Bug in iOS 9 maakt openen links in Safari onmogelijk

Een bug in iOS 9 zorgt ervoor dat gebruikers geen links meer kunnen openen met Safari. Het is op dit moment niet volledig duidelijk waar het probleem door veroorzaakt wordt. De klantenservice van Apple zegt dat het bedrijf aan een update werkt. Die moet binnen enkele dagen klaar zijn.

Het probleem is in de afgelopen dagen zich meer en meer voor gaan doen en lijkt voornamelijk aan de orde bij de iPhone 6s en 6s Plus op iOS 9.3, aldus meerdere posts op onder andere GoT. Een zeldzamere reactie hier en daar geeft echter ook aan dat het euvel zich eveneens voordoet op eerdere versies van iOS 9 en bij apparaten als iPads. Terwijl Apple werkt aan een oplossing voor het probleem, stelt het bedrijf voor dat gebruikers JavaScript uitschakelen als tijdelijke oplossing. Dat kan door te navigeren naar 'instellingen', 'Safari' en tot slot 'geavanceerd'. Websites die sterk gebruik maken van JavaScript werken dan uiteraard alsnog niet.

Hoewel niet vaststaat wat de oorzaak van het probleem is, lijkt het wel duidelijk dat gebruikers er niet van af komen als ze er eenmaal mee te maken krijgen. De redactie van 9to5Mac geeft bijvoorbeeld aan dat bij een toestel van hen het probleem begon na installatie van de Booking.com-app. Een deïnstallatie en herstart van het toestel loste het probleem echter niet op. Een gebruiker op het Apple-forum meldt dat zelfs een factory reset het probleem niet verhielp. Het is dus raadzaam voor gebruikers bij wie de bug zich niet voordoet om tijdelijk geen nieuwe apps te installeren. De Booking.com-app is namelijk niet de enige applicatie waardoor het probleem zich begint voor te doen.

Meerdere gebruikers melden dat logfiles van iOS aangeven dat de Shared Web Credentials Daemon voortdurend vastloopt bij het openen van Safari-links op toestellen met het probleem. Shared Web Credentials is een onderdeel van iOS dat zorgt dat gebruikers niet twee keer hoeven in te loggen bij een dienst wanneer ze van diens iOS-app naar de website gaan, bijvoorbeeld. Mogelijk doet de bug zich dus voor wanneer een gebruiker apps geïnstalleerd heeft die hier gebruik van maken.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

28-03-2016 • 10:32

205 Linkedin

Submitter: Streup

Reacties (205)

205
184
113
6
1
18
Wijzig sortering
Wat advies: Niet downgraden en restoren vanuit iCloud.

Ik heb gedowngraded naar 9.2.1 en dacht even een iCloud backup terug te zetten van een week geleden, maar niet dus. Blijft hangen op de restore. Upgraden naar 9.3 gaat niet, want de update is teruggetrokken en IPSW file werkt ook niet.

Onderhand met Apple gebabbeld en na 4 escalatie medewerkers versleten te hebben, geëscaleerd naar technisch ontwikkelteam (of zoiets).

Wellicht ben ik een speciaal geval :)
Apple heeft zojuist een update op 9.3 uitgebracht. Ik heb het geïnstalleerd en alles werkt weer redelijk, maar links in Safari naar een extern tabblad werken nog steeds niet.

[Reactie gewijzigd door dschaap op 28 maart 2016 23:06]

Probeer je web history eens te wissen. Zo heb ik het gisteren op een toestel opgelost.
Deze update heeft te maken met activatie-problemen bij het updaten van bepaalde oudere devices naar iOS9.3

Een update die het probleem met de "universal linking" functionaliteit oplost, komt wellicht later deze week. Een aantal apps/websites die op een niet-voorziene manier van deze functionaliteit gebruik maken (waardoor een iOS daemon crashte) hebben inmiddels aanpassingen doorgevoerd (waaronder booking.com). Daardoor is het in principe mogelijk het probleem weg te krijgen door verwijderen/herinstalleren van de betreffende app(s), al begrijp ik dat er een aantal caches moeten geledigd worden ook om dat effectief te laten werken.
Opgelost met 9.3.1
Heb dit euvel zelf eens gehad.
Probeer eens voor de restore of upgrade via PC de virusscanner uit te zetten.
Bedankt, maar doe het vanaf een Mac voor de reset en restore via iCloud gaat verder buiten de Mac om.
Er is een nieuwe build (vandaag) voor de activation lock uitgekomen
http://gathering.tweakers...message/46322915#46322915
Ik zit nu al op 9.3 sinds een aantal dagen. Mijn 5s geeft nu aan in de update dat ik kan updaten naar 9.3 (1.4gb). Wat is daar nu de bedoeling van?? Persoonlijk ervaar ik geen enkele problemen.
Hetzelfde hier, mijn ipad air 2 geeft geen update aan.
Mijn iPhone 5 (die ik al eerder naar 9.3 had bijgewerkt voordat ze 'm offline haalden) gaf via de OTA update niet aan dat er een nieuwere versie was, maar iTunes zag 'm wel toen ik 'm aansloot. Blijkbaar gaat dat zo bij een nieuwe build van dezelfde versie.
Kijk maar eens bij de informatie over het toestel in de settings, jullie zullen vast wel build 13E233 hebben (de eerdere versie met de bug), de nieuwe is 13E237 en heb ik via iTunes kunnen installeren.

Ik denk niet dat het wat zal uitmaken als je toch al niet geraakt bent door die activatiebug, maar ik vind het wel fijn om de laatste versie te hebben voor de goede orde :P
Zo vreemd is wat je beschrijft niet. Je iOS 9.3 iCloud restore is niet 1-op-1 compatible met 9.2.1...
Wat heb je aan een backup als je restore niet werkt?
Die backup werkt prima als je iOS 9.3 erop hebt. Verder zijn er een hoop gegevens als mail, notities en contacten die uberhaupt gesyncht worden met iCloud.

Maargoed. Bovengenoemde is exact waarom Apple kort na de release van een update stopt met signen van oude firmware. Ipv overhaast te handelen had ook kunnen wachten op een fix. Dit laat Apple heus niet voortduren.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 29 maart 2016 07:56]

Je kunt de laatste backup gemaakt met 9.2.1 wel terugzetten, maar geen backups gemaakt met nieuwere versies.
Daarom koos ik ook een backup van een week ervoor die wel 9.2.1 is. Onderhand heb ik de nieuwste 9.3 versie erop staan en kon ik restoren naar een recente 9.3 versie.
Wordt er helemaal gek van. Alle soorten links werkt niet op mijn iphone 6s.
In safari/note/email/whatsapp/imessage etc etc.

Chrome gedownload, daar werkt het iets meer maar die loopt ook continue vast.

Handeling wat ik heb uitgevoerd, zonder resultaat:
Geschiedenis wisse, javascript uitzetten, surf voorspellen uitzetten, diverse keren soft reset en als laatste cookies verwijderen.
Wat ik bijzonder vind... De link-bug zou in 9.3 zitten. Maar m'n vriendin heeft het dus ook sinds deze week op de 5s die nog op 9.2nogwat zit.

Zij heeft het sinds ik haar een link naar een booking.com heb gestuurd. Net iets té toevallig.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 28 maart 2016 10:42]

De Booking.com app probeerde 2.3MB aan URLs in de 'site associatie' database van je iOS toestel te zetten. Daardoor crasht van alles. Die database is eigenlijk bedoelt om enkele domeinen (zeg 1, 2 of 3) die van jou bedrijf zijn door te sturen naar je App.

Na het deïnstalleren van die app duurt het nog enige tijd voor de site associatie database weer opgeschoond is. Mogelijk lukt het iOS niet binnen afzienbare tijd omdat de database deamon blijft crashen.

apple-app-site-association staat op de site van de maker van de app, bij Booking.com is het bestand inmiddels verbeterd. Zou dus binnenkort zichzelf op moeten lossen bij iedereen.

Edit/Fix: De manier om de crashes op te lossen. Zorg dat de app is geïnstalleerd. Herstart de iDevice. Verwijder de Booking.com app als eerst ding dat je doet.

[Reactie gewijzigd door Henk Poley op 28 maart 2016 13:59]

Helaas werkt dit niet voor mij, ook niet volgend de aangepaste manier met airplane mode
Hmmm misschien ook een ander naampje verzinnen dan database als ie al crashte bij 2.3 MB :?
Hetzelfde doet zich voor als je de HOST-file te groot maakt. (met bijv hostman, http://www.abelhadigital.com/hostsman)

Dan loopt heel windows stroef, en zeker als je email of internet gebruikt.
Ja dat heet dan ook de hosts file en niet de hosts database :P

Moet je hem wel echt opblazen overigens. Mijn ad blockers duwen ook erg veel entries in de hosts file zonder issues, noch op Android, Linux of Windows.
Ik heb gedaan wat je schreef, toch als ik via safari op tweakers ga, kom ik cookie scherm niet eens voorbij.

Ik kan de link aanklikken maar er gebeurd niets. T moet via Chrome....
Bedankt, zojuist gedaan en werkt perfect!
Bij mijn vader begon het een kleine week terug, na een update van de Booking.com-app op zijn ipad..
Herstart de iPad. Verwijder de Booking.com app als eerst ding dat je doet.

Bron: https://twitter.com/rosyn...w=true&cursor=AGCUG5P16Qk
Wat wil je insinueren met "té toevallig"?
Waarschijnlijk dat het aan Booking.com ligt, maar dat is onjuist. Dit komt bij meerdere apps voor die die specifieke connectie leggen.
Zoals ik al in een andere reactie zei: "Het kan zomaar serverside zijn". Zeker aangezien er mensen zijn die het met ios 9.2.x ook constateren. Apple engineers lossen het op en klaar.
Zoals ik de tekst lees ligt het ook niet server side, maar aan een falende daemon in iOS. Anders had iedereen er last van moeten hebben.
Het lijkt mij een interactie tussen een falende daemon in iOS, een server-side update gelinkt aan de roll-out van iOS9.3 (wat verklaart dat het probleem ook andere versies dan 9.3 treft, maar met 9.3 verschenen is) èn een app die de conditie triggert.

[Reactie gewijzigd door quantumleapje op 28 maart 2016 11:35]

Ik heb te weinig inhoudelijke kennis om er meer van te kunnen zeggen dan té toevallig. We sturen elkaar -bij wijze van spreke- dagelijks booking-linkjes en dat ging altijd prima. Sinds het openen van die ene link kan zij geen enkele link meer openen. Net zoals de 9.3 bug van afgelopen week, maar zij zit nog in 9.2 omdat de update niet meer beschikbaar is. Mijn leken-gedachte denkt in de richting dat de link aan de serverkant een effect in Safari devicekant heeft gehad. Maar de link naar 9.3 kan ik niet maken, behalve dat de booking-link vanaf een 9.3 toestel is verstuurd.
Ik denk dat hij bedoelt dat het nogal typisch is dat overal gezegd wordt dat 9.3 er last van heeft. En precies zij het ook krijgt op moment van melden, maar dan met een 9.2 device.
Wat wel een heel toevallige situatie is, tenzij de bug al in 9.2 aanwezig was
Laat hem zelf maar zeggen wat hij denkt, ipv voor hem te denken.

Er is geen complot, er is niets toevalligs. Het kan zomaar serverside bij Apple zijn.
Dat dit plus twee krijgt zeg 8)7

De toevalligheid zit hem in de link van booking.com daar deze app ook wordt beschreven in het artikel. Sinds installatie daarvan zijn de problemen begonnen. Die gaat er bij mij dus ook per direct uit.
Dat de app de conditie die het probleem veroorzaakt triggert, betekent niet dat er een bug in de app zit.
Maakt niet uit. Ik gebruik de app vrijwel nooit en er zijn te veel meldingen waarmee deze app is betrokken. Ik bleek em een paar maanden geleden al verwijdert te hebben uiteindelijk dus er is niets aan de hand.

Dat de app triggert is voor mij reden genoeg om hem te verwijderen. Totdat de bug is verholpen heb ik er dan iig geen last van doordat die app het zou kunnen veroorzaken (ik zeg niet dattie het doet, maar ik zeg wel dat het een reden is voor mij om er voorzichig mee te zijn).
Herstart je iDevice. Verwijder de app als eerst ding dat je doet. Dan is de crash nog niet opgetreden en wordt de crashende data correct opgeruimd.

Bron: https://twitter.com/rosyn...w=true&cursor=AGCUG5P16Qk
Werkte voor mij, thanks voor de info :o
Dat is nogal kort de bocht. Zonder enig bewijs een app als schuldige aanwijzen. Zo werkt het rechtsysteem in Noord Korea ook.
Ik denk dat hij insinueert dat het mogelijk besmettelijk is.
Afgezien van de gigantische impact van deze bug stoort het mij nog het meeste dat er praktisch geen communicatie vanuit Apple is.

Men (waaronder ik) zit op het moment met een nauwelijks functionerend apparaat. Dat er pas over een aantal dagen een eventuele update is, is ronduit schandalig. Zeker vanwege het feit dat deze bug al enkele dagen bekend is.
Enkele dagen? Op het apple disccusion forum al vanaf 30 januari!
https://discussions.apple.../7442924?start=0&tstart=0

Maar op http://www.apple.com/support/iphone/ staat niets (wel over de activatie bug en de error 53). Helemaal met je eens dus.
Het gaat om deze functionaliteit:

https://developer.apple.c...earch/UniversalLinks.html

Het lijkt erop dat het probleem een combinatie zou kunnen zijn van een app die deze functionaliteit niet correct implementeert en een gebrekkige controle/zelfbescherming van het OS.

De post van 30 januari waar je naar verwijst, is wellicht een gelijkaardig probleem, maar het is duidelijk dat er pas algemener problemen zijn opgedoken sinds ongeveer 25 maart, ttz enkele dagen nà de roll-out van iOS9.3. Het lijkt ook niet helemaal aan iOS9.3 gelinkt, vanwege de timing, en omdat er ook klachten zijn op eerdere versies van het OS (zoals 9.2.1), maar dan eveneens optredend enkele dagen nà de iOS 9.3 roll-out.

**edit: meer info inmiddels hier: http://9to5mac.com/2016/0...inks-fix-software-update/.

[Reactie gewijzigd door quantumleapje op 29 maart 2016 13:19]

Voldoende beantwoord, LarBor?
Er zijn niet alleen problemen met Safari. Chrome heeft ook last van deze bug en is tergend traag op sommige sites. Dit alles is pas gekomen na upgrade naar IOS 9.3. Probleem lijkt dus breder als alleen safari en linkjes niet kunnen openen.
Het probleem schijnt zich ook voor te doen bij iOS 9.2.1. [Bron 2].

Ik wacht altijd even met updaten. Dit soort problemen komen wel vaker voor.

[Reactie gewijzigd door klonic op 28 maart 2016 11:25]

Ik kan bevestigen dat hetzelfde euvel zich ook op iOS 9.2.1 voordeed. Linkjes uit Whatsapp en de mail bleven altijd hangen op zo'n 30% en nu met iOS 9.3 heb ik er nog steeds last van.
Ik heb die 9.2.1 en daar heb ik het ook mee. Ik heb ook een tijd gewacht maar de update word volgens mij niet gepatched binnen de update maar met een geheel nieuwe. Ook bij apple ga je van de regen over in de drup. Er is altijd wel ergens een lek een zuivere versie is er gewoon niet. Maar voor Apple geld het zelfde als voor MS de klanten zijn de beta testers.
Het is ook breder. Staat ook in het artikel. Ligt aan een applicatie die kan koppelen met een website, dat is niet direct aan Safari gerelateerd, maar aan de browser engine van Safari die andere applicaties ook gebruiken. Andere applicaties gebruiken onder water immers gewoon safari met een schilletje.
Kan het beamen; ik dacht met het installeren van Firefox het probleem te kunnen omzeilen, maar helaas.. :(
Safari/Chrome/iPad is bij mij sinds de update naar iOS 9 al tergend traag, lijkt ook niet meer opgelost te worden. Ik heb het ondertussen maar opgepakt als een speciale Apple feature.
Als de zoekmachine op bing staat heb ik nergens last van. Op Google en DuckDuckGo werkt het niet.
Chrome gebruikt op ios ook gewoon UIWebView, net als Safari, dus dat is niet zo vreemd.
Anoniem: 740963
@Foxl28 maart 2016 11:21
Dat is niet waar. Safari heeft een eigen (snellere) versie van UIWebView. Kijn naar een willekeurige review van browsers op IOS dan is safari altijd de snelste. Het enigste wat verschillende browsers nog wel eens willen doen is dat ze een soort van cache proxy gebruiken om safari te slim af te zijn.

Update:

Erg jammer dat mensen die bericht als fanboy bericht ervaren. Hier een link die mijn opmerking bevestigt: http://stackoverflow.com/...afari-comparison#11649650

Het is absoluut niet dat ik een voorstander ben van safari omdat Apple zo'n goede code schrijft dan de rest. Het is juist dat ze UIWebView zo langzaam maken dat de rest niks meer kan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 740963 op 28 maart 2016 11:34]

Afaik is dat al een tijdje niet meer zo. Je bron is dan ook uit 2012.

(Los daarvan is het nog altijd wel een probleem dat ze UIWebView moeten gebruiken en geen eigen engine mogen bundelen, maar dat is een andere discussie)
Tegenwoordig heb je WKWebview, welke ook beschikbaar is om in apps te gebruiken. Deze biedt volgens mij alle mogelijkheden die je in Safari hebt.
iOS 8
http://9to5mac.com/2014/0...me-performance-as-safari/

Stackoverflow moet je niet altijd klakkeloos aannemen, er staan wel meer van dat soort dingen die je als ontwikkelaar beter links kan laten liggen.

In eerste instantie kijk je hier:
https://developer.apple.com/

[Reactie gewijzigd door BoringDay op 28 maart 2016 13:43]

"Terwijl Apple werkt aan een oplossing voor het probleem, stelt het bedrijf voor dat gebruikers JavaScript uitschakelen als tijdelijke oplossing."

Echter werken veel websites dan niet meer waaronder Tweakers :|
Tweakers links werken nu al niet bij mij iPhone 6 IOS 9.3
Bii mij werkt klikken op Google resultaten niet meer... Ik gebruik nu bing :X

(Op 5s trouwens, dus die lijkt ook getroffen)

[Reactie gewijzigd door Gersomvg op 28 maart 2016 10:55]

Ik zit op een 6+ 9.3 nog nergens last van. (Gelukkig)
Misschien doordat ik via de pc ge-update heb ipv OTA?
Hoe hebben jullie ge-update naar 9.3?
Het lijkt erop dat de + versies niet getroffen zijn.
Ik zit hier op een 6s met 9.3 (geüpdate via OTA). Alles werkt gewoon, kan op elke link klikken op tweakers, google etc...
Geniet ervan. Bij mij werkt dat niet meer. :'(
Idem nergens last van. Maar maakt me wel een beetje zorgen.
Ik heb een 5 en een 6 (geen plus) die ik via de Mac geupdate heb en ik heb geen problemen iig (afklopt)
Anoniem: 134660
@zeef28 maart 2016 17:26
Helaas. 6S+ en ik heb last van de bug.
OTA, want via iTunes lukte niet..
Het duurde heeeel lang voor de update binnen was op m'n pc, dat moet ik toegeven, maar daarna ging alles wel in een keer goed
Anoniem: 204567
@Squ1zZy28 maart 2016 14:44
Inderdaad.. JavaScript uitschakelen is in 2016 geen optie meer. Het tijdperk waarin het gros van de websites uit statische html content bestaat ligt volgens mij al héél lang achter ons.
Vreemd, Ik had 3 weken geleden ook zo'n geval maar dat was alleen van toepassing bij Google zoekresultaten die niet wilde openen in zowel Safari als Chrome en de Google app.
Toen zat ik op iOS 9.2.1.

Daarna via iTunes ge-update naar de nieuwe iOS 9.2.1 met gefixte 1970 bug maar ook dat had geen verschil.
iPhone herstellen met behoud van instellingen maakte ook geen verschil, en ook na de update naar iOS 9.3 had ik het probleem.

Het enige wat geholpen heeft is de iPhone te wissen via: Instellingen -> Algemeen -> Wis allen inhoud en instellingen, daarna een herstel zonder behoud van gegevens waarbij hij gelijk iOS 9.3 er helemaal opnieuw installeerde en toen was het probleem opgelost zo leek het "dacht ik".
Toen ik een iTunes backup had teruggezet was het weer terug bij af dus heb uiteindelijk mn hele iPhone van 0 af aan opnieuw moeten installeren :(
Opzich geen ramp want had van alles een backup maar je bent er toch weer een volle dag mee bezig.
Ik heb er ook last van, nieuwe iPhone 6S, iOs 9.3. Google links werken niet meer. Links op tweakers.net en n u.nl werken wel normaal. Op reddit.com en wikipedia.org werken ze ook niet. Vreemd fenomeen.
Kan het zijn dat je nooit de oude Tweakers app, of de Nu.nl app geïnstalleerd hebt? Maar wel een reddit app, en Wikipedia Mobile? Dat gaat dan langs `swcd` die crasht.
Nu.nl app wel geïnstalleerd, Tweakers app stond geïnstalleerd op vorige telefoon lang geleden (toen die nog werkte), nu niet meer (tenzij via backup meegekomen? Maar het lijkt me niet dat apps die gedelete zijn nog teruggezet worden). Reddit app is geïnstalleerd. Wikipedia app is niet geïnstalleerd.

(Voor de duidelijkheid, mijn tests waren uiteraard allemaal in Safari, dus buiten de apps om).
Best logisch toch? :p Als je de reserve kopie terug erop gooit zet je eigenlijk ook alle instellingen en gegevens weer terug erop (inclusief de bugs/fouten).

[Reactie gewijzigd door krentebol op 28 maart 2016 11:49]

Ik heb zo'n beetje alle beta's van 9.3 gedraaid en geen enkel probleem ondervonden. iPhone 6 wel te verstaan. Ik verbaas me iedere keer weer hoeveel mensen bugs hebben na een major release. Lijkt wel alsof de upgrade van 9.2.1 naar 9.3 meer fouten veroorzaakt dan via tussentijds naar beta's updaten.
Het lijkt alsof ze bij Apple zelf hun software niet gebruiken. De laatste tijd toch al wel een hoop stomme bugs verschenen waar gigantisch veel mensen last van hebben. Die komen toch uit als je de development releases ook in het dagelijkse leven gebruikt?
Het lijkt niet een probleem enkel op iOS 9.3, maar meer een samenloop van condities in iOS, bepaalde apps, en server-side software die upgedate werd enkele dagen nà de iOS 9.3 rollout.

Dit is bij mijn weten de eerste bug in iOS, in de voorbije jaren, die in een dergelijke mate wijdverspreid en vervelend lijkt te zijn. Heb er overigens voorlopig op geen enkele van mijn 6 iOS devices (4s, 5s, 5c, 6, iPad2 en Air2) op iOS9.3 last van.
Blijkbaar niet, want ik gebruik de developer releases ook dadelijks en kom de bug dus niet tegen om deze überhaupt te rapporteren.
Ligt volgens mij echt wel aan de booking.com app, de 5S van m'n pa heeft dit euvel ook en zit nog op 9.2. Geen idee hoe die app dit zou kunnen veroorzaken tho, zoveel weet ik er niet van.
Nee ligt aan apps die net als booking.com zorgen voor een SSO achtige authentication tussen applicatie en website. Kan getriggert worden door diverse apps.
Wel toevallig: ik heb het hier omschreven probleem ook, maar ik gebruik vooral Chrome, en maar weinig safari. In beide werken ook sommige links(bijv. resultaten van Google) nu niet meer, safari loopt zelfs vast. Wel als je lang drukt en in een nieuw tabblad opent(maar dat werkt niet op elke link). Zou hier dezelfde oorzaak achter zitten?

[Reactie gewijzigd door bartlauwers op 28 maart 2016 11:00]

Ja. Chrome is gewoon Safari met een schil eromheen. Dus gebruikt onder water gewoon Safari.
Hier nergens last van op een iPhone 6s + ios 9.3. Heb daarentegen niet de booking.com app op mijn telefoon, die de bug wellicht triggered als ik dat zo lees in de reacties hierboven.
Kan ook een andere app zijn die zorgt voor automatische login op de bijbehorende website. Booking.com is alleen een voorbeeld die toevallig veel voorbij komt aangezien mensen nu beginnen met vakantie plannen.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee