×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste nieuwssite, beste prijsvergelijker en beste community! Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers en maak kans op mooie prijzen!

Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Ziggo onderzoekt meldingen over verbindingsproblemen met Google-diensten

Door , 295 reacties, submitter: Jelle

Een Ziggo-woordvoerder laat aan Tweakers weten dat het bedrijf berichten over problemen met verbindingen naar Google diensten onderzoekt. De provider is tot nu niet in staat om de problemen te reproduceren, waardoor een oplossing nog niet op handen lijkt.

Verschillende Ziggo-klanten maken op het forum van Tweakers en op Twitter melding van de problemen, die vooral te maken lijken te hebben met de bereikbaarheid van Google-diensten als YouTube en de zoekmachine zelf. Zo laden bepaalde pagina's zeer traag of helemaal niet volgens de gebruikers. Een Ziggo-woordvoerder laat aan Tweakers weten dat het bedrijf via verschillende kanalen op de hoogte is van de problemen.

Het lukt de provider tot nu toe niet om de verschijnselen te reproduceren. Volgens Ziggo hebben klanten niet permanent last, maar doen de problemen zich met tussenpozen voor. De provider schat in dat het aantal klanten dat daadwerkelijk last heeft van de problemen zeer klein is en spreekt van 'enkele tientallen meldingen'. Ziggo heeft klanten die getroffen zijn gevraagd om traceroutes en ip-adressen door te sturen.

Aan de hand daarvan wil de provider onderzoeken of de oorzaak te achterhalen is. Tot dat gebeurt lijkt het onwaarschijnlijk dat er een oplossing komt. Getroffen klanten zeggen sinds enkele dagen last te hebben van de verschijnselen. Het aanpassen van de dns-instellingen lijkt geen effect te hebben. Ziggo zegt samen met Google de oorzaak van het probleem te onderzoeken.

Ziggo-Google

Heb je problemen bij het openen van Google-diensten?

Ja
63,8%
Ik zit niet bij Ziggo, maar ik wil wel op een antwoord klikken, dus ik kies deze
18,2%
Nee
17,9%

Stemmen: 11.912
Deze poll is gesloten

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

10-04-2017 • 15:33

295 Linkedin Google+

Submitter: Jelle

Reacties (295)

Wijzig sortering
Weet niet of dit een Ziggo probleem is. Zie met KPN Glas en 4G ook wat haperingen naar Google en verbindingen, vooral naar de USA als die over AMSIX/LIPEX lopen.

Ook Tweakers blijft soms een paar seconden hangen, misschien vanwege Google diensten waar t op leunt? (Kan ik mobiel niet traceren.) Als die dan moeilijk laden kan de hele pagegen tijd in elkaar storten.

Kan dus best dat t probleem bij de routing van Google ergens misgaat. Tis idd sporadisch, en t helpt niet dat je steeds nieuwe servers selecteert; heb alleen nog niets kunnen forceren omdat niet te achterhalen viel so far welke route irritant bezig is.

Mind you, de problemen zijn lang niet zo erg en extreem als hier over Ziggo vermeldt wordt - maar t is wel toevallig dat zowel KPN als Ziggo sinds Vrijdag soms wat raar doen met Google diensten. Dat 't bij Ziggo veel erger is kan allerlei oorzaken hebben, zoals hun netwerk dat vaker de kortste route naar de problematische netwerken gooit - en KPN minder vaak omdat daar een ander netwerk (dat wel goed functioneert) vaker de kortste route is.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 10 april 2017 16:28]

Hier op KPN Glas dezelfde problemen. Het voelt erg als wat er vorig jaar speelde: nieuws: Internetknooppunt AMS-IX kampt met uitval - update 2
Bijna dezelfde dagelijkse grafiek ook op de statistieken pagina als bij de door jou aangegeven storing. Een terugval van het netwerkverkeer tot het nulpunt rond 7 uur vanmorgen.
Ik heb al dagen hetzelfde probleem. Vooral bij diensten als Youtube op Android apparaten.
Als ik via VPN verbinding heb komen deze problemen nauwelijks voor. Mijn aanraden voor mensen die dit ook hebben is om desnoods VPN te gebruiken als je er last van hebt (en de mogelijkheid hebt).
Tot dit artikel was ik er zelf van overtuigd dat het mijn router was, maar blijkbaar niet dus. Er zitten vaak timeouts tussen van rond de 5 seconden. Of het afspelen van video stopt. Misschien dat dit probleem zich dan ook meer in het UDP protocol voordoet dan TCP? Het duurt vaak erg lang voordat content geladen wordt. Afbeeldingen en video vooral.
Ook Tweakers blijft soms een paar seconden hangen, misschien vanwege Google diensten waar t op leunt?
De halve wereld leunt natuurlijk op Google analytics dus dat zou zomaar kunnen.
Google Analytis werkt als sinds jaar en dag asynchroon wat inmiddels elke browser ook zo een beetje wel ondersteund. Dus dat zo het laden van een pagina niet moeten vertragen.
Ik heb het de afgelopen 2 dagen ook gemerkt ja.

- probeer pagina te laden... duurt lang.. *server niet gevonden*
- probeer nogmaals dezelfde pagina te laden, laad meteen

Of het alleen met google websites is weet ik niet, had er nl. ook gewoon last van met dingen als facebook, twitch, tweakers, noem maar op...

Ik maak geen gebruik van Ziggo DNS servers, maar wl van die van google (8.8.8.8 en 8.8.4.4)

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 10 april 2017 20:55]

Ik gebruik(te) ook de Google DNS servers, en kreeg bij een gemiddelde DNS lookup wisselende resultaten. Soms kreeg ik alleen een IPv6 adres terug (waar ik niets mee kan omdat ik alles op v4 heb draaien), soms een timeout en soms netjes een IPv4 adres. Het viel mij op dat zelfs wanneer ik een adres kreeg, dit soms best wel even kon duren.

Inmiddels heb ik de Google DNS maar weer vervangen de DNS die Ziggo standaard meestuurt en de problemen lijken opgelost. Krijg geen time-outs meer en de lookups lijken ook een stuk sneller. Heb tot nu toe geen time-outs meer gehad in mijn lookups.

Het betrof hier overigens lookups van zowel Google diensten, als lookups van non-google diensten/sites zoals Nu.nl.
Ik heb exact hetzelfde probleem!
Precies hetzelfde hier, ook Ziggo.
Dacht dat het aan mijn mobiel lag, totdat ik dit artikel las…
Ik herken wat je zegt. Ik heb een paar tracerts uitgevoerd en van het weekend werd ik soms 4 keer de oceaan over gestuurd.
Vanaf de telefoon met 4G (kpn netwerk) merk ik inderdaad ook dat Google soms gewoon niet laadt. Herladen na een paar seconden en alles werkt weer. Of dit aan mijn telefoon ligt of een groter probleem is geen idee.. (niet in detail uitgezocht)

Niet extreem storend, beetje vergelijkbaar met 4G vanuit de trein, maar toen ik je bericht las moest ik er aan denken :)

Edit: op mijn Ziggo verbinding thuis geen klachten overigens (ziggo-ziggo, niet voormalig iets anders)

[Reactie gewijzigd door kjast op 10 april 2017 17:16]

Hier een screenshot van Firefox' network (timings) view. Google doet hier 34 seconden over de redirect.

http://imgur.com/0OFn59r
Het probleem is groter, ik had er ook last van en ik woon in Malta. Iets van een DNS foutmelding ofzo, maar niets wat F5 niet binnen een minuutje op kon lossen.
Er zit een verschil tussen haperen en gewoonweg niet laden. Google laad af en toe gewoon helemaal niet hier, of duurt een halve minuut. Ook veel sites die van Google als CDN oid afhangen werken gewoon niet.

(daar zit je dan met een groot deel van je school documenten in Drive :+ )
Met LocalCDN heb ik daar toch een stuk minder last van. https://chrome.google.com...diaapcideaajjaklpmdpcdapg
Ook over VPN dezelfde problematiek gehad afgelopen dagen met Google. Soms zelfs de vreemde melding dat er iets goed mis is met mijn netwerk :?
Ik had eerder dit jaar een soortgelijk probleem bij KPN Glas. Bleek toen deels op te lossen door IPV6 uit te schakelen op mijn Experiabox. Problemen speelden ook voornamelijk met Google-diensten, traag ladende websites etc.
Blij dit te lezen; begon al aan mezelf te twijfelen: meerdere dns servers geprobeerd. modem + pfsense firewall reboot. Niets helpt...

-edit: https everywhere plugin uitgeschakeld, lijkt nu beter werkbaar. Of wellicht lijkt dit maar zo...

-edit 2: nope, maakt geen reet uit

[Reactie gewijzigd door terradrone op 10 april 2017 21:18]

Volgens mij is het zo dat Google geografische caches heeft staan, ook binnen Europa. Dus je wordt lang niet voor iedere query naar de VS gestuurd.

Natuurlijk kan het dan nog steeds een routing issue zijn.
Ik heb hier op KPN VDSL2 ook zulke issues ervaren sinds zaterdag... Looking up google is waar het hapert bij het bezoeken van pagina's, even CTRL-F5-en en dan schiet hij er wel doorheen.

Dacht eerst dat het aan mijn adblockers lag.. Bij gewoon gamen, FTP-traffic en discord werkte alles nl gewoon perfect.
Wij gebruiken Ziggo zakelijk en Google diensten ook zakelijk. Afgelopen paar dagen regelmatig DNS fouten naar Google, opnieuw moeten inloggen bij Google en inderdaad dat sommige sites langzamer laden (sites waarvan ik weet dat ze Google tracking diensten gebruiken). Zelfs Google.nl is bij mij niet te bereiken in eerste instantie, bij een refresh dan weer wel. Geen probleem om Google.com te bereiken overigens.

En zoals eerder aangegeven, problemen zijn sporadisch.
Damn! Ik ben dan toch niet helemaal gek. Sinds vrijdag middag/zaterdag heb ik ook klachten, maar kon steeds niet mijn vinger erop leggen. Verklaart ook waarom mijn zabbix installatie google dns ziet flapperen denk ik.
Hier in Zwolle gemiddeld 1,8% packet loss naar Google-diensten (8.8.8.8 en gmail.com). Om de zoveel tientallen pings dropt er een pakketje.
Pings naar tweakers.net geven 0% packet loss.
Modem: TC7210 in bridge modus, bekabeld direct naar iMac via nieuwste Airport Extreme.

Hier een mtr naar 8.8.8.8:
http://imgur.com/a/BAob8

Hier een mtr naar gmail.com:
http://imgur.com/a/EDPtr

[Reactie gewijzigd door Hans van Eijsden op 10 april 2017 15:58]

Bij die 2e is geen sprake van packetloss, want alle pakketjes komen op de laatste hop aan. Dat intermediate hops af en toe geen icmp reply geven kan allerlei redenen hebben, daar is een router helemaal niet toe verplicht. Zolang je doel-host niet ook dezelfde loss geeft dan betekent het dus dat pakketjes naar/van die host geen problemen ondervinden.

En wat betreft je 1e mtr, ook Google's DNS servers geven niet gegarandeerd antwoord op pings (of ander ICMP-verkeer), voor een beter beeld zou je bv elke seconde een dns query kunnen sturen. Of voor gmail een SMTP banner ophalen bv.
Ik heb mijn DNS veranderd naar die van Verisign

Nog steeds US-Based, maargoed, dat is het meeste wel.
Verder loopt mijn internetverkeer nu al een paar dagen over de NLserver van OctaneVPN, hoop dat het iig snel is opgelost

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 10 april 2017 17:16]

Een DNS server in de VS? 100ms vertraging bij iedere domain lookup, no thanks. Wat is er mis met de DNS van je provider?
De storingen gemist de afgelopen periode ?
Al een paar keer de ziggoDNS in de war.
8.8.8.8 die nu even niet lekker soepel is ... dan stap ik inderdaad over.

Ik/wij gamen niet, interrwebs en andere zaken werken prima ondanks die 100ms
Ik heb geen ziggo, dus ook geen last van dns-storingen :+
Maar gamen is juist iets waar je dns *niet* (of nauwelijks) bij nodig hebt. Dat gaat allemaal op IP adressen (op misschien een master-server na). Waar je dns-problemen vooral bij merkt is webbrowsen en het bezoeken van pagina's die veel content van externe domeinen laden. Zoals de meeste sites tegenwoordig, die allemaal "gratis" (betaald met je privacy) services van google en social media integreren. Een adblocker zal al een hoop goeds doen voor de snelheid, door het sterk reduceren van het aantal op te zoeken domeinen.
Gebruik dan OpenDNS oid, die hebben servers over de hele wereld. Al lijkt een tracert voor de DNS servers van Verisign in Londen uit te komen, met een prima ping in tegenstelling met iemand anders meld:
8 10 ms 9 ms 8 ms 0.ae0.r2.edge-fo.lon3.verisign.com [199.7.58.161]
9 9 ms 9 ms 8 ms recpubns1.nstld.net [64.6.64.6]

[Reactie gewijzigd door Dykam op 11 april 2017 00:11]

DNS servers van OpenNIC gebruiken kan ook https://www.opennicproject.org/
Heb ook koekelproblemen via dns van Freenom http://www.freenom.com/nl/index.html
Same here, ik had specifiek moeite met Youtube en google zoekopdrachten. Duckduckgo etc verloopt wel allemaal prima.

Ik had al wat dingen uitgesloten op het LAN, maar dat de ISP hier problemen mee zou hebben zou ik niet 1 2 3 hebben gezegd.
Zelfde hier, merkte het vanaf vrijdag. Dacht dat een router reset wel eens de oplossing kon zijn maar mooi weer afgelopen dagen dus had dit nog niet geprobeerd. 8-)
Yep, zelfde hier. Dacht dat het aan mij lag dus alles geprobeerd maar geen verbetering.

Dacht al dat ik gek werd en het aan mij lag dus ben allang blij dat er meer meldingen zijn :')

[Reactie gewijzigd door World Eater op 10 april 2017 20:30]

Ik heb zelf sinds vandaag bijzonder veel last van het feit dat Google traag is. Ook bepaalde andere niet aan Google gerelateerde websites zijn vandaag niet bepaald snel.
Misschien gebruiken die wel Google Fonts of andere webtools van Google, waardoor ook het laden van websites die niet direct gerelateerd aan Google zijn, maar wel Google tools gebruiken, langzamer laden.
Idd ik zie soms dat google fonts nog ingeladen worden op sommige sites, maar heb nu ook twijfels of de dns van google het goed doet
Het is mij de afgelopen twee weken wl opgevallen dat googleapis regelmatig extreem langzaam laden en daarna een time-out veroorzaken.
Als je via google search gaat dan hit je eerst de google servers (tracking meuk), dus wellicht is dat het?
Ik heb het ook, erg irritant met zoeken :p
Hier ook last. Youtube video's die amper laden, Google zoekmachine die niet goed werkt, etc. Wist dat er vorige week een storing was geweest dus heb de modem + router al reset maar mocht niet baten. Devices opnieuw opgestart en mijn internetsnelheid nagekeken.

Dit verklaart een hoop.
ah, dat is het dus...

Maar ik had het vooral via de youtube app op de (smart)tv, via ipad ging het wel...
En ik maar denken dat het aan mijn UPC TC7200 modem lag met z'n 203 dagen uptime inmiddels. (patchen ze niks meer? :+)

Al lijkt het modem nu wel na een aantal navigaties op het interne configuratiepaneel vast te lopen op m'n huidige lokale ip adres, waarna hij connecties tijdelijk negeert, maar weer niet op een ander lokaal ip, kan wel gewoon internetten.

Misschien maar eens een keer rebooten...
Inderdaad, ik dacht dat het aan mij lag. Maar Tweakers was wel snel :+
Vreselijk traag is ook het installeren van apps via Google Play, en inloggen ook. Ik kies weer een goeie dag uit om een nieuw rommetje te installeren
Same here, net mn nieuwe telefoon ontvangen. Ik ben al sinds 20:00 bezig om m'n apps gerestored te krijgen :( nu na 5 uur op 50%. Downloaden uit de play store gaat gemiddeld met 5kb/s.

Dacht al dat ik gek werd maar snap nu waar het aan ligt.
Ik heb ook issues sinds een paar dagen, dacht dat het aan het brakke WiFi van de modem lag!
Idem hier dacht al dat het een m'n pi lag, router, echt maar het is dus ziggo zelf!
Exact hetzelfde hiero in Utrecht, bemerkte het vooral op mijn telefoon. Ik ben uit narigheid maar alles over de 4G (T-Mobile) gaan doen. Met gamen had ik nergens last van en verder weinig achter de PC gezeten. Vanavond met deze kennis in het achterhoofd maar eens zien of het nogsteeds zo is.

Ik denk dat een hoop mensen deze problemen niet zo snel aan de provider zullen toewijzen waardoor de omvang onder de pet blijft. Aan de hoeveelheid reacties hier blijkt al anders.

Keep us posted!
Googel en YouTube laden langzaam of niet.
Sommige websites laten ineens de foto's niet meer zijn of het duurt heel lang.
Een aantal site willen helemaal niet laden maar, ik ontdekte dat als je de s van https weghaalt dat het dan ineens wel gaat!

We hebben op de pi-hole tijdelijk een ander DNS ingesteld, dat lijkt iets te doen.

[Reactie gewijzigd door mailtrain op 10 april 2017 16:43]

Hier ook. De blik op de gezichten van mensen als www.google.com het niet doet :p "Huh.. is het internet kapot?" haha :)
Hmm op KPN-glas hier en we hebben dezelfde issues. Dit zal toch niet hetzelfde zijn als vorig jaar: nieuws: Internetknooppunt AMS-IX kampt met uitval - update 2
Ik heb nergens last van google diensten (zowel ziggo niet als kpn glas niet), ik heb wel andere sites die het laaaaanngggggzaaaaaammmmm doen :) o.a. abn amro maar dat kan ook aan hun liggen ;) zou niet de eerste keer zijn.
Ik vraag mij af of het echt specifiek alleen om Ziggo klanten gaat.
Laatst had ik ook problemen met google diensten, maar dat lag toen niet aan Ziggo:
https://news.ycombinator.com/item?id=13892431

Google Has Broken Chrome for Dutch Users (cannot Visit Google.com)

Users cannot visit google.com or google.nl in The Netherlands on Chrome in the latest update, our whole company is experiencing this issue since this morning.
For those experiencing this issue, disable the following setting in chrome://flags/ :

Experimental QUIC protocol Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Android Enable experimental QUIC protocol support. #enable-quic
Lijkt me wel hoor,
ikzelf gebruikt nooit Chrome en heb ook al een tijdje problemen met Ziggo connecties.

Niet alleen met Google diensten maar ook met andere zoals nu, Tweakers, connectie eigen server en nog wat andere zaken.

[Reactie gewijzigd door rvt1 op 10 april 2017 18:04]

Heeft Ziggo het ooit goed gedaan dan? Bij het aansluiten ging het al mis bij mij en vorige maand heb ik dan na bijna 2 jaar toch maar weer opgezegd, en zelfs dat ging "mis" waardoor 5 minuten na mijn telefoontje internet definitief eruit knalde. Blijkbaar had de telefoniste iets verkeerds aangeklikt.

In mijn ogen zegt dit alles over Ziggo, en de "deskundigheid".. ik wens iedereen veel sterkte! O+
Oh kan ik eindelijk stoppen met zoeken... is al 2 a 3 dagen zo..
En ik maar routers resetten en googlen of google down was :+
Gisteren ook alles uit en aan gezet, vrouw klaagde dat haar mail elke keer niet goed binnen kwam. Zeg zelf ook dat youtube op telefoon vaak bleef hangen (terwijl een speedtest gewoon een goede snelheid gaf).

Hopelijk kunnen ze dit snel oplossen want het is erg irritant.
Googlen of Google down was? :/
Routing issue; reverten van routing tables op mijn firewall naar de staat van 3 dagen terug lost het probleem voor mij op...
Knullig dat ze dit na 3 dagen niet weten, maar logisch als ik aangeef dat wanneer ik dit poogde te melden het geenszins werd aangenomen omdat nog niet honderden klanten vergelijkbare tekenen hadden gemeld... ik ga hier niet meer moeite in steken dan mijn tabellen reverten wanneer nodig.
Wel knap als jij met instellingen op jou firewall de routering van het verkeer richting Google bij Ziggo kan benvloeden. Voor jou firewall is er namelijk maar 1 route richting Google en dat is de gateway bij Ziggo.
Precies dit ja. Uit eindelijk komt het verkeer weer terug vanuit de zelfde DSLAM over het zelfde DSL adertje :P Hoe wil je verkeer in hemelsnaam anders laten routeren.
Sinds wanneer gebruikt Ziggo DSLAMs en DSL aders?
Ja inderdaad mij ook een raadsel, zowel route sessies als arp cache zijn alleen de informatie van hem tot aan de eerste route node bij ziggo.
Misschien handig als je kunt uitleggen wat je precies in je tabellen hebt gezien wat is veranderd, schijnbaar is Ziggo in de veronderstelling dat er geen issue is, hooguit voor een 10-tal mensen, terwijl we hier al over honderden spreken.
Het is complete onzin wat hij daar schrijft. Zoals een andere gebruiker al opmerkt, je routing-table lokaal zal alleen de default route (0.0.0.0/0) naar buiten hebben staan richting de eerst volgende layer 3 hop van Ziggo. Deze gateway wordt door de DHCP server van Ziggo meegestuurd en kan je zelf niet aanpassen (nou ja, kan wel, maar je komt nergens uit). Een routing table reverten, ik kan als netwerk specialist niet eens opkomen met wat ie nou eigenlijk probeert te zeggen daar. Een DHCP renew wellicht?
Ik krabbelde zelf ook op mn hoofd, dus kan ie het uitleggen, maar dat blijft uit.

Lijkt me ergens hoger in de distributie te zitten.
Hoe heb je dat gedaan? :D
Ik zou zeggen, leg dit aan Ziggo voor :)
Het valt mij op dat ze bij Ziggo vaker verbindingsproblemen hebben die DNS gerelateerd hebben. Ik weet niet of meer gebruikers hier last van hebben?

Een niet gekke oplossing voor dit probleem is of het instellen van je eigen of Google DNS. Maar misschien beter is om gebruik te maken van een VPN + DNS.

Een vpn service met een eigen DNS maakt je lekker onafhankelijk van Ziggo. En meestal bij grote vpnboeren als pia / nordvpn / windscribe / goozze of ExpressVPN verlies je niet aan snelheid.
Het aanpassen van dns instellingen hebben niet tot weinig nut.. Laatste zin in het artikel. Een vps schijnt wel te helpen ja :)
Op welke manier kan een VPS hier helpen? En waarom specifiek een VPS of bedoel je een RDP/VNC connectie wat niet echt een oplossing lijkt denk ik...
Een VPN naar die VPS is denk ik een van de weinige opties waarbij die VPS echt helpt. RDP is natuurlijk een optie maar het lijkt me niet zo lekker werken.
Het is niet DNS gerelateerd in dit geval, ook ik heb er last van gehad en mijn routers staan geconfigureerd op de kwalitatief beter servers van DNS.Watch. Op die manier heb ik DNSSec kunnen implementeren op mijn thuis netwerk en heb ik tot nu toe nog geen enkele last van de ziggo dns storingen gehad. Tevens logt dns.watch geen verkeer.
Ziggo verbinding met 8.8.8.8 als DNS server. Toch last van bovenstaande probleem, af en toe blijven pagina's en video's lang laden tot ik een error krijg. Switch ik op mobiel naar KPN dan is er niks aan de hand. Op mijn laptop wacht ik dan soms een paar minuten en dan is het ineens weer blazing fast. Denk eerder routing issue? Verklaart waarom ze bij Ziggo ook graag route info willen zien.
Ik denk dat (in ieder geval vandaag) het probleem iets hoger in de keten zit, ik kreeg ook DNS foutmeldingen, maar zit in Malta.

Trouwens ging het bij mij niet enkel om Google sites en Youtube deed het wel. Zou dat ik op werk Chrome gebruik iets uit kunnen maken?

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 10 april 2017 18:14]

Ik heb Ziggo internet en draai hier mijn eigen DNS en ervaar de problemen met de Google diensten ook.

Hier het resultaat als ik mijn linux laptop wil apt updaten en tegen de PPA van Google Chrome oploopt:

[code]
Err:21 http://dl.google.com/linux/chrome/deb stable InRelease
Could not connect to dl.google.com:80 (172.217.17.46), connection timed out
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
All packages are up to date.
W: Failed to fetch http://dl.google.com/linux/chrome/deb/dists/stable/InRelease Could not connect to dl.google.com:80 (172.217.17.46), connection timed out
W: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
[/code]
Ben KPN klant. Ook Tweakers, Telegraaf, AD etc zijn traag...
Bij mij ook, ook KPN. Tweakers moet ik op 4G laden...
Dat heeft weinig met deze post te maken, dit gaat over problemen bij Ziggo m.b.t. Google diensten. Misschien even KPN contacteren?

Draai even een speedtest, dan zie je of het aan je verbinding ligt, of aan het eindpunt -> Ad, telegraaf en tweakers.
Heb ook KPN Glasvezel hier. Voornamelijk problemen met Perman, maar inderdaad ook andere ( lees wel google ) websites.Vraag me af of er niet gewoon knooppunten zwaar belast zijn ipv er met ziggo specifiek dingen fout gaan.

[Reactie gewijzigd door morten op 10 april 2017 16:13]

Misschien gebruik die sites wel Google analytics en daardoor Google diensten en worden daardoor ook traag?.
Had eerst mijn twijfels, maar inderdaad, thuis (KPN Glas) ook last van traagheid op oa Tweakers.net.

Gebruik een Raspberry Pi 3 als DNS server.
Doe ik een MTR naar tweakers.net zie ik het volgende;

Hop 5 => 145.54.103.92 (static.kpn.net)
70% packetloss => 250 packets verzonden

Hop 6 => nl-asd2-pice-ir01.kpn.net
69% packetloss => 250 packets verzonden
Jup zelf ook last van tweakers, ing & surfcontext.nl erg traag of een time out
Bij online (kpnnetwerk) is hier sinds vrijdag een rare storing, we hebben in 1x maar 40mb ipv 100 en soms val het internet helemaal weg. Eerst loopt de ping op tot 100ms en daarna valt het weg en na een minuut weer terug. Het lijkt er ook op dat in de avond het ergst is.
Hier ook KPN en sinds vorige week ook trager internet. Regelmatig duurt het laden van internet sites traag, dit met Edge, IE11 en Chrome. Ik dacht eerst aan KPN omdat er vorige week weer de nodige storingen en traag internet was. Maar nu het langer duurt en er meer mensen met verschillende providers last van lijken te hebben moet het wat anders zijn.

Ik heb vorige week ook windows geupdatet met de creators update, volgens mij is het daarna pas begonnen, maar het kan net zo goed toeval zijn
1 2 3 ... 18

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*