Dsl-aanbieder Online.nl biedt overstap naar Ziggo aan wegens prijsverhoging

Internetprovider Online.nl, dat internet via het dsl-netwerk van KPN biedt, geeft klanten in samenwerking met Ziggo de optie een Alles-in-1 Basic-abonnement via de kabel af te nemen. Overstappers kunnen hun Online-mailadres behouden.

Online.nlOnline.nl heeft klanten vorige maand ingelicht over de prijsverhoging en het overstapaanbod. Het gaat om een verhoging van het maandtarief van internet vanaf 1 juni, waardoor ook combinaties met andere diensten in prijs toenemen ten opzichte van de huidige prijzen. De dsl-aanbieder meldt dat de verhoging te maken heeft met investeringen in het netwerk, het verbeteren van de klantenservice en het stabieler maken van internet. Over een verhoging van de snelheid meldt het bedrijf niets.

"Omdat wij het vervelend voor u vinden dat de prijzen wijzigen en u waarschijnlijk al tv kijkt bij Ziggo, hebben wij samen met Ziggo een persoonlijk aanbod voor u samengesteld", laat de provider klanten tegelijk weten. Niet bekend is of het aanbod aan alle klanten is gedaan, of aan enkele afnemers.

Het aanbod bestaat uit Alles-in-1 Basic van Ziggo, dat een snelheid van 25Mbit/s biedt en inclusief tv-pakket en Basis Belabonnement verstrekt wordt voor een tijdelijk maandbedrag van 29,95 euro, dat na een jaar op 39,95 euro komt te liggen. Als klanten de overstap via Online.nl regelen, kunnen ze hun Online-mailadres behouden, blijkt uit een toelichting die het bedrijf op Klacht.nl gaf. Zelf biedt Ziggo 40Mbit/s als laagste downloadsnelheid van pakketten. Wel is er een Snel Internet + Vast Bellen-aanbieding met de snelheid van 25Mbit/s. Tegenover TelecomPaper bevestigt Ziggo dat Online.nl als verkooppartner voor zijn diensten fungeert.

Online.nl 10Mbit/s 30Mbit/s 50Mbit/s 100Mbit
Internet (huidig) €22,- €24,- €26,- €30,-
Internet (vanaf 1 juli) €27,50 €28,50 €30,- €32,-

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

05-05-2017 • 14:50

118 Linkedin

Reacties (118)

118
114
56
6
0
34
Wijzig sortering
Aparte gang van zaken, je klanten naar de concurrent sturen. Wat is het idee hier achter? Verwacht Online dat er sowieso veel mensen weg lopen en proberen ze nu nog wat provisie van Ziggo te krijgen?

[Reactie gewijzigd door LOTG op 5 mei 2017 15:38]

Wie stuurt er klanten naar de concurrent? KPN en Ziggo zijn wholesale concurrenten, met Online.nl als gemneenschappelijke klant/reseller. KPN denkt met een prijsverhoging weg te komen, Online.nl wil z'n eindklanten houden en switcht leveranciers.
Ik vraag me af in hoeverre de Online-klanten daadwerkelijk Online-klanten blijven na deze overstap. Bij mijn weten is Ziggo alleenheerser op hun COAX-netwerk en zijn de vastenetactiviteiten (glasvezel en DSL) van Vodafone verkocht aan T-mobile. Ik kan me niet voorstellen dat Ziggo een administratieve en organisatorische romslomp gaat optuigen voor "een handje vol" Online-klanten. Het zou logischer zou zijn dat Online zijn klanten naar T-mobile c.q. het voormalige Vodafone Thuis zou begeleiden. Maar raad eens waar Online een jaar of 4 geleden van afgescheiden is? Juist, van T-mobile.

Al met al toch wel een bijzonder gezwabber in deze markt.
Online krijgt waarschijnlijk een kickbackfee van x% (ik denk 8...) Het zullen geen online klanten meer zijn.
Dat is leuk voor boekjaar 2017 maar de accountants zien ongetwijfeld liever een structurele bron van inkomsten.

Oftewel: ik blijf het een vreemde zet vinden om een deel van jouw inkomstenbron naar een directe concurrent door te verwijzen. Aan de andere kant zijn er ongetwijfeld zienswijzen te bedenken die bij gebrek aan bierviltjes nu even niet door te rekenen zijn. ;-)

[Reactie gewijzigd door tERRiON op 6 mei 2017 09:49]

ik denk dat online verwacht dat ze sowiezo zullen overstappen, en het aanbod de hoeveelheid overstappers niet beinvloed. door dan een deal te sluiten kan je nog wat verdienen ipv dat ze overstappen en je helemaal niks krijgt.
Dat bedoelde ik eigenlijk met die andere zienswijzen (en bij nader inzien ook wat Bramzie waarschijnlijk bedoelde) ;-) De loyale klanten blijven wel en aan de mensen die overstappen wordt zo toch nog een paar cent verdiend.

Ik was nog niet helemaal wakker, denk ik...
Enige probleem is dat je als klant dan wel een ziggo aansluiting moet hebben als je nu op dsl zit.
Tja, het is of op de DSL van KPN blijven of goedkoper naar de Coax van Ziggo. Wel een nieuwe modem nodig, maar die huur je sowieso toch al?

[Reactie gewijzigd door MrFax op 5 mei 2017 20:38]

Glasvezel ?
Ik zit nu op Vodafone T-mobile thuis glasvezel.
Heb ik bij verschillende werkgevers ook al een paar keer voorgesteld.

Vaak zijn de overstap bonussen (affiliate) naar een concurrent groter dan de marge die je zelf maakt op de klant in 3 en vaak zelfs 5 jaar.

Het is dan zakelijk slim en ook nog klant gerichter om ze een goedkoper aanbod van een concurrent aan te bieden.

Althans dat vindt ik. Je geeft dus betere service en verdienst meer. Dus tevreden klant en tevreden ondernemer.
Anoniem: 855731
@LOTG5 mei 2017 15:11
Het gaat om Online, niet om Orange. En de eigenaar van Online is M7 Group S.A.
Ja het was vroeger Orange, dat zit er bij mij nog steeds in.
En daarvoor Wanadoo.
En toen liep het kabel internet wat ze aanboden via Casema.
nu ook wel bekent als Ziggo. (is het cirkeltje weer mooi rond)
Cable Wanadoo Premium, 256kbit, heerlijk was dat :)
Daar voor was Casema zelf niets beter.
heerlijk die met de wijk gedeelde bandbreedte.
Midden in de nacht was het wel OK (we wisten niet beter 8)7 )
Maar om 5 uur als iedereen thuis kwam... |:(
Met GetRight 10 realaudio downloads tegelijk aanzetten. En af en toe reconnecten om hopelijk in een nieuwe "pool" van 100 gebruikers te komen. :9~
Wow
GetRight, dat is iets wat ik echt al jaren niet meer gebruikt heb.
Ik had SoneraPlaza. Dat was echt snel!
Snel internet? Nothing can beat localhost.
Since 99 (tm).
:)
Mijn euronet account werkt nog steeds, was aangemaakt een paar weken voordat Euronet echt begon met de verkoop van internet accounts. Dat was ergens begin jaren 90.
nee daarvoor orange en daarvoor wanadoo
Op een of andere manier kon ik als klant niet makkelijk communiceren met Online. Ipv direct te reageren op mijn vraag per mail, moest ik steeds ergens inloggen om hun bericht te lezen. Voelt als een extra drempel om snel en eenvoudig te communiceren.

Ik heb een internet only abo bij Online tm dec 2017. Even kijken wat de alternatieven zijn.
Toevallig vandaag bezig geweest hiermee. Ook ik heb op 18 april de tariefwijziging en het persoonlijke ziggo aanbod gekregen, maar eigenlijk is het te duur voor wat je ervoor terug krijgt. Zojuist met een medewerker mijn online abonnement (30mbit a €28,50 nieuwe prijs) opgezegd per 30-06. Dit omdat het na 1 juni niet meer mogelijk is om kosteloos te annuleren en de overstap niet voor die tijd geregeld zal zijn.

Nieuwe ISP wordt NLE, €30 voor 100/30 internet en ook nog eens tv erbij (na 3 jaar weer eens reclame kijken, eek!)
Tweakers zijn enthousiast erover: [Energiebedrijf NLE] Ervaringen & Vragen Topic - Deel 1

Aan de telefoon werd me verteld dat ik "ondanks het wel in de email staat", ik mijn abo niet af hoef te kopen tot ergens in 2018. Me dunkt... Ze hebben overigens een speciale afdeling opgericht, waarbij de taalbeheersing wat slechter was (samplesize 1), maar ik heb niet langer dan 5 seconden in de wacht gestaan en dat is voor het eerst in ~10 belletjes!
NLE zal maar wat blij zijn met al die prijsverhogingen! NLE won ook nog eens de Award van Beste Internetprovider 2016 van provider.nl

Over nieuwe klanten zal NLE nu vast geen klagen hebben. Hier ook inmiddels NLE als nieuwe ISP aangevraagd.
(30mbit a €28,50 nieuwe prijs)
Ik heb momenteel 50/10 voor mijn -nieuwe prijs- 30 euro kostende abonnement bij Online.nl. Ging in mijn geval 5 cent omhoog:
Uw totale maandbedrag van uw Internet 50 Mb/s abonnement is € 29,95 en wordt per 1 juni 2017 aangepast naar € 30,-.
Dit pakket wordt later dit jaar 100/30, zodra KPN de boel hier gaat upgraden. (Heb ik bevestigd gekregen van de klantenservice)
Kans is groot dat je straffeloos je contract voortijdig kunt beeindigen i.v.m. de prijsverhoging
Klopt. Heb ik ook gedaan, kreeg direct de bevestiging en later een mailtje van "misschien is Ziggo wat voor u, omdat u waarschijnlijk toch al tv kijkt via Ziggo".
Ik hoop dat ze die mailtjes niet naar Zeeuwse klanten sturen :P . Veel kabel tv aansluitingen zijn nu van Ziggo maar niet allemaal.
Anoniem: 667365
@twkr185265 mei 2017 15:36
Tweak is een goede internet provider, zit er nu een jaar en nog geen storingen gehad.
Tx, ga ik even kijken. Ik had toendertijd een eenvoudige €9,95 internet only abo genomen voor mn ouders. Daar was online goed in. Prima voor mn ouders die alleen eenvoudig wat surfen thuis.

Vergeleken met vroeger is het niet alleen online, maar nergens krijg je meer een goedkoop (a €10-15) simpel internet abo.
Huh, had je adsl voor 10e per maand?

20e is altijd wel aardig de bodemprijs geweest dacht ik.
Yes, was een actie. Eerste jaar €9,95 en tweede jaar normale prijs. Wat nu dus omhoog gaat.

Verbaast me wel. Zo komt er niets van "cut-the-cord" principe. Alleen een online tv abo nemen, loont niet als je geen goedkoop internet thuis kan nemen. Is vrijwel net zo duur als alles-in-1.

Ok, je kan alleen een mobiel data abo nemen en een dienst als Play. Echter ik heb Netflix streamen op de Chromecast met je mobiel als hotspot vergeleken met Netflix app van je tv en dezelfde mobiel als hotspot. Een heel groot verschil in datagebruik!
Ik mail ze gewoon, krijg dan antwoord via de mail, waar ik direct op kan replyen. Het default contact formulier gaat ook via die mail. Ik heb nog nooit in moeten loggen op mijn online.
Anoniem: 711764
@twkr185265 mei 2017 17:45
Zodra ik een email van online.nl kreeg dat het van 19,95 naar 27,50 ging heb ik een andere ADSL internet provider gekozen. Niet alleen om het geld, maar ook uit principe. De goedkoopste in mijn woonplaats is nu t-mobilethuis.nl.
Het goedkoopste internet only abbo van ziggo is € 38,40. Dus is na de verhoging is Online.nl nog steeds 8,40 goedkoper dan Ziggo. Alleen wanneer je opzoek bent naar een combo pakket is Ziggo een alternatief, maar dat was het dan ook voor de prijsverhoging. Het lijkt wel of ze van hun klanten af willen?

Of is het vrijdagmiddag en ben ik de enige die nog aan het 'werk' is en écht toe is aan weekend.
Klanten die voor € 18,70 alleen kabel TV afnemen kunnen voor € 10 extra ook internet en telefonie afnemen. Je kijkt dan TV zonder smartcard, krijgt 25/2.5 mbit en een vaste lijn.

Totaal is dat € 28,70.
ja ok, maar dus de helft van de snelheid.
Want ik betaal 38,40 voor alleen internet(50/5). Daarvoor krijg je automatisch tv zonder smartcard, omdat dat over ongecodeerd uit de coax komt. Maar daar zit geen telefonie bij.

Maargoed, wel goedkoop abbo wanneer je geen snelheid- of zendereisen hebt.

edit: was even vergeten dat DSL niet zo makkelijk 50 mbit haalt :)

[Reactie gewijzigd door Tusk op 5 mei 2017 16:02]

DSL ligt maar net aan je adres. Hier is DSL tot 200 Mbit/s. :)
Hoe bestel ik dat? Ik kan al het internet only abonnement van €39.95 vinden. Ik heb dat ooit afgesloten voor iemand anders voor ongeveer €30,- per maand, maar wordt in rap tempo duurder en is nu simpelweg niet meer interessant.
ha ha Online weet ook niet wat het wil/kan, na diverse avonturen (o.a. combinatie gezocht met canal digitaal), nu dit weer ... maar dam zie ik de meerwaarde niet ...
Destijds vond ik dat een mooie combinatie. Canal Digital was toen voorop met haarscherp FullHD beeld. Inmiddels verouderd want natuurlijk weinig interactief, en heb inmiddels glasvezel.
Ik heb ook Glasvezel, mar ook sat TV, (mede vanwege mijn multi LNB voor Engeland :-)
ik heb ook itv van KP, maar gebruik het nooit (af en toe in de keuken).
Ik heb ook Glasvezel, mar ook sat TV, (mede vanwege mijn multi LNB voor Engeland :-)
ik heb ook itv van KP, maar gebruik het nooit (af en toe in de keuken).
Hier net zoiets, Ziggo internet (en automatisch ook TV) maar TV kijken we via CanalDigitaal en een extra LNB voor de Britse zenders.
Niet vreemd dat ze samengewerkt hebben met canal digital aangezien deze twee bedrijven van dezelfde eigenaar zijn.
En over een jaar worden die 25 Mbit pakketjes a € 39.95 door Ziggo gewoon richting de standaard 'Alles-in-1' 40 Mbit a € 45.95 geschoven.

En online.nl zelf schuift pakketten ook in elkaar, de variatie gaat van € 8,- naar € 4,50 tussen het hoogste en laagste pakket. Procentueel gezien komen de pakketten nog dichter bij elkaar te liggen in prijs (van 36% naar 16%).
En dan te bedenken dat Ziggo voor klanten met alleen tv een 25/5 abonnement heeft van €28,70 inclusief vaste lijn en kabeltv. Ga je via Online €39,95 betalen :X
Ze willen er zelf ook nog een centje aan over houden he :)
Een behoorlijke cent dan ja.
Als je dit abonnement bij Ziggo neemt, kom je dus niet in aanmerking voor extra's als je ook een mobiel abonnement van Vodafone hebt. De voorwaarde is dat je minimaal 30 Mbit/s moet hebben hier voor.
Je kan toch altijd direct weer upgraden zodra je bij Ziggo zit? Volgens het voorstel blijft je online e-mailadres ook dan gewoon werken net zolang als je klant blijft van Ziggo. Wel is het zo dat je korting waarschijnlijk komt te vervallen.
Tja, als je overstapt, stap dan over naar een kwaliteitsprovider. Ziggo is dat zeker niet meer naar mijn mening. Problemen hebben met internet is een van die dingen waar je niet op zit te wachten. Life is too short!
ik heb toch echt een andere ervaring!

Nadat bij mij de hardwarematige problemen opgelost waren gaf ziggo een perfect internet en TV signaal! in 8 jaar 2 kleine storingen gehad...verder geen issues! en tja ervaringen bepalen vaak de mening he!
Dit soort verhalen zijn over elke provider te horen. Simpelweg "provider X is kut want mijn ervaring N=1 is kut" zonder verdere uitleg heeft niemand iets aan. Hordes mensen die bv over wifi klagen en de ISP de schuld geven. Terwijl de lijn en modem prima werken steken ze wel het wifi accesspunt op een onmogelijke locatie in de woning en is de woning een bunker waar niets door komt. Ik ben benieuwd wat je onder "problemen met internet" verstaat, dat kan namelijk van alles zijn waarvan een groot deel niet veroorzaakt wordt door de provider :)
De Wifi van de Ziggo router was gewoon duidelijk vrij slecht. Even iets van 100 euro gelapt voor een netjes Ubiquiti accespoint, wifi in de router uitgezet, opgelost.
Snap prima dat dat voor sommige mensen een dure oplossing kan zijn, of dat je vind dat Ziggo gewoon goede apparatuur moet leveren, maar voor veel mensen lijkt mij dat toch gewoon een pragmatische oplossing.
hele rare stap, waarom zou je klanten naar de concurrentie sturen.
Ik zeg net tegen een collega precies hetzelfde. Vind het ook heel typisch. Je gaat de prijzen verhogen om meer omzet binnen te harken hopelijk en dan raad je je user base aan om naar een concurrent over te stappen.

Ze zullen er wel iets van geld voor vangen, maar toch.
Ik denk dat ze de prijzen moeten verhogen omdat KPN de prijzen waarschijnlijk ook zal hebben verhoogd.
De prijs in 1 keer van 19.95 naar 27 euro schuiven gaan klanten niet pikken, dus voor de omzet hoeven ze dat niet te doen. Ik denk niet dat 1 op de 3 klanten zal vertrekken, maar met name zullen ze minder nieuwe klanten aantrekken.
Daarvoor heb je een retentie afdeling... Zoveel providers voeren een prijsverhoging door, nooit eerder heb ik voorbij zien komen dat op zo'n moment de concurrentie wordt aangeprezen.
Vreemde actie aangezien de M7 groep (waar Online en CanalDigitaal onder vallen) de touwtjes in handen heeft bij deze twee providers.

Online weet blijkbaar dat ze zelf bagger zijn en sturen de klanten naar de Concurrent. Een samenwerking met canaldigitaal had ik nog wel begrepen, maar tegenwoordig wil niemand meer een schotel aan de muur, dus die begrijp ik ook wel.

Ben benieuwd wat de daadwerkelijke reden hierachter is.
Vind het niet zo'n rare actie persoonlijk. Veel van de klanten die Online.nl internet only hebben, hebben tv van Ziggo omdat op DSL lijn zo'n lage snelheid is dat IPTV daar niet te leveren is. Aangezien ze van de ADSL 10 mbit lijnen afwillen, geven ze de klanten een aanbieding om in zijn geheel over te stappen naar Ziggo. Tevens zullen ze hier zelf ook wel geld aan verdienen.
Het verschil tussen Ziggo en Online is tegenwoordig alleen nog de snelheid die je bij Ziggo krijgt, de belabberde klantenservice en met name servicegerichtheid van de medewerkers lijken de laatste tijd bij Ziggo op eenzelfde niveau te zijn beland.

Maarja, we hebben gisteren allemaal gelezen dat een fatsoenlijk alternatief via glasvezel voor de meeste mensen waarschijnlijk ook nog wel even op zich zal laten wachten. Dus tot die tijd meent Ziggo nog wel even door te kunnen gaan met versoberen van de kwaliteit.

Ben vooral benieuwd of ze dit jaar ook weer de Tweaker-awards in de wacht slepen...

[Reactie gewijzigd door HvB83 op 5 mei 2017 15:30]

Als klant van Online moet ik toch aangeven dat ik een aantal keer contact heb gezocht met de klantenservice, en ik moet zeggen dat ik altijd goed en vlot geholpen werd. Echt niets te klagen over hun klantenservice, het is een stuk beter dan ik in eerste instantie had verwacht.

Misschien omdat ik bij een budget provider uitga van een budget support. Als er problemen zijn met de verbinding zelf, zeik ik niet als het een week of zelfs 2 duurt voor dat gefixt wordt. Wil ik sneller, had ik maar een duurder contract moeten nemen bij xs4all of kpn zelf. Verder ook maar 2 problemen gehad, bij het aansluiten (puinhoop wijkcentrale) en het overzetten naar DSLAM van KPN. In beide gevallen week of 2 last ondervonden. Maar ik ben kundig en snel geholpen, goed geinformeerd ook.

Dat iedereen batshit crazy Online is gaan bashen omdat er problemen waren met de overzetting, die mensen verwachten natuurlijk super duper premium kwaliteit voor een budget prijs.

Ziggo is een premium providet met budget support (2 jaar klant geweest daar, er werd zelfs gewoon niet geantwoord op mijn tickets, moest ik zelf achteraan, maanden pang gezeik gehad, klantenservicr wist van niets en vertelde me indirect "het werkt toch, wat zeik je". Ja hallo, fijn als sessies naar servers in Amsterdam omgeleid worden via Frankfurt of London, fuck ziggo)
Ik heb net als jij alleen maar goede ervaringen met Online. Ben al klant sinds hun Wanadoo tijdperk (heb triple pay met Canal Digital tv voor gemiddeld E 35 p/mnd incl. kortingen).
1 x in het begin signaalproblemen gehad en na 2 mails kwam er een monteur keurig langs die alles oploste.
Apart vind ik wel dat ik geen bericht ontvangen heb van evt. prijsverhogingen...?
Enkel internet-only abbonees krijgen een verhoging.
Ik heb hem 24 april ontvangen. Misschien dat je geen prijsverhoging krijgt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee