Dat is heel drastisch. Het is een oplossing. Maar met taal verlies je ook cultuur, want taal is het medium voor cultuur. En dan heb je hetzelfde probleem nogmaals want wat doen we het Duits of Engels aan?

Het Engels kan dat wel aan hoor, als je kijkt hoe verschillend dat gebruikt wordt rond Bow Bells, in Buckingham palace, in Glasgow/Edinburgh, in de Midlands, (Zuid-)Oost Texas en tenslotten in de Filipijnen (picha (=pizza), Karabaw/Kalabaw)
Duits wordt een groter probleem, juist omdat Nederlanders veel moeite hebben met naamvallen en dergelijke, maar zou historisch juister zijn. Historisch zijn we immers voortgekomen uit het 'heilige' roomse rijk der Duitse natie. Pas na de publicatie van de Lutherse Bijbelvertaling (NT: 1522 OT:1534) en de Statenvertaling (1637) zijn het Hoog-Duits en het Algemeen Nederlands uit elkaar gaan groeien. Daarvoor was het één dialectcontinuüm en op dialectniveau is dat het ook nog grotendeels.
Het probleem is ICT. Want twitteren noopt niet tot helder denken en schrijven.
ICT is niet het probleem maar het verkeerd gebruik. Wat betreft twitteren heb je gelijk. Goudschaaltjes worden daar te weinig gebruikt.
Op dezelfde manier, on-topic, zoals ik al schreef is dit artikel geschreven omdat mensen afhankelijk zijn geworden om te weten wat het voor weer wordt door radar technologie.
Je kunt per 10 minuten zien wat voor weer het wordt maar omhoog kijken is er niet bij. En als je vaak omhoog kijkt dan leer je weer patronen zien. We staan dan ook verbaast als een boer die altijd op zijn land is kan 'voorspellen' wat voor weer het wordt.
Radar kan verder kijken als wij. Echter dat er slechts één radar is voor het hele land, en dat als die uitvalt er niets meer is, is bedroevend. Ik snap dat NOS en velen anderen gebruik maken van het KNMI maar ik verwacht dat MeteoGroep Nederland (weer.nl, RTL weer) zijn eigen systemen heeft.
We verruilen directe kenniservaring voor een gadget die radarinformatie weergeeft. En we worden boos als die kut buiten-radar de hoosbui niet voorspelde.

Of eigenlijk omdat we niet elke 10 minuten controleren of we nat kunnen worden of niet.

Niet iedereen kan om de 10 minuten naar buiten kijken en ook de voorspellende waarde van naar buiten kijken is beperkt, het weer kan vrij plotseling omslaan.
En als je 20 minuten of langer moet fietsen is het wel fijn dat je met een app verder kunt kijken als de 10 minuten van den boer.
Op wat moet je nu eigenlijk boos zijn? Jezelf!
Zoek altijd eerst de schuld bij jezelf.
Als technologie een filter wordt tussen jezelf en de harde wereld dan doe je het niet goed.
?
Je kunt beter af en toe nat regenen en dat accepteren.
Ik wordt al vaak genoeg nat. Emigreren gaat financieel nog niet.
Al was het maar voor een leuke anekdote.
geen behoefte aan
En een gezonde niesbui.
Drie dagen tot een week beroerd zijn en niets uit je handen kunnen krijgen, nee bedankt.
Iig heb je geleefd.
Als levende dode, zoals de meesten.
[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 26 juli 2024 11:06]