Horizon Zero Dawn krijgt makkelijke verhaalmodus

Guerrilla Games voegt met patch 1.32 een nieuwe moeilijkheidsgraad toe aan Horizon Zero Dawn. Deze heet Story en is bedoeld voor spelers die zich alleen willen richten op het verhaal en het verkennen van de omgeving.

Als de game op de Story-moeilijkheidsgraad gespeeld wordt, hoeven spelers zich geen zorgen te maken over gevechten. De modus verhoogt de schade die spelers doen aan vijanden aanzienlijk, terwijl de speler zelf minder schade oploopt door aanvallen van tegenstanders.

Het doel van de modus is volgens de Nederlandse ontwikkelaar om meer mensen, ook onervaren gamers, kennis te laten maken met de wereld van hoofdpersonage Aloy. Met patch 1.32 is ook een aantal bugfixes doorgevoerd, de volledige lijst van verbeteringen staat in de patch notes.

Vorige maand werden met een update al een Ultra Hard-modus en een New Game+-optie toegevoegd. In de aankondiging van de nieuwe Story-modus zegt Guerilla Games dat er binnenkort meer informatie wordt vrijgegeven over de Frozen Wilds-dlc. Die verhaaluitbreiding verschijnt op 7 november en gaat 20 euro kosten.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

21-08-2017 • 14:42

97 Linkedin

Reacties (97)

Wijzig sortering
Ik ben (op mijn 60e) zo'n onervaren gamer-n00b, hou meer van flightsim achtige zaken, en zit al een tijdje te overwegen een PS4 met bijv. deze game aan te schaffen, wordt echt aangetrokken door de schitterende graphics die ik zie, en het verhaal.
Echter de eventuele moeilijkheidsgraad v.w.b. vechten etc. houdt mij tot op heden tegen.
Dit zou voor mij wellicht een mooie kennismaking en leertraject inéén zijn!
(edit: Typo)

[Reactie gewijzigd door rob079 op 21 augustus 2017 14:51]

Begrijpelijk. Ik ben een midden-dertiger en ervaren gamer. Maar verhalende games speel ik altijd op een laag niveau. Ik hoef geen God-modus en er mag best wel wat uitdaging in zitten, maar ik wil niet steeds hetzelfde stukje opnieuw moeten doen. Dat doet afbreuk aan de verhaallijn. Dan liever een shootout waar ik in 1 keer doorheen kom, maar waarbij ik het gevoel heb dat ik gewoon heel goed ben.
Kan ik helemaal begrijpen.
Ik ben een ervaren gamer maar ik zou soms graag willen dat mijn vrouw echt vette games (met een cool verhaal zoals mass effect 1,2,3) zou kunnen ervaren.. Maar dat schieten..... vergeet het maar.

Vind soms wel jammer dat ze nooit zou kunnen begrijpen hoe prachtig sommige games zijn en hoe je gegrepen kan worden door een verhaal.

[Reactie gewijzigd door procyon op 21 augustus 2017 15:07]

Met mijn vriendin ben ik begonnen met Portal: een ideaal spel om rustig kennis te maken met een FPS perspectief en bediening, zonder dat je continue aan het schieten bent. Bijkomend voordeel is dat je daarna Portal 2 mooi samen kan spelen, al zit er helaas wat minder verhaal in de multiplayer modus.

Tegenwoordig speelt ze Overwatch met me, dus dat schieten is er uiteindelijk toch nog wel ingekomen ;)
Bijkomend voordeel is dat je daarna Portal 2 mooi samen kan spelen, al zit er helaas wat minder verhaal in de multiplayer modus.
Als je die samen doorkomt dan weet je dat het wel goed zit met je relatie :P
Echt heh, de IKEA doornavigeren is daarna een peuleschil! :+
Zelfde hier, mijn vriendin speelde eerst alleen maar League of Legends ;(
Toen ook langzaam kennis laten maken met shooters en nu spelen we ook samen en met een groep Overwatch!

Ook een hele leuke aanrader is Diablo 3, samen dit spel he-le-maal kapot gespeeld op de PS4 d.m.v. de geweldige couch co-op :D .
Ik heb mijn vrouw geprobeerd battlefield te laten spelen...... nou ze begon bijna op mij te schieten ik doe geen poging meer 8)7
Pas als ze met servies begint te gooien moet je je zorgen gaan maken :p
Ook ik als 31 jarige die geregeld een spelletje speelt, ik vind de vaak vele schietscenes in games zoals Uncharted soms behoorlijk moeilijk, maar belangrijker, ook gewoon niet leuk (voor het verhaal). Voelt vaak aan als eenvoudige filler...
Dat heb ik ook met Uncharted. Het voelt vaak meer als opvulling. Om tijd te rekken ofzo.
Ik vind het echt jammer hoeveel prachtige spellen voornamelijk om schieten draaien. Ik kan het wel maar vind het gewoon niet erg leuk (voor mij voelt het als eindeloos herhalend mikken en klikken, maar ieder zijn meug). Als b.v. Bioshock, Mass Effect en Horizon Zero Dawn zonder schieten konden, b.v. met een andere manier van strijden, zoals tactisch met pauzeren, of om de beurt acties uitvoeren, zou ik die spellen graag spelen.
Ik ook. 56 jaar, druk leven en daarmee te weinig tijd om te gamen op mijn Pro, zeker de "lastiger"spellen niet. Speel dus veelal RPG of dom hack/slash. Maar bijv. Far Cry levert me al problemen op doordat ik er maar 1 maal in de maand naar kijk. Maar zou daar ook erg graag gewoon exploreren. Vandaar dat ik NomansSky leuk vind.
Tss, wordt morgen 48 en dacht dat ik een oude rot in het gamervak was. Ik kom nog uit het pong tijdperk. ZX80, VIC20, C0mmodore 64, Amiga en toen pc's, laptops en spelcomputers. Ben nog steeds een fanatiek gamer. Heb vorige week menig uurtje weggespeelt ivm vakantie icm matig weer.
Horizon Zero Dawn is een behoorlijk toegankelijke game. Je kunt hem makkelijk een maand laten liggen, en hierna weer makkelijk oppakken. Ondanks sommige trailers je doen geloven, hoef je deze game zeker niet 'fast-paced' te spelen zoals een shooter. Je zelf verstoppen in de struiken en rustig aan, op eigen tempo een aanval voorbereiden, om uiteindelijk snel en krachtig toe te slaan. (later in de game, laat je een NPC voor je vechten, terwijl je zelf vanuit de struiken de 'show' kunt gaan bekijken)
Nu ben ik niet meer de jongste (en gelukkig ook nog niet de oudste ;) ) maar het aimen/richten met een analoge controller stick heb ik ondanks 100den uren in diverse games nog steeds niet onder controle, ik zal dat wellicht ook nooit meer doorkrijgen, ben echt te intensief met een muis 'opgegroeid' (Quake, Duke3D, UT, CS 1.x,etc)
Daarom zijn alle shooters op een console dus ook een NO-GO voor mij, Horizon Zero Dawn is echter mijn eerste game waar deze belemmering geen probleem is.
Alleen daarom al een aanrader ;)

PS. mocht NoMansSky je uiteindelijk gaan vervelen, kan ik je Elite Dangerous PC/PS4 ten zeerste aanbevelen, op het moment in de sale in de PSN store
@Madshark

Thnx, ik ga eens kijken naar Elite. Is dat de oude elite?
Yep, van de originele makers _/-\o_ (uit een Kickstart project ontstaan)
Het is eigenlijk een vervolg van Elite Frontier, wat weer een vervolg is van de oude oer Elite.
Zeker een aanrader, je kan lekker doen wat je wilt in een prachtige omgeving. Ga nieuwe planeten ontdekken, vecht tegen piraten of beschouw het als Truck Simulator, maar dan in de ruimte, met lasers :D
Heel gaaf bericht om te lezen. Toont maar weer eens aan dat gamen niet alleen voor jongeren is!
Meeste gamers zijn tussen de 30 en 40. Echt jongeren noem ik dat niet meer ;)
Zat laatst een spelletje bf1 te spelen op pc en zag dat er een clan bij tegenpartij met een amsterdams logo zat. Had ze gevraagd of ik misschien mocht joinen en vroegen ze om me leeftijd, oei dacht ik want ben 44 en zal wel te oud zijn, bleken ze bijna allemaal van die leeftijd te zijn, ook een paar van rond de 60.
Nog steeds niets van gekomen maar ga het waarschijnlijk nog doen.
Ja, vergis je niet. Ik (40+) speel ook vaker met 50ers en 60ers, naast natuurlijk al het jonge grut 8-)

Maar dat is geen BF1...
Voor jou en vele anderen! Heb een paar gamestreamers het spel zien spelen en zelfs op normal mode waren er een aantal die moeite hadden zich levend te houden. Zo'n storymode is geen nieuw begrip, maar het is zeker een welkome optie in Horizon. Je hoeft bijvoorbeeld ook minder tijd te steken in het farmen van materialen zodat je sterker je mannetje/vrouwtje staat tijdens moeilijkere gevechten. Horizon Zero Dawn is het beste spel dat ik dit jaar heb gespeeld en hopelijk kan ook jij straks genieten. Veel plezier alvast!
Ik ben inderdaad nog wel een ervaren gamer (niet zo op PS4, maar toch) en op de huidige gemakkelijke modus is het met momenten toch wel pittig.

Er zijn echt wel een aantal *** beesten die het rondlopen irritant maken en sommige boss fights moet ik toch ook wel doordoen.
Leuk om te lezen Rob! Hoor ik niet vaak.

Overigens is de game niet heel moeilijk, al kan ik me voorstellen dat als je weinig ervaring hebt er best veel op je afkomt.

Ik zou zeggen doen en laat je verbazen door de mooie wereld.
Ik hoop dat dit je genoeg reden geeft om het spel een kans te geven.Ik heb er zelf nu een uur of zestig in zitten en ben nog niet uitgespeeld. Ik doe het lekker rustig aan en geniet van de omgeving en dergelijke. Het is naar mijn mening een echte aanrader!
Misschien wil je ook kijken naar The Witness. Deze gaat geheel niet over behendigheid en reactievermogen, maar om het oplossen van puzzels en het ontdekken van de wereld en achterliggend verhaal.

Daarnaast kan ik ook Journey aanraden, een korte maar erg mooie storytelling game.

Beide zijn PS4 exclusive en maakten voor mij de aankoop al waard :)

edit: The Witness is er ook voor xbox zie ik nu :x

[Reactie gewijzigd door T020 op 21 augustus 2017 15:29]

Journey is ook voor de PS3, maar dat is ook het eerste spel wat in mij opkwam toen ik Rob's post las.
ik heb die leeftijd ook bijna,(59) en heb eerst deze game gekocht en ben die op de PS4 van m'n zoon uitgeprobeerd.
En uiteindelijk naar aanleiding daarvan zelf een PS4 Pro aangeschaft. :)
en nog geen spijt van gehad.(het is een prachtig spel)en ook voor onze leeftijd goed te spelen.
Anoniem: 867213
@rob07921 augustus 2017 15:58
Heb je weleens naar spellen als Fallout of Skyrim gekeken? Zeker op de pc kun je de moeilijkheidsgraag flink (lees gigantisch) omlaag schroeven en er zijn genoeg verhaallijnen en bijzondere omgevingen om te onderzoeken.

En hoewel de graphics van beide spellen weliswaar wat achterlopen op het allermodernste, het ziet er nog steeds onwerkelijk fantastisch uit als je het vergelijkt met spellen van 10, 20 jaar geleden, laat staan met de originele flightsimulator. :)
Leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat dit soort spellen mij ook niet liggen op de console en ik ben nog (maar) 24. Mijn voorkeur met dit soort actie gaat altijd uit naar de computer. Vind het daarom ook erg jammer dat deze alleen op de console uit is gekomen. Neemt niet weg dat het een geweldige game is. Ik heb het even bij een maat van mij mogen spelen.

Ik moet zeggen dat het me erg meeviel. Snelle actie moet ik echter nog onder de knie krijgen maar het daagt uit op een leuke manier. Zeker een aanrader en in ieder geval de moeite waard om te proberen.
Kijk je wel eens walkthroughs van games op YouTube? Dat is hoe ik games "doe" die ik niet kan kopen (bijv PS4 exclusives) maar wel graag zou willen zien/ervaren. Gewoon met iemand anders meekijken, kan het zeker aanraden!

Heb op die manier toch Horizon kunnen meepakken, en recentelijk bijvoorbeeld Hellblade - Senuas Sacrifice. Ook een juweeltje! Zelf kijk ik dan bijvoorbeeld graag mee bij TheRadBrad (Youtuber)
Deze game draait toch zeker om de gameplay in mijn optiek. Het zou een gemis zijn als je hier makkelijk door de wereld kan wandelen. Het hele gevoel van "jager" zijn verdwijnt dan volgens mij.
Niet alleen het jagen, maar zeker ook het "gejaagd worden" en de schrik als je de machines steeds groter ziet worden naarmate je verder komt. Ik vraag me af hoe ze je geloofwaardig langs de Deathbringers weten te leiden...
Top tip: niemand dwingt je om het niveau te verlagen. En niemand zal het op prijs stellen als jij je bemoeit met op welk niveau zij het spel spelen.
Leuk, maar ik wilde het niet spelen om me een jager, of opgejaagd, te voelen. Toen ik het vorige week op de PS4 van mijn broertje speelde legde ik het dan ook al aan de kant nadat ik Meridian bereikte. Het was mij veel teveel gedoe, ik wilde gewoon audiologjes zoeken, ruines verkennen, beestjes kijken, dat soort dingen. Met die Story difficulty had ik waarschijnlijk rapper verder gespeeld. Jij kan ondertussen lekker op de reguliere difficulties spelen en merkt niks van mijn keuze. Niks mis met keuzes, toch?
Inderdaad, de moeilijkheidsgraad is niet voor niets aanwezig, in het begin loop je redelijk makkelijk door de wereld heen, maar naarmate je verder komt kom je erachter dat je de robots niet zomaar met domme kracht om krijgt. Er komt tactiek en doorzettingsvermogen bij kijken. Maar een "story" mode is leuk voor dummy`s. Een soort god mode.
Er komt tactiek en doorzettingsvermogen bij kijken.
Valt vies tegen; praktische elke encounter is op dezelfde manier op te lossen door jezelf goed verborgen te houden, trip-wires te plaatsen, tearblast arrows te gebruiken om pantser weg te blazen, vijand door de trip-wire heen kiten; heavy melee op de grond werken; critical strike; en zo goed als afgelopen.

Enige waar dat niet op werkt zijn Ravagers en Thunderjaws, en die maak je af door met tearblast arrows eerst hun eigen plasma launcher of disc launcher van het lijf te knallen; die op te pakken en ze daarmee aan gort te schieten.

Is echt elke keer hetzelfde recept.

De game is alleen ontzettend onfair in de hoeveelheid vijanden die in geforceerde encounters tegelijk op je afgestuurd worden en zodra dat gebeurt is het rennen, of het onderspit delven. Punt. Je kunt van de zwaardere machines nl. maar max. 1 of 2 hits absorberen voor je neer gaat en je bent binnen luttele seconden omsingeld; de hoek ingemept en gestunlocked door een oneindige barrage heavy melee aanvallen.

Waar je in Dark Souls verliest omdat je mano-a-mano te gierig wordt en jezelf overstapt, is dat bij Horizon Zero Dawn heel anders. Horizon mikt echt op de crowd encounters voor de moeilijkheid. Dat merk je heel erg als je eenmaal het speciale end-game Shield Weaver pantser hebt bemachtigd, wat je een regenererend forcefield geeft dat je health-pool effectief vervijfvoudigd en je sterk beschermt tegen de hit-stun van heavy melee aanvallen. Het is die bescherming tegen hit-stun die er voor zorgt dat je in situaties met veel vijanden wel kunt ontsnappen en effectief kunt hergroeperen en zone-control kunt toepassen. Die extra HP van dat schild? Heb je eigenlijk niet eens nodig...


Nee; de combat is echt een sof. Verkeerd uitgewerkt en via het verkeerde pad 'moeilijk' gemaakt. Was beter geweest als Aloy bijv. wat meer mogelijkheden tot pareren had gehad, of als de standaard dodge-roll je daadwerkelijk ver genoeg zou verplaatsen om uit een aanvalslijn te ontsnappen -- Dat doet 'ie namelijk met de meeste aanvallen niet. Daarvoor heb je een mid-tier skill nodig die je verder laat ontwijken als je de knop langer ingedrukt houdt.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 22 augustus 2017 08:18]

Er zijn ook mensen die PUGB spelen door ergens in niemandsland meds te zoeken en in een hoekje te campen tot ze dood gaan door de cirkel... Komen wel iedere keer in de top 10, het is maar waar je je voldoening uit haalt hé!
Ik vind dit een slimme zet van Guerrilla. Sommige mensen spelen het spel voor het verhaal, sommige mensen spelen het juist voor de actie en kan het spel ze niet moeilijk genoeg zijn. Op deze manier kan je er als developer voor zorgen dat je een zo groot mogelijk publiek aanspreekt.

Edit: spelfout

[Reactie gewijzigd door FxDetoX op 21 augustus 2017 15:14]

Ik vind dit ook een goede ontwikkeling.

Ik ben zelf als jarenlange gamer gewend aan heel veel dingen. Simpele dingen zoals controls en gameplay elementen kan ik altijd heel snel begrijpen en toepassen.

Toen ik recent mijn vriend introduceerde aande Deus ex aeries had ik hem op normal gezet in de gedachte ' dat is niet te moeilijk '.

Hij werd totaal van de kaart geveegd. Hij heeft verder bijna nog nooit een game aangeraakt en dingen die voor mij juist heel simpel en makkelijk leken was voor hem moeilijk te begrijpen.

Daarna het spel het makkelijkste gezet en heeft hij met veel plezier het spel kunnen spelen en snapt nu meer waarom ik graag achter mijn PC zit te gamen ;)
Je moet mensen inderdaad ook de kans geven om een spel door te krijgen, als dat is gebeurd kun je de moeilijkheidsgraad zelf altijd nog omhoog gooien. Maar als je mensen direct laat beginnen met een ervaring á la Dark Souls is de kans groot dat ze al afhaken voordat ze überhaupt de lol er in gaan zien.
Hey! Dat vind ik wel tof! Daar ik geen doorgewinterde gamer ben en deze game wat lastig vindt...
Ik ga deze zeker proberen, misschien dat ik dan een stukje verder kom :)

Vind het wel een goede zet! En inderdaad, ik denk dat je er wel meer mensen mee trekt.
Mij schrok ook af dat sommige mensen de game als moeilijk bestempelden. Ik ben wel wat gewend, maar ik vind deze optie wel mooi. Komt die aanschaf weer een stap dichterbij, aangezien de moeilijkheid dus geen knelpunt meer is. Al zal ik wel beginnen op een wat hogere moeilijkheidsgraad, kan altijd een stapje terug doen.
Mij schrok ook af dat sommige mensen de game als moeilijk bestempelden. Ik ben wel wat gewend, maar ik vind deze optie wel mooi. Komt die aanschaf weer een stap dichterbij, aangezien de moeilijkheid dus geen knelpunt meer is. Al zal ik wel beginnen op een wat hogere moeilijkheidsgraad, kan altijd een stapje terug doen.
Niet moelijk maar simpelweg onfair. Aantallen worden heel, heel grof tegen je gebruikt en je hebt maar heel weinig mogelijkheid tot zone-control. Daarnaast kun je op de standaard moeilijkheidsgraad maar 1 of 2 zware hits absorberen voordat het bye-bye is, en wordt je door alles en iedereen een stunlock ingesmeten door heavy melee aanvallen met een langer bereik dan de dodge-roll die je tot je beschikking hebt.

Horizon Zero Dawn is fantastisch als je echt als jager speelt; alles onder de vallen, tripwires, etc. zetten, en daarna vanaf range speciale tearblast pijlen gebruikt om pantser en wapentuig te slopen alvorens het karwei met je valstrikken en high-damage pijlen af te maken.

Jammer genoeg zijn er veel secties in de game waar dat gewoon niet toegelaten wordt. Bijv. omdat je gevechten onverwachts ingedwongen wordt, maar ook omdat je af moet rekenen met vijanden in kleine vertrekken zonder mogelijkheid tot vooaraf rondsluipen. En in zulke directe encounters heb je een pathologisch tekort aan zowel aanvalskracht als verdediging.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 21 augustus 2017 20:11]

Dank je voor de duidelijke uitleg. Ik heb Horizon nog steeds op mijn wishlist staan (ik wacht totdat hij wat afgeprijst is) en dan kan ik hier rekening mee houden. Ik kan je geen thumbs up geven, vandaar nog even deze reactie.
Fantastisch nieuws! Had het spel een tijd terug geleend van een collega maar voor mij als PC Gamer was het te lastig om te overleven op de toen makkelijkste modus.

Had het spel toen vooral weer snel teruggegeven omdat het elke keer na give or take een uur crashte. Hopelijk heb ik geen crashes als ik het digitaal koop en download.

Want verder was het een fantastisch spel maar voor mij te lastig zonder aimbot op een controller.
crashes op een console? heel vreemd. Komt als het goed is bijna nooit voor. Ik zou toch even mijn PS4 na laten kijken.
crashes op een console? heel vreemd. Komt als het goed is bijna nooit voor. Ik zou toch even mijn PS4 na laten kijken.
Horizon Zero Dawn, Final Fantasy XV, Arkham Knight en zo nog 'tig anderen hebben allemaal tijdens hun launch window bugs gehad waardoor de games geregeld op willekeurige momenten vastliepen. Triple A is tegenwoordig enkel nog een indicatie van budget; niet van afgeleverde kwaliteit.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 21 augustus 2017 19:45]

Oke, zelden meegemaakt zelf. Natuurlijk soms blijft ie een keer hangen of wat rare texture of AI foutjes.
Ik denk dat het niet echt mogelijk is een spel volledig 'bug-loos' te releasen. Zou wel interessant zijn om na te gaan of het inderdaad erger is geworden de laatste jaren met de bugs in spellen.
De mogelijk om na release te patchen kan natuurlijk wat laksheid creëren.
Ik vindt het ook vreemd. Geen enkele andere game heeft er last van. Alleen Horizon Zero Dawn.

Ik zal het wel merken als de Digitale ook crashed. Zoja dan misschien eens de console schoon blazen.

Is een PS4 Launch versie dus kan zijn dat die iets heter is dan in het begin.
Ook na de launch blijft Guerilla inspelen op de wensen van de community en allerlei extra's toevoegen waar om gevraagd wordt. Niets dan lof!
Fijn. Meestal gaat gameplay van dergelijke spellen me na enkele uren vervelen maar wil je toch het verhaal uitspelen, dan komt dit als geroepen!
Zouden ze bij naughty dog van mij ook mogen toevoegen. Of de gameplay aantrekkelijker maken.
Ben geen door doorgewinterde gamer maar ik moet eerlijk zeggen dat het spel helemaal niet zo moeilijk is op "hard". Geduld en tactiek zijn hier de sleutelwoorden. De story mode is een zeer welkome feature zeker als je, zonder je haar kwijt te zijn aan de eerste beste sabertooth, screenshotjes neemt van de ontzettend mooie omgevingen.
Persoonlijk vind ik het niet erg om een paar keer dood te gaan in een boss-fight zolang het maar niet one-hit-kills zijn of er teveel geluk bij komt kijken. In Horizon kun je goed tactisch spelen en door gebruik van stealth, traps en potions kun je zelfs vijanden die flink intimiderend zijn goed aan. De balans is goed waardoor ik een moeilijker gevecht ook durf aan te gaan.

Ik beschouw mezelf niet als een goede gamer en had nauwelijks ervaring op consoles. Toch vond ik het spel ook te makkelijk op Normal en ben al vrij snel Hard gaan spelen. Dat niveau is soms uitdagend moeilijk maar meestal goed te doen. Ik denk dat Horizon op Normal voor veel mensen makkelijker is dan ze denken, ook degenen die minder snel of ervaren zijn. Kan dus zeker aanraden het te proberen.
Tijdje geleden kwam een update uit voor de meer ervaren spelers, nu prima update om onervaren spelers kennis te laten maken met dit soort games en HZD in het bijzonder.
Nu nog even wachten tot 7/11
Er zijn een aantal games met een goed verhaal maar zeer matige gameplay die zo'n modus best kunnen gebruiken. Zelfs als gamer zou ik dat nog wel eens gebruiken. Games als Spec Ops The Line of Bioshock Infinite (gelukkig al wel games die difficulty settings hebben) hebben gewoon matige gameplay en speel je toch vooral om het verhaal. Dan ga ik liever gewoon lekker snel door het verhaal heen.
Dus niet alleen voor 'n00bs' maar ook voor de doorgewinterde gamer (met wat minder tijd) soms een fijne optie om te hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee