Gerucht: Nest werkt aan goedkopere slimme thermostaat en meer hardware

Google-zusterbedrijf Nest zou werken aan een goedkopere versie van zijn zelflerende thermostaat. Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg. Het apparaat zou ruimtes in huis apart kunnen verwarmen en volgend jaar op de markt moeten komen.

Om de prijs van de thermostaat te drukken zou Nest goedkopere componenten willen gebruiken voor de nieuwe versie van de thermostaat, meldt Bloomberg op basis van een anonieme bron binnen het bedrijf. Zo zou er een prototype zijn zonder metalen omlijsting. De nieuwe versie zou onder 200 dollar moeten kosten, waar de huidige in Amerikaanse valuta 249 dollar kost. In de Benelux kost de v3-versie van de Nest 249 euro.

Met sensoren zou de thermostaat ook de temperatuur per kamer kunnen regelen, zo schrijft het persbureau. Uit de bewoording is onduidelijk of alleen de nieuwe, goedkopere Nest dat kan of dat de functie ook beschikbaar komt voor huidige modellen. De goedkopere variant zou volgend jaar moeten uitkomen.

Daarnaast werkt het zusterbedrijf van Google aan een alarmsysteem, dat zou bestaan uit een centrale hub met touchscreen, sensoren voor op ramen en deuren en een accessoire voor aan sleutelbossen voor het in- en uitschakelen van het systeem. Dat zou dit jaar moeten verschijnen. Nest heeft nu al de Nest Cam op de markt, een beveiligingscamera dat het uitbracht na de overname van Dropcam enkele jaren geleden.

Nest heeft niet gereageerd op de geruchten over de nieuwe producten. De auteur van het stuk van Bloomberg, Mark Gurman, staat als betrouwbaar bekend. Tijdens zijn periode bij 9to5 Mac bracht hij veel informatie over onaangekondigde Apple-producten naar buiten die in vrijwel alle gevallen bleek te kloppen.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

08-03-2017 • 17:24

54 Linkedin

Reacties (54)

Wijzig sortering
Dat is op zich goed, maar ze mogen zich ook wel gaan focussen op support voor de huidige producten. Als ik lees en hoor hoeveel mensen gezeur hebben met die Nest V3 Thermostaat dan snap ik niet dat ze dat niet eerst oplossen.
Zelf heb ik er gelukkig geen problemen mee en ben ik blij met het product. Een goedkopere versie kan in ieder geval nooit kwaad!
Wat chronisch onderschat wordt door zowel Nest/Google als door de kopers van dit product is dat je feitelijk geen product koopt maar een dienst waar toevallig een productje bij zit.

Tot in het eind der tijden moet de Nest-infrastructuur draaien om jouw Google Nest aan de praat te houden. En dat terwijl de Nest zelf maar één keer geld oplevert: als-ie verkocht wordt.

Dat is een verdienmodel waar je niks mee kan. Je zult er zoveel mogelijk moeten verkopen om uit die smak geld niet alleen de R&D te betalen, maar ook de support en updates en het liefst ook de opstartkosten voor de volgende versie.

Ik heb een v2 gehad die het achterlijk slecht deed op mijn modulerende thermostaat maar inmiddels ga ik niet voor de v3 of de v4 of wat er dan ook aankomt. Dan maar een dom apparaat.

Vroeg of laat stort het kaartenhuis in elkaar. De eerste fabrikant die onderkent dat-ie een dienst levert en abonnementsgeld vraagt om die dienst in de lucht te houden: daar wil ik nog wel wat van kopen.
De Nest thermostaat is zonder betaalde dienst. De online infrastructuur is in zoverre belangrijk dat tijdens uitval de thermostaat niet van afstand is te bedienen. Het schema en dergelijke gaat gewoon verder en het huis zal niet warmer of kouder worden dan anders.

De camera is een iets ander verhaal. Zonder betaalde dienst kun je 3 uur terugkijken. Betaal je een paar euro dan bewaren ze dat 10 tot 20 dagen.
Hier is de externe infrastructuur wel belangrijk aangezien je niet rechtstreeks via de camera kijkt en de camera geen eigen opslag heeft!

Vooralsnog ben ik redelijk tevreden over de camera, thermostaat en de rookmelders. Ik kan dan ook uit naar de nieuwe producten...
Ik kan met mijn Synology Surveillance als ik wil wel tot een jaar terugkijken en heb mijn privacy nog. Google komt hier never in mijn huis, ook niet in mijn browser.

Je bent "redelijk" tevreden voor zo'n bak geld? Wat bezielt je? 8)7 Het hoort gewoon perfect te zijn.
Je NAS houdt tot een jaar lang videobeelden bij? Met pakweg 10Mbit/s zit je dan toch al snel aan meer dan 100GB per dag, tenzij je alleen beelden bewaart wanneer er beweging is. Dan is het weer de vraag of je detectie goed afgesteld is, want te gevoelig en je krijgt hopen opnames die zinloos zijn, in de andere richting mis je misschien wel eens iets.

Met een goede camera kan je wel meerdere streams instellen, en afhankelijk van triggers alleen op bepaalde momenten de hoge bitrate opnemen, dus daar valt wel wat winst mee te halen. Ik vraag me dus af (niet als flame, maar oprechte vraag) hoeveel opslag je voorziet om je beelden een jaar bij te houden.

De Nest cam zou intelligentere bewegingsdetectie hebben, die geen meldingen geeft bij de gebruikelijke beweging, maar na een leerperiode enkel bij relevante dingen. Bepaalde camera's, zoals die van Mobotix kunnen dat ook, maar daar hangt ook wel een aardig prijskaartje aan.
De Synology begint bij mij nogal rap meldingen te spammen wanneer het sneeuwt of regent in combinatie met de verlichting bijvoorbeeld.

Ik heb zelf ook de Synology voor mijn camera-beelden, maar houd die zeker geen jaar bij (mag ook niet volgens de Belgische wetgeving). De Nest cam zou ik zelf ook niet in huis halen omwille van privacy-overwegingen. De thermostaat en rookmelders daarentegen, daar ben ik zeer over te spreken. De privacy-impact van deze vind ik ook zeer minimaal in het slechtste geval.

Welke impact de nest thermostaat op mijn verbruik heeft, kan ik moeilijk zeggen, aangezien de plaatsing daarvan samen gegaan is met enkele andere energiebesparende maatregelen, maar hij laat me bijvoorbeeld wel toe om de watertemperatuur laag te houden (niet modulerende ketel) en toch volgens schema het huis op temperatuur te hebben, omdat hij in functie van de temperatuur binnen en buiten weet hoe lang op voorhand hij moet beginnen.
De grootste verbetering kwam echter door het vervangen van de oude gekoppelde rookmelders door Nest Protects. Die zou ik echt aan iedereen aanraden die wat om brandveiligheid geeft, omdat ze zo goed werken en op een subtiele manier laten weten wat de status van de beveiliging is. Ze testen zichzelf zelfs automatisch, want dat vergeten mensen nogal eens vaak, met potentiële gevolgen vandien wanneer ze defect blijken te zijn.
Het woordje "redelijk" sloeg op de thermostaat die in combinatie met een modem van Ziggo out of the box niet lekker werkt. Na een aantal aanpassingen ben ik tevreden. Toch kan dat beter en gebruikersvriendelijker.... vandaar "redelijk" :).

En ja het kost wat... en ja misschien is privacy niet helemaal gewaarborgd en ja ik ben geen voorstander van Google, en ja ik heb mij jaren verzet tegen apparaten van Google. Na 3 Protects en daarna de thermostaat ben ik uiteindelijk overstag gegaan voor de camera's. Ik ben er happy mee, ik ervaar dat ze prettiger (en naar mijn mening beter) functioneren op dit moment beter dan camera's die ik in het verleden heb gebruikt (inclusief camera's icm Synology en de Withings Home).

Nog een nog niet genoemd voordeel: één enkele app + online pagina voor alle apparaten.
Het schema gaat verder, en de thermostaat werkt nog. Dat weet ik. Maar het unique selling point van de Nest is de "zelflerende" software, die weet wanneer je weg bent en wanneer je thuis bent. Dat is de enige reden om zo'n ding te kopen, want de Honeywell die mijn Nest heeft vervangen is toch een stuk makkelijker te programmeren.

En DAT valt weg.
Zelflerend klink leuk en doel is besparing. Denk dat de besparing aan energie zwaar wordt overschat. Je moet aardig wat verdienen voor je het terug kan verdienen met elektronica.

Beter isoleren zal uiteindelijk meer opbrengen.

Daarnaast als ik dit lees warmte per ruimte zul je dus in die ruimtes op iedere radiator een thermostaatkraan via wifi, BT of ander protocol moeten hebben om dat per ruimte te regelen. Heb er vorig jaar naar gekeken en lees nog veel problemen met die dingen, dan goed dan slecht en uiteindelijk kosten de goede ook weer aardig wat.
Helemaal juist. Dus kom maar op met die nest dienst die mijn verwarming perfect gaat regelen! Met liefde besteedt ik het hele verwarmen (apparatuur, onderhoud, inregelen) uit. Warmte als service.

Het gemiddelde huis in NL is zeer energie inefficiënt verwarmd (hier op t forum is dat zeer goed uiteengezet). Als Google mij evenveel warmte levert en 30% zuiniger doet, dan kunnen ze prima marge op basis van de besparing maken zonder dat het klanten een cent meer kost.

Ik kan me dan ook niet voorstellen dat zon nest als gadget t einddoel is.
30% is onrealistisch. Je moet al denken aan oplossingen als stadsverwarming om 10% te besparen. Een slimme thermostaat is vaporware. Financieel is het een donatie aan google.
Ineffeciënt verwarmen?
Daar gaat je thermostaat weinig aan veranderen. Ik denk dat je doelt op comfort beleving.
Een thermostaat hoeft niet slim te zijn. De regeling achter de thermostaat wel. De Nest, Toon en andere meuk veroorzaakt bij veel mensen problemen en zelfs hogere rekeningen. Ik kan hier mooie verhalen over schrijven omdat ik de gevolgen dagelijks op mijn bureau vind...

Geloof me, de kosten die zo'n ellendig ding kost ga je er niet of nauwelijks uithalen. Uitgezonderd bij een slecht geïsoleerd huis kan het interessant zijn maar pak dan een regeling (thermostaat) per ruimte.
Wil je geld besparen, isoleer je woning dan. En spaar liever iets langer door om het goed te doen dan naar de bouwmarkt te rennen voor een rol rockwool.

Daarnaast bepaalt je gedrag en je aanvoer retour temperatuur heel veel hoe efficiënt je je huis kan verwarmen.

[Reactie gewijzigd door Floor op 8 maart 2017 21:15]

Een losse thermostaat doet weinig ja. Daarom wacht ik op die dienst die mijn hele verwarmingssysteem integraal over neemt en het beter gaat doen.

Ik betaal voor de warmte en een ander zorgt dat totale kosten (oa. stookkosten, onderhoud, materiaal) zo laag mogelijk zijn. Hoe ze dat doen zal mij een worst wezen.

Met IoT technologie -waar de nest deel van uit kan maken- moet dat tegenwoordig wel kunnen. Mn ketel zit ook al vol internet.
Als je wil besparen zul je eerst naar de infrastructuur moeten kijken voordat je echt kan besparen.

Kijk eens op waterzijdig inregelen van je radiatoren. Ik heb dan Met Grundfoss Alpha 3 pomp en reader gedaan. Als je installatie niet goed is ingeregeld zal nest er weinig aan kunnen verbeteren. Door alleen waterzijdig goed inregelen bespaar je al veel meer.

Dan kun je beter gaan kijken naar een goede isolatie als je een ouder huis hebt, ook dat zal je meer besparing geven dan een nest of ander systeem.

Het komt er op neer dat de basis goed moet zijn om net nog iets meer te kunnen besparen.

Als je alles goed voor elkaar hebt zal zelflerend en electronica idd nog iets kunnen besparen, het zijn de laatste paar % die echter ook veel geld kosten.

Wil je per ruimte sturen heb je in iedere ruimte een sensor nodig maar ook op je radiator een kraan die via wifi bt zwave de radiator kan aansturen. Die techniek kost ook aardig wat geld. Er zijn goedkope dure en ik lees heel veel verschillende meningen, goed brak, accu op, ding blijft hangen. Als je radiator kraan 1 dag blijft hangen en de hele dag vol loopt te stoken is je winst misschien al weer weg.

De vraag is ook of het echt zo veel kan besparen. Denk dat het eerder valt onder leuk handig vanaf mijn auto huis verwarmen als ik thuis kom. Alternatief is je komt thuis, zet verwarming omhoog en het duurt 15 minuten voor het warm is. Stel je dan de vraag wat bespaard je meer energie, aankomen in een warm huis of even wachten.
Dus je gaat wat van Nest kopen dan? :p
Hun nestcam heb je namelijk ook een abonnementsformule bij.
Dienst met abonnementsgeld :p

Ik weet niet wat hun business plan is. Winst maken is in het begin vaak helemaal niet de bedoeling. Cfr. Tesla, Netflix die nog geen winst gedraaid hebben.

Domotica is sowieso een trage markt. Je hebt niet veel mensen die er al interesse in hebben maar je ziet dat het gestaag begint op te komen. Zowel in het meer aanvaard worden als een groter aanbod. Het kan dus interessant zijn om op die markt te blijven en marktaandeel stelselmatig te veroveren bij de early adopters om dan bij het kantelpunt naar de rest van de markt de meest bekende speler te zijn.
Of wie weet knalt google het af en zijn we een grote speler kwijt en blijven we allemaal vastzitten in de verleden tijd.


Dat Nest naar security systemen overgaat zou ik een goed idee vinden. Ze hebben al meerdere producten die dit tot een mooi geheel zouden maken. Ik heb zelf de nest protect van hun en ik vind het heel fijn om te weten dat mijn huis niet staat af te fikken met mijn hond erin die geen kant op kan. De gemoedsrust is mij dat geld wel waart. Ook weet ik dat die werkt en heb ik niet om de tijd een alarm in het midden van de nacht omdat 1 van de *** dingen weer een platte batterij heeft.
Verder ook wel fijn dat wanneer ik in de keuken mijn keuken kunsten aan het tonen ben het brandalarm kan voorkomen door gewoon bij de melding even op de app te zeggen dat het allemaal ok is en dat het mijn toast maar was.
Misschien moet ik er maar eens iets over schrijven wat uitgebreider :)
Ik denk dat je vergeet dat Google (zusterbedrijf) een van de grootste bedrijven ter wereld is geworden door het vergaren en verkopen van informatie. Het feit dat iemand zijn huis vol hangt met Nest apparatuur, betekend dat Google weer meer informatie kan verzamelen om deze vervolgens weer door te verkopen. Een prima business model lijkt mij, als ik naar de waarde van Google kijk. ;)
Dat maakt niet uit. Google heeft meer producten afgeschoten dan de meeste bedrijven hebben uitgegeven. Juist Google is er een die niet schroomt om niet winstgevende of doodlopende projecten stop te zetten.

Daarnaast bevestigt jouw opmerking hoe kansloos je bent als je een dergelijke dienst opzet. Eénmalig betalen voor een product en dan levensvatbaar blijven is ongelofelijk moeilijk. Er zijn genoeg startups omver gegaan, verkocht, vermeubeld, versoberd of gewoon overgenomen die ook zo'n dienst/product hadden.

Dat het alleen Google lukt vind ik eigenlijk geen compliment voor dit businessmodel.

[Reactie gewijzigd door CurtPoindexter op 8 maart 2017 20:24]

Als Nest nog een onafhankelijk bedrijf was, had ik je volkomen gelijk gegeven. Echter bevat Google ruimschoots het vermogen en infrastructuur om de Nest dienst draaiende te houden alsof het niets is. Verdienmodel zit er wel degelijk achter; informatie.
Nest heeft 3.2 miljard gekost en heeft echt nog niet genoeg opgeleverd om die investering waar te maken. Daarnaast komt alle winst nu uit de verkoop van die apparaten en "informatie" als verdienmodel is voor Nest nog niet superrelevant. Zo even rondzoeken naar cijfers en feiten maakt de toekomst voor Nest niet heel rooskleurig.

En daar ga je dan, met je "learning" thermostat die niet meer kan learnen.
Ik heb onlangs de v3 gratis gekregen. Het nieuwe business model is geloof ik dat je de rookmelders en camera's er dan wel bij koopt omdat je de basis module toch al hebt en daar enthousiast van wordt.
Ik vind dit een redelijk apparaat, maar heb zelf voor de evo home gekozen van honeywell.
Dit laat je toe om per kamer te regelen en zo is onze badkamer smorgens en savonds 25 graden maar de rest van de dag slechts 15
Hoe gaat meerdere kamers verschillende temperaturen geven werken? Het is niet dat mijn ketel weet waar hij het warme water naartoe moet pushen en gewoon overal de volle lading geeft die de thermostaat aanstuurt.
Ik heb in mijn appartement in elke kamer een (pergrammeerbare) thermostaat aan de muur hangen en geen centrale thermostaat meer. Schijnbaar is het super zuinig.
Comfort is in ieder geval prima. Savonds is de woonkamer lekker op temperatuur maar de slaap kamer is wat koeler. De studeerkamer wordt enkel in het weekend verwarmt.
Effectief staat in mijn huis alleen de woonkamer verwarming en de badkamer radiator aan.zelfs
bij strenge vorst is de slaapkamer nog aangenaam door de goede isolatie. De werk kamer gaat 1x per week aan als ik daar langer moet werken. W.m.b. voldoet een simpele thermostaat dus prima. Geen nest zooi of andere bbiwy spullen graag.
Misschien kranen die je kan monteren op de radiatoren? Ik heb nu zoiets van Homematic.
Tado, een Duits alternatief, heeft electronische thermostatische kranen.
Met Nest thermostaat kranen van waarschijnlijk €100 p/s. Zonder kraan kan je natuurlijk niet per ruimte de temptation regelen.
Kun je de verleiding ook al regelen? Hoe doen ze dat dan?

Ontopic: Ik hoopte al een tijdje dat ze met thermostaatknoppen zouden komen. Bij een pasgeboren baby bijvoorbeeld wil je de babykamer warmhouden maar niet het hele huis.
Dat laatste ken ik. Had ik alle kranen met de hand uitgedraaid om meer te stoken naar de baby kamer. Wat een gedoe. Koude slaapkamer; gang en overloop omdat je uiteindelijk te lui bent om ze te blijven open en dicht draaien om het met de hand aan te sturen.
Honeywell heeft toch het evohome systeem. Daarmee kun je per kamer de temperatuur regelen.
Draai de radiatoren in de woonkamer helemaal open en de andere radiatoren in je huis helemaal dicht.
Vervolgens in dagelijkse stapjes de radiatoren zo weinig mogelijk open draaien, na iedere aanpassing kom je na een uurtje of 2 terug en voel je aan de radiator hoe warm die is.
Afhankelijk van de gewenste comfort-warmte pas je de doorstroming aan tot je tevreden bent, geef het zijn tijd om effectief te worden geduld word beloond!
Voordat een radiator die nauwelijks open staat warm warm word gaan makkelijk meerdere uren voorbij, de radiator in mijn gang word zo nooit warmer dan handlauw terwijl die in de woonkamer binnen 5 minuten al zowat op zijn heetst is.

Zorg ook dat de CV het water niet te heet stookt.

Na enkele dagen tot een weekje heb je hem behoorlijk energiezuinig ingeregeld, ook het opwarmen als je thuis komt gaat dan een stuk sneller en efficiënter.

Eenmaal ingeregeld moet je niet meer aan de radiatorknoppen draaien, hooguit de thermostaat hoger of lager zetten.
Het zal niet mee vallen daarna nog echt veel baat te hebben van een slimme radiatorknop, er zijn wat scenario's denkbaar maar de grote besparing heb je zo al binnen.
Nou ik heb vloerverwarming met zone regeling en voor mij is het haast onmogelijk om een slimmethermostaat te gebruiken anders dan Honeywell evo home. Dit zou wel leuk zijn! Jammer dat het nog een jaar duurt.
Met de componenten van Heatnet kan je echt wel een "slimme" regeling bouwen... of Homematic IP.
Mja dit zijn ook de lui die alle producten van een ouder type van op afstand gebrickt hadden toen ze die niet meer wilde ondersteunen. Daar loop ik toch maar even met een grote boog omheen.
Nest is geen onafhankelijk bedrijf meer, maar staat nu onder het beheer van Google.
Ik wou dat ze de Nest protect sensors opengooide via de API. Heb 7 protects hangen maar krijg geen toegang tot de presence, temp and humidity sensors helaas.
"sensoren voor op ramen en deuren en een accessoire voor aan sleutelbossen voor het in- en uitschakelen van het systeem"

Waar heb je straks nog sleutelbossen voor nodig ?

Het "luchtalarm" gaat straks tenslotte ook al op je mobieltje :X

[Reactie gewijzigd door raceneus968 op 8 maart 2017 17:58]

Ik heb een nest V3. Snap alleen niet waarom ze dit slim noemen. Zoveel gebrek aan kennis heeft dat ding..

Zelf lerend nou laat me niet lachen
Het grote punt bij deze dingen zijn juist de sensoren.

Ik had dat ICE kreng van Essent, na een jaar van de muur getrokken omdat dat ding veel te lang doorstookte, waardoor de ketel de rest van de avond niet meer aansloeg en het stervens koud werd.

Nou zit mijn thermostaat niet ideaal geplaatst, maar mijn simpele Honeywell round heeft hier geen enkel probleem mee.

Ik lees dit vaker als klacht bij "slimme" thermostaten.
Hulde, een alarmsysteem. Ik zoek al een tijdje een geschikt systeem om aan m'n NAS, Nest en Hue te hangen zodat ik een soort "alles in 1" systeem kan maken. Lampen koppelen aan het alarm zoals de Nest nu doet etc. Goede ontwikkeling!
Is er al aangegeven of het sliimme ding CIA compatible is?
Google is toch over het algemeen goede vrienden met de Amerikaanse inlichtingendiensten?
Dan kan wel aangenomen worden.

Als we uitgaan van berichtgevingen is vrijwel elk techbedrijf in de VS dat zich richt op communicatie in welke vorm dan ook benaderd, bewerkt of gedwongen om mee te werken met VS overheidsdiensten om 'exploits' of 'backdoors' te implementeren.

Er staan tal van voorbeelden op internet waarin ondernemers of ontwikkelaars in de VS aangeven onder druk te zijn gezet of waar CIA medewerkers zich hebben ge'nest'eld in ontwikkelteams. De CIA heeft ook eigen investeringsbedrijven om zich financieel te 'nest'elen in bijv. tech en andere investeringsbedrijven, bijv. om bepaalde technieken te ontwikkelen of de ontwikkeling te financieren.

Voorbeelden zijn Comodo of bijv. in-Q-tel.

[Reactie gewijzigd door litebyte op 8 maart 2017 21:33]

Ik snap niet waarom een printplaatje dat de temperatuur meet en een signaal zend (naar CV) zo duur moet zijn.

Niet specifiek bedoelt tegen Nest maar al die 'slimme' thermostaten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee