20th Century Fox plaatst teaser voor onder andere nieuwe Alien-game

Het officiële Alien-Twitteraccount heeft een teaser geplaatst die verwijst naar Amanda Ripley, onder andere de hoofdpersoon van de horrorgame Alien: Isolation uit 2014. De tekst 'lees, speel, kijk' doet vermoeden dat er multimediaal wordt uitgepakt.

De teaser is niet de eerste beweging op het front van een mogelijke nieuwe Alien-game. In november van vorig jaar legde 20th Century Fox al de merknaam Alien: Blackout vast. Verder is ook bekend dat ontwikkelstudio ColdIron werkt aan een Alien-game voor Fox. Dat is een andere studio dan Creative Assembly, die Alien: Isolation verzorgde. Het is ook al bekend dat de nieuwe Alien-game een online shooter wordt.

Amanda Ripley is van origine niet bedacht voor Alien: Isolation. Het personage moest de revue passeren in de film Aliens uit 1986. Daarin zou ze de dochter van Aliens-boegbeeld Ellen Ripley zijn, maar haar scène zat niet in de uiteindelijke bioscoopfilm. Later werd deze scène wel toegevoegd aan de Special Edition.

De teaser eindigt met de tekst "coming soon". Gamejournalist Geoff Keighley hintte ernaar dat er een Alien-aankondiging zou plaatsvinden tijdens The Game Awards op 6 december, maar die bleef uit. Wellicht dat binnenkort dan getoond wordt wat aanvankelijk voor vorige maand gepland stond.

Naast deze teaser heeft Fox er nog een online gezet, zij het met evenmin concrete informatie, op het jaartal 2019 na

Door Mark Hendrikman

Redacteur

06-01-2019 • 12:33

44 Linkedin

Reacties (44)

44
44
31
2
0
10
Wijzig sortering
Tweakers linkt nog naar de oude teaser. Er staat een langere (nog steeds weinig zeggende) online: https://twitter.com/Alien...tatus/1081641633727291393
Thanks, nog even erbij gezet!
Hmm online... Dan vermoed ik al dat het een multiplayer wordt want singleplayer heb je geen online voor nodig.
Wat gelijk weer dikke kritiek is want men wil nu eenmaal singpleplayer. En ik heb nu al geen goed gevoel over de kant die de studio op wil. Waarom lieten ze dat Creative Assembly niet gewoon doen.Die kunnen het en geven een ervaring die echte fans willen en die ook in de sfeer van de films past.

Dit wordt weer schijt ben ik bang....
Ik hoop dat het weer zoiets wordt als Alien: Isolation, maar dan iets meer opties om terug te vechten. Dat was echt zo'n spel waar ik maar 1 chapter kon spelen, daarna moest ik even bijkomen.

Er zijn dus meerdere alien games in ontwikkeling, ik hoop toch dat de opvolger van Isolation wel een singleplayer wordt, een shooter zit ik niet op te wachten.

[Reactie gewijzigd door Koos Ofzo op 6 januari 2019 12:51]

Ik koester hoop voor een nieuwe AVP.

AVP (1999) en AVP2 (2001) waren echt absurd geniale spellen en AVP2 heb ik echt zó ontiegelijk grijs gespeeld. :+

AVP (2010) was redelijk maar het miste die magische feel van AVP (1999) en AVP2 (2001).

Btw.. ik zit de wikipedia pagina te kijken van alle alien en/of predator games... en die lijst is echt té lang en dezelfde namen komen echt té veel voor.... en hier lopen wij te klagen dat alles een sequel heeft tegenwoordig terwijl dat gewoonweg eeuwenoude traditie is. :9
AVP (2010) vond ik heerlijk om te spelen.

Predator was mijn favoriet, heb die veel liever dan de Alien.
Als er nou een game uit kwam als alleen de Predator zou dat heerlijk zijn!

#TeamPredator
Inderdaad, de 2010 versie was erg ondergewaardeerd. Mede doordat veel reviewers de PC-versie op DX9 hardware reviewden, ontbrak enorm veel sfeer welke de marine campaign tot een heerlijke horrorshooter maakte. Daarbij was het spel bijna 3-in-1, aangezien de speelstijlen per ras compleet verschillen. Maar goed, door DX9 ipv DX11 ontbrak erg veel immersie. Dit was gewoon een game waarbij graphics iets konden toevoegen aan de gameplay. Met DX9 ontbrak dat en werd de game door zowel de techpers als het publiek wat lauw ontvangen. Nu had het gros van de gamers ook nog geen DX11 hardware, maar dat de reviewers daar ook mee werkten, deed de game echt tekort.
Ja de singleplayer was wat dat betreft prima... maar wat ik miste was de multiplayer. Dát was namelijk wat mij JAREN lang aan AVP2 gekluisterd hield.. en dat had AVP 2010 gewoonweg niet.
De MP was echt wel een ding op zich. Dat zag je wel met meer games waar de multiplayer echt een ervaring op zich was, zo snel uit mn hoofd denk ik aan Wolfenstein.
Dat was bij AvP ook zo, de Single Player was dan al geniaal, maar de Multiplayer was echt iets anders. Niet zomaar een shooter in een alien/predator jasje, maar een echt goed uitgedachte class-systeem die deze 3 echt verschillende rassen op een interessante manier tegen elkaar online laten uitvechten.

Heb je alleen de SP gespeeld van Call of Duty ofzo gespeeld, dan kan je wel beetje voorstellen hoe MP er uit zal zien. Dat was bij de AvP games dus echt niet.
Klopt en daar geef ik de grote publishers de schuld van. Modern Warfare 2 was net uit en gewoon een ordinaire consoleport, zonder dedicated servers en gebruikelijke lijsten van servers zoals we van games als UT'99 kennen. Rebellion heeft dit ook geflikt met AvP2010 en nog meer devs/publishers hebben zich hier schuldig aan gemaakt. Na kritiek van de community heeft Rebellion toch nog de serverkeuze voor PC-gamers toegevoegd. Maar de lauwe reviews en de in het begin console matchmaking hebben veel gamers afgeschrokken denk ik. De multiplayer was best goed, maar als er relatief weinig mensen spelen, is er weinig lol aan. Althans, zo heb ik dat toen ervaren.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik mij de multiplayer van AVP 2010 al niet eens meer kan herinneren... zou goed kunnen dat de matchmaking dusdanig brak/slecht/kut was dat ik dat gewoon opgegeven had... dat was toen met Unreal Tournament 3 ook zo. UT3 was gewoonweg onspeelbaar en flopte dan ook gigantisch om die reden.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 7 januari 2019 18:16]

Vond ik de oude AvP's wel sterker (dat is wellicht ook die "vroeger was alles beter"-roze-bril), maar AvP 2010 was zeker wel vermakelijk! Als ik daar nog een remaster voor PS4 ofzo van tegen kom, dan pik ik hem zeker op.
De multiplayer vond ik ook erg verdiepend (AvP en AvP2), het 3d aspect van alien spelen. Op een gegeven moment wende je ook aan het snel wisselende perspectief, vond het ook een enorm goed spel!

De nieuwe AvP's vond ik ook wat teleurstellend.

Ik zou ook wel graag weer eens een willen met een leuke story play mode en een goede multiplayer die ook werkt zonder gezeur.

Update:
Wat schrijf ik veel ook's :)
De spellen 'klikten' voor mij ook goed bij de films (het wisselen van filter bij de Predator etc.) en de drie rassen hadden ook echt een andere speelstijl.

En oja: de motion detector van de marines :) Scary!

[Reactie gewijzigd door Siaon op 6 januari 2019 14:04]

Het zelfde, met vrienden en families in hun schuur in hun achtertuin, daar hadden ze 4 of 5 Game-PC's staan en daar ging ik met familie en vrienden vaak gamen, ik mis die tijd wel heel erg.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 6 januari 2019 20:27]

Ik hoop dat het weer zoiets wordt als Alien: Isolation, maar dan iets meer opties om terug te vechten.
Misschien was Alien: Isolation wel de Alien van de serie, en is het volgende spel de Alien 2 (maar dan wel goed). Een goeie horror shooter met co-op multiplayer lijkt mij geweldig.
Hoezo ‘maar dan wel goed’? :p
Aliens was juist het beste en succesvolste deel in de franchise.
Beste is smaak. Mijn volgorde blijft: Alien, Alien3 (assembly cut), Aliens, Prometheus/Covenant (welke boven welke ben ik nog niet over uit) --------------> Resurrection.

Succesvolste zou goed kunnen

[Reactie gewijzigd door chimnino op 6 januari 2019 14:26]

Nope is gewoon de beste. Net zoals Alien"Isolation de beste is in de game franchise.
Alien3 beter dan Aliens?? No way. Eerste keer dat ik dat zie.
Ik denk dat Zep bedoelde dat Alien Isolation niet zo goed beviel. De film (Aliens) is uiteraard geweldig, vol met fantastische one-liners (Met de kanttekening dat het een enorm contrast is met de vorige film, waarbij 1 monstertje oppermochtig was en in deel 2 ze met de bosjes worden neergemaaid).
Ja net als de erg goede (en vind ik de beste, kan ook niet anders als James Cameron hem gemaakt heeft) Aliens film, dat zou heel leuk wezen, daarom hoopte ik zo graag dat we een vervolg zouden krijgen van die film van Neill Blomkamp, en niet die vreselijke film Alien: Covenant.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 6 januari 2019 20:35]

Singleplayer en shooter staan elkaar niet tegen, dus ik ga er vanuit dat je Online Multiplayer Shooter bedoelt? Ik zou zelf wel iets zien als Prey gemixt met AvP. Het zwakke gevoel van de marines in AvP, het goede verhaal en upgrade-elementen (skill tree) van Prey.
Ik vermoed van niet, creative assembly heeft helaas niks meer met de nieuwe game te maken. Terwijl dit eindelijk een keer weer een goede alien game was, denkt dat het nu gewoon weer een game wordt die het grote publiek moet aanspreken.
Alien: Isolation was een atmosferische horror game met een retro toekomst beeld die recht deed aan de film. Ik ben echter meer van het schieten en prefereer dan ook een AVP 2010 opvolger. Zelfs met het veel bekritiseerde Aliens: Colonial Marines heb ik me vermaakt.
De kracht van die game was juist dat je niet terug kon vechten. Je was voortdurend een prooi en dat maakte het zo spannend.
Meerdere? Hier staat alleen deze.... En andere heb ik niet gezien...
Net Alien: Isolation uitgespeeld en damn, wat een mooie, spannende en 'volwassen' game. Beter dan de recente films van Ridley Scott... Ik hoop dat de nieuwe makers goed kijken naar dit voorbeeld, en dan vooral de enge sfeer, ook al lijken ze geen single player game te maken.
Absoluut ik durf wel te zeggen dat de game eigenlijk het enige is wat eer doet aan de originele Alien film, zeker als je kijkt naar de laatste films ect.
Covenant had zn momenten. O.a. de medbay scene met de bijbehorende muziek: https://youtu.be/okG3B8RYACc

Maar Alien Isolation is echt een ontzettend heerlijke Alien game waar ik met volle teugen van heb genoten en die mijn vieze nasmaak van Destiny destijds liet vergeten. Welke ik sinds Alien Isolation overigens nooit meer heb aangeraakt
Covenant had idd een heel goede OST :-)
Original Sound Track
Man ik erger me dood aan Alien: Covenant, vond het echt een slechte film, vond hem veel slechter dan Alien: Resurrection, nee echt zo goed als alles vond ik slecht aan Alien: Covenant, en dat hebben Alien(s) fans ook duidelijk laten horen en zien, en was ook niks voor niks een flop in America.

Nee had veel liever de Alien film van Neill Blomkamp willen zien die verder gaat na Aliens, en dat je Alien 3 en Alien: Resurrection gewoon kan vergeten.

Ontopic: Maar de computer spel klopt wel weer helemaal met de eerste 2 films en daar gaat het om voor de meeste Alien(s) fans.
Hield op met lezen bij "online Shooter".
Dit. Had precies hetzelfde
Idem, had nochtans zo'n goede herinneringen aan het geniale Alien: Isolation...
Ja same here werd helemaal blij, lekker spel was dat.

Als ze nou die online meuk niet doen, en weer zo'n sfeertje creëeren maar dan een VR optie (net als re7)... :9
Alien isolation was echt een top game ik zie daar graag een vervolg van. ;)
Vroegah kreeg ik al de kriebels van Aliens op de Commodore 64, het geluid als er een alien in de buurt was is pure nightmare fuel (@1:07 in het filmpje). Geen idee waarom ik dat als kind speelde, niet lang in ieder geval :P
Alien Breed op Amiga O+ ook wel de enige Alien game waar ik mij mee heb kunnen vermaken
Klopt ja, vond dat ook heerlijke spellen om te spelen, samen met Alien Breed 3D.

Maar ja Alien: Isolation moet ook erg goed zijn, maar denk niet dat ik het kan spelen, zit te erg op de puntje van me stoel dan met dat spel, ben niet zo erg in de horror games, ik zit te erg in de spel, een horror spel is 10x enger om te spellen dan een horror film te kijken.

Edit spel fout(en).

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 6 januari 2019 21:15]

Een online shooter. Hmm
Ik hoop dat ie wordt zoals Alien Colonial Marines.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee