Ziggo stopt met activatie losse smartcards

Ziggo is gestopt met de activatie van losse smartcards. Hierdoor is het niet meer mogelijk om een tweedehands smartcard te kopen en deze te activeren. Om een tweede kaart te gebruiken, moet bij Ziggo een kaart worden gehuurd.

Smartcards die niet via Ziggo zijn aangeschaft, worden niet meer geactiveerd door het bedrijf. Als een gebruiker nu op een tweede toestel digitale televisie wil ontvangen, moet hij een ci+-module en smartcard bij Ziggo huren voor twee euro per maand. Als de televisie geen ci+-ondersteuning heeft, kan voor vier euro per maand een extra mediabox of voor vijf euro per maand een extra Horizon-box gehuurd worden.

De huurregeling voor smartcards was al beleid van UPC voordat het bedrijf Ziggo overnam en die naam aannam. Losse smartcards konden niet meer aangeschaft worden, waardoor er een markt voor tweedehands smartcards en ci+-modules ontstond.

Een woordvoerder van Ziggo heeft tegen Totaal TV gezegd dat smartcards die al zijn geactiveerd, blijven werken. Als er met deze kaarten iets misgaat, is Ziggo bereid een heractivatiesignaal te sturen. Gebruikers konden voor de UPC-overname maximaal vijf smartcards activeren. Na de overname is dit maximum tot twee teruggebracht, maar klanten die meer dan twee smartcards geactiveerd hebben, kunnen deze allemaal blijven gebruiken.

Door Emile Witteman

Nieuwsposter

20-12-2016 • 16:58

537 Linkedin

Submitter: foxgamer2019

Reacties (537)

-15370523+1199+215+30Ongemodereerd234
Wijzig sortering
In 2011 een smartcard én CI+ Cam Module voor €49.99 gekocht.
Nu zou je daar dus €2 p/maand voor moeten betalen; ofwel na 2 jaar wordt het lekker verdienen voor Ziggo.

Schijthekel aan dat hele huren, cloud-gebeuren wat tegenwoordig door je strot geduwd wordt.
Ik zal de Humax hier zo lang mogelijk proberen aan te houden. Enorm handig dat je opnames op je NAS/PC kunt zetten voor later gebruik.

Want op hoeveel TV's kun je nu nog echt digitaal TV kijken bij Ziggo?
EDIT: blijkbaar maximaal 4 ontvangers dus.

Als ik dus in de woonkamer wil TV-kijken via Cam Module (scheelt stroom en gejongleer met afstandsbedieningen), een Humax o.i.d. voor opnemen, TV in ouderslaapkamer wil zit je dus al aan de max.

Technisch is het prima mogelijk dat je praktisch onbeperkt aantal TV's in je huishouden digitaal kunt kijken maar dat mag niet meer. In dat opzicht was dat analoog kijken met simpelweg de coax-kabel splitten zo gek nog niet.
Nu met ontvangers die stroom vreten (en die je zelf ook niet eens mag kiezen, Humax is top namelijk), huurconstructies, cloud-gebeuren etc. etc.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 20 december 2016 17:35]

Dit kan nog wel iets opleveren. Mits Ziggo de kastjes omruild als deze defect raken bij normaal grbruik. Dat houdt in dat ze er baat bij hebben dat de kastjes niet defect raken en dus een product moeten maken die zo lang mogelijk mee gaat. Dat zou een kleine stap zijn weg van de richting van de al om vervuilende consumptiemarkt waar we nu in leven.

Edit: Jullie hebben het over consumentenprijzen en geen productieprijzen. Deze liggen over het algemeen nog lager

[Reactie gewijzigd door JayZer op 21 december 2016 09:25]

Begrijpelijk punt wat je aanhaalt. Echter, de huur constructie is wel prettig als je toch ooit naar een een andere box zou moeten. (ze gaan een keer stuk) Door dat je het huurt krijg je altijd zonder gedoe een vervangende mediabox. Een horizon box was destijds dik 400 euro. ook al rekenen ze 5 euro de maand er voor dan scheelt dat nog steeds in de kosten. 400 euro / 60 maanden is 6.6 euro de maand (5 jaar gerekend is voor een horizon box lang). normaal krijg je wat, één jaar fabrieksgarantie en dan nog een jaar van Ziggo zelf? Dus dan is het wel prettig.
Ik heb in 2012 een Humax IRHD5300 voor €129 gekocht en daar een oude laptopschijf aangehangen. Daarnaast een smartcard à €15 erbij. Totaal dus €144.
Meest vergelijkbaar product wat je nu bij Ziggo kunt (lees: moet) huren is de Horizon voor €5 p/maand. Dus na 29 maanden / 2.5 jaar heb je die Horizon afbetaald en ga je dus meer betalen voor dat ding dan wat het waard is.

Daarnaast is zo'n Horizon volledig dichtgetimmerd en kun je er (naar mijn weten) geen opnames afhalen zoals bij een Humax wel kan.
Het meest vergelijkbare product die je kan huren is natuurlijk diezelfde humax 5300 die je bij Play Start krijgt. 8)7
Het is inderdaad zodat dat je er geen opnames van af kan halen. Bij mijn weten is dat niet toegestaan omdat je dan content kan delen met derden wat niet mag.
@heeten12
Alle humax-en, ook diegene, die Ziggo zelf leverde (5200 enz) zijn gewoon via FTP te benaderen, dat is een feature, geen geluk.

@macura
Ik neem het op, omdat ik het later (soms veeeeeel later) nog eens wil kijken, maar UPC/Ziggo gebruikt het als smoes om de boel dicht te timmeren en het terugkijken in een extra abonnement te gieten...

[Reactie gewijzigd door EdwinH. op 21 december 2016 16:02]

Die vergelijking gaat niet helemaal op. Je HUMAX 5300c heeft slechts 1 tuner. Je kan dus niet zender A kijken en tegelijk zender B opnemen. Zeer beperkte werking. De Horizon heeft zes tuners ingebouwd en kan op ReplayTV. Plus krijg je bij een abonnement met Horizon toegang tot MyPrime. De meerprijs voor de Horizon is vaak slechts 2,5 per maand. De FTP optie op de HUMAX die openstaat is denk ik een kwestie van geluk. Gezien alle andere apparaten wel dichtgetimmerd zijn. Behalve via scart naar een dvd recorder.

[Reactie gewijzigd door heeten12 op 21 december 2016 13:19]

[....]
De meerprijs voor de Horizon is vaak slechts 2,5 per maand. De FTP optie op de HUMAX die openstaat is denk ik een kwestie van geluk. Gezien alle andere apparaten wel dichtgetimmerd zijn. Behalve via scart naar een dvd recorder.
€2,50 per maand voor die bagger Horizon is best veel te veel.
Daarnaast ken ik 10 mensen met een Humax van Ziggo en allemaal ftp open.
Die van mij ook maar heb ik los gekocht met Ziggo smartcard bundel.

Ziggo kreeg Humax niet zover als de andere partijen.
Ik weet dat op alle Humaxen FTP openstaat. Mijn punt is juist dat je daar geluk mee hebt omdat dat blijkbaar niet dichtgetimmerd kon worden. Qua prijs voor de Horizon is het een nuance die ik wil aanbrengen op de eerdergenoemde 5,- per maand.
Volgens enkele collega's gaan ze erg vaak stuk.... Meerdere per jaar met enkele weken wachttijd zou standaard zijn.

Net even contact gehad. Op advies van Ziggo heb ik een tijdje geleden een extra kaart niet geactiveerd en nu heb ik er niets meer aan.
Eens, zelf lange tijd voor UPC en Ziggo gewerkt. De horizon box is er één met problemen. Niet bij iedereen gelukkig. Die van mijn ouders is al 3 keer stuk gegaan in 1.5 jaar. die van een vriend van mij draait al 3 jaar goed zonder ook maar een krimp te geven. wat de wachttijd momenteel is durf ik niet te zeggen. Des tijds was dat 3 werkdagen.
Ik heb eigen apparatuur. Door een defecte harde schijf (en reparatie door mijzelf), heb ik nu een reserve apparaat met extra kaart, die ik erbij kreeg, maar die ik door deze actie niet meer kan activeren en het apparaat daardoor ook niet kan gebruiken.
Een nieuwe kaart (dus geen tweede hands) zou nog wel eens geactiveerd kunnen worden als je belt. Probeer het eens uit

Verder op zie dat je dat al hebt gedaan. Kijk tweede hands hebben ze in de AV al uitgesloten. Belachelijk dat ze nieuwe kaarten niet meer willen activeren, die zullen er nog zat zijn....
Ik zou kassa-radar aanschrijven.

[Reactie gewijzigd door jeanj op 9 januari 2017 01:55]

Je mag 5 apparaten in bruikleen krijgen/huren bij Ziggo.
Daarnaast kan je nog op meer tv's het analoge aanbod nu ook digitaal bekijken. Hoe je dat doet lees je hier: https://www.ziggo.nl/klan...-tv/kijken-zonder-kastje/
Dat het analoge aanbod nu ook digitaal is te bekijken, is te kort door de bocht. Het gaat alleen om NPO 1 t/m 3, heel wat regionale zenders en Ziggo's eigen zenders. Zie ook https://www.ziggo.nl/televisie/zenderoverzicht/ (zonder smartcard).
Dat is niet helemaal waar. Je kan alleen niet alles in HD zien. Verder is het complete analoge aanbod digitaal in SD te zien op zoveel ontvangers als je thuis hebt staan.

[Reactie gewijzigd door Jay-B op 20 december 2016 22:22]

Dat is niet helemaal waar. Je kan alleen niet alles in HD zien. Verder is het complete analoge aanbod digitaal in SD te zien op zoveel ontvangers als je thuis hebt staan.
Het 'complete analoge aanbod' is tov van wat je normaal digitaal in SD kunt zien gewoon ruk. Weinig 'compleet' aan.

Dat mag dan ook wel even er bij gezegd worden.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 december 2016 22:33]

Dat vind jij toch?
Indien iedereen altijd afzonderlijk zit en 24/7 tv kijkt en dat het liefst in HD in 5 verschillende ruimtes dan oh dan kan dat trouwens.
Stel je hebt een gezin die elkaar niet spreekt en ziet en altijd afzonderlijk TV wilt kijken, heb je de ouders die moeten dan 2 tv's in de woonkamer hebben, 5 kinderen van de zolder tot in de kelder, ja dan wordt het moeilijk om iedereen in HD tv te laten kijken.

Ik denk dat Ziggo ook klanten verloren heeft doordat klanten geen ondersteuning van Ziggo kregen doordat men eigen apparatuur is gaan gebruiken.
Ja Ziggo, jullie oplichters, mijn Sony recorder werkt niet meer, hoe kan dat?
Ja sorry meneer, die ondersteunen wij niet,
Klant: jullie zijn oplichters, ik ga naar KPN.

Waargebeurde situaties (mijn neefje heeft tijdens zijn UNI tijd bij UPC gewerkt, hij werd soms niet goed van dit soort klanten) waarbij klanten dus bij de mediamarkt, intertoys of waar dan ook eigen apparatuur ging kopen, en vervolgens ondersteuning verwachten van Ziggo.

Dan krijg je dus weer zoiets als:
Klant: Ja mijn Sony van de mediamarkt is stuk, jullie moeten die maken
Medewerker: dat gaat helaas niet want wij ondersteunen die Sony niet, die heeft u dan ook niet van ons
Klant: interesseert me niet want ik betaal jullie voor TV kijken dus jullie lossen het maar op, anders ga ik naar KPN waar dat wel allemaal kan (dikke onzin natuurlijk)!

Andere situatie wat mijn neefje weleens verteld heeft (in korte lijnen):
Klant: ja ik heb op 7 tv's goed beeld, op 1 tv slecht beeld, jullie moeten een monteur sturen.
Medewerker: wie heeft dat allemaal zo aangesloten?
Klant: ja ik, met peper dure kabels, (je kent het wel, die zijn gemaakt door elven in maanlicht)
Medewerker: oké, maar dan is de kans aanwezig dat het geld gaat kosten, 7 tv's werken namelijk en 1 niet, kans is groot dat het door uw eigen kabels/aansluitingen of wat dan ook komt.
Klant: interesseert me niet want gisteren deed de 8e tv het nog, jullie komen het gratis oplossen en anders ben ik weg als jarenlange klant!

Het is jammer want er zijn wel een paar tweakers die dat wel begrijpen (kijkend naar het Ziggo topic valt ook dat helaas vies tegen, alles ligt aan ziggo, of hun tv-voet nu doorgebrand is of niet, alles komt door ziggo).

Again, ik vind het dus jammer voor de enkele tweaker die er wel een beetje verstand van heeft. Maar beter de tig leken beschermen tegen zichzelf, en hun medewerkers beschermen, dan allemaal ellende achteraf omdat de leek geen bal verstand heeft van wat hij/zij nou daadwerkelijk aan het doen is.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 21 december 2016 11:12]

Het gaat hier om apparatuur, die in diverse winkels onder het Ziggo-logo verkocht werd en nu door UPC buitenspel gezet wordt. Ik heb zelf nog een reserve Humax (vervangen van een andere, maar niet defect) staan, waarvan ik de direct bijgeleverde kaart (Makro) op aanraden van de klantenservice niet geactiveerd heb. Nu wil ik die gaan gebruiken als mijn dochter een TV op haar kamer krijgt (duurt nog even), maar dat gaat dus niet meer.
dubbel

[Reactie gewijzigd door jeanj op 9 januari 2017 01:55]

Aan de andere kant verpest Ziggo dingen ook wel eens expres.

Digitale TV liep niet goed, mensen wilden geen setop box.
Ziggo draaide de kwaliteit van de ene op de andere dag ernstig omlaag.
(Dus moest zo'n energieslurpend systeem genomen worden om nog enigszins te kunnen kijken.)

Eerst kon je 5 kaarten activeren en nu niet meer.

Alles onder het mom van vooruitgang.
Niet alle veranderingen zijn vooruitgang.

Misschien wel voor Ziggo want extra geld.
Dat is vreemd wat je zegt, vooral omdat de praktijk niet helemaal overeenkomt. Die 5 kaarten was bij oud ziggo inderdaad, niet bij UPC, dat klopt dan ook wel.

Maar....
Je weet dat de horizon juist een signaal vreter is he?
Eerst liep DTV juist goed met de standaard cisco en etc, althans.. Je kon met minder goed kwaliteit signaal beter TV kijken, de Horizon laat juist eerder problemen zien (blokkerig beeld etc) omdat deze meer signaal vraagt.

Zo kon het zijn dat je eerst met een rottende splitter gewoon goed tv kon kijken via je cisco, heb je de horizon dan merk je ineens dat je signaal niet optimaal is.

Dus je gedachten slaat helaas kant noch wal want die klopt gewoonweg niet :P

Daarnaast is Ziggo (UPC) grof gaan investeren in betere wijk/straat kasten waardoor het signaal beter binnen komt, ik heb het idee dat je in de war bent met DSL (kpn oid) want hun investeren inderdaad niks en laten klanten met een verbinding (netwerk) van 20-30 jaar oud zitten.

Niemand hier zal dan ook zeggen dat Ziggo geen geld wilt verdienen, dat wilt normaal gesproken elk (commercieel) bedrijf namelijk wel gewoon.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 december 2016 10:28]

Klopt deels. Niet alles is HD maar het is ook geen analoog meer. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de GO app en streamen naar een Chromecast. Ik ben van mening dat je zo op best veel tv's kunt kijken. :)
Dat dacht ik dus ook. Handig, streamen met de Horizon Go app naar de Chromecast. Daar heb ik dus rekening mee gehouden bij het aanschaffen van apparatuur in m'n nieuwe huis. Wat blijkt, de Chromecast raakt regelmatig (iedere 10 tot 15 minuten) de verbinding kwijt met Horizon Go. Ik ben niet de enige als je de Apple Store reviews bekijkt. Daarnaast heb ik met Netflix geen enkel probleem.

TL;DR Streamen met Horizon Go werkt dus niet fantastisch.
Leuk, dat bruikleen, maar veel ex-Ziggo klanten hebben hun eigen apparatuur. Met deze UPC-actie is de eerste stap gezet naar het stoppen van de ondersteuning van de Humax-en en de mogelijkheid om programma's elders veilig op te slaan om later te kunnen kijken.
Hier ben ik ook bang voor inderdaad.

Dat opnames via FTP kopiëren naar de NAS/PC is onmisbaar. Heb al genoeg opnames gemaakt die ik gewoon wil bewaren en dan is zo'n stom huurkastje waar opnames op opgeslagen zijn maar niet van af kunt kopiëren onbruikbaar.
Laat staan wat ze bij setupboxen doen waar alles gewoon in de cloud staat; kun je niets mee beginnen...
Ik ben nu wel aan het testen met een 'TVButler' op mijn NAS. Helaas is dat nog zonder makkelijke CI+ mogelijkheid. Het zou de overstap naar IPtv (en dus dáááág UPC/Ziggo) een stuk dragelijker maken, omdat je dan wel gewoon op kunt nemen.
Het zou de overstap naar IPtv (en dus dáááág UPC/Ziggo) een stuk dragelijker maken, omdat je dan wel gewoon op kunt nemen.
Dat gaat bij IPTV toch vaak 'in the cloud'?
Kun je alsnog niets met je opnames doen.
Als het goed is (werkt bij de Ziggo-opnamen nu ook zo), wordt het op te nemen programma opgeslagen op de NAS, ongeacht de bron. Het programma wordt 'gekeken' door de TVButler en opgeslagen.
Volgens mij was er een tijd geleden een wet gekomen die oa Ziggo (UPC) verplichte dat niet meer toe te laten (of rechten van de zender maatschappijen zoals RTL, SBS en etc, iets in die richting).
Net als dat er een USB aansluiting aanwezig is, maar niet geactiveerd.

Dit om reden om piraterij tegen te gaan (opnemen, verspreiden via internet). Niet leuk voor de klant, maar goed er zijn dan op dat gebied helaas regeltjes waar een provider zich aan moet houden. Waarom nog een abonnement nemen indien het 5 minuten later allemaal te downloaden is omdat men het kon opnemen op eigen apparatuur?
Ziggo (upc) zal dan een simpel reken sommetje kunnen maken (nergens voor nodig, want UPC mag het niet eens toelaten, klopklop bij de overheid als je klachten hebt).
- Die zien een x aantal klanten gaan omdat ze niet op eigen systemen programma's mogen opnemen
- Ze zullen nog meer klanten zien vertrekken wanneer deze alles van internet downloaden, die zeggen hun abonnement op want ja waarom betalen als het gratis (illegaal) kan?
Niet dat deze reden van toepassing is, nogmaals, ziggo mag het gewoonweg niet op de manier zoals sommige tweakers het willen. Maar dit had je zelf ook kunnen bedenken lijkt mij, je doet nu alsof het raar is dat het niet mag terwijl het juist volkomen logisch is.
Vroeger, toen het gras groen was en de lucht blauw toen mocht het inderdaad, toen kon je programma's op je videoband laten opnemen.
Mja goed toen werd die videoband ook niet met 100.000e mensen gedeeld via internet.

Nog een reden: wat denk je wat RTL ervan vind indien al hun programma's 5 minuten na afloop gratis te zien zijn op internet? Wat denk je wat HBO, Film1, Ziggo SPORT en etc ervan vinden indien al hun betaal zenders / programma's een paar minuten later illegaal te downloaden zijn, uiteraard, de enige inkomsten zullen verwijdert worden (lees: reclame zal eruit geknipt worden)?

Ik kan werkelijk waar niet begrijpen waarom sommige mensen dit niet begrijpen :)
Het zijn die paar illegale uploaders en die hele hoop illegale downloaders wat het voor de eerlijke mensen verpest, die moet je straffen niet de provider in deze.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 december 2016 10:46]

Misschien moeten ze dan ook 'eerlijk' zijn en dit gewoon bekend maken en niet, zoals nu, de prijs steeds verhogen en de service en mogelijkheden steeds meer beperken. Nu wordt een deel van je eigen apparatuur, zonder aankondiging in feite van de ene op de andere dag, 'waardeloos' (geen kaart), maar je kunt exact dezelfde apparatuur wel huren (waar je gewoon op op kunt nemen). Niet meer op kunnen nemen is dus duidelijk niet de reden van het niet meer activeren van een losse kaart.

[Reactie gewijzigd door EdwinH. op 22 december 2016 10:50]

Dan heb je niet goed gelezen.
Bestaande apparatuur, wat ook geactiveerd is zal gewoon blijven werken. Ze zullen het niet plots deactiveren. Mocht het toch plots gedeactiveerd zijn dan kan je ze opbellen zodat ze het heractiveren.
Dat staat dan ook gewoon duidelijk in het tweakers artikel hierboven vermeld.

Ik vind het niet erg om een discussie hierover te beginnen, maar dan moet je niet dingen verzinnen, puur om te kunnen klagen :P

Ze zijn toch eerlijk, ze maken het toch bekend?
Lees eens wat ik schrijf:

Ik heb een tijdje geleden een apparaat met bijbehorende kaart gekocht ter vervanging van een defect apparaat. De kaart, die ik daarbij kreeg, heb ik op advies van Ziggo (de echte, niet de UPC-variant), niet geactiveerd, maar bewaard. Na activatie en niet gebruiken, zou deze na verloop van tijd gedeactiveerd worden.

Het defecte apparaat is inmiddels gerepareerd (HDD vervangen), maar nooit meer aangesloten. Nu wil ik dat weer doen, met de bewaarde kaart, maar dat kan in eens niet meer.

Ik heb een goed apparaat, met een legale kaart, maar ik kan er door deze maatregel niets meer mee.

Jouw werkgever is ook eerlijk, als hij je per gisteren ontslaat?

Hoe lang duurt het voor de kaarten wel gedeactiveerd worden? Nu is dat nog niet het geval, maar nieuwe kaarten zou je ook altijd nog kunnen activeren.

[Reactie gewijzigd door EdwinH. op 22 december 2016 10:56]

Heb je Ziggo gebeld? Heb je aangegeven dat je een kaart hebt die werkte maar nu ineens niet meer geactiveerd is? Heb je ze gevraagd deze eventjes te heractiveren?

Volgens het artikel zou dit gewoon mogelijk moeten zijn, echter jij schetst een situatie alsof dat niet zo is.

Het zou echter niet mogelijk zijn om nu nog kaartjes via 1 of andere marktplaats/winkel te kopen en die te laten activeren.

Als jij hun opbelt, dat serie nummer doorgeeft zal die dus gewoon geactiveerd worden (hij is immers al eerder geactiveerd geweest op je contract/klant info, toch?).
Nog even goed lezen...

'De kaart, die ik daarbij kreeg, heb ik op advies van Ziggo, niet geactiveerd, maar bewaard. Na activatie en niet gebruiken, zou deze na verloop van tijd gedeactiveerd worden.'

Die kaart is dus, op nadrukkelijk advies van de klantenservice. nooit geactiveerd geweest (niet bij mij en ook niet bij iemand anders). Activeren en een tijd niet gebruiken zou problemen opleveren. Het apparaat was immers op dat moment defect en mogelijk 'total loss'.

Ik heb contact gehad met Ziggo, maar men kon alleen aangeven, dat men niets voor mij kon betekenen.

[Reactie gewijzigd door EdwinH. op 22 december 2016 11:04]

Oké, je hebt ze dus niet meer gebeld om hem te laten activeren?
Je hebt ze niet gevraagd de logs te bekijken (van het desbetreffende gesprek) indien de medewerker aangeeft het niet te kunnen doen? Je gaat uit van het ergste en spuugt daar gal over uit. Je verzint een mogelijke uitkomst en brengt dat als een feit? Correct of mis ik nog altijd iets?

Stel je hebt contact met ze gehad gister of vandaag, stel ze zeggen: ja sorry het is inderdaad toegezegd echter gaan we dat niet waarmaken, stel ze kunnen echt niks voor je doen, dan vind ik het inderdaad wel jammer voor jou.
Echter kan ik dat nergens uithalen en het enige wat ik lees is een verzinsel over een mogelijke uitkomst.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 22 december 2016 11:16]

Als goed werknemer, zal jij je werkgever natuurlijk nooit afvallen en je gaat, net als de meesten van de klantenservice, er standaard van uit, dat de klant geen gelijk heeft en alles, dat vervelend voor UPC Ziggo is, waarschijnlijk een verzinsel is.

Dat je de, uit jarenlange ervaring met Casema en zijn opvolgers, voortkomende mogelijke uitkomst al een verzinsel noemt, geeft aan, dat ik het vermoedelijk bij het juiste eind heb en het stoppen met ondersteuning van de Humax-en inderdaad op de rol staat.. (natuurlijk doordat bijna alle klanten programma's opnemen en uploaden)

Het is geen toeval, dat er voor het voeren van de Ziggo naam gekozen is, en men niet onder UPC verder is gegaan.

Ik heb overigens een goed gesprek (via chat) gehad, waarin men tot de conclusie kwam, dat men niets voor mij kon betekenen. Het is helaas niet anders en omdat ik mijn apparatuur niet op deze korte termijn af wil schrijven, zal ik ze ook op dit moment nog 'trouw' blijven.
Ben jij een werknemer bij Ziggo? Ik niet...
Waarom verzin je toch zoveel? Hou eens op, ik stop ook per direct met deze zinloze en vage ''discussie''.
Succes met je eigen apparatuur.
Jammer, dat dit geen discussie is, maar het constant wijzen op mijn foute mening over verkeerde ervaring met Ziggo.

Helaas voor jou ga ik daar niet in mee en kun je me niet overtuigen van de goede bedoelingen van Ziggo dus beeld je het je in, dat ik zaken verzin (daarvoor hebben ze trouwens speciale artsen).

Als je dan geen medewerker van Ziggo bent, kun je daar prima voor door gaan. Jouw instelling klopt 100% met 90% van de werknemers. Met de overige 10% is wel te praten en die doen ook alles, wat mogelijk is om de klant te helpen met een echte oplossing.
Het basispakket kan je nog steeds splitten zoals vroeger met analoog.
Ja, want daar zit geen codering op. Je kunt dan ook je eigen decoder aansluiten. Maar wanneer je een duurder pakket wil nemen, zit je dus vast aan de Ziggo hardware met de meegeleverde beperkingen.
Het standaard digitale pakket zit ongecodeerd op de kabel.
In plaats van extra pakketten netflix en bevalt perfect.

Huren van decoder moet wel heel aantrekkelijk gemaakt worden om Daan voor te gaan. (gelukkig geen vrouwtje significante andere die staat op extra pakketten helpt ook erg)

[edit: andere naam gebruikt voor een kleinere vrouw waar een relatie mee aangegaan is]

[Reactie gewijzigd door Splorky op 21 december 2016 08:16]

Wat dat betreft lijken tweakers best op reaguurders, beide onbekend met het andere geslacht.
Zoals ik het lees betaal je voor de smartcard en CI module samen 2 euro en niet 2 euro per stuk.
Ik vind het ook onzin.

Ik heb 3 tv's met een CI+ module. Bij 2 staat ook al een horizonbox. (met dito abonnement). Alleen vind ik het beeld mooier en de interface beter van de TV zelf. Dus die Horizonbox gebruik ik alleen als ik iets op wil nemen of uitgesteld wil kijken.

Maar dan zit je dus al op het maximium. Maar op basis van de nieuwe regels kan dat dus helemaal niet. Want je mag nog maar mx 2 kaarten en daarnaast zou ik dus nog eens 4 euro per maand meer kwijt zijn.
Want op hoeveel TV's kun je nu nog echt digitaal TV kijken bij Ziggo?
Met cardsharing, in je eigen huis? Potentieel oneindig. Officieel? Vier of vijf (als je blijft zeuren bij de helpdesk).
Technisch is het prima mogelijk dat je praktisch onbeperkt aantal TV's in je huishouden digitaal kunt kijken maar dat mag niet meer.
Geen rechter die je daarop zal veroordelen. Het wordt niet ondersteund, maar is ook niet te detecteren door Ziggo.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 december 2016 18:41]

Pas maar op, goede kans dat die Humax straks "niet meer ondersteunt word". Mijn ouders hebben ook van Ziggo een HD decoder gekocht jaren geleden, want dat hadden ze nodig om HD zenders te kijken. Ding heeft het altijd prima gedaan tot opeens het beeld steeds slechter werd, blokken er doorheen, storingen, etc. Tot we een error kregen over de smartcard.

Ziggo gebeld en het antwoord is dan "oh sorry meneer, maar die decoder wordt niet meer door ons ondersteund, u zult een nieuwe decoder van ons moeten huren". Werd het dan toch eindelijk tijd om na meer dan 10 jaar over te stappen naar een andere provider.

[Reactie gewijzigd door lepel op 21 december 2016 09:48]

Voor een decoder die jaren geleden gekocht is vind ik dat terecht. Hoeveel jaren garantie denk je te krijgen dan?
Garantie een jaar of 2, ondersteuning tot het apparaat het opgeeft. Je wilt uiteraard niet, dat jouw klanten naar een ander gaan, alleen, omdat je besluit een bepaald apparaat, dat je tot kort geleden bij een abonnement in eigendom gaf, alleen nog te verhuren.
Hij is niet kapot, Ziggo heeft besloten het niet meer te ondersteunen. Zij gaven zelf aan dat wij geen beeld meer kregen omdat ze er de stekker uit hebben getrokken.

Dus ja, als Ziggo je verplicht een decoder van 80 euro te kopen dan mag je toch hopen dat je die kunt gebruiken tot hij stuk gaat.

Let ook op, dit gaat niet om een of ander analoog of SD kastje, maar een full HD decoder. Dat zoiets niet meer ondersteund wordt is gewoon achterlijk.

[Reactie gewijzigd door lepel op 22 december 2016 12:45]

Dat ze de ondersteuning stoppen is inderdaad raar voor de decoder die ze zelf verkocht hebben. Waarschijnlijk is er wel wat kapot (decoder of smartcard). Hoe weet je dat de decoder stuk is? Ze hadden een stappenplan moeten uitvoeren om te bepalen of er iets stuk is en als dat dat het geval was dan is het helaas jammer voor de klant.

[Reactie gewijzigd door jan1973 op 23 december 2016 14:30]

Leuk is ook dat als je een TV hebt met CI+ smartcard en je verhuisd van buiten Ziggo-gebied naar dat Ziggo-gebied dat je dus je bestaande smartcard ook niet meer kunt activeren. Je moet dus aan de huur.

Nee bedankt, mocht ik ooit naar Ziggo-gebied verhuizen (ik heb geen plannen) dan neem ik wel internet-only, desnoods via een andere partij. TV kijken doen we steeds minder en weerbericht kijk ik wel op m'n telefoon via de App (DeRedactie, klopt 10 keer beter als NOS/RTL/SBS weerbericht)
of stopt gewoon chromecasts in de pc's en streamt vanaf je telefoon naar de tv?
Geen smartcards of ci+ modules nodig hoor.
Zo doen wij dat al tijden.
TV kijken is bij mij simpelweg wat zappen e.d.
Geen zin om per se je telefoon bij de hand te moeten hebben om tv te kunnen kijken.

Daarnaast vindt ik het een onzin dat je externe apparatuur nodig hebt om überhaupt TV te kunnen kijken. Technisch prima mogelijk dat je coax rechtstreeks in de tv gaat en daar de boel geregeld wordt i.p.v. aparte setupbox erbij.

[Reactie gewijzigd door Piet91 op 21 december 2016 11:49]

telefoon gebruiken om te zappen? werkt prima hoor :) en kan je gelijk tv gids browsen.
Geen zin om per se je telefoon bij de hand te moeten hebben om tv te kunnen kijken.
Datzelfde geldt ook voor je afstandsbediening. Sterker nog, je hebt maar een afstandsbediening per TV, maar zoveel telefoons en tablets als je maar wilt.
Daarnaast vindt ik het een onzin dat je externe apparatuur nodig hebt om überhaupt TV te kunnen kijken. Technisch prima mogelijk dat je coax rechtstreeks in de tv gaat en daar de boel geregeld wordt i.p.v. aparte setupbox erbij.
Dat kunnen ook al zat TV's, maar het probleem daarmee is dat je TV de correcte standaard moet ondersteunen. HDMI is het dichtste bij dat we tot nu toe zijn gekomen om dat te regelen.

[Reactie gewijzigd door Gamrin op 22 december 2016 10:58]

Ik vind bedienen van een TV m.b.v. een touchscreen op je smartphone maar niets. Dan veel liever een IR afstandsbediening met rubberen toetsen.
Ik vind bedienen van een TV m.b.v. een IR afstandsbediening die line of sight nodig heeft, met rubberen knoppen die afbreken en goor worden maar niets.

Vooral het typen van zoekopdrachten is bijzonder vervelend met maar tien lettertoetsen, maar ook het ingeven van bijvoorbeeld een wi-fi wachtwoord. Daarvoor gebruik ik liever een toetsenbord. Bijvoorbeeld op een telefoon.
Een TV met 1 functie per fysieke toets vind ik, en ik denk vele met mij (hoewel dit natuurlijk persoonlijk is), verreweg het makkelijkst. Je hoeft er niet op te kijken tijdens het zoeken / bedienen en het went snel.

Dingen als Wi-Fi accounts instellen etc.: hoe vaak komt dit nu echt voor?

Bij het invoeren van zoekopdrachten heb je een punt, maar steeds vaker kan je ook de cursortoetsen hiervoor gebruiken (NetFlix etc.)

[Reactie gewijzigd door Bass45 op 30 december 2016 22:53]

Koop een paar Linux boxen (dreambox, VU, Xtrend, Zgemma etc) en stop je ziggo irdeto kaart in je box met een softcam zoals CCcam of Oscam en deel de kaart met de andere boxen en je hebt alles weer in eigen hand.

[Reactie gewijzigd door Terrestrial op 21 december 2016 11:08]

Het hele cloud-gebeuren kan ik goed begrijpen. Ik heb toegang tot miljoenen albums die me anders miljoenen euro's zouden hebben gekost. Op een totaal leven kost Spotify je 80*€120,-. Totaal €9600,- om toegang te hebben tot zoveel muziek je maar wilt. Met traditionele koopalbums kom je dan maar aan 960 stuks. Stel met 20 nummers elk, dan heb je nog maar een kleine 20.000 nummers.

Total cost of ownership? Positief! Het is zelfs nog goedkoper als je een familieabonnement afsluit. Cloud-diensten werken super voor Licencing. Hetzelfde geldt namelijk ook voor Netflix.

Als je dan gaat kijken naar het huren van hardware, dan zit je vaak met andere kostenplaatjes.

Een server kun je in je huis zetten, maar kost je uiteindlijk best veel aan stroom en plek en herrie, en vereist vervangingsonderdelen. Een cloud-serverdienst zoals AWS is dan een zinvolle optie. Aan de andere kant heb je de server wel lekker in-huis staan. Dat is ook wat waard.

Televisie en de verdienmodellen die daarmee gemoeid zijn, zijn aan de verliezende hand. Ik wil geen dertig euro in de maand betalen voor een dienst die bepaalt wanneer ik wat kan kijken, en dan ook nog eens het lef heeft om reclames te tonen. Zeker als ik voor datzelfde geld Spotify, Youtube Red en Netflix kan hebben. Vaak nog met veel betere kwaliteit!
Wat is dit nou voor een belachelijke regeling? Ook lekkere aankodiging. Was fijn geweest om dit vooraf te horen, dan had ik nog een 3e gekocht en geactiveerd.

Iets moeten huren terwijl je al abonnement betaald is naar mijn idee pure oplichting. Lijkt veel op wat KPN vroeger deed met zijn draaischijftoestellen... die kon je ook huren.

Trouwens op hun site staat dat je er 3 kan activeren: https://www.ziggo.nl/klan...e-tv/smartcard-activeren/ vraag me dus af wat er gebeurt als je er nu nog snel 1 koopt.

[Reactie gewijzigd door n00bs op 20 december 2016 17:09]

De volgende stap is natuurlijk afbouwen van de verstrekte kaarten en mensen zo te verplichten die rommel Horizon box te accepteren. Tegen die tijd lijkt me een rechtzaak dan wel op zijn plaats.
Ja je wil toch juist niet allemaal van die set up boxen... dat is echt zo 1990 met filmnet destijds. Zit je met 10 afstandsbedieningen, nog meer stroomverbruik en onnodige cam+ module op je tv waar je ook voor betaalt
Geen idee waar je zoveel afstandsbedieningen nodig voor hebt met die horizon box. Maar 1tje voldoet al. Degene die je erbij krijgt kun je gewoon voor je tv gebruiken en ook nog voor de horizon box.
Niet bij alle tv's werken alle functies
Bij mij werkt bv het overzicht vd hdmi kanalen wel met de horizon ab ,
maar heb mijn tv ab nodig om op ok te drukken om ook daadwerkelijk naar het andere hdmi kanaal over te kunnen schakelen.
Hier hetzelfde. Horizon/Ziggo gaat er van uit dat je kunt wisselen van ingang, door herhaaldelijk op de "source" knop te duwen. Het roept bij mijn Grundig alleen het menu op, daadwerkelijk wisselen moet met pijltjes. Laat die pijltjes nu net niet werken van de Horizon afstandbediening. Dan maar 2 afstandsbedieningen.
Yep, voor de meest gangbare functies wel ja.
Yap... dat is wat ze willen natuurlijk.

Moet een of andere organisatie niet hiertegen in actie komen? In feite word je nu letterlijk beperkt. Je krijgt een slechter product waar je ook nog meer voor moet betalen??.. |:(

Gelukkig kijk ik helemaal geen tv (is toch niks boeiends op en ik heb een schurfthekel aan reclame) maar ik kan goed begrijpen dat een gezin met 2 kinderen (dus 1x tv in de woonkamer, 1x slaapkamer ouders en 2x kinderslaapkamer) dit erg kut kan vinden.
TV's op je kinderslaapkamers? Misschien voor je spelcomputer, maar het lijkt me onverstandig je kinderen aan te sporen TV te kijken. Zelfs Discovery is nu hersendood :(

Koop maar gewoon een computer voor ze.
Koop maar gewoon een computer voor ze.
Ja want op het internet worden ze tenminste niet blootgesteld aan hersendode figuren/sites/etc.

Koop een paar laarzen voor ze en ga met ze naar het bos, de duinen, het strand, de hei...
Nee want daar is geen internet.
Of voed ze op door een goede mix van alles toe te passen.

Maar de denkfout die gemaakt wordt: een gezin met kinderen zijn ook de eind 40-ers met 2 kinderen van 16 en 18 in huis hè.

Als die kerel van 18 een TV op z'n kamer wil, dan denk ik niet dat hij heel dankbaar voor die paar laarzen.
Je geeft ze dan in ieder geval een keus. Met TV is er geen keus behalve hersendood + advertenties. Je kinderen TV opleggen is niet meer te verdedigen met het aanbod van nu.

En hoewel natuur haar waarde heeft, zou ik het niet durven vergelijken met de weldaad aan cultuur, informatie en intellectuele uitdaging die je uit je PC kan halen.
Discovery hersendood? Dit is nou net 1 van de zenders die ik het meest bekijk.
Discovery heeft meestal geen hoge feiten/minuut. Veel interessante dingen worden tergend traag behandelt. Er waren/zijn wel enkele shows die het kijken waard zijn, maar dan liever zonder 15/60 minuten reclame. Op een PC bijvoorbeeld.
Ik neem het meestal op en kijk dan later met het doorspoelen van de reclames.
En dan zijn de mega shipyard builders, visvangst op ruige zee en booreiland programma's etc. ineens wel zeer de moeite waard!

Maar je hebt gelijk: verplicht reclameblokken kijken is zo'n beetje het meest irritante wat er is.

[Reactie gewijzigd door Bass45 op 29 december 2016 22:13]

Agja met dit soort beleid, werken dit soort ratten zichzelf de markt uit en worden ondergelopen op korte termijn door IPTV aanbieders. Kunnen ze daarna weer janken bij massaontslagen dat het door het boze internet komt, zoals elke keer bij ondernemers gebeurt.
Ik heb iptv van tele2 en kpn gezien en de beeldkwaliteit (beiden dus over de telefoonlijn) is toch echt niet hetzelfde als ziggo digitaal over de kabel.
Wel ben ik het met je eens dat het onzin is om een groot stuk bandbreedte van een kabel te 'reserveren' waarover je álle kanalen stuurt. Als ze gewoon heel die 'tv' kanalen opheffen en alles over internet doen dan is er ineens veel meer bandbreedte op je (kabel) internetlijn mogelijk... Oh wacht, overboeking.... nvm :P

Als reggefiber (lees: kpn) nou eens opschiet met glasvezel leggen... :+

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 21 december 2016 23:39]

Welnee, de horizonboxen hebben ook hun beste tijd gehad. De jongere generatie kijkt nauwelijks meer reguliere televisie. Tegenwoordig wordt alles gestreamd (Netflix/YouTube). Ik merk aan mijzelf dat ik ook anders ben gaan kijken en vrijwel nooit meer een film o.i.d. via een zender bekijk. Heel af en toe nog nieuws. Voor streamen heb je geen horizonbox meer nodig. Je smart tv met internetaansluiting is al voldoende.
Toch wordt er in Nederlands nog steeds zo'n 3,5 uur TV per dag gekeken in een gemiddeld huishouden.

Voor mij een goede reden geweest om over te stappen naar NLE dit jaar. Lekker de standaard meuk op m'n TV voor vrouwlief die weer eens the voice wil kijken en mijn internetlijn van 40mbit naar 100mbit. Oh en tegen 50% lagere kosten!

[Reactie gewijzigd door densoN op 21 december 2016 07:24]

Zelf kijk ik geen minuut reguliere TV meer. Netflix, Amazone Prime, YouTube is wat de klok slaat. Dat horizon heb ik thuis niet staan en je hoeft hem ook niet af te nemen (scheel paar euro op ie abonement). En dan kijk ik al uit naar een nieuw 4K HDR TV, de Nederlandse zenders zenden met veel moeite 1080i uit, 4K zal er nog lang niet komen. Wat mij betreft zou ik *internet* willen afnemen, maar kennelijk is dit het enige koppelverkoop wat is toegestaan en hier wordt maar niets tegen gedaan.
Idd je kan erop wachten.

Als ze tegen die tijd geen rechtszaak willen of in ieder geval klanten willen behouden zullen ze nu al moeten beginnen met een deugdelijke vervanging te ontwikkelen.

Want de Horizon box is (hier in ieder geval) soms 1 grote frustratie (foutcodes,hoofdbox die vast slaat etc..boxen al diverse keren vervangen en storingsmonteurs langs geweest)
heb op slaapkamer er een module met smartcard naast
voor als de Horizon box weer eens kuren geeft,wat eens in de zoveel tijd willekeurig gebeurt.
soms weken/maanden niet en daarna is het weer paar dagen raak. 8)7
Dit heeft moeten gebeuren dmv een wijziging van de algemene voorwaarden in Nadeel van de klant.
Logischerwijs kun je dus tussentijds opzeggen.

(ondanks dat de klantenservice jou, net als mij, onterecht gaat zitten vertellen dat hun interne beleid boven de algemene voorwaarden staat... maar dan gewoon bellen tot je iemand met iets meet hersens aan de lijn krijgt)
Dit heeft moeten gebeuren dmv een wijziging van de algemene voorwaarden in Nadeel van de klant.
Logischerwijs kun je dus tussentijds opzeggen.
Sterker nog; die wijziging dienen ze met een bepaalde minimum termijn aan jou vantevoren formeel aan te kondingen. Doen ze dat niet, dan is die gewoon niet rechtsgeldig.

Je kunt als je dus zeer recent zo'n kaart nog ergens opgeduikeld hebt, gewoon van Ziggo eisen dat ze deze conform hun geldende voorwaarden voor jou activeren.
Ik denk dat je ongelijk hebt.

Ik kan nergens in de voorwaarden vinden dat je recht hebt op de activatie van een X aantal smartcards, het activeren van smartcards is dus geen recht dat je hebt omdat het niet is afgesproken in de algemene voorwaarden en je er dus niet voor betaald. Volgens deze voorwaarden is de smartcard eigendom van Ziggo en is deze nodig om gebruik te maken van de digitale diensten. Het is voor een bedrijf niet verboden om een positief beleid te voeren in het voordeel van de klant. Het activeren van meerdere smartcards lijkt mij hier een goed voorbeeld van: je hebt er eigenlijk geen recht op maar je krijgt het als extra voordeel van je provider.

Als ik het Connect & Play aanbod bekijk op ziggo.nl dan geven ze wel aan dat je een enkele decoder (met smartcard) krijgt bij het abonnement. Ik zie geen claims van Ziggo voor de activatie van meerdere smartcards bij het afsluiten van een nieuw Connect & Play pakket. Wel is er een pagina met instructies hoe je dit kunt doen maar ik weet niet of dit dan als een misleidend kan worden gezien.. meer informatief als ondersteuning.

Weinig klanten beseffen dat ze al die jaren voordeel hebben gehad van dit beleid en klagen nu het voordeel wegvalt. Het is een voordeel waar je logischerwijs aan went. Klanten uit voormalig UPC gebied (nu uiteraard ook Ziggo) hebben het voordeel van het activeren van meerdere smartcards nooit gehad en zullen dus ook niet benadeeld worden door deze ingreep. Ik zie het dan zelf ook eigenlijk wel als een "fair" iets aangezien deze maatregelen alle Ziggo klanten weer wat meer gelijk trekt ongeacht waar je woont. Ik keek altijd jaloers naar de Ziggo klanten die wel meerdere smartcards mochten activeren terwijl ik maandelijks moet bijbetalen voor een extra decoder.

Tweakers corrigeer mij (met bronvermelding) als ik er naast zit, ik ben geen jurist, dit is wat ik er van maak. :)

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 21 december 2016 04:53]

Ben je een ziggo werknemer ofzo? Er is niks fair aan. Je betaalt al een hoop abo en dan komt deze niet noodzakelijke geldklopperij erbij. Maar goed tv is een aflopende zaak. Alternatieven bieden zich aan. De jeugd kijkt al helemaal geen tv meer. Als ze niet oppassen maken ze zich zelf overbodig.
Na de samenvoeging van Ziggo en UPC ontstond er een oneerlijke situatie. Klanten met het Connect & Play abonnement konden tot nu in sommige gebieden wel meerdere smartcards activeren, en in sommige gebieden niet.

Een voorbeeldtje. Stel je neemt twee Ziggo klanten en vergelijkt die met elkaar. De eerste woont in Amsterdam en de tweede woont in Amstelveen, dat ligt vlak onder Amsterdam. Beide personen hebben eenzelfde Ziggo abonnement en betalen evenveel. Amsterdam is voormalig UPC gebied en Amstelveen is voormalig Ziggo gebied. De Ziggo klant in Amstelveen kon tot nu altijd meerdere smartcards activeren voor bijvoorbeeld de slaapkamers. De Ziggo klant in Amsterdam moest altijd betalen voor alle extra smartcards in de slaapkamers. Er is nu dus een financieel voordeel voor de inwoner in Amstelveen ontstaan. Is dit fair?
Nee, ze hadden het horizon gebied ook van gratis smartcards kunnen voorzien. Dat is fair voor iedereen.
Dat klopt maar dat zou betekenen dat klanten in voormalig UPC gebied er een financieel voordeel bij krijgen. Deze klanten zouden dan de huurapparatuur kunnen opzeggen om vervolgens ergens in een willekeurige winkel koopapparatuur aan te schaffen wat weer zou resulteren in teruglopende inkomsten voor Ziggo. Ik denk niet dat dit het doel is van de fusie. ;) Ook wijs ik je er op dat bij veel andere providers deze "smartcard activatie procedure" nooit mogelijk is geweest. Het bijhuren van apparatuur is dus marktconform.

Verder vind ik het raar dat je zei dat ik bij Ziggo werkte enkel omdat ik een standpunt inneem wat tegenstrijdig is met het standpunt dat jij in neemt. Ik denk dat je hier in de toekomst wat terughoudender in zou kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 21 december 2016 14:43]

Je kan heel mooi praten, bijna een ziggo verkooppraatje. Maar als consument zijn we overduidelijk de dupe van dit soort schimmige praktijken. Nee dit gaat helemaal nergens over tenzij je een ziggowerknemer bent, want ja dan word je betaalt om dit soort onzin te verkopen.
Veergeet niet dat ik als Ziggo klant al jaren hetzelfde betaal als andere Ziggo klanten aan mijn abonnement en de luxe van meerdere gratis smartcards nooit heb gehad he. Ik weet niet beter dan dat dit normaal is, ik vond het altijd al een oneerlijk verschil sinds de fusie. ;)

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 21 december 2016 16:28]

Pff... dus bij een fusie van een bedrijf moeten de nieuwe algemene voorwaarden dus zo worden dat voor elke aparte nieuwe voorwaarde de beste van de fusiepartners geldt? Niet echt realistich
Ik denk dat je ongelijk hebt.

Ik kan nergens in de voorwaarden vinden dat je recht hebt op de activatie van een X aantal smartcards, het activeren van smartcards is dus geen recht dat je hebt omdat het niet is afgesproken in de algemene voorwaarden.
Hoeft ook niet. Als het niet expliciet in de algemene voorwaarden vermeld staat, maar via andere informatiekanalen wel formeel gecommuniceerd is, dan is dat ook gewoon een voorwaarde dan wel eigenschap van de afgesloten service.
Indien in geval van een consumentenkoop in een garantie door de verkoper of de producent bepaalde eigenschappen zijn toegezegd, bij het ontbreken waarvan de koper bepaalde rechten of vorderingen worden toegekend, dan kan de koper deze uitoefenen onverminderd alle andere rechten of vorderingen die de wet de koper toekent.

http://www.st-ab.nl/X_Boe.../artikel_6a_Boek_7_BW.htm
Zo'n garantie is ook gewoon een reclame of informatie uiting en er zijn vziw nog andere artikelen die bevestigen dat ook websites onder deze vallen.

En laat het nou net zo zijn dat Ziggo op de webpagina met activatie-instructies voor smartcards het zeker tot gisteravond aan toe nog had over smartcards die ook in de winkel gekocht konden zijn.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 21 december 2016 09:17]

Interessant wetsartikel! Ik vraag mij oprecht af of dit smartcard verhaal onder dat lid valt in te delen. Het klinkt in mijn oren wel plausibel om te denken van wel alhoewel het een punt van discussie blijft denk ik. Er zijn veel voor en tegen argumenten te bedenken. Ik vind het een zeer interessante juridische kwestie dit (en ik heb weinig kaas gegeten van het wetboek).. :D

Misschien nog een belangrijk aspect om rekening mee te houden:
Koopboxen worden al geruime tijd niet meer worden verkocht door Ziggo. Ik denk dat de meeste boxen nu uit de garantie periode zijn? Je kunt op een decoder ook zonder smartcard ongecodeerde digitale zenders kijken, het apparaat is dus nog bruikbaar zonder smartcard met minder zenders en in een lagere kwaliteit. Ik kan mij voorstellen dat dit een argument zou zijn wat Ziggo zou aanvoeren tijdens een rechtszaak.
Als oud Ziggo klant had je geen andere mogelijkheid dan zelf apparatuur aan te schaffen. En dat gold ook voor de smartcards. Je kon er nml. geen huren.
Pas de laatste jaren leverde Ziggo een gratis decoder bij een alles in 1 abonnement. Er is dan ook zorg onder Ziggo klanten of de aangeschafte apparatuur blijft werken. De stap die Ziggo nu zet met het niet meer activeren van losse smartcards is dan ook verontrustend.
De gekochte apparatuur zou het nog moeten doen en blijft het in de toekomst toch ook gewoon doen? Volgens mij kunnen klanten met een koopbox naast de koopbox ook "gratis" een nieuwe huurbox krijgen bij het omzetten van het abonnement. De koopbox is en blijft een voordeeltje wat je als klant hebt, daar doet deze wijziging niets aan af. :)

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 21 december 2016 14:24]

Good luck with that.
Gelijk hebben en gelijk krijgen
Het is al sinds begin december, ik heb het afgelopen weekend ook al gemeld op forum nadat ik er zelf ook tegen aan gelopen was. Iemand op een ander forum had het rond 8 december al.

Ik vraag me dan ook af of dit nu door een persbericht van ziggo komt of dat ze (totaaltv) er zelf achteraan zijn gegaan, maar het is lekker laat melden nadat het al 2-3 weken of langer operationeel is. Goed om zo met je klanten om te gaan.

Ik had het al verwacht omdat men in januari al was gestopt met het leveren aan de detail handel van nieuwe kaarten. Ik had daarom al een aantal kaarten gekoppeld, voor mij en mijn ouders, behalve 1tje die ik sinds begin december had, maar niet kon activeren. Toen ik er over belde dit weekend vertelde de agent het nieuwe beleid. Hij heeft wel een verzoek uitgezet om hem te activeren, heb nog geen reactie, zal wel niet lukken

Je kan overigens nog wel nieuwe kaarten krijgen, het is even zoeken, maar daar kan je niets meer mee, want je kan ze zelf niet activeren

[Reactie gewijzigd door jeanj op 20 december 2016 21:53]

1. kompleet eens met je. Misschien is dit wel een rede genoeg om onderuit je contract te komen.
2. Dit is wel een goede manier om de card fraude tegen te gaan. Er zijn te veel mensen die via deze weg illegaal tv kijken.
3. Ik heb liever ook internet only maarja kabel of adsl optie.
Ik ga hierdoor juist illegaal kijken. Ik vraag gewoon aan iedereen die overstapt naar een Horizon box of ik het kaartje mag hebben.
Volgens mij gaat het niet meer. Krijg de volgende melding:

Het is op dit moment niet mogelijk om je smartcard te activeren. Neem contact op met deKlantenservice.
Het vooraf aankondigen van deze maatregel zorgt er voor dat Ziggo veel inkomsten zou mislopen aan nieuwe huur apparaten.

[Reactie gewijzigd door RxTweak op 21 december 2016 04:42]

Klopt, via de site kan/kon je er drie activeren.
De rest moest je telefonisch doen via de helpdesk.
Als je kan overstappen naar Telfort Glas (oid), dan moet je dat doen. Daar krijg je ongevraagd twee ontvangers. Die sluit je tevens aan via Cat5, al dan niet via een HomePlug.
Waarom nog kabel?
Omdat maar een klein deel van NL glasvezel tot z'n beschikking heeft misschien? En omdat DSL in veel gevallen niet eens in de buurt kan komen van de snelheid van kabelinternet? Als ik naar m'n eigen buurt kijken, dan is 1.8 - 4mBit maximaal haalbaar. Glasvezel sowieso de komende vijf jaar niet en waarschijnlijk nog wel langer dan dat. Dan blijft alleen kabel als realistisch alternatief over.

On topic: Ik vind dit wel een behoorlijke achteruitgang. Sowieso is het raar dat het aantal boxen per abonnement beperkt is. Dat je daarnaast een specifieke box door je strot geduwd krijgt is daarbij helemaal debiel; Ik heb graag keuze, want de standaard Horizon box is een beetje een aanfluiting...
Ik hoor zelfs geruchten dat liberty global veel geld wil gaan investeren in het NL kabelnetwerk en dat daarmee zelfs het laatste stukje van wijkcentrale naar eind versterker verglast wordt. En zo zijn snelheden gelijkwaardig als met glasvezel mogelijk. Omdat het laatste stukje cable niet vervangen hoeft te worden om toch hogere snelheden te krijgen. Dit is sneller realiseerbaar en goedkoper dan wat KPN doet. En er zijn veel minder partijen nodig, niet elke woning eigenaar bijv.
nooit van gehoort, ziggo/liberty is bezig met docsis 3.1, daar is node splitsing van toepassing, en blijft het tot eind/staat versterker gewoon coax.
dan hoor je niet alles, ik heb het wel gehoord. en nee tot eindversterker wordt het glasvezel. Om de concurrentie van glasvezel aan te kunnen. Lijkt natuurlijk ook wel logisch. zeker ook niet gehoord dat ziggo al 500/50 snelheden heeft op de kabel.
Dat heeft hier zelfs op Tweakers gestaan en is al sinds 2015 het geval aan zakelijke klanten. Voor consumenten geldt dit nog altijd niet. Consumenten die dit willen kunnen echter wel voor een zakelijke overeenkomst gaan.
Hoor meer dan je denkt.

Eerste komende 20jaar zal er iig geen glasvezel getrokken worden tot straat eind versterkers.
In Tilburg heeft Ziggo hiermee getest, al enkele jaren geleden. Toen ging het om 50/50 en 100/100 met een IPTV decoder voor digitale TV.

Geen idee wat de uitkomst was maar dit zingt al langer rond omdat ook COAX op sommige plekken aan vervanging toe is (toen het nog de centrale antenne was bijvoorbeeld).
Voor wat ik heb begrepen is dit een gerucht die inmiddels al sinds medio 2013 gaande is en nog altijd niet is uitgevoerd. Zwager die op één van de afdelingen loopt gaf in ieder geval te kennen dat er voorlopig nog helemaal niets op de planning staat dan hooguit een pilot die op touw staat.

Overigens zitten er nog wel meer haken en ogen aan dan alleen een vezeltje trekken tussen groep en eind-versterker. Zo zullen bepaalde delen van het frequentiespectrum opnieuw moeten worden ingericht omdat de huidige bandbreedte in upstream banden teveel interferentie veroorzaken op nabij gelegen frequenties.

Tevens ook heb ik begrepen dat ze nog met het probleem zitten dat apparatuur die noodzakelijk is, niet in de kleine grijze kastjes passen waarvan het merendeel van de eindversterkers voorzien zijn.

Wel is er enkele maanden geleden weer ter sprake geweest wat men wilt doen met de analoge frequenties, vooralsnog is weer besloten deze met één jaar op te rekken en te behouden.

Ook zullen een aantal filialen van Ziggo tegen het einde van het jaar, en begin van het nieuwe jaar worden gesloten. Mensen die in de buurt wonen van die filialen krijgen vanzelf bericht wat de dan voor hen meest dichtstbijzijnde filialen zijn.
Met coax krijg je nooit snelheden die gelijkwaardig zijn aan glasvezel. De bandbreedte van glasvezel is veel en veel groter. Je kunt aan de abo's die je kunt krijgen bij mij thuis trouwens zit niet echt veel verschil tussen glasvezel en coax.

[Reactie gewijzigd door jan1973 op 22 december 2016 08:26]

Dat je daarnaast een specifieke box door je strot geduwd krijgt is daarbij helemaal debiel; Ik heb graag keuze, want de standaard Horizon box is een beetje een aanfluiting...
Je kan toch zelf een mediabox aanschaffen en deze gebruiken, of is dit niet mogelijk? Volgens mij mogen providers niet blokkeren dat klanten hun eigen modems gebruiken (al zullen ze het ook niet promoten natuurlijk) maar ik weet niet of dit voor mediaboxen ook zo is.

(naar mijn idee is de Horizon Box overigens tegenwoordig zo slecht niet meer, iets sneller zou wel fijn zijn maar verder vind ik het prima te gebruiken)
Ik heb pas de horizon box weggedaan. Ongelooflijk bagger apparaat voor deze tijd.
Anoniem: 324173
@Smuey20 december 2016 19:46
Ze rekken het aanleg van glasvezel zo lang mogelijk. Uitrol van Wifi hotspots op de modemw en 4g ging nog vlotter. Met glasvezel gaan mijn kosten iig drastisch omlaag.
Ze rekken het aanleg van glasvezel zo lang mogelijk. Uitrol van Wifi hotspots op de modemw en 4g ging nog vlotter. Met glasvezel gaan mijn kosten iig drastisch omlaag.
Waarom zou het materiaal van de aansluiting iets uitmaken voor de kosten? De uitrol van fiber kost honderden miljoenen en het duurt echt wel even voor dat afgeschreven is. En aan het provider uiteinde van de kabel lopen de kosten enorm op omdat ze meer bandbreedte moeten kopen. En waarom zouden de providers de uitrol rekken?

Zoveel stellingen zonder ook maar een flard van bewijs or zelfs maar aanduiding.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 310408 op 20 december 2016 20:27]

Omdat je op glasvezel kunt kiezen tussen meerdere providers. Op de kabel heb je enkel Ziggo, dus heb je niet veel keus.
Toen bij ons alleen nog ADSL(2) beschikbaar was zat ik ook niet te wachten op 2 extra 4mb/s streams op mijn kostbare bandbreedte, maar nadat we over gingen naar VDSL zag ik het modem intrainen op iets van 110 mbit. Aangezien 50/5 bij ons snel zat is voor internet was er dus plek zat over voor een paar IPTV streams.
Omdat bijna niemand FttH heeft. En xDSL is op veel plekken maar max 20Mbit als je geluk hebt.
Nee, als je (niet eens zo heel veel) geluk hebt dan heb je gewoon VVDSL2 van 100mbit. Het oude ADSL is 20 mbit, maar KPN is in een zeer rap tempo straatkasten aan het bouwen die met glasvezel aangesloten zijn. Fiber tot in de straat dus, en het laatste stukje koper, voor een fractie van de prijs van FTTH. Een zeer prima alternatief voor kabel.
In een zeer rap tempo? Die techniek bestaat al 10 jaar en is nog niet overal beschikbaar. Mijn ervaring is dus dat KPN zeer traag is met het verbeteren van de infrastructuur en coax al jaren de betere keus is.

Het ISRA ligt in mijn kruipruimte begraven en dat is prima want ik ga toch geen dienst afnemen op zo'n hopeloos verouderde aansluiting. De enige manier hoe KPN mij terug kan krijgen als klant is als ze glasvezel door mijn gevel duwen maar dat duurt ook al jaren.
In een zeer rap tempo? Die techniek bestaat al 10 jaar en is nog niet overal beschikbaar. Mijn ervaring is dus dat KPN zeer traag is met het verbeteren van de infrastructuur en coax al jaren de betere keus is.

Het ISRA ligt in mijn kruipruimte begraven en dat is prima want ik ga toch geen dienst afnemen op zo'n hopeloos verouderde aansluiting. De enige manier hoe KPN mij terug kan krijgen als klant is als ze glasvezel door mijn gevel duwen maar dat duurt ook al jaren.
Kpn innoveert tegenwoordig meer dan Ziggo en over koper kan je tegenwoordig tot 200mb ontvangen, dus waar heb je het over met je 'hopeloos verouderd'...?! Klinkt als: ik heb ooit Kpn gehad en zogenaamd weet ik nou waar ik over praat....
Alleen jammer dat er geen pakketten worden aangeboden op xdsl die 200 Mbit/s bieden. Om nog maar niet te spreken over de vele huishoudens die geen bonding kunnen nemen.
Alleen jammer dat er geen pakketten worden aangeboden op xdsl die 200 Mbit/s bieden. Om nog maar niet te spreken over de vele huishoudens die geen bonding kunnen nemen.
Eens!
Qua bonding is Kpn wel prima bezig, het zou je verbazen hoe veelvuldig er bonding beschikbaar is :)
De VDSL2 techniek bestaat inderdaad al een tijdje. Nieuwe methodes om nog sneller internet te realiseren over die VDSL lijn zoals met vectoring (ruisonderdrukking) bestaan nog nog niet zo heel lang. Dat zet kpn nu in, door de afstand van het koper korter te maken en die technieken in te zetten. Er zijn al testen gedaan waar 200Mb over DSL gewoon mogelijk is.

KPN komt ook gewoon je ISRA vernieuwen als je dat wilt. Geen gekloot meer met kabels, gewoon een stekkertje in de aansluiting steken en klaar. (Zelfde als UTP).

Dan Ziggo, met z'n vele storingen. Dat ligt er veel te vaak uit hier.
Het uitrollen van FTTH heeft vorig jaar een flinke dal laten zien inderdaad (ook niet zo gek overigens; nieuws: KPN zet uitrol glasvezel mogelijk op lager pitje). KPN heeft aangegeven hier meer aandacht aan te schenken in 2016. Ik ben benieuwd, want in 2013 heeft KPN juist een top aantal huishoudens aangesloten op glasvezel.

Bron: nieuws: KPN wil dekking glasvezel verder uitbreiden - update
Ok, dan betaal je maar >50 euro per maand. Betaal ik €25 voor 100/30 en accepteer ik eerst 50 meter koperkabel heb voordat ik op fiber zit... :'( Mijn internet is daardoor inderdaad wezenlijk anders.

Rap tempo dat ze nu de infrastrucuur upgraden, ja.
nieuws: KPN brengt 100Mbit/s-vdsl naar nog eens 1,5 miljoen huishoudens
Hier kun je zien of en wanneer ze jouw straat aanpakken: https://netco-fpi-info.fourstack.nl/

Ik denk niet dat KPN glasvezel gaat uitrollen tot de voordeur, omdat VDSL2 over het laatste stukje koper en alleen fiber leggen tot de straatkast dus vééél goedkoper is en met 200mbit gewoon kan concurerren met kabel.

[Reactie gewijzigd door 147126 op 20 december 2016 18:21]

Rap tempo dat ze nu de infrastrucuur upgraden, ja.
nieuws: KPN brengt 100Mbit/s-vdsl naar nog eens 1,5 miljoen huishoudens
Hier kun je zien of en wanneer ze jouw straat aanpakken: https://netco-fpi-info.fourstack.nl/
Nou ja rap? Net ecen op die site (dank voor de link), en mijn woning is pas in Q4 2017 aan de beurt (+ of - een kwartaal) en dan komt mijn snelheid max op 90 Mbps uit...Heb nu 150Mbps via Ziggo, dus is niet interessant voor me.
Niet een fractie van de prijs. Ik heb KPN alles in 1 over vDSL, 110Mbit en ik betaal 52,50 (net de factuur gechecked).

Ik heb meerdere kennissen op KPN 50/50 en 100/100 en die betalen respectievelijk maar een klein beetje minder en een klein beetje meer.
Nou, dan stap je over naar Telfort of Tele2 ofzo, die leveren 100/30 voor ~€25 (over dezelfde KPN infra)... 110MBit is trouwens (nog) helemaal niet mogelijk over vDSL. Technisch wel, maar volgens mij nog geen aanbieder die "pair-bonding" (wat voor snelheden > 100mbit nodig is) ook kan leveren, dus ik denk dat je een ander soort abbo hebt dan 'gewoon VDSL2'.

Hier kun je kijken wat bij jou technisch mogelijk is: https://netco-fpi-info.fourstack.nl/addresses/search en of wanneer er bijvoorbeeld updates voor jouw straatkast geplanned zijn. En Telfort of Tele2 of een andere aanbieder kan dat dan leveren.

[Reactie gewijzigd door 147126 op 20 december 2016 18:11]

Als de Fourstack tool 100 mb/s aangeeft haal je vaak effectief wel 110 mb/s binnen. Daarnaast zijn er steeds meer adressen die via de Pair Bonding boven de 100 mb/s halen, zelfs 200 mb/s is tegenwoordig mogelijk!
Waarschijnlijk is dit VVDSL, v staat voor vectoring. XS4ALL bied dit sinds 2016 aan op steeds meer plaatsen.
9 Mbit zonder upgrades in de planning.
Het blijft een blamage als je kijkt dat dit midden in Amsterdam is en niet een boerderij ver weg van de bewoonde wereld
Just bij een stad als Amsterdam is het duur om de infra te upgraden.
Toen DB hier de hier de stoepen open maakte voor onderhoud had KPN zijn kans gegrepen.
Nu FTC, 55/45 strak. 100/45 mogelijk op de lijn.
Ik klaag niet dat het te duur is, ik geef aan dat jouw statement niet klopt.
Als NLE haar zaken wat op orde zou hebben zou je er € 29,95 voor neerleggen voor zover ik heb begrepen.
Is er een bron van je informatie? Ik ben hier wel in geïnteresseerd
Of er een upgrade gepland staat voor jouw postcode kun je hier bekijken. En dit zijn wat nieuwsberichten m.b.t. dit onderwerp.
Is er een bron van je informatie?
www.telfort.nl
www.tele2.nl
..... -andere aanbieder die VDSL kan leveren-

[Reactie gewijzigd door 147126 op 20 december 2016 18:10]

Technologie
Internet Snelheid
ADSL2+
11 Mbit/s
VDSL2*
13 Mbit/s

zucht....
woon ook nog in een plaats, niet ergens in de rimboe ofzo. Glasvezel zou hier rendabel gelegd kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door bastian433 op 20 december 2016 18:16]

Ja, dat is jammer... Maar ze zijn wel veel aan het upgraden. Ook geen upgrades geplanned volgens die site? Over een paar maanden nog eens checken dan...
er is iets heel raars aan de hand hier: een bedrijfspand aan de overkant van de weg (binnen woonwijk) zou 140 mbit kunnen afnemen met pair bonding...
Ah, zoiets had ik eerst ook. M'n beide buren konden (snel) VDSL2 krijgen maar ik niet... Het bleek dus dat de straatkast gewoon -vol- zat, en m'n beide buren al VDSL2 hadden en dus al op die kast aangesloten waren. Mijn telefoonlijn was nog op de wijkcentrale veel verder aangesloten. Een maand later werd de capaciteit van de straatkast uitgebreid en kon ik er dus wel op aangesloten worden.

Misschien even naar KPN bellen ofzo, hoe het zit.

[Reactie gewijzigd door 147126 op 20 december 2016 18:31]

Dan zit je dus niet aan de nieuwe infrastructuur.
Aanleg van glasvezel wordt ook best vertraagd door KPN. Heb je eenmaal genoeg deelnemers vanuit het burgerinitiatief, wordt er gekeken of er een geïnteresseerde derde partij is om de glasvezel te komen aanleggen. Meestal reageert KPN (via dochteronderneming Reggefiber) hierop dat zij dit willen doen en vervolgens strand hier het proces, omdat KPN dan de opdracht krijgt om glasvezel aan te leggen.
FTTH is niet eens zo gek duur voor ons. Vooral de premium op hoger dan 100 Mbit loopt wat op maar ook niks schrikbarend.

Voor ons als consument* dan vooral

[Reactie gewijzigd door daellat op 20 december 2016 18:44]

Voor de consument maakt het weinig uit., je betaald niet voor de techniek maar voor de snelheid.

Voor KPN is vvdsl goedkoper, ze hoeven namelijk minder glas te leggen maar enkel straat\wijkkasten te vernieuwen. Nieuwe kabels in de grond stoppen is gewoon duur en vaak lastig met vergunningen.
Bij coax is ook het laatste stukje coax. je krijg bij coax dus glasvezelring-> wijk/buurt nodes die voorzien van glas, en dan pas laatste stukje coax.

Voordeel van coax is dat afstand tot node er niet toe doet, bij vvdsl2 doet lengte kabel er nogsteeds toe.

overboekingen even buiten gelaten.

[Reactie gewijzigd door devil-strike op 20 december 2016 19:39]

overboekingen even buiten gelaten.
En storingen door apparaten die stralen in bepaalde frequentiebanden.
Ook iets wat (zeker in grotere appartementcomplexen) een niet te verwaarlozen probleem is wat met fiber tot aan de meterkast een flink eind teruggedrongen zou worden.
Zeer rap tempo? Hier in Zutphen is kan ik over DSL nog steeds maar 11 Mbps krijgen. De geplande update van VVDSL is uitgesteld met een jaar.
Ik woon even buiten het centrum van Groningen en heb blijkbaar nog steeds erg weinig geluk met een maximaal haalbare snelheid van een zeer schamele 14 Mb/s.
Geen enkel realistisch alternatief voor Ziggo leverbaar.
Precies. Hier in Noord-Groningen is het iets beter, 34 Mbps max. En dat tegen de 200/40 die ik van Ziggo geleverd krijg. Keuze is er niet, helaas. Die 200 downstream is zat, maar die 40 upstream zou ik graag hoger zien. 100/100 behoort helaas niet tot de mogelijkheden.
Nee, als je (niet eens zo heel veel) geluk hebt dan heb je gewoon VVDSL2 van 100mbit. Het oude ADSL is 20 mbit,
En op veel plaatsen halen ze maar 4mbit. Bedrijfsterreinen en midden in grote steden. Drukke plaatsen maar allemaal te ver van een wijkcentrale. Bij die bedrijfsterreinen is vaak ook geen kabel.
74%* van alle huishoudens konden sinds oktober 100 Mbit halen via dsl door se aanleg van nieuwe buitenring centrales door KPN. Voor 31 december zal dit 80% zijn.
Bij mij is tot 60 Mbit leverbaar, en krijg 20 upload.

Granted, er zijn plekken waar DSL echt bagger is. Maar er wordt nu al op plekken 200 Mbit getest, en 400 Mbit is in het lab al gehaald.

Het grootste deel van Nederland kan tegenwoordig dus gewoon nette snelheden over DSL ontvangen.

* edit, was 74%

http://corporate.kpn.com/...jfers-1/2016/q3-2016.html

[Reactie gewijzigd door ExtendedCaesar op 20 december 2016 17:33]

Voor mij is iets anders als Ziggo gewoon geen optie

ja ik kan ook KPN nemen, alleen betaal je daar het zelfde als Ziggo, voor veel trager internet (150Mb/s vs 60Mb/s) en krijg je meer opties en zenders bij Ziggo
Maar als Ziggo gewoon de beste deal heeft dan is er toch geen probleem?
Mij is altijd geleerd beter duur als niet te krijgen. Jij wilt het breedste pakket, dan betaal je ook het meest. Ik vind dat geen probleem.
Maar als Ziggo gewoon de beste deal heeft dan is er toch geen probleem?
Het is enkel de beste deal omdat de echt goede deals op bepaalde locaties gewoon niet beschikbaar zijn en als het tegen zit nog tientallen jaren niet beschikbaar gaan komen.

In die zin is Ziggo niet de beste deal, maar de minst slechte.
Ja, wat wil je daar nu mee zeggen?

Het lijkt mij evident dat door grotere aanleg kosten minder aanbod is. Ik heb ook geen keus, maar toch pieker ik er niet over om ergens te gaan wonen waar wel sneller internet is.

Mijn idee is dat je Ziggo niet kan aanrekenen dat andere partijen niets bieden.
Tevens vind ik persoonlijk het aanbod en kwaliteit van Ziggo ook helemaal niet slecht. Mijn schoonouders zijn in Almelo verplicht over op glas, maar die zouden heel graag weer terug willen naar Ziggo.
Mijn idee is dat je Ziggo niet kan aanrekenen dat andere partijen niets bieden.
Je kunt ze echter wel moreel aanrekenen dat ze donders goed weten dat er op veel plekken feitelijk geen concurrentie mogelijk is, en dat ze bewust met middelmatige service komen voor hoge en nog steeds klimmende prijzen om de winst te maximaliseren en mensen in die positie te knijpen voor elke duit.

Dat is nou precies waar je marktwerking zou verwachten: om prijsopdrijving in een monopolie situatie tegen te gaan.

Maar DSL providers kunnen niet reëel concureren met een cable provider vanwege het enorme gat in wat die twee families aan techniek toestaan. En Ziggo zelf houdt het kabelnet gesloten, waardoor er geen concurerende cable provider op kan staan.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 21 december 2016 21:40]

Je hebt voor een groot deel gelijk. De service en prijzen gelden echter ook in de grote gebieden waar wel concurentie is. In die gebieden loopt het klanten bestand van Ziggo niet heel hard achteruit.
Ga ik in de gaten houden. Ik kon 10mbps ontvangen via telfort, echt maximaal, in mijn nieuwe huis. En dat in Arnhem, 5 minuten fietsen van het centrum. Dus moest eigenlijk wel ziggo nemen. Telfort is echter een stuk goedkoper..
Kwaliteit van de IP-TV decoders van alle providers is alleen erg pauper. De Horizon box is veel sneller/fijner dan die IP-TV boxen van Telfort, KPN, Vodafone Thuis etc. Zo vaak audio sync issues gezien/gehoord met die IP-TV boxen via glasvezel. En zappen gaat tergend langzaam. Daarbij is de kwaliteit van Ziggo kabel ook veel hoger dan wat de glasvezel aanbieders, bieden. En maakt ook niet uit bij wie je zit, want ze halen hun stream allemaal bij dezelfde bron vandaan...

Heb nu weer lekker Ziggo via ongecodeerd en CI+ voor alleen TV, want dat zapt tenminste wel normaal en dan heb ik tenminste wel bij alle HD zenders DD5.1 geluid die in sync is...
Dan zet je hem zeker nooit in standby? ;) Minuten lang snake kijken op het display van de Horizon Box met maar liefst een verbruik in rust van een kleine 50 watt. En je neemt ook nooit iets op met de Horizon Box? Want dan is de kans op audio sync issues ook ineens een stuk groter.

Nee doe mij maar lekker snel zappen via een 10 watt UTP kastje van KPN! Kwaliteit? Broadcast kwaliteit is altijd (al) om te janken (geweest), lekker belangrijk!

Verder voor ieder wat wils, was glas en/of kabel overal maar een keuze.
mwah, dvb-c is prima kwaliteit. Een stuk beter dan de gemiddelde DVD, of netflix stream. Eigenlijk is alleen Bluray beter. Daar komen de andere IPTV providers niet echt bij in de buurt.

Maar als de beeld/geluidskwaliteit je niet uitmaakt, dan zijn er genoeg alternatieven voor Ziggo natuurlijk.
De horizon box is niet sneller dan de humax die ik boven op de slaapkamer heb staan, ietsjes langzamer, maar niet irritant langzaam. En we nemen hier genoeg op, maar van audiosync issues hebbenwe geen last. Alleen staat mijn WD-TV nu werkeloos bij de televisie, sinds Netflix op de horizon box staat
Dat verbruik is inderdaad onzinnig en niet te verantwoorden. In het oude upc gebied fungeert ie tenminste ook nog als router en switch, in het Ziggo gebied niet (daar krijg je er nog een losse modem bij).

Zou graag mijn box ruilen tegen een Ci+ module. Zal eens kijken of dat mogelijk is
Dit is gewoon mogelijk, dan hoef je ook niet de abonnementskosten voor de CI+ te betalen. Gewoon even klantenservice contacten.
Die horizon doos is anders wel tergend langzaam en ik ben niet de enige die dat vind.
Op wat voor vlak? Om te zappen is ie snel genoeg voor mij. De overige functies als on demand zijn voor mij niet zo traag dat het ergerlijk is.
Bij elen duurd het echt minuten voordat dat ding goed reageerd.
Opstarten of afsluiten, zappen, gewoon over het algemeen iets gedaan krijgen. Zelfs vanuit standby duurt het een tijdje voordat dat ding is opgestart.
Nou, ik heb alleen maar problemen met audio sync, en heb een ziggo horizon box. Ben blij als ik naar glasvezel kan en van dat ding af ben. Zelfs zappen met de oude ontvanger ging nog beter. Ik vind het jammer dat je de smartcards niet meer kan activeren, want ik heb er nog 2 liggen. Hoe zou het zitten als ik overstap op glasvezel en dan na een jaar weer terug naar ziggo ga, zouden de oude geactiveerde smartcards nog werken of moet ik de 2 die ik heb liggen weggooien en bij ziggo nieuwe kaarten huren voor 2 euro per maand?
Nou, ik heb alleen maar problemen met audio sync, en heb een ziggo horizon box.
Welke generatie? Er zijn er vziw namelijk nog al een aantal die allemaal als 'Horizon' weggezet worden, maar feitelijk van verschillende fabrikanten afkomen en verschillende hardware specs hebben.
Ik heb er een van Samsung, dus ik denk de SMT-G7401. Het probleem met audio sync is ook pas recentelijk opgetreden. Ik kijk nooit tv meer dus heb er geen last van :) maar de rest van het gezin en visite helaas wel. Misschien toch maar een keertje met ziggo bellen denk ik.
Ik heb er een van Samsung, dus ik denk de SMT-G7401. Het probleem met audio sync is ook pas recentelijk opgetreden.
Audio sync problemen, met name als de box ook bezig is met opnemen wil zeggen dat ie het gewoon niet meer bij kan benen.

Als het de box is die ik denk dat het is; die kan idd flink heet worden en als de fan niet meer op en top is; de airflow geblokkerd is; of de ongetwijfeld veel te goedkope prut koelpasta die in de fabrikage gebruikt is, zijn werk niet meer doet; dan is het goed mogelijk dat het ding bij hogere temperaturen gaat downclocken om de hardware te beschermen en je dus wanneer het onding wat langer aan één stuk draait, ineens problemen krijgt met audio sync.
Bedankt! Dat geloof ik goed ja, overal moet op bespaard worden natuurlijk... het gebeurt helaas ook als er niet opgenomen wordt en de routerfunctie staat ook uit. Dus dat zal al een hoop in verbruik schelen. Maar desalniettemin is het behoorlijk storend.
Horizon is echt pure bagger. KPN kastjes zijn snel zat
Überhaupt zijn alle settop boen om te huilen. Heb daarom zelf een Nvidia shield met kodi/netflix/videoland. En alle uitzendingen gemist er op. Kwaliteit is misschien wat minder. Maar snelheid en maandprijs des te beter.
nu even echt de feiten... zappen bij kpn gaat veel sneller dan bij de Horizon box en de HD glas zenders hebben tegenwoordig een hogere bitrate dan de HD zenders bij Ziggo, dus het beeld is tegenwoordig minder bij Ziggo! Na de fusie is het bij Ziggo minder geworden en bij KPN juist beter. Heb lang Ziggo gehad en een aantal familieleden nog steeds, maar mij zien ze voorlopig niet terug! Daarnaast bij Ziggo in al die jaren veel meer storingen gehad dan bij KPN.
Telfort gebruikt behoorlijk flinke compressie op de HD TV kanalen zodat deze ook via een DSL verbinding werken, kabel geeft dus beter beeld. Ook als je glasvesel hebt van TF.
Telfort heeft de 10 belangrijkste zenders ook als HD-glas variant, met volgens mij ook nog een hogere bitrate dan Ziggo!
Valt mee. De bitrate verschilt niet veel met Ziggo en de beeldkwaliteit zelf is gelijk.
Omdat ik kwalitatief en technisch geintegreerd Ziggo veel fijner vind.
Helaas door een tijdelijke verhuizing een 8 maanden geen abbonee mee, maar twijfel met dit soort beleid of ik toch niet voor een IPTV aanbieder ga ondanks de nadelen... zit er niet op te wachten om 72 euro per jaar te betalen voor smartcards die ik al gewoon heb liggen.
Heel veel gebieden hebben geen glas en adsl/vdsl is er misschien, maar dan tergend langzaam.
Omdat:

- de coax al door het huis ligt.
- je met een CI+ cam + smartcard geen losse ontvanger nodig hebt naast je tv.
Waarom nog kabel? Nou omdat ik geen losse decoder onder mijn tv wil, laat staan homepluggen.
Omdat er niet overal glasvezel is.
Omdat niet iedereen een decoder wilt.
Omdat niet alle huizen fatsoenlijke stroomkabels heeft voor powerplugs.
Omdat sommige aan 1ci+ genoeg hebben en de andere tv standaard digitaal gebruiken zonder kaart/decoder.
kuch, abotje delen met de buren, kuch

Tja, dan kan je minnen, maar het is toch echt de realiteit. Dit is dan ook de hoofdreden van de afschaf van smartcards.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 21 december 2016 15:50]

Moet het wel leverbaar zijn
Zit al 4jaar te wachten tot regfiber/ikwilglas (zelfs na megagrote reclame posters in de wijk)
Alleen ziggo
Of ik val terug op een 3mb dsl lijn

Postcode 4208
Was glas maar mogelijk ....
Dan lag ziggo allang buiten de deur


Ben wel benieuwd hoe ze omgaan als je smartcard defect gaat en je ene vervanging wil
Je heb er 3 nu waar je niet voor betaal
Dus omdat er dan 1 kapot ga en vervangt moet je moet je gaan betalen
Hoe zit het met verkapte (verborgen) kosten
Uiteindelijk veranderen zij de voorwaarde voor dezelfde service zonder dat je een keuze heb
Hey S-Cript ik zit toevallig in de zelfde postcode maar heb wel gewoon glas, je hebt neem ik aan ook een 4 jaar oude woning? Want dan zou ik zeker even Reggefiber bellen voor de status, glas ligt er alleen misschien nog niet het laatste stukje naar jouw huis/straat.
Dank , op de website stond nog van niet.
Helaas. Uw adres staat nog niet op de planning om te worden aangesloten.

Het aansluiten van alle huishoudens in Nederland is een hele operatie. Daarom leggen we glasvezel wijk voor wijk aan.

Wilt u op de hoogte blijven wanneer we uw wijk en woning aansluiten op het glasvezelnetwerk? Laat uw interesse weten en meld u aan voor de nieuwsbrief. Indien er in uw wijk veel interesse ontstaat, komen wij mogelijk sneller naar u toe.

Das inmiddels al 4 jaar hetzelfde bericht
Zit in de BL-deel van de postcode

[Reactie gewijzigd door S-Cript op 21 december 2016 19:20]

Anoniem: 426269
@Yolo20 december 2016 21:51
Omdat kabel zichtbaar beter beeld is?
Omdat kabel minder storingen heeft?
Omdat er niet op elke kamer een Cat5 aansluiting is?
Omdat power over ethernet nogal storingsgevoelig is, als het uberhaupt al werkt?
Omdat kabel goedkoper is dan Telfort Glas?

Ik heb zelf al 12 jaar geen tv-abo meer, gelukkig niet. Maar ik zie steeds vaker bij mensen om me heen die KPN/Telfort kastjes staan. Je ziet dat het beeld echt slechter is, en zelf zijn ze er ook niet echt blij mee. Iedereen die ik ken met zo'n kastje wil en gaat weer terug naar Ziggo. Nou, misschien nu niet meer dan. :) Aan de andere kant, want moet je toch met die tv-troep? Al die reclame? MSM nieuws en propaganda? Bij een kennis ging de tv op de slaapkamer stuk. Die neemt gewoon geen nieuwe meer daar. Dat is ook een oplossing natuurlijk. :)
Reclame heb je op het internet ook als advertenties.. Dus dat maakt helemaal niks uit.
Anoniem: 426269
@Robin421 december 2016 11:21
Huh? Waar slaat dit nou weer op? Als ik een film, serie of docu kijk, dan heb ik daar echt geen reclame tussen hoor, maar ik kijk dan ook niet via Ziggo of KPN. Met een televisie-abo zoals Ziggo/KPN wel, dat is letterlijk wat ik zeg hierboven.

Op internet heb ik trouwens weinig last van advertenties, want ik gebruik uBlock. Maar dat is een ander verhaal, daar had ik het niet over, totdat jij ermee kwam. :)
Ergens ook wel weer te begrijpen. Het is lastig om support te leveren op apparatuur wat je zelf niet levert. Een klant verwacht namelijk wel dat problemen worden opgelost als het niet werkt. En uiteraard ligt het nooit aan de eigen apparatuur wat defect zou kunnen zijn.
Ik weet uit ervaring dat de ondersteuning vanuit de helpdesk naar een klant met een CI module een uitdaging kan zijn. Zeker als de klant al moeite heeft met het schakelen van Input op de TV. Laat staan een aantal gegevens in een daarvoor bestemd menu in te voeren.
Die support moeten ze nu nog steeds leveren. Of ik die ci module nou los koop of huur, de tv erachter en de module zelf blijven precies dezelfde.
Als ze het simpeler willen maken kunnen ze gewoon stoppen met CI+ modules te vereisen; de meeste TV's kunnen digitale signalen zonder versleuteling gewoon decoderen.
Als ze het onnodig ingewikkeld willen maken kiezen ze zelf voor problemen. Of de kosten verhalen bij de zenders die encryptie vereisen.
Digitale signalen zonder versleuteling hoeven toch ook niet gedecodeerd te worden?
ik neem aan dat ze gecomprimeerd zijn met een codec? MPEG2 of H264? codec> decoderen.
Als je bij digitale tv's over decoderen spreekt wordt daar in het algemeen niet de mpeg codering etc. mee bedoeld maar de encryptie.
Omdat jij het over versleuteling hebt dacht ik dat je het over encryptie had.
Mpeg is inderdaad ook een codec maar dan niet bedoeld voor versleuteling maar voor compressie.
Als ik het artikel goed begrijp zijn het wel door Ziggo geleverde smartcards waar het hier om gaat. Maar tweedehands verkocht omdat ze ze zelf niet meer verkopen (alleen verhuren). Dus het is wel degelijk door henzelf geleverd.
Prima. Ik wil best het kaartje en de CI+ module bij hun kopen maar ik wil geen abonnement ervoor hebben. Het betalen van 2 euro per maand voor mijn 2e TV zal mij niet betere support doen krijgen.

Hetzelfde als de modem van Ziggo. Ik zou die liever willen kopen als dat mij eigenaar maakt en het mij maandelijks geld scheelt.

[Reactie gewijzigd door AvanCade op 20 december 2016 18:55]

Prijs verhouding is totaal losgeslagen

Nu is een smartcard 20€

Das dus 10 maanden
Volgens mij heeft nog niemand elke 10 maanden zijn smartcard hoeven te vervangen
Lekker als je 3 tv's heb .....
Er was ziggo gecertificeerde apparatuur en apparatuur die dat niet is. Met dat laatste neem je een risico. En als de leveranciers inclusief de provider zich aan de standaarden houden, dan zie ik gene problemen. Ik heb jaren een Linux ontvangen voor de schotel gehad, werkte perfect.

Ik heb nu een paar oudere ziggo ontvangers voor weinig.

De reden zit meer in het financiële. Digitale tv is straks de standaard, 3-4 per huishouden, dat is 6 euro extra per huishouden. Daarnaast verdiend ziggo niet aan de handel in tweede hands kaarten en/of apparatuur, die was van klanten die weg gingen, en de spullen goedkoop (goedkoper als ziggo zelf) aan hun klanten verkoopt...

Tuners van twee jaar oud gaan voor een tienje.
Een smartcard ook. Bij twee euro per maand, is dat makkelijk terug verdiend
Anoniem: 426269
@harydoo20 december 2016 21:59
Tsja, dan moeten ze wel een goede FAQ op hun website neerzetten of goed geinstrueerd zijn aan de telefoon. Toen de televisie van mijn ouders kapot ging, en we een nieuwe gingen halen, krgen we geen Ziggo kanalen meer na installatie van dezelfde cam module.

Een paar uur bezig geweest met instellen, elke keer weer opnieuwe, niets werkte. Alle stappenplannen gevolgd op de website, niets hielp. Daarna maar ten einde raad de Ziggo helpdesk gebeld voor het eerst in 40 jaar (okee, was daarvoor Casema of weet ik veel wat). Heel gedoe, duurde inderdaad heeeeel erg lang, bleek de CI kaart inmiddels te oud te zijn voor de nieuwe tv. Dat stond dus echt helemaal nergens vermeld op de Ziggo site. Eigenlijk was Stap 1 daardoor al fout. Ook degene aan de telefoon kwam er pas op het eind mee, i.p.v. dat ie het in het begin meteen zegt. Dat was echt irritant en zonde van alle energie en tijd.
bleek de CI kaart inmiddels te oud te zijn voor de nieuwe tv. Dat stond dus echt helemaal nergens vermeld op de Ziggo site.
De CI kaart? Bedoel je nou de smartcard of de CI+ module. In het geval van de laatste; die versies kun je opzoeken. Moet je idd vantevoren wel weten dat daar een probleem kan zijn.

(Ik wist dat wel, maar ook maar toevallig.)
Anoniem: 426269
@R4gnax20 december 2016 22:59
Dit ging om de CI+ module. Ik reageerde op deze regel:

"Ik weet uit ervaring dat de ondersteuning vanuit de helpdesk naar een klant met een CI module een uitdaging kan zijn"

Dus dat klopte wel ja. :)
"Ik weet uit ervaring dat de ondersteuning vanuit de helpdesk naar een klant met een CI module een uitdaging kan zijn"
Toen ik uiteindelijk mijn kaart geactiveerd kreeg werd ik letterlijk door de medewerker weggehoond: "Nou, veel plezier met uw kaartje in plaats van zo'n fijne mediabox hoor. Dat gaat vast goed werken. ::giechel, giechel::"

Dus ja; ik ken het gevoel uit de eerste hand.

De ironie? Dat kaartje dat ik extra geactiveerd heb werkt nu al ruim een jaar goed. Die Horizon box die bij het abo mee kwam? Niks als vastlopen en ander gezeik. (En slurpt nog een bende stroom dat het niet normaal is ook.)
Wat is dit voor een onzin weer.
Echt weer geldklopperij als je het mij vraagt! :(
Pure misbruik van hun monopolie....
Ben ik helemaal met je eens.
En dan ook nog eens de prijs iedere x verhogen.
Waar gaat dit heen
Naar nog meer opzeggingen hoop ik.
En om dan hun geld eruit te halen: hogere prijzen.
Gevolgd door nog een opzeggingen, gevolgd door een joint venture waardoor er weer een concurrent minder is, gevolgd door extra aanmeldingen, en prijs verhogingen, en opzeggingen, etc.

Tijd dat ze hier met glasvezel komen. Breekt hier de markt wat open.
Anoniem: 426269
@xoniq20 december 2016 22:03
Yep, mee eens. En doe maar glasvezel vanuit de overheid gratis dan. Het is toch een basisbehoefte, bleek een paar weken geleden.

Dat geprivatiseer heeft ook geen nut als er maar 1 partij de kabel heeft, die heeft gewoon een monopolie.
Grootste voordeel is even grote upload als download. Mijn webdrive met backups, uploads naar youtube en vimeo, streamen naar twitch, vpn naar mijn broer dan hebben we lan over internet, allemaal geweldig met een hoge upload.

Dat werkt in het geheel niet met dsl en als je beetje upload will hebben met de kabel dan moet je een top download hebben.
Daarom heb ik thuis Ziggo Zakelijk. In verhouding iets goedkoper en een wat betere down/up verhouding.
Wou net zeggen. en z is de monopolie compleet.

Alles overgenomen geen concurrentie meer de prijs is omhoog en nu nog even geforceerd je eigen producten verhuren.
Maarja geen alternatief voor wat ik nodig heb dus houd het snel op.
Welk monopolie? Er zijn zoveel andere manieren om TV te kijken.
Zoals? Ik heb keuze uit 1 als ik TV wil kijken. Klinkt mij aardig als een monopolie.
Zelfs al heb je geen telefoonaansluiting, dan heb je altijd nog schotel, DVB-T en 4G.
Schotel is geen optie, dan betaal ik twee keer, want ik wil natuurlijk wel internet hebben.
DVB-T is ook geen optie, dat is alleen (gratis) NL1 t/m 3, dus ik zou dan ook weer twee keer betalen, want ik wil natuurlijk wel internet hebben.
4G is geen optie, want de verbinding in huis is daar te slecht voor. En ik zou niet eens willen weten hoeveel ik daar kwijt zou zijn voor een fatsoenlijke data bundel. Ik zit op mijn telefoon al op 3Gb wifi data verbruik. En daar download ik geen spellen mee van Steam van een paar Gb per spel...

Aangezien er hier geen andere optie is dan Ziggo voor breedband internet (sorry, maar ik vind 4/1 geen breedband) met een FUP voor data, is er geen andere keuze dan Ziggo voor TV.
Natuurlijk zijn het opties, jij vind alleen Ziggo de beste/goedkoopste. Dat is iets heel anders dan een monopolie.
Er is altijd een keuze als je de hoofdprijs wilt betalen.

Ziggo is zeker niet de beste, maar wel de enige. KPN biedt geen TV aan hier (digitenne is nauwelijks bruikbaar, onze buren hadden dat en hadden de meeste tijd storing), Vodafone biedt geen TV aan, Telfort biedt geen TV aan. De enige die hier, naast Ziggo, TV aanbiedt is Canal+. Maar dan heb ik geen breedband internet. En moet ik alsnog een Ziggo internet abonnement nemen, waar standaard TV in zit.
Breedband internet kan je via DSL of 4G doen. Als je 1 van de extreem weinige huishoudens zonder telefoonaansluiting (maar wel kabel?) bent, dan heb je inderdaad zeldzame pech maar voor 99.9% van de huishoudens zijn er meerdere TV aanbieders, en meerdere Internet aanbieders.
4G heeft nog steeds geen FUP en DSL is geen optie, tenzij je alleen bent, want netflix kijken op de TV en Youtube streamen op een PC kan niet samen op ADSL hier (de reden dat we van ADSL overgestapt zijn naar kabel).
zo veel mogelijkheden?
ik ken 2 manieren: ziggo en kpn, meer wordt er hier niet aangeboden
Inderdaad! Toevallig eerder deze maand nog 2 smartcards geactiveerd gelukkig, ga weg met die oneindige abonnement meuk, terwijl een losse kaart gewoon voor jaren volstaat.
Yup. ik heb 1 kaart 4 jaar gebruik 4x24 is 96 euro,
Het kaartje koste toen der tijd maar 50 euro...
Dus als ik die gehuurd had was ik 46 euro extra kwijt.
Slaat nergens op.
Die extra van mij had ik zelfs van iemand anders gekregen die 'm nog had liggen :+ haha. Samen met een CI+ module. Werkt perfect.
Aandeelhouders willen hun investering terug verdienen (en vaak te snel).... Vergeet overigens ook niet dat halverwege dit jaar de prijzen al ver boven de index per maand werden verhoogd.

Liberty Global speelt echt een heel smerig spel en zelfs de overheid vond het prima, nu er geen andere keus is heeft de consument het volgens mij maar te slikken.

Tijd om over te stappen op Knippr of iets dergelijks.

[Reactie gewijzigd door downcom op 20 december 2016 17:16]

Zit je wel beetje naast.
Als het aan de tweede kamer ligt, inclusief vvd/PvdA dan moet de kabel van Ziggo gewoon open alleen laat de eu dit niet toe.
Doordat we deel uitmaken van de Europeese Unie zitten kunnen we het Europese parlement en hof zien als overheid. We stemmen er zelfs (helaas) eens in 4 jaar voor.

Door het negeren van de uitslag van het referendum (Balkendende) in 2005 (Lissabonverdrag) hebben we sindsdien een europese grondwet met dingen als deze als gevolg en onder meer het download verbod.

[Reactie gewijzigd door downcom op 20 december 2016 17:46]

We hebben geen Europese grondwet. Precies om de reden die jij noemt: nederland (en Frankrijk) stemden tegen. Grondwet is er nooit gekomen, referendum is niet genegeerd dus.

:)
Ojawel, die grondwet is er gewoon doorheen gekomen, alleen is het nu een verdragje.
er is een ander lettertype gebruikt maar verder is alles 1 op 1 overgenomen, een daadwerkelijk verschil tussen de verdragen is er eigenlijk niet.

Dat mensen dit niet willen aannemen tja die komen er over een tijdje echt wel achter hoe we door het CDA in 2005 zijn gepakt.
Vergeet het vernieuwde kaftje niet!
Er staat nu "Lissabon" op.
Kun jij even uitleggen hoe de Europese grondwet hiertoe heeft geleid? Want ik zie het verband nog niet echt. En zeker niet specifiek waarom Ziggo besluit om niet meer losse smartcards te activeren. Dat heeft niets met de EU te maken.
Nee? door het Lissabon verdrag bestaat de Europese commissie die dit heeft goed gekeurd, daar heeft de nederlandse wet helemaal niks meer op in te brengen. Dus ja indirect heeft dit wel degelijk te maken met de EU.

Dat dit even niet lekker smoelt tja dat doet er wel heel veel meer niet uit de Brusselse denktank.
En dan denk je dat de NL overheid een liefdadigheidsinstelling is die altijd de kant van de arme consument zou kiezen en nooit oor zou hebben naar het grote kapitaal 8)7

Je zit hier de verkeerde boeman te jagen. "De EU" dat zijn wij, net zo goed als dat we "NL" zijn. De Europese Commissie heeft er o.a. de afgelopen jaren voor gezorgd dat roamingtarieven moeten verdwijnen en dat er openheid van zaken moet komen over belastingparadijzen. Zoals NL. En illegale regeringssteun voor grote bedrijven. Zoals de NL regering structureel doet. En ondertussen vrolijk met de vinger naar de grote boze EU wijst bij alles wat ze zelf doen dat impopulair is :r

Kijk eens naar hoe goed het in de UK gaat nadat men daar elkaar napratend vrolijk voor Brexit gestemd heeft. Wil je dat soort 'onafhankelijkheid', emigreer vooral naar UK. Genoeg plek met alle ratten die het zinkend schip verlaten.
Je zou een punt hebben als er nog een zelfde bedrijf op de Nederlandse markt zou bestaan zo dat er geen daadwerkelijk monopolie op de kabel markt zou ontstaan.

Als we kijken naar de UK daar gaat het naar verhouding prima! dat het even niet goed ging door al die angst die gezaaid is.
Tevens met de EEG deed Europa het beter, stabieler en eerlijker.

Denk er maar eens over na, per hoofd betalen wij het meest van alle EU lidstaten en hebben naar verhouding het minst te vertellen.

Tijd voor Noord Europees samenwerking. (al wijken we nu wel gigantisch af van het onderwerp) Kort door de boch; de EU is niet de oplossing, verschillen te groot, te veel diversiteit, taalbarrières en mentaliteit. (de VS heeft er +200 jaar over gedaan wij proberen het in 'ff' in 40 jaar er doorheen de duwen (lees stampen)
Er is geen concurrentie op de kabelmarkt simpelweg omdat er geen kabelmarkt is. Er is een telecommunicatiemarkt en een entertainmentmarkt waar volop concurrentie op is, zowel tussen de twee traditionele spelers (Ziggo en KPN) als tussen alle nieuwe aanbieders van telecom- en vooral entertainmentdiensten. De enigen die zich druk maken om via welke kabel dat allemaal binnenkomt zijn KPN en Ziggo omdat zij uiteraard nogal gevestigd belang erbij hebben. Door dat belang zelf over te nemen beperk je jezelf en maak je juist zelf de concurrentie minder effectief.
Het downloadverbod is er overigens omdat de Europese rechter (die is overigens onafhankelijk) Nederland heeft bevolen geen struisvogelpolitiek meer te bedrijven. Nederland heeft je gezegd "Ja, Ok" en naar de beste Nederlandse traditie weer helemaal niets gedaan. Daarover klagen is klagen om het klagen.
Zonder Lissabon verdrag kon ons land imo niks opgelegd krijgen. De basis van dit verdrag is in een referendum al weggestemd dus ja indirect wilde de bevolking dit al niet. En nu pas plukken we de zichtbare zure vruchten, en dat zal niet bij een blijven.
Knipper werkt zo te zien via Internet. En als je geen Glasvezel kan krijgen dan is het internet zo traag (ADSL) dat je gewoon beter kabelinternet kan nemen. En dus ook kabeltelevisie, gezien je die dan verplicht bent af te nemen.
Steeds meer plaatsen waar je VVDSL kunt krijgen, KPN rolt dit nog altijd uit.
Bij mij iig niet. Als ik bij KPN bestel zou ik 62,50 per maand kwijt zijn en zou ik aan 60 mbit/s zitten. Dat is duurder dan bij Ziggo en minder dan de helft qua snelheid. Zelfs al zou ik het TV weglaten zit ik aan amper 10 euro minder voor 100Mbit. Dat is dan nog steeds langzamer én dan heb ik geen TV meer.

Ondanks dat Ziggo duur is, is het voor mij de enige serieuze optie.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 20 december 2016 18:02]

Ik neem enkel tv af voor Ziggo-sport (formule1) en om af en toe als er echt niks te kijken is History of Discovery aan te zetten. Ik vind die 2 euro naar verhouding behoorlijk scheef, helemaal als je het duurste internet pakket neemt dan verwacht je wat terug.

Maar gelijk heb je ADSL is een stap terug als je kabel hebt, al moet ik wel zeggen dat ik me behoorlijk bestolen voel bij Ziggo en ik vraag me hardop af wat het marketing team hier mee doet? (let op: nieuwe klanten weer gigantische welkomst kortingen geven)

[Reactie gewijzigd door downcom op 20 december 2016 17:57]

Je kan natuurlijk via de Horizon Go-app kijken, direct op een tablet of via Chromecast op je TV. De kwaliteit is dan wel wat minder, maar je hebt niet persé een kaart nodig voor die enkele keer. Ik kijk net zo vaak (heel weinig dus) TV als jij, en als ik die kaart moet gaan huren gaat 'ie gewoon de deur uit.
En als je eenmalig een Chromecast aanschaft kan je het ook gewoon op je televisie bekijken. ;)

Oeps, niet goed gelezen. 8)7

[Reactie gewijzigd door ll roel j op 22 december 2016 09:52]

Dat schrijf ik toch? "direct op een tablet of via Chromecast op je TV"
Kabel is best ruk ivm glasvezel. Als ik terug zou moeten naar adsl zou ik niet blij zijn.
Ik snap de koppeling niet :?

Gebruik een alternatief, of beter, geen ziggo.
De groep burgers die alleen ziggo kan gebruiken is veel te klein om er geld aan over te verdienen. Zelfs in die gevallen zou ik kiezen voor een kaal abonnement met als extra satelliet, Netflix, NPO ( via internet), etc.
Gebruik een alternatief, of beter, geen ziggo.
Waar haal ik dan mijn 150Mbit internet lijntje voor relatief laag tarief?
Glasvezel is hier niet doorgegaan wegens gebrek aan belangstelling (de sukkels) en ADSL komt niet boven de 4 Mbit. (misschien nu beter als er gebundeld zou kunnen worden, maar die 8 km van de centrale blijft een hindernis)
Ik zou graag willen, maar deze monopolist heeft mij mooi bij de ball.. lurven.
Hoezo snap je de koppeling niet?
Liberty Global speelt echt een heel smerig spel en zelfs de overheid vond het prima, nu er geen andere keus is heeft de consument het volgens mij maar te slikken.
Klaag, klaag, klaag. Ja, jammer hoor. Misschien moet er wel gewoon geld verdiend worden. Lekker boeien als ik 2 euro per maand aan huur moet betalen voor een module en kaart. Het risico ligt dan toch bij de verhuurder. Anders gooien ze wel het abbonementsgeld omhoog en dan ben je het ook kwijt.
Je hebt een geldboompje in je tuin?
Het is twee euro per module (fijn als je 4 tv's/apparaten in huis hebt: zit je al op 6 euro). En dit komtbovenop de djverse prijsverhogingen die ze het afgelopen jaar er doorheen gedrukt hebben waar geen enkele vorm van kwaliteitsverbetering tegenover stond.

Maar ja, eurootje hier, maakt het uit. Twee eurootjes daar, maakt het uit. En dan nog wat eurootjes voor een wedstrijd die je wil zien (losse voetbalwedstrijden zijn sinds dit seizoen bij a 2x zo duur als vorig jaar!). Totdat "ineens" je geld op is, maar de maand nog niet...
Het risico ligt dan toch bij de verhuurder.
Die dragen 2 jaar de kosten ten opzichte van aanschaf via koop (en wss. minder, aangezien Ziggo die dingen in bulk aankoopt en dus stik-goedkoop krijgt).

En wat betreft risico op niet-functioneren; we hebben het hier over Ziggo.
Je weet wel; de toko die klanten hun complete bedrading en overnamepunt laat vervangen voordat ze ook maar willen overwegen dat er mogelijkerwijs ergens toch misschien wel de kans bestaat dat er een kleine storing in de apparatuur van het netwerk zelf zit.

Zelf meer dan eens meegemaakt, waarvan het absolute toppunt meer dan een kwart jaar geduurd heeft voordat er een oplossing kwam. 6 monteursafspraken (waarvan 2 niet op komen dagen); uren aan belkosten naar de helpdesk waar je koud van wordt; 2 vervangen abonnee-overname punten en meerdere vervangen kabels; een nieuw kabelmodem; en uiteindelijk een korte reeks gepeperde brieven richting een paar afdelingshoofden met dreiging tot het opzoeken van de media; dan eindelijk, eindelijk iemand bij Ziggo toe wilde geven dat ze even in hun eigen netwerk naar de apparatuur gekeken hadden en dat er ergens iets aan hun kant op omvallen stond. ::Oopsie!::

"Oh, maar die belkosten krijgt u in mindering op uw abonnement hoor."

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 december 2016 23:06]

Klaag, klaag, klaag. Ja, jammer hoor. Misschien moet er wel gewoon geld verdiend worden. Lekker boeien als ik 2 euro per maand aan huur moet betalen voor een module en kaart. Het risico ligt dan toch bij de verhuurder. Anders gooien ze wel het abbonementsgeld omhoog en dan ben je het ook kwijt.
Huh? Als jij nu 4 tv's hebt staan dan heb je daar ooit €29.95 x3 (1e is gratis) voor betaald. Vervolgens moet je dan nu ineens 6 euro per maand = 72 euro per jaar extra gaan betalen voor een kaart die je reeds zelf hebt gefinancierd. Lijkt me niet heel vreemd dat je daar over gaat klagen.
Dus je kan bij ziggo nu nog maar 2 kaarten gebruiken.
En als je dus 3 tv's heb kan je de kleren krijgen.

Moeten ze ook het niet raar vinden dat meer mensen gaan overstappen.
Je kunt prima een mediabox gebruiken voor die derde TV...
Niet als je geen retourgeschikte versterker hebt of de bandbreedte die t vereist.
Je kunt prima een mediabox gebruiken voor die derde TV...
Een CI+ module steek je gewoon met smartcard in je TV, maar waar ga jij die media-box laten als je bijv. voor de slaapkamer een wall-mounted TV hebt op een beugel?

Benieuwd of Ziggo ff wil dokken voor de extra verbouwing...
Dat is toch jouw probleem, je kunt de box er gewoon onder hangen of ergens anders neerzetten en dan met een kabel..
Dat is toch jouw probleem, je kunt de box er gewoon onder hangen of ergens anders neerzetten en dan met een kabel..
En wat is daar 'prima' aan in verhouding tot de perfect weggewerkte card achter in de TV waarbij je ook nog eens vanaf bed maar 1 afstandsbediening nodig hebt?

Want ik reageer namelijk op deze uitspraak:
Je kunt prima een mediabox gebruiken voor die derde TV...

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 20 december 2016 23:29]

EN dan nog kun je nog steeds 1 afstandbediening gebruiken, moet je gewoon een fatsoenlijke programeerbare AB kopen, is toch vaak wel nodig omdat de meegeleverde AB ruk is.
Volgens mij mag je maximaal 2 smartcards activeren, maar mag je wel een oneindig aantal set-top boxen huren (althans, zo interpreteer ik de tekst). Digitale tv zonder card en analoge tv kan natuurlijk op zoveel tv's als je zelf wilt (waarbij NED1/NED2/NED3/NATGEO/DISC allemaal HD zijn).

Ben het wel met je eens dat ik het een rare beperking vind, maar volgens mij kan je wel meer dan twee tv's gebruiken.
Bij het ongecodeerde DVB-C aanbod zijn alleen NED123 en Ziggo Sport in HD, de rest is in SD.
En daar betaal je dan 18,70 voor. De gratis mediabox OF blijkbaar gratis eerste CI+ moet je maar nemen als je de rest ook HD wil. Zo gratis is dat dus niet want die combi kost 24,95

Oude abbo's hebben nog voor 18,70 het standaardaanbod. Ik zie dan ook geen enkele reden om te sidegraden, ruim 6 euro meer voor hetzelfde en een verplichte mediabox/ci module die. Ik niet wil gebruiken


DVB-S is altijd een alternatief
Oh, dat is bij Ziggo dan anders. Ik zit zelf bij Telfort (glas met ernaast analoge coax), daarbij zijn National Geographic en Discovery wel HD (zonder CI+ card of iets dergelijks).
Op het gebied van ontvangers is het i.i.g.:
''Maximaal 2 extra Horizon Mediaboxen of maximaal 4 digitale ontvangers per adres''
En je kan onbeperkt gebruik maken van het ongecodeerde DVB-C signaal.
want SD kwaliteit kijken op een 40"+ tv kijkt zo goed? :X

anno 2016 zijn dat echt prehistorische omstandigheden
Sterker nog: ik heb hier 2 TVs (met CI+) en al 3 kaarten in gebruik, heb namelijk ook een Humax recorder met smartcard erin. Volgens mij ook een situatie die in een behoorlijk aantal huishoudens het geval is.
Klopt ik heb 2 decoders en 2 CI+ modules nieuwe klanten kunnen dit niet meer doen.
Jammer dat deze verslechtering van service vrijwel altijd zonder gevolgen blijft voor dit soort grote bedrijven als je geen alternatief hebt (en nee adsl is GEEN alternatief) voor TV en internet.. Helaas is er VEELSTE weinig glasvezel om echt te concurreren op dat gebied. wel een slimme manier van meer geld binnenharken zakelijk gezien.
Gewoon TV opzeggen (spaart je 5 euro) en online kijken. Dat zit dan, vreemd genoeg, nog steeds in je pakket. Mits je hun internet afneemt.

Ik begin wel steeds meer de "cable-cutter" trend uit de US te begrijpen.

[Reactie gewijzigd door AvanCade op 20 december 2016 17:14]

Dat is vreemd, wist ik helemaal niet :) thx voor de tip!
Is dat nieuw dan? Voorheen kon je TV nooit uit het pakket laten omdat ze geen internet-only signaal over de kabel kunnen sturen. De analoge TV is er altijd. Sterker nog, die doet het ook gewoon als je helemaal geen ziggo-abbo meer hebt omdat ze niet de moeite nemen individuele klanten in de wijkkasten uit te gaan zetten. (Eigen ervaring in Duiven, Zwolle en Arnhem)

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 20 december 2016 17:38]

Het is dan ook niet internet-only, het is een abonnement zonder TV-doos.
Je wordt vanzelf een keer afgesloten hoor.
In principe krijgt elk adres die wel kabel heeft en geen abonnement een mooie brief met het aanbod om abonnee te werken worden.

Als daar geen reactie op komt, wordt de kabel fysiek afgesloten na een tijdje :+ :+
In mijn genoemde voorbeelden werkt het nu na jaren nog steeds. Het huis in Zwolle heeft nooit een abo gehad (nieuwbouw) en toch werkt het gewoon. Alleen analoog, maar voor slaapkamer tv is dat prima. In Arnhem ook. Alleen het huis in Duiven heb ik geen zicht meer op.

Om het nog mooier te maken, toen het huis in Zwolle werd opgeleverd was er nog geen sprake van de fusie en dat is volgens mij oud-ziggo gebied en de andere oud-upc gebied. Of het is dus hele grote toeval, of een eigenschap van kabel in algemeen.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 20 december 2016 18:41]

Dat kan kloppen, er staat dan alleen nog een analoog signaal op.
Het digitale signaal wordt wel afgesloten.

Is waarschijnlijk nooit goed verwerkt..
(Totdat iemand anders in de straat z'n abonnement opgezegt, want dan wordt jij ook gelijk helemaal afgesloten)
Inmiddels ruim een jaar geleden van Ziggo naar ADSL gegaan, en tot nu toe komt er nog gewoon signaal over de kabel. Sterker nog, mijn Ci+ kaart werkt ook nog gewoon. (handig voor Formule 1 :) )
Dat de kaart nog steeds werkt ligt trouwens niet aan Ziggo. Om een of andere reden update hij niet tenzij ik de TV ook naar de standaardinstellingen reset. Dit is in het verleden al vaker handig geweest zoals met een aanbieding met tijdelijk alle zenders voor de helft van de pakketkosten. Toen bleven na afloop alle zenders ook gewoon beschikbaar ondanks dat we het TV extra pakket weer hadden opgezegd.
Dat is inderdaad nieuw. Voorheen had je een alles-in-1 abonnement waar je telefoon niet uit kon halen (5 euro destijds, nu 2). Nu kun je Digitale TV eruit halen (wederom 5 euro besparing). Maar Ziggo rept er niet over. Mooi dat ze de optie aanbieden maar minder mooi dat ze dit niet laten weten (deels begrijpelijk overigens).
hoe kun je online kijken? dan heb je toch nog steeds een TV code nodig op op horizon in te kunnen loggen?
Via de apps en website kan je met de inloggegevens van je account online gewoon TV kijken.
Je hebt je Ziggo credentials nodig ja. Die heeft elke abonnee. Vervolgens de Ziggo Go app gebruiken. Ik heb het zelf niet getest maar dit staat wel op de Ziggo site. https://www.ziggo.nl/internet/vergelijken/
Bedankt voor de link
Mijn huisbaas heeft Ziggo zakelijk voor het gebouw, dus ik heb geen code; wel alle Low-D zenders vrij.
En heb net op mijn Samsung tv gekeken, maar kon geen Ziggo app op de tv vinden. (Ook geen KPN helaas)
Zijn er dan TV's die ook de Ziggo Go apps aanbieden? Ik vind zelf het kijken via bv. de iPad niet optimaal, bijna altijd flinke lipsync issues en casten mag meestal niet. Wel heb ik de Ziggo app gesideloaded op mijn Nvidia Shield, maar dat geeft ook geen lekkere beeldkwaliteit.
Geen idee. Maar je zit dan inderdaad mogelijk opgescheept met een PC of iPad en dergelijke.
maar let op: probeer het niet met een android kastje, Horizon Go en HDMI want hij zegt doodleuk: nee u mag niet via de HDMI.... bij mij dan.
maar let op: probeer het niet met een android kastje, Horizon Go en HDMI want hij zegt doodleuk: nee u mag niet via de HDMI.... bij mij dan.
Vraag me af of het direct op een 'droid smart TV wel werkt.
Ik vermoedde al dat dit er aan zat te komen. Mijn ouders hebben sindskort een LCD TV ook op de slaapkamer staan en kreeg bij diverse electronica zaken al te horen, dat ze geen CI+module met kaart meer mogen leveren en dat Ziggo dit zelf doet.

Zat nog te denken om dan tweede hands een kaart met module te scoren, maar blij toe dat ik dat dus niet heb gedaan. Nu moet ik echter de TV weer herconfigureren, zodat de TV enkel het analoge signaal gaat gebruiken.

Ziggo durft 2 euro per maand te vragen voor zo'n kaart, waar je normaal €40-€80 voor neerlegde, eenmalig. Wel jammer dat Ziggo dit doet, als je het mij vraagt, want dit is verre van klantvriendelijk, ondanks dat men dit doet onder het mom dat klanten verkeerde kaarten kocht bij electronica zaken.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 december 2016 19:15]

"zodat de TV enkel het analoge signaal gaat gebruiken."

Als het een TV met DVB-c tuner is kan je hem ook digitaal instellen. Het analoge aanbod (plus meer) kan je dan zonder extra kosten digitaal bekijken.
https://www.ziggo.nl/klan...-tv/kijken-zonder-kastje/
Hmmm, ik zal eens kijken dan wat mijn ouders exact hebben voor TV / tuner. Bedankt voor de tip!

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 20 december 2016 20:13]

En zo dringen ze die mediaboxen en ci+ modules bij de klanten door de strot. Wanneer leren ze het nou eens dat het een stuk klantvriendelijker is als iedereen zijn/haar eigen box kan kiezen in opties en features, zodat je bv zelf kan kiezen hoeveeldiskspace je bijvoorbeld wil (500gb in zo'n horizon box is toch een aanfluiting, dat heb ik zo vol)., hoe snel de processor is zodat je tv gids wel snel laad enzovoorts enzovoorts.

[Reactie gewijzigd door Madmama op 20 december 2016 17:04]

Dan blijft het punt de ondersteuning. Dan zouden ze de optie voor een eigen box moeten geven en gewoon de ci+ module moeten activeren maar dan explixiet geen ondersteuning op de box geven.

Lijkt me op zich prima compromis.
En zo dringen ze die mediaboxen en ci+ modules bij de klanten door de strot. Wanneer leren ze het nou eens dat het een stuk klantvriendelijker is als iedereen zijn/haar eigen box kan kiezen in opties en features
Als ze dat zouden doen, dan moeten ze al die verschillende boxen ook ondersteunen en dat doen ze liever niet.
[...]

Als ze dat zouden doen, dan moeten ze al die verschillende boxen ook ondersteunen en dat doen ze liever niet.
als ze gewoon de CI+ standaard volgen kunnen ze vele boxen met 2 vingers in hun neus ondersteunen, maar nee ze moeten perse iets afwijken van de standaard
En wat als die betreffende box die jij zo graag wil gebruiken dan weer niet fatsoenlijk werkt, of zelfs storing veroorzaakt op het network. wie is er dan verantwoordelijk om het weer op te lossen?
Dan is dat jouw probleem toch?

De Ci+ module ondersteuning is de standaard en daar houdt het mee op. Ze leveren een lijstje met 2 of 3 boxen die ze ondersteunen en die gegarandeerd werken wil je iets anders prima maar dan is het unsupported.

Dat doen wij op onze IT afdeling niet anders, wil je iets wat buiten de standaard is, prima, maar ga niet lopen klagen als het ineens niet meer werkt. Anders heb je straks een wildgroei van 150 applicaties welke we als IT allemaal moeten ondersteunen, dat is niet te doen.
Probleem is dat de domme gebruiker er heel anders over denkt.
1 2 3 ... 10

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee