Rebble Web Services komt online en vervangt servers Pebble-smartwatch

Fitbit heeft de servers van voormalig smartwatchmaker Pebble uitgezet. Het door een community ontwikkelde alternatief Rebble heeft de Rebble Web Services online gezet ter vervanging, zodat de online functionaliteit van de smartwatches voorlopig blijven werken.

Rebble neemt onder meer de downloadwinkel, de eigen lijst met gedownloade watchfaces en apps en firmwares over, schrijft de community. Gebruikers kunnen de ontwikkelaars steunen met een abonnement van drie dollar per maand en krijgen in ruil daarvoor een weerdienst en de mogelijkheid om op de Pebble Time-horloges antwoorden op berichten te dicteren.

Gebruikers kunnen met een druk op de knop in de Pebble-app uitloggen bij Pebble en inloggen bij Rebble, al vereist dat wel dat gebruikers in juni al een keer hebben ingelogd bij Rebble om zich aan te melden. Als ze dat hebben gedaan, blijven alle apps, watchfaces en instellingen behouden, omdat Rebble die heeft gemigreerd.

Niet alles werkt nog. Zo is Timeline nog beperkt tot lokale agenda-items en na betaling weersinformatie, maar andere functies komen later terug. Ook kunnen ontwikkelaars dan weer apps en watchfaces publiceren in de downloadwinkel. De mogelijkheid om op iOS te reageren op sms'jes zal niet terugkeren.

Fitbit zette de Pebble-servers uit na een eerdere verlenging van de ondersteuning. Fitbit nam Pebble eind 2016 over en stopte direct met de verkoop van de Pebble-horloges en de ontwikkeling van nieuwe modellen. Het bedrijf heeft op basis van Pebbles software de eerste eigen horloges uitgebracht, Ionic en Versa.

Pebble Steel

Door Arnoud Wokke

Redacteur

02-07-2018 • 07:16

64 Linkedin

Reacties (64)

64
53
22
5
0
26
Wijzig sortering
login aanmaken op auth.rebble.io..

Sign in with Google
Sign in with Twitter
Sign in with Facebook
Sign in with Github

euh, en gewoon inloggen, mogen we dat ook nog? fuck al die antisocialmedia bullshit log in mechanics.

ffs
Geen idee waarom je weggemod bent maar ik was hier net zo verbaasd over als jij. Waarschijnlijk heeft Tweakers liever wat meer genuanceerd taalgebruik maar ik ben het roerend met je eens.

In het bijzonder voor een community en Open Source effort zou ik verwachten dan onafhankelijkheid van dergelijke services een groot aandachtspunt zou zijn.
Je hebt toch één van bovenstaande diensten?
Ik vind het spijtig dat je naar beneden gemodereerd wordt, want je haalt mooi aan waarom ik Rebble nu links laat liggen.
Zoals eerder hier gezegd ga ik eens kijken wat Gadgetbridge te bieden heeft.
Het is niet meer dan een API login, niets lastigs aan maar ziet er voor veel "IT-ers" als boosdoener uit. Er wordt gewoon een account voor je aangemaakt bij Rebble zelf.

Je hebt zeker wel Gmail ;) (en github en wtitter)
Je kan een Pebble ook volledig offline gebruiken, zonder Pebble/Rebble store gebruiken via het open-source Gadgetbridge. Het weer werkt via een andere open-source applicatie (die wel online gaat) en events uit je kalender worden gewoon op de tijdlijn gezet. Ook het flashen van de firmware (nodig voor geresette/nieuwe Pebbles) en installeren van nieuwe applicaties en watchfaces is mogelijk.

Rebble is handig voor de gebruikers die liever de originele Pebble applicatie gebruiken, bijvoorbeeld door de behoefte om te dicteren. Ook bieden zij een platform aan om de gratis applicaties en watchfaces gratis te downloaden (net als de originele Pebble store), waar ook Gadgetbridge gebruikers dankbaar gebruik van maken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 2 juli 2018 11:48]

Weet niet zeker of de tijdlijn blijft werken.

Dictatie en weer kost vanaf nu 3 USD/maand. Heeft te maken met licenties. Maar het weer kun je ook in je watchface zetten, en dat is dan gratis (misschien heb je een gratis API key nodig die heeft wel limieten. Evt betaal je er dan voor).

Je kunt ook het weer in je kalendar zetten, of je watchface. Dat laatste werkt niet met Gadgetbridge want watchfaces mogen geen verbinding met internet maken van Gadgetbridge (ivm beveiliging).

Bovendien heeft Gadgetbridge de mogelijkheid om het weer toe te voegen aan je smartphone loginscherm.

Applicaties kun je ook beheren in Gadgetbridge, maar dan wel handmatig.

Het nieuws is eigenlijk dat verreweg het meeste gewoon blijft werken.
Weet niet zeker of de tijdlijn blijft werken.
Ik gebruik het zelf, dus 'ja'. Zaken die online per se nodig hebben werken (natuurlijk) niet meer. Je kalender is vanuit de telefoon leesbaar, dus events daaruit worden gewoon getoond.
Het nieuws is eigenlijk dat verreweg het meeste gewoon blijft werken.
Precies. Pebbles zijn fysiek niet duurzaam, maar softwarematig wel. Het is alleen jammer dat de firmware zelf nooit open-source is gemaakt, maar wat er is blijft werken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 2 juli 2018 13:10]

Die broncode heeft Fitbit de rechten op IIRC. Hij zal niet open source worden, hoewel de hoofdontwikkelaar van Rebble wel toestemming heeft de firmware te verspreiden. Men werkt ook aan RebbleOS maar dat is een long shot. Wil je een open source OS op je horloge kun je 'ns kijken naar AsteroidOS. Maar om eerlijk te zijn, ben ik nog niets tegengekomen dat in de buurt komt van Pebble. Of het is mooier (qua scherm en hardwarefuncties) maar de battery life haalt het niet bij 1 week, en de prijs is ook nog 'ns stukken hoger.
En wat als je je in juni niet bij rebbel hebt aangemeld? Ben je dan alles kwijt?
volgens mij wel, ik dacht dat je nog wel kunt aanmelden, maar dan heb je gewoon een nieuw account.
Ondanks dat ze dat belooft hadden, lijkt het er (in ieder geval bij mij) op dat de servers nog steeds aan staan. Alles, inclusief de in app store, de weer app en mijn timeline werk nog steeds prima. Ik weet niet of dit betekend dat je je nog steeds kan aanmelden voor rebble (https://rebble.io/) met behoud van gegevens, maar als je dit nog niet gedaan hebt wellicht het porberen waard.
Klopt, in de loop van deze week gaan we een voor een de diensten uit zetten, zit geen haast achter op dit moment.
Vraag me af hoe lang dit draaiende gaat blijven. Vind sowieso de donatie van 3 eur per maand die ze vragen best wel aan de prijs.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 2 juli 2018 07:48]

Sja, het is denk ik een combinatie van goodwill (community project) met wel een aantal kosten (tijd, server inclusief voice recognition) en de doelgroep is de verstokte Pebble-fan die niet zomaar wil overstappen. Dat zullen er niet heel veel zijn, dus om nog een beetje uit de kosten te komen... En daarnaast, er is niet zo gek veel te kiezen en dat zullen ze ook wel weten.

Zonder een alternatief als dit kan je geen berichten beantwoorden, dat zal waarschijnlijk de functie zijn waar ze het op willen verkopen. Als je gewend bent dat je, bijvoorbeeld tijdens het rijden, even snel een antwoord kan dicteren, dan is het wegvallen van die functie toch erg jammer. Zelf heb ik een not-very-smartwatch waar dat sowieso geen optie is (en ik heb geen Michael Knight ambities), maar incidenteel kan het toch nuttig zijn.

Maargoed, Fitbit wil gewoon Ionics verkopen, dus het is dit of niks.
Ik denk dat het erg patronizing is om een Pebble fan per se "verstokt" te noemen. Pebble had enkele USP's tov andere merken, en konden dat ook nog voor een lage prijs leveren. Ik zou zelf ook heel graag het platform in de lucht willen houden.
Wat ik bedoel is dat ik niet denk dat 100% van de Pebble gebruikers de doelgroep is van dit project, dan zou de prijs vrij hoog ingezet zijn. Ik denk dat de doelgroep een kleine(re) groep enthousiastelingen is, waarvan de Rebble groep verwacht dat zij wél wat over hebben voor herstel van functionaliteit: de verstokte fans dus. Ik hang geen waardeoordeel aan dat woord, jij blijkbaar wel.
Wat een onzin reactie. Dus je mag volgens jou iets niet duur vinden zonder het zelf voor minder te doen? Wat dacht je van gewoon het abonnement niet nemen? Als maar genoeg mensen dit doen zullen ze vanzelf iets aan de prijs doen. Het gaat niet erom dat 3 euro per maand perse zoveel geld is, maar het is meer dat maar alles tegenwoordig SAAS is geworden. Al die abonnementjes bij elkaar beginnen toch behoorlijk aan te tikken elke maand.

Even zo uit mijn hoofd wat ik al heb lopen (en dan vergeet ik er zeker een paar)
Adobe Creative suite
Office365
Spotify
Netflix
Audible
World of Warcraft
Nintendo
Playstation


Vroeger kocht je een software pakketje gewoon en kreeg je nog een paar updates mee en dan uiteindelijk kon je de nieuwe versie aanschaffen als je die interessant vond of gewoon bij de oude blijven. Nu met al deze abonnementen wordt je geforceerd om in hun life cycles mee te gaan en op lange termijn betaal je uiteindelijk veel meer dan je ooit bij single purchase items gedaan zou hebben. Zonder dat je er erg in hebt ben je uiteindelijk heel veel geld kwijt. Je denkt van ach wat is 3 euro in de maand, maar er komt een moment dat je toch een beetje moet gaan kiezen welke abonnementen je belangrijk vind. En dan valt Pebble voor 3 euro in de maand toch echt buiten de boot.
Je hebt gelijk dat het allemaal flink bij elkaar op kan tellen.

Mijn tip: stop gewoon met een paar abbos. Bovenstaande lijst is ongeveer 2 keer een fulltime baan om optimaal gebruik van te maken. Het kan zelfs als werk gaan aanvoelen om het allemaal te benutten.

Zet gewoon de helft stop en het verbeterd je leven.
Het is 3 USD per maand of 33 USD per jaar, ofwel (momenteel) 28,23 EUR per jaar. Dat komt op z'n goedkoopst neer op ~2,35 per maand.
Klopt, maar het is weer een abonnement erbij. En in dit geval is het dan enkel voor spraakherkenning en het weerbericht. Vind dat persoonlijk een beetje karig en niet helemaal in verhouding tot het bedrag. Dat is natuurlijk puur mijn persoonlijke mening. Ik kan mij zo voorstellen dat iemand die echt heel graag de spraakherkenning op zijn Pebble terug wil, dit wel ervoor over heeft. Ik persoonlijk heb de spraakherkenning nooit gebruikt en mis het dus ook niet echt.
Nou ja, dat was mijn eerste reactie ook maar vergeet niet dat dit allemaal gedaan wordt door vrijwilligers (eigenlijk 1tje, die niet eens bij Fitbit is begonnen te werken). Het kost hen ook echt geld om die services aan te bieden, vergeet ook dat niet. Pebble had volume contracten, maar dat heeft Rebble natuurlijk niet. De spraakherkenning gebruikte ik niet zo veel, maar dat komt ook omdat ik Snowy pas veel later had ontdekt. Verder zijn er voor het weer voldoende alternatieven, zie mijn andere post!
Die Snowy kende ik helemaal nog niet, ziet er best grappig uit. Bedankt ook voor de weer alternatieven, ga ze zeker even bekijken!

Snap overigens ook wel dat hun er geld voor willen vragen. Hoop voor hun ook dat er genoeg betalende klanten zullen komen. Helaas wil ik mijn Pebble niet zo graag weer in leven hebben dat ik er niet weer nog een abonnement voor bij wil nemen. Hou het voorlopig wel bij mijn G-shock gewoon haha.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 2 juli 2018 19:55]

Waaaauw!. Ben je nou echt zo narcistisch ingesteld? Heb je de moderaties op je berichten al gezien? Je zou zeggen dat dat toch wel inmiddels een kwartje zou doen laten vallen bij je, maar dit lijkt bij jou echt compleet langs je heen te gaan. Sorry man ik ga hier echt niet meer op reageren, dit begint gewoon bizar te worden.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 2 juli 2018 20:00]

En weer, waarom zou ik een Ferrari niet te duur mogen vinden? Ik ben toch niet verplicht er een te kopen? Als ik het te duur vind, vind ik het te duur. Als iedereen (en gelukkig voor Ferrari is dat niet zo) dat vind en het bedrijf weet geen manier om het product goedkoper te maken, dan hebben ze geen bestaansrecht, simple as that.

Volgens jouw redenering is het dus als een bedrijf dat een product verkoopt tegen een prijs welke niemand ervoor over heeft failliet gaat de schuld van de mensen die het product niet kochten? Hun hadden gewoon niet moeten zeuren en gewoon betalen? Dat is toch de wereld op zijn kop.

Zo ook jouw sportvereniging. Hoe lullig het ook klinkt (klinkt een beetje alsof je zelf dit probleem hebt op het moment). Als je niet uit de kosten komt en je leden willen niet meer betalen is er dus een mismatch. Dan kan je 3 dingen doen. Je kosten reduceren, meer bieden waardoor leden er meer voor over hebben of alles laten zoals het is en je zelf inderdaad gaan afvragen of je wel bestaansrecht hebt.

Dit is heel normaal en geld voor elke onderneming waar dan ook ter wereld. Je kan toch niet een product aanbieden en tegen de mensen gaan zeggen kom op jongens niet zeiken gewoon kopen. Was het maar zo een feest. Dan kon iedereen een succesvol bedrijf beginnen. Je klanten zijn koning, vinden zij je product te duur dan moet je dus of je product meer waard maken of je prijs reduceren. Doe je dat niet dan gaat het fout.

Ik moet denken aan toen jaren geleden heel veel van die kleinere winkels failliet gingen en die eigenaren alleen maar konden zeggen van ja het is de schuld van de mensen. Ze komen hier kijken en vervolgens kopen ze online. Het was misschien lullig, maar deze winkeliers waren gewoon niet met hun tijd mee gegaan. Ze bleven gewoon in hun dagelijkse gang van zaken draaien terwijl ondertussen het hele winkel landschap veranderde. Ja dat hun niet met hun tijd mee gingen is dat dan daadwerkelijk de schuld van de consument?

In het geval van Rebble ben ik 1 consument die het te duur vind, wellicht zijn er genoeg andere die het graag betalen en dan heb ik dus pech. Maar misschien vind iedereen het te duur en dan zou Rebble iets aan de prijzen moeten doen. Ik hoop op het laatste!
Lol ik heb nog nooit zoveel contradictie in iemand zijn eigen reacties gezien.
Weet je wel wat dat woord betekent? Ik spreek mijzelf niet tegen. Jij daarentegen beweert dat men niet moet zeuren om af te sluiten met dat jij helemaal nergens voor betaald.
Naast dat ik mij afvroeg hoe lang dit project in de lucht zou blijven gaf ik enkel mijn mening dat het mij persoonlijk te duur is en ik daarom "KIES" om geen abonnement te nemen, waarop jij vervolgens het argument inbracht dat ik het dan zelf goedkoper moet doen. Waarom ik dat zou moeten weet ik niet? Doe jij dat wel bij alles wat je beslist niet te kopen? Ik dacht ik leg het nogmaals iets uitgebreider uit waarom ik niet nog een abonnement wil en ik KIES om hiervoor niet te betalen. Vervolgens antwoord jij met een heel betoog over dat sportclubs te weinig contributie krijgen etc. Je reacties kloppen inhoudelijk niet en relateren niet aan het geen wat ik schrijf. Ze zijn bewust provocerend en leggen mij woorden in de mond (waar zeur ik of zeg ik dat ik niet zie dat ik geen keuze heb?)

[Reactie gewijzigd door ro8in op 2 juli 2018 13:31]

Man man man. Betweterige mensen zoals jij die niet een normale discussie zonder cirkelredenering kunnen voeren zijn echt de doodsteek voor de toekomst. Altijd maar doorzeuren dat anderen zeuren en het laatste woord willen hebben.
@ro8in geeft aan wat hij/zij vindt en jij gaat er overheen omdat jij vindt dat een mening fout is.
Het enige wat je doet is een metadiscussie door te zeggen dat je niet tegen die problemen kan en je gaat niet eens echt op de inhoud in.
Lekker wegwezen nu en ga maar eens nadenken waarom mensen je onvriendelijk en afstandelijk vinden. Bah.
Dankjewel!
Hij doet dit volgens mij gewoon bewust. Ik heb net even zijn reacties bekeken op andere artikelen en daar doet hij precies hetzelfde, veelal eindigend in dat de ander gewoon niet meer reageert. Hij ervaart het niet reageren van de ander dan hoogstwaarschijnlijk als zijnde de discussie gewonnen te hebben, terwijl de ander gewoon stopt omdat het zinloos is om met iemand te discussiëren die niet op je inhoud ingaat en je woorden in je mond blijft leggen. Uiteindelijk zit je op Tweakers om voor de lol met mede enthousiastelingen on topic van mening te wisselen en niet om jezelf te verdedigen tegen iemand waarmee voor reden niet valt te praten.

Waarom hij zich bezig houdt met het bloed onder mensen hun nagels vandaan te halen en bewust hele vervelende discussies uit te lokken is mij verder ook een raadsel.
Ach man je komt je zelf nog wel een keer tegen dan zal je misschien eens merken hoe je bent. Continu hameren op zeuren, ik denk dat je dat woord nu al 15 keer hebt gebruikt, terwijl er niemand aan het zeuren is. En nu dan weer bekrompenheid. Verder reageer je totaal niet inhoudelijk en schreeuw je er maar over heen. Je reactie op @Veneus toont duidelijk aan dat je niet eens leest wat de ander schrijft. Je bent gewoon ontzettend vervelend en je manier van reageren met dat betweterig ondertoontje maakt het allemaal nog een stuk vervelender.
Men komt hier op Tweakers om gewoon voor de lol een leuke meningsuitwisseling te hebben met gelijk gestemden en niet om uitgekafferd te worden door iemand die niet eens de tijd neemt om even de reacties te lezen alvorens te reageren met klinkklare onzin die nog niet eens de helft slaat op wat de ander zei.
Je bent zo'n karikatuur van jezelf dat ik me er niet eens over kan opwinden maar vooral er om moet lachen. Wat een hilariteit dat je jezelf even geroepen voelt om iemand kort en bondig kan uitleggen wat iemands probleem is.
Je maakt er zelf problemen van die niemand anders ziet. Gaat andere mensen bekrompen noemen terwijl het er eigenlijk gewoon om gaat of je 3 euro in de maand persoonlijk te veel vindt of niet. Het gaat om een mening.
Waar ik me slap om lach is dat er nu a 2 personen happen en er nog steeds niets "opgelost" is :+
Hiermee bewijs je dus dat je echt een zieke persoon bent die expres zit te stoken voor je eigen plezier. Heel zielig voor je. Heb je al hulp gezocht voor narcisme?

Overigens ben ik prima in staat om te reageren zonder me op te winden en kan ik er echt om lachen. Ik heb hier wel lol aan.
De stelling is naar jou...niet naar @ro8in .
Veneus je ziet maar hoe goed hij de inhoud van de reacties bekijkt dus...
Terwijl ik het dusdanig mooi vind dat er iemand dit überhaupt doet, dat ik graag een bedrag wat ik wel kan missen betaal om e.e.a. voor iedereen in de lucht te houden, zeker als ik daarbij ook nog eens de dicteer-opties houd die soms best heel handig kunnen zijn.
Je -hoeft- niet te betalen om gebruik te maken van hun services, alleen om -alle- functionaliteit te behouden. En dat waren we anders helemaal kwijt geweest.


Het zou me weinig verbazen als blijkt dat, indien genoeg mensen betalen om voorbij het break-even punt te komen, de prijs uiteindelijk iets omlaag gaat.
Dat hoop ik tezamen met jou zeer zeker!
Van FitBit vindt ik het het een slechte zaak dat ze wel een bedrijf overnemen, maar het verder gelijk volledig de nek om draaien en de "levenslange" service van Pebble ook al vrij snel stoppen. De overname was dus helemaal geen overname, maar meer het kopen van de software en de patenten.
Niet eens. Ik als Pebbledrager had hetzelfde gevoel, totdat ik deze alinea van Katherine Berry (uit het blog van 15 feb 2018) las:
A brief moment of Fitbit love
When we start talking about money, it’s easy to get angry at Fitbit. It can feel like they’re the ones responsible for taking away our watches, or for shutting the servers down. In reality, all of us on the Rebble team are very grateful for Fitbit’s support! They have been keeping the Pebble servers running even longer than they’d originally announced, and they’ve given us some needed extra time to come up with a solution for you. If Fitbit had not purchased Pebble, it’s likely that the Pebble servers would have shut down with no notice at all. And, if all that was not enough, the Fitbit team has been very cooperative in working with us to come up with a plan to transition your watch to our new Rebble Web Services – something they had no obligation to do at all, but that they’re doing because they love Pebble the same way that we do.

So for all those reasons, we’re thankful for the way Fitbit has handled this transition – and we hope that you will be, too!
De dingen liggen soms wat gecompliceerder dan je denkt :)

[Reactie gewijzigd door nomad_ op 2 juli 2018 12:46]

Die blog verandert niets aan mijn mening. FitBit koopt Pebble gewoon om de patenten en in de rest hebben ze geen interesse.
Oorspronkelijk zouden de servers al na 2 maanden worden uitgezet. Daarmee einde verhaal voor Pebble. Bij een nette overname zou FitBit de servers van Pebble gewoon nog 3 tot 5 jaar laten draaien. De LifeTime garantie van Pebble zou daarmee gewoon na behoren zijn ingevuld. En initiatief zoals dat van Rebble zou helemaal niet nodig moeten zijn.

Dat Rebble nu dankbaar is naar FitBit kan ik me voorstellen. Bij een volledig faillissement was er inderdaad niets meer. Dat FitBit meewerkt is aardig maar ook een beetje damage control. De Pebble eigenaars zijn immers ook potentiële klanten.
Als Fitbit Pebble niet had gekocht, was Pebble keihard failliet gegaan, en daarmee de servers mogelijk zonder enige waarschuwing vooraf, offline. Had je dat liever gezien?
Vermoedelijk is de cost van het laten draaien en onderhouden van de Pebble omgeving voor x jaren gewoon niet verantwoord tov de opbrengst (in goodwill en meer "ongrijpbare" zaken).
Ik had ook graag gezien dat het merk en de techiek van Pebble een doorstart hadden gemaakt, desnoods onder de vlag van Fitbit. Da's niet gebeurd helaas, maar feitelijk zijn het ecosysteem en de community gered door de centjes van Fitbit die de servers lang genoeg hebben laten draaien om Rebble te doen ontstaan en in staat te stellen zo een vloeiende migratie in elkaar te draaien.
Heb wel eens slechtere afwikkelingen gezien zeg maar :)
Een faillissement was een slechter alternatief, maar een overname van de lusten, zonder de lasten (services en garanties) is niet helemaal netjes. En het had natuurlijk slechter gekund. Daarom wel waardering voor Rebble en de medewerking (achteraf) van FitBit. Een server een paar jaar in de lucht houden is niet zo duur dat dat financieel onverantwoord zou zijn. De wereld van nu gaat snel. Na 3 jaar is het aantal Pebbles dat nog in omloop is al gedecimeerd en na 5 jaar zijn ze zo goed als uitgestorven. Nu draait de server al een bijna twee jaar (1.5 jaar langer dan in eerste instantie aangekondigd). Doe daar gewoon 2 jaar bij, pas de look van de apps geleidelijk een beetje aan richting FitBit stijl) en iedereen is blij.
De regels zullen daar (Californië?) het wel toestaan dat het bij een overname mogelijk is niet alle bestaande afspraken over te nemen...
Ik denk wel dat je je verkijkt op de kosten van het onderhouden van de Pebble servers en langzaam omzetten naar Fitbit. Vooral het in dienst houden van personeel voor support op diverse gebieden, maar ook softwarelicenties, hardware (lease, support...), bandbreedte, en vast nog veel meer waar ik geen kennis van heb. Makkelijk een miljoen per jaar wilde gok ik maar even. Natuurlijk kun je gaandeweg gaan afbouwen omdat zaken overlappen met de reeds bestaande structuur van Fitbit.
Ik had overigens wel gehoopt iets meer van de Pebble techniek en het ecosysteem terug te zien in de recente Fitbit smartwatches, dat viel even tegen ;(
Edit: Okee, die Katherine is dus geen medewerker van FitBit zie ik, dus mijn verhaal gaat niet op.

Niettemin ga ik zeker nooit een FitBit kopen. Dit hadden ze veel beter aan kunnen pakken. Ze hebben nog steeds de Pebble gebruikers gewoon laten vallen. Bovendien had de Pebble lijn helemaal geen overlap (Pebble deed bijna niets met fitness, FitBit doet bijna niets met algemene smartwatches).

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 2 juli 2018 16:13]

Volledig mee eens.
Ik kan ook zeggen: ban de FitBit producten maar, als je niet eens bent met hun bedrijfskeuzes.
Pebble laat zien dat het prima product is (ik draag hier nog steeds eentje) waarom zou je nek willen omdraaien wat goed is?
Omdat het waarschijnlijk verkoop van eigen FitBit verstoort? Gewoon even opruimen wat in de weg staat, lijkt het wel op.
En een concurrent weg uit de markt... Vond het ook niet netjes. Ik voel me niet snel bekocht maar vond dit voor de gedupeerden wel zuur, dan al niet dat je nooit meer kan upgraden bij hetzelfde merk.

[Reactie gewijzigd door Tivoler op 2 juli 2018 13:19]

De hoofdschuld ligt toch echt bij Fitbit zelf. Die heeft zich totaal verkeken op de markt, en had een peperdure organisatie opgebouwd, maar niet de inkomsten om dit overeind te houden. Vervolgens heeft de founder overal om weer een nieuwe lening gevraagd, maar niemand trapte er meer in.

Fitbit heeft het enige van waarde opgekocht: de hardware en een paar engineers. De rest was compleet waardeloos.
Hmm, ik heb 3 pebble watches, 2x pebble steel en 1 pebble time steel. Voor mij nog steeds de enige smartwatch die voldoende watch (altijd aan) en smart (notificaties, replies) was. En natuurlijk gewoon 5 dagen batterij duur... Heb ook een moto 360 gen 1 en een Asus Zenwatch 2 en 3. Maar het feit dat ik altijd het display uit moest zetten (na werktijd als ik nog even uitging, vanwege angst dat de batterij leeg was tegen 11 uur) is een heel groot nadeel.....
En nog steeds geen alternatief imho...
Toch maar eens nadenken over die 36 dollar....
Die time steel doet wel langer dan 5 dagen met zijn accu hoor :)
En daarnaast is je pebble prima te gebruiken zonder 36 dollar te betalen; 95% van de functionaliteit werkt gewoon met de gratis versie.
Ik haal met de Pebble Steel en de Pebble Time Steel ongeveer 5 werkdagen en een beetje.
Overigens heb ik met beide Pebble Steels het bekende display probleem (aka "screen tearing").
Zonder te betalen heb je alleen geen weer meer of dicteren (gebruik alleen weer)..
Is een watchface met daarin weer verwerkt een optie?
Jazeker, heb er verschillende. Overigens vermoed ik dat het gaat om de native weer van pebbleOS zelf.
De watch faces die ik heb, gebruiken vaak een API van b.v wunderground of Yahoo!.
Maar ik ben nog niet over naar rebble (mijn account al wel).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee