Telltale kondigt nieuwe Batman, The Walking Dead en The Wolf Among Us aan

Tijdens Comic-Con in San Diego kondigt ontwikkelaar Telltale Games drie nieuwe games aan. Batman: The Telltale Series - The Enemy Within verschijnt in augustus en het vierde seizoen van The Walking Dead verschijnt in 2018, net als een tweede seizoen van The Wolf Among Us.

Telltale blijft vol inzetten op episodische games. Terwijl de tweede episode van Marvels Guardians of the Galaxy: The Telltale Series net verschenen is, grijpt de Amerikaanse ontwikkelaar Comic-Con aan om drie nieuwe episodische games aan te kondigen. Als eerste verschijnt Batman: The Telltale Series - The Enemy Within, de tweede game van Telltale rond de vleermuisman. De eerste van de vijf episodes verschijnt op 8 augustus, voor Windows, OS X, PlayStation 4 en Xbox One. Een versie voor Andoid en iOS verschijnt volgens Telltale 'kort daarna'. In de Batman-game neemt de speler opnieuw zowel de rol van Batman als Bruce Wayne op zich. Telltale maakt bekend dat The Riddler één van de tegenstanders is die Batman tegen gaat komen.

Verder maakt Telltale bekend dat het de verhaallijn rond Clementine af gaat ronden in een vierde en laatste seizoen van The Walking Dead. In dit vierde deel is Clementine duidelijk ouder dan in de voorgaande delen. De game verschijnt in 2018. Overigens heeft Telltale met The Walking Dead: Michonne al een game gemaakt waarin Clementine niet voorkomt, dus het is niet duidelijk of er na deze game geen enkele game in de serie zal verschijnen. Tot slot verschijnt er een tweede deel van The Wolf Among Us. Daar laat Telltale nog weinig over los; het enige dat bekend is, is dat ook deze game in 2018 op de markt zal verschijnen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

20-07-2017 • 15:04

22 Linkedin

Lees meer

Batman - The Telltale Series trailer Video van 8 september 2016

Reacties (22)

Wijzig sortering
Moet eerlijk zeggen dat ik telltale games moe ben.
Heb me goed vermaakt met de start, back to the future, walking dead, wolf among us. etc etc
Maar nu heb ik het gevoel dat ze alles wel gedaan hebben en dat het tijd word dat de games wat nieuwe elementen gaan krijgen, geen episode ofzo maar meer iets in de trand van open wereld en dat je meer keuze vrijheid krijgt waar je heen gaat.
Vaak bij replay van het spel kom je er achter dat veel keuzes niet veel veranderen aan het verhaal, hoogstens dat opeens persoon A niet mee gaat maar persoon B maar je hetzelfde eindigt.
Maar nu heb ik het gevoel dat ze alles wel gedaan hebben en dat het tijd word dat de games wat nieuwe elementen gaan krijgen, geen episode ofzo maar meer iets in de trand van open wereld en dat je meer keuze vrijheid krijgt waar je heen gaat.
Telltale doet met deze spellen exact waar hun naam ook voor staat: to tell a tale.

Ik vind het zelf geweldig dat er nog mensen zijn welke het gewoon aandurven om een verhaal te vertellen ipv overal actie & avontuur in te moeten steken. Er is gewoon zeker een markt voor dit soort spellen, en als je dan iets anders, meer open world zoekt, daar zijn er dan ook meteen 13 in een dozijn van.

Ik zou graag zien dat ze dat blijven doen waar ze goed in zijn en waar ik me telkens weer mee vermaak :)
Ik denk dat @HADES2001 niet zozeer het genre bekritiseerd, maar meer de manier hoe Telltale met zijn content om gaat. Persoonlijk, ik heb dat vaker gezegd, ben ik het ook eens met HADES2001. Ze doen keer op keer hetzelfde trucje. De setting van de game is anders, maar op een andere skin en verhaal na voelt het alsof je 20x dezelfde game aan het spelen bent.

Grootste minpunt van Telltale is toch wel de illusie van een keuze bij het gros van hun games. Speel je de episode opnieuw, dan merk je dat het geen reet uitmaakt of je nu consequent links probeert te kiezen of rechts. Het resultaat is altijd hetzelfde. Behalve dat een zinnetje tekst net iets anders is.
Daarnaast lopen de graphics ook dramatisch achter. Nee, laat ik het anders zeggen. Graphics zijn niet echt belangrijk in een adventuregame, maar als ik 2006 graphics zie, dan verwacht ik niet dat mijn Xbox 360 er op momenten zoveel moeite mee heeft dat het hapert en stottert. Dan is je engine / game gewoon niet geoptimaliseerd. Dat kan je ze wel kwalijk nemen.
Lang verhaal kort, ik vind dat de kwaliteit van hun games achteruit rent. Kwantiteit boven kwaliteit bij Telltale.

Los daarvan zijn er de afgelopen jaren echt ook hele goede indie Point&Click adventures gemaakt. Lekker 2D, maar interessanter en leuker dan Telltale.
Ja, dat de engine weinig geupdate wordt merk je wel degelijk. Qua gameplay is het ene spel ook niet veel anders dan het ander. Als je echter heel kritisch gaat kijken vind ik dat bij andere spellen zelf ook, alleen lijkt dit niet erg zichtbaar. Zo is het FPS genre ook niet heel erg inventief met het bedenken van nieuwe gameplay, maar dan heb je nog grafisch geweld wat dit goed verdoezelt. Bij Telltale heb je dat minder omdat zo goed als elk spel sinds TWD er uit ziet als een strip.

De illusie van keuze ben ik zeer zeker met je eens, hoewel het wel kort door de bocht is om te zeggen dat er alleen een zinnetje anders is (TWD1, keuze wie je red maakt bijv in eerste instantie wel uit) blijkt het toch dat ze zich er soms makkelijk vanaf maken(Woops, overlevende gaat toch dood D:). Dit is iets waar ze wel eens goed naar moeten kijken.

Ik weet dat het 2de seizoen van TWD en The Wolf Among Us destijds problemen hadden vanwege een ongeoptimaliseerde engine. Daar had mijn PC zelfs last van. Daar is als ik mij dit goed herinner wel binnen een week nog een patch voor gekomen, maar netjes blijft het niet. Het had niet op die manier gereleased moeten worden.

Kwaliteit vind ik persoonlijk niet achteruit gaan. De nieuwe verhalen zijn zeker vermakelijk, maar de tech erachter is gewoon gestagneerd. Maar goed, dat blijft toch een mening :)

MBT de nieuwe point and clicks ben ik het er zeker mee eens dat er genoeg uit zijn gekomen, maar naar mijn mening zit daar ook veel oniteressant spul bij. Broken Age van Tim Schafer heb ik destijds nog gekickstart, maar ik kon 'm gewoon niet uitspelen omdat het echt niet mijn ding was. Dan was ik veel meer onder de indruk van de spellen van Wadjet Eye en de laatst uitgebrachte Thimbleweed Park, wat echt een ode was aan de oude LucasFilm/Arts spellen.

Zoals ik al zei, het blijft allemaal heel persoonlijk. Ik ben nog steeds blij met de "3D pop-up storybook" spellen die Telltale uitgebracht heeft, ondanks de minpuntjes :)

[Reactie gewijzigd door detheavn op 20 juli 2017 17:09]

Mijn bericht was misschien wel erg dik negatief aangezet. :) De boodschap was niet "alles is kut" hoor. Want ze hebben wel een aantal goede titels ertussen zitten.

Het is meer dat ik Telltale gewoon erg lui vind of niet creatief. Juist omdat ze altijd diezelfde stijl hanteren, in dezelfde engine, met dezelfde gameplay elementen, zelfde besturing, etc. Alleen de omgeving / setting en het verhaal is anders.
En juist omdat ze constant hun gamemechaniek herkauwen komt het op mij over als: "Oh we kopen nog ff een licentie van een bekende film/game, verzinnen er een verhaallijntje op en hoppa! Nieuwe game binnen een maand." Dat is natuurlijk niet letterlijk zo, dat snap ik ook wel. Maar zo komt het wel over.

Op zich is dat prima. Het werkt, tot een zeker moment, ook wel. Voor mij is stilstand echter achteruitgang. Een game als Assassins Creed kreeg het ook moeilijk na deel 1, want: Andere locatie, maar praktisch identieke gameplay als deel 1. Originaliteit speelt ook mee in je beoordeling. Ik heb zoiets van: "Telltale, doe even een beetje moeite. Laat even iets speciaals zien. Doe eens gek en maak een 2D-game, maak die sidescroller met goed verhaal, verras me eens met iets."

Tot die tijd laat ik hun games even aan mij voorbij gaan.
Helaas dat TTG hun oude fans die het bedrijf in zijn beginjaren hebben groot gemaakt helemaal zijn vergeten. Sam & Max, Tales of Monkey Island, Wallace & Gromit, Homestar Runner, BTTF - zo een paar namen van adventuregames die ik van TTG heb gekocht. Echte point and click 3D adventures, ipv Quicktime Event spelletjes. Maar ja, echte adventures zijn waarschijnlijk te moeilijk en het is makkelijk cashen met namen als The Walking Dead, Minecraft, Batman, etc.

Gelukkig worden er nog steeds klassieke adventures gemaakt: Thimbleweed Park van Ron Gilbert en (5 years in the making) SpaceVenture: AceQuest (werktitel). Maar het is dun gezaaid.
Ik zou ook wel weer eens een nieuwe monkey island willen zien.
Sam & Max dan, die waren echt geniaal!
Wel een echte dan he, niet eentje van Telltale
Liefst een echte en dan meer in de Monkey Island 3 stijl. De 2d getekende stijl vind ik toch mooier dan de 3d stijl in Monkey Island 4 of Tales of Monkey Island.
Echte Advanture games zijn niet point and click....

"Open window"
"Climb out window"

** you are arrested walking on streelt with only wearing a condom
Oh briljant!! bestaan dat soort games eigenlijk nog??? (ooit nog zelf eens pogen te maken toen ik net wat kon programmeren :P haha... Niet te doen)
Voor wie de reeds uitgebrachte games wilt aanschaffen, ze zijn momenteel in de humble bundle te verkrijgen voor een schijntje.
Slimme actie van ze, gaat Telltale waarschijnlijk meer interesse in hun nieuwe games mee krijgen.
Super bedankt. Kan ik mooi mijn collectie aanvullen.
The wolf among us, zo wat vond ik die enorm vet.
Die sfeer (vooral ook muziek) zo mooi neergezet.

Nou moet ik bekennen dat ik niet bekend was met de Fables Comics waar de The wolf among us op gebaseerd is, en dat dit het wow effect ook wel heeft vergroot. Bij de Walking Dead en Batman heb ik al snel een gevoel dat het 'weer' meer van hetzelfde is (en dat hoeft helemaal niet zo zijn uiteraard).
Ja idd the Wolf among us was echt heerlijk. Heel blij dat er eindelijk een vervolg komt
Naar Batman kijk ik wel uit, maar dat komt meer door het universum dan de geweldige gameplay.
Mooi gekozen grafische stripstijl en grauw sfeertje!

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 20 juli 2017 15:17]

Anoniem: 390145
20 juli 2017 16:31
Ik ben wel klaar met Telltale, heb Back to the future, wolf among us, walking dead, game of thrones en borderlands allemaal gespeeld. Maar de verhalen konden me niet echt boeien, vond ze niet zo geweldig. Grafisch en gameplay laat veel te wensen over. Natuurlijk is het lastig Heavy rain kwaliteit af te leveren, maar als ik kijken naar Everyone's gone to the rapture of The vanishing of Ethan Carter vond ik dit veel sterkere verhalende games die ook niet om actie draaiden. En als je kijkt naar Firewatch, een van mijn favoriete games van afgelopen tijd, alleen maar verhaal maar ijzersterk. Ik denk dat door de manier van vertellen en de grafische presentatie van Telltale games het me niet zo grijpt.
Ik heb alle walking deads en game of thrones gespeeld. Vond ze zeer vermakelijk en vooral lekker ontspannen. Zeer sterk verhaal bij beiden. En stiekem nog een platina trophy scoren. Zonder echt iets ervoor te doen:)

Echter kan de enige niet meer, de Graphics zijn niet meer van nu , lijkt op een begin ps3 /eind PS2 game.
Echter kan de enige niet meer, de Graphics zijn niet meer van nu , lijkt op een begin ps3 /eind PS2 game.

Persoonlijk vind ik dit niet erg bij The Walking Dead (of die andere). Vind misschien zelf wel beter dan een grafisch hoogstaand uiterlijk.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee