Pas opgerichte Ethereum-alliantie voegt 86 bedrijven toe als leden

De in februari opgerichte Enterprise Ethereum Alliance heeft bekendgemaakt dat 86 nieuwe bedrijven tot de organisatie zijn toegetreden, waaronder Samsung SDS, Rabobank en Toyota. Het doel van de alliantie is om blockchaintoepassingen te onderzoeken.

Ethereum logoZo moet de alliantie ervoor zorgen dat ethereum kan dienen als technologie voor zakelijke toepassingen. De oorspronkelijke leden van de organisatie, waaronder IBM, Microsoft en ING, onderzoeken bijvoorbeeld hoe gebruik van de ethereum-blockchain financiële transacties kan versnellen en kan leiden tot kostenbesparing, aldus Bloomberg. De organisatie wil door samenwerking standaarden creëren en kennis delen. De Spaanse Banco Santander, eveneens een lid van de alliantie, voerde eerder een test uit met de inzet van de ethereumblockchain voor transacties.

Het verschil met de blockchain van bitcoin is dat de ethereumblockchain het mogelijk maakt om zogenaamde slimme contracten aan te maken met behulp van een scripttaal. Mensen kunnen programma's schrijven en dat script kan via een transactie naar de blockchain gestuurd worden. Als de transactie door het netwerk bevestigd is, wordt een adres gegenereerd. Dat adres is een soort account, of een 'contract'. Om interactie met het contract te krijgen, kan iemand een transactie sturen naar het contract, waarna een actie uitgevoerd wordt.

Op die manier zijn verschillende toepassingen mogelijk, zoals het openen van een spaarrekening, het opstellen van een testament en het uitgeven van aandelen. Ook worden semifinanciële toepassingen mogelijk geacht, zoals het belonen van iemand die lastige rekenklussen uitvoert op zijn systemen. De bitcoin en ethereum hebben in de afgelopen tijd een grote waardestijging ondergaan. Zo kwam de waarde van de bitcoin dit weekend voor het eerst boven de 2000 dollar uit en staat hij op het moment van schrijven op 2174 dollar.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

22-05-2017 • 10:55

159 Linkedin

Submitter: Northstar

Reacties (159)

159
153
54
11
0
65
Wijzig sortering
ja veel grote bedrijven zijn er al mee bezig. ook de banken.

was bij een meetup en daar vertelde de oprichter van Bancor dat hij veel ontwikkelaars sprak die weer het 'internet begintijd' gevoel hadden.
Ieder idee dat je nu hebt om op de ethereum blockchain te ontwikkelen is op dit moment waarschijnlijk een goed idee.

overigens, ja de prijs gaat naar the moon maar er zijn nog gekkere dingen aan de hand.

sinds kort kan je ethereum domain names registreren.
nee geen internet domein maar een domain als alias voor je wallet.

iemand bood al 20 millioen voor sportsbet.eth:
sportsbet is owned
This name was registered at 2017-05-20. Owner offered to pay up to 188888.888 ether.
https://registrar.ens.domains/#sportsbet

dat zou nu al weer veel meer zijn geweest. (188888 eth = 31.696.052 USD )
Is dit dan ook weer hét moment om als particulier ook in etherium / ether te stappen? (Net als in de begindagen van bitcoin?
ik ga niemand zeggen dat ze dat moeten doen want je zal net zien dat het dan net instort... heb ik het gedaan ;)

je moet zelf onderzoek doen, bitcoin, ethereum zijn maar 2 altcoins van de inmiddels 100den.

je kan het zien als dat coins uitgeven de nieuwe manier van aandelen handel is.

er zijn hele interesante bedrijven op dit moment bezig.

dit zijn ze ongeveer allemaal inclusief wat hun markt waarde is.
https://coinmarketcap.com/

onderzoek ze en kies er een paar uit waarvan jezelf denkt dat ze meeste potentie hebben.

totale market waarde is vandaag 80 miljard dat was 3 maanden geleden nog 20 miljard.. go figure.

wat op dit moment erg in trek is zijn prediction markets. (denk aan de de pot met knikkers waar je moet raden hoevel er in zitten maar dan geprojecteerd op de toekomst voorspellen van alles wat je maar kan bedenken)
Ik waardeer je reactie, en snap dat je geen direct advies geeft.
Zou je alleen kunnen uitleggen wat je met 'onderzoek' bedoeld? Het is een wat vage en brede term, zeker m.b.t. cryptocurrency, waar de meeste beginners nog niet zo goed weten wat alles betekend.
Dus wellicht dat je wat richting kan geven wáár je naar moet kijken als je ze wilt vergelijken.
Als je bijvoorbeeld in aandelen wilt gaan beleggen is het verstandig het historische koersverloop te raadplegen, historische divident uitkeringen te bekijken, marktsegment en ontwikkelingen daarin etc. als leidraden.
Bij Crypto's is dat niet meteen duidelijk waarom een Ethereum of een Bitcoin 'beter' zouden zijn dan een Litecoin of Dogecoin.
met onderzoek bedoel ik ga naar de website van de bedrijven die die coins uitgeven en kijk wat hun business model is.

bv siacoin (http://sia.tech/) en storjcoin (https://storj.io) zijn bedrijven die dataopslag aanbieden op de blockchain. hun prijs model hiervoor ligt veel lager dan de concurentie (lees google/amazon/azure).
daarbij is het decentralized en enrypted.
sommige mensen denken dat dat een goed business model is dat de toekomst heeft en kopen dus coins ('aandelen') van deze bedrijven.

zoals Jorisadri hier boven bv aangeeft is NEM ook goed bezig (XEM coin: https://www.nem.io/).

en zo zijn er nog velen andere soorten business models.

er zijn een paar bedrijven bezig met een soort youtube variant wat decentralized is en je direct per view uitbetaald krijgt.

dit zijn maar een paar voorbeelden en ik bedoel dus te zeggen: onderzoek deze bedrijven en hun business models want het kunnen wel eens de google en faceboeks van de toekomst zijn...

koop waar jij van denkt dat het genoeg potentie heeft om nog veel groter te worden of gewoon een mooi idee is wat je wil steunen (er zijn ook goede doelen crypto startups).
er is zelfs een Folding coin... maar als je onderzoek doet zal je zien dat daar niet zoveel gebeurd.. beetje dood projec zo lijkt hett.

er zijn helaas ook coins/bedrijven op de markt waar helemaal geen model achter zit dan de hoop dat de prijs van hun coin meeliftt op de hype en men dan hun eigen voorraad cashed puur voor eigen gewin. dit zijn dus in feite soort van oplichters... maar daar kom je dan achter na eigen onderzoek. als een project al een jaar geen updates heeft of toekomst visie.. maar ja, het kan ook zijn dat ze achter de schermen aan iets groots werken.

anyway, hier kan je bv de realtime prijzen zien (poloniex beurs):
https://poloniex.com/exchange
Thanx voor de uitgebreide uitleg. Daar kan ik wel wat mee!
Je zou NEM (new economic movement) eens moeten checken. De technologie is superieur aan bitcoin en ethereum. En werk volgens poi (proof of importance) in plaats van pow (proof of work).
https://www.nem.io
Voor wie Bitcoin en Ethereum nu vergelijkt met Ripple: vooralsnog is Ripple absoluut géén cryptocurrency. Het is volledig gecentraliseerd, en het bedrijf Ripple heeft zelf een gigantische bult premined XRP.

De stijging van afgelopen tijd maakt het misschien aantrekkelijk, en mogelijk stijgt XRP nog veel harder door alle hype en verhalen over acceptatie en samenwerking met banken. Maar voorlopig is Ripple meer zoiets als Linden Dollars dan een cryptocurrency. En het is de vraag of dat ooit verbeterd wordt (want ga maar na in wiens belang dat zou zijn: niet dat van de banken of het bedrijf Ripple).
Over wallets:
NOOIT, NOOIT, NOOIT, laat me dat herhalen NOOIT online wallets gebruiken.
Laat me dit nog eens een keertje herhalen: NOOIT ONLINE BIJHOUDEN.

De Bitcoin geschiedenis is bezaaid met lijken van exchanges die verdwijnen na een luttlele hack en zo miljoenen fondsen wegspelen.
- Crypsty => BigVern (Paul Vernon)
- Mt. Gox => Mark Karpeles
- Cryptostocks

Overigens, ik heb in het verleden eens iemand iets aangeraden van crypto currency. Doe het nooit meer. Iedereen is beïnvloedbaar voor groffe winsten + alle heisa errond.

Ik heb mijn 'bail out points' en ik ga er niet mijn broek aan scheuren.
Ik heb geïnvesteerd in bepaalde crypto's. En een gespreide portefeuille aangelegd. Welke, zijn mijn persoonlijke keuze, sta nu op 3000 euro winst. Niet slecht voor een geringe inleg (800 euro 1st gen ASIC miners + 200 euro gekocht) Als het stevig instort dan heb ik quasi mijn geld terug. (Aan Cryptsy in den tijd toch vies wat alt-coins kwijtgeraakt)

Weet ook dat iedereen die hier een aanrader doet van één of andere crypto currency er niet slecht bij doet als jij zelf ook inkoopt.

[Reactie gewijzigd door enira_net op 23 mei 2017 14:34]

Ik volg het niet helemaal. Kun je ook bitcoins gaan verkopen en kopen met dit? Is dit zeg maar de nieuwe toekomst voor alle online valuta of is dit weer heel wat anders?
Bitcoin is gebaseerd op een ander systeem. Met Ethereum kun je geen bitcoins (ver)kopen. Door vele wordt Ether gezien als de opvolger van bitcoin door o.a. de mogelijkheid van smart contracts, maar zoals in het begin met andere technieken (HD-DVD vs. Blu-ray of VHS vs. Betamax) is er (nog) geen winnaar.

Bitcoin is trouwens een van de vele cryptocurrencies, maar wel de meest bekend. De meeste gebruiken verschillende onderliggende technieken.
Je kan met Ethereum (ETH) wel Bitcoins kopen. Kraken, Poloniex exchange geven je allemaal de mogelijkheid.
Niet helemaal juist, maar ik begrijp de verwarring. Ether (ETH) is de cryptocurrency die op Ethereum technologie draait. Vaak wordt met Ethereum de cryptocurrency ether bedoeld. Met ether kun je inderdaad bitcoins kopen, net zoals je met allerlei andere valuta bitcoins kan kopen. Op Ethereum kun je geen bitcoins verhandelen.
om het nog ingewikkelder te maken...
dit kan dus wel, decentralized exchanges zoals oasis is hier een voorbeeld van.
Deze draait dmv een smartcontract op Ethereum =)
Ja maar dat is niet het idee achter Ethereum. Hij bedoelde het natuurlijk in de context van de vraag wat Ethereum was.
duidelijk :) Nu volg ik het gelukkig.
Ethereum is basicly een supercomputer die "domme" handelingen verrichten kan.
Zoals je je koelkast die zelf boodschappen gaat bestellen als er wat op is.
En de amazon drone die het vervolgends bezorgd.

Dit netwerk word beveiligd door mining nodes die meer gezamelijke rekenkracht hebben dan google.
is het nog waard om nu in the stappen in ETH of te laat? zoja iemand nog een plek waar ik ze veilig kan halen? en wat is de beste wallet bij deze?
account aanmaken op bv https://poloniex.com of https://www.kraken.com.
bij kraken kan je gewoon geld van je bank rekening overmaken naar hun (fidor) bank en direct handelen.

als je het koopt bij websites betaal je vaak hoge commisie.
Aandelen zijn doorgaans idd "veiliger" (maar je kunt net zo goed alles verliezen). Die kennis van de markt is natuurlijk een nonargument - je kunt het ook omdraaien:

"Als je geld wil ga je toch lekker in cryptocurrencies investeren? Veel grotere kans op grote winst en je hoeft geen kennis van aandeelmarkten te hebben" 8)7
Op de market kijken welke nieuwe coins er "vandaag" bijgekomen zijn. Daar 10 Euro op elke nieuwe coin inleggen, en weer "vergeten" voor de komende 5 jaar. Al had je 5 jaar geleden op 200 coins geinvesteerd inclusief de BTC..... je had je geld terugverdiend, en vermoedelijk ook je huis afbetaald.
Ik had in het begin van BTC iets van 50 BTC gemined en toentertijd verkocht voor 23 euro per stuk :(
is het nog waard om nu in the stappen in ETH of te laat? zoja iemand nog een plek waar ik ze veilig kan halen? en wat is de beste wallet bij deze?
Je weet het niet, het blijft speculeren. Persoonlijk heb ik er spijt van niet meer te investeren in Bitcoins nadat deze 100 euro per stuk waren. En al helemaal dat ik ze verkocht heb voor veel te weinig. Ik had nooit verwacht dat de prijs zo hoog zou oplopen. Mogelijk is de ETH prijs ook zo hoog doordat de Bitcoin ook hoog staat. Ik verwacht dat die over een tijdje wel weer een flinke duik maakt. Maar zelfs dan zou ik zeggen: laat het liggen en kijk wat het over 2 jaar waard is.

Is het het waard? Geen idee, dat weet je over een paar jaar. Als je geld kan missen en het geen probleem is om het kwijt te raken, is mijn advies: doen.
Je kan de gok wagen natuurlijk met een bedrag dat je niet erg vindt om te verliezen. Als het dan straks flink omhoog gaat heb je geen spijt. Wordt het niets dan is het ook geen probleem.
Kijk de ETH omhoog plempen :D had toevallig een aantal enkele maanden geleden voor projectje. Verder niet aan gedacht maar nu toch wel een leuk citytripje daardoor _/-\o_
Ja het gaat erg lekker met de crypto's op dit moment. Heb helaas de Bitcoin boot gemist, maar kan mijn geluk nu niet op met ETH en NLG! :D
De bitcoinboot ligt nog rustig in de haven, hoor ;)
Hij ligt in de haven, maar zeker niet rustig. Ik heb het moment meegemaakt dat ik ze kon kopen voor €0,03 en toen dacht "ach nee joh, dat kan sowieso nooit!". En kijk nou eens: €1926,00 voor wel 1 Bitcoin. Ik wil er niet langer over praten.... :P
In de begin dagen waren ze idd geen drol waard. Ik heb er in het begin ooit een paar keer een pizza van gekocht in Amsterdam. Was volgens mij 50 bitcoins per pizza oid. In retrospect de duurste pizza die ik ooit heb gegeten.
De duurste pizza is betaald op 22 mei 2010 met 10000 Bitcoins. Later is dat een feestdag onder de Bitcoin-fans geworden. Vandaag dus ook.
Ik herinner me een verhaal over iemand die in het begin een block van 10.000 BTC had gemined en de computer bij het grofvuil had gedaan 2 jaar later ofzo zonder de BTC te verplaatsen aangezien hij op dat moment zag dat het niet veel waard was...

Die was anders nu multimiljonair geweest :P
Dat hebben wel meer mensen gedaan. Zelf had ik niet 10 000 BTC, maar heb ook in de eerste dagen een paar honderd gemined en daarna niet meer naar omgekeken. Kan er nu niet meer bij helaas:) Op zich niet realistisch om te denken dat je die dingen zo lang zou bewaren. Ik had zelf 100 BTC ook bij 30 euro al verkocht in die tijd. 3000 euro voor een paar dagen minen...
Hij ligt in de haven, maar zeker niet rustig
Ok, laten we zeggen dat ze de airco al hebben aangezet omdat het een beetje druk begint te worden op de boot, maar hij zit nog lang niet vol :+
Ik heb het moment meegemaakt dat ik ze kon kopen voor €0,03 en toen dacht "ach nee joh, dat kan sowieso nooit!"
Datzelfde kon je natuurlijk zeggen bij $20, en weer bij $200. Waarom dan niet bij $2000? :)

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 22 mei 2017 11:24]

Zou jij nu nog inkopen dan? Ik durf niet meer. Ik ben echt bang dat er een moment komt, dat iedereen zijn geld eraf plukt of zoiets. Dit kan nooit lang goed gaan volgens mij.
Ik zit al 3 jaar in de boot ;). Kijk, als ik zou denken dat hij niet verder stijgt, dan zou het verstandig zijn om alles te verkopen en een lekkere winst te pakken. Maar ik denk dat hij in een paar jaar tijd een veelvoud van deze koers gaat zijn.

Daarentegen, we hebben de laatste paar maanden een behoorlijke rally gehad. Ik verwacht tzt wel een correctie, naar iets als $1500 - $1700 oid. Dát zou een goed moment zijn om in te stappen :)
Datzelfde kon je natuurlijk zeggen bij $20, en weer bij $200. Waarom dan niet bij $2000? :)
Ja, daar moet ik je wel gelijk ingeven! Ik ga er toch maar weer eens over nadenken en wachten tot het een beetje gedaald is. Ik dacht dit namelijk ook bij de doorbraak van $1000 in 2013. "Dat kan sowieso alleen nog maar gaan dalen." En nu is het $2000 :P
Als je naar de geschiedenis kijkt is het wel een kwestie van tijd:

- juli 2011: $31
- dec 2011: $2

- april 2013: $266
- mei 2013: $130
- juni 2013: $100

- nov 2013: $1200
- dec 2013: $600

- jan 2014: $1000
- feb 2014: $550

- maart 2015: $200

- jan 2017: $1150
- jan 2017: %750

- april 2017: $1250
- mei 2017: $2000+


De prijs is nu dus op record hoogte en ik zie eigenlijk niet in waarom. Betreffende Bitcoin is er niks noemenswaardig aan de hand.
Precies en ik ben dus ontzettend bang dat het een gigantische bubbel is, die ooit een keer super hard knapt!
Probleem met bitcoin is (/was) dat bepaalde bitcoin exchanges fraudeerde en sommige klanten konden fluiten naar hun bitcoins. Of het verdween of kon niet worden omgewisseld voor fiat valuta zoals euro of dollar etc.

Maar het lijkt er nu steeds sterker op dat bitcoin weergeeft wat voor vertrouwen *men* heeft in de andere valuta. Fiat valuta zoals dollar's of euro's of renminbi hebben geen enkele waarde, sterker nog het is verbonden met schuld. Vandaar de naam fiat omdat wij die valuta "goedkeuren".

Een advies m.b.t. bitcoin: probeer niet regelmatig te verhandelen.
Dan moet je vooral niet investeren. Makkelijk toch?
Klopt, ik heb mij erover heen gezet. Heb net wat XRP's gekocht! :D
Er komt een keer een moment dat ze overstappen van proof of work naar proof of stake. En ik denk op dat moment dat de bubbel helemaal klapt.

Daar willen ze dit jaar bij ethereum ook naar toe.
Maar wanneer is hij helemaal ingestort, hoe weet je dat? Meegaan met de grote jongens?

[Reactie gewijzigd door twicejr op 22 mei 2017 20:23]

Gezien de cryptolockers vlijtig gebruik maken van bitcoins geloof ik dat het wel allemaal nog interessant komt... en we het einde nog niet gezien hebben... De vraag is of de overheden dit allemaal laten passeren, want volledige anonimiteit is natuurlijk vervelend om te taxeren.
Dat argument wordt vaak gegeven, maar het slaat nergens op. Ten eerste is het transactievolume dat van cryptolockers afkomt een fractie op het totale BTC handelsvolume. Daarnaast zitten criminelen niet te wachten op bitcoins, die willen gewoon fiat. Dus die gaan de btc weer verkopen op een exchange, waardoor de koers weer daalt, en dan is die weer terug waar hij was.
Wie verliest dan geld met bakken op BTC ?
Ik snap je vraag niet in de context van onze discussie :?
@svennd gaat er vermoedelijk van uit dat net zoals bij fiat currency er voor een 'winnaar' uiteindelijk in de handel ook een 'verliezer' moet zijn... Op zich klopt het wel, maar niet helemaal aangezien cryptocurrencies een andere type dynamiek hebben en er een onbekende hoeveelheid currency nog te 'minen' valt terwijl bij een 'reguliere' markt er niet zomaar even zonder aankondiging extra waarde bijkomt maar dat een specifieke reden vaak heeft.
en er een onbekende hoeveelheid currency nog te 'minen' valt
Hoeveel er nog te minen valt staat 100% vast.
Je hoeft ook niet meteen 2000 dollar in te leggen omdat ze dat per stuk kosten.

Wat de huidige waarde is maakt dus niet zo veel uit voor het kopen. Wel zou ik dan wachten op de correctie van de stijging van afgelopen week.
Mijn pappie wou niet luisteren toen ik zei dat hij Apple aandelen moest kopen toen Steve Jobs terugkwam. Met grotere probabiliteit was je al je geld kwijt met margin trading of had je een nutteloze munt gekocht.
Via welk exchange kan je NLG te pakken krijgen? Zie het niet op kraken.com staan :)
of gewoon via https://gulden.com/nl/ een aantal kopen en bewaren?

[Reactie gewijzigd door AOC op 22 mei 2017 11:40]

Ik koop ze of bij Nocks of bij Litebit! Ik vind Litebit wel een hele fijne site moet ik eerlijk zeggen. Maar ligt aan de prijs bij wie ik ze op dat moment koop! :)
Ik heb maar iets van 500 euro in NLG zitten momenteel. Ben de coin sinds het begin al in de gaten aan t houden. Wel steeds gedacht zn miner neer te zetten maar niet meer mee bezig geweest

[Reactie gewijzigd door FrontlineCoder op 22 mei 2017 14:03]

Met de G (gulden) gaat het lekker. Ik heb die voor 22 cent gekocht in februari terug en die doen nu op dit moment 58 cent.

Maar momenteel geloof ik iets meer in de Ripple, dit omdat ook de banken en andere financiële instellingen hier mee (gaan) werken.
Die heb ik echt net gekocht, kreeg ook ineens zo'n verhaal onder oren!
Ja maar of de gulden ooit echt gebruikt gaat worden vraag ik me wel af. Veel winkels enzo gebruiken t nu wel maar ik wil t hebben als investering. Zou wat zijn als t ooit boven de euro uitkomt.
Ja maar of de gulden ooit echt gebruikt gaat worden vraag ik me wel af. Veel winkels enzo gebruiken t nu wel maar ik wil t hebben als investering. Zou wat zijn als t ooit boven de euro uitkomt.
Graag.... dan heb ik mijn huis afbetaald. :)
ik heb maar 8000 coins dus nee mijn huis zal niet afbetaald zijn ahah
De BTC is 2000 Euro waard.... You'll never know :)
16.000.000 Euro is een mooi huisje
Ver van de NLG weg blijven zonde van je geld.
Ik hoop dat MaidSafe(Coin) ooit concreter wordt. Ik heb reeds een serieuze winst, maar het kan altijd beter :)
Je kan ook altijd even kijken naar Dogecoins :)
NLG all the way, goed team leuke community en gezonde stijging.
Ik heb voor de "fun" zo'n tienduizend gulden en heb nu 400 - 500 euro winst.
Wat is het voordeel van NLG ten opzichte van Bitcoin?

Ik heb het idee nooit begrepen van een cryptocurrency die gericht is op 1 land of beperkt tot 1 markt. Dankzij die crypto zou het juist universeel en wereldwijd toepasbaar moeten zijn, in plaats van gebonden aan arbitraire regio's of grenzen.

Ik krijg er een beetje een Het Net versus Internet gevoel bij :)
Ja nu al helemaal met de release van PoW2 in Gulden! De ontwikkelaar van Gulden ( Malcolm ) heeft echt een ongelofelijke hoeveelheid kennis van de blockchain. Echt een aanwinst voor Gulden en ik denk dat hij dit jaar NLG naar een nieuw niveau tilt, met bijkomende koersstijging! :D
het is vandaag Bitcoin Pizza Day en ik bestel vanavond gewoon een pizza met mijn bitcoin. Pas nog een kopje koffie afgerekend met Bitcoin .. dus gaat allemaal prima, heb NLG nog nergens gezien als betaalmiddel...
d'r word al maandenlang gedreigd met een hard fork ivm de oplopende transaction time & fees.

Is dat allemaal voor niets?
Winst heb je pas als je verkoopt !
Als ik mijn guldens nu toch inlever, krijg ik er toch direct euro's voor terug?
Maar dat heb je nog niet gedaan dus nog geen winst. Kan ook over 3 seconde niks meer waard zijn dan heb je verlies. Dus je hebt nu alleen virtuele winst.
Ik heb gelukkig al mijn euro's op tijd verkocht. In een periode dat ik er nog redelijk wat Bitcoin voor kreeg.
Ik ben de bank ook dankbaar om de rente op mijn spaargeld vorig jaar naar zo goed als 0 te brengen. Alles omgezet in cryptocoins. Dit weekend een auto gekocht daarmee :p

Maar het kan ook tegenslaan. Hier moet je altijd rekening mee houden. De Ripple en Litecoins die ik gekocht heb zijn sterk gezakt in waarde... De Ethereum maakt het gelukkig goed nu.

Ik twijfelde wel even of ik niet gewoon geld zou lenen voor de nieuwe auto, maar dat geld dan investeren in cryptocoins en de auto daarmee maandelijks afbetalen. Dit leek me echter een te groot risico. En ik zou dan ook niemand aanraden schulden te maken met cryptocoins.
koop niet meer cryptocoins dan je aan geld weg kan gooien is over het algemeen een goede vuistregel.
Ripple sterk in waarde gezakt? Dan heb je precies gekocht op de top van 40 cent?
0.31 :-) Nog steeds meer dan wat hij nu staat dus. Maar niet veel gekocht, dus zeker geen groot verlies. En we wachten gewoon tot die weer gaat stijgen.
dankzij Bitcoin vervroegd met pensioen.. blockchain ftw
Ik heb 3 jaar geleden 1.5 bitcoin gekocht voor $1500.. Dat was na een paar weken geen klap meer waard. In die 3 jaar tijd is het toch opgeklommen, dus zodoende het verkocht. Lesje geleerd, maar nu toch weer tenenkrommend om te zien dat ik weer de boot gemist heb.

[Reactie gewijzigd door pim op 22 mei 2017 13:56]

Ik heb mijn broer 1 bitcoin cadeau gedaan voor zijn trouw.
Denk niet dat ik er 1 terug krijg als ik zou trouwen :p
Ik heb een tijd geleden een paar duizend Ripple coins gekocht via litebit voor 8 cent stuk, je ziet nu wel dat Ethereum veel harder stijgt, maar ik heb van beide hoge verwachtingen. Het blijft uiteindelijk een gokje.
Ik heb zelf een offline wallet aangemaakt maar ik adviseer mensen die bijv veel bitcoins willen kopen om toch een usb stick aan te schaffen zoals nemesis hierboven al aangaf.
Welke offline wallet gebruik jij voor ripple?
Ik heb ze online weggezet, maar offline is natuurlijk wel fijner
De ripple wallet van Rippex: https://rippex.net/carteira-ripple.php#/
zorg er wel even voor dat je wallet in online modus staat bij het overboeken..
Welk Trade platform raden jullie aan die beetje gemakkelijk is? Ben beginner en wil paar euro's inleggen, platform met app ondersteuningen is dan wel handig om makkelijk je winst/verlies in de gaten te kunnen houden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee