'Google komt nog dit jaar met een nieuwe 7"-tablet'

Google brengt voor het einde van dit jaar een nieuwe 7"-tablet uit. Dat claimt Evan Blass op Twitter. Deze notoire lekker heeft het over het algemeen bij het rechte eind. De tablet zal gemaakt worden door de Chinese fabrikant Huawei en is mogelijk de opvolger van de Nexus 7.

In zijn tweet kondigt Blass eveneens aan dat de tablet zal beschikken over 4GB werkgeheugen. Er wordt in het bericht niets gezegd over de naam Nexus, maar de Nexus 7 was de laatste 7"-tablet die door Google is uitgebracht in 2012 en 2013. Dat gebeurde destijds in samenwerking met Asus. De laatste generatie kwam in september 2013 in Nederland uit en beschikte over 2GB werkgeheugen en een Snapdragon S4 Pro-soc.

Daarna is er echter nooit een opvolger aangekondigd. Afgelopen week kwam het gerucht naar buiten dat Google de Nexus-lijn voor telefoons door gaat zetten onder een andere benaming, namelijk de Pixel en de Pixel XL. De laatste tablet die Google uitbracht was de Pixel C, die in 2015 verscheen. Het is daarom mogelijk dat de nieuwe tablet ook onder deze benaming valt.

Het is de verwachting dat de Pixel-telefoons in oktober worden aangekondigd. Het is niet duidelijk of hetzelfde geldt voor de Huawei tablet. Verdere specs van het apparaat zijn nog niet bekend.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

06-09-2016 • 07:32

55 Linkedin

Submitter: contrast

Reacties (55)

55
51
34
2
0
15
Wijzig sortering
Een manager van huawei heeft dit eerder gezegd, maar er werd gedacht dat ze onzin aan het praten was. Toch niet schijnbaar. Als de kwaliteit enigszins is als de 6p zullen veel mensen blij worden. http://www.androidauthori...nfirms-2016-nexus-696534/
Deze kwaliteit? Nou liever niet. Die is niet zo degelijk ;(

https://www.youtube.com/watch?v=tTIaUH6PIvo
https://www.youtube.com/watch?v=r3cWVdLqXCg

Edit: dit is geen flame of troll. Maar een eerlijke reactie dat de bouwkwaliteit van de 6P niet zo goed is naar mijn mening, als Ruw ER zegt.

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 6 september 2016 08:55]

"Goede kwaliteit" betekent voor iedereen iets anders. Ik onderwerp mijn 6P niet aan diverse buig, kras, slag of vuurproeven, maar gebruik hem wel dag in dag uit. Soms valt ie wel eens, soms ligt ie ergens onderop en ja ik heb er een hoesje omheen. Maar hij ziet er nog steeds prima uit en functioneert altijd. Dat was bij andere toestellen in het verleden nog wel eens anders, dus vind ik de 6P van "goede (bouw)kwaliteit". Het voelt voor mij aan als één van de degelijkste telefoons die ik heb gehad en ziet er ook nog eens sjiek (goed afgewerkt) uit.

Wat die telefoonmartelaren ook allemaal beweren en bewijzen in hun sensationele youtube filmpjes: zoals Ruw ER zegt ben ik een van de velen die erg blij wordt van een Nexus tablet in de stijl van een 6P. Mijn nexus 7 wordt wat traag is aan vervanging toe, dus ik kijk hier zeker naar uit :) Al hoop ik wel dat de prijsklasse niet a la 6P is, maar meer als de Nexus 5 en 7.

[Reactie gewijzigd door pimsaint op 6 september 2016 09:24]

Absoluut met je eens. Ik martel mijn telefoon ook niet, en zo'n test weerspiegelt geen dagelijks gebruik. Het interesseert mij ook niet wat er gebeurt als er vuur op je scherm komt, die situatie zal niet voorkomen :+ Maar wat toch wel iets zegt, is dat iets van 20 toestellen heel blijven en er 3 breken, waaronder de 6P (aantallen zijn niet precies, maar ongeveer wat ik me kan herinneren).
Zegt het wel echt iets? Ga jij een broodrooster allemaal sensors bouwen en een drijfsysteem omdat een paar gasten op het internet gaan testen hoe die het doet in een bad?

Ik vind het hartstikke goed dat toestellen worden getest in realistische omstandigheden, zelfs in de extreme gevallen. Maar wanneer ze zulke extreme gevallen testen die nooit voorkomen, dan is het nutteloos.
Beter gezegd, dit kan een negatief hebben op de prijs, want heel veel draait om publiciteit, en geeft dit genoeg negatieve publiciteit dan zullen ze het product aanpassen om er wel tegen te kunnen. 1 keer raden wie daar voor gaat betalen?
Kan je je de bend-gate van de iPhone nog herinneren? Inderdaad, die brak ook in de test. En die boog in je broekzak. Ja, het zegt wel degelijk iets.

Je moet de resultaten wel relativeren. Maar de waterdichtheid van een telefoon met een bepaalde IP-rating is nuttige info. Of de achterkant snel beschadigt kan rede zijn om een case aan te schaffen. Als het scherm snel krast (Note 7, ook getest door diezelfde kerel) kan je beslissen er wel een screen protector op te doen. Dat is toch handig om te weten bij je aankoop? Of hij tegen vuur kan voegt naar mijn mening inderdaad niks toe.

Dus je vind het gek te betalen voor een sterker toestel?

[Reactie gewijzigd door P1nGu1n op 6 september 2016 09:36]

Ik ben al aan mijn 4e Nexus 6p bezig. Ze buigen allemaal bij de volume down knop.
Verder super tevreden. Alleen jammer dat ze het niet verder hebben verholpen.
Je vindt het normaal dat je om de +-4 maand een nieuwe gsm moet kopen/omruilen ? (gezien de 6P eind 2015 uitgekomen is)
Het ligt blijkbaar aan de Nexus 6P, deze schijnt veel buig problemen te hebben:

https://www.reddit.com/r/...exus_6p_bendgate_is_real/

Willekeurige link die ik tegen kwam, als je zelf gaat zoeken vind je nog meer dergelijke problemen. De iPhone 6 had hetzelfde probleem, deze boog ook bij lichte druk op het midden.

https://9to5mac.com/2014/09/30/bendgate/

Hier kan een telefoon inderdaad last van hebben, en toch niet zo gek, want de telefoons worden met de dag dunner.
Nee ik vindt het niet normaal. Maar ik heb het ding aangeschaft en heb garantie. Daarom bel ik gewoon met Google dat ze me weer een nieuwe mogen sturen. Zolang ze de constructie niet aanpassen blijft dit gebeuren.

Maar mijn tevredenheid zit in de performance van de telefoon.
Toch is het goed dat dit soort testen gedaan wordt. Het bewijst dat er veel verschil in bouwkwaliteit is.
Oke, en nu graag een link posten naar een filmpje waarin hetzelfde wordt gedaan met een ander toestel anders is dit gewoon een flame EN een troll.

Kras eens zo op het toptoestel van dit moment, een Note7....

De bouwkwaliteit van de Nexus 6P is gewoon prima, net als die van meeste andere toestellen. En anders hopen we gewoon dat ze dezelfde bouwkwaliteit aanhouden als bijvoorbeeld de Mate8 of de P9 o.i.d.
U vraagt, wij draaien.

https://www.youtube.com/watch?v=571pu66vEBc

Maar kon je dat nou echt niet zelf?
Ik refereerde meer naar de algehele kwaliteit van de telefoon, welke door velen wordt gezien als de beste telefoon van 2015. Dat ie sneller door midden kan buigen als de gemiddelde flagship is natuurlijk niet een fijn aspect, al is dit niet iets waar je in het dagelijks leven mee te maken zal hebben. De mijne is in ieder geval nog puntgaaf, als nieuw, al gebruik ik wel vanaf dag 1 een hoesje en gehard glas. Maar goed dat doe ik met al mijn telefoons, ben er zuinig op. Ding valt nou eenmaal een paar keer per jaar bij mij, en het is me die 30 euro wel waard om een kapotte telefoon te voorkomen.
Anoniem: 315662
@P1nGu1n6 september 2016 13:25
Maar jou mening is wel gebaseerd op een filmpje terwijl er ook veel andere bend tests zijn die toch heel anders zijn.

Ik hoef zelf niet perse een 7 inch tablet maar google devices zijn altijd fijn. Nog altijd veel plezier van mijn nexus 9 en 6p en daarvoor nexus 5
7 inch was leuk toen onze telefoons 3.5-4 inch waren. Nu we 5 tot 6 inch meesjouwen, lijkt een 7 inch tablet niet een enorme meerwaarde te hebben. Mocht Google een tablet willen uitbrengen, lijkt 8 tot 13 inch me een betere keus...
Maar wat nu als je nog steeds een 3.5/4 inch telefoon hebt? Dan is 7 inch twee keer zo groot en dat is prima voor op de bank of in bed. Niet iedereen gaat mee in de rage van phatblets, ik denk dat Google dat door heeft.
2x zo groot in diameter, 4x zo groot in oppervlakte, zelfs de (platte) note 5,7 past 2x in een 7 inch scherm met dezelfde verhouding ;)

Wel heb ik mijn nexus 7 weg gedaan omdat ik toen ene note had en dat eigenlijk al voldeed, hoewel browsen op een groter scherm bijna altijd wel fijner is.
Als Google dat door zou hebben was er wel een recente en fatsoenlijke 3.5/4inch telefoon?
7 inch was leuk toen onze telefoons 3.5-4 inch waren. Nu we 5 tot 6 inch meesjouwen, lijkt een 7 inch tablet niet een enorme meerwaarde te hebben.
Niet akkoord... Ik heb een OPO (5.5") en een N7, de OPO is geen kleine telefoon maar de N7 biedt toch echt gevoelig meer schermruimte. Scheelt een pak qua kijkcomfort, op de N7 kan ik gerust een epi van 1 of andere serie bekijken terwijl dat op de OPO eigenlijk wat te klein lijkt. Het gaat wel, maar daarmee is alles gezegd. Ook qua browsing oid vind ik de N7 een pak comfortabeler.

Ik sta wel open voor een tablet met ongeveer dezelfde afmetingen, maar dan wel met kleinere schermranden en een groter scherm. De enorme bezels waren immers toch een klein minpunt van de N7.
Wat een oppervlakkige discussie hier zeg. De ene helft roept dat er geen plaats meer is voor 7" tablets, de andere helft van wel. Waarom ziet niemand de nuance? Er is *minder* vraag naar kleine tablets en ze gaan langer mee dan telefoons, dus de afzet van tablets neemt sowieso harder af dan het gebruik. Maar er is natuurlijk nog steeds een markt voor. Omdat je een kleine telefoon hebt, voor de kinderen, of als je een groter scherm wil wat toch in je zak past. Persoonlijk vind ik het verschil in schermgrootte aanzienlijk, ook ten opzichte van mijn 5.5" telefoon.

Overigens snap ik ook niet wat ermee te winnen valt om de 7" tablet 'dood' te verklaren. Als een ander er nou wel gelukkig mee is?

[Reactie gewijzigd door PizzaMan79 op 6 september 2016 23:25]

inderdaad, er worden er nog genoeg verkocht, daarnaast zitten er nog meer voordelen aan kleine tablets en is de doelgroep niet alleen "mensen met een 5,5" telefoon".

Ik heb een N7 en een shield K1 (8"). Dit zijn beide betaalbare en handzame tablets, 2 redenen om deze eerder in de handen van een 3 en 5 jarige te stoppen dan een 10" ipad van 500 euro...

en zelf neem ik de 8" K1 altijd mee om in de trein series te kijken, dit is zeker prettiger dan op de OP3 van 5.5".

ik moet zeggen dat voor mij persoonlijk 8" de sweetspot is voor een tablet. (met name 8" 16:9 of 16:10 tegenover 10" 4:3, bij 16:9 media hou je dan effectief bijna evenveel over op een 8")
Het schermoppervlak verhoudt dan ook kwadratisch t.o.v. de diagonaal, je hebt ruim 60% meer ruimte op je tablet.

Ik heb ooit een Archos 7" gekocht, het formaat stond me wel aan, lekker makkelijk mee te nemen en toch een stuk groter dan mijn 4.3" telefoon. (ruim 2.5 keer zo groot, zo snel gaat dat)
Ik heb bewust gekozen voor een kleine telefoon omdat ik met 1 hand dat ding wil kunnen bedienen. Heb niet echt grote handen.
Nog steeds heb ik mijn oude Nexus 7 (2012) en nu een 10" Acer Iconia Tab. Die laatste is erg netjes, maar vind ik persoonlijk toch weer veel te groot. 7" zou voor mij, nog steeds, een hele mooie maat zijn.
Ik heb de Nexus 7 (1e generatie) en ik vind het een heerlijk formaat. Het verschil met mijn Nexus 5 is toch nog behoorlijk hoor.

Dus kom maar op met die nieuwe 7" van Google. Hopelijk kunnen ze weer zo'n goede prijs/kwaliteit verhouding neerzetten.
Ik hoop op een betere bouwkwaliteit dan die van de 1e generatie Nexus. Dat ding zit behoorlijk slecht in elkaar.
Ik gebruik mijn N7 nog regelmatig als mediaspeler. Een 8"-model zou ik ook interessanter vinden, maar 7" heeft wel degelijk meerwaarde boven een smartphone.
Bij ons thuis wordt de Nexus 7" tablet gebruikt bij de tv(chromecast) en om boeken te lezen. Ze zijn ligt in gewicht en prettig om vast te houden. Een phablet is dan net te klein en een 10" tablet te groot.
Ik heb een Pixel C (10,2") als opvolger van mijn Nexus 2013 gekocht maar ik moet zeggen dat ik het formaat van een Nexus 7 prefereer, ook tov een 8" Shield K1 of een Galaxy Tab S. Een prettig bijeffect is dat het gewicht van de tablet laag gehouden kan worden bij dit formaat. Tenslotte vind ik het verschil met mijn telefoon (5,2") behoorlijk groot.
Een 7" scherm is qua oppervlakte net geen 2 keer zo groot als een 5" scherm (1,96x), dus het verschil is veel groter dan je zo zou denken.
Ik heb een 7 inch nexus 2012 in gebruik door mijn kinderen (2 en 4 jaar). Dit zou een waardige opvolger zijn, zeker als hij lekker compact zou zijn. Plus ik dacht dat er nog steeds 30% volwassenen zijn zonder smartphone. Voor 7inch tablets is er nog steeds een markt geloof ik.
Nexus 7 de laatste tablet? Dat is toch de Nexus 9 van HTC uit 2014?
Bedoeld wordt: meest recente 7" tablet
De laatste 7" tablet van Google.
Goed nieuws! gebruik nog dagelijks de Nexus 7 (2013)
Yes, hopelijk weer voor een gunstig prijsje, net zoals de N7 1e en 2e generatie!
Hopelijk krijgt de basis model al 64GB.
Ik vermoed dat de prijs een stuk hoger zal zijn dan bij de N7 1e en 2de gen.
Jammer dat er geen update meer komt voor de N7, maar een CM rom met Android7 zal waarschijnlijk wel mogelijk zijn.
Zit al ruim een jaar te wachten op een waardige vervanger van mijn nexus 7 2012, dus deze zou enorm welkom zijn.
Nadat mijn nexus 7 (2013) zomaar kapot ging kocht ik een nvidia shield. Dus ik zit voorlopig nog goed.
Ik heb jaren mijn Samsung galaxy note 10.1 gebruikt, maar heb hem helaas weg gedaan omdat ie te traag is. Tegenwoordig is er geen plek meer voor 7 inch tablets terwijl honor al 6'6 Inch amoled telefoons aan het releasen is. De enige manier dat ik ooit nog een tablet haal is als de Samsung View 300 eu wordt.
Vind persoonlijk 7 inch te klein. Heb zelf de galaxy tab pro 8.4 inch. Al een a
Tweeënhalf jaat enorm tevreden met het apparaat. Alleen heel erg jammer dat samsung het apparaat maar slechts een korte period heeft ondersteund. Moet nu handmatig de nieuwste android flashen.

Maar krachtig zat en scherm maatje is perfect imo.
Anoniem: 256386
6 september 2016 09:21
Huawei heeft toch de 8.4 inch net geïntroduceerd. 7 inch lijkt mij tov 5.5 inch net te klein.
Zie liever dat ze een nieuwe Nexus 10 uitbrengen, ik vind 7" gewoon te klein om fatsoenlijk op te internetten etc, en te groot als 'telefoon'.. Wel hopelijk dan met een kleine bezel en het liefst een rubberized achterkant (zoals bv de originele nexus 5 of de bovenkant van mn xoom).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee