Provider Online.nl verhoogt prijzen internetabonnementen tot 25 procent

Provider Online.nl voert een forse prijsverhoging door van zijn internetabonnementen. Het goedkoopste abonnement van 10Mbit/s gaat in prijs omhoog van 22 euro naar 27,50 euro per maand, een prijsstijging van 25 procent. Combinatiepakketten blijven hetzelfde kosten.

De stijging in prijs is volgens de provider nodig om klanten 'van nog stabieler internet te blijven voorzien'. "Het afgelopen jaar heeft Online.nl flink geïnvesteerd in de verhuizing van haar diensten naar het toekomstvaste netwerk van KPN", aldus de wederverkoper van dsl- en glasvezeldiensten. "Daarnaast hebben we onze klantenservice verbeterd", zo verdedigt de provider de prijsstijging.

De prijsstijging betreft alleen de abonnementen met alleen toegang tot internet. Die abonnementen zijn alleen verkrijgbaar met dsl. Klanten die glasvezel willen, moeten ook tv afnemen en dat blijft zo. Online.nl heeft de prijzen van abonnementen met internet en tv niet verhoogd. Prijzen voor telefonie en extra's blijven ook gelijk, behalve het Fox Sports-pakket. Dat gaat in prijs omlaag van 18 euro naar 12,50 euro. Meerdere providers bieden sinds enige tijd dat pakket voor minder geld aan.

De prijswijziging gaat in op 1 juni. Vanaf dat moment betalen klanten met een internetabonnement meer aan de provider. De nieuwe prijzen gelden voor bestaande en nieuwe abonnees.

Online.nl dsl-abo's 10Mbit/s 30Mbit/s 50Mbit/s 100Mbit/s
Prijs per maand nu €22 €24 €26 €30
Prijs per maand vanaf 1 juni €27,50 €28,50 €30 €32

Door Arnoud Wokke

Redacteur

05-04-2017 • 19:02

135 Linkedin

Submitter: Dint

Reacties (135)

135
135
66
3
0
55
Wijzig sortering
En dit terwijl ze begin van het jaar ook al de prijzen omhoog hebben gegooid (Vanwege de wijziging naar het nieuwe "stabiele" KPN netwerk). Ik ging voor het ADSL-extra abbo van 20 euro naar 25 euro. En nu dus naar 28.50... Bijna een tientje meer betalen voor hetzelfde...(snelheid/stabiliteit is er niet beter op geworden, max 10mbit dl.) Kortom, Toedeledokie! :)

[Reactie gewijzigd door dualnibble op 5 april 2017 19:24]

Idd brakke zooi bij online.

"van nog stabieler internet te blijven voorzien" dat is idd wel nodig, want stabiel is het niet.

"Daarnaast hebben we onze klantenservice verbeterd"

En dat was ook heel hard nodig want die beschuldigden mij gewoon van liegen }:O en waren verschrikkelijk incompetent.

Ik ben zelden zo ongeloofelijk klaar geweest met een bedrijf. Gelukkig nu goedkoper, sneller, stabieler internet met een betere en professionelere klantenservice bij telfort, ook zo'n budget provider...

[Reactie gewijzigd door SpiceWorm op 5 april 2017 20:32]

Anoniem: 426269
@SpiceWorm5 april 2017 22:27
Yep, ik heb in de afgelopen jaren nog nooit van zoveel internetstoringen gelezen als van Online.nl. Ook was er altijd gedoe met e-mail van/naar klanten van me die bij Online.nl zaten. Zo blokkeerden ze een tijdje Gmail en Google Apps.

Anyway, hier ook al 10 jaar Telfort en al die tijd superstabiel. De hele klantenservice nog nooit nodig gehad in die 10 jaar inclusief 3 verhuizingen. Ik zie wel dat het losse internetpakket wat ik afneem voor € 24,- per maand inmiddels € 30,- kost. Dat is toch ook een stijging van 25%! Maar zolang ik mijn contract niet verander blijf ik die € 24,- betalen. Dus die ga ik maar lang aanhouden. En anders zou ik die 6 euro extra er ook wel voor over hebben. Want het is superstabiel.

(En Telfort/KPN is met een vast ip-adres/hostname. Dat heb je bijvoorbeeld bij Ziggo niet. Die valt dan af voor mij omdat ik vaak connect met MySQL servers en die willen dat je je hostname opgeeft om er toegang toe te krijgen. Dus dat zou niet werken als ik dat elke dag allemaal weer op nieuw moet doen).
Enige keer dat bij ziggo mijn wan ip is veranderd, is op het moment dat ik het modem in bridge-mode heb laten zetten. Nieuw mac, dus nieuw IP. Daarna nooit meer gewijzigd
Anoniem: 426269
@degroot5 april 2017 23:22
Hmmm, interessant. Bij een kennis met Ziggo verandert alles elke keer als hij zijn modem uitzet en weer aanzet.
Dat heet dynamic IP, maakt je een stuk anoniemer(al hoewel niet voor de ISP zelf, omdat die natuurlijk weten wanneer jij welk ip-adres hebt gebruikt :+ ). Het achterliggende techniek heet als het goed is DHCP. Weet alleen niet zeker of dit alleen voor een LAN is en niet een WAN.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 6 april 2017 01:31]

En een IP adres is een nummer voor een 'computer' :+
Daarnaast heb ik een Asus router en daar ben je de optie om een domeinnaam te hebben van xxxx.asuscom.com en ik neem aan dat ze die dus constant up to date houden. Ik kan altijd naar mijn eigen huis verbinden via dat.
Dergelijke services maken een A-record aan met een verwijzing naar jouw IP-adres. Daarmee kun je dan xyz.asuscom.com resolven naar 1.2.3.4 of iets dergelijks. Wat MySQL doet, is net andersom: 1.2.3.4 door middel van het PTR-record resolven naar een hostname en hoopt die dan in zijn database tegen te komen.

Het PTR-record wordt beheerd door de eigenaar van het IP-subnet (meestal de provider) en niet een dienst als asuscom.com.
Vreemd want het IP adres van Ziggo is gekoppeld aan het MAC adres van het modem. Al jaren hetzelfde IP adres. Ook na stroom storingen of onderhoud.
Nee hoor... Met een ddns is dat probleem opgelost. Ik gebruik DuckDNS, werkt prima en is gratis.
Heel herkenbaar allemaal.
Grappige naam ook, 'online.nl' .
Als ze de gebruikers die nog gebruik maken van hun domein voor email weer eens een nieuwe naam opdringen heb ik nog wel een suggestie ...
Het is logisch om zoveel mogelijk klanten binnen te halen en vervolgens langzaam de prijs opschroeven, Tele 2 heeft dit ook jaren gedaan. Nu T-mobile opeens 10x zoveel klanten heeft dankzij overname vodafone klanten kunnen ze nog sneller de prijs aanpassen. De opbrengsten per klant worden hierdoor groter en dat is ook belangrijk om te laten zien aan aandeelhouders :).

Je ziet ook aanbieders zoals Ziggo die een pakket aanbieden voor 59,95 en dan zeggen mensen dat is goedkoper dan KPN 62,50. Nu zit bij KPN wel het tweede kastje gratis erbij en bij ziggo betaal je daarvoor 5 euro. KPN bied ook nog een veiligheidspakket aan en spotify. Die laatste kost 7,50 bij ziggo.

Online en Telfort doen dit ook met lagere prijzen maar al je zaken doorberekend als je spotify wil, extra kastje etc kom je ook richting die 60 euro. Alle aanbieders houden elkaar goed in de gaten en stunters zijn gewoon bezig met klanten binnenhalen.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 5 april 2017 19:59]

Het verschil met Ziggo en KPN (uitgezonderd glasvezel) is dat je bij Ziggo mag verwachten dat je sneller internet krijgt dan beloofd (ik krijg bijv 166 ipv 160) in plaats van minder (bij KPN: 4 ipv 20).

Natuurlijk vergelijk je het 'oude' coax netwerk van ziggo met het 'nieuwe' adsl netwerk van KPN, maar goed.

[Reactie gewijzigd door Coffee op 5 april 2017 20:24]

Je hebt gelijk meestal heb je veel hogere snelheden over het "oude" coax dan over het "oude " telefonie netwerk/POTS. Ook heeft coax veel minder verlies dan telefoonlijn.
Grappig, want vroeger was dat juist andersom toch?
Klopt.. Hoewel dit intussen wel lang geleden is.
Sinds Docsis is het enorm verbeterd, en is coax nauwelijks nog de beperkende factor.
Anoniem: 668692
@Coffee5 april 2017 20:34
Is je Abo 20, of zegt fourstack 20?
Meestal zit Fourstack namelijk prima op de juiste snelheid.

Als je daar neit hebt gekeken, dan moet je als tweaker ook niet zeuren...
Fourstack 14 mb/s :+

Edit: Dat ging om mijn vorig adres. Apart, het studentenhuis waar ik nu woon kan volgens fourstack max 17mb/s aan. Hoewel hier 38 studenten een eigen 20mb/s lijntje hebben + 2 extra lijnen van 40mb/s + nog 2 extra lijnen van 80mb/s.

Fourstack klopt dus niet altijd.

[Reactie gewijzigd door Coffee op 5 april 2017 20:43]

Anoniem: 668692
@Coffee5 april 2017 20:42
In dat geval heb je een hele goede rede om te zeuren ;)

Maarja, dat zeg ik met Glas in Twente :P
ochja, met het nieuwe t-mobile abo haal ik zelfs onderweg nog 160. Dus ik klaag niet meer.

Maar geen KPN meer voor mij.
Ook dat is hard aan het. Veranderen. Ik heb 50/5 van Tele2, en haal ook 50 download en zelfs 30 upload. En hiervoor zelfs 100 mbit prima te halen. Dit geld nog lang niet overal, maar KPN is druk aan het investeren in de overstap van ADSL naar VDSL en sneller.

Alleen vanwege die upload hoef ik geen coax meer. Die upload merk ik meer dan de download namelijk. Als glas kon krijgen had ik dat gedaan.
nu kun je wel allerlij appels met peren vergelijken, maar als ik bij ziggo gewoon enkel een stabiele internet verbinding wil
omdat adsl het vaak gewoon niet trekt, en ik door veelvuldig gebruik van cloudstorage ook niet graag aan slechst 1 a 2mbit uploaden vast zit, betaal ik minimaal 40 euro. bij tmobile (voorheen vodafone thuis) ben ik dan klaar voor slecht 32,50. Dan heb ik ook nog eens 10mbit meer download, en zelfs 10x zoveel upload, (40/4 vs 50/50)

Dat is nogal een verschil. en nog meer dan bij ziggo heb je dus ook bij online een nodeloze koppelverkoop tussen tv en internet diensten, schandelijk als je het mij vraagt en daarmee gewoon 10 euro te duur voor het 50mbit glas pakket.
Je vergelijkt zelf appels met peren omdat je een glasvezel aanbod vergelijkt met de traditionele technieken. Het nieuwsbericht betrof nu juist het analoge deel van online.nl en niet hun glas aanbod... Ga je apples met appels vergelijken bij Tmobile dan bieden die de volgende snelheden; 20/20, 40/4 en 80/8. De laatste kost 33.50.

Dat jij fan bent van glasvezel is prima, alleen de dekking van glasvezel is helaas nog niet echt denderend.
Ja die koppelverkoop is wat me nog het meest stoort. De prijzen van de pakketten met TV gaan niet omhoog. En als toppunt kreeg ik vanmorgen van online.nl een mail om over te stappen naar Ziggo alles-in-één! "omdat ik waarschijnlijk al TV kijk bij Ziggo" wat ik niet doe, omdat ik geen TV wil en al helemaal niets met Sicko te makken wil hebben.
Kijk maar eens naar NLE. Ik betaal 30,- voor 100 mbit down en 30 mbit up. Moet je wel geluk hebben dat ze deze snelheid halen in je wijk.
Het lukt ze maandelijks om me een suffe nieuwsbrief te sturen maar zoiets significants als een prijsverhoging kunnen ze me niet even mailen.
Die klantenservice is inderdaad echt verbeterd...! </sarcasm>
Ik zal als ik jouw was eens kijken naar NLE, 100mb voor 29,99pm, ben er erg tevreden over (gewoon KPN)
Sinds een maand heb ik ook het NLE All-in-One pakket in huis, vanwege het grote prijsverschil t.o.v. de concurrentie. NLE garandeert die vaste lage prijs voor een jaar. Maar goed, na dat jaar zien we wel weer. Met VDSL hangt de snelheid natuurlijk heel erg af van de afstand tot de wijkkast, maar ik haal gemiddeld zo'n 80 Mbit/s en heb nog geen storingen of andere problemen ondervonden. So far, so good. ☺
mijn afstand tot de wijkkast is ongeveer 150m, krijg dan ook keurig 101mb down en 30 up, zat voorheen bij Telfort en voor het zelfde pakket betaal ik nu 12 minder, als ze per jaar de prijs met 1/2 euro max verhogen vind ik het goed :)
Weet iemand wat dat "stabiele" netwerk van KPN eigenlijk is. De KPN medewerkers bashen vaak op andere providers dat zij op een "oud" netwerk zitten.
Bij mij thuis betekend het 'stabiele' netwerk van KPN dat ik max 4-8 mb/s binnen kan halen, en gerust pingspikes tot 9000ms kan verwachten.

Ziggo's 'onstabiel' netwerk haalt een koele 160mb/s met een ping van tussen de 6-8ms.

Edit: Woordje vergeten :p

[Reactie gewijzigd door Coffee op 5 april 2017 20:22]

Zou jij aan mij kunnen uitleggen wat er zo onstabiel is aan ziggo's netwerk, het enige wat ik er over hoor is namelijk dat hun dns er om de maand uitvliegt maar dat valt volgens mij heel simpel te omzeilen door die éénmalig te veranderen?

Ik moet eerlijk zeggen dat wij zelf bij online.nl zitten, en de snelheid door onze locatie heel slecht is maar die klanten service kan ik niet over klagen naast de 58 minuten wachttijd maar daar kon de arme klantenservice man ook niks aan doen. :)

Wij hebben ook tijdens hun zogenaamde migratie naar dat stabielere netwerk dat nog instabieler is dan daarvoor 3 week geen internet gehad en 4 week daar boven op nog een keer bijna geen internet gehad zodat je niet eens meer je e-mails kon lezen maar nog wel pingen.
Helemaal niks, dat is het em juist.

Ik was aan het refereren naar de klanten service van KPN die kennelijk zegt dat alleen KPN een stabiel netwerk heeft.
Oh ok dan ben ik nog wel nieuwsgierig of die dns problemen effect op jou hebben gehad, zo ja wat heb je er aan gedaan en zo niet wat zou je er aan hebben gedaan als je er wel last van zou hebben?
Ik gebruik sowieso nooit de provider dns, dus heb daar geen last van gehad.
Ziggo gebruikt een 'oud' netwerk: coax, maar door nieuwe technieken (Docsis) presteert dit netwerk beter dan het 'nieuwe' adsl van KPN...
10 Mbit? Hoe kan jij leven? Zonder gekheid, maar een game downloaden duurt gewoon een dag. Goede planning is dan wel vereist :Y)
Ik zit ook bij online en heb ook een 25% verhoging van de kosten gehad. Maar dit zou dus zorgen voor een snellere en stabielere verbinding.... Na contact te hebben genomen met online zeggen ze dat ze in ons geval toch niet meer dan 3 Mbit/s kunnen leveren.... dit wisten we allang maar toch moeten we nu meer betalen.
Persoonlijk hebben wij max 8 Mbit down en 0.8 up want wij zitten 3,5 km want dat kastje ofzo af maar om 1 of andere reden kan fiber wel sneller leveren dus even tijdens het avond eten dat bespreken.

En het klopt ik had tera binnen pak weg 9 uur binnen op 412 kbp/s maar ik weet niet beter altijd al bagger internet gehad.
Same here applies.
Houdoe Online.
Online.nl is net zo'n wazige en incompetente virtuele meuk-provider als Alice destijds..
Gouden bergen beloven maar uiteindelijk belandt je in een poel van narigheid met een niet of slecht werkende verbinding...ofwel, je krijgt het deksel op jew neus en een incasso-bureau op je deur als je op een nette manier van deze on-georganiseerde bende af wilt.... |:( |:(
Online.nl... Waaren daar niet heel veel klachten over?

Edit: yes, dat was inderdaad het geval. nieuws: Consumentenbond krijgt opnieuw veel klachten over provider Online.nl. Ben benieuwd hoe dat nu is, want met zo'n prijsverhoging jaag je weer iedereen de kast op en de telefoon in.

[Reactie gewijzigd door dakathefox op 5 april 2017 19:15]

Mijn vader zat maanden zonder internet na de overstap van Online.nl naar het KPN netwerk. Uit principe is hij niet overgestapt naar een andere provider (al vond Online.nl dat zelf wel een goede oplossing). Hij zat bijna dagelijks aan de telefoon met de klantenservice, had meerdere monteurs over de vloer gehad, maar het lukte ze maar niet om het te repareren.. Tot hij bij Radar op tv kwam, toen was het ineens binnen een paar dagen opgelost.
https://radar.avrotros.nl...-klachtenstroom-onlinenl/

Hopelijk nemen ze service nu wel serieus.
Anoniem: 426269
@Xzorby5 april 2017 23:20
ijn vader zat maanden zonder internet na de overstap van Online.nl naar het KPN netwerk. Uit principe is hij niet overgestapt naar een andere provider (al vond Online.nl dat zelf wel een goede oplossing). Hij zat bijna dagelijks aan de telefoon met de klantenservice, had meerdere monteurs over de vloer gehad, maar het lukte ze maar niet om het te repareren...
Haha, die Ton. ;) Dat is wel pricipieel ja, maanden zonder zitten. :)

Zelf had ik na 2 dagen storing toch al mijn verlies genomen en een andere provider als backup genomen en Online meteen opgezegd. Die 25-30 euro in de maand is me dat het niet waard om daar zoveel tijd en energie in te gaan steken. Maar goed, ik heb het ietsje harder nodig want als er hier geen internet is, dan kan ik niet werken. Ik ken trouwens veel MKB'ers, ZZP'ers en ook stelletjes die 2 consumentenabo's hebben zoals 1 Ziggo en 1 KPN, dus dubbel, handig voor als er storing is bij eentje. Maar da's een ander verhaal. :)
Inderdaad. Een goede vriend van me heeft een tijd lang zoveel last gehad met vage problemen en storingen die uiteindelijk allemaal bij Online zelf bleken te liggen dat ze zijn abonnement op gratis hebben gezet.
Waarom zou je daar geen 100mbit afnemen? Wat een rare verschillen in prijs/snelheids verhouding zeg.
Als je verstandig bent neem je er sowieso geen abonnement. Online wordt al jaren als slechtste provider beoordeeld en aangezien wij hier thuis erbij zitten snap ik exact waarom. Zo zijn wij al meer dan een jaar aan het klooien om alles fatsoenlijk te laten werken. We hebben anderhalf jaar betaald voor 30mbit terwijl ze vergeten waren om het profiel ook daadwerkelijk van 20 naar 30 te zetten. Ook pas 2 maanden nadat een monteur (inmiddels de 4e die langs gekomen was, en toen monteur 5 kwam was het nog steeds niet geregeld) het geconstateerd had werd het daadwerkelijk aangepast. Daarna nog een aantal maanden mogen klooien om ons teveel betaalde geld terug te krijgen (wel nog kudos voor de kerel die dat uiteindelijk geregeld heeft).

De klantenservice is een ramp. Ze bellen de helft van de tijd niet terug op de afgesproken tijden (bijvoorbeeld checken of de problemen opgelost zijn een paar dagen later), snappen soms zelfs niet dat het niet mogelijk is om met de vaste lijn de klantenservice te bellen als je die probeert te bereiken omdat je vaste lijn het niet doet. Elke keer weer de zelfde standaard zinnen die je na al die keren al uit je hoofd kent en zelfs als je van tevoren zegt "ga me niet zeggen om het modem te resetten want de vorige 17 keer dat dat voorgesteld werd heeft dat niks geholpen" is de zin erna toch "kunt u een dun puntig voorwerp pakken en achterop het modem het reset knopje X seconden vasthouden?". Ook allerlei onzin (toen het profiel nog verkeerd stond) over dat onze lijn de snelheid niet aan zou kunnen en we daarom de snelheid niet haalden terwijl hun eigen apparatuur en hun eigen postcodecheck netjes aangeven dat we 100mbit zouden moeten kunnen halen.

Online is echt een ramp. Het is dat ons contract nog een aantal maanden loopt dat we het zwaar moeilijk doen over geld terugbetalen nog pikken (kan alleen maar verrekend worden met de volgende nota enzo), daarna zijn wij er zo snel mogelijk weg. Met alle gezeik van dien hebben we nog zoveel geld tegoed (eigenlijk dus teveel betaald) dat we tot de einddatum niks meer hoeven te betalen volgens mij.
Heb er tien jaar gewerkt. Als je eens wist wat er achter de schermen gebeurde. Zeker op hoger nivo. Echt te schandalig voor woorden. Helaas kan ik vanwege legale redenen er niet te diep op in gaan hier. Maar geloof mij maar dat ik mondeling iedereen laat weten tot in de details waarom je er inderdaad beter aan doet daar geen abonnement af te nemen...
Ik weet niet of die legale redenen alleen voor schriftelijk gelden of ook voor mondeling, maar anders geef je hier een soort van bekentenis ;)
Ik heb er ook jaren gewerkt. Althans, voor de helpdesk. Laten we zeggen tot aan "structurele intimidatie" toe. Ook valstrikken voor een ander werden opgezet voor eigenbelang. Geen probleem.

Ook hebben ze (de extern ingehuurde helpdesk via Bosch) meegewerkt aan Online's deep packet inspection (illegaal) om zo de klanten tijdig te benaderen indien Online vermoedde dat de klant over ging stappen naar de concurrent. De helpdesk-agents (en vast wel meer mensen) wisten ervan, maar je gaat niet je baan verknallen om het tegen ze op te nemen. Iedereen houdt z'n mond en gaat met de stroming mee.

Het is kut dat werknemers zo slecht zijn beschermd in het zogenaamde nuchtere Nederland want je oren zouden van je kop vallen als je eens wist. Zolang je agent bent, onderaan de ladder, dan gaat het nog wel. Maar daarna....

[Reactie gewijzigd door Valmont op 6 april 2017 12:12]

Als je er niet meer werkt ben je niet aan afspraken met dat bedrijf gebonden lijkt mij. Doe alsjeblieft een boekje over, dat doet mij het leed wat online heet een beetje vergeten.
Ookal werk je ergens niet meer, dan nog is het niet zonder meer toegestaan om alle vuile was van een onderneming buiten te hangen. Sommige punten van een arbeidsovereenkomst kunnen ook tot na het dienstverband reiken.

En daarnaast is er nog zoiets als smaad.
Ik heb daar een aantal jaar geleden ook last van gehad... pas op 't moment dat ik "dreig"brieven begon te schrijven kreeg ik geld terug omdat ik al 3 maanden zonder internet zat vanwege een brakke kabel, terwijl ze daarvoor eindeloos bleven volhouden dat er vanaf hun niets te zien viel, en dat de monteur (die al 4x langs was geweest) ook niets geks kon vinden.

En zelfs al was het wel een goede provider: een prijsverhoging van 25% vind ik wel érg schandalig. Vroeger, toen het nog Wannadoo was, vond ik 't een prettige provider, maar daarna is het erg snel bergafwaarts gegaan met hun kwaliteit.
Anoniem: 426269
@mark-k5 april 2017 22:34
Online wordt al jaren als slechtste provider beoordeeld en aangezien wij hier thuis erbij zitten snap ik exact waarom. Zo zijn wij al meer dan een jaar aan het klooien om alles fatsoenlijk te laten werken.
Oe, da's wel apart. Je weet al jaren dat ze slecht zijn en je zit al meer dan een jaar zelf te klooien om het goed te laten werken. Dat is dus langer dan een jaarcontract, dus had je daarna elke maand kunnen opzeggen, toch? Want na een jaar is het per maand opzegbaar. Dus wat doen jullie er dan nog? :) Of heb je om een of andere reden na 1 jaar weer een nieuw jaarcontract genomen?
Jij hebt nog nooit van een 2-jarig contract gehoord zeker? Verder beslis ik hier thuis niet over het internet abonnement en is 'al jaren als slechtste beoordeeld' compleet iets anders dan 'weet ik al jaren dat ze als slechtste beoordeeld worden'. Er bestaat ook nog zoiets als beoordelingen van voorgaande jaren terugzoeken.
Anoniem: 426269
@mark-k5 april 2017 22:56
Jij hebt nog nooit van een 2-jarig contract gehoord zeker?
Nee, nooit van gehoord. Althans, niet voor een vast internetabonnement, wel voor mobiel en energie. Ik wist niet dat dat bestond. Zelf doe ik dat helemaal nooit, een contract langer dan een jaar afnemen. Voor mijn mobiel betaal ik graag een euro in de maand meer om een jaarcontract te hebben i.p.v. een 2-jarig contract.
Verder beslis ik hier thuis niet over het internet abonnement en is 'al jaren als slechtste beoordeeld' compleet iets anders dan 'weet ik al jaren dat ze als slechtste beoordeeld worden'. Er bestaat ook nog zoiets als beoordelingen van voorgaande jaren terugzoeken.
Die snap ik niet zo, ik zie er geen verschil in. Juist als je alle slechte ervaringen had teruggezocht, o.a. Radar en Tweakers staan er vol mee, dan had je het toch kunnen weten? En dan toch een 2-jarig contract nemen...

Nou, succes dan maar met het uitzitten ervan! Maar zelf had ik al lang een andere provider ernaast genomen als backup, nou ja, eerder als hoofdverbinding. Dan maar wat dubbel betalen een paar maanden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 5 april 2017 23:34]

Bij een prijsverhoging kan je toch per direct van je abo af?!
Slechts 75% van de aangesloten huishoudens kunnen 100mbit halen op het KPN netwerk geloof ik. Dan heb je er niks aan..
75% is niet slecht, is beter dan wat ik bij Ziggo heb...
Of is het 7,5%?
nee 75% kan 100mbit halen. De overige mensen zitten dus te ver van de centrale of nog niet op vdsl. Die kunnen niet echt een kant op vaak, dus mooie prijsverhoging, en als ze overstappen naar 100mbit kost het Online helemaal niks want dat halen ze toch niet.
Net even de postcode check gedaan, bij mij kan ik max 50 Mbit abbo nemen. De rest is niet te kiezen. Ze beschermen je dus wel dat je niet een onhaalbaar abbo krijgt.
Ja maar je betaald er wel voor dus. Op die 2 euro na... Maar goed, inderdaad in ieder geval netjes dat ze het aangeven.
Helaas kan ik je melden dat de postcode check niet klopt. Ik heb in de afgelopen 2 jaar. Aantal maanden geleden vervroegd opgezegd wegens wanprestaties na de beruchte KPN switch. Er was ons een 40 Mbit abbo aangesmeerd omdat wij niet hoger konden op ons adres. We merkte al meteen dat het wat traag was, maar we hebben 3 mobiele telefoons, 2 computers, een tablet en nog de tv aansluiting (gaat via internet), dus we namen het voor lief.

Daarna toch eens even laten uitzoeken bij Online wat onze werkelijke snelheid nou was, en volgens de monteur kwam er een snelheid binnen van 13 Mbit (Maximaal) vanwege de afstand. Hier was verder ook niks aan te doen. Na de overname van KPN konden wij niet eens meer tv kijken zonder dat het beeld elke 2 seconden vast liep (op RTL4 na). Snelheid was zo een 1.1 tot 1.5 Mbit. Na 2 weken "oplossingen bedenken" aan de kant van Online (Nieuwe modems opgestuurd waarvan ze wisten dat dat het probleem niet was) hebben we het hele zooitje vervroegd opgezegd en zit ik nu met een stabiele 150+ Mbit bij Ziggo.
Ik zit op 600m van de centrale, heb vdsl, maar kan geen 100mbit halen. Vectoring is nog niet geactiveerd in de centrale. Modem zegt nu max 86/15, maar dat mag Telfort niet van KPN activeren omdat ik dan andere mensen zou storen.

Wat ik raar vind bij online is dat de snelheid gelijk blijft en je in het beginsel er al van uit mag gaan dat je provider een stabiel netwerk leverd.
Dat lukt ze niet, dus maken ze oplossingen, waar je dan extra voor moet betalen terwijl je er niets extras voor terug krijgt. Het had immers al zo moeten zijn.

Dat is zoiets als een dagelijkse krant nemen. Die wordt maar 75% van de tijd gebracht. Dan nemen ze iemand anders aan en moet ik meer gaan betalen omdat ze nu zorgen dat het wel 100% van de tijd aankomt..
Ja het komt nogal over als een aantal butredenen bij elkaar zoeken zonder te hoeven zeggen dat de nieuwe leverancier (KPN) A) niet wil dat ze met hun tarieven onder telfort (kpn dochter) gaan zitten en B) geen betere prijs hebben kunnen bedingen, want kpn heeft die macht nou eenmaal.
Wellicht is dat precies waar ze op uit zijn.
Maar waarom? Het enige wat ik me kan bedenken is dat het is minder moeite om gewoon de Internet "kraan" open te zetten.
Bandbreedte is er meestal toch wel (oke, bij dsl niet altijd). Kleiner prijsverschil = meer mensen die voor een hoger abo kiezen = zonder veel moeite meer geld voor Online.nl
Dag Iva Wonderbush, omdat 22 klanten x 32 euro leuker is dan 22 x 27.50 euro!
Oh haha totaal over het hoofd gezien teveel gewerkt vandaag zie ik 8)7
voor die prijzen heb je het goedkoper bij de concurent (althans in mijn regio)
omdat de 100mbit alleen beschikbaar is voor glasvezel en als je dat dus niet hebt is het ook niet mogelijk om dat te gebruiken.
Het afgelopen jaar heeft Online.nl flink geïnvesteerd in de verhuizing van haar diensten naar het toekomstvaste netwerk van KPN
Waar zaten ze eerst dan? Ik geloof dat dit vroeger Wanadoo was, daarna ooit eens Alice, nog 5 andere namen gehad heeft en uiteindelijk online.nl is geworden. Volgens mij hebben ze ook altijd adsl en gehad, dus op het KPN netwerk.

Of zaten ze op het niet toekomstvaste netwerk van KPN? En welk deel zou dat dam geweest moeten zijn? Inbelmodems?

[Reactie gewijzigd door ThaStealth op 5 april 2017 19:11]

Dit heeft te maken dat Online nog gebruik maakte van eigen dslam in de centrale's van kpn. dslam waren van destijds van Wanadoo.
alles wordt omgezet naar KPN dslam, ook bepaalde andere providers die leverde vanaf eigen dslam gaan omgezet worden naar kpn dslam
Weet jij of het BBned netwerk nog operationeel is, nu het van Tele2 is. Of zit nu elke koper provider wel op KPN lijntjes en apparatuur?

Had BBned eigenlijk eigen lijntjes op koper of alleen eigen wijkcentrales? Eigen glasvezel is bekend.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 5 april 2017 21:27]

tele2 heeft nog wel bbned sdlam in gebruik maar wordt steeds minder, veel al shdsl lijntjes nog die overheen lopen.
maar veel wordt langzaam aan richting kpn Dslam gezet heeft ook te maken met de komst van steeds meer buitenringen enz
Online (onder welke naam dan ook) heeft een periode 3 verschillende netwerken gehad.
Bij BBned, een wholesale deal op het KPN netwerk en een eigen netwerk.
BBned is in de periode voor de overname door T-Mobile (toen Orange Online werd) uitgefaseerd, en het eigen netwerk is gemigreerd naar nieuwe hardware en naar de backbone van T-Mobile ipv KPN. Het wholesale netwerk op het KPN netwerk is bij mijn weten ongewijzigd gebleven.
Ik ben ondertussen al 5 jaar weg daar, dus hoe het er in die afgelopen periode aan toe is gegaan weet ik niet.
Alice zat op BBnet, wat weer overgenomen werdt door Tele2.
Het is van alles geweest, maar nooit Alice. Kan het weten, want heb er 10 jaar gewerkt. ;)
Slimme maar ook risicovolle tactiek; eerst klanten winnen door goedkope abonnementen, en vervolgens de prijzen omhoog gooien. Wel jammer van de nogal lage snelheden.
In Nederland heb je 3 keuzes;
Glas, geen glas en redelijke snelheden bij Ziggo of te betreuren internet bij de rest. Valt duidelijk binnen de laatste categorie.
Hier goedkoop en snel internet via VDSL. Helaas nog niet voor iedereen weggelegd.... Maar geen storingen nog. Enkel een brak modem, maar dat krijg je ook bij Ziggo Ed.
Hier goedkoop en snel internet via VDSL. Helaas nog niet voor iedereen weggelegd.... Maar geen storingen nog. Enkel een brak modem, maar dat krijg je ook bij Ziggo Ed.
Nix mis met mijn Ziggo modem.
Omdat je waarschijnlijk niet zoveel doet. Zodra je wat lastigere dingetjes gaat doen, gaan de standaard-modems vaak in no-time door de knietjes. Gelukkig kan je de Ziggo-modems natuurlijk in de Bridge-modus zetten wat een hoop oplost.
Omdat je waarschijnlijk niet zoveel doet. Zodra je wat lastigere dingetjes gaat doen, gaan de standaard-modems vaak in no-time door de knietjes. Gelukkig kan je de Ziggo-modems natuurlijk in de Bridge-modus zetten wat een hoop oplost.
We internetten geregeld met meerdere mensen, bedraad en over wifi.
Hij staat niet in bridge mode.
We streamen Netflix en Apple TV.
Ik draai een web- en mailserver met toegang vanaf buiten.
Ik heb 2 VPN servers draaien met toegang vanaf buiten.
Ik download geregeld grote bestanden en haal daarbij de max snelheid van mijn lijn (150Mbit).
Het modem wordt zelden gereset.
Ik denk dat ik er genoeg mee doe.
Stabieler internet en verbeterde klantenservice... Daar was inderdaad een enorme verbetering te behalen voor deze club. Lekker loze kreten, zonder enige onderbouwing of garanties.
In ieder geval een prima reden nu om te switchen, mocht je er nog x maanden aan vast zitten :)
Nou, die verbeterde klantenservice kunnen ze wel gebruiken na deze verhoging. Genoeg mensen die een klein lijntje hebben omdat dit genoeg is en ineens mogen ze meer betalen.

Zouden er veel mensen last hebben hiervan trouwens?
Als dat clubje zo doorgaat kunnen ze binnenkort de naam misschien gelijk veranderen naar Offline.nl ...
timeout.nl eerder ;) Heb eens een vriendin geholpen met het aansluiten van hun meuk. Netjes het probleem voorgekauwd (in de wijkkast was er verkeerd gepatched) en aangegeven dat ze een KPN monteur moesten aansturen. Ging allemaal niet, moest maar router resets doen, de lijn was in orde (kon niet, de lijn was hartstikke dood). Van droeve ellende maar een collega van KPN aangeschoten om te checken of die lijn ooit was aangesloten: geen opdracht gekregen van online.

Nu had mijn vriendin de mazzel dat ik toevallig iemand kende en zelf actie kon nemen, maar als het aan die desk had gelezen was die meid een jaar later nog altijd haar router aan het resetten geweest.

Opmerkelijk move in ieder geval deze verhogingen, want het zijn prutsers, met een hoofdletter 'P'.
Dus in feite prijzen ze zichzelf uit de markt aangezien er goedkopere aanbieders zijn.
Net als Ziggo, die hebben minder klanten maar meer omzet omdat ze alles duurder maakten. Dat zal ook wel zo doorgaan. Ook die prijzen zichzelf uit de markt.
Maar voor een enigsinds fatsoenlijke snelheid heb je vrijwel overal keuze uit een duopolie als het op vast internet aankomt: kabel (ziggo) en telefoon (Kpn met alle sub en dochterbedrijven die allen 1 pot nat zijn)
glas is nog steeds geen reele andere optie..
ziggo prijst zich hiermee dus niet mee uit de markt.. het kan omdat de klanten toch nergens heen kunnen..
Vreemde stap om gelijk met 25% alle prijzen te verhogen, willen ze hun klanten wegjagen voor dit type abonnement. Net of er geen concurrentie is, partijen zoals bijvoorbeeld Tele2 zijn nu een stuk goedkoper zo.
Ben benieuwd of dit ook voor het 20 mbit ADSL (waar we 10 mbit van halen) Extra abonnement geldt, loopt in september af.
Iemand betaalt er nu nog 25 euro per maand voor, zou mooi zijn als die ook omhoog gaat zodat we er eerder vanaf zijn.

Ah, ik zie nu op de online website onder mijn producten, dat de verhoging ook voor ons geldt inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 5 april 2017 20:13]

En wil je glasvezel internet, is weer niet mogelijk geen tv te nemen. |:(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee