LG levert meer smartphones in Europa

LG heeft afgelopen maanden meer smartphones geleverd in Europa dan in dezelfde periode vorig jaar. De stijging was rond de 10 procent. Volgens de fabrikant komt dat door een betere line-up. Wereldwijd daalde het aantal geleverde smartphones juist.

In totaal leverde LG in het voorjaar 13,3 miljoen smartphones, blijkt uit het kwartaalrapport. Dat is wereldwijd 4 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is onbekend waardoor de daling komt, al gaan er al langer geruchten dat de G6-smartphone niet aanslaat zoals de fabrikant zou willen. Een aanwijzing daarvoor is dat de prijs van het toestel afgelopen maanden snel is gedaald.

LG brengt de V30-smartphone ruim voor eind september uit, zo bevestigt de fabrikant in het kwartaalrapport. Dat is af te leiden uit de verwachting voor het zomerkwartaal, waarin het verbetering verwacht door leveringen van het nieuwe toestel. Dat kan alleen als het toestel eind september al een tijdje op de markt is. De fabrikant gaat de telefoon presenteren op 31 augustus.

In de tv-markt heeft LG meer oled-tv's geleverd en daardoor blijven de verkopen op peil. Exacte cijfers daarover maakt de fabrikant niet bekend. De omzet van heel LG steeg met vier procent naar ruim 14,5 biljoen Koreaanse won, omgerekend momenteel in totaal 11,1 miljard euro. Het operationeel inkomen komt uit op omgerekend ongeveer een half miljard euro.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

27-07-2017 • 11:07

41 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
Bijzonder eigenlijk wel, de LG G6 in Europa is de gestripte versie die wordt aangeboden in Amerika en Azie.

Laten we hopen dat ze een lesje hebben geleerd en ons eens de betere versie gaan geven (of op zijn minst gelijkwaardig aan de rest van de wereld)
Bijzonder eigenlijk wel, de LG G6 in Europa is de gestripte versie die wordt aangeboden in Amerika en Azie.
Daardoor is de prijs veel lager dan andere in de winkel verkrijgbare high end toestellen.
Kan een Aziatische geimporte H870DS model krijgen met dual sim slot en 32-bit quad dac voor 380 euro via grijs import. Dat is al 70 euro goedkoper dan het mooie gestripte model in de Nederlandse shops hier.
Yep, alleen betaal je die 70 euro voor 2 jaar garantie. Hoef je dat niet, dan is het uiteraard geen probleem.
Eglobal levert het voor 100euro minder inclusief garantie van hun
Garantie? Welke garantie? Ik heb 'n Nexus 5X (hallo bootloop problemen) bij hen gekocht en probeer nu m'n garantie te claimen. Gaat heeeeel moeizaam... Ik heb nu een tweede RMA ticket geopend en dit keer krijg ik gelukkig wel antwoord. Ik zit nu in de fase waar ik de telefoon naar een random adres in de UK moet sturen en volgens de verhalen op internet zijn de verzendkosten voor mij :X En natuurlijk wil je je zending verzekeren en tracken dus erg goedkoop is dat niet...

Persoonlijk gezien heb ik m'n lesje geleerd en zou ik gewoon 70 euro meer uitgeven. Misschien is het niet nodig en is het zonde van het extra geld, maar als je dan aanspraak wil doen op je garantie word je tenminste niet genegeerd of van het kastje naar de muur gestuurd.

[Reactie gewijzigd door RangedNeedles op 27 juli 2017 16:06]

Bij veel Nederlandse webshops wordt garantie bij het voorloop probleem ook geweigerd zodra je iets van gebruikersschade hebt, dus daar heb je ook heel weinig aan.

[Reactie gewijzigd door Aurelium op 27 juli 2017 18:04]

Dat is erg vervelend om te horen, maar persoonlijk heb ik geen ervaring met toestellen op deze manier aanschaffen icm problemen.
Vroeger toen ik nog een abbo + toestel nam, had ik een s4 die problemen had en toen werd ik bij de Vodafone winkel 4x weg gestuurd, omdat ik zgn verkeerd omging met mijn telefoon en deze waterschade had opgelopen volgens hun. Maar uiteindelijk via een vriend die bij VF werkte kon ik het gratis laten checken en bleek dus dat de oplader port niet goed was (blijkbaar een bekend verschijnsel). En uiteindelijk gratis werd vervangen. Wat ik wil zeggen is is dat alles voor en nadelen heeft. Of het nou een verkoop site is of een fabrikant is.
Geen aanspraak kunnen doen op je garantie of heen en weer rond gestuurd worden gebeurd volgens mij ook wel als je meer had betaald voor je telefoon.

Maar in ieder geval veel succes met je RMA!

ps: bootloop problemen is toch meer een nexus probleem?

[Reactie gewijzigd door jh26 op 28 juli 2017 10:37]

Thanks :>

Inderdaad, bootloop problemen hoor je veel over tegenwoordig bij de Nexus-lijn, of toch alleszins bij LG, heb ik het gevoel. Of het nu echt net dat is waar ik mee te kampen heb, geen idee, want de naam "bootloop probleem" suggereert in ieder geval dat je apparaat maar blijft opstarten in een soort van cyclus. Bij mij doet het ding gewoon helemaal niets. Geraak zelfs niet eens in de recovery of zo. Heb hier op Tweakers wel eens iets gelezen over de SoC in de Nexus 5X dat die voor problemen zorgt, vroeg of laat, dus moesten ze het moederbord vervangen heb ik binnen zoveel tijd weer prijs waarschijnlijk. Hopen op een refund dus 8)7

Het klopt in ieder geval dat je bij elke winkel wel problemen kan krijgen, of dat nu online of fysiek is. Het valt alleen wel op dat Eglobal Central wel érg vaak negatieve reviews krijgt. En die zie je natuurlijk ook alleen maar eens je zelf ook problemen hebt. Ik kan fout zijn maar zulke struggles heb je niet met bijvoorbeeld een Coolblue of Bol, om maar iets te noemen. In ieder geval, als ik in de toekomst nog eens iets wil kopen, overweeg ik nog steeds bij hen te bestellen mààr dan moet het product zich bewezen hebben waardoor de kans dus kleiner is dat je aanspraak moet gaan doen op je garantie.

Als jij er nog gaat bestellen, wens ik je ook veel succes dat je apparaten het gewoon blijven doen ;)
Ik heb sindskort ook pas eglobal "ontdekt" hoor. Niet dat ik daar wat heb besteld of reviews heb gelezen. Maar de prijzen zijn zeker aantrekkelijk en ze verkopen voornamelijk dual sim toestellen.
Maar ik ga zelf regelmatig 2/3x per jaar 3/4weken naar Azie dus ik koop meestal gewoon zelf mijn toestel daar. Tevens kan ik het ook meteen testen, zodat ik niet met problemen zit wanneer ik terug ben in Nederland. Gelukkig gaat het allemaal tot nu toe nog elke keer gewoon zonder problemen.

Jouw nexus 5x he... jeetje... heb net even gegoogled.. wat een hoop ellende zeg =/
Ik hoop echt dat jouw refund gaat lukken! succes en een fijn weekend!
Klopt als een bus alleen zeggen ze je maar 1 jaar garantie te geven ipv 2 jaar.
Iets om nog uit te zoeken maar ik heb iig wel een g6 bij ze besteld die volgende week binnen moet komen.
Als ik niet net een A7 2017 had gekocht zou ik ook voor de G6 gaan.
Wat een koopje en ik hoop dat het bevalt!
Even gezocht en dit staat in hun garantie beleid:

GARANTIEBELEID

Tot 24 maanden Standaard Garantie

eGlobal Central bied tot 24 maanden garantie op onze producten, voor het verstrekken van peace-of mind en vertrouwen aan klanten bij het winkelen op onze site
Zag dat ook staan idd maar iets verder naar onderen staat er 12 maanden.
Het is ook echt dat ze zeggen tot 24 maanden...dus minder zou ook kunnen.
Is het addertje onder het gras dan dat ze buiten europa gevestigd zijn en niet aan de eu regels van 2 jaar hoeven te houden?

GARANTIEBELEID
Tot 24 maanden Standaard Garantie
eGlobal Central bied tot 24 maanden garantie op onze producten, voor het verstrekken van peace-of mind en vertrouwen aan klanten bij het winkelen op onze site.

*Voor waterdichte camera's, action camera's, instant camera's, camera licht meters, camera flitsers, mobiele telefoons, tablets, computers, smartwatches, fitness horloges, mode horloges, RC speelgoed, audio producten, muziek aperatuur, spelcomputers, gaming keyboards, PS4, auto camcorders, memory cards, electronische huisproducten, persoonlijke verzorgings producten, externe hard drives, computer accessoires, bieden wij alleen de standaard 12 maanden garantie.

[Reactie gewijzigd door Technics SA-DA8 op 27 juli 2017 15:51]

dat is wel erg stiekem
Precies wat ik ook dacht maar ik heb me er niet door tegen laten houden.
Via eglobal heb je dus wel de versie met meer opslag,dual-sim en de quad-dac ;)
Ik heb er ook een xiaomi redmi note 4x besteld. Ben erg tevreden over de service!
Yep, alleen betaal je die 70 euro en mindere specificaties voor 2 jaar garantie. Hoef je dat niet, dan is het uiteraard geen probleem.
Fixed. Men betaalt immers meer voor minder hardware/features.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 27 juli 2017 12:00]

Kan een Aziatische geimporte H870DS model krijgen met dual sim slot en 32-bit quad dac voor 380 euro via grijs import. Dat is al 70 euro goedkoper dan het mooie gestripte model in de Nederlandse shops hier.

Maar dan zonder BTW en EU-garantie-regeling. Geen vergelijking dus.

Realiteit is dat muv Samsung en Apple niemand die high-end prijzen kan vragen. Maar als je die niet vraagt, je vrijwel geen winst maakt. En dus moet men of aanmodderen zoals HTC dat doet (waar elke keer mensen in het commentaar onder reviews totaal in de war raken ivm de te hoge prijs), of het model goedkoper proberen te maken.
Nu, toestel werd gewoon gelanceerd voor 749 euro.
Klopt dat is 1 maandje, daarna gaat het omlaag, ongeduldige mensen mogen van mij best de hoofdprijs betalen, kiezen ze tenslotte zelf voor...
Waarin verschilt de gestripte versie met de standaardversie? Ik lees iets over 32-bit dac, extra simkaartslot, maar dat lijken niet echt de features die qua prijs een groot verschil gaan maken, of toch?
Geen quad dac, geen wireless charging, geen 64gb storage en dual sim.

Persoonlijk doet wireless charging me niks (ruim 20 jaar zonder dus kan nog wel ff zonder;-) , maar Azie heeft 64 GB intern geheugen (en wij 32GB?! in 2017?? seriously?), quad dac, yes plz en dual (= is ooooh sooo verdomd handig voor mij).

Dus ja ik heb hem via eglobal gehaald, 100 euro goedkoper dan de goedkoopste website hier en ik heb garantie!
Je hebt het via eglobal binnengehaald maar je hebt ook garantie? Ik neem aan dat je garantie bedoelt voor het land waar het vandaan komt?
https://www.eglobalcentral.nl/garantiebeleid.html op zijn minst 24 maanden garantie via hun (maar nog nooit nodig gehad dus eerlijk gezegd geen idee wat, hoe en wat je ervoor moet doen ;-))
Dat is mooi meegenomen :)
Ik zie in hun garantiebeleid wel aardig wat haken en ogen zitten. bijvoorbeeld: uitkering van restwaarde binnen de garantieperiode tegenover volledige nieuwwaarde. Reparatieverzendkosten tussen 40 - 60 euro. Zij aanvaarden geen aansprakelijkheid als zij het product kwijtraken, defecten veroorzaakt door software en firmware (ook de officiële) etc.

Niet om je keuze af te keuren, het is namelijk een hele mooie deal, maar het is dus wel een beperktere garantie.

[Reactie gewijzigd door Wren op 27 juli 2017 16:03]

Nee niet op zijn minst 24 maar tot 24 maanden en in geval van smartphones is het 12 maanden.
Maar goed ik heb me daar ook niet door tegen laten houden en de g6 besteld.
De 32-bit Dac en wireless charging zouden bij mij just de doorslag kunnen maken! Ik heb de V10 ooit gekocht vanwege de DAC en wat klinkt dat toch ontzettend mooi. Dus misschien is het voor jou geen big deal ik weet zeker dat er mensen zijn (zoals ik) die het dusdanig van belang vinden.
De G5 was gewoon slecht ontvangen, in tegenstelling tot de G6. Denk dat de verkoopcijferstijging grotendeels verklaard. Ondanks dat het een stripped-down versie is in Europa.
En ik vind de G5 nog steeds een toptoestel!
Kan je natuurlijjk vinden. Maar in algemeen is het slecht ontvangen. En heeft dat zeer waarschijnlijk
de verkoopcijfers voor dat kwartaal niet goed gedaan.
Was geen persoonlijke beoordeling van de kwaliteit vh toestel, heb er nooit 1 gehad, word lastig.
Als de gestripte versie het goed doet en de full versie het niet goed doet, is mijn conclusie juist dat mensen liever een gestripte versie hebben (die vermoedelijk iets goedkoper is).
De meerderheid wil gewoon een mooie vlot werkende telefoon. De speciale functies worden maar door een minderheid gebruikt.
Benieuwd wat die V30 gaat bieden.
Geruchten zeggen dat ze afstappen van een tweede scherm.
Zou het dan niet meer gewoon een LG G6S zijn?
En waarschijnlijk een OLED scherm, wat natuurlijk ook nieuw is voor LG :)
Het voordeel van een OLED scherm is dat het 2e scherm erin kan zitten omdat de led individueel aan en uitgeschakeld kunnen worden. Hierdoor zou het 2e scherm verwerkt kunnen zitten in het main display..
Laten we hopen!
Het was opzich alleen een uniek iets vanwege dat 2e scherm. De G5 heeft ook een Always On gedeelte. Echter staat dan je scherm een soort van "aan" omdat het LCD is. Ook zie je alleen de tijd en logotjes als je mail of een whatsapp hebt.
Ze lijken het dus samen te voegen. Betere notificaties icm. het Always On van de G5, zonder het extra stroom verbruik.
Ik heb de mijne via EglobalCentral.nl besteld.

Het is belachelijk dat je hier maar een 32gb versie krijgt. Dat vond ik gewoon te weinig.
Als je vervolgens 64gb krijgt (en een Quad DAC) voor meer dan 100 euro goedkoper, dan hoef ik de garantie niet. Super toestel voor onder de 400 euro!
2e scherm weg,vervangbare batterij weg,microSD blijft nog (hoop ik)

G6S kan je het noemen ja,maar dan wel met de SD 835 :) Weet nog toen LG naar voren kwam met het bericht "GEEN EEN toekomstige high-end toestel zal een SD835 hebben,blah blah blah,samsung blah blah"

Vlak daarna bracht iedereen hun flagship met een SD835. lol
Note8, V30, i8,.... ik kan niet wachten om te zien wat de werken ons brengen.
tja de prijs is fors omhoog gegaan he dan zal het wel goed zijn...

mijn volgende word na 7 jaar toch echt geen lg meer. absurde prijzen tegenwoordig
Ik heb ook de import versie. Super blij met audio kwaliteit vooral. Belachelijk dat je in NL een Invalide versie koopt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee