Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 186 reacties

De Consumentenbond heeft naar eigen zeggen een 'golf aan klachten' over de provider Online.nl ontvangen. Sinds 1 november zou het al om meer dan tweehonderd klachten gaan. De meeste gaan over gebrekkige dienstverlening.

Online.nlKlanten van de provider klagen via Klachtenkompas.nl - een initiatief van de consumentenbond - over langdurig instabiele verbindingen bij zowel internet en telefonie als bij tv.

Volgens Online.nl is een deel van de problemen te wijten aan werkzaamheden en het overzetten van klanten naar een nieuw netwerk. Vanaf 5 november zouden de problemen opgelost moeten zijn, beloofde de provider, maar volgens de bond is hier niks van te merken. "De klachten blijven maar komen. Gisterochtend stonden we op 180 en aan het eind van de dag waren het er 200. Het lukt ze niet om hun dienstverlening op orde te krijgen", stelt Consumentenbond-woordvoerder Babs van der Staak. Online.nl kon vrijdagmorgen niet reageren op vragen over de klachten. Het bedrijf is eigendom van de M7 Group, dat ook CanalDigitaal en TéléSAT Numérique en TV Vlaanderen in België onder zich heeft.

Klanten klagen tegen de Consumentenbond ook over de recente prijsverhoging. Die zou gepaard gaan met een snelheidsverhoging, maar veel afnemers geven aan in een regio te wonen waar die hogere snelheid niet beschikbaar is. Ook over de lange wachttijden van de helpdesk zijn klanten ontevreden.

Het is niet de eerste keer dat de Consumentenbond de onvrede van Online.nl-klanten aandacht geeft. Vanaf 2014 krijgt de bond al verhoudingsgewijs veel klachten over de isp binnen. In maart heeft de consumentenorganisatie de Autoriteit Consument & Markt geattendeerd op de zaak en deze maand is de ACM over de nieuwe problemen ingelicht.

Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (186)

Voor de volledigheid, hier is het volledige dossier van de Consumentenbond over Online.nl te vinden:
https://www.consumentenbo.../klachten-over-online-nl/

Hierin verzamelen ze de hoogte(of diepte)punten van Online.nl. Dit wordt om de zoveel tijd bijgewerkt. Met de laatste update vandaag of gisteren.

Het is zelfs zo ernstig dat ze in hun prijsvergelijkingen een waarschuwing bij Online.nl hebben gezet vanwege het extreem hoge aantal klachten.
Wat ik me afvraag bij klachten over een provider waarom mensen niet overstappen.

Ik heb in de afgelopen 5 jaar bijna elk jaar een andere provider gehad. Als eerste heb je dan het voordeel dat je de eerste maanden vaak fikse korting krijgt (ik had bij me huidige provider b.v. 100Mb/s down / 30Mb/s up + 2x TV kastje voor eerste 3 maanden voor 13 euro en daarna 43 euro).

Als tweede kun je er achter komen of het wat voor je is.

Qua snelheid ben ik niet kritisch, immers er zijn geen sites die je pagina's continue op meer dan 30Mb/s gaan serveren, want pagina (gzip) is vaak al binnen voordat seconde voorbij is.

Stabiliteit is wel telkens de redenen waarom ik overstap. Als een provider elke nacht onderhoud doet en verbinding wegvallen, of verbinding instabiel is, dan houd het op. Als je veel SSH sessies open hebt staan merk je snel wanneer verbinding wegvalt. En als sessies gewoon een week probleemloos open kunnen blijven dan is het stabiel.

Bij Ziggo/UPC haalde mijn SSH sessies vrijwel nooit de 24 uur en was bovendien latency (o.a. voor gaming) onevenredig hoog. Incombinatie met hoge prijs is de keuze snel gemaakt.

Om lang verhaal kort te maken, je kunt wel zeuren, maar je kunt tegenwoordig (wet van dam) makkelijk van je contract af als die langer dan een jaar oud is en overstappen is tegenwoordig ook geen hels karwei meer.
Wat ik me afvraag bij klachten over een provider waarom mensen niet overstappen.

Ik heb in de afgelopen 5 jaar bijna elk jaar een andere provider gehad.
Ik heb juist al jaren dezelfde provider (KPN) omdat ik hier enorm tevreden mee ben, voor een paar euro korting ga ik niet overstappen met het risico dat ik niet meer dezelfde kwaliteit verbinding heb (wat ook helpt is dat KPN steeds meer kortingen etc. voor combinatie van diensten en verlenging van contracten toevoegd).

[Reactie gewijzigd door SECURITEH op 20 november 2016 09:01]

hoop dat deze malafide organisatie zosnel mogelijk de deuren moet sluiten.
ze laten je express zelf via een nummer een monteursafspraak regelen en een dag erna een brief dat hun ook een afspraak met een monteur hebben gemaakt op jaja dezelfde tijd en dag. Tip voor mensen die dit overkomt laat ze allebei maar komen want als je er een afzegt weiger je helpdesk instructies en helpen ze je niet meer al doen ze dat eigenlijk al niet. Schandalig dat dit soort praktijken en bedrijven op deze manier zichzelf kunnen verrijken maar owee als ik iemand via marktplaats iets verkoop zonder het op te sturen dan staat undercover of sbs6 met politie op de stoep.
Als Online.nl klant gedupeerd door deze migratie, kan ik wel even mijn ervaringen vertellen.

Aanvankelijk kreeg ik enkele weken voor de migratie een brief. Op 27 oktober wilde Online.nl de netwerken samenvoegen en ik kon rekenen op een korte dienstonderbreking. Prima. Kan ik mee leven en ik kan best accepteren dat dienstverlening wordt onderbroken voor grootschalige werkzaamheden.

Inderdaad, 28 oktober (donderdag) werd ik wakker en zag ik aan mijn telefoon dat het netwerk eruit lag. Zal wel langer duren dacht ik en ik ga weer verder met mijn dag. Toenik 's avonds weer thuis kwam van mijn werk had ik nog steeds geen internet en belde ik voor het eerst de klantenservice. Daar werd via een automatische boodschap aangegeven dat 'de werkzaamheden van afgelopen nacht zijn uitgelopen'. Deze boodschap zal ik in de twee weken daarop nog vaak te horen krijgen.

Nog een dag later (vrijdag) besluit ik om wederom te bellen. Nu de boodschap zich herhaald begin ik argwaan te krijgen want hoe gebruikelijk is het om bellende klanten op deze manier af te wimpelen? Na een half uur in de wacht staan, krijg ik een goed verstaanbare medewerker van Online.nl aan de lijn. Na enkele tests komt hij tot de conclusie dat er inderdaad iets mis is. Er moet een migratiemonteur aan te pas komen en deze zal mij begin volgende week opbellen.

Opvolgende woensdag bel ik maar, aangezien de monteur geen gehoor heeft gegeven en ik nog steeds zonder internet zit. Ik hang een half uur in de wacht, waarna ik het gesprek weg druk. Ik dien een formele klacht in via de website van online.nl De dag daarop bel ik weer enkele keren, waarna ik er wederom na een half uur maar mee op houdt.

De maat is vol en ik mail XS4ALL, welke heel tijdig reageren en welke mij van internet willen gaan voorzien vanaf 8 december. Helaas heeft mijn appartement een gedeelde voordeur waardoor het nodig is om mijn aansluit-code op te vragen bij Online.nl. Toch maar weer bellen. Na ~40 minuten krijg ik een slecht verstaanbare man aan het woord, welke we sinds twee weken mogen omschrijven als een man met een migratie achtergrond. Na enig getouwtrek verzekerd de man mij dat hij de code niet heeft en dat XS4ALL contact moet opnemen met de technische dienst van Online.nl Vervolgens uit ik mijn onvrede over de service van Online.nl en ter compensatie wordt mijn abonnementsgeld voor de maand november kwijt gescholden.

XS4ALL heeft daarna inderdaad de code kunnen bemachtigen bij de technische dienst van Online.nl, waarna mijn overstap formeel in werking treedt. In de week hierop krijg ik nog twee geautomatiseerde e-mails vanuit online, welke totaal contextloos mij vertellen dat ze hard werken. Ik vermoed dat ťťn voort komt uit mijn servicecall en de ander uit mijn klacht, maar dat is niet expliciet duidelijk gemaakt in de e-mailtjes.

En toen was het 11 november, en had ik weer internet.

Mijn ervaringen met Online.nl voor de eerste drie jaar waren prima. Nooit gezeik gehad en al mijn contact met de klantenservice verliep altijd in orde. Deze migratie is echter een totale mislukking en op zo'n moment wordt het duidelijk dat Online.nl precies het zelfde internet bied als elke andere ASDL-boer, maar dat het verschil in service veel uit maakt.

Mijn besluit om bij Online.nl weg te gaan is direct een reactie op de slechte service die ze in deze tijd boden en ik kan mij dan ook helemaal aansluiten bij de waarschuwing van de Consumentenbond.

Edit: Meest schreeuwende spellingsfouten gefixt

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 18 november 2016 13:22]

Supervaag verhaal, klinkt alsof ze een structureel probleem hebben en een beetje doen alsof ze iets proberen te verhelpen maar in de realiteit gewoon zitten te nietsen en hopen dat klanten gewoon opgeven.

Overigens, hoe weet jij nu of het een man met een migratie-achtergrond is haha? Het kan net zo goed iemand op een callcenter in Frankrijk of BelgiŽ zijn, aangezien het een Belgisch-Franse groep is. (Statuair gevestigd in Luxemburg, natuurlijk)

Ik woon zelf als Nederlander in BelgiŽ en hoewel men hier ook prima Nederlands spreekt, spreek ik vooral gewoon Frans als ik een probleem heb en een werknemer van een landelijk opererende firma aan de lijn heb. Scheelt een heleboel ergernis en onduidelijkheid.

Maar goed, jij hebt een andere oplossing gevonden, tijdens het lezen van je tekst dacht ik de hele tijd, waarom stapt hij niet gewoon over? En toen bedacht ik mij ineens dat men in Nederland natuurlijk vast zit aan jaarcontracten voor zo een beetje alles, waar in BelgiŽ vrijwel alles vrij opzegbaar is.

[Reactie gewijzigd door testaankoop op 18 november 2016 13:55]

Ik haalde uit migratie-achtergrond dat die persoon verstand had van de migratie van het netwerk, eerlijk gezegd :P
_/-\o_

[Reactie gewijzigd door testaankoop op 18 november 2016 14:29]

Maar je hebt daarna wat gegoogled?
Dan is dit een mooi voorbeeld van een geval waarin het woord allochtoon wel passend is maar 'persoon met een migratie-achtergrond' niet. Allochtoon betekent gewoon 'iemand uit een ander gebied' zonder verdere assumpties over diens achtergrond.
Hmm, ik dacht dat de bedenkers van de term allochtoon en autochtoon juist Nederlandse mensen bedoelden met/zonder migratie achtergrond.

Dus bijvoorbeeld juist niet dat je een Fransman die geen voet in Nederland zet, ook geen allochtoon noemen kunt. Althans dat begreep ik uit de definitie die zij destijds schreven.
Dit gaat erg off-topic en zal vast als 'irrelevant' gemod worden, maar goed: Als de persoon in Nederland geboren en getogen is, klopt het woord allochtoon in dit geval niet meer. Waarom niet gewoon zeggen dat de persoon in kwestie sprak met een accent dat de reageerder moeilijk te verstaan vond? Dat is het enige wat in dit verband ter zake doet, de rest zijn assumpties. Zo voorkom je dat de klantenservicemedewerker het stempel 'niet uit Nederland' krijgt, wat een niet erg inclusief effect heeft.
Mijn reactie sloeg puur op de opmerking van testaankoop dat het ook iemand uit een callcenter in Frankrijk zou kunnen zijn. In dat geval is het vanuit Nederland gezien een allochtoon volgens de letterlijke betekenis van het woord (want iemand uit een ander gebied), maar in de verste verte geen Nederlander met een migratie-achtergrond.
De definitie van het begrip allochtoon is volgens het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) 'een persoon van wie ten minste ťťn ouder in het buitenland is geboren’. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen personen die zelf in het buitenland zijn geboren (de eerste generatie) en personen die in Nederland zijn geboren (de tweede generatie).
Nadeel van deze definitie van ‘allochtoon’ is dat hij zeer breed is: heel veel inwoners van Nederland vallen eronder, ook Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander zijn volgens deze definitie allochtonen.
Letterlijk vertaalt uit het Oudgrieks wel, maar als je dat gaat doen klopt van het halve woordenboek de betekenis niet meer.

Een automobiel zou dan vanzelf rijden, een krant zou lopen..

Aangezien allochtoon vanaf 1971 door de overheid gebruikt is als beschaafd synoniem voor eerst immigranten en later voor immigranten en hun kinderen, en dat door de media breed is overgenomen, is het logisch dat bij Nederlanders allochtoon de betekenis van 'iemand met een immigratie-achtergrond' heeft.
Slecht verstaanbare mensen hebben ze bij ziggo ook een handje van. Dan heb je een heel gesprek waarbij je er naar 5min achter komt dat ze het over iets heel anders hebben.

[Reactie gewijzigd door Finger op 18 november 2016 13:26]

Ooit eens een project met Essent gedaan. Daar ontstond flinke spraakverwarring omdat ze daar zowel mensen uit de Randstad, Limburg en het noorden (Friesland of Groningen) in dienst hadden. Dat was een grappige ervaring.
Die mensen spreken toch allemaal wel Nederlands?
Uh ja... wat is daar precies grappig aan?
Ha, ja. Heb je problemen met je ontvangst en vragen ze je om je hard disk te wissen, omdat die vol zit. Ik versta er ook geen barst van.
Oei, dat is inderdaad een hele vervelende ervaring! Twee weken geen internet, dan is er iets goed fout gegaan bij de migratie!

Mijn ervaring was niet zo geweldig, doch lang zo erg niet. Ik had ADSL bij Online.nl. Snelheid was voor de migratie 13/1, na de migratie was het gemiddeld 6/0,5, een halvering dus, niet zo fijn als je met meerdere mensen erop zit. Dit zou het gevolg zijn dat ik nu wat verder van de wijkkast af zou zitten.
Na 2x bellen en (nutteloos) doorgestuurd worden, door overigens wel veelal vriendelijke, behulpzame en goed geÔnformeerde medewerkers, zei een medewerker: als het de snelheid is wat u dwars zit, dan kunt u ook overstappen op VDSL, wat de migratie nu net mogelijk heeft gemaakt. Voor praktisch dezelfde prijs veel hogere snelheden.

Dus dat heb ik gedaan, een 50/5-abo besteld voor een paar euro meer dan 't 13/1-abo. Binnen twee weken overgezet zonder gemerkte downtime, prima. De nieuwe snelheid is nu 20/10, ipv mijn bestelde 50/5, terwijl de modem aangeeft dat hij ingetraind is op 50/10.

Gezien de problemen nu bij Online.nl kom ik er nog goed af, het is sowieso een stuk sneller dan voorheen (ťn een ping van 12ms in online games ipv 30ms bij ADSL), alhoewel ik wel ga klagen als ze dat binnen een paar maanden niet naar 50/5 (of 50/10) hebben opgeschroefd, daar betaal ik immers voor.

Conclusie: migratie ging niet zo soepel verlopen, al heeft het voor mij in the end wel voordeel opgeleverd, als in een snellere en sneller reagerende verbinding. Het is nog niet wat ze me beloofd hebben, het is wel een grote stap in de goede richting geweest, en ik heb derhalve nog wel even geduld en geef ze tijd om me te geven waarvoor ik betaal. :)
Ok, je had dus paar dagen geen internet, je stapt over naar een andere provider en je krijgt een maand abbonements geld terug van online? Lijkt me vrij aardige deal dan van online..
Hopeloos dat hele Online.nl, m'n meisie heeft er ooit gezeten, telefonisch opgezegd vorig jaar juni en tot op heden stug iedere maand geld afboeken van haar rekening voor een dienst die niet eens geleverd wordt. Netjes stoneren dus iedere maand en maar weer eens bellen. Dan kom je in Online.nl kwis "van het kast naar de muur" terecht. Man man man, onbekwaam personeel, toezeggingen die ze niet nakomen etc, etc. Als er 1 bedrijf is die het verdient om failliet te gaan zijn zij het wel. Kanloos die hele tent!
Ja hier

Naar Upc, 01-06-2015 heb Online voor 29 euro per maand bellen en internet regelt voor me oma het zal op de dag dat Upc afloopt aangesloten worden maar nee hoor er ging een maand over heen, dus had ik gevraagd aan Upc of het abonnement nog een maand langer kon aanhouden ja dat was prima, wat denk je duurde nog langer, me oma zat 1 maand zonder internet en bellen

Online gebeld nodige kosten eraan kwijt, wordt je van het kast naar de muur gestuurd, je zit er aan vast en bla bla
Opzeggen brief met klacht naar ze gestuurd aangetekend wordt niet op gereageerd, bel je ze op en ze weten van niks van de brief ik was kwaad op ze

31-08-2015
Eindelijk internet en bellen naar 2 maanden, zit er ineens ook Tv bij 60 euro per maand, bel weer naar Online, ja we hebben alleen alles in 1 en hier kan niks meer aan veranderd worden, toen heb ik zegt als het afloopt het gelijk op ga zeggen, de medewerker we kunnen geen normaal gesprek meer voeren dus ik ga de verbinding verbreken dag meneer en opgehangen

22-12-2015 tot 14-07-2016
Daarna kreeg me oma regelmatig storing met internet en bellen, bel je Online op er zijn geen storingen bekend het moet aan jou bekabeling liggen en verder kwam je er niet tussen de persoon werd zelfs kwaad vervolgens werd ik ook kwaad en hing kwaad op

14-06-2016 tot 14-07-2016
Tijdens de zomer brande het fiber lampje niet, me oma had weer geen internet en bellen en moest nog 3 maanden bij Online, Online opgebeld, het lag aan de bekabeling dat moest ik controleren en verder kwam je er niet tussen kwaad opgehangen, weer online opgebeld, probleem uitgelegd, medewerker met ze vaak bellen wordt het echt niet sneller opgelost, ik zei meneer verplaats u zich in mij oma wat als er iets gebeurt met me oma en ze kan niemand bellen, medewerker ik ga met u niet in discussie en gewoon moet afwachten daar mee was het klaar, toen heb ik kwaad gezegt staat u netjes en hij hing op
3 dagen verder weer online opgebeld, ze kon het glasvezelmoden niet bereiken ze gingen het onderzoeken werd terug gebeld, 3 dagen gingen voorbij niks, dus weer online opgebeld en was er helemaal niks geregeld ik was kwaad weer uitgelegd zij hingde gewoon op, weer bellen naar Online probleem weer uit gelegd dan moet er een monteur gestuurd worden maar als wij achter komen dat de storing bij jou oma in huis ligt draait je oma op voor de kosten van de monteur verder kwam je er niet tussen de persoon werd zelfs kwaad vervolgens werd ik ook kwaad en hing kwaad op
2 dagen verder Maandag weer gebeld was niks geregeld, weer uit gelegd er zou een monteur geregeld worden die het binnen een week kan oplossen, 1 week verder niks gehoord, weer gebeld was weer helemaal niks geregeld, maar die persoon wist zeker dat aan mij bekabeling lag en wilde geen monteur sturen verder kwam je er niet tussen, ik wat doen jullie eigenlijk daar medewerker hing gewoon op, weer gebeld probleem uitgelegd wist niks over een monteur sturen maar dat ze het aan onderzoeken waren en ik zou tussen de 3 a 7 dagen terug gebeld worden, 7 dagen verder en gewacht, weer gebeld weer niks geregeld, dat was de druppel, weer uitgelegd en gezegt dat ik zo vaak heb gebeld maar er wordt gewoon helemaal niks geregeld, ik wil dat er een monteur gestuurd wordt me oma zit al bijna een maand zonder internet en bellen, als het niet wordt opgelost ga ik hier werk van maken, binnen een week zou er een monteur komen als het toch aan de kabeling lag waren de kosten voor me oma, ze vond het niet nodig een monteur te sturen, ik zei stuur die monteur nou gewoon dat was prima

14-07-2016
Week later kwam de monteur, wat bleek in de centrale was wat kapot, monteur was ook niet te spreken over online, hij zei online legt altijd de schuld bij de klant neer

14-07-2016 en 27-07-2016
Online opgebeld op 14 juli, dat ik op wilde opzeggen op 31 Augustus, was geregeld dat dacht ik, ik vertrouwde het niet helemaal dus 27 juli Online opgebeld was helemaal niks geregeld, weer uitgelegd dat ik op wilde opzeggen op 31 Augustus, ja maar er zit een opzeg termijn van 1 maand, ik het is toch juli nog dan kan het 31 Augustus gewoon aflopen, ja dat was prima

Van af 14-07-2016 geen problemen meer gehad
Op 26-08-2016, had me oma al geen internet en bellen meer, de afspraak was 31 Augustus, Kwam vodafone thuis aansluiten 31 Augustus

31-08-2016 tot 31-10-2016
Problemen met Online gingen maar door, beŽindigd dacht je nee ze bleven maar geld afschrijven, Online opgebeld je hebt gewoon nog diensten bij ons en verder kwam je er totaal niet door dus opgehangen, naar 3x bellen was het eindelijk opgelost, en kreeg me oma het te veel betaalde geld terug

Wat een bedrijf en wat een klantenservice, nog nooit mee gemaakt

Vodafone thuis is een verademing, ik schrok dat Online een bod had gedaan op Vodafone thuis gelukkig gaat het naar T-Mobile

[Reactie gewijzigd door HcBlids op 19 november 2016 02:13]

Al vaak heb ik mij afgevraagd of er daadwerkelijk kwaliteitsverschil zit tussen providers die dezelfde diensten aanbieden, over dezelfde kabels. Zelf heb ik bijvoorbeeld tussen de diensten van XS4All, KPN en Telfort geen verschil gemerkt. Alleen de prijs is anders, maar allen behoren ze tot hetzelfde concern (KPN). XS4All claimt echter de minste stortingen te hebben en Telfort profileert zich als een budgetaanbieder. Maar is daar daadwerkelijk een onderbouwing voor?

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door John Duh op 18 november 2016 18:33]

De kabel tot aan de centrale is wel dezelfde, maar het netwerk daarachter is van de desbetreffende provider. XS4ALL was de eerste ISP die begon met het aanbieden van IPv6, om maar een verschil op te noemen tussen de netwerken.

Daarnaast kunnen er ook verschillen zitten in het percentage overboekingen (waarbij bij een hoge overboeking de verbinding trager word als het druk is) Of dat je al dan niet achter een Carrier-grade-NAT zit. (waarmee je geen inkomende verbinding kan ontvangen, dus geen thuisserver draaien)

Er zijn naast de kabel naar de provider toe toch een aantal mogelijke verschillen in het netwerk. En daarnaast extras die je bij je abonnement krijgt. Zo krijg ik bij een glasvezelabonement van XS4ALL een SIM kaart met gratis 250 MB data. (niet veel, maar handig om onderweg mail te checken op mijn laptop)
Bedankt voor de toelichting. Als "normale" gebruiker heb ik, zoals gezegd, geen verschillen ervaren. Wellicht dat een power-user dit wel merkt en zoals jij terecht opmerkt, kan het ook per regio verschillen. Over die 250 MB mobiele data bij XS4All, die je noemt, lees ik echter niets op de site, terwijl KPN en Telfort wel pronken met combi-deals. Is die informatie bij XS4All wellicht meer "verborgen"?

Edit: Never mind, ik heb het al gevonden. XS4All noemt dat "Internet Onderweg" en met die SIM met 250 MB data kan niet worden gebeld of gesmst. Niet echt praktisch vind ik, tenzij je bijvoorbeeld een tweede SIM in de telefoon kwijt kunt of inderdaad voor een laptop of tablet.

[Reactie gewijzigd door John Duh op 21 november 2016 00:33]

Volgens mij zijn er altijd al heel veel klachten over Online geweest. Vroeger heette het Orange en toen waren er al veel klachten. Lekker goedkoop maar dan wel zonder service. Zo zie je maar dat veel consumenten alleen maar naar de prijs kijken anders was dit bedrijf al lange opgehouden te bestaan.

[Reactie gewijzigd door Xiquena op 18 november 2016 10:59]

Tja Nederlanders denken altijd voor een dubbeltje op eersterangs te kunnen zitten en vragen nooit af waarom een dienst goedkoper is dan de rest? Je krijgt wel je internet maar amper ondersteuning.

Prima als je het zelf kan oplossen, maar met vast internet ben je best wel afhankelijk van je provider bij problemen
Maar ondertussen wel prijsverhogingen toepassen (met als excuus verhoogde snelheden), ook in gebieden waar die nieuwe snelheden niet eens geleverd kunnen worden.

Goedkoop of niet, de ISP belooft je iets voor een bepaald bedrag, en kan blijkbaar niet leveren. Heeft niets met een dubbeltje op de eerste rang zitten te maken, dit zijn geen prijzen die afgesproken zijn door de klanten. De ISP biedt het aan tegen die prijs.

Zullen ze dat opnemen in hun USP's of zelf in hun voorwaarden? "We zijn goedkoop voor "snel" internet maar je krijgt bij ons geen service".

Als een dienst niet geleverd kan worden tegen de afgesproken prijzen, heeft het geen bestaansrecht, simpel als dat.
Dat doet elke ISP voor mij eigenlijk "nu supersnel 30 mbit (u haalt alleen 7 mbit)"
Plus voor 1 of andere reden valt mijn verbinding van tijd tot tijd gewoon weg bij Online en port forwarding is letterlijk een optie die er is maar niets doet.
ISP's die hun snelheden niet kunnen garanderen (lees: praktische alle vormen van DSL). Glasvezel of kabelinternet heeft dat probleem niet, die moeten gewoon leveren waarmee ze adverteren. Ik heb zelf kabel, en als ik kan aantonen dat ik de max snelheid niet haal (met directe verbinding op modem), dan doen ze er zo veel mogelijk aan om het toch te kunnen halen (en zo hoort het ook).

Je ziet het eigenlijk wel aan de advertenties, of ze het woord "tot" gebruiken. Doen ze dat, dan kan je er donder op tegen zeggen dat je het niet zal halen ergens in de polder. Maar aan de andere kant, dat zijn vaak juist de plekken waar je niks anders kan krijgen.
Glasvezel of kabelinternet heeft dat probleem niet, die moeten gewoon leveren waarmee ze adverteren.
DSL-providers moeten evengoed leveren waarmee ze adverteren.
Liegen mag niet.
Als je geen 20Mbit kan leveren, moet je dat ook gewoon zeggen (en niet alleen in de kleine lettertjes). Als 20Mbit het maximum is, mag je niet zeggen '20Mbit voor ... euro per maand'. Zo simpel is het. Bedenk dan maar een andere reclame-zin.
De truuk is, dat doen ze ook niet. DSL providers adverteren vrijwel altijd met "tot x mbit", ze beloven je expres de maximale snelheid niet, omdat ze weten dat ze het niet kunnen garanderen.
In ieder geval wordt ATM niet meer gebruikt (door KPN natuurlijk). Daarmee had je per definitie al 10 procent overhead vanwege de 5 bytes overhead per 48 bytes verstuurd.

Ze kunnen natuurlijk niet altijd leveren, want de snelheid hangt af van de kwaliteit, afstand en crosstalk. Dat kunnen ze alleen meten als ze postcode & huisnummer hebben. De meeste - zo niet alle - DSL leveranciers bieden daarvoor een postcode check aan.

Ik vind wel dat als ze meteen in actie moeten komen als de aangekochte snelheden niet worden gehaald. Dat moeten ze de klant een kans geven om een goedkoper pakket te nemen of alsnog de beloofde snelheid aanbieden (of een andere compensatie als de klant daaraan wil).
Correctie hoor. Hier in Zuid-Limburg is vaak de infra achter het glas aan huis niet aangepast op glas. Waardoor de klant na de eerste hop gewoon op koper uitkomt en de snelheden bij lange na niet kan halen.
Dan was het koper netwerk al brak, in principe horen ze alle beloofde snelheden op alleen koper al te kunnen garanderen. Glas er tussen zou het alleen maar makkelijker moeten maken.

Kan me dan ook niet voorstellen dat er veel opties voor tv en HD zijn daaro.
Het kan dan wel goedkoper zijn maar je verwacht toch een basis dienstverlening.
Iedereen denkt aan zijn geld en als het goedkoper is stappen veel mensen over.
Ze krijgen een verkoper aan de deur of reclame en daar staat volgens mij toch nergens bij dat het goedkoper is omdat ze geen support leveren?
Er is kennelijk support maar kennelijk:

- Kan de support niet veel anders doen dan "uitleggen waarom" er storingen zijn.
- Zijn er misschien wat meer storingen dan bij anderen.

Als je geen SLA hebt afgesproken miet je gewoon blij zijn met basissupport en "best effort" uptime (binnen redelijke eisen natuurlijk).

Leuk dat je voor een dubbeltje 10bit up/down wilt maar kwaliteit komt met een prijs.

Nu zit ik bij een ander, ook geen topper qua service maar meestal werkt het gewoon. Zo niet ga ik wel een boek lezen o.i.d.
Tsja Telfort adsl is net zo duur (goedkoop) en daar hebben ze wel een plezierige klantenservice die je niet uitmaakt voor leugenaar. Dat was voor mij ook de druppel om over te stappen.

Dat plus een verbinding die echt hopeloos instabiel en slecht was. Bij telfort hebben we nu veel sneller internet en veel minder problemen (nieuw ander probleempje sinds kort maargoed daar zijn ze mee bezig).
Ik ben ook zeer tevreden over Telfort (beter dan Tele2 wat ik hiervoor had).
Helaas hebben ze kort geleden hun goedkoopste abo's geschrapt en betaal je nu minimaal §30 (ikzelf behoud mijn oude contract van §24).
Ik heb altijd ADSL gehad van Wanadoo, Orange, Online en gewoon echt 0 problemen gehad. Eigenlijk ook nooit support nodig gehad omdat de lijn gewoon zo stabiel was als 't maar kon. Echter al een aantal jaren geen klant meer, dus misschien is er wel iets veranderd de laatste tijd.
Same here: Wanadoo => Orange => Online.
Het enige probleem dat ik had was dat ze de beloofde snelheid van 20 MBps nooit haalde, maar dit is inherent aan ADSL. Veel providers halen de beloofde snelheid ook niet.
Later overgestapt op glasvezel van een andere provider en sindsdien haal ik de beloofde snelheid.

De crummy Wanadoo, Orange, Online, en later Zyxel router was ook niet bepaald denderend te noemen, maar het voldeed.
Vooral de Wanadoo/Orange router, waar je een PCMCIA WiFi kaart van ze moest huren, terwijl je er zelf 1 in kon steken. :X
Mijn ouders hadden ook Online.
We kregen maximaal maar 12mb/s van de beloofde 20mb/s en zeiden ze dat we niet hoger konden.
Gemiddelde snelheid was 8mb/s.

Ik heb met PureVPN(IKEV, IPV6, 256-bit encryption) en een Netgear D6300 modem uitgezocht of het wel waar was, ik had de Huawei modem er tussenuit gehaald.
Ik haalde 72mb/s maximaal en gemiddeld 58mb/s over meerdere tests over verschillende dagen en dat was de rede voor mijn ouders om over te stappen.
Ja zelfs over ADSL is het mogelijk om goede snelheden te halen, het is meestal de provider die geen hogere snelheden wilt sturen.

Ze zitten nu bij Ziggo en krijgen 25mb/s van de beloofde 20mb/s.
Maar 12mb/s
Maar 12 millibit per seconde? Da's niet veel, nee... ;)
72mbps zul je niet over ADSL halen, dan zul je VDSL moeten gebruiken (een andere techniek). ADSL gaat namelijk niet veel hoger dan 20mbps, en voor die 20mbps moet praktisch tegenover de DSLAM wonen.

Ik heb zo het idee als ik jou verhaal lees dat ze een ADSL verbinding hebben opgeleverd maar je al lang VDSL kan krijgen. Dat ze die verbinding niet zelf naar VDSL hebben gezet is gewoon slecht.

Je betaalt voor 20mbps, wat eerst wellicht niet kon, maar nu het wel kan vind ik dat je ook die 20mbps moet krijgen.
Het enige probleem dat ik had was dat ze de beloofde snelheid van 20 MBps nooit haalde, maar dit is inherent aan ADSL.
Meestal beloven providers dat niet, maar dat ze zeggen dat dat de maximaal haalbare snelheid is.
Als een provider wel 20Mbps belooft maar het wordt niet gehaald, dan is die belofte natuurlijk niet inherent aan ADSL; het is dan gewoon een valse belofte; een leugen.
Zeg dan liever: 'We garanderen een minimaal gemiddelde bandbreedte van 10Mb; alles wat daarboven zit (met een maximum van 20Mbit): dan heb je geluk'. Maar dat verkoopt natuurlijk niet lekker.
Als je (veel) minder snelheid behaalt dan iemand met hetzelfde abonnement, dan is 't gewoon niet eerlijk als je evenveel moet betalen.
Hehe ik woonde in een buitengebied en ben van 1,1 naar 3 naar 4mbit gegaan. Al die tijd een Speedtouch 510 gehad die het perfect deed :).
Die 20 Mbit maximaal is nooit een belofte geweest bij geen enkele ADSL provider.
Ze adverteren "tot maximaal 20 Mbit" En dit hangt vooral af van de afstand van je huis tot de wijkcentrale/wijkverdeler.

Hier is geen enkele verbetering mogelijk. En onder VDSL is dat alleen maar erger geworden.
Reken maar. Dat heb ik senior supporters van online zelf ook horen beamen.
zelfde hier bij Wanadoo begonnen en echt jaren heel stabiel internet gehad (zelfs toen het online was)

zijn er een 5 jaar geleden ofzo weg gegaan aangezien we van ISDN af wouden en 2 van de 4 nummers wouden meenemen en dit kon alleen bij kpn
Nou, dat kon je wel zeggen ja.
Ik was vroeg‚h ook klant bij Online, omdat ze voordelig DSL leverde op ons adres.
Zolang het werkte was het prima, maar toen mijn modem ooit spontaan begon te roken, duurde het 2 weken voordat ik een vervanger had.

Toen ik besloot te verhuizen, wou ik mijn abo meenemen. Dat kon, maar kostte § 75,- verhuiskosten! 8)7 plus dat mijn abo weer voor een jaar verlengd werd.. Ja doei, echt niet.
Sinds dien geen klant meer.
haha verhuiskosten rekenen, dat is wel heel triest, dan kun je inderdaad beter gelijk opzeggen en eventueel een dag later gewoon weer aanvraag doen op je nieuwe adres :+
Wel bij een andere provider uiteraard O-)
Kon je gewoon opzeggen bij verhuizing? Ik zit nog een tijdje vast aan mijn contract maar ben ongelooflijk ontevreden. Wel ga ik over enkele maanden verhuizen, maar las dat zolang je huidige provider ook service biedt in je nieuwe huis je nog altijd vast zit aan je contract.
Ik had me er al bij neergelegd dat ik het contract maar even moest uitzitten, maar dit geeft misschien toch nog een sprankje hoop? :p
Nee, ik was op dat moment contractvrij (wat ik niet wist), dus voor mij was het makkelijk.
De tip van @euchromatic is wel een goeie :)
Als de prijsverhoging recent is geweest kan je ook om die reden opzeggen.
Gewoon zeggen dat je gaat inwonen bij je vriend(in), en dat die al een abonnement ergens anders heeft. Daarmee heb ik ook wel eens coulance gekregen.
Ik had precies hetzelfde. Toen ik het abonnement op wilde zeggen hoefde ik echter geen euro verhuiskosten te betalen.

Ben toch maar voor een redelijker provider gegaan.
Vroeger was het Oranje en nog verder terug in de tijd was het Wanadoo :P

In het Wanadoo tijdperk was het een prima provider, ook mensen aan de helpdesk goed.
Maar toen het ging veranderen naar Orange,tmobile, online enzo vreselijk, het werd alleen maar erger.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 18 november 2016 11:02]

Inderdaad en daarvoor Euronet (die wel gericht was op kwaliteit)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Online.nl
Grappig die naam kende ik volgens mij nog niet, toch weer iets geleerd op de vrijdag :)
Inderdaad Wanadoo was top toendertijd mooie oude tijden :)
Had ook wanadoo toendertijd en alleen maar GEZEIK.
Yep heb ook niks als ellende gehad met Wanadoo,zelfs na overstap naar het toenmalige @Home nu Ziggo nu bleven ze me maar abbo kosten in rekening brengen.
Ja vieze ratten zijn het. Nee echt ZO VEEL problemen met hun gehad. Van het niet terugbetalen van abonnement tot niet leveren ven service. Antivirusmeuk die ik niet wou en toch kosten daarvoor in rekening brengen. Betaalde telefoon wachttijd van wel half uur of meer en dan ophangen. Ik heb ze vervloekt en met hangende pootjes weer terug naar Ziggo.
Ik was ooit in den beginne klant toen het nog Orange heette. Destijds nooit problemen gehad, snelheid en verbinding was prima. Toen het echter door T-Mobile werd overgenomen ging het snel bergafwaarts; de verbinding viel regelmatig weg en de snelheid week steeds meer af van de "beloofde" snelheid. Van horen/zeggen heb ik vernomen dat het er niet beter op werd toen het Online werd.
Tegen die tijd ben ik echter al overgestapt naar een andere provider, vanwege de connectieproblemen en omdat ik sneller internet wilde.
Na Orange is het even T-mobile online geweest maar T-Mobile zag zal snel in dat het niets ging worden en heeft het afgestoten. Daarna is het alleen maar meer erger geworden.
Is typisch m7 gedrag, dit doen ze al jaren bij canal digitaal, dan klagen over ziggo/upc maar deze toch is 10x erger.
Jarenlang klachten en publiciteit daarover, en toch mensen die lid worden of blijven. Verlies je op enig moment niet een beetje recht van spreken?
Jarenlang klachten en publiciteit daarover, en toch mensen die lid worden of blijven. Verlies je op enig moment niet een beetje recht van spreken?
Ligt eraan. Deze berichten over dat Online zou slecht zou zijn hebben mij in ieder geval nooit bereikt. Ook omdat het niet relevant is voor mij omdat ik niks bij Online afneem. Tevens een situatie van heel wat consumenten. Dus verliezen deze dan recht van spreken als ze iets afnemen waar de service rete slecht van is?
Is ook een perceptie dingetje. Je verwacht dat de service gewoon goed is. Daar mag je eigenlijk vanuit kunnen gaan. Online zou dit ook moeten weten.

Ik weet wel een hoe ik goed onderzoek kan doen om een weloverwegen keuze te maken, alleen de normale consument vaak niet.

[Reactie gewijzigd door JorzoR op 18 november 2016 12:41]

Ik ga helemaal offtopic, maar hoe kan je mensen nou aartslui (zonder spatie) noemen, terwijl je zelf je zinnen niet eens met hoofdletters begint, en voor het gemak drie lange zinnen aan elkaar knoopt?

Voor jou is het misschien de normaalste zaak van de wereld om even te Googlen voordat je iets koopt, terwijl het voor anderen de normaalste zaak van de wereld is om zinnen met hoofdletters te beginnen, of om vloeiend lopende zinnen te typen. Begrijp je wat ik bedoel? Niet iedereen is hetzelfde.
Dat komt door die vervelende opdringerige verkopers aan de deur vermoed ik.

Ik heb ook ooit eens met ze te maken gehad toen mij telefonisch probeerde iets aan te smeren.
Ik wilde echter alleen informatie toegestuurd krijgen, maar vervolgens werd er wel een bandopname gestart. Voor de opname nog expliciet gevraagd en duidelijk gemaakt dat ik echt alleen informatie wil en nog geen dienst van ze wilde afnemen. Dat was inderdaad duidelijk volgens de verkoper, maar dan hadden ze alvast mijn toestemming als ik over wilde stappen.
Twee dagen later belt er een monteur op om een afspraak te maken voor installatie.
Toen heb ik maar even de klantenservice gebeld en daarna de consumentbond op de hoogte gesteld.
Dit is wel al jaren terug moet ik er bij vermelden.
maar dan hadden ze alvast mijn toestemming << sorry maar dan ben je wel echt een goedgelovige koe ook,

teken je soms ook contracten voor het geval je ze later toch nog wil... enige wat ik ooit heb gehad is dat een verkoper van de NEM mijn handtekening heeft proberen te vervalsen om zo een contract aan te smeren... een telefoontje naar de NEM en ik kreeg een vvv bon ter waarde van 50 euro, en ze hebben natuurlijk netjes aangifte gedaan... anyways... je moet gewoon goed oppassen met zulke verkopers en echt niet denken dat je wel iets vooraf kunt tekenen...
Verlies je op enig moment niet een beetje recht van spreken?
Nee.
Op de site van Online.nl staat vast niet 'onze service is onder de maat'.
Als je liegt, moet je op de blaren zitten en niet piepen als je failliet gaat.
Bovendien is er van elke ISP wel veel ellende op internet te vinden.
Als Online.nl klant ben ik me volledig bewust van het niveau van de service die ze bieden. Ik heb ook 2 weken last gehad van die storing, maar ach, ik ga daar echt geen klacht over indienen. Over de afgelopen ~2 jaar is het vooralsnog minder dan de 2 laatste jaren bij Ziggo.
Sinds juni dit jaar overgestapt naar Online vanwege een gunstige prijsverhouding in mijn omgeving. Laat ik voor opstellen dat ik uiteraard niet alleen negatief ben, verbinding is gewoon goed gebleven, tijdelijk 2 dagen storing.

- Bij ontvangst van de hardware kwam de inhoud van de doos niet overeen met hetgeen vermeld wordt op de site en de doos. Er ontbrak de wel bekende ouderwetse telefoonadapter, die ik toch nodig had. Ik gebeld, ruim binnen de openingstijden van de klantenservice. Was de afdeling die erover gaat al naar huis toe vanwege een tal van flauwe smoesjes! Nee dat is al -1 voor de service. Ik moest het zelf maar oplossen was het antwoord van de dame aan de lijn (overigens was ze wel netjes).
- Als je een abonnement afsluit bij Online is het vooraf niet duidelijk dat TV kijken gaat via internet. Oftewel, de coax die ik had doorgetrokken naar boven was waardeloos geworden. Geen enkele toenadering vanuit Online, ze bieden stomweg niks anders dan TV kijken via internet (met router er tussen). Voordeel (!!) je hoeft geen versterker te plaatsen voor het TV signaal. Boven is de kwaliteit super.
- Bijgeleverde router is niet van hoge kwaliteit, sterkte van signaal komt net door 1 laag beton. Geen dualband om het op te lossen. Enkel 2,4 ghz. Ik gebruik voor de woonkamer liever 5ghz. Tevens USB functie uitgeschakeld op router, niet softwarematig open te zetten.
- TV module (hardware kastje) is niet bijster snel te noemen. Overschakelen naar ander kanaal duurt eventjes (2 tot 4 seconde). Tevens ontbreekt de mogelijkheid vooruit te spoelen bij opgenomen programma's: foutmelding 'deze functie is niet mogelijk'. Toch stom voor een opgenomen programma waarbij je graag de reclameblokken vooruit spoelt.
- Mediasharing naar TV-module / router tot op heden niet gelukt (app die wordt aangegeven werkt niet).
Dank voor het delen. Ik heb hele andere ervaringen.

Ik zit al vele jaren bij Online. Begonnen met 30Mbps en Digitenne voor een zeer lage prijs (tv met externe kastjes e.d. zit ik niet op te wachten). Hardware is afdoende. Is het het nieuwste van het nieuwste? Waarschijnlijk niet, maar goed genoeg. Nauwelijks problemen meegemaakt. In >4 jaar maar een keer bewust een storing ervaren.

Sinds een paar maanden gebruikt Online het KPN-netwerk. Keurig vooraf over geinformeerd, en kreeg de mogelijkheid om naar 100Mbps over te stappen. Speedtests laten zien dat het werkt.
Afgelopen maand wel instabiliteit meegemaakt, zoals ook door Online gemeld. Kan gebeuren. Heb ik weinig last van.
Ondertussen is Digitenne wel een stuk duurder geworden, maar daar begrijp ik de logica wel achter. Binnenkort TV dan maar opzeggen, of KNIPPR proberen...

Al met al: tevreden met Online, zeker gezien prijspeil.
Probeer eens Filmon.com en selecteer uk live tv.
Dan heb je erg veel geluk gehad.

Ik ben zo'n slachtoffer. Mijn internet heeft 3 1/2 week vrijwel niet gedaan (vanaf half oktober)
Na 1 week vraag gestuurd wanneer het wordt opgelost.
Een week later formele klacht ingediend.
(Op beiden is tot op heden geen reactie gekomen)
Weer een week later overgestapt naar een andere provider.

Sinds afgelopen weekend werkt het weer, hoewel met een veel lagere snelheid (+/ 40% van wat het was).

Probleem dat ik nu heb is dat ik afwisselend mails krijg met bedankjes dat ik mijn opzegging annuleer, en e-mails die mij vertellen dat ik een contract heb tot 2018 (wat niet zo is) en dat ze mij een heel jaar vooruit gaan incasseren. (ondertussen al weer 12 van die e-mails).
Op mijn vragen dŠŠrover wordt weer niet gereageerd.

Van het weekend maar eens een aangetekende brief sturen, die heb ik volgend jaar vast nodig als ik na mijn overstap mijn machtiging intrek en een incassobureau op mijn dak krijg.
Het verbaast me dat je als tweaker niet weet dat online geen diensten aanbiedt via coax, de kabel is niet opengesteld in NL dat lijkt me toch zo'n beetje algemene kennis? Bovendien had je dat vooraf ook kunnen zien voor je tot bestellen overging.
1) als je overgestapt bent had je al een oude stekker naar RJ verloop.

Als je elk jaar overstapt (wat ik je aanraad om te doen en dan te blijven bij wie je tevreden bent) heb je genoeg van die verloopjes liggen.

2) Bij elke ADSL/VDSL is het vanzelfsprekend dat ze kanalen over diezelfde verbinding streamen, dat gebeurd bij je kabelboer ook tot aan je aansluitpunt in je huis.

Dat je niet weet dat dat niet over COAX gaat en dat je bij zowel kabelboer als ADSL/VDSL provider per TV een kastje nodig hebt om te kijken ligt niet aan hun. Alleen bij analoge TV kun je middels COAX TV kijken.

3) Bij geen enkele provider krijg je een kwalitatief uitstekende router in bruikleen. Ook kan je WIFI issues niet afwenden op je router/provider aangezien constructie van je huis voor elk huis uniek is.
Zo zul je met routers die maximaal in Nederland toelaatbare vermogen bij sommige woningen niet door plafond heen komen omdat het kwalitatief goede constructies zijn. 5 Ghz komt helemaal nergens doorheen. Een paar houten deuren tussen jezelf en 5Ghz router maakt signaal al heel zwak en vaak vrijwel onbruikbaar.

4) Vooruitspoelen? Ik zou graag loterij programma's een dag vooruit spoelen :)
Maar opname functie zijn vaak optioneel (indien ze dat aanbieden) en daar betaal je meer voor.
Als je COAX gewend bent, waarbij elke zender simultaan over je coax kabel gaat is elke vorm van digitale TV traag, immers stream moet opgebouwd worden, terwijl programma gegevens gecached staan. En afhankelijk van afspraken met rechtmatige eigenaar van uitgezonden materiaal mogen reclame wel/niet overgeslagen worden.

Alleen in gevallen dat je eigen hardware hebt om TV programma's op te nemen heb je volledige vrijheid.

5) Chromestick of betere TV kopen.... waarom zou je hardware van je VDSL provider daarvoor willen gebruiken?

Ik zie niet in waarom jij zo hoge score krijgt, je klachten zijn algemeen en geven aan dat je niet precies weet hoe e.a. in elkaar steekt. Je kunt ze zo op vrijwel alle andere providers projecteren.

Als je WIFI problemen hebt en je gebruikt een router die je provider een paar tientjes inkoop heeft gekost, dan weet je dat het nooit top kwaliteit kan zijn.
3) Bij geen enkele provider krijg je een kwalitatief uitstekende router in bruikleen.

Bij XS4ALL krijg je anders een prima router moet ik zeggen. Niks mis met de Fritzbox.
Als je er een timer tussen zet die elke nacht dat ding reboot, wel.

ISDN Fritzbox die ik bij XS4all had problemen met recoveren indien ATM-prik weg was.
Moet er wel bij vertellen dat het ADSL was en dat ding 2,5 KM (hemelsbreed) van centrale af zat.

Met VDSL was dat probleem verholpen.
In ons vorige huis hadden we ADSL van Online en kabel via coax van de lokale kabelprovider.
Daar hadden we echt wel digitale tv over de coax, de analoge kanalen werden er steeds meer afgehaald om de digitale in HD te kunnen leveren.

Dus:
"Alleen bij analoge TV kun je middels COAX TV kijken."
is niet waar.
We hebben een samsung tv waar de coax rechtstreeks in ging.
In het menu kon ik gewoon de digitale kanalen laten scannen.
Voor betaalde kanalen moet er dan een module in de tv, maar voor de gratis kanalen kon ik rechtstreeks digitaal kijken. Dat verschil is echt wel te zien of je analoog of digitaal HD kijkt.
Dus je digitale tuner zat in je TV (CI+ module.)

Overigens weet ik uit ervaring dat analoge zenders over Coax vaak blijven werken nadat je Ziggo/UPC hebt opgezegd na een verloop van tijd soms weer niet.

Of via CI+ module je "gratis" digitale zender kan blijven kijken weet ik niet.
Nu na de verhuizing (in dezelfde plaats) hebben we glasvezel en geen coax meer.
Om coax tv te hebben moeten we bij de plaatselijke kabelboer ook internet afnemen.
Maar dat internet is niet wat we willen.
Zij zijn de enige die een coax aansluiting op de glasvezel module zitten.

Zover ik weet kan ik nu niet de lokale kabelboer tv laten leveren en een andere provider internet over dezelfde glasvezel....
Mijn glasvezelaansluitpunt heeft o.a. een COAX aansluiting waarop een analoog en een DVB-C signaal staat. DVB-C staat voor *Digital* Video Broadcasting.
DVB-C staat voor *Digital* Video Broadcasting Cable
Dat is niet juist. Het signaal op de COAX is digitaal. De modem regelt enkel het internetverkeer.
Vooruit spoelen bij terugkrijgen van programma's kan nergens, omdat hier de tv zenders geen toestemming voor geven ivm reclame inkomsten. Dit kan bij Ziggo bijvoorbeeld ook niet, anders gaat iedereen straks uitzending gemist kijken en slaan ze allemaal de reclameblokken over :)

EDIT: ik heb het niet over opgenomen programma's maar over uitzending gemist, replay tv etc.

[Reactie gewijzigd door Sander_Aerts op 18 november 2016 14:24]

Bij opgenomen programma's kan ik echt wel doorspoelen met onze horizon box. Alleen bij time-shift kan dit niet
Je opnames maar niet met replay TV dat is een groot verschil. Ik heb het ook niet over opnames als je goed leest.

[Reactie gewijzigd door Sander_Aerts op 18 november 2016 14:23]

Bij Ziggo kan dit wel bij reguliere opnames met de Horizonbox. Alleen niet bij terugkijken.

On topic: Alle ervaringen hier en de klachten bij elkaar opgeteld lijkt Online.nl mij een provider om met een grote bocht te vermijden. Met Ziggo ben ik dik tevreden, alleen het WiFi signaal van de Horizonbox laat te wensen over. Ik heb het na 2 muren al moeten repeaten.

[Reactie gewijzigd door samdiax op 18 november 2016 11:50]

Je kan soms wel reclame doorspoelen bij uitzending gemist/replay tv of hoe ziggo het ook noemt, Echter niet bij alle zenders (de RTL en SBS kanalen kan het bijvoorbeeld niet bij, maar nat geo dan weer wel).

Eigen hardeschijf opnamens kun je gewoon spoelen, Timeshift kon het altijd wel, maar mogelijk is dat ook afhankelijk van de zender. Op de oude (ziggo)humax kun je bij timeshift wel gewoon doorspoelen op alle zenders overigens.

Dit heeft inderdaad te maken met rechten en regels van de TV stations. Overigens heeft ziggo volgens mij zo ongeveer als enige uitzending gemist van fox, andere providers hebben deze vaak niet omdat fox daar ook moeilijk over doet.
Waarom vraag je geen modem aan. Van de Horizon is bekend dat dit lang niet altijd goed werkt en je krijgt nu de Connectbox wat wel echt een goed modem is.
Ik kan, met XS4ALL, wel degelijk doorspoelen. Zowel met opgenomen als met gepauzeerde programma's.
Hier ook, Kpn glasvezel
Hier ook, Kpn glasvezel :)
Hier ook, schotel met eigen hardware. Kan de programma's ook op de computer /telefoon bekijken, omdat de programma's gedecodeerd worden opgenomen.
Opgenomen en gepauzeerde programma's zijn dan ook wat anders dan de oei-ik-ben-dit-vergeten-op-te-nemen dienst, waar je een tijdje terug kan en alsnog een programma kan starten dat al gestart of afgelopen is, ook al heb je het niet opgenomen of in het begin gepauzeerd.
Bij die laatste diensten is er zelden de mogelijkheid om door te spoelen. Bij Proximus kan dit bijvoorbeeld wel als je een betalende optie neemt als ik me niet vergis, maar anders ook niet.
Correct daar heb ik het ook over, maar niemand leest goed blijkbaar :)
Klopt. Maar ook voor programma's die reeds begonnen zijn geldt dat die, eenmaal opnieuw gestart, gewoon voor- en achteruit gespoeld kunnen worden. Programma's die reeds afgelopen zijn kunnen alleen on demand opgeroepen worden en ook dan is voor- en achteruit spoelen natuurlijk mogelijk.
Hier ook met Vodafone Thuis.
Ik kan bij KPN anders gewoon mijn opgenomen zooi vooruitspoelen hoor...
Ja doe maar nog een edit.

Heel grappig om te lezen wat een waanbeelden mensen zichzelf aanpraten!
Niet bij alle zenders, maar veel zenders kan je gewoon vooruit spoelen.
Hoe kom je erbij dat dat niet mogelijk is bij Ziggo?
Juist een van de redenen dat ik bijna §100 per maand overmaak aan ziggo is de optie vooruit spoelen.
Kweenie hoor, maar dat kan niet bij commerciŽle zenders, en die optie die jij opnoemt bestaat niet ik heb het allerduurste abonnement en daar kun je toch echt niet mee vooruit spoelen. Maar waarschijnlijk heb jij een speciaal Ziggo abonnement wat niemand anders heeft, en kan jij als enige van Nederland wel vooruit spoelen op rtl zenders.
Kijk nu zeg je het goed; RTL zenders!! (wie kijkt daar nou naar!).

De lijst van kanalen waar je wel vooruit kan spoelen is lang en er zitten ook commerciŽle zenders tussen.
Bij ziggo zijn er idd maar een paar waarbij replay tv niet doortespoelen zijn, meer als 8 zijn het er niet, dacht alleen sbs en rtl zenders, alle andere zijn allemaal door tespoelen.
- TV module (hardware kastje) is niet bijster snel te noemen. Overschakelen naar ander kanaal duurt eventjes (2 tot 4 seconde). Tevens ontbreekt de mogelijkheid vooruit te spoelen bij opgenomen programma's: foutmelding 'deze functie is niet mogelijk'. Toch stom voor een opgenomen programma waarbij je graag de reclameblokken vooruit spoelt.
Om die 2 redenen had ik het er direct weer uitgeschopt. Dat is toch compleet waardeloos. En dan daar bovenop nog de waardeloze support en ontbrekende dingetjes. Ben je mooi klaar mee! :X
"Goedkoop is duurkoop" zeg ik zo maar even. Ongeacht wat het moet zijn en wat er contractueel vast staat. Een douchekop is ook gewoon een douchekop en moet werken, kan ik hier kopen of in china via Aliexpress.
Dooddoener eersteklas. Veel geld uitgeven geeft geen enkele garantie.
Ik lees minimaal drie dingen die je vantevoren had kunnen weten. En als je geÔnteresseerd bent in techniek met een account op tweakers.net helemaal.
Heb er gewerkt, weet hoe het daar gaat... Meer hoef ik er denk ik niet over te zeggen.
edit: bij de huidige isp waar ik werk (zal even geen namen noemen) is het overigens NOG triester, terwijl desbetreffende ISP prima bekend staat over het algemeen...

[Reactie gewijzigd door babybel123 op 18 november 2016 11:17]

Dus wat is je punt? Dat een goed bekend staande provider nog stechter is als de slecht bekend staande Online? Ik heb overigens inet via CanalDigitaal, wat dus eigenlijk Online is en kijk regelmatig Netflix etc... geen problemen. Klantenservice dus ook niet nodig. Werd wel pas geleden ineens 'nieuw' modem geleverd zonder uitleg hoe en waarom. Zal met VDSL te maken hebben wat hier pas beschikbaar is gekomen. Maar krijg het niet automatisch...

De helpdesk bij providers is in het algemeen huilen... Maar zij zitten vaak ook in een lastige positie of anders hebben ze er de ballen verstand van.

Het eigenlijke punt is: Online heeft een storing die ze niet opgelost krijgen, dus veel mensen bellen de altijd slechte klantenservice, worden niet geholpen en gaan klagen. Iets met overgang naar 'KPN' netwerk, wat vreemd is, want ADSL is altijd al KPN... toch?

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 18 november 2016 11:26]

Ik heb bij een provider gewerkt (helpdesk) die de service hoog in het vaandel had, gebruikte het als USP en heeft er zelf awards voor mogen ontvangen. Dat is er nu echt niet meer (allemaal verdwenen in de afgelopen 3-4 jaar), want het kost simpelweg te veel. Er moest bezuinigd worden, dus alle 'dure' ervaren helpdesk medewerkers de deur uit en een vers blik uitzendkrachten neer gekwakt. Stuk goedkoper (maar wat dat met de kwaliteit doet, kan je zelf wel conclusies uit trekken).
Dat van de helpdesk bij providers is gelukkig niet altijd waar. Ik heb persoonlijk vooral zeer goede ervaringen met de meeste helpdesks van mijn huidige en vroegere providers.
EDPnet: prima helpdesk, met technische kennis
Belgacom/Skynet/Proximus: prima helpdesk, vaak met technische kennis
Mobile Vikings: prima helpdesk, met technische kennis
Telenet: varieert nogal, handelen vaak gewoon scriptje af

De prijzen liggen in BelgiŽ dan ook gemiddeld wat hoger dan in Nederland, maar op het vlak van service heb ik geen klachten...
...bij de huidige isp waar ik werk (zal even geen namen noemen) is het overigens NOG triester,
Waarom niet? Je moet de zaken bij naam kunnen noemen.
Het is dan ook de slechtste telecomprovider van Nederland...

Ze hebben de slechtste routes ingehuurd / ingekocht waardoor je bij sommige sites / games krankzinnige ping krijgt, omdat jouw aanvraag 2x de wereld rond moet gaan. :X
2x de wereld rond is wat overdrijven denk ik, zelfs al zou het via belgiŽ oid gaan, dan komt het via een reourtje gewoon weer naar NL....
Geen last van bij Online en ik heb zo'n pauper huawei kreng staan, in het land is de ping doorgaans 30-40, lokaal is het ~20. (Maar er zijn 2 versies van dit WahWeh ding in omloop bij Online.nl, als je pech hebt, heb je de single core versie te pakken, en die zal gok ik vrij snel overbelast zijn)

Ik had bij Ziggo juist veel last dat random sessies via Frankfurt of London naar servers in Amsterdam omgeleidt werden.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True