Gerucht: Google Pixel-telefoons komen 20 oktober uit

De Google Pixel-telefoons, die de opvolgers worden van de Nexus 5X en 6P van vorig jaar, komen mogelijk uit op 20 oktober. Dat meldt een Australische site op basis van anonieme bronnen. De aankondiging zou gepland staan voor 4 oktober.

Het zal geen goedkoop toestel worden, meldt Ausdroid op basis van meerdere anonieme bronnen. De Australische provider Telstra, die in elk geval een van de toestellen zou gaan verkopen, zou hem gaan verkopen bij een abonnement van omgerekend rond 65 euro per maand.

De datum van 4 oktober voor de aankondiging van de nieuwe toestellen kwam al vaker voorbij, maar het is voor het eerst dat er een releasedatum opduikt. Over het algemeen zit er bij Google niet al te lang tussen het presenteren van het toestel en het begin van de verkoop. In dit geval zou dat dus iets meer dan twee weken zijn.

Vorige week kwam naar buiten dat Google zijn nieuwe telefoons waarschijnlijk Pixel en Pixel XL zal noemen. Google gebruikte de naam Pixel voor het eerst bij zijn eigen Chromebook Pixel-notebooks waar het bedrijf twee versies van maakte, een in 2013 en een in 2015. Eind 2015 verscheen ook een tablet met de naam Pixel C. Google zou de naam Nexus laten vallen, omdat op de Pixel-telefoons een aangepaste versie van Android zou draaien. HTC zou de Pixel-telefoons maken.

HTC Nexus Marlin Sailfish

Door Arnoud Wokke

Redacteur

07-09-2016 • 18:10

71 Linkedin

Reacties (71)

71
71
30
9
0
35
Wijzig sortering
Ik ben toch benieuwd wie volgens Google de doelgroep vormen voor deze Pixel phones, mogen ze qua prijs echt in de bovenste regionen van het flagship-segment vallen.

Developers, tweakers en 'fanboys' waren toch de voornaamste doelgroep voor de Nexus telefoons. Als je dan naar deze XDA infographic kijkt, dan zie je dat 60% van de respondenten gaat voor een telefoon tot $400. Slechts 15% is bereid om meer dan $600 uit te geven aan een nieuwe smartphone.

Kijk je naar andere aspecten in de infographic blijkt dat de meeste respondenten een voorkeur hebben voor 64 GB opslag. 128 GB daarentegen vindt men toch iets te gortig. Laten de geruchten nu net wijzen op een 32 GB en 128 GB model. Dus dan worden mensen die 64 GB willen gedwongen voor de duurste uitvoering te gaan (want geen expandable storage via microSD). Wéér een beperkende factor qua afzet.

Tel daar dan nog bovenop dat de overweldigende meerderheid (69%) aangeeft dat batterijduur het voornaamste verbeterpunt van de smartphone is, terwijl de kleinste Pixel phone volgens de huidige leaks een accu van 2770 mAh heeft, is het compromis op compromis voor de potentiële doelgroep.

Nee, ik denk niet dat deze telefoons een succes gaan worden. Het segment rond de 400 euro wordt steeds beter gevuld met telefoons zoals de OnePlus 3, Honor 8, de in prijs verlaagde Nexus 6P waardoor ik denk dat de Pixels niet veel bieden wat men voor 400-500 euro niet kan krijgen en misschien nog wel wat extra voor dat geld.

De snelle updates blijven natuurlijk hét verkooppunt voor Android smartphones die door Google worden uitgebracht, maar zelfs Google begint het na 2 jaar op te geven qua update support. Dus de lengte van de update support is ook al geen sterk punt meer. Over de fragmentatie en het gebrek aan eenduidig en transparant updatebeleid van OEMs kunnen we kort zijn. Het is een bende. Ik vind het steeds lastiger om naasten aan te raden om een Android smartphone te kopen als updates steeds langer op zich laten wachten en steeds vaker uitblijven, wat het merk ook is. En ik ben echt geen fan van iOS.

[Reactie gewijzigd door Tigerblood op 7 september 2016 19:02]

Het is kiezen uit twee kwaden: of een rib, je moeder en je huis verkopen om een iPhone te kunnen aanschaffen, of een goedkopere telefoon, maar ondersteuning kun je vergeten.

Ik was altijd fel anti-Apple want ik vind het een walgelijk en hypocriet bedrijf en de fanboys zijn echt vreselijk, maar het is wel de beste keuze als je het milieu belangrijk vindt: je hebt minimaal vier jaar ondersteuning en na 4 jaar verkoop je een iPhone voor een euro of 200. Ik denk dat het voor mij geen Android meer wordt wanneer ik mijn volgende telefoon aanschaf.
Voor mij juist het omgekeerde,
heb altijd een iPhone gehad en het verschil wordt te groot.

Je hebt (Chinese)toestellen van €200 met een redelijke update en waar je zeker 2 jaar mee vooruit kunt.

De 'flagships' zijn hun meerwaarde verloren en de grotere fabrikanten zorgen voor segmentering.
pricewatch: Sony Xperia E5 Wit
Samsung heeft ook een toestel met 1,5GB geheugen. Schaamteloos, kan geen ander woord vinden want waar koop je dergelijk geheugen vandaag de dag. Hetzelfde zie je gebeuren met de socs, die worden geknepen, draait die op het topmodel 2 GHz of hoger, modelletje daaronder gaat niet hoger dan 1,6 GHz.

Als betrouwbaarheid een zeer hoge prioriteit zou ik een IPhone aanraden,
Samsung, Sony, HTC raad ik af alleen om dit soort fratsen.
Je hebt (Chinese)toestellen van €200 met een redelijke update en waar je zeker 2 jaar mee vooruit kunt.
@marhalm schrijft dan ook "als je het milieu belangrijk vindt" en geeft aan 4 jaar met een telefoon te willen doen. Dat is voor het milieu inderdaad een stuk beter dan iedere twee jaar een nieuwe telefoon te nemen. Dan is het wel fijn dat die telefoon al die tijd wordt bijgewerkt.

Je kunt een Android telefoon natuurlijk ook gewoon 4 jaar (of zelfs langer) gebruiken. Ongeveer 10% van de Android gebruikers in mei 2016 draaide bijvoorbeeld nog op KitKat 4.1.x, een versie die uitkwam in juli 2012. Je krijgt dan alleen geen updates meer. De vraag is hoe erg dat is. Als het om de feature updates van nieuwe OS versies gaat lijkt me dat niet een must om een telefoon te kunnen blijven gebruiken.

Security updates zijn iets anders. Die zijn in sommige gevallen wel degelijk gewenst, hoewel in veel gevallen de kwetsbaarheden ook weer afhankelijk zijn van hoe je als gebruiker je eigen veiligheid waarborgt (dus geen nep-apps van rare sites downloaden om maar niet te hoeven betalen, etc.).

Ik heb nu ook besloten om de HTC One M8 toch maar wat langer te gebruiken. Hij doet het nog prima qua hardware en accu. Wordt wel wat trager ivm redelijk vol geheugen. Een factory reset, en vervolgens de snelle 64GB microSD kaart formatteren voor adoptable storage (kan gelukkig wel in HTC Sense), zou dat op moeten lossen. Moet ik alleen alles opnieuw instellen, maar dat moet ook bij een nieuwe telefoon.
4.1.x is jelly bean (2012)
De naam kitkat is ebruikt voor 4.4.x (oktober 2013)
Niet helemaal mee akkoord en of het positief is weet ik ook niet meer de Nexus 6P staat nu nog steeds in de shop voor 650 euro, wat toch een duurder segment is. Deze 6P was ook weer de grootste concurrent van de 5X omwille van de 16GB die er standaard extra in zat (wat 50 euro extra kost) en bijgevolg was de upgrade prijs ineens niet zo groot mee voor andere leuke features, zoals het scherm, etc.

Wat je updates betreft heb je de periodes mis. Je hebt recht op 2 major android upgrades na release datum (dus 2 jaar tot nu toe) en 3 jaar security updates na release van de telefoon, wat nog steeds teleurstellend is als je er ook al mee rekening houdt dat de telefoons hier toch een aantal maanden later uitkomen en nog nadeliger is voor mensen die de telefoon niet bij de release aankopen.

Dit gezegd zijnde heb ik toch een 6P aangeschaft en ben ik zeer tevreden met de snelle updates. Marshmallow heb ik helaas nog niet binnen, wel op mijn Pixel C.

Een ander ding wat ik vreemd vind is dat deze Pixel telefoons een niet stock android versie gaan krijgen, De Pixel C daarentegen, die eerst ChromeOS had moeten draaien, werd wel geleverd met stock android. Ze hebben dus precies wat brand identity issues :)
Aangepaste Android lijk mij geen goed idee de nexus/pixel was juist aantrekkelijk vanwege de stock android
Ik vind het aantrekkelijk dat er lang support wordt geleverd. Zolang dat het geval is lijkt het me weinig relevant of er vier of vijf icoontjes onder in beeld staan.
Mwa, Nexus 5 gaat al niet meer mee naar Android 7 omdat Qualcomm daar een stokje voor gestoken heeft dus ook de Nexus lijn is niet heilig.
Vergeet niet dat de N5 begonnen is op Android 4.4, hij heeft dus 2 major updates gehad krijgt nog de security patches. Dus die telefoon is redelijk goed gesupport door Google. Beter dan de meeste fabrikanten doen.
Het blijft toch altijd een beetje vreemd, dat de support wegvalt. Kijk naar computers: dat wordt 5 tot 10 jaar gesupport. Trouwens...€65 per maand...dat is €1560 over 2 jaar. Ik ben er altijd van uit gegaan dat een abonnement over de looptijd de toestelprijs was, plus €200~€250. Dat zou betekenen dat deze telefoon los €1300 gaat kosten. Interessant.
Dat komt door Telstra. Die provider is gewoon ontzettend duur vanwege het monopolie dat ze bezitten in Australië. Een iPhone 6s 128GB kost daar bijvoorbeeld ook 101AUD per maand, omgerekend zo'n 68 euro. Een 16GB variant kost je zo'n 88AUD of 60 euro.

Voor de minimale looptijd van 2 jaar ben je dus respectievelijk 1653 en 1441 euro kwijt.
Ik snap niet dat er een provider opkomt met eerlijke prijzen. Ik snap dat je als bedrijf macht hebt als je in een monopoliepositie zit, maar als je consumenten kan flessen voor >80% van de werkelijke waarde, dan zou de overheid daar toch iets aan kunnen doen?
plus €200~€250.
Waar komen die bedragen nou weer vandaan?
Van rekenen.
Neem een Galaxy S7. Op belsimpel betaal je €32 per maand en €0 voor het toestel. Totale kosten over 2 jaar: €790.
Los toestel kost €575, dus je betaalt €200~€250 aan je abonnement.
Dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van het abonnement.. en hoeveel korting de provider geeft op het toestel.
Sowieso kun je dat niet zo vergelijken met andere landen.

[Reactie gewijzigd door Olaf van der Spek op 8 september 2016 12:00]

Dat kan. Ik ga uit van het meest normale abonnement, weinig bellen/smsen en data tot ongeveer 500MB.
Voor degenen die roepen dat dat te weinig is: bellen/smsen dat is een persoonlijke keuze, geen daadwerkelijke behoefte. Als dat vanwege je baan nodig is, neem ik aan dat de baas dat betaalt.
Data: wifi heb je thuis, op het werk, op school of bij anderen thuis. Argumenten als Spotify zijn niet geldig: je kunt ook muziek kopen en dit op je telefoon (of ander apparaat) zetten. Kost misschien iets meer per nummer, maar dat scheelt ook een duur data-abonnement, plus de mogelijkheid om buiten de grens je muziek te luisteren (of tegen exorbitante kosten).
Volgens mij krijgt die nog steeds security patches, dus de support is niet weg. Hij krijgt alleen geen Nougat. Wat niet heel gek is voor een toestel van 3 jaar oud.
Beter dan de meeste fabrikanten doen.
Dat is dan ook een lat die gewoon op de grond ligt, daar hoef je geen moeite voor te doen.
De iPhone 4S begon op iPhone 5.0. En zit nu op 9.x, de laatste grote update. Mind you, dit is een telefoon die in TWEE DUIZEND ELF. Uitkwam. :Y)
Ja en die is daar ook bulten traag van geworden. Je kan niet zeggen dat de N5 extreem veel trager geworden is van Android Marshmallow. Moet ik wel zeggen dat ik de Paranoid Android build gebaseerd op Lollipop veel responsiever vond dan de officiële Marshmallow.
Die van mijn oom is snel genoeg. Sneller dan mijn Moto G uit 2013 (twee jaar ouder) :P
Ik heb zelf een IPod Touch gen5, daarin zit dezelfde processor als in de 4s. Man wat kan dat ding traag reageren. En gebruik ik hem alleen met muziek applicaties.
Kop dan een goedkope Jiayu S3 waar drie leden al in stat zijn een werkende Nougat te leveren , ondanks dat het een MTK soc is
Een werkende nougat, hoe goed werkt dat precies? De tijd van elke maand een nieuwe nighly flashen heb ik achter mij gelaten en wil nu een stabiele, zuinige phone, geen tweakdoos.
Na drie dagen testen is het voor mij stabiel genoeg , om mee te kunnen .
Zij nog wel wat zaken die aangepast dienen te worden , maar gelet op de korte tijd dat Nougat uit is, is het geen slechte Rom.
Er zijn natuurlijk altijd nog zaken die aangepast moeten worden GPS werkte niet maar in de komende versie schijnt het te werken.
Fast Charge ook een probleemje ?????????
Maar zoals ik al zij voor die korte tijd dat het uit is , en het gesloten circuit van MTK hebben de 3 devs een pracht prestatie geleverd
Precies. Ik had ook de Nexus 5 gekocht voor langere update support, maar per saldo heeft hij misschien 2-3 maanden langer update support gehad dan m'n vorige smartphones.
Het zal geen goedkoop toestel worden, meldt Ausdroid op basis van meerdere anonieme bronnen. De Australische provider Telstra, die in elk geval een van de toestellen zou gaan verkopen, zou hem gaan verkopen bij een abonnement van omgerekend rond 65 euro per maand.

Oké, maar hoe staat dit dan in vergelijking met andere telefoon + abbo combinaties van deze provider? Ik neem aan dat je het niet met Nederlandse prijzen kan vergelijken. Zonder vergelijkingsmateriaal zegt dit niks natuurlijk.

Edit: vrijwel alle toestellen zijn gratis bij een abbonement van $95 AUD, behalve een aantal iPhones en de Galaxy S7 edge.
Het enige dat we hier dus uit op kunnen maken is dat de telefoon < €600 zal kosten.

[Reactie gewijzigd door Sealnova op 7 september 2016 18:21]

Als de bron Ausdroid het al in het bijzonder vermeld, zal het wel zo zijn. Persoonlijk vind ik 599 een forse prijs.
Aan de andere kant ken ik weinig budget toestellen van HTC; ik had niet anders verwacht.
De 5x en 6p kostte bij launch uit mijn hoofd ook respectievelijk €500 en €650. Een prijs tussen €500-€600 voor het grote model lijkt me dan ook niet ondenkbaar. Overigens zijn de vorige modellen al wel na een paar maanden fors in prijs gedaald, een 6p kost nu nog maar zo'n €450.
Die twee toestellen waren veel goedkoper in alle landen buiten Europa, voornamelijk de 5X was gewoon cheap. Gezien deze bron ook buiten de EU zit, zegt dat wel wat.
Dat zegt niets of het een duur toestel word als je niet weet hoe duur abonnementen daar gemiddeld zijn. Een iPhone se is zo te zien 77, dan is 65 toch redelijk normaal qua prijzen.
De Nexus 5 was aantrekkelijk vanwege de stock Android, de relatief goede specs en de zeer aantrekkelijke prijs. De 5X en 6P hadden dat voordeel niet en hebben het zover ik weet ook een stuk minder gedaan. Ik vraag mij af of deze Pixel - met een non-stock Android - het goed zou doen met een prijs van 400 of hoger. Tegenwoordig hoef je echt niet meer zo diep in de bundel te tasten voor een telefoon die vloeiend werkt (hoe anders was dat vijf jaar terug :)).
Zou mooi zijn als ze 4 oktober ook de opvolger van de Nexus 7 aankondigen.
Mischien word die verzorgt door huawei dit jaar later.

Ik wacht met belangstelling tot er wat meer info over is
Mijn Nexus 5 is aan vervanging toe. Jammer eigenlijk want ik ben gek op dit apparaat. Ik ben het aan het uitstellen tot de volgende Nexus/Pixel phone beschikbaar komt, maar ik hoop dat het een beetje een betaalbaar model wordt en dat de customizaties niet te ver gaan, maar ik maak me wel een beetje zorgen... ;( Ligt het aan mij of komt voel ik een iPhone vibe in de lucht?
Een iPhone komt er hier niet in, maar mijn Nexus 5 is ook aan vervanging toe. Ik wilde eerst voor een OnePlus 3 gaan, maar heb besloten deze Pixel-toestellen nog even af te wachten. Als ze te duur worden of ergens anders niet aan mijn eisen voldoen, kan ik altijd nog een OP3 halen :)
Sonde van benaming. De Nexus benaming was bij iedere gebruiker wel bekend.
Nu komt helaas een einde daaraan. Echter zal dit niet goed beeld kunnen creëren voor Google zelf.

Ben benieuwd wat de Nexus fanboys hiervan vinden?
Persoonlijk jammer dat ze de naam laten vallen. Vind Nexus toch een stuk beter klinken dan pixel. Doet me een beetje denken aan een kiddytoy.

Prijsontwikkeling verwacht ik in dezelfde lijn als de 5x en 6p. Zal naar een tijdje wel een leukere prijs bereiken. Ben benieuwd naar wat de telefoons gaan doen!
Teveel goede concurrenten op de markt om er €700,- euro of meer voor te leggen. Dan zou ik eerder voor de Oneplus 3, Nubia Z11 of ZTE Axon 7 gaan. Maar goed, voor wie echt niet zonder de snelle software updates kan, daarvoor moet je inderdaad een Pixel smartphone hebben.
In principe kan niemand zonder snelle updates, simpelweg omdat de meeste updates die elke zes weken uitkomen veiligheidsupdates betreffen. Dat andere fabrikanten daar nonchalant mee omgaan is best droevig, en je zou je als koper af moeten vragen welke risico's je met je gegevens wil lopen. Dan geef ik liever wat meer uit voor constante updates dan dat ik een goedkoper toestel met een beveiligingsachterstand koop.
Samsung wist de security patches erg goed vol te houden op de S6 en nu op de S7 Edge. Vandaag kwam er nog eentje :)
Ook andere fabrikanten doen dit steeds beter bij de vlaggenschepem. Een Nexus halen voor de patches hoeft al lang niet meer.
De S6 is dan ook helemaal niet oud, net iets meer dan een jaar. Mijn Nexus 5 kwam in oktober 2013 uit en is dus bijna 3 jaar oud en ontvangt nog altijd security updates. Sterker nog: mijn Nexus 10 (november 2012) heeft in april dit jaar zijn laatste security patch gehad. Maar ja, die is dan ook bijna 4 jaar oud.
Het kan altijd beter :) ik bedoel alleen maar dat het de goede kant op gaat.
Nee, De S5 is nieuwer dan Nexus 5 en de S4 is net zou oud en die krijgen geen patches meer. Dat is zeker niet goed!
Dat de S5 niks meer krijgt is bekend. Vanaf de S6 betert Samsung zijn wegen. Laten we over een jaar eens conclusies trekken. Het gaat nu goed.
Mijn Honor 5x had de laatste patch vorige week al, dus Huawei is mijns inziens ook lekker snel. Zeker met de pas beloofde snelle updates van Huawei toestellen gedurende 2 jaar na 1ste uitgave.
lees je eigen text ff na,de vlaggenschepen,juist ja maar als je bvb een samsung mid ranger haalt?? dan ben je aan de goden overgeleverd,want updates of security patches kun je vergeten,dito met veel andere merken zoals LG,HTC,Sony etc,de vlaggenschepen, max 2 jaar,koop je wat voor minder geld......, de rest mag je zelf invullen
Tja, de Nexus 6 en 6P zijn ook geen goedkope telefoons. De 5X begon ook boven de €400.
Dit kan naar mijn mening niet genoeg benadrukt worden. Een week extra wachten met veiligheidsupdates, een week langer vatbaar zijn voor aanvallen, een week langer kans hebben dat al je privéfoto's, communicatiefeschiedenis, financiële transacties, wachtwoorden etc. op straat liggen, zou niet iets moeten zijn dat voor een enkeling interessant is.
offtopic:
Snelle software updates != snelle software-updates. Updaten van snelle software is inderdaad niet voor iedereen belangrijk

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 7 september 2016 18:32]

Als je daar bang voor bent moet je sowieso geen Android gebruiken of welke smartphone dan ook. Smartphone OS'en en ook smartphones zijn niet ontwikkeld vanuit het doel om de beveiliging van de gebruikers te waarborgen maar om de telco's en bedrijven als Google, Apple, MS en FB geld te laten verdienen. Jij als gebruiker bent hun product dus nemen ze al jouw informatie op die je op de telefoon verwerkt, dat is nu eenmaal het businessmodel erachter. En omdat de bedrijven jouw gegevens kunnen verzamelen kunnen criminelen dat ook, dergelijke toegang is nooit exclusief.
Om toch een beetje veiligheid en privacy te kunnen hebben is er maar één methode en dat is rooten en zaken als een firewall, een virus/malware scanner etc. toevoegen op root niveau, net als op je pc dus. Maar dan moet je wel beseffen dat je telefoon een zeker risico loopt als je allerlei shitzooi uit playstores of van vage sites download zonder deze goed te scannen, ook net als op je pc.
Links om of rechtsom, welke telefoon of mobiel OS je ook neemt, out of the box vormen ze voor jou als product allemaal zowel een veiligheids- als een privacy risico.

[Reactie gewijzigd door regmaster op 7 september 2016 21:24]

Voor de duidelijkheid: stel je nu dat ik paranoïde ben, of juist dat iedereen die een smartphone gebruikt naïef is? Want alletwee lijkt me niet kunnen.
Jij paranoïde? Nee, hooguit wat lichtelijk naïef omdat je er in je reactie vanuit gaat dat de updates van de fabrikanten erop gebaseerd zijn om jouw gegevens 'veilig' te houden, helaas dat zijn ze niet. Fabrikanten doen dat hooguit vanuit damage control om te laten zien dat ze hun product, jij als hun gegevensleverancier dus, echt wel 'serieus" nemen. Tevens willen ze voorkomen dat een ander met jouw= hun data aan de haal gaat.
Face it, toegang tot jouw gegevens en het gebruik ervan is het hele business model achter de mobiele datamarkt. Het is aan jou om te bepalen of je het product of de gebruiker wilt zijn.
Elke keer als ik deze renders zie moet ik weer huilen, die bezels :o ik hoop zo dat dit niet de nexus moet gaan vervangen! :'(
Dat valt toch wel mee? Het lijkt alsof de bezels groot zijn, maar als je goed kijkt zie je dat een deel van de hoogglans zwarte zijkant een bezel lijkt te zijn. Rechts en links onderaan het scherm kun je dit goed zien.
Ik maak momenteel gebruik van de nieuwe General Mobile GM 5 plus. Ook een toestel met kale Android. Je betaalt minder dan Nexus en je hebt bijna zelfde specificaties. Denk dat dit toestel van pixel lijn ook wel weer lekker duur is.
Nou.. ik verwacht toch wel dat deze high-end specificaties gaat krijgen, dat heeft die GM 5 niet als ik zo op internet rondneus.
Specificaties liggen met huidige Nexus toestellen wel redelijk gelijk. Het enige is dat de GM 5 plus geen vinger scanner heeft. En na enige dagen gebruik ben ik meer tevreden over dit toestel dan mijn vorige Nexus.
Dat kan en geloof ik ook zeker, maar de Nexus is ook alweer een jaar oud.
Klopt. Maar moet zeggen voor het geld wat ik heb neergelegd voor de General Mobile en de specificaties en kale Android is het toch zeker een top toestel. Qua design ook vele malen beter dan de Nexus 5x.
Mmm laten we 't er maar op houden dat de meningen daarover verschillen ;).
Geen vingerscanner is een pluspunt in mijn ogen.
Het zou wel heel erg jammer zijn als de speculaties kloppen... Ik wacht met smart op een nieuwe Nexus (dus Pixel) telefoon omdat ik het met de andere fabrikanten wel een beetje heb gehad (qua updates/support). Maar als de prijs boven de 500 euro gaat liggen, dan wordt het mij toch wat te gortig.

Dan zou de aanschaf van een 6P een goed alternatief zijn (hopen dat de prijs nog een beetje meer daalt) maar ja, dat toestel is ook al weer een jaar oud. En gezien alles nu naar "Pixel" omgedoopt word, is het nog maar de vraag hoe lang Google het toestel zal blijven ondersteunen.

Ik hoop maar dat het allemaal wat mee zal vallen en dat de Pixel's niet voor 600 euro in de schappen komt te liggen. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee