YouTube wil stoppen met advertenties van 30 seconden die niet over te slaan zijn

Google heeft aangekondigd dat het in 2018 wil stoppen met het tonen van dertig seconden durende advertenties die niet over te slaan zijn. Andere advertenties van deze soort blijven wel op het videoplatform bestaan.

YouTube 2016Zo blijven de niet over te slaan varianten van zes, vijftien en twintig seconden gewoon intact, meldt The Verge. In een mededeling, die Google deelde met de site Campaign, zegt het bedrijf dat 'het een betere ads experience wil bieden aan gebruikers'. Als onderdeel daarvan stopt het in 2018 met de langste variant van advertenties die geheel bekeken moeten worden.

Daarmee wil de zoekgigant zich richten op 'formats die goed werken voor zowel gebruikers als adverteerders'. YouTube hanteert verschillende advertentievormen op zijn platform. De niet over te slaan variant met een duur van zes seconden introduceerde de dienst in 2016. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld varianten die na vijf seconden over te slaan zijn.

Google maakt niet bekend waarom het de beslissing genomen heeft om precies deze variant van advertenties af te schaffen. Een analist zegt tegen Campaign dat een mogelijke verklaring de grotere rol van video op Facebook is.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

17-02-2017 • 18:30

218 Linkedin

Reacties (218)

218
199
101
6
0
44
Wijzig sortering
Advertenties (op mijn android toestel, op de pc heb ik een adblocker) heb ik eigenlijk nooit erg gevonden. Dit omdat ik maar om de zoveel video's een advertentie kreeg te zien (1 op de 7 ongeveer) en het meestal kon overslaan. Echter, sinds een maand of anderhalf krijg ik bijna om de video een advertentie te zien en vaak kan ik ze ook niet overslaan, dit begint wel irritant te worden. Soms raak ik zo geïrriteerd dat ik de hele youtube app afsluit en de video niet meer kijk. Een paar advertenties om de zoveel tijd vind ik niet erg, maar letterlijk om de 2 a 3 video's een advertentie van 20 a 30 seconden vind ik wel irritant.
M.i. moet ook alle reclame skippable worden. Als men wilt dat er niet geskipt wordt zou men bijvoorbeeld toepasselijkere reclames willen tonen.
Anoniem: 55563
@samety19 februari 2017 05:59
Vroeger speelde ik vaak YouTube playlists maar daar ben ik praktisch mee gestopt omdat je nu om de haverklap advertenties tussendoor krijgt die je dan moet skippen (als het kan). De tijd van set and forget zonder irritaties tussendoor is al lang geleden. Ik kijk alleen nog losse video's op YouTube. Zolang je niet standaard voor elke video naar reclame moet kijken zal ik dat wel blijven doen. Op nu.nl klik ik ook regelmatig een filmpje aan maar de helft van de keren wordt dat vanwege de adblocker door nu.nl geblokkeerd en kijk ik het filmpje helemaal niet. Ze willen natuurlijk dat je de adblocker uitschakelt voor hun site maar dat kunnen ze vergeten.

Ik begrijp dat websites geld moeten verdienen maar het lijkt wel alsof ze steeds meer willen verdienen per bezoeker. YouTube is die grens voor mij allang gepasseerd en nu.nl video's worden voor mij gewoon steeds minder interessant. Om dezelfde reden heb ik al zeker 15 jaar geleden televisie eruit gegooid. Ik wil gewoon niet geconfronteerd worden met al die commerciële onzin over producten die ik toch niet koop en die soms zelfs de homepages van bekende sites deface't en trager maakt.
Ja vreselijk heb er ook last van. Ik herlaad de video totdat de reclame er niet meer komt.
Precies wat ik ook vaak doe. Ik ben er denk ik te dom voor maar ik snap echt niet hoe dit voor een adverteerder werkt. Ik doe m'n oren dicht en zodra het kan klik ik ze weg of verval in de hiervoor genoemde herlaad strategie. Zo is er een filmpje over vermoedelijk een spel maar die komt bij mij niet verder dan "Is it the Legend27?" want op dat moment komt die knop waarmee je dit de nek om draait. Maar die makers geven dus bakken geld uit voor reclame maar waar het over gaat, ik zou het niet weten en wil het ook niet weten. Ik wil die video zien die ik heb geselecteerd en heb niet om die reclame troep gevraagd. Niet dat het in dit geval echt wat uit maakt, spellen interesseren me sowieso niet dus ik ben toch al geen prospect.

Wat de meest irritante reclame is dat is reclame die gewoon midden in een video word geprakt. Vooral bij wat langere video's gebeurt dat af en toe. Of bloggers die zelf hun verhaal halverwege onderbreken om zelf reclame te maken.

Maar goed, ik vind reclame sowieso een soort kwaadaardige kanker dat voeg of elke vorm van communicatie besmet. Ik kijk ook liever geen commerciële TV stations meer om die reden. En het blijft van nature een asociale schot hagel methode, duizenden mensen lastigvallen voor maar enkele klanten, vooral de opdringerige in your face vormen.

Hier op Tweakers laat ik reclame toe, echter ik heb een paar weken geleden wel een waarschuwing naar de redactie gestuurd omdat er wel een erg groot reclame blok werd getoond. Ik gedoog Tweakers reclame zolang het tot de zijlijn beperkt blijft en ik me er niet te erg aan stoor (dus geen loden leeuw niveau reclame). Anders gaat uBlock gewoon weer aan...

[Reactie gewijzigd door pe1dnn op 19 februari 2017 01:16]

Het probleem waar YT tegenaan loopt is dat die reclame die jij aanhaalt meegenomen wordt in de comment secties van veel videos. Als in: "I tried this once but the legend27 kept beating my ass". Qua bereik zit het dus wel snor, maar de irritatie factor is (terecht) erg hoog.
Bekendheid van de slogan wel, maar naamsbekendheid? Er zijn tal van dit soort voorbeelden in ons collectief geheugen, maar bij elke producten of diensten die horen? Als je een slogan niet kan associëren met een je product of dienst naam dan heb je nog steeds niet het effect dat onderbewuste aanslaat op de merknaam en je dus onbewust wordt gemanipuleerd om jouw product of dienst te kopen.

Daarnaast is het bij mij zo, als de irritatie hoog is, dat ik juist het product of dienst ga mijden. Ik zal niet gauw meer een Tele2 abonnement aanschaffen, een dierbare door Yarden laten begraven of een tankpas van Tom de Ridder aanschaffen (die hebben zelfs uiteindelijk hun naam maar veranderd om weer van het slechte imago af te komen!). Schieten in je eigen voet.

Dan heb ik veel meer respect voor de methode van Red Bull met Max Verstappen (hoewel de Red Bull reclame qua niveau ook wel grenst aan dat van iemand met een mentale handicap), of voor een Rabobank die al tientallen jaren de lokale sport steunt; beter dan een bank die een zielige poging doet om nationale kleur oranje te kapen en aan het eigen merk te plakken.
dat reclames irritant zijn ok, maar dat je een bedrijf gaat verwijten dat jij de advertentie wegklikt? Je betaalt niet voor de dienst, dus het zou je sieren om in ieder geval niet te zeuren over dat wat het voor jou gratis maakt (of installeer gewoon in stilte een goede adblokker en lach in je vuistje)

Daarnaast zijn Google en Facebook juist twee bedrijven die meer over jou weten dan je partner, je schot hagel opmerking gaat hier het minst op in vergelijking met welke andere adverteerder dan ook.
Als ze zoveel van me weten en dan nog niet eens mijn interesse kunnen wekken dan zegt dat meer over hoe ineffectief dit is.

Op nu.nl krijg ik sinds ongeveer 2 weken reclame over kozijnen. Nou, ik kan je één ding verzekeren, ik heb totaal geen interesse in kozijnen. Ze hebben net een half jaar zitten naggen met een zaklamp.

Als ze al veel over mij weten doen ze er bar weinig mee. Als ze echt veel over me zouden weten zouden ze de reclame moeten stoppen of als dat echt niet kan op zijn minst iets tonen wat ik heel misschen wel interessant zou kunnen vinden. Eigenlijk weten ze niets van mij of ze doen er helemaal niets mee.
+1 ik hen exact hetzelfde gevoel. Reclame werkt bij mij alleen maar averechts. Ik stop meestal met kijken als ik een reclame krijg die niet geskipped kan worden. Google ziet deze tendens en stopt er daarom mee. Ze komen er achter dat het niet werkt. Nu de tv zenders nog...
Ja, is eigenlijk ook zo. Soort van gedogen. Hardware.info ook. Dat is het dan ook wel zo'n beetje. Soms snap ik zelf ook niet waarom, maar zolang het de irritatie grens niet overschrijdt, toe maar...
Ik heb mijn Android toestel geroot en ook Xposed Installer geïnstalleerd. En zowel een ad blocker als een YouTube ad blocker op mijn telefoon geïnstalleerd.

Er is namelijk een YouTube ad blocker voor Xposed Installer.
Nergens last van met een goede adblocker. Merk alleen een kleine fade out-in op moment dat advertentie plaatsvind.
Met een adblocker support je ook de video's die je kijkt niet. In mijn geval kijk ik vaak video's van kleinere kanalen die die support wel degelijk nodig heeft.
Zo vervelend zijn die advertenties bovendien niet en nu wil YouTube zelfs af van de vervelendste advertenties. Alleen maar fijn toch?
D'r zijn er tegenwoordig ook zat die zelf ads integreren in hun video. Die vind ik toch veel acceptabeler dan die waardeloze advertenties van youtube zelf die vaak op een ander volume afspelen dan de video en eigenlijk nooit voor mij interessant zijn. Daarnaast zijn de geintegreerde advertenties niet gepersonaliseerd en daadwerkelijk gericht op de doelgroep van het kanaal.

Waar de advertenties die ik op websites krijg als adblocker uitstaat gewoon absoluut nooit interessant zijn heb ik al meerdere male gemerkt dat ik bij bijv LTT de in de video verwerkte spots vaak wel erg interessant vind.
Er zijn zat kleinere kanalen van minder dan 150k subs die simpelweg niet groot genoeg zijn voor sponsorship deals die de inkomsten dubbel en dwars verdienen omdat ze fantastische content leveren. Ik gebruik een adblocker, maar video's van kanalen die ik de moeite waard vind open ik in een andere browser zodat ze ad inkomsten binnen krijgen.
Helaas is een adblocker nodig omdat er nu eenmaal websites zijn die zo veel advertenties laten zien dat de site er echt onder te lijden heeft. Sites als autoblog.nl bijvoorbeeld. Dat is een grote advertentie infectie met automatisch afspelende video's die ook nog eens geluid afspelen, weken lang de zelfde video prerolls op video's die ze van andere platformen stelen om op hun eigen platform met eigen reclames af te kunnen spelen. De site is ook echt extreem traag met alle advertenties. Een site als dat zet ik dan ook niet op de white list. Ook sites waarbij banners pas later inladen waardoor de interface verschuift zijn extreem hinderlijk, je klikt constant op de verkeerde links omdat 3 seconden nadat de pagina is geladen de hele interface een stuk omlaag schuift omdat er nog een banner word ingeladen bovenaan de pagina.
Reclame inkomsten op kleine youtube kanalen zijn te verwaarlozen.
Je kan zo'n youtuber alleen maar steunen via Patreon.
Ligt er aan, een youtuber diedagelijks een video upload waar hij 10k views op krijgt kan toch een aardig zakcentje bijverdienen. Niet voldoende om van rond te komen, maar alle beetjes helpen. Zelfs al ga je uit van 1 euro per 1000 views.
Helaas betaalt youtube niet per view maar per click.
Als je dus nooit op een reclame klikt en er alleen maar naar kijkt, verdient de youtuber er nog niets aan.
Of er per view of advertentie wordt betaalt, ligt aan het type ad. Bepaalde ads baten minder bij een click dan een view. Een advertentie voor een film gaat met een click niet doorverwijzen naar een directe sale, maar mensen wel nieuwsgierig maken en eventueel naar hun lokale bios drijven. Ik heb zelf een aantal video's gehad met 100k+ views, en verdiende daar op dagen wanneer deze geen ad clicks zag ook geld mee. Ik kreeg tijdens de meest populaire periode per 100 vertoningen ongeveer 10 eurocent. Er is hier heel veel variabel aan, wanneer je video op zijn populairst is krijg je meer per vertoning/click, wanneer deze in populariteit vermindert (minder views per dag, afbouwend naar heel weinig/0 views) krijg je veel minder geld .
Echt niet. Ik heb laatst een filmpje zitten kijken van EEVBlog waarin Dave uitlegt waar hij precies geld aan verdient met het maken van video's. In die video heeft hij het over een bedrag per 1000 views. Niet clicks.
Nou echt wel dus. Waar hij op doelt is het bedrag dat hij specifiek gemiddeld per 1000 views krijgt. Dat ligt dus voor iedere doelgroep anders en je kunt dat bedrag niet blindelings voor elke YouTuber toepassen.
3-4 dollar per 1000 views. Channel met 100k subs halen dan per video met ads toch gemakkelijk zo'n 20-30 euro binnen per video. Upload je dagelijks dan spreek je over een mooie som geld.

Neen, ik support creators die nog geen sponsorship deals krijgen, net als ik bij sommige sites bewust adblocker uitzet.
Je hoeft een site als autoblog.nl niet te bezoeken. De grootste baggersites boycot ik gewoon, ookal heb ik Pi-Hole. En op de echt goede sites (Tweakers, Ftm etc) neem ik gewoon een abonnemen: in goede content investeer ik graag.
Dat doet Linus van Techquickie, is acceptabel. Zolang je het maar kan skippen.
Ik moet zeggen dat ik die ads dan weer erg ver vind gaan qua hoeveel aandacht hij er aan geeft. Ik skip die ads nu om te kijken of hij nog iets interessants zegt, en anders stop ik met kijken.
Er zijn Nederlandse YouTubers (noem express hun namen niet) die om de minuut reclame dumpen of een fake filmpje maken en jouw lokken naar site x.
D'r zijn er tegenwoordig ook zat die zelf ads integreren in hun video.
Daarvoor zijn de "J, K en L"toetsen ideaal, vooral de "L". DollarShaveClub, amahoela, dat hebben we hier niet.

[Reactie gewijzigd door dezwarteziel op 17 februari 2017 20:29]

Meestal krijg je ook nog dagen ads te zien van 1 zoekopdracht die heb je al gevonden gekocht klaar.
Vind vooral jouw opmerking op het volumeverschil goed. Men zou op youtube geen reclame moeten tonen die niet genormaliseerd is op -8dB of minder. Vervelende gewoonte uit de tv wereld om op 0 te normaliseren.
Je kunt adblocker ook op bepaalde sites uitzetten om die site te steunen. Zo heb ik adblocker uitstaan bij HWI, tweakers en YouTube omdat ik de content van deze sites waardeer. Echter moet je op veel andere sites wel adblock gebruiken om die vervelende ad popups te voorkomen...
YouTube Red zou ik overwegen voor de kleinere kanalen die ik volg. Ik kijk nu ook gewoon YouTube advertenties hoor, maar die dingen van een minuut die je 100x ziet zijn wel saai. Ook heb ik geen nieuwe laptop nodig coolblue...
Mocht ik geen ad-blocker kunnen gebruiken keek ik gewoon geen YouTube.
Als ze geld willen verdienen zijn er andere manieren dan de YouTube reclame.
Denk aan sponsoring. Brengt in de meeste gevallen ook veel meer op dan die irritante reclame.

Ik hoef geen 30 keer dezelfde advertentie te zien omdat ik gisteren iets gekocht heb.
Dan wordt die reclame overbodig.
Wat denk je waar die reclame voor is, juist ja sponsoring. Of dacht je dat andere sponsors geen reclame zullen eisen. En ik vind YT reclame minder erg dan wat je straks zal krijgen in reactie op al die adblockers, namelijk dat ze in de programma's de reclame gaan verwerken, sluikreclames, etc. Want de content moet toch betaald worden, jij werkt toch ook niet voor niks?
Reclame stoppen ze er bij tussen om er "mogelijk" wat aan te verdienen. Met de "maker" van de content hebben ze dus een contract over sponserin, er is echter geen contract met mij afgesloten als Ytube kijker die mij verplicht de reclames te kijken en daarmee de maker te sponseren.
Sluik reclame is in Nederland dan weer verboden, dus ga je een legale optie vergelijken (waar ik controlle over kan hebben met een adblocker) met een ilegale methode..

De vergelijking met betaalde arbeid is ook niet helemaal terrecht, ga jij namelijk met hobby materialen een profesionele klus uitvoeren? Zeg met een aldi gereedschap setje een autobedrijf starten...? Lijkt me ook niet, toch gebeurt het online wel.
Dut maakt in mijn optiek de content creators dus niet meteen een werknemer zoals jij dat bijv. bent voor een bedrijf waar een afgesproken loon bij hoort.

Buiten het feit dat er ook nog jobs zijn die werken met provisie of bijv. zelfstandigen die pas na een goed uitgevoerde klus betaald krijgen. Die werken ook hard maar daar staat lang niet altijd financieel winst tegenover.

Dus wb je laatste opmerking, ik werk wel eens voor niks ja, hoort er helaas bij in sommige branches.
Sluik reclame is in Nederland dan weer verboden, dus ga je een legale optie vergelijken
Dat geldt alleen als je publieke omroep bent.
Programma's bij de commerciëlen barsten van de 'product placing'.
(deze reactie is mede mogelijk gemaakt door Logitech ;))
Dan gebruik je die toch gewoon niet meer?
Ik hoef geen reclame en ik wil niet betalen. Als ik toch moet betalen bestaan er kanalen met betere content. Denk aan Netflix.
Ik ga heus niet betalen voor amateurfilmpjes.
Juist... hoe wil jij als kleine jantje sponsors binnen harken?
Moeten die dan per se geld verdienen?
Eerst groot worden, dan geld verdienen. Tot die tijd is het een hobby.
Ik hoop dat een werkgever niet zo tegen jou aankijkt als je van school komt en aan je eerste baan begint. Dat ie denkt "Eerst professional worden met 10-15 jaar ervaring" voordat ik je een salaris betaal waar je van kan leven.
Dat is kul.
Dat er mensen zijn die kunnen leven van youtube is fijn. Maar het is zeker niet vanzelf sprekend.
En nee, ik voel me ook helemaal niet schuldig een adblocker te gebruiken.
Ik betaal ook geen straatmuziekanten. Dezelfde redenering gebruik ik voor youtubers.
Als ze geld willen moeten ze een echte job zoeken. En de youtubers die het professioneel aan pakken met een studio en deftig materiaal zijn sowieso goed betaald op andere manieren.

Het zijn ook maar topsporters die betaald worden. precies hetzelfde.
YouTube is een platform waar je geld mee kan verdienen. Dat jij het onzin vindt dat een klein kanaal ook daar, zelfs met hobby materiaal, een verdienste aan kan hebben dat is dan een manier om een centje bij te verdienen. Jij hebt de keuze om er wel of niet naar te kijken. Dat er niks aan verdiend mag worden daar ga jij niet over.
Precies, je KAN er geld mee verdienen. Maar je moet geen YouTube kanaal starten als baan, maar als hobby. En als je er echt goed in blijkt te zijn, rollen de centen vanzelf binnen.
En zo heb ik de keuze AdBlock te gebruiken. :) Daar ga ik over.
Doe ik trouwens op iedere website.
Je kijkt die filmpjes blijkbaar. Dat doe je met een reden (hoop ik). Die filmpjes komen er niet zomaar, daarvoor moet iemand tijd en middelen ter beschikking stellen (soms heel veel, soms weinig). Niet meer normaal dat daar compensatie in de vorm van geld tegenover staat.

Het werk-voorbeeld hierboven - welke je gemakkelijk wegwuift - is wel degelijk pakkend. Ik hoop voor je dat je een baan hebt. Die baan heb je omdat jij (of de onderneming) tijd en middelen steekt in een product of dienst waar een ander voor betaald. Deden ze dat niet dan had jij geen baan en dus geen geld.
Youtube is geen baan. Het is een hobby die geld kan opbrengen als je succesvol bent.
Google kan van vandaag op morgen alle geldkranen dichtdraaien naar creators. Er ligt niets juridisch vast. Dat is iets heel anders dan een echte job.

Youtubers zijn niets meer dan straatmuzikanten online. Ze zijn afhankelijk van de goodwill van mensen. En ik kijk er naar omdat het er is.
Maar de dag dat het stopt zal het me niet storen. Dan haal ik mijn entertainment wel ergens anders.
Het is niet aan jou om te bepalen wat een baan is of niet, dat lijkt mij vrij duidelijk.

Verder is je argument "ik kijk ernaar omdat het er is" lachwekkend slecht _/-\o_ Zo kun je alles bagatelliseren.

Je kijkt er naar omdat je er plezier uit haalt. Of educatie. Of iets anders dat nut heeft. Althans, dat hoop ik voor je :X
Ik kijk er naar omdat het reclame vrij kan en gratis is.
Als ik moet betalen of reclame tollereren zijn er veel betere alternatieven dan amateur-youtube

Er zijn ook youtuber zat die zelf zeggen adblockers te gebruiken en openlijk zeggen geen problemen te hebben met mensen die adblockers gebruiken. Ze zijn er zich dan ook van bewust dat ze sponsering van fabrikanten moeten bij halen. De meeste slagen daar ook prima in.

Youtubers die daar een probleem mee hebben zoeken beter een ander kanaal om hun creaties te delen.

[Reactie gewijzigd door System op 19 februari 2017 17:46]

Dan kan je alles wel een hobby noemen.. of ga jij werken tegen je wil?
Die kanalen worden toch indirect gesponsord door de reclames?
Ik ben ook wel geinteresseerd in YouTube Red, maar dit is simpelweg nog niet beschikbaar in Nederland. anders zou ik het wel weten, aangezien het gebundeld is met Google Music.
Wat zou het fijn zijn als dat ondersteund wordt in Nederland. Play music heb ik al dus dan zou ik ook YT red hebben. Denk dat velen het er wel voor over hebben, Red biedt vrij veel voordelen, ook geen ads op je telefoon, muziek luisteren met scherm uit, noem maar op.
Mee eens, ik zit nu met een 3 maanden proefversie van Google Music. Ik zit nu erg te te twijfelen tussen verschillende muziekdiensten. Ik vind Spotify gewoon erg lelijke software, maar het probleem met Google Music is dat je bij inloggen direct bij elke google dienst ingelogd bent, en bijvoorbeeld op onze Smart-TV of bij een vriend/vriendin wil ik dat echt niet.
YouTube red zal echter wel doorslaggevend zijn, ik ben onder andere zeker geïnteresseerd in de video's van Vsauce.

[Reactie gewijzigd door sjettepetJR. op 17 februari 2017 20:26]

Interessant zeker maar dat kan ik nu ook allemaal al zonder YouTube red. Adaway app voor de hosts file te veranderen zodat je geen adds op mobiel hebt, geen adds in YouTube en muziek luisteren in de background met de Xposed modules YouTube Adaway en YouTube background play. Als je Android Nougat gebruikt is er geen Xposed maar dan kan je de patched YouTube app gebruiken van Arter97 en met OGYouTube kan je zowel video's als mp3's downloaden alsook muziek in de background afspelen.
Youtube Red bied naast deze quality-of-life functies ook simpelweg exclusieve video's, welke best interessant kunnen zijn, bijvoorbeeld Vsauce zijn serie Mind Field. Het zijn misschien geen gigantische voordelen, maar het zou voor mij zeker een rede zijn om voor Google Music te gaan.
Ik heb een aantal terug gekozen voor google music als streaming dienst. Ik heb me toen laten leiden door mededelingen dat youtube red binnenkort beschikbaar zou zijn bij ons. Nu, enkele maanden later, niks meer daarover ... :(

Voordelen van youtube red:
- 1 abonnement ( tesamen met google music)
- geen reclame
- offline kijken
Ja precies net een laptop gekocht dus komende 3 maand reclame voor laptops.
Gaat nergens over die personalized ads
Vooral ook komisch omdat Google gewoon in kan zien dat m'n huidige laptop beter is dan wat ze in de reclame laten zien :+
Hoe zit het dan met "het supporten van kleine kanalen"?

Want ziet de vlogger ook wat extra's terug als hij YT red gebruikers heeft?

Zo niet dan is het natuurlijk scheef dat mensen zulke dingen verspreiden als "je backed een YT kanaal niet met gebruik van AdBlock" terwijl YT red hetzelfde als AdBlock doet maar alleen YT hiermee "backed".
Wat jij als kijker betaald aan YouTube Red word verdeeld over de Youtubers die je kijkt met een mooie sleutel (waar Google ook aan overhoud natuurlijk, ~50%). Dus ja, als jij met je 10 euro per maand 3 kleine youtubers kijkt zien zij daar een significant deel van terug, veel meer dan ze uit de klassieke bronnen zouden krijgen.
Is youtube red ondertussen al ondersteunt in Nederland dan ?
Ik was hier in het verleden namelijk al geïnteresseerd in maar het was toen niet beschikbaar hier.
Het enige wat ik krijg is die TheLegend27 reclame, ik heb al maanden niks anders gezien :+ Het werkt lekker want ik heb spel nog steeds niet geprobeerd en wil dat op die manier dus ook niet .

[Reactie gewijzigd door MrFax op 17 februari 2017 18:54]

Eindelijk word TheLegend27 gebanned door die aanpassing!!!
Ik verlies elke keer tegen hem :/
Hehe precies hoe meer een geclame door me strot gepushed word hoe meer ik het product weiger te kopen.
Reclame werkt op mij niet of averechts en dat zal altijd zo blijven. Er gaan miljarden om in reclame en alles word maar duurder en duurder door die onnozele kostenposten.
Tijd dat ze eens terug naar de basis gaan.
Zo kan de radio,tv,krant en ga zo maar door ook weer terug naar de kern ipv lui die miljoenen verdienen aan nemen maar bagger produceren omdat hun sponsoren dat willen.

Het huidige reclame systeem is rot en werkt alleen voor degene die er aan verdienen.
Wat een kortzichtige reactie.

Ik kan hier een heel relaas gaan houden over hoe reclame vooral onbewust werkt, maar dat gaat wat ver.

Laat ik voor het gemak Red Bull als voorbeeld gebruiken. Denk je dat dat bedrijf überhaupt in de buurt was gekomen van z'n huidige als reclame geen functie had?
Het werkt vast po[ andere mensen dat ontken ik niet maar op mij heeft het compleet geen effect en werkt het zelfs averechts.

Mijn idee is hou op met reclames en besteed die absurde reclame budgetten aan een prijsverlaging zodat mensen het meer kunnen betalen dan verkoop je meer.

No ben ik zoiezo niet gevoelig voor 'etenswaar' reclame omdat ik weiger al die kant en klare bagger te eten.
Alle auto reclames leuk maar dat gaat over prijzen die ik nooit voor een auto neer ga leggen.
en zo kan ik nog wel even door gaan.
Reclames gaan over het algemeen over de dure producten in de markt die ik nooit zou kopen.

Dus ik kan je garanderen dat het onbewust ook gewoon niet werkt bij mij.
De producten zitten immers niet in mijn levens stijl of budget die ik voor bepaalde producten uit trek en daar ben ik strikt in.

Dat het op vele andere wel werkt is een heel ander punt maar dat heb ik niet ontkend.
Als je kan skippen na 6 seconden is het nog niet zo erg nee.

Als ik langer moet wachten skip ik het hele filmpje. Oftewel: ik kijk het niet meer.

Dit is hetzelfde met reclamebanners. Ik vond ze nooit zo erg. Tot dat ineens die grote flash reclames kwamen. Toen heb ik een adblocker ingeschakeld.

Met de reclames bij youtube gaat het dezelfde kant op.
Ik denk dat YouTube dit effect ook gemeten heeft en dat blijkt dat bij te lange reclames de video's overgeslagen worden. Dat is uiteindelijk ook in het nadeel van YouTube, dus proberen ze het optimum te vinden :)
Ben ik blij dat ik niet de enige ben!
Power by numbers! Yes!
Ik ben gelukkig niet de enige. Ik moet iets wel heel erg graag willen zien als ik er irritante reclame voor voor lief moet nemen.

Nu ben ik niet zo'n youtuber maar ik kom er wel af en toe. Heel soms vindt je leuke dingen die gewoon uit hobby door gewone mensen worden gedeeld. Soms ook gewoon via een link die ik krijg.

De verhouding is blijkbaar al een tijdje zoek dat ze de meest lange reclames gaan skippen
Klopt, heb je gelijk in. Maar de kanalen die ik kijk support ik ook gewoon netjes. Heb namelijk de kanalen van deze gebruikers uit 't lijstje gehaald. Mastar Media support ik bijvoorbeeld ook door een kleine bijdrage extra te leveren. :)
De meeste die ik kijk hebben patreon en kun je dus op die manier steunen. Het weggooien van mijn tijd om reclame te kijken vind ik zonde en tevens hoef ik niet op deze manier beïnvloed te worden. Ik vind ze daarom ook uitermate vervelend. Ik betaal liever voor iets zonder crap dan dat ik het gratis neem met alle adds. Met donaties via patreon komt het tenmiste bij de persoon zelf.
Een advertentie die klein in beeld komt heb ik zelf geen problemen mee. Maar de advertenties die mij opgedrongen in het volledige beeld komen, en dan niet te skippen 6 seconden lang irriteren mij wel al.

Vanmorgen wou ik snel door een reeks youtube videos skippen, dus videotje aanklikken, naar het midden van de content skippen om te kijken of dat datgene was waar ik naar zocht. Maar omdat ik op telefoon zat had ik dus bij elke video een wachttijd van 6 seconden, terwijl ik soms maar 10 seconden die video had opstaan.
Misschien niet een situatie die voorkomt bij de gemiddelde gebruiker, maar voor mij was het dus wel 1 waar ik me aan irriteerde.
Mooi dat jij dat wil doen. Maar ik frustreer mij echt mateloos aan deze meestal irritante reclamespotjes. Ook op tweakers bijvoorbeeld. Ik heb om die reden zelfs mijn adblocker eens terug aangezet. Als je eerst een halve minuut moet wachten voor een videootje van een minuut... Nu staat de adblocker op tweakers voorlopig uit maar op YouTube zal dit niet snel gebeuren denk ik.
op T.net zet ik hem uit, maar weer aan bij video's. Ik snap dat die filmpjes hosten en serveren geld kost en ik wil gerust eens een adje bekijken... Maar niet bij elke video. En al helemaal niet als die niet te skippen valt. Dan ga ik bij de concurrentie wel op zoek naar dat filmpje of ik kijk het helemaal niet.
Een view en like en een abonneer op kanaal support ze nog steeds mee. Alleen minder. Maar iemand pewdiepie verdient met 100 views toch echt meer als dat ik er 1 host en 100 views krijg. Tevens komt hij sneller naar voren als dat ik zal komen.
Mja, je support op die wijze dat ze hoger in de 'rankings' komen staan en de betreffende video wellicht iets vaker bekeken wordt. Echt supporten doe je in mijn ogen pas als je een reclame ziet, of YouTube red hebt. Het klopt inderdaad dat enkele grote kanalen extra deals hebben met YouTube om ze aan het platform te binden: YouTube zelf verdient immers ook goed aan grote kanalen met veel views. ;)

Overigens is PewDiePie kortgeleden uit dat programma gehaald vanwege een nogal controversiële video.
Fakenews door SJW's de wereld in geholpen ;)
Zie:
https://www.youtube.com/watch?v=dC5LyaCdpEI
Misschien moet je het begrip 'context' eens onderzoeken.
Dat mag jij zeker wel. Als het overduidelijk met humoristische intentie is, bestaat racisme niet. Trouwens, hoe is het gebruiken van een nationaliteit, en niet "ras", racistisch?

Daarbij zegt zelfs de EU met Directive 2000/43/EC:
The European Union rejects theories which attempt to determine the existence of separate human races.
Oftewel, we zijn allemaal 1 ras.

En over religie grappen? Als Scientology door het slijk wordt gehaald en als ze daarna gaan procederen, steigert iedereen en vindt dat ze wat toleranter moeten zijn.
1 verkeerde blik naar een jood en de hele Joodse gemeenschap komt de straat op en noemt je een anti-semiet, en de consensus van het plebs is dat je dan zoiets niet zegt of doet....
Waarom is het grappen over sommige religies of het beledigen ervan wel acceptabel?

En kom nu niet af met "die joden hebben al zoveel meegemaakt", dat excuus telt al lang niet meer en is imho zelfs geen excuus. Omdat je voorouders af hebben gezien moet jij als nageslacht maar anders behandeld worden. Positieve discriminatie is ook discriminatie. En willen ze nou toch wel net niet gediscrimineerd worden? Of is dat allemaal ok zolang ze er maar voordeel uittrekken?

dat hele politiek correcte geneuzel van de westerse wereld dag in, dag uit - we maken de maatschappij gewoon kapot ermee. Over de tijd kunnen mensen minder en minder commentaar verdragen.

Om dan ook nog even te nuanceren dat wat PDP deed wel mag - wettelijk gezien. Maar omdat Disney en Google Alphabet extreem PC willen doen om zoiets, is die eruit gegooid. Maakte die nou een controversieel filmpje over westerlingen, had er geen haan naar gekraaid. Maar betrek bepaalde bevolkingsgroepen erbij en de poppen zijn aan het dansen.

Trouwens... misschien toeval, maar... de CEO van The Walt Disney Company is Joods.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 17 februari 2017 22:26]

Ow, dus als ik een serie maak hoe Marokkanen/turken worden gediscrimineerd ben ik goed en acceptabel bezig?
Dat ligt aan de context van die filmpjes. In de context van de filmpjes die Pewdiepie gemaakt heeft, is er absoluut niets aan de hand.

Waarschijnlijk heb je die filmpjes niet in zijn geheel gezien, want dan zou je het wel begrijpen.
Hij heeft zich te gedragen...
Voordat je reageert eerst context onderzoeken. Ik vind Pewdiepie zwaar irritant, maar hij was zeker niet aan het discrimineren (in de gevallen gemeld iig). H3h3 productions had weer een goede uitleg / wat is er aan de hand video, waar keurig context wordt geplaatst bij de clips (dus gebruikt zoals ze bedoeld waren).

Elk grapje van Lubach kan ook uit context worden gehaald, doen we toch ook niet?
Belangrijkste functie van een addblocker is malware beveiliging tegenwoordig. Een addblocker is effectiever dan alle functies van een "security suite" en windows update bij elkaar.

Als site, of youtube video, je gebruikers aan dergelijke gevaren blootstelen is immoreel. Het supporten van dergelijke sites is daarom ook immoreel. Ze verdienen het niet om gesupport te worden. Je kunt dan ook stellen dat, als je geen addblocker gebruikt, je onderdeel bent van het probleem

Klinkt misschien extreem, maar vervang "malware" eens voor "geslachtsziekte" en "addblocker" voor "condoom". :P
Dan zet je de blocker toch tijdelijk op pauze als je wel wil supporten?
Mij maakt het niet zoveel uit klein of groot zelfs op mijn youtube kanaal mag iedereen adblocker gebruiken ik ga niet smeken aan mensen het uit zetten.

Zelfde met andere websites zoals tweakers staat hij gewoon aan.
Alleen aantal websites die ik bezoek heb ik hem uit staan omdat ze gewoon steun
Persoonlijk wacht ik zelfs tot Red naar Europa komt. Betaal nu maandelijks voor spotify, Netflix en videoland. Gezien ik YouTube eigenlijk nog meer gebruik dan de eerder genoemde betaal ik met liefde een tientje per maand voor een reclame-vrije beleving
Als je even aan het zappen bent op utube is het vaak erg irritant die filmpjes van 30 seconden, telkens maar weer dezelfde.. zo ben je het ook altijd weer snel zat op de website. Mijn hoofdreden om een adblocker te gebruiken, dan kan je tenminste een beetje doorklikken.
Over het algemeen hoef je geen medelijden te hebben met de youtubers, verdienen meer dan ik waarschijnlijk.
Als je content produceert en dat openlijk/publiekelijk beschikbaar maakt, dan is dat een keuze. Het is mijn keuze om de reclames te negeren. Blokkeren is niet wezenlijk anders, het scheelt me alleen tijd, en YT scheelt het bandbreedte.
Dat is natuurlijk prima maar we vergeten wel even de youtube app op ios en Android waar dit niet mogelijk is. Ik word er redelijk gek van zoveel reclames er zijn. Zeker op de bekendere kanalen. Die zitten er vol mee om de 10 minuten video.
Het is wel degelijk mogelijk. Je kan je telefoon eventueel rooten of gebruik maken van Samsungs nieuwste browser waar je een adblock kunt gebruiken. Vervolgens youtube via 't web afspelen.
of je draait je eigen DNS en doet adblocking op DNS niveau.
Het wordt tijd voor een goed alternatief.

Zoals elke goede drugsdealer maakt Youtube je verslaaft met gratis samples en daarna moet er geld aan je worden verdient.

Ongelofelijk irritant die reclames.
Ze snappen het eindelijk. Eerlijk heb ik liever 30 sec aan het begin dan wat ik nu regelmatig zie, reclames midden in video's. Sommige video's zijn qua volume laag opgenomen, dus je zet alles wat harder, komt er opeens een reclame met normale volume langs.. en buren ook meteen wakker.

Nu alleen nog die idioten van youtube krijgen die iets van 30sec verteld tijd in een clip van 6 minuten gooien, wordt het ook weer stukje schoner.
Maar waarom pas in 2018, of hebben ze nog tot zover reclame rechten verkocht ?
Kan best dat ze contracten aan zijn gegaan voor heel 2017, al verwacht ik dan wel dat er wel genoeg kleine lettertjes instaan. Maar als jij reclame expliciet inkoopt voor 30sec, lijkt me dat youtube daar niet zo onderuit kan komen
Van die how to rommel die in 5 geschreven zinnen kan worden uitgelegd.

Belangrijker vind ik smart downsamplen van geupsamplede rommel. YT: ga eens contraststralen meten en als ie groter dan 2-3 pixels is de HD versies weggooien. Al die fake HD moet jullie klauwen met geld kosten aan storage en bandbreedte.
En kom met een lossless bitmap formaat voor retrogames.
Werkt losless VP9 daar niet goed voor?
Ik zou graag een feature zien waarbij de advertenties afhankelijk zijn van de video lengte. 30 seconden reclame voor een video van. 1 minuut is waarom ik AdBlock heb
Volgens mij houdt YouTube hier wel degelijk rekening mee (als één van de weinige partijen op het hele internet).
Oh ja? Ik heb een keer 30 seconden lang reclame moeten kijken voor een filmpje van 5 seconden lang.
De uploader van het filmpje kan aangeven of die dat soort advertenties moet toelaten.
Over het algemeen zijn het toch clickbait filmpjes die dit doen, dus eigenlijk niet de moeite waard om het filmpje te zien, maar het blijft irritant.

Wat ik ook niet snap is dat het geadveteerde bedrijf dit toelaat, alleen dat er misschien niets in te stellen valt. De laatste keer dat ik YT znder adblock keek, viel me op dat Shell in een unskippable reclame naar voren kwam. Duur 1 minuut (was net iets meer). Duur van het filmpje dat ik aan het kijken was, was maar een paar minuutjes. Dan raak ik zwaar geirriteerd door Shell (ja ik weet, die hebben waarschijnlijk niet ingesteld dat ze op dat kanaal willen), het (clickbait) kanaal (die hier bewust voor hebben gekozen) en YT. Lijkt me niet dat dit een positieve instelling is welke producten verkoopt.

Helemaal irritant was dat Shell zich voordeed als milieubewust.
Goede optie vind ik zelf, die banners waren alleen al vervelend. Maar toen kwamen die intro-advertenties, sterker nog de langere filmpjes hebben ze ook tussendoor. Maarja 10 seconde gaat dan nog, 30 seconde klik ik al snel weg, en dat is zonde voor het youtube kanaal dat zijn best doet voor zijn filmpjes.
Mooie zet, die advertenties van 30 seconden zijn lang, zeker als je hem voor de tigste keer ziet en het product je ook geen hol boeit. Lokt het gebruik van een ad-blocker uit tevens, dus volgens mij is het ook gewoon een stukje zelfbehoud.
Als ik bij een filmpje al een stuk of 5 gele reclame markeringen zie, ben ik er al klaar mee. Ik heb echt geen zin in elke 4-5 minuten een onderbreking.
Goede zaak, ik klik meestal gelijk weg als ik 30sec reclame zie, kan ik net zo goed tv kijken. Ik HAAT reclames, Haat Haatttttt .... ok rustig nu!
ze mogen ook eens kijken naar of je een advertentie al gekeken hebt.
10 keer de zelfde advertentie in 30 minuten gaat niet werken.
Ik zou graag zien dat men advertenties vertoond welke ook daadwerkelijk op basis van populariteit gekoppeld zijn aan een filmpje, nu zie je soms een 20 of 30 sec add aan een filmpje hangen waar amper 1k views aan zitten. Met namen tijdens het zoeken naar een 'juist' filmpje maakt dat, dat de reclame irritant word.... Zit je net 30 seconde naar een niet door te klikken add te kijken blijkt het filmpje niet hetgeen te zijn wat je zocht.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee