Microsoft maakt Office voor Android weer beschikbaar voor alle Chromebooks

Meer dan een jaar nadat Microsoft beloofde dat de Office-apps voor Android weer naar alle Chromebooks zouden komen, zijn deze op de laptops met Chrome OS weer te gebruiken. Lang waren de apps alleen op de Pixelbook beschikbaar.

Chrome Unboxed zag de Office-apps voor Android verschijnen in de Play Store bij de Samsung Chromebook Pro, Pixelbook, twee modellen van de Acer Chromebook 15 en de Acer C771. Microsoft heeft zelf geen aankondiging gedaan over de beschikbaarheid, waarmee onduidelijk is hoe lang de apps weer op de Chromebooks te installeren zijn.

Begin november vorig jaar bleek dat de Android-apps van Microsoft Office, zoals Word, Excel en Powerpoint, niet meer via de Play Store te installeren waren op Chromebooks met de downloadwinkel. De apps stonden als 'niet compatibel' in de winkel. Microsoft verklaarde daarop dat de compatibiliteit terug zou komen, maar die terugkeer liet lang op zich wachten. Alleen bij de Pixelbook werkten ze meteen bij de release van dat apparaat.

Om met de apps documenten aan te maken, te wijzigingen en te printen op apparaten met grotere schermen is een Office 365-abonnement vereist. De Office-apps voor iOS, Android en Windows 10 Mobile zijn alleen op apparaten met 10,1"-schermen en kleiner volledig te gebruiken zonder te betalen.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

27-11-2017 • 07:35

78 Linkedin

Reacties (78)

78
76
60
2
0
5
Wijzig sortering
De Office-apps voor iOS, Android en Windows 10 Mobile zijn alleen op apparaten met 10,1"-schermen en kleiner volledig te gebruiken zijn zonder te betalen.
Dus op een iPad Air gratis, maar een iPad Pro 10.5 de portemonnee trekken? Dat is toch niet uit te leggen?
Natuurlijk wel. Op een device met bv een 9'' scherm ga je niet errg productief een hele dag zitten werken, waarschijnlijk enkel incidenteel. Ik kan me voorstellen dat MS een bepaalde schermgrootte heeft aangegeven waarvan zij vinden dat het als 'desktopvervanger' gebruikt zou kunnen worden.

Ik zal echter zelf nooit een abo op Office nemen, dat is mij onder de streep te duur. Ik hoef niet elke laatste nieuwe feature die ik toch niet gebruik. Ik doe met een Office versie tot er geen security fixes meer voor uitkomen.
moah als je het met vrienden en/of familie doet, kom je uit op ~€20 euro per jaar, als je het via microsoft zelf koopt (en elke persoon kan het op 5 van zn eigen apparaten installeren).

Heb het hier over het Family 5-pakket. -- https://licentie2go.com/m...t-Office-365-Home-Premium

Daarnaast kan je het natuurlijk bijv. als je een plex premium account hebt, meteen 1TB aan online storage koppelen danwel 1TB onedrive storage voor persoonlijke files & docs gebruiken.

Berekenend dat een office pakket zo'n 120-500 (naargelang de versie) kost, kan je dus gewoon gebruik maken van de office, zelfs gewoon 5-6 jaar de zelfde versie gebruiken en dan pas overstappen en nog goedkoper uit zijn.
Het aantal apparaten is in totaal 5, dus niet elke gebruiker kan het op 5 apparaten installeren.
Nee hoor, ik heb het pakket in gebruik (Office 365 Home), zelf op 3 apparaten (Windows PC, Windows Tablet & Laptop), mijn broertje op 1 (PC) , mijn ma op 2 apparaten( 2x Laptop)) en haar vriend op 2 laptops (zijn er meer als 5 ;-) ) allen gewoon werkende. (Office 365 Home). -- 99 euro

Office 365 Personal is 1 installatie -- 69,00, zelfs al doe je dus de office 365 delen met 1 familie lid, ben je al goedkoper uit dan het solo/personal pakket.

https://products.office.c...oft-office-products?tab=1

Informatie bij licentie2go.com is dus foutief.
Zijn dit allemaal verschillende computers, want ik dacht dat je voor Office 365 Home totaal maximaal 5 apparaten mocht hebben, dus 1 licentie per computer en dan mogen alle gebruikersaccounts op die computer het gebruiken?
Ja, allemaal verschillende fysieke apparaten.

Gewoon 4 verschillende email adressen ingebruik, office 365 wordt nml aan je email adres gekoppeld en je eigen apparaten kan je ook zelf beheren via Office.com

Ik heb office 365 Home gekocht, daarna via het delen met familie, email adres ingevuld, andere krijgen activatie link/email -- klik-klik en install start & wordt geactiveerd.
Je broertje, moeder en jij wonen in 1 huis? Met je zwager erbij tel ik dan eigenlijk 2 gebruikers. Was dat vroeger ook al niet zo? Windows kon je op 1 ip ook blijven activeren, ondanks hij voor 1 pc beschikbaar zou zijn.. Dat deden wij tenminste vroegah !
Nee, broertje op een ander adres, ander IP adres
Ma + Vriend ander adres + ander IP + andere ISP
In hoeverre kun je last hebben van beveiligingsproblemen in Office dan (als je oudere versies erbij pakt, bijvoorbeeld)?
In mijn geval niet eens heel erg; we gebruiken externe spamfilters, dus rommel-attachments met macro's of enge dingen worden al geblockt. Maar als IT'er kan ik niet aankomen met een versie die niet meer gesupport is, of welke met tegen die tijd bekende exploits misbruikt kan worden. Zoals gezegd ben ik echter ook niet voor 'upgraden omdat het kan' als dat mij of mijn klant een bak geld kost zonder (voor mij / klant) bruikbare nieuwe funtionaliteit.
Hoeft ook niet, Office 2010 krijgt gewoon nog security fixes. Office 2016 is toch al slechter bruikbaar omdat deze meer cloudgericht is en niet zo geschikt is voor on-premise. Dus je ziet nu veel bedrijven eerst naar Office 2013 gaan.

Ik heb overigens als zelfstandige wel een Office abo, met 50 gb exchange online. Voor dat tientje ex btw per maand vind ik dat prima.
Office 2016 is toch al slechter bruikbaar omdat deze meer cloudgericht is en niet zo geschikt is voor on-premise.
Wat is er precies minder geschikt dan aan Office 2016 voor on premise gebruik? Er is meer cloudintegratie, maar alles werkt on premise ook nog gewoon.
Het werkt wel maar er zijn wat speicifeke zaken uitgehaald, zoals infopath en bepaalde sharepoint functionaliteit. Ook zijn er nieuwe functies die enkel in de cloud werken met Office 365, dus het hele on-premise gebeuren is een onderschoven kindje geworden en daarom heeft het niet zo heel veel zin om van 2013 naar 2016 te gaan indien je geen Office 365 gaat gebruiken.
Tenzij jij het over extended support hebt, wordt office 2010 niet meer ondersteund.
Extended idd. Security patches dus.
Is het niet zo dat Extended Support alleen Paid Support is? Zo had ik het altijd geinterpreteerd in ieder geval :)
Nee das pas na de 10 jaar.
Nee dat is toch ook precies mijn punt? Met een abonnement betaal je ongeveer in drie jaar de aanschafprijs van het on-premise pakket. Office 2010 voldoet voor mij nog steeds prima, en voor veel van mn klanten ook. Voor hen is er dan ook geen reden om nieuwe pakketten aan te schaffen om hetzelfde te kunnen doen. Dit zijn overigens allemaal MKB gebruikers die geen SPLA / VL / SA contracten hebben met MS. Dat hebben wijzelf als bedrijf wel, maar dan nog kost een upgradetraject uren dus geld terwijl het niet altijd wat functioneels toevoegt.
De meeste beveiligingsproblemen met Office doen zich voor als de gebruiker documenten opent van een derde partij (Office als attack vector), maar Office componenten worden ook gebruikt worden om een anderszins kwetsbare computer uit te buiten, bijvoorbeeld door elevation of privileges, information disclosure, tampering, ..., of om malware verder te verspreiden.
Er zijn massaal veel voorbeelden van misbruikte kwetsbaarheden in Office. Zoals met alle software kan je Office best up to date houden om risico's te beperken.
Zoals met alle applicaties bestaan er fouten in de code. Hoe of waar dan ook, geen enkel programma is foutloos. Zeker verouderde code is gevoeliger, omdat er nog minder tijd aan testen besteed werd.

Zo lang software wordt ondersteund, worden die problemen nog opgelost, maar wanneer je software werkelijk uit de jaren toebak begint te komen is het van een softwarebedrijf niet meer redelijk te verwachten dat het van alle moderne veiligheid wordt voorzien. Als software die in 1990 geschreven is onderworpen wordt aan moderne beveiligingstests, kun je zien hoe zeer professionals en enthusiasts die versies opengekraakt hebben.

Veiligheidslekken liggen tussen corrupties van bestanden (niet leuk als je 8 uur hebt gewerkt en bent vergeten te saven), tot privilege en execution exploits. Waarmee een andere worm/virus door middel van de exploit toegang kan krijgen tot een groter aanvalsvlak. Denk hierbij aan de twee recente cryptos WannaCry en NotPetya.

Deze veiligheidslekken sluipen in alle software er in, projecten kunnen niet 100% veilig opgeleverd worden, aangezien je dan met onrealistische hoeveelheden testers uitkomt. (80.000 uur per dag bijvoorbeeld). Veel hiervan wordt inmiddels door automatisering en Unit Tests geholpen, waardoor een FTE tester in een paar keer zoveel tests per dag kan doen, maar het is nog steeds niet (en zal nooit worden) profitabel om 100% goede code te maken. Je kijkt dan naar de hoeveehheid 9's. 99%, 99,9%, 99,99% etc. Bij Five Nines zit je zo ongeveer goed. Maar 0.0001% van 10GB aan software is nog steeds flink wat ongeteste scenarios.
Ik zal echter zelf nooit een abo op Office nemen, dat is mij onder de streep te duur.
Ieder z'n ding natuurlijk, maar O365 met z'n 1TB online opslag, online versies van Word en een uurtje gratis Skype-bellen heeft ontzettend concurrerende prijzen. Wat kost cloud-opslag bij Google of Dropbox? Het is alleen 'duur' wanneer je uitsluitend office gebruikt. Dan nog, 69 euro per jaar, pas na 3 jaar ben je duurder.
En alleen voor prive gebruik.....

Als het voor MKB & 5 users/5 devices 2zou zijn trekt Microsoft een veel grotere groep naar hun online platform.
Zelfde als waarom windows gratis is voor kleine devices, maar betalend vanaf 10,1 inch. Company policy, wat is hier raar aan?
Niets mis mee. Immers mag Microsoft zelf hun licentievoorwaarden bepalen (zolang ze maar geen misbruik maken van een mogelijk bestaande monopoliepositie, etc.).

Wat wel leuk is, is dat je hiermee ook om een aantal zaken heen kan werken. De GPD Pocket is een netbook (mini laptop) van 7 inch die je op twee losse monitoren kan aansluiten om zo in totaal met drie schermen (twee groot + het eigen kleine scherm) te werken. Voor zo'n apparaat zou je dan een aantal gratis licenties hebben (Windows, Office...). ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 27 november 2017 08:59]

Daar staat ook een gewone Windows 10 op en geen Windows 10 mobile. Dus na eerste jaar (als het goed is krijg je er een jaar lang Office 365 bij) moet je ook gewoon betalen.
Dat is al jaren zo. Ergens moet een lijn getrokken worden en Microsoft doet dat al jaren bij 10,1". Dat fabrikanten opeens 10,5" uitbrengen is niet de fout van Microsoft lijkt mij. Dus perfect te verdedigen.
Mee eens, het is een besturingssysteem en moet een pc sturen. Maar, om geld te verdienen werkt dat niet op klein of grote schermen.
Voor de techie te begrijpen, NIET voor het grote publiek.


Uiteraard hun goed recht, maar ik hoop dat het hun bijt, heel hard.
Mijn uitleg is als volgt:
Office werd incompatibel op Chromebooks, zonder (duidelijke) opgaaf van reden. Nu, na een jaar (!), is het weer beschikbaar, voor zolang het mag duren. Microsoft is er niet duidelijk of open over. Dan betaal je wel op het ene platform, maar op het andere niet. Iets anders: Microsoft bood de overstap naar Windows 10 "gratis" aan, ook al had je een illegale kopie van windows 8(.1). Later bleek dat je betaalde met je privacy.
Hoe je dit ook uitlegt: dit zijn geen zuivere intenties. Als we die intenties willen afkeuren, dan lijkt het me niet handig om gebruik te willen blijven maken van producten van Microsoft. Maar dat is mijn mening.
Maar je kunt ook niet uitleggen dat jij op een 12 inch tablet met toetsenbord gratis Office kan gebruiken en ik op mijn 12 inch laptop moet betalen (al kan ik natuurlijk ook live.office.com gebruiken).
Iemand van 17 jaar en 350 dagen oud mag geen bier kopen maar iemand van 18 jaar wel. Iedereen begrijpt dat dat de wet is. Waarom zouden mensen niet begrijpen dat ze voor een device groter dan 10 inch de software moeten aanschaffen? De regel is gratis tot 10 inch, daarboven niet. Lijkt mij vrij simpel.
Maar je kunt ze wel uitleggen dat als ze €22000 per jaar verdienen, ze zorgtoeslag krijgen maar als ze €22001 verdienen niet. (de bedragen hier zijn fictief; ik heb geen idee waar de werkelijke grens ligt).
De consument denkt inkomen = inkomen en toeslag = toeslag. Wil je meer geen verdienen, houdt je plots minder netto over.

Net zoals het voorbeeld van de biergrens, de rijbewijsgrens, de grensgrens ("Hey, 5 meter terug sprak iedereen Nederlands en nu plots Duits"), snelheidsbeperkingen ("Hey, net mocht ik nog 130 en nu nog maar 100 terwijl het dezelfde snelweg is), is ook deze grens arbitrair. Maar daarmee niet anders dan dat we in honderden andere voorbeelden zien.
In dit geval is de zorgtoeslag verdeeld in schalen: zie hier

In de zorgtoeslag is er dus geen harde grens tussen het wel of het niet krijgen. Zoiets zou Microsoft natuurlijk ook kunnen doen. Op een 10,5 inch scherm werk je per definitie niet veel productiever dan een 9,7 inch scherm, dus een kleiner prijsje dan een desktop-licentie zou meer dan redelijk zijn.

Het vervelende: Leg het maar eens aan de consument uit. Eén grens is veel eenvoudiger uit te leggen :P
Ik denk dat het nogal eenvoudig is en consumenten simpelweg kijken naar het prijskaartje. Deze beprijzing is arbitrair maar dat geldt voor veel meer zaken, voor bijna alles. Een frietje kost hooguit € 0,05 aan aardappels maar niemand gaat over de prijs van vaak rond de € 2,00 discussiëren met de patatboer.

Elektriciteit en gas kosten meer aan belasting dan aan onkosten, en je betaalt zelfs BTW op heffingen. Dus belasting op belasting ;(
Dus jouw ouders snappen niet dat als er op de snelweg een bord met 100 staat en ze rijden 120 dat er dan een kans is dat ze een boete krijgen?

Auto = auto
Snelweg = snelweg

Volgens jouw redenatie.
Verplaats je eens in TS; beide producten zijn tablets, en allebei van Apple. Ik begrijp wel dat het raar is dat de één geen licentie vereist, en de ander wel. Dat het onderscheid in schermgrootte een keiharde voorwaarde is mogelijk duidelijkheid zijn, maar het is een beetje scheef.
Het is een verschil tussen de tablet, het is duidelijk uit te leggen, dat je het raar vindt is een eigen keuze. Koop je nu een nieuwe Iphone 6SE of een 8, dan zijn ze allebei nieuw en toch is het aantal updates verschillend, prima uit leggen hoor. En de meeste fabrikanten leven van kleine verschillen (marge op een telefoon met meer gehuegen ipv het basismodel=betere marge)
Het staat duidelijk in de beschrijving in de appstore. Ipad pro heeft een 365 abbo nodig en een normale ipad niet (heeft blijkbaar op ios niks met schermgrote te maken aangezien apple al zelf hun grens tussen productivity device en normale tablet heeft gemaakt). Dat je dat dan niet doorleest kan ms weinig aan doen.
M$? Krijgen we dat kinderachtige gedoe weer? Een 10+ inch tablet ziet MS als een laptop, dus dan moet je gewoon voor Office betalen.
Google Docs (en presentaties, spreadsheets e.d.) is een prima vervanger voor de basisfuncties van Office. Daarom is het voor het gros van de gebruikers eigenlijk helemaal geen probleem dat office niet beschikbaar is. Althans, dat zou zo moeten zijn.

Helaas heeft een groot deel van de gebruikers nog steeds de illusie dat er geen fatsoenlijk alternatief voor Word bestaat.

Dat het terugkomt is hartstikke fijn, maar Google mag ook wel eens moeite doen om Docs (nota bene door Google zelf gemaakt) wat meer aan de man te brengen. Zo houden ze hun eigen omgeving in de hand.
Voor de basisfuncties inderdaad een waardig alternatief. Maar dit valt evenzeer onder het moto hoe meer concurrentie hoe beter. En Google moet ook oppassen natuurlijk, of ze doen hetzelfde als Microsoft jaren geleden een paar rechtzaken heeft opgeleverd ;-). Je kan niet zomaar eigen software pushen als je marktleider bent in een bepaald gebied. Ik moet trouwens zeggen, dat zakelijk Google best wel hun best doet om het aan de man te brengen, en dat het best wel werkt. Wij krijgen alleszins vrij veel ondersteuning en reclame hiervoor :-). Zelfde voor Microsoft trouwens.
Zolang het een gratis service blijft lijkt het me geen probleem. Als ze inderdaad misbruik beginnen te maken van een eventueel monopolie, en er dus een prijskaartje aan hangen, lijkt het me dat het gauw over is.
Zolang het een gratis service blijft lijkt het me geen probleem. Als ze inderdaad misbruik beginnen te maken van een eventueel monopolie, en er dus een prijskaartje aan hangen, lijkt het me dat het gauw over is.
Juist als het gratis is, is het een probleem. Je bent dan namelijk de drang voor de gebruiker om na te denken over welke software te gebruiken aan het weghalen.
Dit was indertijd ook de reden dat Microsoft Internet Explorer uit hun OS moest halen; niemand installeerde meer een alternatief omdat ze toch al IE hadden....
Dan moeten ze het naast Office in de play store plaatsen, toch?
Google draagt zelfs bij aan hun gemeenschappelijke office suite concurrent Libreoffice met hun Google Summer Of Code projecten
Totdat je document enige opmaak heeft...
Google Docs is een prima alternatief voor het minder serieuze werk. Wat ongeveer 70% van het werk is. Een beetje opmaak is ook niet moeilijk voor Google Docs. Pagina einde, kop/subtitel etc zit er gewoon in :)
Als ervaren journalisten hun verhaal erin kunnen typen en uitwerken, is het dan niet goed genoeg?
En hoeveel % van de mensen/gebruikers de alles wat Excel te bieden heeft? Zeer weinig.

Het enige waar ik vind dat Word nog altijd heer en meester is voor mij Spellingscontrole. Dat is wel iets beter dan Docs. Ik gebruik zelf ook graag Scrivener Heerlijk programma! Maar ook best complex om in te komen. Bekijk het eens zou ik zeggen :)

Microsoft hanteert deze regel al een tijdje en ja daar is niks mis mee. Als student kun je veel korting krigjen. Vaak zelfs gratis te gebruiken als je je unief email ingeeft bij registratie.
Wat ongeveer 70% van het werk is.
Wat ongeveer 70% van jouw werk is. Als elk document wat je gebruikt een bepaalde huisstijl heeft die niet goed wordt weergegeven, dan ga je al snel de mist in. En presentaties aanpassen gaat ook nog altijd niet fantastisch.

Goed, je zou een eigen huisstijl kunnen aanmaken in docs, maar volgens mij ga je dan het probleem omzeilen en niet oplossen.

Voor je documenten voor school of familie oid is het prima. Journalist zal er ook vast prima mee overweg kunnen, maar uiteindelijk wordt dat toch in een ander programma gezet voor publishing. Dan gaat het ook totaal niet om opmaak. Maar dat is hetzelfde als zeggen dat notepad voor iedereen voldoet als todo-list. Sure, voor sommigen is het voldoende, maar lang niet iedereen.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 27 november 2017 09:59]

Sommige huisstijlen komen inderdaad niet lekker uit. Maar om het dan direct af te schieten als programma gaat ook wat ver, niet? Daar ging het mij om. @90710 Zegt dat de office aplicaties van Googlen totaal nutteloos zijn en dat is zeker niet waar. Natuurlijk heb je altijd mensen die wél alles gebruiken van een programma zoals @PolarBear al terecht opmerkt. En MS heeft al heel veel ervaring met deze Software suite. Dan is het logisch dat ze een "nieuwkomer" als Google de baas zijn. Maar die timmeren ook lekker aan de weg! Hun G-suite for work/school is enorm sterk en zit heel goed in elkaar. Ja het is geen Server2016, het is anders. Maar dat maakt het niet on-bruikbaar. Het heeft juist sterke punten!
Datzelfde geldt voor Google office, dat is goed bruikbaar in heel veel gevallen. Maar voor sommige dingen heb je iets meer nodig. We hebben ook photoshop en gebruiken daar geen Paint meer voor.
Photoshop is een aardig voorbeeld, maar zelf gebruik ik dus Paint.net en heb ik Photoshop niet meer nodig voor wat ik ermee moet (simpele dingen maar de interface is toch net wat fijner). Ik kan me echter genoeg mensen voorstellen die daar niet genoeg aan hebben en je toch Photoshop of ander professioneel programma wilt (genoeg fotografie-fans bv).

Tuurlijk Google Docs is niet slecht, maar ze verslaan Office voorlopig echt niet. Dat blijft toch "the man to beat"
Sanderev66 is natuurlijk de Google Troll van Tweakers. Die roept maar wat graag dingen die niet waar zijn.
Een keer een huisstijl instellen voor het hele bedrijf en daarna alle losse opmaakopties verbieden. Weg met Comic Sans en rode letters.

Daarmee omzeil je juist een hoop andere problemen.
Moet je bedrijf dat wel willen doen. En om nou alles om te gooien omdat iemand graag Google Docs wil gebruiken, zie ik ook niet gebeuren. Daar heb je een grotere verandering voor nodig.
Ik ben een Google Docs evangelist. Mijn werkgever heeft zowel Office 365 licenties als G.Suite, waarbij het overgrote merendeel van de mensen gewoon Office gebruikt. Toen ik hier kwam zag ik mensen worstelen met kopieën van kopieën, verouderde versies waarin weer aantekeningen gemaakt werden, .docx documenten die naar klanten werden gestuurd en ander geneuzel.

Sinds vorige week probeer ik mensen pro-actief te bekeren. Dat gaat goed en bij de één gaat het sneller als bij de ander, maar onderaan de streep zijn ze zonder meer allemaal aangenaam verrast over mijn manier van werken. Daarmee zijn we er uiteraard nog niet: G.Suite is mooi, maar heeft wel degelijk zo zijn beperkingen ten opzichte van Office 365. Gelukkig zijn het geen wereldschokkende dingen meer.
Als je het hebt over het versturen van oude versies of .docx ipv pdf versturen, dan gaat het eerder mis bij het behandelen van documenten in het algemeen. En ja met GD is het misschien wel prima te doen, maar het lijkt me logisch dat je met Office ook prima aan normaal versiebeheer kan doen
Tja, dat is wat ms natuurlijk hoopt. Zo “gestandardiseerd” op ms, dat wijzigen moeilijk is/lijkt. En mensjes willen geen wijzigingen... zie dat gedrocht van een Outlook client.

Die schermmaatbeperking... het is dat de meeste tablets en foons het nogal moeilijk maken om een extern scherm eraan te hangen. Maar wat dan?
En waarom zouden mensen iets anders dan Office moeten gebruiken? Als ze zich daar prettig mee voelen.

Het is juist handig dat iedereen dezelfde software gebruikt. Scheelt een hoop gedoe.
En hoeveel % van de mensen/gebruikers de alles wat Excel te bieden heeft? Zeer weinig.
Bedrijfsmatig meer dan je denkt, misschien niet alles want niet alles is altijd relevant. Maar Excel wordt intensiever gebruikt dan altijd gedacht wordt.
Voor het echt serieuze opmaakwerk bestaat er maar een optie en dat is LaTeX (https://en.wikipedia.org/wiki/LaTeX).
En dat doet Microsoft heel bewust: Het doet het Word-bestandsformaat voor als een standaard, maar intussen is het expres niet backwards compatible met zichzelf.

Tuurlijk heeft MS dit voor haar eigen software wel 'gerepareerd' – hoewel zelfs dat wel een mis gaat – maar feitelijk betaal je ze voor updates die een duur monopolie in stand helpen houden. En als je klanten en leveranciers hebt die er mee werken heb je feitelijk geen keuze: Je moet mee blijven doen aan dit circus, ook al wil je eigenlijk gewoon een simpele tekstverwerker zonder veel toeters en bellen, die al 20 jaar standaard gratis bij elke computer zit.

Dus ja, dan krijg je dat mensen M$ gaan schrijven. Kinderachtig? Heel begrijpelijk als je de dagelijkse frustratie ziet die M oproept. En de praktijken die het tot op de dag van vandaag vol blijft houden.
Inbhet artikel staat "met 10,1" en kleiner. Even voor de duidelijkheid, kan ik op 10,1" apparaten nu zonder licentie legaal Office 365 gebruiken? Zo ja, dan komen 2 apparaten in aanmerking:
categorie: Laptops

[Reactie gewijzigd door wouterg00 op 27 november 2017 08:17]

Ik gebruik zelf geen Office producten, maar op de Asus Flip C100PA kun je in de Play-store nu volgende producten installeren :
  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft Powerpoint
  • Microsoft Office 365 admin
  • Microsoft OneNote
  • Microsoft Outlook
Dit staat bvb. in de beschrijving van Excel :
De gratis Excel-app biedt een essentiële ervaring voor het weergeven, maken en bewerken van documenten op apparaten met een schermgrootte van 10,1 inch of kleiner. Ontgrendel de volledige Excel-ervaring met een Office 365-abonnement.

Bij het opstarten wordt gevraagd om in te loggen met je office-account, of verder te doen zonder.

[Reactie gewijzigd door lukadad op 27 november 2017 08:26]

Ik ben in blijde verwachting van de Asus C302 dankzij een fixe korting tijdens black friday!

Voor de geinteresseerden, de korting geld nog steeds!:
https://www.amazon.co.uk/...sr=8-1&keywords=asus+c302

(let wel op het is de versie met 4gb ipv 8gb, maar wel met 64gb ipv 32gb)
Het is een bijzonder fijn apparaat kan ik je vertellen. Wel gevoelig voor vette vingers en het scherm is voor mijn kippenoogjes ook een beetje aan de kleine kant, maar het werkt prima.
Het gaat voornamelijk als sofa apparaat dienen ter vervanging van de aging ipad air (die sinds iOS 11 vreselijk traag is geworden)
Wat je kan doen op een klein scherm is sowieso beperkt. Als je daar dan ook nog zou voor moeten betalen zou dat erover zijn.
Over de alternatieven: ik ben een doorwinterde Word gebruiker. Als je een rapport wil schrijven in de huisstijl van je werk met veel tabellen, referenties en verwijzingen dan is er geen alternatief. Ik heb er al veel geprobeerd. De Office apps zijn ook de enige die dat op een gsm fatsoenlijk weergeven. Het is misschien jammer dat er geen echte concurrentie is, maar Word is de laatste drie versies wel een goed, mooi, stabiel en betrouwbaar programma geworden dat intensieve gebruikers zoals ik tevreden stelt met geavanceerde functies die ik dagelijks gebruik. Dat mag ook eens gezegd worden.
Als je Google Docs op een professionele manier wil gebruiken moet je daar ook voor betalen en dat is niet zo goedkoop.
Bovendien kan je met Word op mobiel ook pdf's lezen die dan nog eens vanzelf naar tekst worden omgezet als het bestand het toelaat.
Gebruik zelf met veel plezier Google Docs op mijn chromebook, maar meer keuze is alleen maar goed. Daarnaast kan het een hoop mensen motiveren om juist dan voor een chromebook te gaan :)
Heeft iemand het kunnen vinden/installeren op de samsung Chromebook Plus?
Opmerkelijk. In de afgelopen weken heb ik al veelvuldig gebruik gemaakt van de Office apps op Chromebooks.
En nu nog MS Office 365 for Linux.
Niet het mij veel uitmaakt, maar ik weet genoeg mensen die er blij van gaan worden.
Dit is een van de redenen waarom een kennis van mij zijn chromebook verkocht had omdat er geen Office op draaide. Een maand of 2 a 3 terug verkocht uiteraard met verlies en daarvoor in de plaats een Windows laptop gekocht.

Hij had beter een paar maanden kunnen wachten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee