Bungie perkt ondersteuning Destiny op vorige generatie consoles in

Ontwikkelaar Bungie stopt binnenkort met een groot deel van de ondersteuning aan de PlayStation 3- en Xbox 360-versies van online shooter Destiny. Bepaalde updates en contentupdates zullen geen release krijgen op deze consoles.

Bungie maakt het nieuws bekend op zijn eigen website. Vanaf augustus krijgen de games op de oudere consoles geen grote updates en contentupdates meer, waaronder zoals bekend de Rise of Iron-uitbreiding. Ook zal het vanaf die datum niet meer mogelijk zijn om op die platformen silver, de ingame-munteenheid van Destiny, te kopen met echt geld. Daarnaast wordt vanaf dat moment de leveling-vooruitgang van Destiny-personages niet meer gedeeld tussen de console-generaties. Kleinere updates en contentupdates krijgen de oude consoles nog wel, zoals Xûr-aanbiedingen en Crucible playlists. Bungie heeft een support-pagina opgezet met informatie.

De beslissing van Bungie om de ondersteuning aan oudere console-generaties sterk in te perken is niet geheel onverwacht. Rockstar Games maakte dezelfde beslissing met betrekking tot Grand Theft Auto Online, medio 2015. De PlayStation 3- en Xbox 360-versies van die game krijgen beduidend minder updates dan hun tegenhangers op de huidige generatie consoles. Call of Duty: Black Ops III kreeg een soortgelijke behandeling. Rise of Iron, de eerstevolgende grote uitbreiding voor Destiny, komt op 16 september uit voor Xbox One en PlayStation 4.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

25-06-2016 • 11:57

91 Linkedin

Reacties (91)

91
82
61
9
1
7
Wijzig sortering
"Maar console spelers hoeven niet te upgraden om spellen te blijven spelen."

Je betaalt voor de console, je betaalt voor het spel, je betaalt om online te mogen spelen en nog wordt je als klant afgezet. Ga maar nieuwe hardware en hetzelfde spel nog een keer kopen.

Voor de initiële aankoop blijven PC's duurder, maar op de middellange termijn verdien je het terug door goedkopere spellen en doordat men voor de meeste spellen niet hoeft te betalen voor online multiplayer. Ook blijven je spellen gewoon werken en updates ontvangen totdat de ontwikkelaars er klaar mee zijn, niet gebonden aan de gebruikte hardware.
Destiny heeft genoeg content beschikbaar gesteld en het werkt rete traag omdat hun engine is gemaakt om op alle consoles te draaien. Nu ligt de focus op de nieuwe destiny uitbreiding die uitkomt voor alleen de nieuwe consoles die een heleboel moet goed maken. Op de xbox 360 en PS3 kun je nog steeds alles doen wat al kon. Ze gaan gewoon geen nieuwe features meer krijgen.

Ook koop je een console en die gaat dan zo'n 10 jaar mee en dan is het weer tijd voor een nieuwe generatie. Wie nu een xbox one haalt kan de xbox one slim halen voor een lagere prijs bijvoorbeeld. Want er zal niet eeuwig ondersteuning voor zijn.
Wacht even, ik geef je een vertaling van dit verhaaltje:

- Bungie creeert Destiny aan de vooravond van een nieuwe console gen.
- Ze willen maximale winst, dus wordt er een port gemaakt voor oude gen consoles, wat beperkingen oplegt aan de game en de engine voor de nieuwe console gen
- Ze vragen de volle mep voor beide ports
- Vervolgens komen ze met het argument dat de oude console 'te oud is' en de nieuwe gen tegenhoudt, om zo kosten te besparen op een afnemend aantal klanten op de oude console
- Je mag verder spelen met je reeds gekochte product mét ondersteuning op een nieuwe console, maar wel graag weer alle content bijkopen zoals je al eens gedaan hebt aub - oh, en een maandbedrag aftikken voor online, want ja, dat hoort er nu eenmaal bij.
- Klap op de vuurpijl: het marketing/in game store gedeelte met promoties en aanbiedingen kan onverminderd voortduren op de oude consoles.
- Oh, wacht... er komen al nieuwe consoles aan toch? Over een paar jaar is Destiny vast 'veel te zwaar' voor de PS4 en X1.

En vervolgens kom je deze manier van zaken doen goedpraten, want ja, de console is toch al zo oud. Bungie had dit ook totaal niet kunnen zien aankomen. Bungie had ook helemaal niet al eerder de keuze gemaakt kunnen hebben om gewoon voor de nieuwe gen te gaan ontwikkelen en NIET de oude, die al 7 jaar oud was. Nee joh, dat kost veel teveel marge.

En we vragen ons af waarom we keer op keer genept worden. Goh... Ik riep al voordat de PS4 er was dat Destiny een bizarre ordinaire cash grab ging worden. Case in point, en het is nog succesvol ook. Hoe dom zijn we? Deze console generatie blijkt elke keer weer tegen te vallen, maar blijven kopen, want die PC is zo duur en ingewikkeld... Gelukkig komen er al nieuwe consoles uit 8)7

[Reactie gewijzigd door Vayra op 26 juni 2016 14:03]

Klopt helemaal, ik was er zelf ook in getrapt, ontzettend veel tijd gestoken in het spel, want toegegeven, technisch is het een puik spel. Speelt heerlijk, fijne sfeer goede gunplay (heeft veel weg van halo) etc. Maar daar houd het helaas op. Veel ste weinig content, een simpele campaign waar je in een paar avondjes doorheen bent en eigenlijk gewoon een zwakke single player is (je komt wellicht wel anderen tegen, maar het mmo element wordt helemaal niet benut). De dlc's voegen hier lachwekkend weinig aan toe, elke dlc is binnen een avondje te klaren. En dan? Dan heb je endgame, dus Raids. Om goed mee te kunnen met Raids heb je fatsoenlijke gear nodig, en dat doe je door de campaign eindeloos te gaan met bepaalde modifiers en een handjevol Strikes .... Keer op keer hetzelfde moeten doen. Man ... dat ik daar ingetrapt ben dat ik dat ook serieus ben gaan doen, zoveel tijd in gestoken.

Er ontbreken veel ste veel features en content om het een mmo te mogen noemen, en voor de meest voor de handliggende features kwam het idiote excuus weer "maar dat kan niet vanwege beperkingen ivm oldgen consoles". Het zal wellicht best zo zijn, maar welke idioot heeft dan verzonnen dat dit een goede manier is om te beginnen met je "10-jaren" plan.

Ik weet wel dat ik niet zo maar een vervolg van Destiny zal oppikken, zeer zeker geen season passes of pre-orders meer. Bungie heeft echt mijn vertrouwen geschaad (ondanks dat dit wellicht meer Activision's schuld is).
Bungie is zó coulant, dat ze een vanilla game uitbrachten met meer inhoud in de marketing dan in de game zelf 8)7 Dit is geen coulance, dit is het minste wat je had mogen verwachten.

Je kan alles op twee manieren uitleggen, maar Destiny is gewoon overduidelijk een ordinaire melkkoe en daar mag iedereen het rustig mee oneens zijn, maar dat past alleen maar bij de naive console-crowd die deze game pre-orderde en bij elke expansion weer even gaat grinden. Het kwartje is daar nog niet gevallen, en dat mag. Maar de PC heeft zijn MMO-hoogtijdagen al achter de rug en het patroon is zó doorzichtig dat je er niet omheen kunt.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 27 juni 2016 12:02]

Bungie is zó coulant, dat ze een vanilla game uitbrachten met meer inhoud in de marketing dan in de game zelf 8)7 Dit is geen coulance, dit is het minste wat je had mogen verwachten.

Je kan alles op twee manieren uitleggen, maar Destiny is gewoon overduidelijk een ordinaire melkkoe en daar mag iedereen het rustig mee oneens zijn, maar dat past alleen maar bij de naive console-crowd die deze game pre-orderde en bij elke expansion weer even gaat grinden. Het kwartje is daar nog niet gevallen, en dat mag. Maar de PC heeft zijn MMO-hoogtijdagen al achter de rug en het patroon is zó doorzichtig dat je er niet omheen kunt.
Ik zeg ook niet dat Bungee Destiny niet heeft uitgemolken. Maar zijn er uitgevers/developers die dit niet doen? Ik bedoel Elk jaar een nieuwe Fifa of CoD uitbrengen, met elk jaar dezelfde nuance in veranderingen, is dat geen uitmelken?

Dus 1 developer zwart maken vind ik daarom erg oppervlakkig.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 27 juni 2016 19:35]

Dus als iedereen het doet, mag Bungie het ook?

Ik geef het altijd aan als ik dit signaleer en dit artikel gaat over Bungie. En er zijn ook zat developers die het niet doen, of in elk geval beter begrijpen dat je dit soort zaken netjes, maar dan ook écht netjes moet regelen. Met een handreiking, en niet met een end of life bericht, want dat staat alleen maar voor: "Hey sukkeltje, bedankt voor je centen, nu oprotten graag want je kost ons geld, of koop het product anders gewoon nog een keer voor de 'huidige' console die binnen nu en twee jaar vervangen wordt voor de volgende".

[Reactie gewijzigd door Vayra op 28 juni 2016 10:29]

Echter was de hele marketing gericht op dat de game lang ondersteund zou worden. Je hoorde overal verhalen van die vele miljoenen voor die 10 jaar waarbij er 3 hoofdversies kwamen en voor de rest veel DLC. Wanneer er een nieuw deeltje komt en die verschijnt niet voor je oudere console kun je dat goed begrijpen. Maar wanneer jouw versie gewoon niet meer ondersteund terwijl je er door de marketing van uit ging dat je versie gewoon ondersteund bleef tot de volgende... tja ik zou me ook wel ergens wat genaaid voelen.
Okay, fair enough - maar dat doet niets af aan de rest :)
Nja maar hoe doet een 10 jaar oude pc het met de huidige games? Als elk stukje hardware van je pc 10 jaar oud is kan je maar bizar weinig hoor met een game als destiny.
Dat die uberhaupt voor de 360 en ps3 komt vind ik al knap. Gebruikt men uberhaupt deze oude console nog actief?
mee eens, dat deze games nog kunnen draaien op de oude consoles vind ik erg knap.
laten we even bekijken wat er toendertijd in de PC-wereld speelde; de Core2Quad Q6600 gaat nog behoorlijk goed mee met de huidige games. en de 8800GT kan zelfs nog meekomen in sommige games die op de PS3 slecht draaien, zoals BF4. de 2gb RAM is echt niet meer genoeg, hier zie je dat het efficiënte geheugen-management op de consoles voordelen heeft.
maar wat je vergeet is dat in zo'n PCtje gewoon wat extra geheugen toevoegt voor €20 en je weer kan spelen op vaak een betere framerate dan de consoles. als je 2013 voor €100 een nieuwe GPU had toegevoegd, zat je weer gewoon op het niveau van de nieuwe consoles.
Ik heb onlangs een machine uit 2006-2007 vervangen omdat hij gewoon dingen niet meer trok. Dat was toendertijd al een budgetsysteempje waarbij in de tussentijd de grafische kaart 1x is vervangen omdat de oude "poef" zei. (de eerste kaart was een geforce 8800 en daarna is er een 650Ti in beland die met mn nieuwe mobo/cpu etc nog prima meekan voor de meeste games)

In de tussentijd heb ik 2 PS3's en 5 Xbox 360 apparaten (die 360 waren overigens allemaal nog voor de PS3 uit kwam door RROD, krassende dvd drives en gewoon DOA consoles waarna ik het toen de PS3 uit kwam gehad had met de 360) zien passeren.
De overleden PS3 was een 60 GB model met backwards compatibility die een YLOD kreeg en sony hem alleen voor een fors bedrag (bijna de prijs van een nieuwe console) wou vervangen door een refurbished model zonder BC. Dus toen heb ik maar gewoon een nieuwe gekocht ipv bijna het zelfde uitgeven aan een refurbished model.

Dat heeft al met al ook de nodige centjes, irritatie en tijd gekost.

Alles heeft zn voor en nadelen. De PS4 heb ik tot dusver laten liggen, al jeukt het wel door uncharted 4... ;)

Overigens, de problemen met traagheid hadden meer met photoshop, en traag wordende browser en het feit dat ik niet meer dan 4 GB RAM dr in kon zetten door beperkingen van het mobo te maken dan met onspeelbare games (de games die echt issues hadden hadden dat meer door RAM gebrek dan CPU beperkingen, het zelfde gaat op voor photoshop, na het kopen van een nieuwe camera knalde het systeem met lightroom en photoshop af en toe keihard door naar de 6-8 GB RAM in gebruik en dus swappen waarbij je soms 1-2 uur ergens op zat te wachten) :X

[Reactie gewijzigd door VNA9216 op 25 juni 2016 19:07]

Volgensmij heb jij gewoon bijzonder veel pech gehad, ik heb nooit problemen gehad met mijn eerste generatie ps3 en xbox360. Sterker nog ik speel ze nog steeds wekelijks (vroeger dagelijks)
Met de 360 zeker zo vaak weer een exemplaar met een ander defect terugkrijgen had waarschijnlijk te maken met overbelasting bij de afdeling die dat afhandelde (volgens microsoft zn supportlijn iig), PS3 viel wel mee, beide exemplaren zijn gigantisch veel gebruikt. en dat er een kapot gaat hoort er bij, immers is ook bij mn PC een 3dkaart kapot gegaan.
Alles gaat vroeg of laat kapot, bij de consoles is het alleen vaak jammer dat je gewoon geen individuele delen kan vervangen (op de harddisks na) zonder allerlei ellende te krijgen.
En dan komt er nog bij dat ik met het vervangen van de 3dkaart een flinke performance boost heb gehad, wat een mooie extra is als je onderdelen moet vervangen.

Ik wou alleen even aangeven dat je met de consoles ook geen garantie hebt dat hij de hele generatie blijft werken, waar mensen met dat soort vergelijkingen ook vaak vanuit gaan. vaak ben je dan met een PC repareren goedkoper uit en krijg je vaak weer betere prestaties ook "cadeau" bij het repareren van je apparaat.

De enige reden voor mij om na de PS3 nog een console te kopen is als er heel veel goede exclusives voor zijn, of de prijs van het apparaat gewoon laag genoeg is om het als extra bovenop mn pc te kopen. Maar zoals ik met de PS2, 360 en PS3 heb gedaan in de eerste week kopen zou ik nooit meer doen.
wij spelen dagelijks nog op de nintendo wii, dus ik denk dat er nog veel mensen zijn die er actief op spelen, als je een gezin met kinderen hebt kan je niet elke console kopen, ze hebben hier ook allemaal al een ipad, ze willen nu smartphones en ga zo maar door. Dus de wii blijft hier nog wel even (en die bevalt me zelf ook goed met de casual mario games die ik even lekker kan spelen na een dag werken).

Ik zou natuurlijk wel een nieuwe console willen, wie niet. Maar de games moet je ook kopen, dus tja, het heeft geen prioriteit.
Wat is het probleem dan?
Nog even en kinderen gaan klagen dat de graphics van hun 10 jaar oude console niet zo goed zijn als de huidige.

Kinderen hebben ook ouders die het kunnen uitleggen waarom het zo is, toch?

Ik vind het ook jammer dat ik geen autonome audi heb terwijl de nieuwste audi veel zelfstandig kan..

Doorsparen maar zeer zeker niet jankeballen.
Zo zit het leven van de techniek nu eenmaal in elkaar.

Genoeg kinderen die helemaal geen console hebben, en dan zijn er kinderen die zouden klagen omdat er een stukje content ontbreekt?? Ik denk dat er bij die kinderen iets ontbreekt maar goed.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 juni 2016 13:36]

Jeroen, ik begrijp niet helemaal wat je schrijft; ik geef louter antwoord op jouw vraag: gebruikt men deze console nog actief. Kort gezegd is het antwoord: ja. Sorry dat ik het niet zo duidelijk voor je beschreef.
Ik zou natuurlijk wel een nieuwe console willen, wie niet. Maar de games moet je ook kopen, dus tja, het heeft geen prioriteit.
Wii niet. :+
Als je het zo bekijkt waren mijn ouders heel goedkoop uit, met 2 game boys voor mijn broer en ik, een ps2, een nintendo ds en een ps3. In plaats van de nieuwste iphone.
Nou, de gameboys , ps2 en dergelijke waren ongeveer even duur als je het afzet tegen het prijsniveau van nu. Ik heb hier genoeg games uit mijn jeugd (msx 2, nintendo famicom etc.) liggen die tussen de 80 en 150 gulden per stuk waren.

Toevallig van de week een advertentie uit een oud computerblad gezien wat een msx2 kostte toendertijd, damn.... dan is een xbox one met 2 controllers voor onder de 300 euro goedkoop hoor. Dus ik denk dat het prijsniveau redelijk gelijk is gebleven of ze zijn wellicht goedkoper ipv duurder.
Prijzen vergelijken was nogal lastig destijds met al die verschillende valutas. Het eerlijkste is dan om alles met dollars te vergelijken. Maar goed de ps2 was bij launch destijds 400 dollar, de ps3 600 dollar ( veelste duur waardoor de verkopen lastig opgang kwamen) en de ps4 weer 400 dollar ( een hele goeie prijs vind ik persoonlijk).

Maar goed, mag gezegd worden dat ik de consoles destijds kreeg/kocht toen ze al een paar jaar op de markt waren.
Ps2 was in belgie gelanceerd aan 20750 belgische frank. In guldens waq het zelfde. Dit komt op een 500 euro zonder index aanpassen
Nou ja, een Q6600, 4 GB DDR2 en een 8800GT/GTX (Of diens late afstammeling de GTS 250)/kon gewoon nog tot 2014/2015 titels draaien met betere performance en resolutie dan de last-gen consoles.
Als je dom genoeg bent om een console te kopen omdat het goedkoper is het een illusie.
Dat is het eerste argument wat de meeste console gamer gebruiken.
Terwijl ze 60+ Euro voor de meeste spellen betalen.
En dan moet je daar boven op nog moeten betalen om online te spelen.
En betalen om oude spellende te opnieuw spelen op een next gen console.
Terwijl dit gewoon makkelijk kan op een PC .

Uit ervaring kan ik zeggen dat de meeste console gamers niet overweg kunnen met een computer en daarom alles plug en play willen.
En vaak denken ze dat een PC duurder is dan een Console terwijl dat lang niet meer zo is

En dit soort dingen gewoon accepteren dat gewoon belachelijk is.
Als je dit bij PC gamers flikt dan raak je klanten kwijt.
Destiny was al een verschrikkelijke spel

[Reactie gewijzigd door 477666 op 25 juni 2016 17:59]

Ik heb geld zat voor een top of the line game pc, maar heb daar de behoefte niet voor. Is dat nou echt zo moeilijk om te begrijpen...

Consoles zijn lekker casual op de bank. Werken altijd, en geven je een gevoel van casual gamen.
Er zijn zat mensen die hetzelfde erover denken als ik
Ik denk dat het voor alle PC gamers goed te begrijpen is dat lekker onderuit op de bank een game spelen met vrienden aantrekkelijk is. Waar wij vooral voor pleiten is dat de console gamers bewust zijn van de misschien aantrekkelijkere alternativen. Niemand gaat je er van houden om op de Xbox / PS4 of WiiU rustig ontspannen te gamen.

Wel zijn PC gamers vaak vel enthousiast om te laten weten dat het ook anders kan. Tegenwoordig is gaming hardware vergelijkbaar met consoles (en vaak zelfs iets krachtiger) rond dezelfde prijs. Is er een couch gaming interface op steam beschikbaar (Big Picture mode) en kun je eenvoudig het beeld doorsturen via bijvoorbeeld een Steam Link naar de TV zodat zelfs het pc in de woonkamer plaatsen argument verdwijnt.

Nu steeds meer consoles op PC's beginnen te lijken liggen de twee platformen zeer gelijk kwa hardware en installatie kwalen. Beide platformen moeten games tegenwoordig eerst geïnstalleerd worden in plaats van het direct beginnen met spelen. Bij de console is dit zo gemakkelijk als een CD erin en een wizard doorlopen. Waarbij het bij PC zo makkelijk is als de game uit de lijst kiezen en een wizard doorlopen (En 1 extra automatische handeling als je een driver update wenst).

Persoonlijk game ik zo nu en dan ook lekker casual op de bank met mijn laptop aangesloten op de TV en een Steam Controller in mind hand. De graphics staan dan rond het medium niveau en naar mijn ervaring krijg ik dan vergelijkbare graphics (De laptop heeft een NVidia chip voor deze performance) die de console halen, op die manier heb ik zonder extra kosten de console ervaring in huis.
Je snapt ook wel hoop ik dat pc gamers een beetje op linux desktop gebruikers beginnen te lijken.

Overal bij elk topic zetten dat je linux gebruikt en dat het geweldig is en beter is dan wat een ander gebruikt. En dit krijg je volledig ongevraagd in je gezicht geduwd. Dit "pc master race" ding begint een beetje vermoeiend te worden, net als "mijn nexus is geweldig daarom is jouw (insert device/OS) helemaal kut. En net als "ik gebruik al jaren (insert distro) en die kan (insert feature) al jaren met (inset bash command)", bij een topic over iets totaal anders dan linux distro's of features.

Het punt is, geef je mening alleen wanneer daar om gevraagd word. Het lijkt allemaal wel reclame tegenwoordig op tweakers
Misschien ontstaat de weerstand tegen consoles wel, omdat de consoles 'van die lekkere luie mensen' inspireren om meer geld in die 'lekkere luie entertainment' te stoppen en dat inspireert publishers om 'lekker lui met die games om te gaan' en 'lekker lui en snel de support te staken' - of gewoon nooit met een product te komen dat als release 'af is en goed werkt'. De voorbeelden zijn legio. Verder zijn alle argumenten die vóór de console worden aangevoerd pertinent onwaar of gestoeld op een enorm gebrek aan kennis en inzicht in zowel gaming als hoe deze markt nu eenmaal werkt. De console om zijn 'voordelen' verdedigen getuigt gewoon van een ontzettende naiviteit en korte-termijn visie. Ook een PC kan vanaf de bank en zelfs met een Dualshock.

Niet om vervelend te zijn, maar vanaf de PS3 hebben de consoles de gaming-wereld en de kwaliteit binnen gaming aardig naar de kloten geholpen. De indie-scene van nu is er puur en alleen omdat een groot deel van de potentiele markt niet goed bediend werd, en kleine developers nu eindelijk makkelijker die markt kunnen bedienen dankzij internet en goedkope dev tools. Grappig: want die indie-scene moest en zou ook op de consoles betrokken worden, anders was het aanbod wel héél erg karig. Opeens konden indie developers gebruikmaken van speciale programma's om te publishen op de PS4 en X1 en de grootste sleeper hits komen daar vandaan, denk aan Minecraft, dat nu opgekocht is door, jawel, Microsoft.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 26 juni 2016 14:07]

Daar heb je Steam Link voor.
Als je op de bank wil gamen

[Reactie gewijzigd door 477666 op 26 juni 2016 19:28]

Ja of we gaan elkaar gewoon niet zo lopen bashen voor wie wat koopt.

Beide richtingen hebben voor- en nadelen. De ene heeft gratis multiplayer, de ander heeft exclusive AAA-titels, etc etc.

[Reactie gewijzigd door Mic2000 op 25 juni 2016 19:29]

Ik als ex pc gamer vind een muis en toetsenbord echt super kut geworden. Controller is fijner vind ik. Het is ook wel duurder, maar als je pc gamed wil je wel de dikste bak hebben. Dat red je niet met 1000 eu.

Op de pc was ik wel altijd een lonewolf. Sinds ik de ps4 heb, game ik vrijwel nooit meer alleen.
Ach...als je de Xbox One haalt kun je een (steeds groter) aantal games ook gewoon op de pc spelen met het nieuwe Play Anywhere. Daarbij zijn ook veel 360 games backwards compatible.....volgens mij heeft Sony ook wel zoiets, toch..?
Begint nu te komen met oude spellen 'huren'.. Playstation Now heet dat..

Maar backwards compatible niet.. Je kunt geen PS3 discs bijv in je pS4 stoppen :/
Dat is wel zonde. Geen idee of (om on-topic te blijven) dat ook zou werken met de 360 versie van Destiny op de One...zal wel niet. Dus je kunt met Playstation Now games 'huren'..? Dat is beetje vergelijkbaar met Xbox Games for Gold (4 gratis games/mnd op de Xbox One), maar eh..backwards compatible niet...dat sucks!
maar eh..backwards compatible niet...dat sucks!
De PS3 heeft een IBM Cell CPU, de PS4 heeft een X86 CPU van AMD. Veel PS3 games kunnen daarom niet over. Zelfde geld geloof ik ook voor de orginele Xbox
neuh....de 360 heeft ook een IBM Cell PowerPC geloof ik. Voor de 360 games wordt ook eerst een 'emulator' gedownload op de Xbox One...tja....zit soort van Hyper-V in he :)

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 27 juni 2016 01:23]

Dat heeft Sony niet gedaan met de PS4 (met iets als KVM). Bewuste keuze, waarschijnlijk ook omdat de PS3 een bitch was om voor te bouwen en het emuleren waarschijnlijk een slecht speelbare ervaring oplevert
De 360 heeft geen CELL cpu, maar gewoon een power CPU van IBM, in de CELL zit wel een power core maar dit icm een aantal coprocessoren. Omdat de CELL zo radicaal anders is opgebouwd dan een gewone CPU zou het emuleren heel erg zwaar worden.
De originele Xbox heeft ook een X86 CPU ;) denk alleen niet dat die games ooit ondersteund gaan worden.

[Reactie gewijzigd door Myliobatis op 27 juni 2016 09:49]

PS Now is helemaal niet te vergelijken met Games for Gold.
Games for Gold is vergelijkbaar met de Instant Game Collection bij Playstation Plus. Je krijgt elke maand een aantal games die lokaal op je HDD geïnstalleerd worden en die je ook kan spelen zolang je een actief abonnement hebt.
PS Now is een streaming dienst waarbij de games aan server zijde gerund worden en je lokaal dus helemaal niets moet gaan downloaden of installeren als je eens een ander game wil uitproberen. Beetje gelijk Netflix maar dan voor PS3 Games.
Je kon Destiny een tijd lang gratis op de Xbox One downloaden als je hem ook digitaal op de 360 had, maar die actie is al bijna 1,5 jaar voorbij.
Je betaald in iedergeval op de ps3 geen geld om online te spelen althas niet toen ik een ps3 had. Op de Xbox 360 echter wel ja O-)
Zowel de Xbox One en PS4 vereisen nu een abbonement voor multiplayer games.
Destiny is gewoon een hele tijd ondersteund op de ps3 en xbox 360. Ik denk dan ook dat geen kip meer destiny speeld op de ps3 en xbox360. Enigste nadeel is alleen voor deze mensen dat ze de game opnieuw moeten kopen als ze verder willen spelen. Maar die mensen wisten ook wel donders goed dat ze beter in 1x voor de ps4/xbox one versie moesten gaan.
Afgezet? Na 10 jaar is het misschien eens tijd voor een nieuwe investering?
Zo lang lol hebben voor 300 euro, is toch wel het geld waard.
niet iedereen is gelukkig dom genoeg om spellen te kopen voor een console die al 11 jaar stof ligt te happen. ik koop toch ook geen poly ringtones meer voor mn oude nokia?
Wat een gezeur. Je koopt toch ook een nieuwe fiets of auto eens in de zoveel tijd. Als ik kijk naar mijn PS3 en MW2&3. Die spelen zijn mijn gebrek maar ik heb er duizenden uren mee gespeeld. Er is geen café, bioscoop, concert of andere activiteit die zijn zo'n goede prijs-prestatie verhouding kent. €500 euro voor drie jaar spel plezier ... richting de €0.25 per uur. Een concert kost snel €30-50 per uur (ga ik ook heen hoor :) :) )

Nu de PS4, battlefield en een paar andere games ... nu al weer veel plezier aan gehad (en frustraties). €60-100 voor een game waar je honderden uren mee speelt. Een avondje uit is duurder. Hypocriet dat je verwacht dat een game nog langer mee moet gaan, er moet ook geld verdiend worden om nieuwe games te maken.

PS. Ondanks dat dit een onderbouwde post is verwacht ik weer een -1 omdat ik 'gratis' en 'oneindig' niet toejuich.

[Reactie gewijzigd door hamsteg op 26 juni 2016 20:58]

Tja, dit zit er met meerdere games dik aan te komen, jammer maar begrijpelijk. Ik zou dan wel graag zien dat de prijzen voor deze betreffende games (dus die weinig tot geen ondersteuning meer krijgen) wel in nieuw prijs zakken. Voor sommige games betaal je namelijk nog steeds de volle mep :/
als het product te duur is, moet je het gewoon niet kopen. ik snap zelf uberhaupt niet dat mensen de nieuwste games kopen voor hun oude console, deze nieuwe games draaien vaak helemaal niet goed of zien er gewoon bagger uit. waarom kunnen ze niet gewoon games spelen uit de grote collectie games die al langer voor de oude consoles uit zijn.
Aan de andere kant, als mensen de games kunnen betalen kunnen ze net go goed even doorsparen voor een nieuwere console. De XB360 en PS3 zijn dik 10 jaar oud. Er is geen enkele generatie consoles geweest die zo lang ondersteund is gebleven.
Er is nogal een verschil tussen 50 euro voor een spel, of 400 euro voor een console, waarbij je dan ook nog dat spel moet kopen.
In augustus komt een lading Xbox Ones op marktplaats van de mensen die die S gaan kopen. Dus dan is de spaartijd in ieder geval minimaal gehalveerd.
Moa wel wat goedkoper. Is de xbox one nu niet voor 200 en nog wat te koop? 400 euro heb ik ze al een tijd niet meer voor gezien.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 juni 2016 12:42]

Rond de 270 euro zijn ze nu, komt dan nog een spel bij, zit je op 320 euro. Dat is niet even doorsparen, maar voor de meeste kinderen een jaar langer sparen...
Jammer voor ze. In het echte leven moet je ook sparen.
dat klopt, maar het is niet even doorsparen, maar flink sparen. En dat is prima, begrijp me niet verkeerd.
Ik denk alleen dat ze zich al gelukkig mogen prijzen dat deze consoles nog spellen krijgen. Ik ben opgegroeid in de tijd dat je console na 5 jaar niets meer kreeg, dat was een stuk zuurder want de consoles waren toen niet zozeer goedkoper.
Dan spelen ze het toch gewoon op de ps3 en xbox 360?
Ze brengen het spel gewoon uit voor de 10+ jaar oude console. Als er kinderen zijn die gaan klagen of huilen om bepaalde content die ze niet erin kunnen zetten zouden de ouders ook even met ze kunnen praten en zeggen: als je groot bent....

Ik wilde toen ik 10 was ook een ferrari, kreeg een rc auto. Jeroen als je groot bent...

Zo werkt het leven toch.. ze kunnen echt geen rekening houden met niet werkende kinderen.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 25 juni 2016 13:30]

gelukkig kan je destiny voor 20 euro al krijgen. Ik vind consoles een goeie investering, bij launch hadden ze een prijs van 400 euro wat een goeie investering is voor 6 jaar. De meeste mensen halen het geld er met hun ogen dicht er uit.
zeker een goede investering, ik speel nog vaak op oude consoles die al 20+ jaar oud zijn. Ging alles in het leven maar zo lang mee als een console... ok, in de playstation 1 heb ik een keer een andere cd speler ingebouwd, maar dat waren ook niet de kosten.
Vind het ook soms jammer dat ik m'n oude consoles heb verkocht. Aangezien ik m'n console altijd in de woonkamer heb staan staat er dus altijd maar 1tje en zou de rest ergens in een doos liggen. De overstap fase van de console is altijd lastig, omdat je je oude console en games weg doet of je gamed er minder op. Maar als de goeie games erop uit komen en de prijs van de console daalt heb je toch altijd wel een goeie deal.
270 inclusief twee controllers en volgens mij ook nog een spel. iig met twee controllers. O.a. bij mediamarkt.
Niet vergelijkbaar dat mensen nog met 1 spel online konden spelen is nou niet bijzonder en dat spel final fantasy kreeg ook allang geen updates meer voor de ps2. Het echte online gaming kwam pas op de ps3/x360 tijdperk voor consoles
Mwa Pro Evolution Soccer 2014 voor de playstation 2 drukte daar weer 4 jaar bij op.
Wil niet lullig doen maar dit toch best wel redelijk oud nieuws of niet ? Dit was al reeds 8,9 Juni bekend :

- http://www.polygon.com/20...se-date-leak-ps4-xbox-one
- http://www.polygon.com/20...e-of-iron-no-ps3-xbox-360

Blijkbaar vinden ze het financieel niet meer aantrekkelijk om de 360 en ps3 verder te ondersteunen.
Ik vind dit toch wel een slap in de face voor alle mensen die nog op de vorige console's aan het spelen zijn.
Het is niet zo dat destiny 2 wordt aangekondigd. Ze onderbreken plotseling de flow van het spel. Vind ik wel heel kwalijk eerlijk gezegd..
Misschien is het om dat ik op een PS4 zit dat het voor mij binnen de verwachtingen lag, maar het leek me toch van het begin duidelijk dat de vorige generatie consoles niet heel de weg ondersteund zouden worden. Destiny leek me eerder zo'n spel dat de transitie naar de nieuwe generatie consoles net moest versnellen.

Je werd al van het begin richting PS4 of X1 geduwd dus lag wel in de lijn van de verwachtingen dat het spel snel ondersteuning zou verliezen voor de oude consoles.
Het is eerder een probleem dat het de ontwikkeling van de ps4 en xbox one versies tegenhoud. De reden dat er bijvoorbeeld maar beperkt ruimte in de vault is is mede vanwege het te weinig werkgeheugen van de oudere consoles. Tevens kunnen de missies niet te uitgebreid on toch nog op de ps3 bijvoorbeeld te kunnen draaien.
Het was al eerder bekend dat de oude generatie de ontwikkeling op de nieuwe generatie tegen hield, dus voor de Destiny spelers zou dit geen verrassing moeten zijn als ze een beetje het nieuws rondom iedere update gevolgd hebben.
Hm, de Bungie-post deed het lijken alsof dat het hoofdnieuws was, maar integendeel dus. Van Rise of Iron is de bijzaak gemaakt en van de (content)updates de hoofdzaak. Thanks!
In mijn opzicht niet meer dan redelijk. Om vooruitgang te boeken moet je toch soms wat achter laten. Tegen de tijd dat Rise of Iron uitkomt is de PS4 en Xbox One alweer 3 jaar oud. Ik snap dat niet iedereen het budget heeft om te upgraden, maar het moet ook geen excuus zijn om altijd maar de "legacy" concoles te blijven ondersteunen waardoor je misschien in de problemen komt voor ontwikkeling op de huidige consoles.

Voorbeeld was de vault space, dit wouden veel spelers uitgebreid zien maar dat was technisch nog niet zo makkelijk, dit kwam voornamelijk met het beperkte geheugen dat een PS3 en Xbox 360 hadden.

Echter de PS4 Neo (hoogstwaarschijnlijk ook een 2016 release) en Xbox One S (Augustus 2016) staan op de kalender om uitgebracht te gaan worden. Als ik dan toch een console zou kopen om te upgraden zou ik wachten tot 1 van deze 2 uit is.
[...]
Ik snap het probleem niet. Gewoon lower-res textures en models pakken voor de 360 en PS3, en je bent klaar. Klinkt mij meer als "Wij zijn lui en je koopt maar een nieuwe console als je verder wilt spelen"

[...]
Kom op zeg. Hoe moeilijk kan het zijn om een grid met icoontjes te voorzien van paginering? Een extra variabele om de page index/offset in op te slaan is het enige wat nodig is, naast het inladen van de geselecteerde page, iets wat sowieso al gebeurde voor de ongepagineerde variant.
Zo simpel ligt het niet. Je zit met veel aanpassingen. Daargelaten dat je voor elke asset een lowpoly en lowres texture moet maken (echt alles, wapens, enemies, wereld, shaders)
Moet je ook gaan rekening houden met de werelden. Hoe zien deze er uit, want je kan niet teveel in je geheugen laden, dus je zal ergens consessies moeten doen. Ook zal je dus een apart team moeten hebben die versie werkt. Dit kost allemaal extra geld en kan niet besteed worden aan een eventuele Destiny 2 of andere DLC.

Bungie heeft misschien als idee om grotere werelden te gaan creëren en werdt hierdoor gelimiteerd door de legacy hardware. En je zal toch ooit eens de knoop moeten doorhakken. Ik vind 3 jaar na het uikomen van nieuwe console niet meer dan redelijk. We kunnen toch niet verwachten dat ze tot in den treure de oude hardware blijven ondersteunen.

Dit gaat wel even verder dan wij zijn "lui"
[...]
Je weet toch wel dat de Xbox One S geen performance winst, maar alleen 4K HDR en 4K Blu-Ray support toevoegt? Pas in 2017 komt de 'Scorpio', of welke naam de nieuwe Xbox One ook mag krijgen.
En ja ik ben zeker op de hoogte dat de S geen performance winst heeft, maar als ik van plan was om een Xbox One te gaan kopen zou ik de Xbox One S gaan halen, ivm dat deze kleiner is, geen powerbrick meer, verbeterde controller. Daar doelde ik meer op.

[Reactie gewijzigd door Senaxx op 25 juni 2016 17:59]

[...]
Ik snap het probleem niet. Gewoon lower-res textures en models pakken voor de 360 en PS3, en je bent klaar. Klinkt mij meer als "Wij zijn lui en je koopt maar een nieuwe console als je verder wilt spelen"
Zo werkt het niet altijd hè.. overigens zijn de 360 en PS3 versies al redelijk downscaled.
Bungie heeft in varia interviews al toegelicht dat men nu op het punt staat dat men niet meer 'nieuwe' features kon toevoegen aan de game zonder ook voor de oude consoles zaken te verwijderen; de boel loopt gewoon uit zijn memory footprint. Men heeft gekozen om de oude versies dus te laten 'as is', en voor de current-gen consoles door te ontwikkelen. Van wat we van Rise of Iron hebben kunnen zien lijkt het er iig op dat de levels een stuk groter en ruimer zijn, en het zal me niet verbazen als er nog veel meer nieuwe dingen geintroduceerd gaan worden.
[...]
Kom op zeg. Hoe moeilijk kan het zijn om een grid met icoontjes te voorzien van paginering? Een extra variabele om de page index/offset in op te slaan is het enige wat nodig is, naast het inladen van de geselecteerde page, iets wat sowieso al gebeurde voor de ongepagineerde variant.
Zoiets is het uiteindelijk ook geworden :) Maar het ligt complexer dan dat. Momenteel delen de games per platform (xbox / playstatin) dezelfde unified backend; dus men heeft sinds dag 1 rekening moeten houden met de beperkte capaciteiten van de 360/PS3 (hallo 256mb ram!), en daarmee hebben ze zichzelf in de vingers gesneden toen al snel bleek dat vault /& inventory space een issue ging worden. Een deel van de uitdaging was server-side bij Bungie, het andere deel was een nette oplossing bedenken die om kon gaan met de geheugenbeperkingen van de Ps3/X360. Bij House of Wolves had men initieel de vault space en inventory al iets opgeschroefd, en bij Taken King heeft men de boel goed op de schop genomen met als resultaat het systeem wat er nu is (pagination en collections).
Ik verwacht dat met Rise of Iron ook de opmaat gemaakt zal worden naar deel 2, welke ook niet meer voor de last gen consoles zal verschijnen. Ik vind dat ze het bij Bungie netjes opsplitsen zo. Je kan op de PS3 en X360 gewoon doorspelen als je dat wilt, al verwacht ik dat de playerbase snel af zal gaan nemen. Ik kijk in ieder geval erg uit naar Rise of Iron en ben er klaar voor om weer een stukje dieper in het Destiny universum te duiken.
Ik vind het een redelijk dick move van Bungie (sorry dat ik dat zo zeg maar heb er geen andere woorden voor). Ten tijde van de release maakte ze er groot nieuws van dat ze een 10 jarig plan hadden voor het spel. Daarbij werd dus niet gezegd dat ze van plan waren om meerdere spellen uit te brengen. Het was dan ook zeer aannemelijk dat ze 10 jaar lang DLC's en contentupdates uit zouden brengen voor alle releases.

Persoonlijk keek ik er ook een beetje van op dat het spel voor de oude consoles uit werden gebracht terwijl de nieuwe generatie net vers van de pers was, dus ik krabde wel even aan mijn achterhoofd, hoe zou dat zitten met dat 10 jarig plan dan? Pas 2 maanden na de release werd duidelijk gemaakt wat dat plan nou precies inhoudt (de roadmap is onderhand ook een paar keer aangepast trouwens), ze gaan meerdere spellen uitbrengen, een trilogy is het plan. Nou indrukwekkend hoor, een trilogy, noem het een 10 jarig plan en je hebt lekker veel marketing, fijn!

Nu komen ze aanzetten dat ze de vorige generatie niet meer gaan ondersteunen. Bungie kom op zeg, loop niet zo interessant te doen met je 10 jarig plan, noem het beestje gewoon bij z'n naam en zeg dat je een trilogy uit wil brengen dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is.
Deel 1 van Destiny is waarschijnlijk ook meteen het laatste wat ik heb gekocht. De prijzen staan niet in verhouding met het geleverde 'werk', en dan wordt een deel van de user base ook nog eens een incompleet spel verkocht.

Nee, Bungie heeft voor mij afgedaan.
Ja kijk dat is dus waar ik zelf ook een beetje mee zit. Als je zegt dat je een 10 jarig plan hebt dan zeg je eigenlijk: "Jongens wij zijn Bungie, de Bungie van Halo. We hebben een plan, vertrouw maar op ons. Het komt allemaal goed'.

Dan begint het eerste deel misschien rustig, maar dan denk ik: "Hey voor die prijs krijg ik de komende 10 jaar updates en van alles dus kom maar op, het is Bungie, kan niet stuk". Dan kom je er later pas achter dat ze een trilogy willen uitbrengen dus er wordt van mij eigenlijk verwacht dat ik nog eens 2 spellen erbij koop.

Maar goed, als ik dan zo naar het eerste deel terug kijk met de informatie die ik nu heb, tja dan valt het allemaal wel mee. Dan weet ik nu dat er een trilogy opkomst en het eerste deel valt allemaal wel mee, dus wat moet ik nou verwachten van deel 2 en 3?

En laten we eerlijk zijn, voor de prijs die ik heb betaald voor deel 1 heb ik toch echt verdacht weinig content updates, gratis DLC's e.d. voorbij zien komen.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 25 juni 2016 14:27]

Hoewel Bungie hard van de daken schreeuwde dat het 10 jaar ondersteuning zouden bieden heb ik dat toch met een beetje zout genomen. Dat is namelijk langer ondersteuning bieden dan de vorige generatie consoles courant zijn geweest.

Oftewel, ze zouden het spel langer ondersteunen dan de consoles courant zouden zijn geweest, want die 8 jaar was toen al veel te veel. Daarnaast zou de oude generatie dan 18 jaar oud zijn! Er is dus ook wat naïviteit bij de consument als je meteen aanneemt dat dit ook geldt voor een console van meer dan 7 jaar oud, op dat moment.

De wonderen zijn de wereld niet uit, voor sommige oude consoles worden nog steeds games ontwikkeld. Ik heb mij laten vertellen dat er nog steeds ontwikkelaars zijn die voor de dreamcast games ontwikkelen.

Daarnaast kan er in tien jaar tijd een hoop veranderen, echt een hoop. Kijk eens voor de lol hoe games er tien jaar geleden uitzagen. En aangezien er nu een ontzettend grote userbase aanwezig is op de PS4 en X1, zal het een economisch belang hebben om content niet meer op een oud platform uit te brengen.

Niet dat ik het goed wil praten of dat het niet vervelend is, maar werd er écht verwacht dat Bungie nog even tien jaar lang de 360 en PS3 zouden ondersteunen?
Daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. Inderdaad ik vond het wel raar dat dat werd gezegd, zeker omdat het spel bijna tegelijk met de nieuwe generatie uitkomt. Wat je nu zegt is de omgedraaide wereld, als een bedrijf onzin reclame uitingen doet dan mag ik er als consument van uitgaan dat ze die uitingen ook waar gaan maken, hoe absurd dan ook.

Bijvoorbeeld, als een bedrijf zegt dat als ik hun product koop dat ze 1 miljoen euro overmaken naar mijn rekening dan mag ik ervan uitgaan dat ze dat ook gaan doen. Dan kan jij wel achteraf zeggen dat ik zelf had kunnen weten dat dat niet waar is maar dat doet er niet aan toe.

Als een bedrijf als Bungie met een zeer goede reputatie iets roept dan kan en mag ik ervan uitgaan dat dat ook de complete waarheid is. Dat ze in een trailer de tekst: "10 year plan" of "10 year update" (of zoiets) plakken dan mag ik ervan uitgaan dat ze dan alle spellen die op dat moment uitkomen daarme bedoelen. Dat ze achteraf nuances aan gaan brengen jah, dat is een marketing- en gemakstruukje, daar ga ik niet in mee.
In dat 10-jarig plan, waar ze afgelopen september al op zijn teruggekomen, kan ook zijn opgenomen: "We beginnen de staking van support in 2016 van legacy consoles". Er is alleen wat over een plan verteld, dat je dan aannames doet die in jouw voordeel zijn, is je eigen fout.

Daarnaast hebben ze dan ook niets aangepast, alleen een deel van dat plan uitgevoerd. Ze hebben niet verteld: "We gaan alle platformen tien jaar ondersteunen" maar "We hebben een tienjarig plan". Dat zijn twee wezenlijke verschillen waar je niets aan kan hangen, dan je dat dan wel doet zonder navraag te doen, is je eigen verantwoording.
Uhm, ik denk dat de vorige gen consoles wordt bedoeld?
Bij Black Ops III was het in ieder geval al vóór de release bekend.

Dan kunnen potentiele kopers zelf besluiten of ze er mee kunnen leven of niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee