FoxNext werkt aan shooter in Alien-franchise

Uitgever FoxNext werkt aan een shooter die zich afspeelt in de Alien-wereld. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Tot nu toe maakte Sega games in die franchise, waarin onder meer Alien vs Predator en Alien: Isolation uitkwamen.

FoxNext heeft ontwikkelaar ColdIron overgenomen om de game te maken. Er zijn nog geen details bekend van de game, behalve dat het zal gaan om een shooter. ColdIron werkte tot nu toe alleen aan games voor mobiele platformen, maar zal na de overname ook werken aan consolegames.

De Alien-franchise lag tot nu toe bij Sega, dat in 2014 bijvoorbeeld Alien: Isolation uitbracht en in 2010 Alien vs Predator. FoxNext zal voordat de Alien-shooter verschijnt eerst de mobiele game Marvel Strike Force uitbrengen. Dat is een rpg met Marvel-personages.

FoxNext is de gametak van mediabedrijf Fox en is vorig jaar opgericht. ColdIron bestaat sinds 2015 en is gevestigd in de Amerikaanse stad San Jose.

Beeld uit Alien: Isolation

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-01-2018 • 21:04

48 Linkedin

Reacties (48)

48
47
10
0
0
34
Wijzig sortering
vraag me af hoeveel sterfgevallen Isolation heeft veroorzaakt want oei, dat spel was slecht voor je hart.. helemaal met de VR mod :D
Ik zou heel graag dit spel in VR willen spelen, maar vermoed dat ik de meeste tijd verstopt zal
doorbrengen in een locker. Dergelijke spellen kan ik max 1 uur achter elkaar spelen, langer trek ik niet.
Mwah, heb het geprobeerd in VR mode met oculus rift maar het is echt super misselijkmakend met controller bewegen en al helemaal als je dan ook nog de controller gebruikt om (assisted) rond te kijken.
Teleporteren zou wellicht een uitkomst bieden maar voor zover ik weet kan dat niet met die betreffende mod (logisch ook) maar teleporteren vind ik zelf nogal immersiebrekend plus het spel is er gewoonweg niet voor ontworpen..

Ik heb het een half uurtje of zo volgehouden, toen was ik misselijk.. en toen had ik dus nog niet eens de alien of zo gezien. ;)
Alleen jammer dat je de eerste 2uur niets anders dan soldaten tegenkwam. Die mochten van mij uitblijven. Was het net niet voor mij. Outlast 2 kwam ik niet verder dan eerste 30 minuten :+
In hoeverre is dat nou een mod? En dan bedoel ik gewoon is het buggy, werkt het etc. Kijk nu toch wel erg uit naar de Vive Pro. :+

Het zal natuurlijk geld en tijd kosten maar als ze zo'n game nou VR officieel gingen ondersteunen had je wel gelijk de beste titel.

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 17 januari 2018 22:45]

Aliens Isolation behoort tot een van de beste PS4 spellen die ik ooit heb gespeeld.
Ik hoop dat het nieuwe Aliens spel hieraan kan tippen en niet een gedrocht wordt zoals
Aliens: Colonial Marines van Gearbox.
Ga er maar vanuit, dan kan het nooit tegenvallen . . .
Aliens Isolation behoort tot een van de beste PS4 spellen die ik ooit heb gespeeld.
Ik hoop dat het nieuwe Aliens spel hieraan kan tippen en niet een gedrocht wordt zoals
Aliens: Colonial Marines van Gearbox.
Het wordt ontwikkeld door een ontwikkelaar die alleen nog maar mobiele games heeft gemaakt, dus ga er inderdaad maar vanuit dat het een enorm prutspel gaat worden, zoals eigenlijk alle Alien games behalve Alien: Isolation nog zijn geweest.
Ik ga daarom net als bij de opkomende Predator film geen hoge verwachting opwekken.
Buiten Isolation heb ik mij ook vroeger enorm vermaakt metAliens VS Predator 2 (2001)
https://www.youtube.com/watch?v=hioTx0XCaEc

Vervolgens was er AvP 3 (2010) die ik best goed vond, maar uiteindelijk niet voldoende kon
boeien om uit te spelen.
https://www.youtube.com/watch?v=RIxA-2xHJSs
Wellicht een nieuwsfeitje, na Alien Covenant de film komen er waarschijnlijk geen vervolgen meer, helaas...

Ik vond de laatste wel ok moet ik zeggen.. kijk ook uit naar deze nieuwe game.
Het weerzinwekkende Alien monster dat altijd was omgeven in mysterie is in die laatste film gewoon gedegradeerd tot een lab rat van een geesteszieke android met een God-complex.

De hele franchise is in mijn ogen in 1x de nek omgedraaid met Covenant en maakt het herzien van de eerdere films onnozel.. Knap hoor, een prequel die de sequels weet te te verpesten.
Kwestie van mening waar ik waarschijnlijk in de minderheid mee ben, maar ik vond de uitleg van de herkomst van de aliens juist de reden waarom die films de moeite waard zijn.

De mysterie rond de alien waar jij het over hebt, heb ik nooit ervaren. Het was gewoon een stereotype scifi-horror monster (toegegeven, de eerste alien was wel behoorlijk origineel voor zijn tijd).

Nu ze uitleggen waar die dingen vandaan komen en waarom ze afhankelijk zijn van mensen als incubators enzo heeft het monster veel meer betekenis voor mij. Het is niet meer een willekeurig space-monster, maar praktisch een bio-engineered wapen. Dat tesamen met de uitleg van de engineers maakte het verhaal voor mij compleet.

Jammer dat het niet aanslaat.
Het is niet meer een willekeurig space-monster, maar praktisch een bio-engineered wapen.
Je hebt dan de eerste 2 films mischien niet goed bekeken. Daarin werd al duidelijk dat de xenomorph niet zomaar een random space-alien was. Het was welliswaar niet duidelijk dat het een ge-egineerd wezen was, maar dat het bijzondere biologische eigenschappen had was een belangrijk deel van het verhaal.

Zelf vind ik de uitleg die er in de laatste film aan werd gegeven niet heel erg voldoenend. Vooral de menselijke invloed (via de android) vond ik te makkelijk en te dicht bij huis. Het heeft de alien een stuk minder 'alien' gemaakt.
De lore over de 'engineers' vond ik dan wel weer erg interessant en had eigenlijk gewild dat daar meer nadruk op had gelegen.
Nu ze uitleggen waar die dingen vandaan komen en waarom ze afhankelijk zijn van mensen als incubators enzo heeft het monster veel meer betekenis voor mij.
Ook hier moet ik je ongelijk geven. In Prometheus worden mensen al direct aangevallen door alles dat beweegt. De alien als wapen heeft de mens dus helemaal niet nodig, Die hele ontknoping uit Covenant is compleet onnodig en onlogisch. Het is denk ik vooral gedaan om de losse eindjes aan elkaar te knopen maar voelt uiteindelijk krampachtig aan.
Verder spreekt je theorie (dat de alien mensen nodig heeft als incubator) de eerste film tegen. Hier zien wij een 'engineer' piloot die ge-chestburst is door de 'volmaakte' alien. Daar is geen mens aan te pas gekomen.

Anyway, leuke film, maar het einde was niet zo goed doordacht als het had kunnen zijn.
Ja, niet zo letterlijk hoor. Mensen, mensachtigen, humanoids whatever. Maar het de ontknoping van Prometheus liet weten dat de Xenomorph zoals wij hem kennen een specifieke mix is tussen engineers en mensen. En dus ook vermoedelijk de xenomorph die uit de engineer komt uit de eerste film, daar hinten ze in ieder geval wel op.

Wel ben ik het met je eens dat het een beetje slap is dat de mensen (of een android) een directe invloed heeft bij het ontstaan van de alien. Ik kan dan liever gezien dat het een bio engineered wapen is gemaakt door de engineers ofzo (technisch gezien is dat ook wel zo, aangezien het zwartje goedje bij hun vandaan komt, whatever dat is).

Ik heb de originele alien films echt helemaal grijs gekeken. En ik blijf er bij dat de Xenomorph overkomt als een random spacemonster in die films, en eng beest om maar een horroplot te kunnen hebben.

Maar goed, kan ik hier eindeloos over door discussieren, en zeker als onze meningen niet aansluiten zullen we er best pagina's over kunnen vullen :) voor mij de conclusie, ik vind de nieuwe films vet voor de uitleg en lore. Jammer dat Alien Covenant als film zelf zo slap was, maar ik heb hem toch meerdere keren gekeken om alle details te kunnen zien.
Maar goed, kan ik hier eindeloos over door discussieren, en zeker als onze meningen niet aansluiten zullen we er best pagina's over kunnen vullen :)
Hehehe, ja, dat zou zomaar eens kunnen ;)

Waar ik op doelde met dat de xenomorph niet zomaar een monster was waren alle dingen eromheen. Je had het ruimteschip, dat helemaal niet van de xenomorphs bleek te zijn, je had het misterie van de piloot, de eieren. Het leek erop alsof er een hele wereld meekwam met dat monster. Ook krijgen we een inkijk in de voortplanting van het monster, zeg maar een biologische kant van het verhaal. Vandaar dat het niet zomaar een 'random space monster' was. Je kon best wel veel over het universum waar de xenomorph vandaan kwam en de rol die het daar vervulde speculeren.
Een gemiddelde horror (in soortgelijk genre) doet niet zoveel zn best om het monster in zo'n natuurlijke omgeving/achtergrond onder te brengen.

Maar goed, uiteindelijk was de rol van het monster inderdaad om monster te zijn in een griezelfilm. :)
En zeker in deel 3 en 4 wordt de alien op die manier ingezet.
Het slaat wel aan hoor, alleen niet bij iedereen ;)

Ik ben blij dat je er me je eigen uitleg bij er nog iets zinnigs van hebt weten te maken. Ik heb ook jouw redenatie proberen te volgen nadat ik de bios uit liep, maar kon er helemaal niets mee..

Als ze straks maar niet de herkomst van de Predators gaan verklaren door experimenten te doen tussen een Massai krijger en een mannetjes leeuw op de achterkant van de maan ;-)
Ik snap wel wat je bedoelt, maar van Predators wordt er geen prominent punt gemaakt hoe ze zich voortplanten en dat ze dus blijkbaar afhankelijk zijn van mensen om te incuberen. Dat wekte bij mij altijd vragen op, waarom, en hoe zou een beest op zo'n manier evolueren? Het beest heet niet voor niet een xenomorph.

De Predator (alhoewel de originele film vet is, alles erna vond ik maar slap) is wat dat betreft gewoon een humanoid die graag op mensen jaagt, een stuk minder complex (wat ze zijn en doen wordt wel redelijk duidelijk gemaakt). Dus daar hoef ik geen origin verhaal van te zien.
Ik vond die laatste films ook zeer dramatisch en deden ook afbreuk aan de charme van de alien franchise in mijn optiek.
Het weerzinwekkende Alien monster dat altijd was omgeven in mysterie is in die laatste film gewoon gedegradeerd tot een lab rat van een geesteszieke android met een God-complex.

De hele franchise is in mijn ogen in 1x de nek omgedraaid met Covenant en maakt het herzien van de eerdere films onnozel.. Knap hoor, een prequel die de sequels weet te te verpesten.
Niet alleen in de laatste film, de basis daarvoor werd al gelegd in Prometheus. Ben het verder helemaal met je eens. Het hele mysterie en daadwerkelijk alien-achtige, of radicaal anders dan menselijke, is zorgvuldig de nek omgedraaid met de onnodige prequels, zoals eigenlijk elke prequel dat doet imo.
Het wachten is natuurlijk op de crossover met Star Wars.

"Darth Vader en zijn Imperial Stormtroopers landen op een verre planeet op zoek naar ondergedoken Jedi, maar ontdekken iets heel anders...."
Sorry ik wil niet flauw doen maar SW is in een andere galaxy en we weten niet eens welke... Intergalactic travel is nog niet echt ingeburgerd zeg maar ;)
Ik hoop dat er nog vervolgen komen, maar ze moeten beter zijn dan Covenant. De laatste film was voorzien van een slecht en voorspelbaar script. Zelfs als je topacteurs hebt en goede CGI krijg je alsnog een slechte film als je gebruik maakt van scripts die voor de meeste kijkers als 'standaard' worden afgedaan. Ik ga niets spoilen hier maar in mijn ogen was het script ondermaats.

Alien: Awakening moet echt een goed script hebben anders dan kon het inderdaad wel eens het einde van de Alien reeks betekenen.
Ik vond de lore en uitleg van covenant echt geweldig, daar kijk ik hem dan ook voor.

Maar het "horror-plot" was inderdaad vreselijk voorspelbaar, je kon van iedere personage makkelijk van te voren raden waar en wanneer hij de pijp uit ging
Onvoorziene landing op een vreemde planeet, volledig uit koers en dan met zn allen uitstappen zonder bescherming en dan verbaasd zijn dat ze sporen inademen.. Ik spuugde zeker een halve mond popcorn uit over mn buurman .. Sorry buurman!

(de film zit overigens vol met dit soort o'really momenten)
Ja precies, daar stoorde ik me ook aan. Het was cliche na cliche, en ze maken allemaal diezelfde stereotype horror-trope fouten (alleen gaan opfrissen, of lekker batsen in de douche waar je niemand anders kan horen, etc).
Ik interesseerde me veel meer in die beesten en het ontstaan ervan. Dat zwartje goedje, wat het is en kan doen. Ik vond dat echt megavet.
Dus lore en backstory een dikke 10, film zelf, een 4 ofzo.
Alien: Awakening (2019)
https://screenrant.com/alien-covenant-sequel-canceled/

[Reactie gewijzigd door FerOne op 17 januari 2018 22:33]

Gerucht / rumor -> er is nog hoop :)
http://www.imdb.com/title/tt6980596/?ref_=nm_flmg_prd_3
hier staat ie nog gewoon aangemeld als pre-production
wat eigenlijk gewoon betekent dat het wel al groen licht heeft gekregen om te beginnen

Van Ridley Scott zelf


Ridley Scott Insists He's Still Making an Alien: Covenant Sequel

04 December 2017 by MovieWeb MovieWeb

Ridley Scott Insists He's Still Making an Alien: Covenant Sequel
Like it or not, Ridley Scott is still planning on making that Alien: Covenant sequel, which has sometime been called Alien: Awakening in the press. Prior to the movie's release this summer, Alien: Covenant was easily one of the most highly-anticipated sequels making its way to theaters this year. However, the movie wound up being quite divisive and, as a result, suffered in a big way at the box office. That put the future of the franchise in doubt, but Scott insists that the sequel is still happening.

Winst is ook niet slecht wat ik zo zie

Box Office
Budget:$97,000,000 (estimated)
Opening Weekend: £5,003,844 (United Kingdom), 12 May 2017, Wide Release
Opening Weekend USA: $36,160,621, 21 May 2017, Wide Release
Gross USA: $74,262,031, 31 August 2017
Cumulative Worldwide Gross: $240,745,764, 31 December 2017

[Reactie gewijzigd door Gman2oo6 op 18 januari 2018 01:59]

Tot een nieuwe trilogy of remake/relaunch over 5-10 jaar.
Dan ben je milder in je oordeel, ik vond 'm tegenvallen. Was blij dat ik 'm niet in de bioscoop heb gezien, vond Prometheus stukken beter . . .
Aliens vs. Predator™ was the best from sega
Als dit maar goed komt. als ze de quality control maar goed is.

[Reactie gewijzigd door ghost010 op 17 januari 2018 21:53]

Ja, alleen is quality dan weer subjectief.
:-)

Als ze de game een modern jasje geven dan ben ik bang dat ze flink afbreuk doen aan de charme van deze franchise.
En dan is die afbreuk ook weer subjectief.
Ik hoop zo dat Alien: Isolation nog een keer naar PSVR komt. Lijkt me een geweldige ervaring.
Ik moet Alien: Isolation nog uitspelen :(
Deze setting zou zich ook lenen voor een 'zombie survival' online shooter. Ipv de standaard zombies de random varianten van Aliens uit de serie.

Potentieel.
Alien isolation was echt geweldig zeker als je fan bent van de films ala deel 1 en 2. Tering ik zal nooit meer zomaar door een gang rennen ......
De eerste AvP van Rebellion was zéér vermakelijk in z'n tijd. Als je als marinier speelde was het vooral erg spannend met je motion tracker en op de stukken waar een Predator je stond op te wachten. Hopelijk kan dit spel daarop voortborduren.
Dat hoopte ik inderdaad ook al met Colonial Marines, want het originele AvP was zeer spannend. Zelfs de multiplayer mode waarbij je coop tegen de aliens zo lang mogelijk moest proberen te overleven in een gestrand gebied. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik ergens naar beneden gleed, toen hard door moest rennen om de bunker te halen waar je een final stand had met je vrienden. Op een gegeven moment slopen ze zelfs het dak en dat is dan einde verhaal.

Absoluut tof. Ik hoop heel erg dat Foxnext een soortgelijke game maakt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee