Twee nieuwe 'all you can read'-diensten voor e-books komen naar Nederland

Twee nieuwe abonnementsdiensten voor het lezen van digitale boeken komen dit jaar naar Nederland. Het Deense Mofibo en het Britse Bookmate richten zich beide op gebruikers die digitale boeken lezen op mobiele apparaten.

Beide diensten maken gebruik van een 'all you can read'-model waarbij een vast maandelijks bedrag wordt betaald en niet per boek afgerekend hoeft te worden, zo meldt het FD. Mofibo is maandag van start gegaan en vraagt een maandelijks bedrag van 12,99 euro; wie deze maand beslist betaalt 9,99 euro per maand. De dienst is niet te gebruiken in combinatie met een e-reader, zo blijkt uit de faq.

Bookmate start in september en rekent 9,99 euro voor toegang tot momenteel 3500 Nederlandse boeken. De dienst heeft een totale catalogus van 600.000 boeken en wereldwijd 2,5 miljoen lezers. Beide diensten maken gebruik van een eigen app, waarin boeken gelezen kunnen worden. Zij concurreren onder andere met diensten als Bliyoo van boekenwinkel Bruna.

Digitaal lezen heeft volgens het FD in Nederland een marktaandeel van 6,5 procent. Er worden wel steeds meer e-books in Nederland verkocht. In Denemarken hebben zich inmiddels, na de nodige scepsis, alle Deense auteurs en uitgevers bij Mofibo aangesloten en is het model overgegaan naar een, volgens de dienst, evenwichtige verdeling van opbrengsten tussen het bedrijf zelf, de uitgever en de auteur.

De betaling naar de uitgever gaat bij Mofibo aan de hand van het gelezen deel van de boeken. Op basis van een gelezen percentage gaat eenzelfde percentage van de afgesproken prijs naar de uitgever. Het is niet bekend hoe de verdere verdeling tussen auteur en uitgever wordt bepaald; de krant laat weten dat de partijen zich daar niet over uitlaten.

Mofibo laat verder weten dat de populariteit van het luisterboek in de afgelopen jaren sterk is gestegen. Zo maakt deze manier van lezen ongeveer 60 procent van de totale afzet van het bedrijf uit.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

14-03-2016 • 15:25

96 Linkedin

Reacties (96)

96
96
82
1
1
0
Wijzig sortering
DIt is dus het probleem aan deze dienst. Het werkt niet op producten (met e-ink scherm). Want die zijn er niet met Android of IOS. Dit zijn vaak gesloten platformen die meestal zelf ook een e-book winkel hebben.

Deze diensten kunnen beter zelf een e-reader gaan verkopen waar toegang tot hun software word gegeven. Anders gaat dit waarschijnlijk geen succes worden!
Eens rond gekeken op een site over eReaders, Android apparaten met e-ink scherm zijn er wel degelijk: pricewatch: Icarus Illumina XL Zwart

Op internet nog wel een review te vinden, maar weet niet of ik daar naartoe mag linken op Tweakers :p

On-topic: €12,99 vind ik toch nog best vrij prijzig. Zo snel lezen de meeste mensen toch niet?
12,99 is in sommige gevallen de prijs van 1 ebook.
Een beetje fanatieke lezer red dat wel in een maand hoor.
Zoals je zelf zegt, beetje fanatieke lezer. Gemiddelde Nederlander leest echt geen 12 boeken per jaar. Een gemiddelde boek kost tussen 10 en 15 euro.

Het is geen simple berekening om te weten dat dit duurder is dan zelf boeken komen.
Blijft een persoonlijke berekening. In mijn kring zal dit voor de meeste mensen juist wel goedkoper zijn. Een boek per maand is weinig voor hen.

Ben alleen benieuwd of hun catalogus aan business boeken groot genoeg is.
Daar zat ik ook aan te denken inderdaad. Als Business boeken bij zitten, dan is het inderdaad een ander verhaal. Dan haal je dat makelijk.

Hetzelfde geld ook voor tijdschrijften. Als voorbeeld, als ik bijvoorbeeld Harverd Business Review er op kan lezen, dan ben ik verkocht.
Ligt aan je use case. Ik ben zelf net door 3 boeken heen, waarvan er eentje opwaarts van 25 euro kost. Dit is vooral vakmateriaal, waar boeken > 50 euro tussen zitten. Hopelijk staat dat soort materiaal er ook tussen.
Mijn vrouw koopt zo'n 70 boeken per jaar voor haar e-reader, meestal alleen geen Nederlandstalige, ze leest liever Engels en Duits.
Het probleem is dat je waarschijnlijk een incompleet aanbod krijgt. Als zelfs Amazon dat niet lukt met Kindle Unlimited (http://ebookfriendly.com/...mited-ebook-subscription/) dan zie ik dat een klein Zweeds bedrijf al helemaal niet doen.
Nouja 2 miljoen abonnees is toch heel wat
Hmm ja dus dan moet je al een fanatieke lezer zijn wil dit wat voor je zijn. De vakantielezers (zoals ik) kunnen dus beter per boek kopen lijkt me
Ik denk dat de prijs zou moeten overeenkomen met wat je aan de bibliotheek betaald
Daar ben ik het wel mee eens. Maar worden bibliotheken niet gesubsidieerd vanuit gemeenschappelijk geld?
Wellicht wel, maar en bibliotheek heeft ook kosten zoals vervangen van versleten boeken. Een e-boek slijt wat minder hard :)
Uiteraard, dit zijn allemaal dingen om mee te nemen bij het runnen van een dergelijk bedrijf. Er zijn ook al een aantal bibliotheken bezig met het uitlenen van Ereaders en digitale boeken alleen valt het aanbod enigzins tegen en natuurlijk DRM...

Extra inkomsten door boetegelden ontbreken weer bij ebooks. Volgens mij worden deze automatisch geblokkeerd na de uitleentermijn.

Zit er met deze all you can read abonnementen nog een leentermijn aan bijvoorbeeld?

[Reactie gewijzigd door Ernie op 15 maart 2016 13:19]

Het scherm is XL, niet de resolutie (slechts 1024*768)
Mijn moeder leest 3 boeken in de week zo ongeveer en binnen mijn familie ken ik wel meer mensen die meerdere boeken per maand lezen. Dus dat kan makkelijk uit.
Probleem is echter dat mijn moeder niet aan een ebook wil ;)
Ik vind het ook prijzig. Vergelijk met Spotify of Netflix-prijzen. Ze hebben vooralsnog 3500 Nederlandse boeken? Dat is ontzettend weinig. Die andere diensten zouden er mee weggelachen worden. Ofwel ze hebben alleen de top van de afgelopen jaren of juist niet. In dat laatste geval is het helemaal triest, maar in beide gevallen zou ik niet geïnteresseerd zijn. Ook de 600.000 is in praktijk aan de krappe kant. Kijk eens wat Amazon allemaal NIET heeft als ebook, dat is verrassend veel.
Anoniem: 463321
@NullZer014 maart 2016 19:56
Oh dus naast mijn gewone ereader moet ik ook nog een Android ereader kopen? Wordt wel een dure bedoening.
kan wel zo zijn dat er android e-readers zijn. maar als je een dergelijke dienst wil lanceren kun je er maar beter voor zorgen dat die dienst ook op bestaande e-readers werkt. ik verwacht niet dat er consumenten zijn die van e-reader zullen veranderen omdat ze van deze diensten gebruik willen maken.
Er zijn wel degelijk e-readers die op Android werken. Ik leerde dat ook pas toen dit artikel me deed googlen moet ik toegeven :p
Juist. Ik heb een ereader omdat ik niet van een scherm wil lezen. Anders koop ik wel een boek. De diensten zouden dat in moeten zien en een deal moeten sluiten met Kobo en Amazon. Of ze moeten met een eigen ereader komen.
Mijn Nook draait echt wel Android.
OK, je moet 'm rooten voordat je er wat mee kan, en intussen is het een erg oude versie, maar dit is ook alleen maar om aan te geven dat jouw opmerking dat er geen e-readers op Android zijn niet klopt.
En dan ook nog de schuld bij de eReaders leggen:
Dit komt door specifieke instellingen van de E-readers/Kindle
Onzin, want je kan gewoon een willekeurige .mobi zonder DRM op de Kindle laden.
Hoe zie jij dat voor je? Een all-you-can-eat dienst die je maandelijks betaalt, maar dan zonder DRM? Dat is de ideale source voor pirates.
Eens dat DRM bij zulk soort zaken een noodzaak is. Maar dat hoeft (uiteraard) geen probleem te zijn, elke e-reader kan DRM aan.
Maar kan elke e-reader ook elke vorm van DRM aan? Dat lijkt me niet.
Op de Kindle na kan denk ik elke e-reader wel Adobe DRM op epub aan. En Amazon krijg je waarschijnlijk toch niet zover om wat anders te ondersteunen of DRM beveiligde mobi bestanden te mogen leveren.
Hoe zie jij dat voor je?
Hoe is dat mijn probleem ?

Ik stel alleen vast dat zij een aanbod hebben waar ik iig niet op zit te wachten, en ik vermoed dat hetzelfde geld voor een heleboel andere mensen. Zeker de mensen die veel lezen.
Ik had het niet over het aanbod, maar op de wijze waarop het afgeleverd wordt. DRM is een must voor dit model, anders krijg je het qua rechten niet rond. Als je het daardoor niet op eReaders kunt lezen, dan vind ik het bij voorbaat al een kansloze business-case. Juist veel-lezers (en dat is de doelgroep) lezen op eReaders en niet op tablets.
Ik vond deze ook wel mooi op de support pagina:
Bijvoorbeeld: Een Mac-computer maakt gebruik van een OSX-besturingssysteem – dit kan helaas geen apps gebruiken, waardoor het niet mogelijk is om met Mofibo vanaf een Mac-computer te lezen.
Waarom heeft een Mac dan een appstore
Ja complete onzin, 'apps' zijn sws niks meer dan een hippe naam voor programma's/applicaties. Dat ze te lui zijn die voor andere platformen te maken, of een website te maken is hun fout, niet die van een platform
Onzin, want je kan gewoon een willekeurige .mobi zonder DRM op de Kindle laden.
Alleen zit er 'gewoon' DRM op hun aanbod.
De betaling naar de uitgever gaat bij Mofibo aan de hand van het gelezen deel van de boeken. Op basis van een gelezen percentage gaat eenzelfde percentage van de afgesproken prijs naar de uitgever.
Dat zal natuurlijk niet gaan met iedere willekeurige eReader.
Bibliotheek.nl leent gewoon e-books uit op e0readers (epub). Kan dus wel.
Is er nou geen enkele (kritische) slimmerik bij zo'n startup die hier over nadenkt? Tablets zijn echt waardeloos om voor langere tijd vanaf te lezen. Een klein zonnetje op je scherm en ga maar wat anders doen.

Jammer, gemiste kans.
Dan verrassend vinden dat 60% van de boeken een luisterboek is :P
Is dat zo? Ik lees inmiddels al een paar jaar met volle tevredenheid vanaf een iPad. En ik ken ook zat anderen die dat doen. Ik zou zelf niet anders meer willen eerlijk gezegd.
Probeer moonreader eens.
Dat weet ik nog zo net niet. Ik ken toch veel mensen die hun pads voor het lezen gebruiken.
Bovendien zou het me niets verbazen als Calibre of een ander programma snel in staat zal blijken betreffend formaat te converteren naar epubs.
Ik ken toch veel mensen die hun pads voor het lezen gebruiken.
Ook mensen die dusdanig veel lezen dat een dienst als deze zinvol is ?

Ik moet er niet aan denken om urenlang in een lamp te staren.
Ja, die ook. Het punt is dat je die pad veelal bij hebt, die kan immers "vanalles". Die ereader neem je mee als je denkt dat je wilt lezen, en dus blijft die dikwijls thuis, en dan niet beschikbaar.
Ik heb al jaren een Sony e-reader en dat werkt uitstekend. Zit altijd in tas, is licht, past in binnenzak van jas etc.. Allemaal dingen die niet opgaan voor een iPad of dergelijk.
Nadat de Sony store aan Kobo was overgedaan ook die app van Kobo geprobeerd op telefoon en tablet. Was waardeloos.
Niet alleen was het niet fijn lezen met dat achterlicht, maar kon ook niet echt in het boek komen omdat ik mij constant ergerde aan scherm reflecties of het gewicht of het achterlicht of het kleien scherm (op telefoon).
Nee, E-readers zijn juist een grote uitkomst, hebben tegenwoordig allemaal WiFi en zouden prima van dit soort diensten gebruik kunnen maken. Met een latere versie dan de mijne kan je direct op de Kobo of Bol.com site boeken kopen en binnenhalen.
I know the feeling. Ik heb ook al jaren zo'n Sony. Samen met een Nexus 7, die prima in de jaszakken passen. Dus mij hoef je niet te overtuigen. Ook ik laat die grote ipad thuis. Maar toch zie ik het dikwijls anders gebeuren.
Oh ik zie het nu. Ik dacht te reageren op je opmerking 'Dus blijft de [E-reader] dikwijls thuis'. waarvan ik dacht, 'die blijft thuis' terwijl hij juist makkelijker mee te nemen is.

Maar spreken voor het koor dus :).
Het punt is dat je die pad veelal bij hebt, die kan immers "vanalles"
Mijn iPads zijn nog nooit m'n huis uit geweest. Zou niet weten waarom ik daar mee zou gaan lopen slepen.
Die ereader neem je mee als je denkt dat je wilt lezen, en dus blijft die dikwijls thuis
Die neem ik makkelijker mee dan de iPad (lichter, kleiner, past in binnenzak van m'n jas).

Maar goed, lezen doe je toch voornamelijk thuis, het is iets waar je tijd voor moet maken.
Vrij apart dat in dit artikel dan staat dat ze zich specifiek op gebruikers van e-readers richten. Ik was al blij, maar met een dooie mus dus.
Ik begon ook al enthousiast te worden ja, maar helaas pindakaas. Zal meteen lid worden als er zo iets komt voor Nederlandse boeken.
Er zijn tegenwoordig tablets met E-ink scherm (bol.com). Het goede van een e-reader en het goede van een tablet OS. Werkt echt 100 miljoen miljard beter dan het verdomde Adobe Digital Editions.

[Reactie gewijzigd door Webgnome op 14 maart 2016 15:54]

Ik wil nog steeds een hybride ipad met lcd en e-ink scherm. Volwaardige tablet EN de mogelijkheid om in de zon te lezen.
Jah inderdaad kansloos, ik had goede hoop toen ik de 1e alinea van het artikel las.

"Het Deense Mofibo richt zich op gebruikers die met een e-reader lezen[,,]" maar helaas helaas :(
Dank, dat was mij ontgaan. Heb een aanpassing doorgevoerd.
Anoniem: 382732
@Jukebox14 maart 2016 17:07
Hoeveel ebooks worden op e-ink en hoeveel worden op tablets/smartphones gelezen? Bij mij is het ongeveer 50/50, maar ik heb geen idee hoe dit verder zit.
eReaders zijn niet hip, iOS en Android apps wel 8)7
Maar bij fanatieke lezers (en dat is de doelgroep) zouden eReaders weleens wel populair kunnen zijn. Hoe meer je leest des te liever een echte eReader.
Inderdaad, enkel hun eigen app. Kansloos bij inceptie.
Wie verteld het de investeerders? :P
Er zijn best wel wat e readers die android als os hebben. Het wordt alleen zo ver weg gestopt dat je hem moet rooten om android aps te kunnen installeren.
http://liliputing.com/201...install-android-apps.html
12,99 klinkt als veel.
Je koopt er niet eens 1 nieuw boek voor, maar wie leest er meerdere boeken per maand?
Een boek is veel minder snel te consumeren dan muziek of een film. Ook is denk ik de "replay value" veel lager
Ik heb een tijd gehad dat ik ongeveer 4 stuks per maand las. Soms 5 afhankelijk van dikte natuurlijk en intresse. Een e reader had ik toen nog niet en als ik nu met de trein ga lees ik ook nog wel eens mindere mate maar toch nog ongeveer 2 per maand.

Als de dienst ook 3ngelstalige boeken levert zie ik het wel zitten. Want nu bestel ik meestal bij bol.com
Dan heb je hie nog steeds niets aan
De dienst is niet te gebruiken in combinatie met een e-reader, zo blijkt uit de faq.
Deze dienst is voor mij dus per direct waardeloos.
Inderdaad, boeken lezen op een apparaat met een 'lichtgevend' scherm is voor mij (en voor zover ik weet vele anderen) niet prettig. E-ink is echt veel prettiger voor de ogen als je lang wil lezen, op een smartphone of tablet lange artikelen lezen vind ik al niet prettig.
12,99 klinkt als veel.
Je koopt er niet eens 1 nieuw boek voor, maar wie leest er meerdere boeken per maand?
Een boek is veel minder snel te consumeren dan muziek of een film. Ook is denk ik de "replay value" veel lager
Dat zijn er meer dan je denkt. Echter de prijzen zijn wel heel erg hoog als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het plus abonnement van de Bibliotheek. Dan mag je grasduinen in 10.000 boeken en dan heb je ook nog eens toegang tot het offline gedeelte van de bibliotheek collectie.
[...]


Dat zijn er meer dan je denkt. Echter de prijzen zijn wel heel erg hoog als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het plus abonnement van de Bibliotheek. Dan mag je grasduinen in 10.000 boeken en dan heb je ook nog eens toegang tot het offline gedeelte van de bibliotheek collectie.
Inderdaad, dat dacht ik ook. De bieb is wel wat gunstiger geprijsd.
Anoniem: 126717
@bonyuri14 maart 2016 15:42
Je koopt er niet eens 1 nieuw boek voor, maar wie leest er meerdere boeken per maand?
Sinds ik bebrild rondloop lees ik veel minder, maar voorheen blies ik door vele boeken per maand. 100 pagina's per uur was normaal voor me, het aankopen van een boek of 8 per maand zeker geen uitzondering.
Dus ja, ik had met deze techniek wellicht heel veel geld kunnen besparen.
Jeetje. Ik doe 10 pagina's per uur. Wat is je geheim? :)
Anoniem: 126717
@QErikNL14 maart 2016 16:35
Lezen vanaf heel klein en heel veel. Wellicht lees ik een boek ook anders dan jij, ik zie min of meer een film afspelen.
Grote letters denk ik :P
Vrouwen zijn meestal de veellezers.
In het algemeen is dit toch een prima ontwikkeling, mits er een voldoende en breed aanbod is. Dat lijkt me met 3500 titels niet het geval te zijn.
maar wie leest er meerdere boeken per maand?
Het zal je verbazen. Ik ken er meerdere in mijn omgeving, al ben ik daar niet een van.
Je koopt er niet eens 1 nieuw boek voor, maar wie leest er meerdere boeken per maand?
Er zijn perioden dat ik er meerdere per dag lees.
12,99 klinkt als veel.
Je koopt er niet eens 1 nieuw boek voor, maar wie leest er meerdere boeken per maand?
Ik lees een (degelijk) boek in drie maanden. Dus ff rekenen.. 38.97 voor een boek vind ik best veel.
Daarbij komt dat ik een boek in de kast kan zetten, uit kan lenen, ruilen of weer doorverkopen.
Mijn vriendin leest meerdere boeken per maand. :)
Ik lees probleemloos meerdere boeken per maand, vaak ook meerdere per week, ligt uiteraard aan de dikte van het boek en hoe snel hij leest.

Helaas behalve dat het al niet werkt op een e-reader, en dus voor mij iets is wat ik niet overweeg, is ook het aanbod weer eens heel erg beperkt. (Wat het probleem altijd is bij die enkele all-you-can-read/e-bibliotheek dienst). Dus juist voor degene die veel lezen en niet eens per jaar iets met de boekenweek kopen, is er onvoldoende aanbod.
Een goed boek lees ik gerust een keer of drie. Niet achter elkaar, maar om de zoveel tijd loop ik naar mijn boekenkast en kies een van favorieten er weer eens bij.

Overigens denk ik dat ik gemiddeld 12,99 per maand al kwijt ben aan boeken. Ligt er vooral aan of ik veel boeken herlees of nieuw aanschaf.
"replay value" bij een boek... Ik zou zulke aanstellerige onnodig Engelse termen meer van toepassing bij vinden als het ging over Hollywood films.
Volgens mij was dat ook precies de vergelijking die ik maakte.
Bedankt voor het opmerken ;)
Anoniem: 126717
14 maart 2016 15:32
Beide diensten maken gebruik van een eigen app, waarin boeken gelezen kunnen worden.
Even gekeken bij Mofibo en helaas, inderdaad eigen apps voor Android en Ios. Maar niet voor je Ereader! Dat is dan wel weer een misser.
Tjah, het moet weer eens via een eigen app, die dan uiteraard weer niet compatible is met een e-reader.
Ik heb het een tijdje geprobeerd, een boek lezen op een tablet, maar dat is toch echt niet prettig hoor.
E-ink leest 100 keer rustiger dan een tablet, is minder vermoeiend (en scheelde mij de nodige hoofdpijn).

Hoe leuk dit dus klinkt, en hoe graag ik ook lees (ja, ik lees meerdere boeken per maand, zowel fictie als studieboeken), ik zal geen abonnee worden van deze diensten, zolang ik de boeken niet probleemloos op mijn e-reader kan plaatsen.
Heb even gekeken bij Mofibo. Dit gaat hem nog niet worden, heeft nog teveel nadelen:

-Het aanbod is erg beperkt. Amper 45 sci-fi/fantasy boeken.
-Te weinig filter opties. Ik zoek binnen engelstalig naar sci-fi en dit is niet te selecteren.
-Prijs is te laag denk ik (Nadeel voor de auteurs). Een losse e-book kost al gauw 8 euro. Dus grote auteurs zullen dit links laten liggen.

Ik koop via Kobo daar ben ik tevreden mee. Gewoon een epub, waarvan ik natuurlijk de drm verwijder.
daarenboven. De drie engelstalige sf boeken die ik zocht hebben ze niet.
Ik vind de prijs juist erg hoog.
Bij Spotify heb je voor 9,95 toegang tot zo'n beetje alle muziek.
Een CD kost ook al snel het dubbele en toch doen de meeste bands/artiesten er wel aan mee.

Als je kijkt naar het aanbod (zoals je zelf al schrijft) dan is het nog niet veel. De prijs is in mijn ogen dan ook veel te hoog.
Yep, hier zo'n veellezer ;) , weekje treinen van Den Haag naar Utrecht voor je werk en een boek van circa 900 blz is uit :*) . En alleen in de trein lezen, uiteraard, thuis wachten kinderen huishouden enz. ;) .
Er is ook een Nederlandse partij met zo'n dienst bezig. Alleen dan voor studieboeken. Erg interessant voor toekomstige studenten. www.getbuku.com
9,99, klinkt niet veel, maar, ik denk dat de tijd komt dat men moet oppassen niet teveel af te gaan sluiten, 10 euro Netflix, 10 euro Spotify, 10 euro dit, 10 euro dat (MTV, HBO, CC, Videoland etc.), op een gegeven moment ben je makkelijk 80 - 100 euro per maand kwijt terwijl het onmogelijk wordt om overal goed van te genieten door de hoeveelheid.
Ik denk dat een bedrijf dat al dit kan bieden voor een goed bedrag de toekomst heeft.
Tja... ik ben bang dat het niet gaat werken. Er wordt voor je gekozen: iOS of Android. En de rest doet niet mee. Ik heb destijds Blyoo (ofzo) getest. Op zich werkte dat wel ok op m'n iPad. Maar het probleem is vaak dat uitgevers (of de app ontwikkelaars ervan) geen benul hebben hoe ze apps moeten maken. Dus omdat het gratis (testen) was, liet ik het al veel links liggen. Tijdschrift.nl is nog zo'n voorbeeld waar ik mijn abonnement (op papier) aan heb gekoppeld zodat ik ook de digitale versie kan lezen. En dat doe ik dus eigenlijk nooit... omdat de app zo kut is.
Illegaal download ik nog wel eens een .pdf' je. In iBooks. Alles ook fijn in sync op al m'n apparaten. Maar dat kan natuurlijk niet bij dit soort abonnementen.

[Reactie gewijzigd door iAR op 14 maart 2016 16:55]

Ik ben nieuwsgierig naar de impact hiervan op lange termijn:

De betaling naar de uitgever gaat bij Mofibo aan de hand van het gelezen deel van de boeken. Op basis van een gelezen percentage gaat eenzelfde percentage van de afgesproken prijs naar de uitgever.

Dit lijkt me vooral schrijvers aan te moedigen om een makkelijke schrijfstijl te gebruiken en minder te schrijven zodat de kans groter is dan mensen meer lezen.

Hoorde ik net Umberto Eco zich omdraaien in zijn graf? :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee