwikkeling van Quake Champions werd gestart ruim voordat id Tech 6 gereed was voor gebruik. En de game was oorspronkelijk bedoeld als expansie op Quake Live. Pas later in het development proces werd besloten Quake Champions standalone te maken. Anyway, wellicht dat de game er daardoor wat gedateerd uit ziet, id Tech 6 is namelijk duidelijk superieur aan de hybride engine die ze voor Quake Champions gebruiken.
Ik speel nog dagelijks het origineel uit 1999 (Quake Live) in simple items mode. O-)
Dan zijn deze Quake Champions graphics om je vingers bij af te likken. :9
Mijn igp kan dit niet eens aan, net als mijn 60GB SSD. :F
Dit ziet er nochtans prima uit voor een arena shooter. Daarbij moet worden gezegd dat QC op een hybride engine draait, bestaande uit Id Tech voor de beweging en ''het gevoel'' en Saber Interactive en diens Saber Engine de rendering (de plaatjes) verzorgt.

Nochtans is met een recente GPU goed 120 fps te halen met deze game.
Ik vind deze Shooter er best goed uit zien. Draait lekker op mijn RX 480 ook. Misschien een kwestie van smaak?
Voor een gratis spel ziet het er best goed uit. Graphics kosten tijd en tijd is geld he.
Spel is nú gratis he, daarvoor was hij dat dus niet. ;)
Hij was gratis speelbaar(1-2 weken lang ofzo) en zou eigenlijk na de Early Acces fase sws F2P worden. Ziet eruit dat het wat sneller gebeurd nu.

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 11 augustus 2018 12:29]

Zo gedateerd ziet het er in het echt niet uit, lekker makkelijk scoren via een filmpje.
Heb jij pindakaas in je ogen? Quake C ziet er fantastisch uit. Sowieso alles op laag voor max FPS.

Wat heb ik lang gewacht op een fatsoenlijke skillbased shooter. Was bang dat ze het gingen verkloten met de skins rn special abilities maar nkks is minder waar. Eerste Doom nu dit, ID3 is back 🤩😍😍😍
Lekker boeiend, je wilt in deze game constant 144+ fps hebben en instellingen waarbij tegenstanders gemakkelijk te zien zijn.
Is die Bethesda Launcher nodig? Kun je die game volledig in steam spelen, Dus dat ik niet iets van bethesada nog op de achtergrond moet draaien.
werkt bijna volledig via steam, die bethesda launcher is niet nodig maar je hebt wel een bethesda account nodig
Ik speel hem volledig via Steam dus dat zit denk ik wel goed.
Nee, die is niet nodig. Heb er ook nog nooit van gehoord. :9
Het gaat allemaal volledig via Steam.
Tijdens de eerste keer opstarten vraagt de game of je een Bethesda account hebt, als je die al hebt dan kan je daarmee inloggen, als je er nog geen hebt maakt het spel een account voor je aan.
Quake veteranen zijn nu allemaal zon 30+. Ikzelf ben 32 en vind het veel te snel gaan. Quake zou denk ik een hele nieuwe (jonge) doelgroep moeten aanboren. Ik twijfel of het daarin gaat slagen gelet op bv het succes van Fortnite.
Niet iedereen, ben nog 28 ;)

Speel al sinds Quake 1. LAN kampioenschappen PZZ(regroup), Netgamez, drome, mooie tijden.
Quake Champions zal nooit slagen aangezien game nog steeds niet af is. En het zal nooit succes van Fortnite ervaren(andere doelgroep).
Woah Xiphos! Ik wist niet dat jij al sinds Quake 1 speelde, ik dacht dat je een rising star was tijdens QL.

Ik vrees helaas ook dat het hun niet gaat lukken. Mooie poging met champions en abilities. Maar het blijft toch een soort van schaakspel. Dat is nou eenmaal niet populair anno 2018. Ben wel benieuwd naar de CTF mode, hoop dat dit wat meer aanslaat dan Sacrifice, wat ik wel leuk vond maar het is gewoon te chaotisch om te bekijken op stream.
Ja, speel het eigenlijk best wel lang. Voornamelijk actief geweest in Q3.CTF en Q3.RA3.
Na 2004 heb ik een tussenstop gehad, door World of Wacraft :+.

Nu al jaren weer actief op Quake Live ;)

Ben inderdaad ook benieuwd hoe ze CTF gaan aanpakken in QC. Sacrifice was een leuk idee, echter geen een hype geworden zoals "Battle Royale".
Ik ben 38 en speel al sinds Quake1. Ik was 14 toen ik Quake1 speelde, jij was dus dan 4. Je zult dus toch écht Quake1 gespeeld hebben toen Quake 2 en 3 al uit waren, groentje :+
Correctie:
Quake is een populair computerspel ontwikkeld door id Software uit 1996.
Het is een zogeheten first-person shooter uitgebracht op 22 juni 1996, net zoals Wolfenstein 3D en Doom.

(c) https://nl.wikipedia.org/wiki/Quake

Dus geen 4 jaar ;). Ben begonnen toen ik 8 jaar was, stiekem mee met me pa naar een LAN met zijn vrienden. Mooie tijden met bal muizen, voodoo gfx kaarten, in bellen voor internet.
Heb voornamelijk alleen Quake 3 Arena gespeeld met Q3.CTF(div 2) & Q3.RA3(div 1), rond 2000-2004.

Nu inmiddels alweer 4-5 jaar Quake Live.
ha! zit er dus een anderhalf jaar naast blijkt. Maar dan nog was je dus 6 toen quake1 uitkwam, en was Quake II al uit toen je 8 was :>
Ik ben zelf van 1989, dus kan inderdaad kloppen dat toen al Quake 2 uit was.
Zie trouwens ook dat Qtest (wat ik speelde) in feb 1996 uit was, dacht al, meende mij toch te herinneren in de frisse lente Quake te spelen ^^
Hier nog 1. Al heb ik mijn tijd vooral aan RA3 gespendeerd.
henslfuk.nl _/-\o_

Recent Qlive en Qchamps. Qchamps gaat het niet halen. Survival shooters zijn helemaal hot, Qchamps is mager. Het heeft naar mijn idee zijn "Quake feeling" verloren en zit een beetje achter het genre van games als overwatch aan.
Die ervaring heb ik ook, het is veel sneller. Toen ik een 3 a 4 jaar geleden cs:go en btf3 /4 begon te spelen had ik het idee dat spel niet vooruit te branden was.

Mijn run en shoot tactiek werd mij daarom ook vaak fataal :+
Nu Unreal Tournament nog :D wat een geweldige herinneringen
Oh yeah. Fulltime kapot gespeeld, zowel ut2k3 als ut2k4.

Snap dan ook niet waarom de nieuwe UT zolang moet duren, lijkt wel eeuwen in alpha release te zitten..

[Reactie gewijzigd door roT- op 11 augustus 2018 10:47]

Ik had het over ut99 :Y)
UT 99, low grav, sniper only, dat is het helemaal.

Headshot O-)

[Reactie gewijzigd door hallieballie op 11 augustus 2018 12:59]

M-m-m-m-m-monster kill 8-)
Ik speel dit nog steeds wekelijks (Even als Q3). Oude liefdes roesten niet :) Maar, Quake 3 is wel een recentere liefde dan UT99.
Toen mocht hij nog geen shooters spelen denk ik :) Ah ut99 samen met Q3A helemaal de griebus gespeeld
Wat ik van UT99(GOTY) leuk vond was de mogelijkheid om de Bots namen te geven:

Some Asshole killed Madonna
That Idiot is on a Killing Spree
You are killed by My Son
etc.

Of namen van je collega's en familie
There is no other :)
Ik kan me herinneren dat ik er voor betaald had en dan nu opeens gratis, pfffff :(
Daar heb je zelf voor gekozen, het was al vanaf het begin aan duidelijk dat dit een F2P game zou worden. Wilde je Quake spelen in de beta, dan moest je de game kopen.
Ah dus dat is het model aan het worden. We gaan een game F2P maken maar wil je meedoen/werken door de alpha of bèta’s te testen dan mag je betalen :)
En wil je alle speelbare personages gelijk vanaf het begin af aan ontgrendeld hebben, dan moet je de game ook kopen.
Tja, daar kies je dan toch zelf voor.
Als ik mij niet vergist blijf je dagelijks extra's krijgen en ondersteun je hiermee ook Bethesda. Het spel gaat nu waarschijnlijk meer op lootboxes leunen en daarom maken ze het spel nu gratis. Wat ik begreep verdienen ontwikkelaars heel veel met in game aankopen en je kunt letterlijk alles aanschaffen, dus begrijp de keuze zeker. Al zie ik het liever niet en zou het eigenlijk niet mogen.

[Reactie gewijzigd door foxgamer2019 op 11 augustus 2018 10:57]

Heel jammer dat ontwikkelaars tegenwoordig overal maar lootboxes ingooien :(
Gewoon een bedrag vragen en dan een game afleveren zonder die betaalde crap zit er niet meer in tegenwoordig.
Voor dat geld kun je wel met alle characters spelen, als je de gratis variant speelt kun je geloof ik alleen met de ranger spelen. Maar 100% zeker ben ik daar niet van.
Voor de Starter- en Champions Packs moet je nog steeds betalen hoor. De F2P versie is de 'kale' versie.
Ik kan de Linux launcher niet vinden op de Bethesda website...
De game is ook (nog) niet voor Linux beschikbaar. En ik betwijfel zelf dat er een Linux port komt gezien ZeniMax Media en haar studios tot zoverre geen interesse hebben getoond in gaming op Linux zover it weet.

Voor mij draait de game wel in WINE + DXVK met heftige lag.
Quake Champions is echt een geweldige ervaring. Op de een of andere manier heeft het echt de X-Factor iets wat Zelda en Mario ook voor mensen hebben ookal zijn dit compleet andere genre games.
Elke maand komt er een grote update uit waarbij veel wordt gefixed, gebalanced en het ziet er naaruit dat de game voorlopig nog in Early Access is. Het developers team groeit sinds juli en er wordt meer effort in gestoken.

De reden dat de game niet op de ID Tech 6 engine loopt heeft te maken met de start van de ontwikkeling. Deze was aan de start van het ontwikkelen van deze game gewoon nog niet beschikbaar. Zoals eerder beschreven is het een hybrid engine tussen een geupgrade ID tech en Saber interactive. De game heeft zeer mooie graphics, dat komt zeker helaas niet naar voren in de trailers. Daarbij speelt het spel echt geweldig.

Veel Quake veteranen vooral de Quake 3/live veteranen zijn teleurgesteld, deze hadden een geupgrade Quake 3/Live versie verwacht. Waarin het fundament van Champions gewoon niet past. Helaas is het zo dat doordat deze game niet aan hun verwachtingen voldoet zij heel wat anti QC digitaal geweld propageren. Maar dit is niet terecht, in deze tijd zou denk ik een geupgrade Q3/Qlive niet meer aanslaan zeker omdat deze games (Qlive) nog maar zo'n 400 actieve spelers wereldwijd heeft en dat heeft een reden.

Ja het spel heeft nog een lange weg te gaan om officieel in productie te gaan. Maar de roadmap voor 2018 is gepubliceerd en ziet er veelbelovend uit

https://quake.bethesda.net/en/news/6158PL52qQCmQGA2U2y2GC

De game heeft nu de volgende modes:
TDM
DM
FFA
Instagib

Aangekondigd zijn:
CTF
Object based CA (genaamd Slipgate)

Ook is het optimaliseren van de engine een ongoing item, en wordt er gewerkt aan Vulkan support.
Het spel is free to play en met veel spelen kan je alles vrijspelen zonder een cent te betalen. Kost je wel wat tijd maar is mogelijk.

Het spel speelt geweldig maar een krachtige CPU/GPU zijn wel gewenst (1060 3GB minimaal voor 100+ fps). Belangrijk is ook om de juiste datacenters te selecteren bij het starten van het spel. Rechtsonderin het scherm is een wereldbol te zien waarop je zelf de datacenters (+pings) kan selecteren. Dit is belangrijk om in ieder geval een smooth ervaring te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Seventh7 op 11 augustus 2018 18:42]

Veel Quake veteranen vooral de Quake 3/live veteranen zijn teleurgesteld, deze hadden een geupgrade Quake 3/Live versie verwacht. Waarin het fundament van Champions gewoon niet past. Helaas is het zo dat doordat deze game niet aan hun verwachtingen voldoet zij heel wat anti QC digitaal geweld propageren. Maar dit is niet terecht, in deze tijd zou denk ik een geupgrade Q3/Qlive niet meer aanslaan zeker omdat deze games (Qlive) nog maar zo'n 400 actieve spelers wereldwijd heeft en dat heeft een reden.
Dan ben ik 1/400e.
Ik denk dat er wel 1200+ actieve spelers zijn hoor :+
Abilities? Classes? Get out!
QC is geen quake. Zo denk ik er als quake veteraan over.
De game heeft nu de volgende modes:
TDM
DM
FFA
Instagib
Geen CA?
Aangekondigd zijn:
CTF
Object based CA (genaamd Slipgate)
Aha CA.
Als dat er is ga ik wel weer een keer kijken.
Speel dit spel i.p.v. Unreal Tournament, al vind ik het nog wel wat karig:
- Geen capture the flag
- Geen last man standing
- UT heeft in mijn ogen wat meer humor en stijl, dit spel en karakters zijn meer donkerder
- In game muziek wat saai en eentonig

Het laden van het spel duurt erg lang, maar het gaat gelukkig wel velen malen sneller dan het opstarten van GTA V. ;)

Ik heb geen spijt van het aanschaffen van het spel, want het is gewoon leuk af-en-toe wat te knallen zonder ingewikkelde toeren en het pack heb je zeker nodig. De in game lootboxes schaf ik niet aan (doe ik nooit), je krijgt namelijk dagelijks al genoeg extra's (al weet ik niet of nieuwe gebruikers dit ook krijgen).
Het Champions Pack is zeker aan te raden, het regelmatig wisselen tussen Champions maakt het spel leuker en ieder personage heeft zijn eigen unieke kenmerken (speciale aanvallen, snelheid, behendigheid, ..). Tevens lijkt Bethesda de game heel vaak te updaten en bij elke update zit er wel weer een verbetering in (zoals nu een Ultra-preset voor graphics).
Heb UT Alpha nog aardig gespeeld een tijdje terug, maar met mijn 45 jaar ga ik toch merken dat ik het echt begin af te leggen tegen jonge honden, inmiddels hakt mijn zoon van 17 me zwaar in de pan. Ben overgestapt op wat langzamere genre's, maar ik vind het nog steeds geweldig om die supersnelle shooters te zien, de rush waar je in komt als je goed in je flow zit is echt van een aparte klasse met dit soort high paced games.
Ik heb het gespeeld en ik moet zeggen als oude Quake veteraan vind ik het een heel goed spel. Het voelt ouderwets aan maar toch in een nieuw jasje.

Moet ook bekennen dat mijn ik niet meer zo goed ben als vroeger. Bedankt ouderdom.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee