Ziggo-klanten hebben te maken met e-mailstoring - update 2

Klanten van Ziggo hebben maandagmiddag te maken met een e-mailstoring, waardoor ze via hun e-mailadres bij de provider geen mail kunnen ontvangen of verzenden. Anderen zeggen veel oude berichten binnen te krijgen.

Gebruikers op het forum van Tweakers maken melding van de storing. Ook verschijnen er berichten op onder meer Twitter en allestoringen.nl. Daar zeggen mensen dat ze sinds maandagmiddag last hebben van de verschijnselen. Via de website van Ziggo is het niet mogelijk om via de getoonde link bij de webmail in te loggen, de pagina wil niet laden. Andere klanten van de provider zeggen dat ze veel oude e-mails binnenkrijgen als ze een poging doen om hun berichten op te halen.

Een medewerker van de klantenservice zegt dat er inderdaad sprake is van problemen met de webmail en zegt dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Op de website van de provider staat vermeld dat de storing om 15.00 weer verholpen moet zijn.

Update, 15:25: Op de site van Ziggo is het tijdstip voor een oplossing verplaatst naar 21.00 op maandag. Dat was eerst 15:00.

Update 2, 19:45: Een medewerker van de klantenservice heeft gezegd dat de problemen met de mailservers inmiddels voorbij zijn.

Bericht op Ziggo-website

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

28-08-2017 • 13:24

171 Linkedin

Reacties (171)

Wijzig sortering
Er is al langer van alles loos met de E-mail bij Ziggo. Mogelijk zijn ze nu met een herstel-operatie bezig?

https://ziggoforum.nl/topics/90870/
Ja klopt , er is een backup operatie aan de gang waar ik dus e-mail's krijg die van 2 weken geleden zijn zo rond de 10de van deze maand , dus er is misschien idd meer aan de hand dan alleen een storing via webmail het betreft alle mail bij ziggo !!.
Ik heb precies hetzelfde hier. Inmiddels vandaag heb ik ca. 40 mails van begin augustus alsnog ontvangen.
Niet alleen met de E-mail, ik heb vorige week 3 dagen lang last gehad van het wegvallen van de internet verbinding (eerst 1x per uur, daarna werd het zo beetje iedere 10 minuten). Volgens de storingspagina (die ik via 4G moest raadplegen omdat de storingen zolang aanhielden) was er reeds een probleem vanaf 16 augustus. De datum waarop het opgelost zo zijn bleef ook maar steeds doorschuiven, van eerst 24 augustus naar uiteindelijk 28 augustus.

Ondertussen lijkt de verbinding weer stabiel te zijn (of de verbinding verdwijnt nu zo kortstondig dat je het niet echt merkt).

Misschien dat dit e-mail issue de laatste nawee is van dit probleem?
Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat ik mails van meer dan 2-3 weken oud nu weer binnen krijg?

In mijn simpele brein werkt het zo dat als ik iets ophaal op de servers van Ziggo dat het daar (na een korte periode) ook daadwerkelijk weg is op de servers. Ik snap dat dit niet realtime zal zijn en dat daar enige vorm van vertraging op zal zitten. Maar mails van 2-3 weken oud (en allemaal ook van 1 en dezelfde afzender en alle andere berichten niet) daar snap ik dus niets van.
Als je POP3 gebruikt is dat inderdaad het geval, behalve als je aan hebt gegeven dat mail X dagen op de server moet blijven staan. Bij IMAP zou het nog een kwestie kunnen zijn van de status van mailberichten die gereset wordt.

Wat ook kan is dat:
1) Er een mailserver in het cluster achterliep (als in: mutaties niet verwerkt heeft) en dat die server nu actief is geworden
2) Er iets mis is gegaan met het terugzetten van een backup
Aangezien ik POP3 gebruik voor het ophalen van mail op ziggo servers en niets laat staan zou het dus optie 2 moeten zijn.
Normaal is ophalen voldoende om het weg te krijgen (na inlog op webmail server zie ik mail niet meer). Het is dus niet zo dat ziggo dit nog ergens opslaat en een x periode bewaart?
Dit hangt van je mailclient instellingen af. Dat de client iets ophaalt met POP is geen reden voor de server om het ook te verwijderen. De mailclient moet dan na het ophalen ook direct verwijder commando's sturen.

De meeste mailclients doen dit echter niet omdat ze er vanuit gaan dat je meerdere clients op hetzelfde account laat inloggen. (Bijvoorbeeld zowel je PC als je mobiel.)

Om te voorkomen dat de mailclient elke 5 minuten dezelfde e-mails opnieuw binnenhaalt voert deze eerst een "LIST" uit om te kijken welke e-mails er op de server staan en daarna te bepalen of er iets nieuws op te halen valt.

Als een mailserver crasht of om andere redenen opnieuw geïndexeerd wordt kan het zijn dat de nummering die het LIST commando teruggeeft niet meer klopt en daarom alle e-mails opnieuw binnenkomen.
Op dit moment heeft Ziggo een probleem waardoor mail niet automatisch verwijderd wordt van de server ookal kies je in je POP-client voor direct verwijderen/na x dagen verwijderen.
Vorige week kon ik bij Ziggo vanuit mijn e-mail cliënt enkele dagen alleen e-mails ontvangen maar niet versturen en kreeg daarbij de volgende algemene melding ook als ik dat online via Ziggo's Webmail probeerde te versturen "550-Message refused by spam filter". Er werd mij verteld door Ziggo klanten service dat dit zou duiden op een overvolle send box, om jouw verhaal te bevestigen.

Een ander bij Ziggo klanten service had het over een overijverige AI spam filter. Ik kon echter zelf niets leeg halen en heb dat ook nooit eerder hoeven te doen. Ze hebben dat toen wel relatief snel opgelost (binnen drie dagen) mede denk ik omdat ik later een mailtje had gestuurd naar Team Abuse abuse@ziggo.nl en ook effe elke dag aan de bel hing.

Die storing van vandaag, waar ik overigens verder niet echt last van heb gehad, komt bij mij dan ook over als extra verassing.
Valt weinig over te zeggen zonder hun infrastructuur en software te kennen. Alles wat je ziet en doet kan een view zijn op de daadwerkelijke data (dus gefilterd op verwijderd = 1). In theorie kunnen ze natuurlijk alles eeuwig opslaan (hoewel dat privacytechnisch natuurlijk niet mag).
Bewaren doen ze wel,na het terugzetten van mijn backup een tijdje geleden haalde ik weer veel oude mails op.
Je gebruikt POP3 en gaat vervolgens klagen over missende of dubbele mails? Sorry, dan moet je maar IMAP4 gebruiken. Elke moderne e-mail client ondersteunt dat protocol, zelfs met SSL.
Dat snap ik dus ook niet, krijg zojuist meer dan 500 reeds verwijderde mails binnen, sommigen zijn al twee weken oud. Waarom zijn die niet gewoon van de server verwijderd?
ik weet niet of het bij Ziggo ook zo is maar je kan instellen dat je alle mail voor 1 maand op de server bewaard, en dan pas verwijderd wordt ongeacht van wat jij daarmee gedaan hebt.

Verder is het zo dat als je een mail verwijderd , deze eerst in deleted items (prullenbak) terecht komt, veel mensen vergeten die wel eens op te kuisen.
En bij oulook client en exchange server is het zo dat als de de prullenbak leeg maakt deze verplaats worden naar echt wel verwijderd items folder, die je niet standaard te zien krijgt, deze blijven daar nog een bepaald aantal GB/tijd in staan.

Bij outlook.com werkt dit ook zo, geen idee hoe de gmail server werkt.
Bij office365 ben je die wel kwijt, of het is te zeggen , ben je die standaard kwijt, je moet dit (dacht zelfs per persoon ) instellen dat je de mails langer wil bewaren.
bij ons op het werk krijgen we wel elke 2 a 3 maanden zo'n vraag binnen 'kan je mijn deleted mail van vorige maand eens terug geven aub" ttz als ik geluk heb staat er een aub bij.
Bij Office 365 kan ik als de beheerder de verwijderde mails terughalen.
Hoelang terug weet ik niet.
Welke mailclient gebruik je? Ik gebruikt zelf Apple Mail. Die verwijdert verwijderde e-mails pas na 30 dagen van de server.
Outlook, heb daarin aangegeven dat mail niet op de server moeten blijven staan maar blijkbaar bewaard Ziggo ze dus toch gewoon. Rare boel.
Dat gebeurd pas een aantal weken (voor mijn vakantie werd de mail netjes verwijderd). Op het forum van Ziggo is hier ook discussie over.
Gebruik je POP3 of IMAP?
De standaard Outlook instelling is 14 dagen retentie bij POP3. De mails blijven na het ophalen dus 14 dagen staan bij Ziggo pas daarna worden ze verwijderd.

IMAP loopt in sync (lokaal <> Ziggo) dus dan zou het niet moeten kunnen.
POP3 via gmail.
En ik kan daar nergens een instelling over retentietijd vinden. Wellicht dus ook daar standaard 14 dagen. Wat dus geen verklaring geeft voor mails van eind juli die nu voor de 2de keer opgehaald worden.
Als je voor "Leave a copy of retrieved message on the server." gekozen hebt laat Gmail het volgens mij eeuwig staan. (De aanname is dan dat een andere mail client zorgdraagt voor het opruimen van de Ziggo mailbox.)
Als je POP gebruikt, dan is het meest voor de hand liggende dat ze aan het rommelen zijn met het terugzetten van backups. :)
Maar is lastig te zeggen zonder te weten hoe de mail infrastructuur eruit ziet bij Ziggo.
zou simpel weg kunnen zijn dat de id's of counters van berichten zijn veranderd. Als dat gebeurd denkt de mailclient dat oude al opgehaalde emails weer nieuw zijn en haalt ze weer binnen. Maar ook backup's kunnen de reden zijn ;)
Met POP zouden die mails er niet meer moeten zijn(zijn opgehaald), dus id's maken dan niet uit.
Hangt er vanaf of je berichten achterlaten op server aan heb staan of niet. Zijn ze achter gebleven dan geeft je mail client door vanaf welk is hij de mail wilt ontvangen. Krijg je een mismatch dan krijg je alles weer voor je kiezen ;)
Zoals je hier boven in een paar posts kan lezen kregen mensen deze berichten alsnog(van een hele tijd geleden) terwijl ze die optie niet aan hadden staan.
Herinner je je dat grapje van mensen die de NSA gingen bellen met de vraag of ze even een per ongeluk gewist bestandje van hun terug konden krijgen? De NSA als gratis backup-dienst!
ISP's moeten van de overheid alle verkeer en e-mail een bepaalde tijd bewaren. Misschien is in dit geval ook zoiets loos. Iemand van Ziggo die per ongeluk de backup-mailserver online heeft gezet ofzoiets.
Ziggo heeft het tijdstip alweer gewijzigd. Het is nu 21:00 in plaats van 15:00. Is wel heel erg lang als je een belangrijke mail verwacht.
Als je mail zo belangrijk voor je is, waarom heb je dan niet een provider die een SLA biedt op de mail? Ziggo biedt de mail aan als extratje zonder garanties of iets, dus als je er heel afhankelijk van bent, zou ik daar niet bij blijven.
Ik denk dat veel mensen dat niet weten en er vanuit gaan dat ze kunnen vertrouwen op de diensten die ze aanbieden (zou ik wel doen namelijk).
Ik denk dat veel mensen dat niet weten en er vanuit gaan dat ze kunnen vertrouwen op de diensten die ze aanbieden (zou ik wel doen namelijk).
Helemaal mee eens. Je gaat er als consument al snel vanuit dat je mail bereikbaar is en niet zoveel downtime heeft. Ik moet er zelf niet aan denken om een outlook of gmail adres aan mijn werkgever te geven, waardoor je al snel het mailadres opgeeft die je van je provider krijgt.
"Ik moet er zelf niet aan denken om een outlook of gmail adres aan mijn werkgever te geven, waardoor je al snel het mailadres opgeeft die je van je provider krijgt."

Ik beredeneer juist helemaal de andere kant op. Als ik op mijn werk het emailadres van een cliënt krijg, en hij of zij geeft me een emailadres van een provider, dan ga ik er automatisch vanuit dat die persoon oud is of geen verstand heeft van computers (of allebei).
Daar is het probleem met consumenten. Je kan van dingen uitgaan wat je wil, maar zo werkt het niet. Je kan openbaar blijven klagen over de bereikbaarheid van je email, maar daar schiet je in ieder geval niets mee op.

Zie het als een auto kopen, en er vanuit gaan dat er 5 jaar garantie op zit. Na 4 jaar kom jij bij je dealer met een kapotte motor, en zegt de dealer "jammer joh, garantie verlopen". Stond in het contract toch echt dat de garantie 2 jaar is.

Bottomline: assumption is the mother of all fuckups. Als je ergens afhankelijk van bent, maak er dan afspraken over.
Dat is toch anders, vind ik. Het betreft hier een dienst waarvoor je per maand betaald. Ik snap dat mensen er dan vanuit gaan dat zolang ze betalen, ze hun dienst geleverd krijgen en ook werkend.
Tuurlijk hoort een providermail ook gewoon te werken, alleen garantie dat het altijd 100% beschikbaar is heb je gewoon niet. Helemaal zonder SLA is het 'Best effort', je probleem wordt gefixt, maar geen garanties over de doorlooptijd. Dat ziggo uberhaupt al een indicatie geeft siert ze eigenlijk.

Beschikbaarheid in de wereld van de ICT is gewoon iets dat je vast moet leggen, als je daar van afhankelijk bent, bedrijf of niet. Leg je dat niet vast (of gebruik je een dienst waar dit niet vast te leggen is)? Dan moet je je simpelweg niet afhankelijk stellen aan zo'n dienst. Dan ga je naar een mailprovider die garanties kan bieden.

Mensen (met name consumenten) nemen in de wereld van computers bijna alles voor lief, en stellen onredelijke verwachtingen aan diensten (en gebruiken die voor dingen waar het niet voor bedoeld is). Vervolgens verwacht men à la minute een oplossing. Dat klopt gewoon niet. Zulke ondersteuning aan iedereen bieden is onrealistisch, en kost daarom ook extra geld. Wil je dat niet betalen? Prima, maar dan hoef je op directe ondersteuning niet te rekenen.
Waarom niet frank? Outlook en G-mail bieden over het algemeen een stuk betere dienst aan dan de providers en je bent hierna niet provider afhankelijk. Er lijkt mij weinig verschil tussen frankbruins@outlook.com of frankbruins@ziggo.nl beiden zien er uit als een prive adres met een zakelijke opbouw tenslotte is het dan niet tweaker12@hotmail.com.
Als je echt voor de zakelijke uitstraling wilt gaan zou ik eerder een eigen domein nemen.
Persoonlijk heb ik nooit problemen gehad door mijn zakelijke e-mail volledigenaam@outlook.com te vermelden op mijn CV, hier werd nooit gek op gereageerd door potentiële werkgevers en ik heb ook niet van HR gehoord dat mijn e-mail adres ongepast zou zijn (Ik werk voor een bedrijf dat ook detachering doet, dus als zij het niet op hun versie van het CV zou willen vermelden omdat het ongepast zou zijn ga ik er van uit dat ik het als tip meegekregen zou hebben).
De opbouw van een mailadres maakt mij niet veel uit, zolang er maar niet teveel reclame achter de @ staat. Wat mij wel erg interesseert is de privacy achter het mailadres. Van Google was bekend dat zij je mail kunnen meelezen, om zo betere advertenties voor je te kiezen. Volgens mij zijn ze hier wel mee gestopt, maar ik vind het geen fijn idee dat een bedrijf persoonlijke mails doorneemt.
Goed, stel dat je provider dan een SLS van 99,9 procent garandeert (da's volgens mij best hoog). Dat betekent op jaarbasis dus alsnog bijna 9 uur zonder mail. Ziggo zat daar in dit geval onder.
Tjsa, gelukkig is mail niet de ENIGE manier van communiceren en kan je altijd nog bellen.
Kan iemand me vertellen wat de voordelen zijn van het gebruiken van een e-mailadres van bijvoorbeeld Ziggo ten opzichte van bijvoorbeeld Gmail of Outlook.com?
Voordelen:
Dat je dan op het interne netwerk van Ziggo zit, dus enorm snelle response tijden met het ophalen van e-mail met pop3 / imap.
Gebruikers zonder verstand van ICT hebben dan toch een e-mail en Ziggo ondersteund jouw telefonisch met het instellen (als het alsnog niet lukt met al die handleidingen)

De nadelen;
Als je naar een andere ISP gaat, moet je iedereen mailen dat je een nieuw mailadres hebt

Verder...misschien dat iemand nog kan aanvullen?
Geen idee...verder
Dat je dan op het interne netwerk van Ziggo zit, dus enorm snelle response tijden met het ophalen van e-mail met pop3 / imap.
Huh? 8)7 Dat is wel héél theoretisch 8)7

[Reactie gewijzigd door kamerplant op 28 augustus 2017 13:46]

nee hoor, zelf praktisch meet baar correct.
ping naar provider = 15ms ping naar gmail.com =38ms
Met grotere pakketten van data wordt dit verschil enkel groter.

Maar of men dat in de praktijk ook zo aanvaard ?
Daar heb je wel gelijk in, dat merken ze toch niet dat een mail een seconde later binnen zou komen.
Wat maakt de pingtijd alleen uit voor het ophalen van een paar emails die vaak maar een honderd KB zijn?.
Dan heb je die mail toch 18 milliseconden sneller binnen!
LOL! goed gezien. :o

De waarheid is dat mail van een kleine provider niet veel voordeel meer geeft.
Ik ben Ziggo klant van het eerste uur.
Dwz: Was klant nummer 7 van A2000, toen Chello, toen UPC, toen Ziggo.

In den oudheid was mail nog niet gratis en waren aanbieders minder betrouwbaar.
Tegenwoordig zijn de grote mail aanbieders zo goed en ook nog "gratis" (je privacy krijgend),
dat er niet meer tegenop te boxen is door een relatief kleine IPS als Ziggo.

Ik ben nog maar vrij kort geleden overgestapt naar Microsoft en dat was maar goed ook.
De SPAM filter van Ziggo is inmiddels compleet door zijn hoeven gezakt.
Elke dag ~ 10 gelijkvormige spam berichten, die de "zelflerende filter" maar niet wil herkennen.

Tip voor @Ziggo, ga mail uitbesteden naar een grote partij, maar voer het onder eigen merk.
Want in 1 ding is nog wel handig:
Als je je wachtwoord kwijt mocht raken kun je er met wat telefoontjes weer bij.
Toch leuk dat mijn gmail vaak sneller binnen is dan mijn ziggo mail.. kan minutten schelen,, (zelfde mail)
"Vroeger" moest elke ethernet packet telkens bevestigd worden, maar dat is al heel lang niet meer zo. Tegenwoordig komt het volgende pakket gelijk achter de voorgaande aan suizen en mag de "ACK" van het vorige packet best iets later komen. Dat wordt geregeld met de TCPWindowSize die het maximum aantal te ontvangen bytes bevat voordat er één ACK nodig is. Kortom, dat verschil in "ping" tijd zegt doorgaans niet zo heel erg veel, zolang het maar één sliert data is (mail, bestanden, weetikveel). Bij interacties (games) speelt het uiteraard wel een grotere rol ...
klopt dat is sinds het 1GB netwerk, tot op 100MB heb je daar "geen last" van.
Heb toen ook gemerkt dat het terug ordenen van de packets sinds 1GB ook niet meer zo super werkt.
Google dns instellen en gmail is minstens net zo snel :)
Volgens mijn vader nog een voordeel, gmail of hotmail staat niet professioneel. En ondertussen gebruikt hij voor zijn eigen bedrijf overal zijn @chello.nl adres nog :X .
Ik vind @gmail professioneler/slimmer overkomen dan @chello.nl, tenzij je bij Chello zelf werkt. @chello vind ik eerder *dom* overkomen, waarom zou je je eigen email/identiteit willen hard-koppelen aan een provider? En nog erger, aan een oude vervallen naam van een provider. (Chello heet sinds 2007 UPC, en UPC heet inmiddels al weer Ziggo.)

Providers hebben een emailservice zodat ze tegen onwetende klanten kunnen zeggen dat ze er gratis email bij krijgen, en vooral om te zorgen dat klanten moeilijker kunnen switchen naar een andere provider. De klanten die dergelijke adressen gebruiken zijn volgens mij meestal ouderen en digibeten.

En dan hebben we het nog niet eens over de (waarschijnlijk) betere features die Gmail biedt t.o.v. Chello. Ook is Gmail waarschijnlijk heel wat veiliger. Ik verstuur een vertrouwelijke email liever naar een @gmail dan een @ziggo.

Bovendien is het mogelijk vrij simpel om accounts te kapen bij @ziggo. Iemand die van provider switched, verliest zijn email, en die kan een kaper vervolgens mogelijk overnemen door een @chello alias te maken. Misschien dat Chello dat afgeschermd heeft, maar er zullen genoeg providers zijn die dat niet hebben gedaan.

Nog beter staat misschien @protonmail. Dat geeft aan dat je na hebt gedacht over de keuze, en er mogelijk zelfs voor wilt betalen.
Ik weet helemaal niet of Gmail wel zoveel veiliger is. Je mail staat dan (permanent) opgeslagen bij een buitenlands bedrijf waarbij het onduidelijk is wie daar allemaal toegang tot heeft (geen Nederlandse wetgeving). Of je commerciële emails met bijlagen dan veilig zijn, daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken.
Ik denk dat Gmail stukken veiliger is dan de gemiddelde mailserver van een gemiddelde emailserver van een provider, kwa hacks van buitenaf. Gmail behoort tot een belangrijke productgroep van Google, en Google heeft enorm veel resources om daar de beste beveiliging voor te implementeren. Dat geldt niet voor de gemiddelde emailserver bij een provider, waar email een bijproduct is, en waarschijnlijk steeds minder en minder gebruikt gaat worden.
Maar de NSA heeft inderdaad wel toegang tot Gmail. Beter is daarom bijvoorbeeld Protonmail.

(In het begin van deze eeuw had je de provider Sonera Quicknet, die kabel internet aanbood als één van de eerste in bepaalde steden. De beveiliging was extreem slecht, ik kon letterlijk in plain tekst email verkeer van mensen uit de omgeving lezen, die gewoon als pakketjes voorbij kwamen op de kabel.)
gevoelsmatig vind ik gmail en helemaal hotmail inderdaad ook niet professioneel overkomen. Het valt me altijd op als ik dat achterop een vrachtwagen ofzo zie staan. Iets minder heb ik dat met Chello, maar ook daarbij. Het gekke is (en inderdaad erg onlogisch) bij outlook.com heb ik dat dan weer niet, terwijl dat eigenlijk exact hetzelfde is.
Ik vind gevoelsmatig ISP-emailadressen juist minder professioneel overkomen dan een normaal webmailadres. Misschien een generatiedingetje, de enige mensen die ik ken met isp-adressen zijn wat oudere mensen die het gebruiken omdat het destijds voor hen is klaargezet door de provider of familie.

Hotmail staat voor mij dan weer lager dan Gmail, waarschijnlijk een overblijfsel uit de tijd dat je daar een invite voor nodig had, en je er dus blijkbaar vrij bewust voor gekozen had als je dat had, en al die hotmail-adressen met een hoog MSN gehalte helpen ook niet echt.

Bovenaan staat natuurlijk een emailadres dat netjes bij je eigen (bedrijfs)website zit.
Er zijn plenty (grote) bedrijven die hun corperate email op eigen domeinnaam laren afhandelen door google of microsoft. AH bijvoorbeeld.
Dat dit uberhaupt nog besproken wordt. Je hebt toch je eigen website? Email aanmaken in cpanel of whatever en forwarden naar gmail.com. Heb je razendsnelle en stabiele email client in 10seconden werk.

Goed spamfilter, nooit offline (google smtp server) en "profesionele uitstraling"

Hoevaak hebben providers geen storingen gehad. KPN nog met de beruchte emailhack. Gerommel met pop3 en imap (altijd gezeur met die default folders)

[Reactie gewijzigd door Malarky op 28 augustus 2017 20:22]

Wat ik handig vind aan Gmail is dat je je mail mooi kunt organiseren en filteren zodat je geen tijd verliest aan onnodige mailtjes openen en lezen.

Het kan je uren per week aan tijd besparen als je het goed doet: https://www.howtogeek.com...rganize-your-gmail-inbox/
Niet alleen Gmail. Een opgeruimde mailbox bij eender welke mail host provider dan ook, levert je tijdswinst en een rustiger gevoel op. Doe dit wanneer je je werkdag begint en net na je lunch, werk je ook nog eens effectiever.

Een niet opgeruimde mailbox nodigt namelijk uit tot veel vaker controleren op nieuwe berichten dan wenselijk is (met betrekking tot je brein dat continue aan het "swappen" is tussen verschillende taken).

Hetzelfde geldt voor het opmaken je bed voordat je aan je werkdag begint...het is een simpel psychologisch trucje, maar het werkt wel.
"Gebruikers zonder verstand van ICT hebben dan toch een e-mail en Ziggo ondersteund jouw telefonisch met het instellen (als het alsnog niet lukt met al die handleidingen)"

Zelfs dan is Gmail nog 100x makkelijker dan Ziggo o.i.d. instellen.
Sterker, bij Gmail of Outlook.com gebruiken mensen vrijwel nooit een client maar gewoon de website. Op telefoons zijn aanbieders als Gmail en Outlook ook al vooraf te kiezen zodat je alleen een e-mail adres en een wachtwoord hoeft op te geven zonder dat je servers e.d. hoeft te configureren.
Sterker nog :
De email host kan op een bepaalde manier de config publiceren zodat het proben van bijvoorbeeld Thunderbird al automatisch de instellingen goed zet tot aan de TSL-instellingen aan toe.
Onzin, zou ziggo heeft ook webmail.

Instellen op een desktop app is hetzelfde.
"mensen zonder verstand van ICT"
Die kunnen geen zoekmachine en een how-to volgen ?

Helaas worden zelfs dit soort basale zaken al als 'ict-kennis' gezien
Nee, mijn ouders gaat dat niet lukken.
Ondanks dat ze het echt wel willen is een pc of telefoon/tablet een toverdoos. Die generatie heeft echt moeite met het abstract denken. Het ontastbare van software is waar de klik met hoe iets werkt volledig niet aanwezig.
Nee dat kunnen ze vaak niet.....ik hoef aan mijn ouders echt geen walkthrough te laten zien van KPN hoe ze de mail instellen op hun mac hoor, daar gaan zij echt niet uitkomen.
Je kunt dat altijd nog gebruiken als wergwerpadres, voor die keren dat ze om een e-mailadres vragen maar je het eigenlijk niet wilt geven :)
Maar waarom zou je daar niet een hotmail voor aanmaken? Daar kan je er een hele lijst van maken met twee vingers in je neus. Die mail van je ISP krijg je maar een keer.
Bovendien kun je bij een hotmail ook onzin gegevens opgeven bij het aanmaken, die van je ISP staat meestal op je echte voornaam+achternaam@ISP.nl

Want als je die service niet vertrouwt met je echte email, wil je ze dan wel je echte naam geven en wat er nog meer valt af te leiden uit je e-mail account?

[Reactie gewijzigd door Arashi_NL op 28 augustus 2017 13:42]

euh ik kan 5 provider based aliassen aan maken en op elk van de dag veranderen.
verder ben je totaal niet verplicht om voornaam+achternaam@ISP.nl te gebruiken, dat kan gerust
ikwileenswatanderstypen@ISP.nl zijn.
Wat wel klopt is dat indien men zolang de alias bestaat (of gelogd is bij een provider) sneller aan jouw werkelijke gegevens raakt dan bij wegwerp mail providers.
De verschillen ten opzichte van een Gmail of Outlook zijn naar mijn weten dat het gehost wordt op NL'se bodem (met alle voordelen vandien), gehost wordt op hetzelfde netwerk als je provider (dus sneller en betrouwbaarder, zou je zeggen) en dat je gebruik kan maken van voornaam+achternaam@provider.nl of voorletters+achternaam@provider.nl.
Dat kan ik met Hotmail ook (en ja die heb ik dan ook al 10+ jaar).
Daarbij heeft bijvoorbeeld Ziggo geen redenen om je content te scannen. Voor Google/Microsoft ligt dit anders ivm de advertentiediensten die ze hebben.
Er is geen voordeel tov gmail of outlook. Je bent afhankelijk van de provider. Als je ooit van provider zou wisselen vervalt dat adres gewoon na x aantal maanden. Niet handig dus.

Edit: mailberichten van de provider zelf kunnen makkelijk doorgestuurd worden naar een gmail of outlook/ander adres.

[Reactie gewijzigd door xAznSinnage op 28 augustus 2017 13:33]

Daarom gebruik ik ook outlook.com.
Echter, mijn bijna ex-provider stuurt de mail over het opzeggen van het abonnement en het terugsturen van het modem naar mijn @provider adres (die ik niet kan lezen omdat ik geen idee heb wat het wachtwoord is.. ben daar al 9 jaar niet in geweest).
Meestal is dat je "Mijn account" pw.

Maar ik gok dat je dat al wel geprobeerd hebt. Ff belletje doen dan maar.
In dit geval ga ik van Telfort naar Ziggo. Bij ziggo ben je niet verplicht een emailadres aan te maken. Die sturen default alles al naar mijn outlook.com adres
Helaas is dit ook de rede waarom mijn ouders niet willen overstappen naar een andere provider. :'(
Stel een forwarder in van dit e-mail adres naar een nieuwe (zeg een gmail of outlook account) en hou dit een aantal maanden zo. De vaste contacten zijn allemaal binnengekomen op de nieuwe, als je deze replied hebben ze gelijk je nieuwe e-mail adres. Als je denkt dat iedereen het nieuwe e-mail heeft kun je om :)
Dat is toch echt een lange termijn planning. Heeft mij meer dat een jaar gekost om over te stappen van een Chello adres naar Outlook.com adres. Zeker wanneer je ook je financiële administratie en abonnementen via zo'n adres hebt lopen. Nogal wat bedrijven sturen maar 1x per jaar een mailtje, met een jaaroverzicht of een rekening.
En zelfs dan nog komen er regelmatig mailtjes binnen van bijv. Airmiles, CoolBlue, Wehkamp e.d. waar je ooit iets had gekocht....... Niet echt belangrijk en ook wel zo handig want door de overstap ben je er vanaf, of kies je er toch bewust voor om je adres te laten wijzigen bij dergelijke bedrijven.
Zelf zag ik het probleem bijtijds ontstaan, en zit nu jaren later nog steeds bij Chello/UPC/Ziggo, maar wanneer ik weg wil kan ik dat nu altijd per direct zonder e-mail euvels.
Als je die jaarrekening niet betaalt contacteren ze je vanzelf wel op een andere manier ;)
Dat was ook 1 van de redenen van mijn vader toen hij nog bij online zat. Ik heb hem laten zien hoe gmail werkt en hij is er super blij mee. Ook is hij vorige maand overgestapt op Ziggo, dus 2 vliegen in 1 klap.
Mijn ouders zijn blijven plakken uit het @home tijdperk. Daarnaast wil mijn moeder geen gmail/hotmail vanwege privacy. Hoewel google nu niet meer automatisch de inhoud van email scant.

Alle mail van mijn ouders komt dus nog lekker ouderwets via pop3 binnen en wordt opgeslagen in Thunderbird.

Misschien niet zo gebruiksvriendelijk, i.v.m. benaderen van de email op afstand, maar wel zelf je data onder controle.
Mocht je een nas of server hebben dan zou je eventueel een eigen mailserver of iets als next cloud kunnen gebruiken. Verder heeft je moeder natuurlijk wel een punt ;)
Ziggo blijft oude mail, die ik allang van de server had gedelete (toch?!) sturen.
Zijn dit de kopietjes voor de NSA die we nu krijgen? ;)
Die zijn er niet, anders dan als een extra veiligheids email voor je andere emailaccount.
Ik raad ook altijd iedereen af om de email van de provider te gebruiken als primair emailaccount.
Maarja, aan de andere kant is het wel zo dat je in iedergeval voor Gmail nog moeilijk een 'mooi' emailadres kunt krijgen, want de meeste namen zijn inmiddels wel bezet, en kun je dus alleen nog maar zoiets als 'klaartj10384@gmail.com', nou dat is IMHO ook geen porum.
Dat laatste ben ik met je eens. Maar wat je eerste deel betreft 'iedereen providermail afraden', dat heb ik ook bij mijn vader (67) gedaan. Hij gebruikte zijn mail van online.nl en ik vertelde hem dat hij veel beter kan overstappen op gmail. Dit heeft hij gedaan en hij vertelt me nog steeds regelmatig dat hij er echt heel blij mee is. "Dit werkt zo makkelijk. En gewoon op mijn telefoon!"
DAT is het grote verschil tussen provider en "algemene" mail providers.
de isp providers durven nogal eens lastig doen bij het versturen van mail die niet van hun netwerk afkomstig
zijn.
Sommige libetry global dochters blokkeren het verzenden van mails als die afkomstig zijn van het netwerk van een directe concurrent. in het buiten land is dat geen probleem want mensen op vakantie ...
in het binnenland krijg je dan als antwoord, dat je maar een dubbel of tripple pay pakket daarvoor moet afsluiten.
En dat is met heel goede reden. Er zijn namelijk een heleboel sites/organisaties die het gebruik van mailservers bewaken. En het kost namelijk helemaal geen moeite om met je mailserver op de shit-lijst van meerdere sites/organisaties terecht te komen. En dan word vrolijk al je mail verkeer geblokkeerd. Mocht het te lang duren voordat je actie onderneemt, dan word zelfs al het netwerkverkeer van jouw IP word geblokkeerd.

Om van zulke lijsten af te komen, moet je behoorlijk wat moeite doen en dan nog staat je mailserver voor een paar maanden op 'server of interest' lijsten. Maar dit had je al geweten, wanneer je je eigen mailserver beheert.

En dit alles is te voorkomen door simpelweg heel streng op te treden bij elk verzoek om (externe) toegang tot je mailserver of externe toegang gewoon helemaal niet toe te staan. Welke de default instelling is bij de meeste mailservers tegenwoordig.

En er zijn generieke web-based mailclients die zich aan de meeste mailserver software kunnen koppelen, waardoor je je mail ook via het web kunt benaderen. Enkele voorbeelden: Rainloop, RoundCube, Kite, Zimbra of het oude vertrouwde Squirrelmail.

Het kost wel een boel moeite om zo'n hele setup voor elkaar te krijgen (als je ISP het uberhaupt toestaat), maar dan heb je wel het beste van 2 werelden, namelijk een professioneel ogend mail-adres met je eigen domeinnaam en de voordelen van webmail.
Je email zal niet worden geanalyseerd door Google of Microsoft.
Bij problemen heb je 1 aanspreekpunt.
Zo nu en dan blokkeren websites Gmail of Outlook bij registreren.

Maar om aan je providers vast te zitten vanwege je e-mailadres maakt je minder flexibel als op wilt zeggen.
Bij ziggo moet je wel oppassen dat je niet heel veel mails per dag verstuurt anders kan je modem/account wel eens op zwart worden gezet ( denk bv aan een beveiligingscamera die mails verstuurt elke keer dat er een spin zich voor de camera beweegt) Dat risico loop je volgens mij niet met externe mail providers.
Gmail en Google bestonden nog helemaal niet toen ik mijn e-mail adres van mijn provider kreeg die ik nog steeds gebruik.
Ik heb ook ooit een Wanadoo emailadres gehad, en volgens mij ook wel een HetNet adres. Maar dat betekent niet dat je altijd bij het oude moet blijven.

Met name met oog op dit soort storingen en dergelijke, en nog vele andere redenen om over te stappen op moderne email-providers zoals gmail.
het is gratis email dus je kan geen/ weinig support verwachten. daarnaast heeft Gmail programmas ingebouwd die reclame geeft opbasis van de onderwerpen in de mail die je krijgt.
bij outlook/live/hotmail heb je Skype ingebouwd, wat bijzonder verveelend kan zijn als je van die contacten heb die je vaak lastigvallen.
een leuk voorbeeld: mijn ouders hadden bij outlook veel mails gearchiveert en die waren ze na de update met focused inbox allemaal kwijt. en als je dan support wilt dan moet je de betaalde versie hebben anders gebeurt er vrij weinig.
zoiezo is webmail beter dan providermail. maar er zitten wel degelijk nadelen aan.
het beste voordeel vind ik dat je echt overal bij je mail kan en dat een mail met een virus ofzo niet direct op je pc staat als je mailbox word geladen.
"het is gratis email " nee, dat is het niet. Het zit in het Ziggo pakket waarvoor betaald dient te worden
"Gmail programmas ingebouwd die reclame geeft" nee, dat doen ze al een tijdje niet meer
"bij outlook/live/hotmail heb je Skype ingebouwd" wat je uit kan zetten
"zoiezo" sowieso schrijf je zo
"webmail beter dan providermail" dat hangt van je client af
"echt overal bij je mail kan" dat kan met "providermail" ook

[Reactie gewijzigd door Huxley op 28 augustus 2017 16:35]

Aangezien Ziggo onder het Amerikaanse Liberty Global valt zal het daar niet veel anders zijn.
Inmiddels werkt het bij mij weer... ook zo voor anderen?
Yep, hier ook weer. :)
Ziggo zakelijk hier, maar alles werkt nog wel. Maar wel een stuk trager dan normaal.
Ik snap persoonlijk het gebruik van providermail niet.
Mocht je wisselen van provider, dan ben je doe gegevens kwijt.
Daarom raad ik mensen aan gmail of live-mail te gebruiken. (Of welke anderen er zijn)

Geheel provider onafhankelijk.
Neemt natuurlijk niet weg dat ook deze mailproviders wel eens storing hebben.
Bij een bedrijf ook?
Een bedrijf, dat een gmail, outlook o.i.d. email-adres gebruikt neem ik niet serieus.
Afhankelijk van het bedrijfsoort hang ik er waarde aan.
Aannemer -> Moet het toch niet van een fancy website hebben maar vooral van mond op mond reclame dus zal IT niet veel boeien, dus hij zal zijn geld en tijd in andere zaken steken (hopelijk bijscholing, materialen, etc, en niet in de kroeg). Ik heb het niet over een grote aannemer zoals BAM, Janssen de Jong,etc. maar de aannemer die je belt als je een aanbouw wil hebben.

Webwinkel in non electronica -> Beetje raar, maar genoeg betrouwebare webwinkeliers die een hostingpakketje bij MijnWebwinkel pakken en willen besparen op alle kosten. Doe ik wel wat nader onderzoek in of ik wat over betrouwbaarheid kan vinden.

Webdesigner, Maatwerk software specialist, etc-> Wel heel erg knullig en geeft inderdaad niet veel vertrouwen. En laat ik meteen links liggen.

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 28 augustus 2017 13:54]

Als ik aannemer zou zijn zou ik toch even die 15 min en $15 euro per maand investeren in een eigen domein + lokaal nummer. Dat staat toch een stuk professioneler op de bus dan een 06 nummer met @provider.nl en heb je dit niet achteraf als je door groeit naar een bedrijf met meer personen.
Kan voor €7,60/maand
Een .nl domein met onbeperkte email adressen link
Nu nog de kosten voor het lokale netnummer er bij en dan kom je hopelijk op mijn geschatte bedrag uit.
7,60 per maand vind ik best duur, dit kan via een amerikaanse host ook voor $3 per maand als je los het domein betaald voor 5 euro per jaar bij een nederlandse registrar.
.
Nu nog de kosten voor het lokale netnummer er bij .
Dat snap ik niet. Krijg jij bij een buitenlandse hoster dan een lokaal netnummer erbij???

$15 ~ €12,5

Hosting €5,95
Domeinnaam €1,65
Gratis telefonische helpdesk (en in het Nederlands)
Vanwege die helpdesk betaal ik graag iets extra i.t.t. alleen maar hulp per mail.
Dat is zonder eventuele kortingen (bv.als je het per jaar betaald)

Een "aannemertje", die er geen verstand van heeft wil snel en in zijn eigen taal geholpen worden
Je hebt mij inderdaad verkeerd begrepen, je gaf een link met naar mijn observatie een goedkoper alternatief dan 15 euro. Hierop reageerde ik dat ik dit bedrag nog best duur vond en dat er goedkopere alternative zijn al zijn die inderdaad niet geschikt voor een gemiddelde aannemer.

Het tweede punt van mijn antwoord is dat ik zowel website als telefoonnummer bedoelde, de link die jij poste is niet dekkend genoeg als je echt alles wilt dekken. Je zult dus naast de webhosting ook de kosten van het nummer moeten rekenen die bij de eerste hit op google ongeveer hetzelfde bedrag bedragen (Exclusief gespreks kosten).
Een bedrijf met een Ziggo e-mailadres neem je wel serieus?
Nee ook niet. Zei ik dat dan?
Dan begrijp ik niet waarom je over bedrijven begint ;)
Ik reageerde op @jvg
Daarom raad ik mensen aan gmail of live-mail te gebruiken. (Of welke anderen er zijn)
Vroeg mij dus af of hij dat ook bij bedrijven doet.
Bedrijven zonder eigen website email adres neem ik niet (zo) serieus.
Ik zou een bedrijf met een @Ziggo.nl emailadres een stuk serieuzer nemen dan een bedrijf met een @gmail.com emailadres. Maar nog steeds een stuk minder serieus dan met een @bedrijfsnaam.nl emailadres.
Dan kunnen ze gekoppeld aan hun website regelen dat er ook een mail-server is.

Zoals veel bedrijven doen.
Toch zijn er nog veel eenmanszaakjes, wat in theorie ook bedrijven zijn, die juist die ISP mail adressen gebruiken.
Ik snap persoonlijk het gebruik van providermail niet.
De enige reden welke ik hiervoor kan bedenken is, factureren en mededelingen van de ISP zelf voor de rest zie ik ook het nut van providermail niet ( nog slechter is een providermail of gratis maildienst op je bedrijfsauto/visitekaartje zetten ).

Merk wel dat er problemen zijn bij Ziggo het is trager en ik heb inderdaad mails binnen gekregen van 2 weken geleden.
Die mails van je ISP kun je ook naar een ander adres laten sturen, bij Ziggo iig wel.
Onzin.
Pop3 en je hebt alle mails op je eigen systeem en kan je opslaan waar je wil.
Wel dien je igv een nieuwe provider je nieuwe e-mail adres te comuniceren. (Of je begint een nieuwe vriendenkring)
Hmm, ik heb pop3....
Maar toch krijg ik met deze storing al die oude mail binnen.

Zegt mij dat ze mijn (oude) mail dus gewoon opslaan en kunnen door spitten.
Niks baas over eigen mail box..... Privacy is een illusie op internet.
Ik reageerde op @jqv:
"Ik snap persoonlijk het gebruik van providermail niet.
Mocht je wisselen van provider, dan ben je doe gegevens kwijt.
Daarom raad ik mensen aan gmail of live-mail te gebruiken. (Of welke anderen er zijn)"

Privacy heb ik niets over gezegd.
Wat dacht je van privacy? Ik wil niet dat mijn belangrijke mailtjes bij Google terecht komen.

Bovendien is het wisselen van provider voor veel mensen erg onwaarschijnlijk.
Hmmja ...

belangrijke mailtje niet naar Google, dus naar Ziggo ?

Wil je dat niet, moet je de boel onder encryptie gaan verzenden, maar vooral héél kieskeurig in wat je verstuurd, en naar wie.
Jij kan dan wel een @provider adres hebben, maar als jouw corresponderende tegenpartij over de gmailservers werkt, is het nog openbaar.
Jij kan niet inzien wie zijn mail 'waar' host ( mijn persoonlijke .nl adressen lopen via google-apps, )
Succes met het "weren" van de partners
belangrijke mailtje niet naar Google, dus naar Ziggo ?
Lijkt me wel ja. Google bied je een gratis gmail aan, en je weet dat hun business model is gebaseerd op het verkopen van jouw (meta-)data.
Ziggo vangt van jou geld om internet en mail service te leveren.
De dag dat Google userdata verkoopt, zijn ze hun businessmodel kwijt.
Het is aan Google alles gelegen om dat juist niet te doen.

Metadata is vrijwel anoniem, de reclame die je daardoor krijgt, heb je zelf gegenereerd, het enige wat Google doet is het profileren van jouw aanwezigheid op internet.
Dat zullen ze als hun grootste schat bewaken.
Google heeft zelf regelmatig aangegeven dat je niet bij hun moet zijn voor privacy.
Daarbij verkopen ze userdata misschien niet direct, maar dat hoeft ook niet als ze het zelf gebruiken.

En dan heb je nog de vraag wanneer is het nog metadata?
Is het OK als Google uit een mail van hou op maakt dat je financiele problemen hebt en je vervolgens advertenties voor leningen voorschotelt?

Google zegt zelf dat ze zo dicht mogelijk bij de grens willen zitten van wat nog mag, en gezien de vele lopende zaken tegen Google vinden ze het best OK om die lijn te bepalen door er over heen te gaan.

En nee, ik denk niet dat Google hun buisnessmodel kwijt is op de dag dat ze userdata gaan verkopen. Mensen zijn maar wat blij om deze data af te staan in ruil voor een zak wortels, of eigenlijk alleen maar de belofte dat die zak er misschien ooit komt.

Hoever zitten bedrijven als Google en Facebook nog af van Buy n Large?

Ik denk dat ze goed op weg zijn ons te conditioneren om alles maar af te staan, en dat wij het over een paar jaar gewoon accepteren als er via een messenger contact met ons word opgenomen om eens te praten over die financiele problemen. Want ja, Google bied alleen maar hulp. Goed toch?
De strekking van jouw verhaal begrijp ik maar al te goed.
Net als jij ben ik echt wel bezorgd over de toekomst.
De grote 5 hebben héél veel inzage in het leven van de gebruikers, FB en Google hebben zelfs dagdagelijks de mogelijkheid om iemand tot op het bot te identificeren, alleen het DNAprofiel mist vaak nog.
Daar ligt een probleem, inderdaad, die beloofde zak wortels tegen een (schijn)veiligheid.

Vrijwel AL het internetverkeer passeert over de systemen van genoemden, al dan niet (goed) versleuteld.

Maar die discussie is helemaal niet relevant in de keuze van de providermail of één van de (gratis) online aanbieders, als niet iedereen zich daar aan houdt.
Jij ( en ik ) kunnen nog zo zuinig zijn op onze gegevens, maar als jij met iemand correspondeert die daar niet naar kijkt, sta alsnog je in een telefoonlijstje, mail-contactlijst of messengerservice
MX records laten mij dit toch echt zien. Maak er een mooi scriptje van en je weet het direct.

Nee ik verzend mijn belangrijke gegevens wel gewoon via Facebook als publiekelijk bericht :+
MX records laten mij dit toch echt zien. Maak er een mooi scriptje van en je weet het direct.
Ja, voor jij iemand een mail gaat sturen ga je zijn MX data bekijken ?
Knap, als je dat vol kan houden
Nee ik verzend mijn belangrijke gegevens wel gewoon via Facebook als publiekelijk bericht :+
Ik gebruik geen Facebook, ik hang het op het prikbord bij de lokale supermarkt 8)7
Je hebt deels gelijk. Vooral wat betreft wisselen. Veel mensen blijven bij hun provider waarbij ze ooit begonnen zijn.

En privacy? Tja welke provider kun je dan vertrouwen?
Ik vermoed geen 1. Ze hebben allemaal hun belangen.
Als je privacy wilt, moet je vooral geen email van wie dan ook gebruiken. Zet dan je eigen mailserver op. En dan maar hopen dat degene met wie je mailt het goed geregeld heeft...

Het makkelijkste vind ik nog altijd een eigen domain en dan ergens bij een el cheapo provider een eigen mailaccount voor dat domein opzetten. Doe ik al jaren. Staat helemaal los van Google of MS. Maar ik heb niet de illusie dat alles echt privé blijft. Lekken kunnen in de gehele keten zitten.

En wat denk je dat Google met jouw mail doet? Zolang het algoritmes zijn die mijn mail 'lezen' vind ik het niet erg. Die houdt zijn klep wel. Het gaat echt niet om jou persoonlijk.
Doe ik al jaren.

Simpel IMAP servertje in een VM op mijn PC thuis, die mijn mail ophaalt en verstuurd via een budget ISP, met een paar domeinen. Alle mail wordt geforward naar één emailadres die mijn server ophaalt en dan met wat rules in de juiste folder van mijn email stuffed.

Ligt mijn PC er eens uit, kan ik altijd nog via webmail de mail van de laatste dagen bekijken.
Ik hoop wel dat je pc dan goed beveiligd is.
Hoeveel spam ik dagelijks wel niet ontvang van open relays |:( |:(
Daar zijn blacklists tegen:
https://wiki.apache.org/spamassassin/DnsBlocklists

De enige spam die ik krijg zijn via legitieme mailservers (met wegwerp accounts of gehackte accounts).
Zeker, maar het kost toch processingtime op mijn mailservers.
Privacy inderdaad. Naja, wat je daarvan wilt geloven. Google/Gmail vooral door zijn reputatie van profilering maar ook Hotmail/Outlook van Microsoft zijn mij veel te ondoorzichtig. Echt geen vertrouwen meer in. Je ISP is ook al niet veel beter maar wel een beter alternatief naar mijn mening. Het meeste vertrouwen stel ik in derden zoals Protonmail of Tutanota maar ook hierbij weet je gewoon niet goed waar je aan toe bent.
Als je privacy wilt, dan ga je naar @protonmail. Ook zal een gmail of protonmail server heel wat veiliger zijn dan een @providermailserver.

Wisselen van provider onwaarschijnlijk? Lijkt me sterk dat iemand zijn hele leven bij dezelfde provider blijft hangen. Stel je woont nog thuis, en je zit bij provider 1, vervolgens ga je op een studentenkamertje, geforceerd bij provider 2, daarna ben je afgestudeerd en koop en eigen woning en komt aan bij provider 3, vervolgens ga je samenwonen in een andere woning, en je zit geforceerd bij provider 4. (Vaak kan je dezelfde provider misschien meenemen, maar dat is vaak ook niet het geval.)

Als ik iemand moet mailen met een @providermail, dan denk ik: ah, daar heb je er weer eentje, waarschijnlijk een 65+ of digibeet of het persoon heeft totaal niet nagedacht over provider-keuze vrijheid.
vraagje - sinds dinsdag de 22 jl. heeft mijn Ziggo modem (Ubee) random maar dagelijks een herstart nodig, omdat het ingaande en uitgaande verkeer er niet meer doorheen wil. let wel, dit modem staat bij mij in Bridge-mode. mijn router (fritz box 7490) herstarten helpt niets. vandaag is er werk "in de buurt" aangekondigd, uit te voeren komende week.

ik verwacht weliswaar geen relevantie met de mail-verstoring (en ik verwacht een -1), maar evengoed:
iemand iets vergelijkbaars?

[Reactie gewijzigd door bousix op 28 augustus 2017 13:38]

Ik zou contact opnemen met Ziggo.
Klinkt als begin van het einde van je modem.
Wat een zooi krijg mails van een maand geleden weer binnen,die ik verwijderd had..
Overstappen op gmail of iets dergelijks zou ik zeggen ;)
Overstappen op gmail of iets dergelijks zou ik zeggen ;)
Beetje vreemde reactie.
Alsof GMail nooit problemen heeft gehad.
Ik kan me 2 keer herinneren dat veel GMail gebruikers opeens een lege mailbox hadden.
Dat is uiteindelijk wel opgelost, maar ook zij zijn niet storingsvrij.
Sowieso minder frequent dan Ziggo of elke andere provider.
Dat is het nadeel van POP3 mail. POP3 mail wist de mail van de server als jij al het hebt ontvangen in je client. Ziggo maakt backups. Waarschijnlijk op basis van File niveau ipv applicatie niveau. In principe is een goede dagelijkse backup mogelijk per postvak alleen dat is veel complexer en wellicht op het platform waar Ziggo de mail host niet eens mogelijk. Vandaar dat Ziggo op een moment kan besluiten een backup te restoren op een bepaald moment gemaakt in het verleden. Dan kan het dus zijn dat de mail server mails heeft in je postvak die niet gevlagd zijn als zijnde read / transferred waardoor je ze nogmaals krijgt. Daarom adviseert men ook tegenwoordig IMAP waarbij de mail op de server blijft staan. In dat geval is het mechaniek dat de server moet weten of de mail is overgezet niet meer relevant.
Blij dat Ziggo niet mijn primaire e-mailaccount is (al kan dit natuurlijk net zo goed ook bij de aanbieder van mijn primaire account gebeuren). Of ik nu email misloop weet ik niet, omdat ik niet zoveel via Ziggo ontvang.
Alleen T-Mobile blijft maar dreigen dat ze mijn telefoon afsluiten wanneer ik niet onmiddellijk betaal. Mogen ze proberen, want ik heb geen abonnement bij ze en wanneer ik dat wel had, dan had ik ze mijn andere emailadres gegeven. (Ja, ik weet dat het een fishing-mail is.)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee