Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 104 reacties

MSI bouwt nog wel 'gewone' laptops en moederborden, maar de focus van het bedrijf ligt al geruime tijd op zijn gameproducten: videokaarten, moederborden, laptops en all-in-ones. Op de CES liet de fabrikant een aantal nieuwe producten zien, waarvan de Vortex het meest in het oog springt.

MSI Vortex

MSI Vortex 

De Vortex is een game-pc met een cilindervormige behuizing, die een volume van 6,5 liter vertegenwoordigt. Het is een nieuw concept voor MSI, dat ons meteen aan Apples Mac Pro deed denken. Hoewel Apples desktop in tegenstelling van die van MSI niet op gamen gericht is, blijken de twee meer overeenkomsten te hebben dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Net als Apple integreert MSI namelijk twee videokaarten en een processor in de cilinder, en net als Apple wordt de koeling verzorgd door een grote ventilator aan de bovenkant van de behuizing. Het demonstratiemodel op de stand van MSI was voorzien van een Core i7-6700K-processor en twee GTX 980-videokaarten in een mxm-formfactor. Een medewerker van MSI benadrukte dat het gaat om 'volledige' GTX 980-gpu's, dus met 2048 Cuda-cores, en niet om de langzamere GTX 980M-gpu met 1536 cores.

We hebben uiteraard gevraagd of een medewerker de kap van het systeem af kon halen zodat we de binnenkant konden bekijken, maar dat was helaas niet mogelijk. Gelukkig heeft MSI een video gepubliceerd, zodat we een idee kunnen krijgen hoe de Vortex in elkaar zit.

De beide gpu's en de processor blijken alle drie op een apart pcb geplaatst te zijn, die onder in de Vortex met elkaar verbonden worden. De gpu's en de cpu zijn naar buiten gericht, waardoor iedere chip een eigen heatsink heeft. In dat opzicht verschilt de Vortex van de Mac Pro, die de chips juist naar de binnenkant van het systeem heeft gericht en ze met een centrale heatsink koelt.

Aan de bovenkant van het systeem zit een grote ventilator die koele lucht aan de onderkant van de Vortex aanzuigt en langs de heatsinks leidt, waarna de warme lucht aan de bovenkant de behuizing verlaat. Dankzij de grote diameter van de ventilator zou de geluidsproductie beperkt blijven. Hoewel het in de rumoerige hal van MSI moeilijk te schatten was, leek de geluidsproductie van de ventilator tijdens een potje Witcher 3 op 4k inderdaad mee te vallen.

MSI VortexMSI Vortex

Het demonstratiemodel van de Vortex kon, zoals gezegd, niet eenvoudig opengemaakt worden, dat is bij het model dat in de winkels komt te liggen wel de bedoeling. De 1151 pinnen tellende socket wordt dan bereikbaar, waardoor de cpu eventueel vervangen kan worden. Ook de vier so-dimm-slots zijn dan makkelijk te vullen, met een maximum van 64GB aan ddr4-geheugen. Voor de opslag zijn er twee m2-slots in de Vortex aanwezig, die allebei ondersteuning bieden voor nvme-ssd's.

Op de interne hardware is dus niet beknibbeld, en dat geldt ook voor de aansluitingen aan de buitenkant. De Vortex is voorzien van vier usb-a-aansluitingen, twee hdmi- en twee ethernetaansluitingen. Onder aan de Vortex zijn nog twee usb-c-aansluitingen met thunderbolt-ondersteuning en twee minidisplayport-aansluitingen verstopt, wat genoeg ruimte geeft voor het aansluiten van randapparatuur en beeldschermen.

Voorlopige conclusie

Met de Vortex heeft MSI een gamedesktop met twee gpu's in sli-opstelling in een heel kleine behuizing weten te bouwen. Dat is niet alleen een knappe prestatie, maar ook een mooie ontwikkeling op het gebied van gamehardware. Game-pc's verhuizen immers steeds vaker naar de huiskamer, om daar aan de televisie gekoppeld te worden. Een gewone desktopcomputer met twee GTX 980-videokaarten misstaat daar meestal, terwijl de Vortex mooi weg te werken is.

Aan al dat moois zit natuurlijk wel een prijs vast; het topmodel zou rond de vierduizend dollar gaan kosten. Dat is ongetwijfeld de prijs van de versie met i7-6700K-cpu en de twee GTX 980-gpu's, maar wat voor ssd's en hoeveel werkgeheugen daarmee gepaard gaan, is nog niet duidelijk.

Een MSI-medewerker liet ons weten dat er ook een goedkopere uitvoering zal verschijnen met een Core i5-processor en twee GTX 960-videokaarten, die rond de tweeduizend dollar zal gaan kosten. Welke precieze uitvoeringen MSI naar Nederland en België verscheept en hoeveel die gaan kosten is op dit moment nog onbekend.


Door Jelle Stuip

- Reviewer

Jelle werkt sinds 2013 bij Tweakers en kan zijn kennis en voorliefde voor hardware gebruiken in het testlab. Hij test en bespreekt vooral videokaarten en laptops, waarbij niet alleen op de binnenkant wordt gelet maar ook naar de buitenkant wordt gekeken. Een paar keer per jaar vliegt Jelle naar het buitenland om op beurzen het nieuwste van het nieuwste te zien en uit te proberen.

Volg Jelle op Twitter
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (104)

Ik had begrepen uit de LinusTechTips review dat het topmodel 2 GTX980TI's aan boord zou hebben.
(Toch niet dan)

[Reactie gewijzigd door hardcorehead87 op 8 januari 2016 13:08]

Het is inderdaad jammer dat er reguliere 980s in zitten... Vooral met steeds meer high profile games die niet goed geoptimaliseerd zijn voor SLI zou je in veel gevallen beter uit kunnen zijn met een enkele 980 Ti. Ook qua prijs zijn 980s niet zo interessant... De prijsverhoging van een Ti loopt ongeveer gelijk op met de prestatie die je er voor krijgt, en je bent een stuk meer futureproof met zo'n Ti.
Is dat wel zo dat een Ti je futureproof maakt ? Bekijk de Nvidia Roadmap nog eens, de Pascal architectuur staat op de planning for 2016.

quote :
High Bandwidth Memory. Nvidia is claiming it will offer up to 32GB of RAM per GPU at 3x the memory bandwidth. That would put Pascal at close to 1TB of theoretical bandwidth depending on RAM clock — a huge leap forward for all GPUs.

Ik ben huiverig om nu te upgraden naar een 980Ti, binnen maanden kan ik al op een fikse achterstand staan ?
Mja, dat zou kunnen, maar dan zijn 2 980's nog altijd een grotere investering dan 1 980 Ti, met hetzelfde risico (of meer).
Heb zelf de showcase video ook gekeken en het laagste model had 2 960's en de hoogste 2 980's.
Als ik het mij goed herinner had hij het in het filmpje wat jij bedoelt toch echt over 980's en niet de 980 ti's
Hij sprak niet over Ti's, maar over gewone 980's.
https://youtu.be/J82ZQRuj-Q8?t=1m1s
Zegt nog een paar keer 980's in de rest van de video, zegt nooit 980 ti's..

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 8 januari 2016 13:55]

Linus met zijn gesponsorde marketingpraatjes.
Linus heeft altijd van die baggerverhalen, daar wordt je weinig wijzer van. Het enige waarom je die gast zou moeten volgen zijn zn unboxing vids, zodat je kan zien wat je daadwerkelijk in je package krijgt. En vooral met behuizingen geeft dat een betere indruk dan de plaatjes. Voor andere dingen zoals videokaarten e.d. kijk ik die kerel al tijden niet meer. Is toch niet zo nuttig.
Mee eens. Hij is goed met unboxings en review van producten is ok. Imo is hij ook op het praktische aspect goed maar zodra we beginnen over '''Best Gaming PC for xxx$'' of gewoon een ''Build guide'' dan stop ik meteen met kijken. Zit altijd wel onzin in of iets dat hard overpriced is en dan moet dat maar ideaal zijn voor een budget build. Noem het maar op. Zijn videos zijn wel van hoge qualiteit elke keer, dat moet wel toegegeven worden.
Linus is een soort van Top Gear, leuke vermakelijke filmpjes over regelmatig mooie hardware. Voor diepgaande reviews of analyse's zijn er meer dan genoeg (geschreven) alternatieven.
Nee, gewoon slecht geluisterd door hardcorehead, hij heeft dit namelijk nooit gezegd..

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 8 januari 2016 13:52]

MXM-formfactor GTX 980's, super performance op dat formaat ;) 980 Ti's zijn er nog niet als het aan nVidia ligt. Volgens mij zijn de AMD equivalenten op dat formaat nog steeds die in de Mac Pro zitten, maar dat zijn workstation kaarten.
Doet mij een beetje denken aan het idee van een Mac Pro, zoveel mogelijk power in een klein torentje stoppen. De prijs vind ik wel een beetje associaal...

"Een MSI-medewerker liet ons weten dat er ook een goedkopere uitvoering zal verschijnen met een Core i5-processor en twee GTX 960-videokaarten,die rond de tweeduizend dollar zal gaan kosten"

Dat noem ik geen goedkope uitvoering :+

Anyways, we zullen wel zien eens hoe dit alles presteert, ik vrees dat er echt wel iets van thermal throtlling plaats gaat vinden

[Reactie gewijzigd door KevinT op 8 januari 2016 13:05]

Maar in vergelijking met de mac pro is het erg goedkoop. Het duurste model van de mac pro is +10000 euro, daarentegen is de duurste MSI ¤3000,-
Maar in de mac pro zitten al 2 videokaarten die 2,500.USD waard zijn.
Kleine opsomming van consumenten prijzen:
- D300 komt ruwweg overeen met een W7000 wat betreft Specs, Deze kosten op moment van schrijven zo'n ¤750,00 stuk. (1500 totaal dus)
- Intel e5-1620v2 kost ruwweg ¤350,00
- 16GB DDR3 ECC kost ruwweg ¤350,00
- 256GB nvme SSD kost ongeveer ¤175 euro (Samsung)

Dan zit je op een kleine ¤2400 ex. moederbord, PSU, case, WLAN module, etc. Om dan dit in een custom vorm te gieten als de Mac Pro of in dit geval Vortex kost ook R&D dus voor beide vind ik de prijs relatief gezien meevallen. Je betaalt gewoon een premium voor de vormfactor, maakt dit je niets uit en verstop je liever gewoon een grote tower onder je bureau ben je goedkoper uit, wil je ook voor de looks gaan betaal je daar extra voor. Ik moet wel toegeven dat ¤1000 euro per eenheid vrij steil is wat betreft R&D + winst marge maar goed er zullen er ook minder van verkocht worden dan van een iMac of reguliere PC.
workstationkaarten ja veel van die waarde zie je als gamer niet echt terug.
Een mac pro is ook helemaal niet bedoelt om te gamen ;)
Maar toch is snooze z'n reactie een goede vergelijking hoor. De MSI is ook de bedoeling om mee te gamen, toch trekken mensen de vergelijking tussen de Mac pro en de vortex :)
Fysiek trekken ze de vergelijking(qua volume en vorm) en dat t een computer is maar daar blijft het ook bij.
Twee maal een firepro d500, specifiek voor apple ontwikkeld. Géén $2500 iig. Aangezien die versie compleet ¤4650 kost.
Dat Apple hoge prijzen vraagt voor haar systemen is al lang bekend. Bij Apple betaal je gewoon de volle 100% van het aanvullende component terwijl je geen enkele waarde terug krijgt van het "Basis component". Dit maakt de prijzen van de Apple machines echt extreem hoog. Maar ja, zolang mensen dit blijven pikken is het hun een zorg want hun cashen flink.

De MSI heeft daar in tegen wel een realistische prijs. Omdat de R&D kosten enz er ook allemaal in verwerkt moeten worden. Ik weet wel dat ik persoonlijk het systeem een stuk goedkoper en beter kan maken voor die prijs. Kleiner? Nee, dat never nooit en dat is ook zeker waar de waarde van dit systeem zit. Compact en krachtig, je zou hem gewoon in een rugzak mee kunnen nemen. Ook al betwijfel ik of dat dit slim is :p
Kleiner of gelijk formaat is prima te doen als je het met 1x GTX980 doet.
Denk dat de R&D nog relatief meevallen, de MXM980 komt gewoon vanuit Nvidia.
Moederbord met 2 MXM sloten is het enige, en die kennis/kunde is ook in huis via de laptops en moederbord produkten. Laptop met dual MXM hebben ze al:
nieuws: MSI's gamelaptop met mechanisch toetsenbord krijgt twee GTX 980M's

Verder vind ik een 2000,- systeem met 2 x GTX960 echt geen serieuze optie.
Doe dan 1 x GTX980 met de optie er een 2e bij te kopen.
Geen SLI driver afhankelijkheid en eventuele microstutters op 2 kaarten die samen amper gelijk zijn vs 1 x GTX980 die daarbij ook nog eens 6GB heeft ipv 4.
Inderdaad, daar moest ik ook gelijk aan denken: waarom in hemelsnaam een GTX 960 SLI setup, met alle nadelen van SLI terwijl ze dezelfde performance makkelijker halen met een GTX 980 (ti of whatever).

Cliffhanger: in alle gevallen zal je de gpu;s niet kunnen upgraden vrees ik. Al die aansluitingen zitten "aan de kast". Hoop dat dit niet zo is anders is het wel iets om mee rekening te houden.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 9 januari 2016 01:17]

De instap macpro is duurder dan de instap msi sure maar ik zou er graag de 1000 euro extra voorover hebben. Voor dat geld heb je dual d300 firegl, xeon e5, en 256gb nvme ssd. Nu is de ssd wel an de krappe kan. Voor mij is de instap msi geen partij voor de instap Mac-pro omdat ik ook liever op osx werk. Om nu te zeggen dat je niets terug krijgt wanneer je meer uitgeeft vind ik onzin. De mac-pro is zowiezo een professioneel platform qua chipset itt de z170 consumenten chipset. De Mac Pro is ook te koop met 2 xeons met elk 12 cores. Koop bij hp of Dell maar is een workstation met vergelijkbare specs die zijn vaak nog duurder. Tuurlijk het is een nichemarkt maar dat geld ook voor deze msi zonder 980ti's maar gewoon een 980.
de macpro is ook een professionele tool voor video editing of dergelijke. dit is voor gamers die aardig wat geld hebben (de notebooks kosten ook ongeveer dit) dus past het opzich wel in msi's groepje met systemen, niet voor mensen die onderweg willen gamen maar misschien voor mensen die weinig ruimte hebben (ohja hij ziet er ook nog redelijk badass uit en dat valt over de trashcan niet te zeggen)
Duurste model mac pro kost ¤4650.
met 16gb geheugen en een 256gb SSD en 2 D500 Gpu's.
Wil je meer gaan renderen dan wil je stiekem 64Gb geheugen, 1Tb opslag om je projecten en source bestanden lokaal te hebben en 2 D700 Gpu's.
En dan zit je op 7769,-. Dan heb je nog geen invoerapparatuur.

Maar ze zijn inderdaad wel in prijs gezakt. Tijd voor een refresh, want deze hardware is al een paar jaar oud.

Edit: ik had nog niet de duurste CPU gekozen, dan komt het totaalplaatje uit op 11.369,- zonder invoerapparatuur.
Ik heb die bak niet samengesteld om jou te wijzen op een 'fout'. Ik wilde zelf ook even kwijlen

[Reactie gewijzigd door Hennie-M op 8 januari 2016 16:10]

Ah kijk, dan kom je al snel aan zulke prijzen idd. Zou ik persoonlijk toch liever zelf een systeempje samenstellen, en hem door de winkel laten bouwen bij gebrek aan de juiste kennis.
Leuk dat het compact is en als een strak ontworpen wc rol uitziet, als het voor je werk is interesseert dat je toch geen reet hoe het eruit ziet. Je zit toch 99% van je tijd naar het beeldscherm te staren. En met zulke hardware, denk ik (als complete leek/noob) bouw dan meteen een leuke server voor het kantoor/werkplek. Neem aan dat serieuze beeldbewerkers dat zowiezo al hebben staan.

Erg goed van, in dit geval, Apple dat ze zoeken naar nieuwe manieren om je PC te verpakken. Maar het komt wel over als een enorme gimmick.. een gadget ipv serieuze workstation. MSI veranderd daar vrij weinig aan.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 8 januari 2016 18:31]

Uhm. Ik heb hier een Mac pro staan en ik kreeg muis en toetsenbord erbij. Dat is bij ieder Apple apparaat t geval behalve Mac mini en macbooks
maar mac blijft overpriced. 8)7

stel, ik zou een mac in huis hebben, dan heb ik hem waarschijnlijk gewonnen of van mijn werk gekregen :*)
Daar zijn meningen over verdeeld. Ik koop juist uitsluitend Mac omdat zelfs na 3 jaar het nog steeds top draait. Gemiddelde Windows pc kon je voor Windows 10 na 2 jaar al afschrijven.

En daarbij ben ik osx programmeur dus ik heb niks aan Windows :o
Nee, dat is de duurste standaard Mac Pro. Die heeft slechts een 6-core Xeon met 2x D500 firepro videokaarten. Je kan ook een 12-core Xeon bestellen met 2x D700 firepro en dan zit je al bijna aan 9K. Wil je meer geheugen en meer opslag, dan kun je ruim over de 10K gaan.
Wat er duur aan is? Zonoskar zei dat helemaal niet, dat hij het duur vindt.

En moeten we hier op tweakers.net je nu gaan uitleggen dat een paar duizend dollar véél geld is voor een merknaampje en design.
Een flinke workstation die je zelf samenstelt, zal altijd een betere prijs/kwaliteit verhouding bieden. Dat is gewoon logisch toch?
Inderdaad, voor zo prachtig mooie film van het productieproces maakt de prijs meer dan goed!
wat boeit ons de productie terwijl we waarschijnlijk zelf liever bang for buck performance willen hebben?

ik zie het echt al voor me dat ik aan een vriend vertel:

wow ik heb een mac pro gekocht omdat hij zo gaaf in elkaar wordt gezet en totaal overpriced is

vriend: wow dat zou ik ook doen, vooral omdat hij zo duur is. zal vast wel goed zijn

voor 2500 kan je een i7K + gtx 980 ti opstelling krijgen.
en btw, op een mac pro kan je niet eens goed gamen 8)7

[Reactie gewijzigd door WybrenPC op 9 januari 2016 19:52]

Zeg dat tegen ferrari owners die betalen ook een kwart miljoen tot bijna 2 miljoen voor een auto. Terwijl een nissan GT-R een fractie kost. N mac koop je ook niet om te gamen.waarom bashen mensen Apple vergeet niet dat veel bedrijven hunnie product altijd met een mac/iphone vergelijken. Voordat mensen denken dat ik Apple fanboy ben, dat ben ik niet. Eerder Sony.

[Reactie gewijzigd door Btcaelum op 9 januari 2016 21:35]

ik snap het, maar ik weet zeker dat 80% van de tweakers uit gaat voor bang for buck, en niet voor een merk (m.u.v AMD vs Intel, maar daar gaan we het niet over hebben). ik zou bijvoorbeeld nooit een pc bestellen bij gamepc.nl omdat ik weet dat ik het zelf goedkoper kan voor dezelfde prestaties. sommigen zeggen dat ze het juist daar doen omdat ze een moeite hoeven te doen.

conclusie, ieder heeft zijn eigen mening, maar op tweakers hebben we het denk ik liever over bang for buck
Daarintern zitten in de mac pro's ecc geheugen, firepro videokaarten en xeons.

Hij is dus enigsinds vergelijkbaar maar de macpro is met workstation onderdelen in elkaar gezet. Deze is met consumer onderdelen in elkaar gezet.
Heel laag gespeccede Firepro kaarten. Sowieso is er qua consumer en workstation kwaliteit parts heel weinig verschil. De prijzen ontlopen elkaar ook niet enorm met de specs die Apple ervoor gebruikt. Dus het prijsverschil blijft schandalig.
Het verschil zit hem meer in de toepassing.

Mac Pros zijn workstations voor bijvoorbeeld grafisch design werk, videobewerking, etc. Daarvoor zitten er Xeons en Firepros in, en niet een gewone i7 en consumer-grade Radeon kaarten.

De MSI is gewoon gericht op games, met GeForce kaarten met drivers die worden ge-optimaliseerd voor games en een Core i series CPU met sterke cores waar games vaker baat bij hebben dan het hebben van méér cores.

Je zit dit ook weer terug in het design, de Mac Pro ziet er simpel uit zodat het niet misstaat in kantoor omgevingen, terwijl de MSI er juist agressief uit ziet met rode accenten en een MSI Gaming logo met de draak (wat mij persoonlijk een beetje kinderlijk lijkt maar oké).

Je kan echter niet ontkennen dat het design een beetje op elkaar lijkt. Vooral de rear I/O viel me heel erg op verassend vergelijkbaar te zijn aangezien ze allebei gebruik maken van niet-standaard moederborden.
Waar de Macpro voor is snap ik prima als ervaringen designer ;) Maar het is een hoop gebakken lucht en losse Xeon componenten, ECC geheugen etc is neit zo duur. Voornamelijk alleen de FIrepro kaarten die het wel zijn vanwegen wat extra driver ondersteuning en getest foutloos geheugen.

Daarom vind ik he tprijs verschil toch nog schandalig tussen deze MSI die al overpriced is en de macpro.

Het design heeft inderdaad wel veel van de Macpro weg qua opzet maar ik heb het eerder gezien door PCB's om de koeling heen te plaatsen. De Piston mini pc was ook zoiets maar dan voor heel goedkoop.Maar wel mooi dat er meer dit soort systemen komen want deze formfactor zou ik graag willen hebben in de toekomst om makkelijker mee te kunnen nemen bij relocaten naar het buitenland.
Dit zijn scherpe prijzen, want vergeet niet wat hier aan research kosten in zitten:

- custom moederbord
- custom pcbs voor gpus
-...

Als je puur de prijzen van de componenten neemt kom je voor die 960 variant op zo een duizend euro. Reken daar maar 500¤ research kosten voor alles in die behuizing te krijgen en alles koel te houden bij (want zoveel zal deze niet verkocht worden dus die moet je zeker ook betalen) en dan nog een winstmarge die ok is voor zo een premium product.
Die GPU's zijn gewoon MXM varianten. Is dus niet zo custom hoor. DI ekoop je voor laptops namelijk ook. Zijn wel prijzing voor laptops
MSI maakt al moederborden en GPU's, dus de kosten zullen nog wel meevallen. Ook al kunnen ze niet zomaar een reference design kaart pakken, ze hoeven alleen de componenten wat heen en weer te schuiven en misschien speciale connectoren erop te drukken.
Grapjas, je moet ook rekening houden met de lengte van de koperen leidingen binnen je moederbord en je wilt natuurlijk ook geen te grote EM-velden creëren.
^*FANBOY ALERT*^
^*FANBOY ALERT*^
niks fan boy gewoon gezond verstand gebruiken een mac pro blijft zijn waarde houden. ik heb zelf een oude linux bak voor dagelijks gebruik.
Ik ga hier geen ruzie maken over Apple en andere producten, ik wil alleen zeggen dat Tweakers meer gericht is op de allesbehalve Apple kant
'goedkopere uitvoering' en 'goedkope uitvoering' hebben niet dezelfde betekenis.
Er staat ook niet "goedkope uitvoering" maar juist de zin "goedkopere uitvoering" ;)
Ik vraag me af hoe zo'n apparaat het doet in de praktijk en dan vooral eigenlijk op warmtegebied, wel tof zo'n design, maar wel vrij onnodig in veel situaties. Maar goed als het kan, waarom niet ^^.
Zit een grote fan bovin in, airflow zal wel geoptimaliseerd zijn. 2 small form factor GPU's. Temperaturen zullen denk ik wel prima zijn hoor.
De Mac Pro schijnt het vrij goed te doen wat betreft koeling. Ik vind het ook wel een mooi design. Als MSI die Vortex zou uitbrengen met minder poespas en verlichting zou ik er wellicht voor te porren zijn. Ik vind het zonde dat er weer een tal badges en logos op geplakt worden.

Zonde overigens dat ze geen TB3 support hebben toegevoegd. my bad die zitten onderin verstopt.

[Reactie gewijzigd door Pat-Juh op 8 januari 2016 13:30]

980 is juist erg zuinig, kijkend naar de mac pro is het daar ook gelukt een prima product. Dus het kan wel degelijk. De mac pro heeft een cpu met 130W tdp en 2 gpu's met 270 tdp. Kortom een behoorlijk vermogen die gekoeld moet worden. Ben benieuwd naar de inside van zo'n product.

Dike kudo's voor TB3 support onderin!

[Reactie gewijzigd door comitatus op 9 januari 2016 13:42]

Ziet er... futuristisch uit! Helaas buiten het budget haha :)
Op zich voor mij net binnen budget alleen is de formfactor voor mij veel te groot. Zag liever een single-gpu variant van pak em beet 2 a 3 liter. Meer keus dan alleen een zotac SN970 is niet onwenselijk ;)
Voor de hardware hoef je het volgens mij niet te doen, dat kan je als je los koopt goedkoper krijgen. Dit is meer zo'n hebben-dingetje qua uiterlijk.. :P
Voor die $4000 koop je nu ook een Mac Pro met twee FirePro D500 kaarten, ook wel bekend als de HD7870 Tahiti LE. Die halen 9000 punten in 3dmark 11 in crossfire. Dan is de MSI toch een betere koop met 21000 punten.

bron: http://techbuyersguru.com...7870-2gb-crossfire-review
Ik vind niet dat je producten op dat gebied met elkaar kan vergelijken. Dat is hetzelfde als een Maybach te vergelijken met een Veyron en vervolgens te concluderen dat de Veyron een betere koop is omdat die meer pk en een hogere topsnelheid heeft. De Mac Pro bedient namelijk een compleet andere doelgroep. Je kan daardoor dan ook niet de MSI als betere koop uitroepen.
Ben benieuwd wanneer iemand de eerste Beertender-casemod hiervoor gaat maken :-)
Toen ik dat ding zag was dat dus echt mijn eerste gedachte "kijknouwes een thuistap"
Ik dacht persoonlijk meer aan een prullenbak maar dit was nog een beter idee. (dat was het eerste waar ik aan dacht door de kleine zilverkleurige ton)
Dan toch airflow van onder naar boven. In artikel : nieuws: MSI laat all-in-one Gaming 27XT met plek voor externe gpu zien ... staat het omgekeerd vermeld :

"MSI heeft ook de Vortex Gaming Tower getoond. Een kleine pc met twee Nvidia GeForce GTX 980-videokaarten met een onbekende Intel Core i7-processor. De hoeveelheid werkgeheugen is evenmin aangegeven. Het geheel beschikt over een 360 graden Silent Storm-koelsysteem, waarmee lucht van boven naar binnen wordt gezogen en beneden weer wordt uitgestoten"

8)7
even een quote uit de review: "Game-pc's verhuizen immers steeds vaker naar de huiskamer, om daar aan de televisie gekoppeld te worden. Een gewone desktopcomputer met twee GTX 980-videokaarten misstaat daar meestal, terwijl de Vortex mooi weg te werken is."

Ik denk dat ik liever een R5 , Define S of een H440 in de woonkamer staan dan dit ding van MSI. Zeker, het is heel knap dat ze zo'n krachtige pc hebben gemaakt met een klein formaat, maar de behuizing straalt dat echte schreeuweringe "gaming" uit. Dan heb ik liever een grote strakke kast staan die niet opvalt dan een kleiner iets wat alle aandacht trekt. :Y)
Gaat mij voorkeur ook naar uit.. Een "simpele" strakke kast met genoeg ruimte erin en die stil is.. Ik heb daarom op dit moment een Define R5 staan..

Het is jammer dat veel highend hardware zoals kasten en monitoren etc ook vaak een 'gaming' label krijgen met alle bijbehorende kleurtjes en schreeuwerige logo's etc.. Ik hou daar ook niet van..
Altijd leuk die custom kant&klare PC's en dit is wel een van de mooiste vind ik.. Het is alleen zo jammer dat je er altijd de hoofdprijs voor betaald.. Ik denk dat als je zelf een PC bouwt met dezelfde specs als deze MSI dat je minstens 1000 euro goedkoper uit bent.. Ik hou het daarom maar gewoon bij zelfbouw, dat is al duur genoeg (als je goede spullen wil), dan maar een gewone kast etc.. :D
Je betaalt dan ook niet voor de performance, maar voor de vorm en ruimte.
Als je kijkt naar de 22-23 seconden van het filmpje, dan komt de 6.5 L vanachter de MSI Vortex en vervolgens springt hij beeldvullend ervoor. Normaal hebben ze strakke filmpjes.
Kan ook zijn dat het filmpje slecht laadt op deze pc.
Merkt iemand anders dit ook op?
Ja al met al schokt het filmpje de hele tijd, kan zijn dat het bewust is gedaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Nintendo Switch Google Pixel Sony PlayStation VR Samsung Galaxy S8 Apple iPhone 7 Dishonored 2 Google Android 7.x Watch_Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True