Foto's tonen Samsungs cryptowallet-app op Galaxy S10

Er zijn foto's verschenen van de Samsung Blockchain KeyStore, een app op de komende Samsung Galaxy S10 die kan dienen als wallet voor cryptovaluta als bitcoin en ethereum. Eerder ging al het gerucht dat zo'n app er zou komen.

Gebruikers kunnen binnen de app een bestaande wallet importeren of een nieuwe wallet aanmaken, blijkt uit de foto's die Ben Geskin heeft getwitterd. In de app kunnen gebruikers vermoedelijk de status van hun cryptobezittingen zien en transacties doen. Beveiliging loopt via een pincode of via de vingerafdrukscanner van de telefoon.

SamMobile zei vorige maand al dat een dergelijke app eraan zat te komen. Daarbij zou het gaan om een wallet met ondersteuning voor bitcoin, bitcoin cash, ethereum en erc20. Samsung zou geen toegang hebben tot de data en de app zou werken met de standaardmethode van beveiliging, met een wachtwoord van tussen 12 en 24 woorden.

De foto's tonen de app op een Galaxy S10 met een enkele frontcamera in een gat in het scherm rechtsboven. De foto's tonen ook dat de notificatiebalk niet helemaal tot bovenin het scherm doorloopt; de ruimte lijkt te lopen tot de bovenkant van de frontcamera, met een kleine loze ruimte boven de statusiconen. Ook een screenshot laat die loze ruimte zien.

Samsung kondigt de Galaxy S10 aan op 20 februari op een eigen evenement, enkele dagen voor telecombeurs Mobile World Congress. Er komen naar verluidt vier varianten van het toestel: een Galaxy S10E, S10, S10 Plus en een versie met 5g-ondersteuning.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

23-01-2019 • 20:18

69 Linkedin

Reacties (69)

69
66
24
11
0
31
Wijzig sortering
Ik las net al het bericht dat ABN AMRO een crypto wallet onderzoekt... dit soort dingen werken mainstream adoption wel in de hand ! https://www.ad.nl/economi...ouders-kritisch~a1117a13/
Enige reden waarom banken en overheden dit doen is om een vinger in de pap te houden wat wij met ons eigen geld doen. Het is eigenlijk van de zotte dat je niet eens zelf meer mag bepalen wat je met je geld doet. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen
monero en andere fungible coins zijn mogelijk een oplossing tegen het papgeroer van banken/overheid.
12 tot 24 woorden! Volwaardige volzinnen als wachtwoord, in elk geval wel veilig :P
Volgens mij gaat het hier om een zogenaamde seed, waaruit private keys deterministisch berekend kunnen worden. Die seed is gewoon een 256-bits waarde en wordt willekeurig bepaald. De serie woorden is een gestandaardiseerde leesbare representatie van die bits. In ieder geval voor bitcoin en compatible coins is er dus een standaard lijst met 2048 woorden. Dat geeft dus 11 bits per woord. 24 daarvan geeft 264 bits; 8 bits worden gebruikt als foutdetectie.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 23 januari 2019 21:05]

Het mooie is dat je met zo'n seed een volledige wallet kan herstellen. Die wallet bevat dan meerdere adressen en privatekeys. Dus via die set woorden kan je adressen zoals deze herstellen: 1DQ3Zo3gSs8pFnXuHVHRytPCq5fGG8Hbhx. Met als voorbeeld deze privatekey: L226ucVebmxfy1vjSdiAo6dXfnROS5hcZoK6E5UgHjXmKDHzpLeP

De combinatie adres met privatekey geeft toegang tot de balans van dat adres op de blockchain en de mogelijkheid om daar transacties mee te doen. Die seed herstelt met die set woorden dus meerdere van deze combinaties van adressen en privatekeys. Verder is dit systeem van privatekeys ook zo veilig dat het onmogelijk is een privatekey bij een adres te zoeken. Alle adressen zijn publiek bekend met als voorbeeld deze waar voor zo'n 300 miljoen dollar aan BTC op staat: 183hmJGRuTEi2YDCWy5iozY8rZtFwVgahM. Alleen de privatekey er bij zoeken kost met huidige computers meer tijd dan dat het universum zal bestaan. Mogelijk kunnen quantumcomputers dit in de toekomst wel doen, maar tegen die tijd kunnen er ook updates worden doorgevoerd om dat onmogelijk te maken.
Mochimo is daarmee bezig schijnt.
Ik vraag me dus al heel lang af in hoeverre deze seed is. Als het inderdaad klopt dat er 2048 woorden per positie mogelijk is en je hebt 24 posities in een volledige zin, dan heb je 2048 * 24 = 49.152 mogelijkheden. Volgens mij bestaan er ook meer wallets als deze 49.152. Dus ik snap het eigenlijk niet. :)
Het is 2048^24 , iets meer dus ;)
Idd :). 2048^24 = (2^11)^24 = 2^(11*24) = 2^264 mogelijkheden. Voldoende voor een 256-bits seed dus.
Dan snap ik het. Dankjewel. :)
Het ligt er aan hoe ze het opslaan. Ik neem aan dat ze niet je private keys op de data partitie opslaan...
Ze zullen waarschijnlijk een aparte chip gebruiken om de keys op te slaan welke alleen kan signen, maar die niet de keys vrijgeeft (ala Ledger of Trezor), met een extra authenticatie laag (in de vorm van pin of wachtwoord) er over heen.

Het is iig geen BitFi die alle keys gewoon vrolijk in het geheugen hield...

Daarnaast is 12/24/36 woorden een BIP39 standaard in crypto. Met 5 woorden kom je er niet (en is natuurlijk vrij eenvoudig te bruteforcen zonder dat je de telefoon in handen hebt).

[Reactie gewijzigd door OverSoft op 24 januari 2019 08:58]

Heeft niks te maken met de beveiliging van je wallet. Net zoals een bank app.
Ziet er indrukwekkend uit! Ik ga ervan uit dat de S10 succesvol gaat worden! :)
Android Pie voor Samsung gebruikers is wel echt een grote tegenvaller helaas!
Vind ik zelf ook wel. (S9+ gebruiker hier)
Een aantal dingen die wel konden, kunnen niet meer.

Zo is de fullscreen modus vanuit de navbar is bijvoorbeeld weg. Erg jammer.
Ook hier een S9+ gebruiker. Je zei:
Zo is de fullscreen modus vanuit de navbar is bijvoorbeeld weg.
Wat is bij jou de navbar? De bar aan de zijkant? of aan de onderkant?
Ik had / heb nog steeds, geen fullscreen optie, in Oreo als in Pie, dus wat bedoel je?
In Oreo had je aan de onderste navbar, rechts de optie (het puntje) om die balk helemaal te doen verdwijnen.

https://www.samsung.com/a...-show-the-navigation-bar/

Die is, voor zover ik kan nagaan, weg.
Bedankt man, nu begrijp ik je. :*)
Waarom een tegenvaller? Ben er gewoon blij mee. Heeft misschien wat kleine tweaks nodig maar verder gewoon top.
De telefoon is minder gebruiksvriendelijk geworden en vertoont op bepaalde momenten onnodig lagg wat voorheen niet was op Oreo. Bepaalde settings, stijl en vormgeving vind ik niet fijn en ook niet echt bij het karakter van Samsung passen. Er zullen zeker meer tweaks nodig zijn. Bijvoorbeeld voor een note 9 gebruiker zijn de multi-task toepassing moeilijker in gebruik bij Pie.
Eigenaar van een Galaxy 9+,
Kan je de laatst zin in begrijpbaar Nederlands beschrijven,
want ik weet echt niet wat je bedoeld:
... Er zullen zeker meer tweaks nodig zijn. Bijvoorbeeld voor een note 9 gebruiker zijn de multi-task toepassing moeilijker in gebruik bij Pie.
Ik heb ondanks geüpgrade, en
ik zie niet echt in wat je bedoeld dat Oreo beter is dan Pie,
so please explain.
Bij de note 9 gebruik ik bijvoorbeeld vaak de multi-task features. Op Oreo draaide dit soepel en was het gemakkelijk ik gebruik. Nu echter in Pie als ik bijvoorbeeld Multi-window open zijn er meer handelingen vereist die voorheen makkelijker en soepelere gingen zonder lagg, wat helaas bij Pie wel het geval is.

Nog iets wat mij zeer irriteert is dat vanuit het meldingsvenster bij wifi normaal automatisch gescanned wordt naar nieuwe netwerken maar echter nu duurt dit langer of moet je eerst op details klikken voordat die de netwerken scanned. (daarbij extra handeling omhoog vegen werkt niet je moet eerst op gereed klikken en dan omhoog vegen...)

[Reactie gewijzigd door jelinb op 24 januari 2019 14:53]

Geïnteresseerd:
Hoe werken de multi task features bij mijn Samsung G.S9+ ??
Ik weet dat oprecht niet, en zou het wel graag willen weten.....
Ik heb de S9 + niet gehad alleen de s8 en note 8 verder maar in Pie moet je in ieder geval eerst op recente apps weergeven en dan boven op de applicatie pictogram klikken dan krijg je de opties te zien voor multi window welke je allemaal kan gebruiken.
Thanks man, weer wat geleerd! :D ;)

[Reactie gewijzigd door HoeZoWie op 25 januari 2019 12:29]

Heb je dat ervaren, of van Samsung gebruikers gehoord? Ik heb zelf geen Samsung, maar ik heb begrepen dat er veel vernieuwd is, o.a. een donkere modus en betere bruikbaarheid op grotere schermen.
Ja heb het zelf ervaren, ik heb de note 9 geupgrade. Maar vind de update echt waardeloos voor zo een prachtige telefoon. gebruik al jaren Samsung, maar de update is bijna geen samsung meer te noemen..

[Reactie gewijzigd door jelinb op 24 januari 2019 09:02]

Ik ben er juist erg blij mee, op mn S8+ een stuk prettiger dan Oreo.
Waarom voor jou een tegenvaller?
De telefoon is minder gebruiksvriendelijk geworden en vertoont op bepaalde momenten onnodig lagg wat voorheen niet was op Oreo. Bepaalde settings, stijl en vormgeving vind ik niet fijn en ook niet echt bij het karakter van Samsung passen.
Hoe heb je het op je S8+ gekregen? Gewoon geroot?
Mits je de Januari beveiliging update nog niet hebt geïnstalleerd, kun je de Android Pie Beta 1 flashen via Odin. Zie link van XDA hieronder:
SM-G950F & SM-G955F Android Pie Beta 1
:)
Mits je de Januari beveiliging update nog niet hebt geïnstalleerd, kun je de Android Pie Beta 1 flashen via Odin. Zie link van XDA hieronder:
SM-G950F & SM-G955F Android Pie Beta 1
Zo dus :)

Flashen via Odin is btw niet nodig als je nog op December patch zit.
Gewoon de update.zip downloaden en op je SD kaart zetten. Dan je telefoon rebooten in recovery, en kiezen voor install update from SD. Stuk gemakkelijker imo.

Edit: Beta 2 komt nu net uit.

[Reactie gewijzigd door Kapitein187 op 24 januari 2019 10:37]

Nee die camera zit veel te laag.
Als er ook een model komt zonder frontcamera, zou dat best wel eens kunnen kloppen.
Omdat de meeste mensen privacy als interessant zien?
Of omdat niet iedereen een frontcamera nodig heeft/gebruikt?
90 %(als het niet meer is) maakt selfies, dus denk dat het makkelijker en goedkoper is per model gewoon wel een camera te hebben ipv van 2 modellen onderhouden.
Waar haal jij die 90% vandaan? Onder jeugdigen klopt dat wellicht, maar van mijn generatie maakt vrijwel niemand selfies.
Jouw generatie is de 50 plus generatie? Dan zit je in een kleine bubble, ik moet veel reizen voor mijn werk, soms gaat dat ook via het OV ed. en overal waar ik kom zie ik ook oudere mensen helemaal hip willen zijn.
Als je met het OV reist, kan ik mij voorstellen dat je denkt dat 90% van de mensen selfies maakt. Ik ben zelf van de generatie 30+ en ken vrijwel niemand die (regelmatig) selfies maakt. Niet van mijn vrienden en niemand op het werk.
Ook buiten het OV zie ik het hoor. Ook op school pleinen als ik de kleintjes moet halen enzo.
Alhoewel ik enthousiast bent over crypto technologie en zelf ook een aantal coins heb, is het natuurlijk niks dat Samsung weer een app opdringt. Zeker met zoiets als dit waar niet veel mensen gebruik van maken.

Sommigen zullen zeggen dat dit onderdeel is van de adoptatie van crypto maar dit kan ook opgedrongen irritant overkomen op Joe the Plummer.
Langzaam gaat de massa ook bij komen.
Als je bedenkt hoeveel samsung wel niet verkoopt
Dus als je slachtoffer van overval/diefstal of gewoon je telefoon hebt verloren ben je meer kwijt dan verzekeraar zal gaan vergoeden.

Cryptowallet moet bij reguliere bank staan zodat je bescherming hebt.
Dus als je slachtoffer van overval/diefstal of gewoon je telefoon hebt verloren ben je meer kwijt dan verzekeraar zal gaan vergoeden.

Cryptowallet moet bij reguliere bank staan zodat je bescherming hebt.
telefoon gewoon goed beveiligen, dan hebben mensen er niks aan als ze hem van je stelen.

Als je alleen in je telefoon kan via scannen van je vinger of oog of gezicht dan weet je dat ze er niet heel veel mee kunnen, ook kan je sommige telefoons op afstand 'blokkeren', weet alleen niet uit mijn hoofd welke telefoons dat zijn.
Ook bestaan daar applicaties voor. Zelf ben ik gebruiker van 'Cerberus' werkt prima en gelukkig nog nooit gebruik van hoeven maken. Ook handig als je telefoon ooit zoek is.
Sowieso moeten mensen er eerst in zien te komen. Los van dat kan je wanneer je de telefoon kwijt zou raken ook de coins verzenden naar een nieuwe wallet als je gewoon netjes een backup maakt. Telefoon kwijt is coins kwijt hoeft echt niet zo te zijn. Moet er trouwens niet aan denken een wallet bij een bank te hebben, crypto is nou juist gemaakt om geen banken nodig te hebben.
Moet er trouwens niet aan denken een wallet bij een bank te hebben, crypto is nou juist gemaakt om geen banken nodig te hebben.
Je zou kunnen stellen dat met deze app Samsung de plek van bank inneemt...
Dat is de app zien als een bank, maar dat is met crypto in het algemeen zo. Je hebt alleen een stukje software nodig om transacties op de blockchain te kunnen uitvoeren en kan je sleutels voor die transacties gewoon in eigen beheer hebben.

[Reactie gewijzigd door PilatuS op 23 januari 2019 21:50]

Het punt van cryptos zit hem net in het eliterenners van tusseninstanties zoals oa banken...
Als je geen backup hebt van de seed klopt dat idd, en daarom wordt er altijd aangeraden om die te maken en ergens veilig op te bergen. Liefst met enige redundantie.

Met Shamir kun je de seed opdelen in n verschillende delen waarvan je er slechts k moet hebben om de sleutel te kunnen reconstrueren. Met een 2-out-of-3 constructie ben je zo redelijk beveiligd tegen verlies of diefstal. Dan leg je bijvoorbeeld een deel thuis, een deel bij je ouders en een deel in een kluis bij een bank. Gaat er 1 locatie in rook op dan ben je nog niet verloren. Wordt er 1 deel gestolen dan kan de dief daar ook nog niet direct iets mee.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 23 januari 2019 21:33]

Cryptowallet moet bij reguliere bank staan zodat je bescherming hebt.
Niemand houdt je tegen het niet te gebruiken en te uninstallen of disablen en je coins waar dan ook te stallen...

Daarnaast ben je echt wel superdom bezig als je je crypto alleen op je telefoon bewaard. En superdom is dan nog een understatement...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 januari 2019 07:09]

Cryptowallet moet bij de reguliere bank staan zodat je beschermt word. Als er iets wel fraude is dan is het wel de overheid en de banken.

Ik word er niet koud van als me telefoon word gestoren met mijn crypto er op. Ik heb zelf een cold wallet. En ik maak alleen crypto over naar me telefoon als ik het nodig heb. En als het gestolen is kan ik het altijd me wallet restoren op een andere telefoon/computer of wat dan ook.
Misschien moet je je toch even inlezen in hoe het hele gedoe met cryptos en wallets precies werkt.
Je assets staan niet daadwerkelijk op het mobieltje. Alleen het recht/toegang tot de assets. Met jouw beredenering ben je je geld op je 'normale' bankrekening ook kwijt omdat je een bankieren-app hebt geïnstalleerd.
ICESAVE heeft aangetoond dat depositogarantiestelsel werkt. Dus tot 100K hoeft men zich geen zorgen te maken.
Dat lag anders. De dekking was 20K door banken en 20K door de overheid van de bank. De helft had dus door de IJslandse overheid vergoed moeten worden, maar die kon dat niet. Pech dus en onderdeel van het risico.

Echter, er waren nogal wat gemeentes die wel wat risico accepteerden voor een puike 5.5% rente en die hadden flink wat geld in Ijsland gestald. Toen dat mis ging heeft de Nederlandse overheid de miljoenen vergoed. Van belastinggeld, en bovendien met 5.5% rente (!). Dat geld is later weer bij IJsland gedeclareerd. Maar, het had eigenlijk verdampt moeten zijn volgens het depositogarantiestelsel.
Wordt tijd dat ze eens verder kijken dan ETH welke nog vol met flaws zit dankzij hun eigen code. Zo is Stratis met hun C# code veel toegankelijker voor coders dankzij hun .NET implementatie en de uitkomende Unity3d SDK.

Wel goed om te zien dat Samsung crypto wilt gaan ondersteunen, maar had ook niet anders verwacht van een Zuid Koreaans bedrijf. Zuid koreanen zijn helemaal leip van crypto.
Het lijkt een bewuste leak, omdat de onderkant van de het scherm/onderste bezel nu net niet in beeld is, en die is nu net ff groter dan de indruk die nu wordt gewekt.
Jouw bericht lijk juist bewust de boel te misleiden. De onderkant zou volgens de leaks dunner zijn dan die van Huawei en die van Apple.
Nou, als ik het goed bekijk is de onder bezel net zo dun als de boven bezel, en die is dikker dan de onder bezel van Apple.
Nee hoor. Nieuwe Galaxy hebben op alle leaks gewoon nog steeds een chin die dikker is dat Apples implementatie.
Even gewoon over die foto's.. wat ik niet snap waarom niet gewoon in de midden..

Nu ben je gewoon veel meer ruimte kwijt.. want rechts van de hole wordt totaal niet gebruikt. Terwijl als je in de midden zit je er beide kanten er vlak om heen kunt gaan

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee