Google brengt Pixel C-tablet op 8 december uit in Nederland

Google start de verkoop van zijn Pixel C-tablet met afneembaar toetsenbord op 8 december in Nederland. De fabrikant biedt zijn tablet in een 32GB- en 64GB-variant vanaf die datum aan via de Play Store. Het toetsenbord levert het bedrijf als losse accessoire.

Google laat de verkoopstart weten aan Tweakers. Of de tablet volgende week ook in België verschijnt is nog niet duidelijk. De prijzen voor de 32GB- en 64GB-versies van de Pixel C zijn respectievelijk 499 en 599 euro. Het toetsenbord kost 169 euro.

De Pixel C heeft een 10,2"-scherm met een resolutie van 2560x1800 pixels. De processor is de X1-quadcore met Maxwell-gpu van Nvidia en er is 3GB werkgeheugen. Het toetsenbord beschikt over een eigen accu en de verbinding met de tablet verloopt via bluetooth. De tablet draait Android 6.0 Marshmallow.

Google kondigde de Pixel C eind september aan maar daarna bleef het stil rond het apparaat. Google beloofde destijds dat de tablet nog dit jaar in de verkoop zou gaan, maar gaf na de introductie geen updates over de releasedatum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

03-12-2015 • 13:47

93 Linkedin

Reacties (93)

93
77
58
1
0
0
Wijzig sortering
Oke, dit is dus zeer teleurstellend; ik had echt gehoopt dat Google deze kans zou aangrijpen om Android eindelijk eens weer wat meer geschikt te maken voor apparaten met een groter scherm. Door bijvoorbeeld in combinatie met het uitbrengen van de Pixel C ook Marshmellow 6.X uitbrengen welke multi-window nu officieel ondersteund. Ik kan mij niet voorstellen dat Google niet inziet dat Android, in haar huidige staat, simpelweg niet geschikt is voor apparaten met een gro(o)t(er) scherm...
Hoezo niet geschikt? Werkt perfect hoor op 10"..
Hoezo niet geschikt? Werkt perfect hoor op 10"..
Nee, dat doet het niet; het is simpelweg het opblazen telefooninterface. Er wordt geen rekening gehouden met de bijgekomen schermruimte van een 10". Waar dat bij HoneyComb nog enigszins het geval was, is dit met latere versie van Android grotendeels weer de deur uitgegaan. Als Google eindelijk eens grotere schermen serieus gaat nemen, prima, dan kan het nog wat worden (met mult-window, dat je met de oude DP's in de developer settings kon activeren leek er hoop, maar men heeft dit uiteindelijk toch niet geimplementeerd en zelfs nog verder verstopt). Ik had zelf de hoop dat men de toepassing van multi-window op een gelijksoortige manier als ART zou introduceren, maar helaas. Android op een apparaat groter dan een smartphone is simpelweg een suboptimale ervaring en dan heb ik het niet eens over de gebrekkige ondersteuning die ontwikkelaars bieden voor Android op de tablet. Fragments lijken bij lange na niet zo goed te werken als men eerst had gedacht; developers hebben er simpelweg lak aan.

Google zou eigenlijk goed ontwikkelde apps een meer prominente plaats in de Play Store moeten geven; misschien een speciale Google certified badge voor een app. Apps kunnen dan eenmalig hun app inzenden naar Google om gecertificeerd te worden of hun app enigszins degelijk is, denk aan zaken als het juist implementeren van Material Design etc. Doen ze dat dan krijgen ze die badge; gebruikers moeten vervolgens apps kunnen aangeven dat ze alleen dergelijk apps willen zien in hun Play Store resultaten; dit zou app ontwikkelaar meer forceren om betere apps voor Android te maken. Iets wat tegenwoordig nog weleens schort...
Zelf heb ik met mn Xoom (laatste officiele versie was 4.0.1, dus na honeycomb) gewerkt en dat werkte IMHO gewoon perfect op 10".
Zelf vind ik juist Material design een achteruitgang (net zoals ik dat in Windows 8 ook al vond) ipv een vooruitgang..
Heb zelf ook de nexus 5 met Android 6 draaien..

Maarja, jij verwacht blijkbaar andere dingen dan ik.. IK vind in iedergeval dat ik goed kon werken met mn Xoom (die helaas nu 'kapot' is)..
Zoiets komt wellicht nog op korte termijn. De update die nieuwe Emoji brengt wordt mogelijk 6.1, waar daarin ook nog een aantal grote verassingen waaronder dus het genoemde multi-window ondersteuning.

Geen idee of het waar is, maar als dat zo is dan had men die versie er wel standaard op gemogen.
Wat hadden ze dan? Een iPad Pro uitbrengen met Android? Dat gaat hem sws niet worden, dan kom je bij een prijs waarmee de surface handiger is voor de doelgroep en prijs.
Vind ik om eerlijk te zijn erg veel, toetsenbord is vrijwel een must have dus dan kost hij totaal 650,- of 750,-.In mijn Nvidia Shield Tablet zit dezelfde socen die heeft mij 300,- gekost, inmiddels ligt die voor 200,- in de winkels. Voor de momentele prijs van Pixel C kan je 3, bijna 4 Shield Tablets kopen.
Ik snap dat het scherm groter is met een hogere resolutie, maar er zijn wel wat dingen die ik mis, geen uitbreidbaar geheugen bijvoorbeeld.
Daarnaast zijn vernieuwingen als USB-c wel welkom :)

[Reactie gewijzigd door Pshygo op 3 december 2015 14:00]

Ik snap dat het scherm groter is met een hogere resolutie, maar er zijn wel wat dingen die ik mis, geen uitbreidbaar geheugen bijvoorbeeld.
Daarnaast zijn vernieuwingen als USB-c wel welkom :)
Ik snap ook niet waarom er geen microSD slot in zit. Hoeveel van de 32/64 GB is daadwerkelijk beschikbaar voor apps? Ik had juist gehoopt dat er een slot in zou zitten, aangezien met Android 6 een SD kaart gebruikt kan worden als volwaardig geheugen...

Alsnog ga ik 'm in december nog kopen, mits de prijs niet te absurd hoog wordt... :D
Omdat google wil dat je daarvoor hun server gebruikt. En dan liefst nog extra ruimte op hun servers bijkoopt.
Apps kun je niet vanaf hun server draaien...
Vanaf de SD kaart maken ze ook niet meer zo gemakkelijk
Dat kan juist in Android 6 wel makkelijk. Daarin kun je een SD kaart zo formatteren dat ie onderdeel wordt van het systeemgeheugen. Maar dan kun je 'm ook niet meer zonder risico eruit trekken.
Dat kan toch gewoon via een USB OTG of zelfs een card reader?
Jij wilt een externe kaart permanent aan je tablet hangen? Dat was ik niet bepaald van plan...
Of een externe HDD, ook via USB. Wat is daar mis mee? Ik snap je punt dat er meer in had moeten zitten, maar Google en al die andere bedrijven hopen graag dat je van de "cloud" gebruik maakt. Als je daar niet van houdt, dan is een extern dingetje eraan hangen niet zo erg toch?
Zie hierboven. Voor mensen die hun tablet vol willen stouwen met foto's is dat prima, maar voor apps gaat dat niet op als je mobiel wilt zijn met je tablet.
Koppel hem draadloos aan een nas :P
Misschien omdat ze dachten dat het genoeg was, of dat er daardoor veel in het design moest worden veranderd, waardoor de al best wel dure prijs nog meer omhoog ging. Hoe dan ook, wel jammer.
Volgens mij is de X1 de opvolger van de K1 die in de Shield tablet zit.
oh oeps, je hebt gelijk, was even verward.
Voor die prijs zou ik dan nog eerder een Surface 3 tablet halen waar een echt desktop OS op draait dat geschikt is voor toetsenbord en muis en echt multitasken.
geschikt is voor toetsenbord en muis en echt multitasken.
Dat laatste klopt wel maar Android is net zo goed/slecht te bedienen met muis en toetsenbord :) Zeker als je het vergelijkt met windows 10 waar het metro-menu aan staat (ivm dat je het ook als touch wil kunnen gebruiken)...

Ik gebruik zelf Android 4.4 op mn TV en daar hangt een K400 (muis/tobo) van logitech aan voor de besturing, werkt perfect :)
Je hebt dat Metro menu (tablet mode) helemaal niet nodig. De start knop werkt ook prima met touch.
Het modern (metro heet het al even niet meer) menu, oftewel tablet mode, hoeft absoluut niet aan te staan om touch te gebruiken. Daarnaast is het heel makkelijk aan en uit te zetten door van rechts het beeld in te swipen en op het tablet knopje te drukken.
Windows 10 switched automatisch als je wilt tussen desktop en tablet mode als je toetsenbord aankoppelt.
Je vergeet echter het hele Continuum-deel van Windows 10.
Dan kan je nog beter een laptop kopen, vind ik.
Dan kan je nog beter een laptop kopen, vind ik.
Als je een laptop wil zou ik dat zeker doen. Dit is echter een tablet.
Anoniem: 498327
@Pshygo3 december 2015 19:08
USB-c is toch helemaal niet handig? Doe mij maar Magsafe van Surface 3 met gewone USB3. Op die 'breekbare' laadkabels heb ik het ziet zo. Die tablet is bovendien veelzijdiger en goedkoper: 4/128gb + stylus voor 599 ipv 3/64gb zonder pen.
Anoniem: 498327
@Pshygo4 december 2015 09:41
De plug is prima voor bijvoorbeeld een dekstop (de ellende met USB achter je Mac...... ), maar niet voor opladen van iets wat je ook wel eens aan de adapter hangend gebruikt zoals een tablet.
Waarom heeft ie trouwens zoveel pinnetjes, aan de andere kant zitten er maar 4? Lijkt me qua contacten snel mis gaan met beetje stof of voedsel.
Hopelijk niet zo'n drama als met Mini Display Port. Die heeft ook om de haverklap connectieproblemen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 4 december 2015 09:46]

Ik ben erg benieuwd naar de kant die dit uit gaat. Wordt chrome OS vervangen door android?
Ik hou nog even een open mind en ga de ontwikkelingen en review aandachtig volgen. De eerste chromebook en surface was tenslotte ook vreemde eenden.
Anoniem: 112442
@AJediIAm3 december 2015 15:08
Ik ben erg benieuwd naar de kant die dit uit gaat. Wordt chrome OS vervangen door android?
Ik hou nog even een open mind en ga de ontwikkelingen en review aandachtig volgen. De eerste chromebook en surface was tenslotte ook vreemde eenden.
Ik verwacht (nog) niet dat Chrome OS door Android vervangen wordt. De pixel C is ten eerste een Tablet die gekoppeld kan worden met een toetsenbord. Terwijl Chrome OS alleen op devices met Toetsenbord geleverd wordt.

De Chromebook Pixel wordt momenteel nog geleverd.

Ik vind Android minder geschikt voor devices met "muis" en toetsenbord.
Wil deze tablet heel graag hebben, maar hij is inderdaad wel ZO duur, dat je toch ook zoiets krijgt van "stik er maar in", wat een zuigers! Vooral dat toetsenbord, i.p.v. €149 maken ze daar dan €169 van, dat is toch echt heel hebberig.

Helaas is er amper een Android alternatief zonder irritante skin met fatsoenlijke beeldverhouding. Had overigens ook bijna de Surface 3 gekocht, maar Android Apps zijn toch wel beter beschikbaar en worden vaker geupdate + die is ook reteduur.

[Reactie gewijzigd door Videokeizer op 3 december 2015 15:43]

De surface is een heel ander device. Dat is een volwaardige X86 PC die een volwaardige windows 10 draait met ondersteuning voor normale windows applicaties (denk aan photoshop, visual studio etc) en modern apps en geen tablet waarop je alleen beperkte apps op kan draaien.

Overigens is de surface ook goed als tablet te gebruiken. Net wat je wilt
Wil deze tablet heel graag hebben, maar hij is inderdaad wel ZO duur, dat je toch ook zoiets krijgt van "stik er maar in"
Is hij zoveel duurder dan Samsung of Sony tablets met vergelijkbare SoC en scherm? Zijn die er wel?
Nice!!
Ben erg benieuwd, zat er al de hele week naar te kijken of er al iets bekend was eindelijk.
Ben nog wel erg benieuwd naar de accuduur, heb geloof ik nog nergens gelezen welke accu erin zit, alleen up to tijden..

[Reactie gewijzigd door Only op 3 december 2015 15:03]

Ben wel benieuwd of google nu dezelfde shitstorm over zich heen krijgt die de Surface 1 van Microsoft kreeg wat betreft de prijs van het toetsenbord. Apple kreeg bij de iPad pro al een Get out of jail free card. maar dat was te verwachten want Apple.

[Reactie gewijzigd door speedydown op 3 december 2015 14:04]

De 32GB 9" tablet kost momenteel 479 euro in de store. Ik gok erop dat de basis uitvoering rond de 600 euro gaat kosten als we de vergelijking doortrekken naar de nexus telefoons. Op zich heb je dan wel nog weinig reden om de 9" te kopen. Mijn eerste generatie nexus7 is nu echt wel aan vervanging toe.
De prijs is wel echt een dealbreker, je moet al zware fan zijn lijkt me!
5 tot 600 euro voor een 10 inch tablet zijn toch normale prijzen? Sommige doen alsof je het toetsenbord er bij moet nemen, denk dat de meeste mensen dit juist niet gaan doen
Als het een tablet is wel ja. Zie je het als laptop dan is jet vrij duur voor wat je ervoor krijgt.
Eindelijk een fatsoenlijke vervanger voor de Nexus 10!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee