MSI laat all-in-one Gaming 27XT met plek voor externe gpu zien

MSI heeft een nieuwe all-in-one-pc aangekondigd, de Gaming 27XT. De all-in-one is voorzien van een extra ruimte op de achterkant, waarmee plaats wordt geboden aan een additionele, externe videokaart. Verder heeft het bedrijf een nieuwe pc en laptop tentoongesteld.

MSI gaf tijdens de CES 2016 verder geen details of specificaties van de Gaming 27XT. Het is dus afwachten wat voor processor, werkgeheugen en videokaart er in het apparaat zitten. Ook over de prijs en releasedatum is nog niets bekend. Het geheel zal zich moeten meten met onder andere Origins all-in-one Omni. Die bevat een Intel Core i7 5960X-processor, een Nvidia Titan X-videokaart en 32GB-werkgeheugen.

Ook heeft MSI een nieuwe versie van de GT72 Dominator-laptop aangekondigd. De nieuwe versie heet GT72S Tobii, en is voorzien van Tobii's eye-tracking software en hardware. Hierdoor wordt het mogelijk om de pc met oogbewegingen te besturen. De laptop wordt uitgerust met een versie van Tom Clancy's The Division die compatibel is met de oogbesturing. Verder bevat de GT72S Tobii een Intel Core i7-6820HK, een Nvidia GeForce GTX 980M, 8GB gddr5 en 32GB ddr4. Hij beschikt over een 256GB-ssd, een harde schijf van 1TB en verschillende poorten, waaronder usb-c. De laptop is vanaf later deze maand verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor een vooralsnog onbekende prijs. Wanneer de GT72S Tobii in Europa uitkomt en voor welke prijs heeft MSI niet onthuld.

MSI heeft ook de Vortex Gaming Tower getoond. Een kleine pc met twee Nvidia GeForce GTX 980-videokaarten met een onbekende Intel Core i7-processor. De hoeveelheid werkgeheugen is evenmin aangegeven. Het geheel beschikt over een 360 graden Silent Storm-koelsysteem, waarmee lucht van beneden naar binnen wordt gezogen en boven weer wordt uitgestoten. Ook voor de Vortex heeft MSI geen datum en prijs bekendgemaakt.

Door Jeroen de Vries

Stagiair

06-01-2016 • 16:14

58 Linkedin

Reacties (58)

Wijzig sortering
360 graden Silent Storm-koelsysteem, waarmee lucht van boven naar binnen wordt gezogen en beneden weer wordt uitgestoten

Waarom tegen de normale flow van dingen gaan? Warme lucht stijgt dus waarom willen ze die nu naar beneden gaan duwen en zo uit de toren forceren?
In dit filmpje lijkt het gewoon van onder aangezogen wordt door een grote fan bovenin.

https://www.youtube.com/watch?v=-4RsjFec-qU
In dat filmpje wordt op 0:38 getoond dat de Vortex een Skylake Core i7-6700K bevat.

Dat is dus iets anders dan wat Jeroen in het artikel zegt: "MSI heeft ook de Vortex Gaming Tower getoond. Een kleine pc met twee Nvidia GeForce GTX 980-videokaarten met een onbekende Intel Core i7-processor."
Het filmpje is van MSI zelf. Ik mag toch aannemen, dat ze weten wat voor processor ze in de tower proppen? Misschien, héél misschien heeft Jeroen zijn huiswerk niet goed gedaan? :P .

[Reactie gewijzigd door cool1971 op 7 januari 2016 16:46]

Vermoedelijk omdat de heatsinck onderaan staat omdat ze niet zoals Apple elk onderdeel specifiek voor deze pc kunnen ontwikkelen zullen de ingenieurs dit compromis hebben moeten sluiten. Daar doe je dus aan gedwongen luchtkoeling en trek je lucht uit een grotere opening bovenaan.

Als je de horizontale heatsink bovenaan zet ben je al verplicht om een extra fan te plaatsen want uw uitlaatvolume is kleiner omdat deze kant op de grond staat. De airflow naar buiten moet steeds groter zijn dan de intake. Dus uw machine opdraaien heeft geen zin, je werkt de dan tegen de stroom.
Misschien willen ze vermijden dat er stof wordt opgezogen?
om die reden is mijn pc van de grond naar op mijn bureau gegaan... scheelt een berg stof
Hoe moet dat stof tegenhouden? Er zit genoeg stof in de lucht boven de kast zodat dat alsnog opgezogen zal worden..
makkelijk op te lossen met mesh of zo iets lijkt me...
Precies wat ik dacht.. En de warme lucht die aan de onderkant naar buiten wordt geblazen stijgt omhoog en wordt daar vervolgens weer naar binnen gezogen... Vreemde keuze inderdaad...
Alles heeft voor- en nadelen. Voordeel van naar beneden uitblazen is dat de opgewarmde lucht zich over de vloer uitspreid waardoor je minder snel met koude voeten komt te zitten. Bovendien heb je zo geen last van tapijt... Nadeel is inderdaad dat je een tikkie harder moet blazen om de lucht in beweging te houden, maar dat zal niet veel uitmaken
Inderdaad enigszins vreemd. Ik struikelde daar ook al over en moest het 3x lezen.

Wellicht een fout in de artikel, kan geen één logische reden bedenken waarom een fabrikant dat zou doen. Het is alsof je besluit om tegen de stroming van een rivier in te gaan zwemmen i.p.v. mee met de stroming.
Ik vermoed dat de ontwerpers dat wel konden bedenken, dat is namelijk een logische gevolg van.
Het is niet alsof de natuurlijke luchtstroom nu zo bijster veel is, stof opzuigen daarentegen...
Warme lucht stijgt dermate langzaam op dat het niet tot nauwelijks invloed heeft op een behuizing met een actieve fan. Daarnaast is het fijner qua stofvorming in je kast.

[Reactie gewijzigd door Kura op 6 januari 2016 23:01]

Cool1971 heeft een link naar een filmpje gepost waar te zien is dat de airflow wel degelijk "juist" is: van beneden naar boven. Waarom iets tegenwerken als je de natuurlijke beweging kan gebruiken, dat moet MSI ook gedacht hebben.
Hardwarematig mooi spul, maar moet het nou echt een plastic ledcircus worden? Ik zou wel eens "gaming" gear willen zien die er een stuk subliemer uitziet zonder al dat glossy plastic.
Dat bestaat al en heet 'workstation'...
Workstations hebben vaak Quadro of firepro kaarten welke niet echt optimaal zijn voor gaming.
Dan stel je er zelf één samen.

Workstation kan doorgaans prima door als gaming setup.
Echter minus de bling bling.
Een beetje workstation met een deftige Xeon met een reguliere consumenten videokaart. Klaar gaming pc!
Ik zou het dan geen workstation meer noemen, maar een custom made.

Natuurlijk kan een workstation prima door als gaming systeem met wat tweaks, maar qua overclockbaarheid heb je gewoon minder opties en zijn de systemen een heel stuk duurder voor de consument omdat er allerlei zooi bij komt kijken dat voor een gaming pceetje minder interessant is(VT-D/X, extra C-states).

In de prakijkt is het dan ook nog zo dat je garantie verliest op een volledige workstation bij de geringste tweak, of dat er maar een heel miniem lijstje van hardware ondersteund wordt want multisocket "server grade" moederbord en ga zo maar door.

Is het een optie om een workstation te gebruiken, ja! Is het een excuus om maar geen aesthetisch mooie consumenten gaming systeem te bouwen? Nee.
Ehm, welke vendor?

Wij hebben een stel HP workstations, waarvan één een reguliere concumenten videokaart heeft.
Gewoon garantie ook al niet een HP qualified replacement.
Zolang je de pc en/of behuizing niet fysiek beschadigd bij installatie doen ze daar niet moeilijk over.
Enkel als we het presteerde om de voeding te slopen (wattage) zou garantie vervallen

Dit kregen we te horen na contact met HP nl

[Reactie gewijzigd door osmosis op 6 januari 2016 17:38]

De HP workstations zijn bakken van 1000+ euro, en daar moet je dan zelf nog een losse videokaart bij gaan kopen.

Lijkt me dat er voor dat geld wel betere oplossingen te bedenken zijn om een gaming rig te bouwen.
Precies.....ik heb een dell Precision gehaald, xeon erop, 16GB ram, ssd erop en nette R9 290x......doet het lekker hoor en is nette strakke kast zonder veel poespas.
Gelukkig kun je LEDS meestal wel uitzetten, maar helaas het plastic niet :P Wat afschuwelijk, zoals comitatus al zei....
Interessant om te zien, en dan vooral de Vortex gaming tower. Ik ga er van uit dat de opstelling hetzelfde is als de Mac Pro, echter blaast de lucht blijkbaar de andere kant op. De Mac blaast naar boven toe http://www.designbolts.co...New-Apple-mac-pro-Fan.jpg.
Ik ben erg benieuwd naar de motivatie achter deze keuze.
omdat het zo lastig stofzuigen is onder je pc :-P
Mogelijk om stofvorming tegen te gaan oid... Ik snap het ook niet geheel, thermodynamisch gezien zou het van laag naar hoog moeten stromen zonder fan (warme lucht) ...
Misschien een stomme bedenking over de Vortex maar gezien warmte stijgt lijkt het me toch nuttiger om onderaan koude lucht binnen te trekken en de warmte naar boven af te leiden? Wat zie ik over het hoofd? :/
Ik gok dat het om stof te doen is. Als zo'n ding op de grond staat en je zuigt daar lucht op zuig je ook rommel mee dat op de grond staat. Door het andersom te doen zuig je schonere lucht in. Kost inderdaad marginaal meer kracht, maar ik denk dat at wel te verwaarlozen valt.

Denk dat je eerder kracht verliest door stof in je fans/koelblok dan de krachten der natuur trotseren op deze manier.
Apple heeft misschien een patent op "een computer in een toren waarbij onderaan lucht wordt aangezogen voor de koeling"? :9
"Trashcan 2.0" na het voorbeeld van de Mac Pro ;).

Het lijkt mij dat CES dit jaart draait om high-end en unieke keuzes.
Het kan zijn dat High-end door de komst van de verschillende VR-brillen en het aankomende NVidia 'VR-Ready' certificaat wordt geboost idd. Veel fabrikanten verwachten mogelijk veel van de Oculus en de concurrerende producten en willen derhalve wat meer doen aan High-end.

That said; gaminglaptops met een externe GPU en die Vortex spreken mij niet aan. Maar ik ben dan ook geen Pro-gamer. Ik ben tevreden met een bak die zijn werk doet en de nieuwste spellen kan draaien....maar dat hoeft niet perse in de hoogste kwaliteit.
Naast VR ook 4K neem ik aan. Zowel de aangekondigde laptops met externe GPU als deze AIO zien er toch echt uit als krampachtige pogingen bij gebrek aan de nodige GPU power die ze wel in de form factor kunnen houden.

Het lijkt er voor mij ook op te wijzen dat de fabrikanten er niet echt in geloven dat de eerstvolgende generatie GPU's van de grote 3 (als ik intel eventjes meeneem) ook maar in de buurt komen. Anders design je toch niet zo'n gedrochten (en accepteer je dat het nu een half jaar niets wordt)?
"Trashcan 2.0" na het voorbeeld van de Mac Pro ;).
Beetje wel he, hoewel het imho meer weg heeft van een high-tec senseo oid...
All in one is wel afschuwelijk lelijk. Niet zozeer de videokaart maar voornamelijk het plastic.
Niets 'is' nooit lelijk natuurlijk, over smaak valt immers niet te twisten. Ik vind het best wat hebben eigenlijk :+

[Reactie gewijzigd door ElmarNieser op 7 januari 2016 08:59]

Nah wat betreft videokaart kleuren kan ik daar best in mee. Waarom dat doorzicht plastic. Het ziet er daardoor echt zo goedkoop uit. Laten we eerlijk zijn denk dat over het algemeen een iMac mooiere wordt gevonden. Kun je zeuren over dat duur is niet op kunt gamen anderzijds zit er wel een 4k/5k monitor in. Ik zie voor een gamer een echte desktop nog altijd als de beste keuze. Het apparaat zelf zal ook tegen de 3500-4000 euro zeker gaan kosten dus ik verwacht dan wel wat meer voor de behuizing. Ze zouden is moeten kijken naar razer bijv met de laptops.
Ik snap niet waarom er bij de tower is gekozen voor een air-flow die van boven naar onder gaat... Mijn gevoel zegt dat t efficiënter is om de lucht met de warmte mee omhoog af te voeren.

Voor de rest, de nieuwe laptop ziet er gaaf uit, dat all-in-one scherm lijkt me helemaal niets met dat plastic.
Hoe sterk denk je dat die (van zichzelf stijgende) warme luchtstroom uit een PC is? En hoe sterk is de luchtstroom van een fan?

Het is alsof je gaat autorijden met wind mee of tegen van 1m/s, het verschil is te verwaarlozen (er is wel een verschil uiteraard).

Ik zou me meer zorgen maken op de warme lucht die buiten de kast weer omhoog gaat, en weer door de fan wordt aangezogen...
Niet echt mooi, dat gezwel aan de achterkant, maar hulde voor het bieden van de optie! _/-\o_
Hahaha leuk die Vortex, voor het geval dat je a4-tjes op je bureau hebben liggen.

8)7
Hmm externe gpus zijn in dit jaar lijkt wel.

Persoonlijk had ik er wel voor gekozen om de gpu in de stand ofzo te plaatsen nu zit die excentrisch en vind ik het persoonlijk niet mooi

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee