Apple TV 4 is te bestellen in Benelux voor vanafprijs van 179 euro

De Apple TV 4 is per maandag ook in Nederland en België verkrijgbaar. De officiële verkoop startte in de middag, ondanks de onduidelijkheid die daar eerder nog over bestond. De Apple TV 4 is verkrijgbaar in twee smaken: een met 64GB opslag en een met 32GB.

Levering van het kleinood geschied voor respectievelijk 229 of 179 euro vanaf vrijdag 30 oktober. In de verpakking zit naast de Apple TV en een Lightning-naar-usb-kabel ook een Apple TV Remote met Touch. Omdat de afstandsbediening ook gebruikt kan worden voor het spelen van games, is een extra losse afstandsbediening te krijgen voor 89 euro.

Apple TV heeft nu ook een eigen App Store met het tvOS-besturingssysteem. Met de extra games-sectie in de App Store speciaal voor TV is er ook een door SteelSeries gemaakte controller uitgebracht, de SteelSeries Nimbus voor 59,95 euro. Opladen van de controller kan via de Lightning-connector en de accessoire kan ook als controller voor iPhone, iPad of iPod Touch fungeren.

De Apple TV 4 draait op een Apple A8-soc, die ook in de iPhone 6 zit. Het apparaat heeft een hdmi- en ethernetaansluiting en beschikt daarnaast over bluetooth 4.0 en wifi-ac.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

26-10-2015 • 16:01

330 Linkedin

Submitter: jll

Reacties (330)

330
302
179
2
0
15
Wijzig sortering
Dat ze er geen audio uit aansluiting op hebben gezet, blijf ik onbegrijpelijk vinden. Voor mij de reden om het hele ding dus maar niet te kopen.

27/10/15 ha ha ik kijk vandaag weer eens op Tweakers, welnu ik heb wel wat los gemaakt, ongelofelijk! Ik gebruik mijn Apple TV 3 om mijn Airplay te streamen naar mijn zeer goede eindversterker. Dat is heel handig en dat kan dus niet meer met de nieuwe Apple TV, geen probleem hoor ik koop tzt wel wat anders. Maar dan suggereren, dat ik dan maar een hele nieuwe eindversterker moet kopen vind ik nogal onzinnig. Een goede klasse A versterker gaat decennia mee en is een enorme investering.

[Reactie gewijzigd door Hugo-Q op 27 oktober 2015 13:25]

Wat is er mis met de audio apparatuur op de tv aansluiten? Scheelt wat kabels. En je kan het volume vaak met de tv afstandsbediening bedienen.
Waarom zou ik mijn TV aan willen hebben om audio af te spelen?
Omdat het een apple TV en geen apple radio is?
Maar als je via airplay je muziek afspeelt, wil je je tv toch niet aanzetten
Met een redelijke receiver kan je gewoon de hdmi aansluiten en heb je audio over je speakers. Wil je "betere kwaliteit" omdat je een stereo versterker hebt zonder hdmi dan gebruik je waarschijnlijk geen apple tv voor je muziek. Heb je een verouderde receiver/versterker zonder hdmi is het tijd om up te graden. Een receiver met hdmi is erg fijn in gebruik. Heb zelf een denon x2000 voor weinig geld die goed bevalt.
De vorige Apple TV kon bit-perfect audio uit sturen over de optische aansluiting als ik me niet vergis, dus beter wordt het niet.

Ik mis de audio-output ook, en overweeg daarom een dedicated Apple TV of Airport Express die ik nog heb hier voor in te zetten. Dit lost ook andere issues op die heel specifiek in mijn setup bestaan (ik gebruik een audio interface die audio mixt, dus ik krijg als de tv gebruikt wordt dubbel geluid)
Het verschil hoor je echt niet met goede bekabeling. Blijft paar honderd euro om niks en HDMI is ook een geen toekomst bestendige standaard.
Denk dat de Apple TV eerder aan vervanging toe is dan dat HDMI aansluitingen niet meer courant zijn..
Gaat erom dat je je receiver nu moet gaan vervangen omdat er geen HDMI op zit. Je ziet nu al dat HDMI bij computers uitgefaseerd wordt voor DP. Over een jaar of 10 is het vast ander kabel type die langere kabel lengt aankan, heb je weer een nieuwe receiver nodig...
400 euro is toch een serieuze investering, mijn huidige receiver is een Pioneer A-Z370, die ik tweedehands voor 30 euro heb gekocht en perfect samenwerkt met de Apple TV3, wou wel upgraden naar de 4, maar hiervoor een nieuwe receiver kopen? Liever niet
De nieuwe Apple tv heeft mooie cinematic screen savers die zijn wel leuk om naar te kijken of gewoon om het zomaar aan te hebben staan.

https://www.apple.com/tv/experience/
Daar hebben ze de AirPort voor heb je en een goede WiFi verbinding en een aansluiting naar je audio installatie 8)7

Maargoed, inderdaad wel jammer dat ze hem er niet meer op hebben zitten. Aan de andere kant heb ik hem dus nooit gebruikt, optisch van m'n tv naar m'n versterker en een kabeltje van m'n AirPort naar de versterker.
Anoniem: 310408
@ATS26 oktober 2015 18:11
Waarom zou ik mijn TV aan willen hebben om audio af te spelen?
Omdat er geen enkele knop of beeldscherm zit op de Apple TV? Hoe wil jij hem anders gebruiken? Het is een Mediaspeler en die gebruiken vrijwel allemaal je TV als interface. Als ze dat niet doen noem het je een het receiver etc.

Lijkt me allemaal erg spijker op laag water zoeken.
Ik gebruik dat ding al jaren met name als receiver aan de versterker. Als ik thuis werk stream ik gewoon mijn muziek naar mn Apple TV. Hiervoor hoef ik geen TV aan te hebben. Ik ben hier blijkbaar niet de enige in en daarom is het zonde dat een nieuw apparaat wat ook nog duurder is de functie heeft geschrapt waarvoor ik hem het grootste gedeelte van de tijd inzet.
Ik doe dat ook, maar heb de AppleTV via HDMI aangesloten aan mijn versterker.
Ik vind het helemaal niet gek wat ATS zich afvraagt hoor. De Airport Express heeft namelijk wel een opt-out aansluiting en gebruikt daarbij Airplay. Ik zou het ook wenselijk vinden als de ATV dat zou bieden. Een iDevice heeft namelijk de optie om alleen het geluid naar de ATV te streamen. Nu moet je dan een versterker o.i.d. gebruiken om het beeld van het geluid te scheiden. In veel huiskamers geen probleem maar toch.
Nee, met airplay kan je je iPhone/iPad gebruiken en zo via je Apple TV op je stereo muziek afspelen.
Werkt perfect, :)
Wat dacht je er van om je telefoon als afstandsbediening te gebruiken :z

Op mijn Sonos zit ook geen scherm, blij toe, dat ding juist gekocht om niet de TV aan te hoeven zetten.
Voor airplay heb je geen knoppen of interface nodig 😎
9/10 kunnen ook het beeld uitzetten en geluid door laten.
Wat is er mis met een fatsoenlijke receiver waar je je HDMI doorheen trekt? Doe ik ook, werkt perfect. Kan je kiezen of je je TV aan wil hebben en kan je ook muziekzenders op je speakers zetten zonder je tv aan te moeten houden.
Waarschijnlijk omdat er een hele horde aan mensen zijn die wel een receiver hebben met optical in, maar geen receiver met HDMI.

In mijn geval heb ik nu de ATV3 via optical aan mijn versterker, werkt prima. Maar mijn versterker is oud genoeg om geen HDMI te hebben en mijn TV heeft geen optical out om 5.1 aan mijn versterker door te geven.

Dus als ik optimaal van de ATV4 wil genieten, met ik dus een nieuwe receiver kopen. Ja, di dingen zijn niet duur want voor 300 eurie kun je al z'n apparaat kopen, maar ja, het zijn wel weer extra kosten.

typefout: van 3000 300 gemaakt.

[Reactie gewijzigd door rvt1 op 26 oktober 2015 19:48]

Voor 3000? Mijn Sony kostte heel wat minder dan dat hoor :)
Mijn fout, dat had 300euro moeten zijn.
Daar is niks mis mee maar ze zijn niet gratis verkrijgbaar ;)
Ik heb geen tv, maar wel een projector en een sonosplaybar, bijvoorbeeld. Het zal niet voor iedereen gelden, maar er zijn mensen die de toslink gaan missen.

En ja, er zijn wel apparaatjes voor die hdmi kunnen splitsen in hdmi en optical out, maar dat is weer 50 euro (ongeveer) en weer een apparaat wat van stroom voorzien moet worden met be kabelrotzooi die daar bij komt.

(maar ik heb ook geen probleem eigenlijk, mijn apple tv 3 doet precies wat ik wil)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 118226 op 26 oktober 2015 16:22]

Niet altijd is het heel makkelijk om je audio apparatuur op je tv aan te sluiten als je dat bijvoorbeeld los van je tv wilt laten werken. Als je bijvoorbeeld je audio apparatuur niet in de buurt van je tv staat.
Bij mij is alles aangesloten aan de home cinema reciever.
Nagenoeg alle audio systemen hebben tegenwoordig hdmi-passthrough, misschien tijd voor een audio upgrade? :)
Wat jij aangeeft is geen audioupgrade maar een aansluitupgrade.
Ik heb hier een nagenoeg nieuwe hybride versterker staan.
Zonder hdmi,zonder digitaal in en zonder usb in,maar gewoon apparaat met tulp in.
Ik moet dus een versterker van mindere kwaliteit gaan kopen om een andere aansluiting?
Beetje raar.
Tulp in? En dan true HD en DTS-HD? Denk het niet. Een versterker is 2.0, een receiver is multi-kanaals, dus logisch dat je geen HDMI hebt.

Ik zou die versterker (geen receiver dus.....) inpakken en omruilen....
En er dan op geluid op achteruit gaan?
Lijkt me niet verstandig.
Er is geen receiver die dat gaat compenseren.
Hoezo zou je er op achteruit gaan? Welke geweldige versterker heb je dan wel niet?

Nogmaals, een versterker heeft een totaal andere doelgroep dan een receiver.

Je zult ongetwijfeld een geweldige set hebben staan, maar multi-channel audio is totaal wat anders dan stereo.
Dat klopt,dus als ik nu een Apple tv wil aansluiten dan kan dat niet rechtstreeks op mijn versterker.
Uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat de 1e Apple tv gewoon de beste was.
Alle aansluitingen(hdmi,tulp uit en optisch uit)en harde schrijf.
Nu wordt alles eruit gehaald en we moeten allemaal aan een receiver.
Je hebt geen keus meer,het wordt gewoon door je strot geduwd of je moet het niet kopen.
Audio heeft in de laatste 50jaar niet echt grote sprongen gemaakt.
Van analoog naar digitaal(en dat vind niet iedereen een sprong vooruit).
En eventueel door simulatie of door meer speakers een ruimtelijk effect creëren.
Als je dan ooit al een flinke stoot geld hebt uitgegeven aan je receiver en tevreden bent dan koop je geen nieuwe voor hdmi passtrough.
Gemiste kans voor Apple, er zijn legio andere mediaspelers of je stelt er zelf 1 samen.
Ik moet dus een versterker van mindere kwaliteit gaan kopen om een andere aansluiting?
Nee, je moet een versterker van minstens evengoede kwaliteit kopen met HDMI ondersteuning.
Het geluid wat er uit komt is nog prima. En 90% wat van on demand diensten komt is gewoon 5.1 dts max. Waarom moet ik dan 500+ euro uitgeven als ik het niet gebruik.
Zo onbegrijpelijk is dat allemaal niet naar mijn mening.

Er zijn inmiddels best al wat standaarden die niet meer door de optische kabel kunnen. Vandaar dat ze voor HDMI only gekozen hebben lijkt mij.

Edit: In geval van de Apple TV4 is dat Dolby Digital Plus 7.1

[Reactie gewijzigd door Donstil op 26 oktober 2015 16:17]

Hhmmm. Dit verklaart het wel vanuit de Apple logica. Maar het zou voor mij wel betekenen dat ik mijn versterker moet gaan vervangen naar een HDMI-exemplaar, of met allerlei funky verloopstekkers en splitters moet gaan werken.
Nou niet alleen vanuit de Apple logica gewoon vanuit de logica van nieuwe standaarden. Je versterker is gewoon verouderd :P
Dus omdat mijn receiver nog prima werkt moet ik een nieuwe kopen omdat apple te lui was om geen versie met optische aansluiting? 90% van de media spelers komt nog met een optische aansluiting. Zoals het hoort.
Nee je moet naar een versterker omdat bepaalde standaarden niet ondersteund worden.

Prima dat je geen HDMI-In hebt op je versterker hoor maar waarom is dat de schuld van de fabrikant van een nieuw product?
Maar dat is prima toch? Als jij vraagtekens hebt bij Apple dan is dit misschien geen product voor jou, geeft niet je hoeft niet alles te kopen wat op de Tweakers frontpage staat.
Anoniem: 310408
@loki50426 oktober 2015 18:09
90% van de media spelers komt nog met een optische aansluiting.
En daarmee kan je dus de nieuwste standaarden niet gebruiken. Apple is altijd agressief geweest in het uitfaseren van oude interfaces. Dit kan niet echt als een verrassing komen. Daarnaast, zoals je zegt 90% van de spelers heeft het wel, ik zou me er dus maar niet al te druk over maken!
Wat ik bedoel is dat een andere aanbieder wel gewoon die SPDIF zou leveren, maar waar de consument er dan na veel prutsen achter zou komen dat die DD+ 7.1 niet werkt op zijn apparaat omdat de kabel dat niet ondersteunt. En ik heb inderdaad een versterker uit het jaar Kruik, maar geen geld voor een nieuwe :+
Ik heb een chromecast en een Intel NUC als mediaspelers, beiden hebben geen (ouderwetse) spdif aansluiting. Vergeet niet dat dit soort apparatuur versleutelde media afspeelt via HDMI. Een spdif aansluiting zou de beveiliging verwijderen.
Ja en dan? Ga je de audio los opnemen? Begrijp me niet verkeerd. Ik zie legio redenen om beveiligde audio niet via zo'n kabel te laten lopen, maar icm video heb je al een apparaat (tv) wat de authenticatie doet en alles wat daarna komt is vrijwel altijd analoog. Opnemen van audio is dus helemaal geen probleem.
Hoeveel mensen hebben een fatsoenlijke 7.1 opstelling?
Audio out van je TV naar je versterker?

Heb ik hier ook. Een vintage Akai AM-2650 stuurt netjes mijn Monitoir Audio set aan en het geluid van de tv komt gewoon via de headphone/line out.

Om te Apple TV te bedienen heb j etoch beeld nodig dus je tv moet toch aan staan.

Verder heb ik een Logitech BT ontvanger op de amp hangen voor BT audio trouwens.
Volgens mij stuurt je tv geen DD uit, of in ieder geval niet elk type. En ik gebruik het ook om via Airplay muziek te streamen en dan hoeft van mij de tv echt niet aan te staan.
zelfde probleem, wel dd uit de tv maar geen dts (wordt in bijna alle gevallen gebruikt). Maatgoed, ga het denk ik maar oplossen met hdmi naar optical out converter.
ditto, als ik upgrade mijn oude AppleTv2 maar houden voor die functie dus..
Ligt aan de tv. Ik heb er een die het wel kan en een die het niet kan. Lijkt me een kwestie van hardware en licenties.
Volgens mij stuurt je tv geen DD uit, of in ieder geval niet elk type. En ik gebruik het ook om via Airplay muziek te streamen en dan hoeft van mij de tv echt niet aan te staan.
Mijn Samsung tv stuurt wel DD uit, zelfs DD5.1, maar geen DTS.
Je kan audio vanaf je osx/iOS device naar de Apple tv streamen. Zonder toslink komt dat ding er bij mij niet in, gelukkig heeft de ATV3 wel gewoon audio output.
Voor je het weet heb je een verstekker ipv een versterker ;)
Ik heb ook al tijden de stap (terug) naar stereo gemaakt. Ten eerste omdat ik ging verhuizen naar een appartement, minder ruimte, geen aparte ruimte voor een surround opstelling en ten tweede omdat ik de muziek weergave belangrijker vond dan die van film/series.

Aangezien er geen optische ingang op een analoge versterker te vinden is en de dac-kwaliteit van de doornsee mediaspeler om te huilen is, is er dus daarom ook een losse dac tussen gekomen.

Er meteen de Sonos ook ingeprikt. Tegenwoordig hangt er een optische kabel aan de tv, dus alle bronnen die daar aan geknoopt zitten neem je direct mee.
Mijn huidige Apple TV heb ik via mijn versterker aangesloten met een SPDIF kabeltje... Makkelijk wanneer je alleen naar muziek luistert. Erg jammer dat ze dit achterwege hebben gelaten.

Edit: ja dit is absoluut een deal breaker!!!

[Reactie gewijzigd door sokolum01 op 26 oktober 2015 18:59]

Dat kan wel zo wezen. Maar ken genoeg mensen die een "receiver" hebben en geen audio over hdmi hebben. Een optisch aansluiting zou niet heel veel moeten kosten. En zo zijn er nog genoeg redenen te bedenken om niet voor audio over hdmi te gaan.
Zoals?

Via toslink is het aantal streams beperkt, dus om te luisteren in trueHD en DTS-HD heb je sowieso een HDMI receiver nodig. (Weet niet of er zulke soundbars zijn, maar ik betwijfel het...)
Klopt. Maar waar heb je trueHD en DTS-HD als je wegens ruimte gebrek/download ruimte 5-10gb films binnen halt met normale dts die kijken nog steeds prima. En heb gaan prima over toslink. Teven heeft mijn zwager zijn mediacenter redelijk in het midden van de kamer(aan de zijkant). En 1 hdmi kabel naar de beamer. En de toslink naar de receiver.

Feit blijft wel dat het karige aansluiting heeft voor een 180 euro kastje.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 26 oktober 2015 20:04]

Dan kun je dus prima af met een atv3 en die kosten nog maar €69. ;) ;)

[Reactie gewijzigd door Isheara op 26 oktober 2015 20:10]

Die zijn er allang sinds DTS-HD en TrueHD. Maar niet iedereen heeft die nieuwe standaarden nodig. Voor vele zijn DD 5.1, DTS 5.1 en 2 kanaals LPCM voldoende. Sterker nog; er zijn ontzettend weinig huishoudens waar men een surround sound opstelling heeft staan, en ontzettend veel dat bestaat uit gemiddelde kwaliteit 2.1/2.0/soundbar opstellingen. Al met al is het een slecht excuus om niet een audio aansluiting aan te bieden. Een dergelijke audio poort kost nota bene voor Apple bijna geen drol.

[Reactie gewijzigd door PostHEX op 26 oktober 2015 16:37]

Voor jou is er blijkbaar geen probleem nee. Niet iedereen is jij. :)
Ik luister inderdaad wel via mijn Dolby 11.2 opstelling O-)

Ook een soundbar heeft als het goed is vast wel een HDMI ingang.

Waarom zouden ze voor hun nieuwste model blijven vasthouden aan oude standaarden? Voor de minder veeleisende gebruikers blijft de ATV3 ook in het assortiment, en nog veel goedkoper ook.
ik wacht nog even op DD13.2.7 :z :+
Dat is waar ! Ik ben mij, en jij bent voor mij hij.
De meeste mensen willen fatsoenlijk geluid en niet via de tv speakers.
Een soundbar is voor mij geen fatsoenlijk geluid.
Ik heb nog geen soundbar gehoord waar ik mee zou kunnen leven wat geluid betreft.
Hoop kleine speakertjes in een plastic omhulsel voor veels te veel geld.
Hoop kleine speakertjes in een plastic omhulsel voor veels te veel geld.
Bose bedoel je _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
dat is voor mij ook de reden , dat ik hem nog niet gelijk koop.

ik wil echt eerst weten hoe ik me 5.1 set / versterker daar op aansluit .
want die heeft geen hdmi input .

zou hier dan ook erg graag een review van zien , over de aansluit mogelijkheden. zou bijvoorbeeld airplay mogelijk zijn ? want dan is het een kwestie van een airport expres in me netwerk hangen en daar de 5.1 audio in mijn woonkamer erop. en werk dan 5.1 nog wel en dts enzovoorts .

want nu moet ik of een nieuwe tv kopen die hdmi kan doorvoeren naar SPDIF out... of een nieuwe versterker. beide zijn duurder dan de apple tv 64gb ;p
Ik heb hier mijn ATV via HDMI aan mijn versterker hangen (samen met KPN kastje en BluRay speler). Werkt perfect...
Ik begrijp je wel ja. Dat is ook voor mij een goede reden, echter heb ik een AV versterker met HDMI aansluitingen, dus ik heb geluk.
zijn er nog versterkers te koop zonder HDMI?

Een audio uitgang in zo'n klein apparaatje met zenders, voedingen en wat nog meer lijkt mij sowieso niet zo fijn voor de kwaliteit. Zo lang mogelijk het signaal digitaal houden en door een goede D/A converter in een knappe versterker laten converteren.

Als je audio zoekt, is een ATV3 of een AP een stuk handiger (wij hebben zelf 2x ATV3 aan de 5.1 reciever (1xNL, 1xUSA) via HDMI en een aparte muziek installatie met hifi speakers, draaitafel en een AP voor streaming muziek via iPhones. Zelfs een erg fijne 5.1 set klinkt niet zoals een redelijke hifi set voor het afspelen voor muziekjes.
Of je gebruikt een audio de-embedder indien je niet wil investeren in een receiver met hdmi. https://www.google.nl/sea...r&spd=2456799554204725191
De mensen die audio-uit nodig hebben is een uitstervend ras. HDMI biedt ook de digitale uitgang van het geluid en er is geen TV meer te vinden die geen HDMI ondersteunt. Ik heb al jaren geen analoge audio of optische audio meer nodig dankzij HDMI.
Voor muziek heb ik bij voorkeur de tv niet aan staan, dat is onnodig energieverbruik. En ik hoef geen dolby versterker met HDMI want m'n huidige voldoet prima, en de volgende wordt zo klein en spartaans mogelijk.
Sure, maar je behoort daarmee tot een kleine en steeds kleiner wordende groep, maar er zijn wel oplossingen voor natuurlijk, zoals: http://www.miniinthebox.c...io-converter_p603970.html
Het is helemaal geen uitstervend ras,er wordt een uitstervend ras gecreërd door het gewoon niet meer aan te bieden.
Iemand die een Apple tv op een gewone normale versterker wil aansluiten wordt dan maar verplicht om een receiver te kopen die nog niet half zo goed is als een degelijke stereoversterker.
Ik verbaas me dat je met zo'n high end versterker (waarschijnlijk dito boxen) naar brak geluid van een tv wil luisteren. Zo'n setup vraagt om geluid vanuit een goede bron en waarschijnlijk een goede DAC in een aparte luisterruimte.

Voor tv kijken is een goedkope versterker al meer dan voldoende...
Ik heb ook een losse dac staan en een macmini met hoge resolutie bestanden.
Helaas geen aparte luisterruimte maar de woonkamer volstaat in deze ook.
Het ging mij er alleen om dat een optische uitgang of een normale tulpuitgang gewoon nog gebruikt wordt maar dat je als consument niks meer te kiezen hebt.
Nee hoor. Je wordt helemaal niets verplicht. Je hebt prima HDMI->Analog converters op de markt voor nog geen 15 euro. Stop met dit soort onzin te verkondigen.

[Reactie gewijzigd door mOrPhie op 26 oktober 2015 20:31]

Ja een convertertje van 15 euro tussen m'n dure installatie.
Een convertertje van 15 euro is gewoon niks.
Dat is een dacje zonder eigen voeding en gewoon infurieur.
Dat is geen onzin,dat is gewoon een feit.
Dan koop je toch een converter van 1500 euro? En wat is een normale versterker? Juist ja, de meuk waarmee de mediamarkt vol staat. Allemaal met HDMI aansluitingen. Ik vind het vervelend voor mensen dat ze niet de correcte aansluiting hebben maar kom op, HDMI draait al weer heel wat jaren mee.
Jij weet dus blijkbaar niet het verschil tussen een normale versterker en een surroundversterker/receiver.
Geloof me,mijn versterker hebben ze echt niet bij de mediamarkt staan.
Maar tegenwoordig is een receiver blijkbaar alleen goed als er 200 verschillende aansluitingen op zitten.
Alleen naar geluidskwaliteit wordt niet meer geluisterd,als je je hdmi kabeltje maar kan inpluggen.
Een optische uitgang was het minste wat ze hadden kunnen laten zitten.
Kan dan zo op de dac aangesloten worden.
Leuk allemaal die hdmi meuk heb zelf ook hoor, ik ondervind geen probleem. Maar neem een audiofiel met buizenversterkers. Iemand die een beest van een klasieker heeft staan.

Tulp is in hog sigment overal nog aanwezig. Maar daarintegen is appel ook geen klasse spul meer..
Een versterker is geen receiver, volledig ander apparaat en volledig andere doelgroep.
Ja, doei. Audiofielen is een nog kleinere subset. Als je tot die groep behoort, is een HDMI->Analog converter peanuts.
Ik zal je niet naar beneden modden en serieus op je opmerkingen ingaan. Ik stel voor dat je serieus leest. :)
Ik heb een versterker van 1500 euro
Moet ik die dan verkopen omdat deze geen hdmi heeft.
Nee. Er zijn HDMI->Analog converters op de markt voor nog geen 15 euro. Voor diezelfde prijs kun je een HDMI->Optical converter vinden, mocht dat je wens zijn.
Nou vind ik de apple tv toch niks
Heb er een voor de muziek en de films gaan via een eniment media player met een optische uitgang
Prima toch? Iedereen heeft recht op z'n eigen keuze. Daar is wmb helemaal niets mis mee. Apple dwingt je niet tot het gebruik van hun producten.
Daar de apple tv anno 2015 niet in staat is om dvds te draaien van hardeschijf
Ik vermoed dat je dvd-iso's bedoelt? VLC heeft al aangekondigd met een Apple TV-app te komen (http://www.iculture.nl/vlc-komt-naar-apple-tv-4/). Deze ondersteunt het afspelen van dvd-iso's.
Daarbij als je een dikke versterker koopt staat ie gemakkelijk 15 tot 20 jaar
15 tot 20 jaar vind ik persoonlijk wat overdreven, maar ik kan me best voorstellen dat er nog mensen zijn die geen HDMI hebben op hun reciever. Voor hen zijn er converters voor nog geen 15 euro.
Je word anders al heel gauw naar beneden gemod, zeker als het gaat om apple producten.
Daar te bedenken dat ik in het bezit bent van een iphone imac en ipad
En uiteraard ook nog de apple tv.
Maar dat wil niet zeggen dat ik alles van apple de hemel in prijst.
Mijn vorige versterker heeft 17 jaar dienst gedaan, en ik hoop dat deze dat ook gaat halen en liefst nog langer.
En het lijkt veel maar de nieuwe generatie houden van een weggoooi economie.
Maar kopen dan ook vaak een versterker van een paar honderd euro en niet een paar duizend.
En negen van de tien hebben daar dan ook nog abi wabi speakers bij.
Dat van de hdmi naar optisch wist ik niet maar heb het dan ook nog niet nodig gehad.
Heb voldoende optische en coaxiale aansluitingen om alle apparatuur aan te sluiten.
De vlc player is er nog niet en dat heeft ook niets ts maken met het feit dat apple de dvd,s niet kan draaien dat is gewoon een feit.
Dus ik blijf gewoon voorlopig bij mijn apple tv 3 e generatie en eniment player
Ik gebruik luister muziek via HDMI op de Apple TV 2. Ik snap dat een audio versterker dat niet heeft, maar ik vermoed dat de meeste mensen die een Apple TV hebben dat ding aan een receiver, of minimaal aan een TV hebben hangen.
En niet iedere receiver nog versterker heeft audio over hdmi. Sommige die nog prima klinken hebben geen hdmi aansluiting.
Voor die mensen is er de atv3, blijft gewoon in het assortiment, en werkt ook prima. En dat voor €69
Oke wist niet dat hij in het assortiment bleef. Meestal worden ze snel vervangen.
Die mensen kopen een converter van 15 euro (HDMI->Analog of HDMI->Optical) bij hun Apple TV en zijn dik tevreden.
Dat ze er geen audio uit aansluiting op hebben gezet, blijf ik onbegrijpelijk vinden. Voor mij de reden om het hele ding dus maar niet te kopen.
Dan koop je de oude, voor weinig!

Een beetje audio & video gek heeft een receiver met HDMI, waar alle AV bronnen op aan worden gesloten. Vanuit je receiver gaat er één kabeltje naar je tv. Zo hoeft je tv niet aan te staan als je alleen muziek luistert.
Een beetje audio gek heeft dat dus niet en kiest voor een degelijke stereoversterker ipv een plastic trucendoos met 200 aansluitingen 😉
Een echte audiogek gebruikt ook geen Apple TV voor z'n audio! Apple TV zet eerst alle audio om naar 48 kHz, dus ook de 44,1 kHz cd muziek.

Een echte audiogek gebruikt mogelijk een Airport Express voor z'n streaming audio, maar dan wel gekoppeld aan een high end DAC.
Klopt,ik gebruik een macmini met hoge resolutie bestanden of cd's die 1 op 1 zijn overgezet zonder compressie.
Macmini staat aangesloten op een highend buizendac.
Maar het gaat erom dat als je dus wel een Apple tv zou willen en je geluid via de dac zou willen laten lopen dat dus niet gaat omdat ze de optische uitgang er uit geknutseld hebben.
Ik vind het ook een rare "bezuiniging" van Apple. Tot een jaar geleden had ik nog een receiver zonder HDMI, en had ik de toslink uitgang dus nodig.

90% van de mensen zal een Apple TV direct op z'n tv aansluiten, en heeft geen receiver of HT systeem. Die mist de optische uitgang niet.

10% heeft een surround receiver.

Als dat een moderne is, dan kan de HDMI kabel van de Apple TV naar de receiver, en de receiver gaat weer naar de tv. Deze mensen zullen geen last hebben van de bezuiniging van Apple.

Maar mensen met een oude surround receiver, zonder HDMI, die gaan er last van krijgen. Slecht een paar procent, maar toch jammer dat de winst van een app store meteen gecombineerd wordt met het verlies van een toslink aansluiting...
Is het met deze dingen ook mogelijk om dingen te streamen van mijn pc boven?
Daar gebruik ik Beamer voor OSX voor: https://beamer-app.com/

Simpelweg een video file in de app slepen (met eventueel .srt subtitles) en hij streamed het naar je AppleTV. Dit werkt vrij vlekkenloos en soepel ten opzichte van airplay.
Jep. Gebruik het al jaren. Transcodeert indien nodig. En dat op een ondertussen bijna 7 jaar oude MBP. Werkt uitstekend.
Dit. Heb deze app al een tijdje en wou dat ik het zelf ontwikkeld had. Typische app die gewoon één ding doet, en dat heel goed. Uiteindelijk een betere oplossing dan alle DLNA-shizzle die andere apparaten proberen te gebruiken (zoals mijn smartTV).
Je kan het scherm mirroren wat op zich best goed werkt. Met films gebruik ik toch meestal Beamer. OSX only, maar mogelijk dat er een Windows variant is.
AirParrot volstaat onder zowel OS X als Windowsvarianten. Toch ben ik meer van Kodi direct op het apparaat. En dat gaat niet op de ATV3 en ATV4. Mocht ik een MacMini voor weinig kunnen scoren dan komt er een Applenode bij de monitor, anders gewoon een laagverbruikend alternatief voorzien van voldoende werkgeheugen waarop ik Kodi kan installeren.
:)
Dat was eerder ook al mogelijk met Airplay, dus ik zou niet weten waarom nu niet.
Wat in het verleden kon biedt, zeer zeker bij Apple, totaal geen garantie voor de toekomst.
Dat kon al via iTunes, maar aangezien er nu ook een appstore beschikbaar is voor de Apple TV 4 zal er wel een app beschikbaar komen waarmee je DIVX en MKV kan afspelen.
Ik weet dat de oude Apple TV een mogelijkheid had om de iTunes library van mijn (windows 8.1) pc af te spelen. Itunes moest hiervoor wel opgestart zijn. Bovendien moesten beide ingelogt zijn onder hetzelfde iTunes account. Ik weet niet hoe het met deze Apple TV zit maar ik verwacht dat het niet heel ander is.
Anoniem: 481893
@Silence26 oktober 2015 16:06
Je kan geen netwerk shares rechtstreeks benaderen dus je kan niet direct streamen over het netwerk wat bijvoorbeeld een raspberry PI met OpenELEC wel kan maar je kan Airplay gebruiken om content vanaf je iOS devices te sturen. Moet je nog wel al je content via een iOS device kunnen benanderen, hier kan je bijvoorbeeld plex voor gebruiken.

Als ik het me goed herinner komt er ook een Plex App in de App Store dus uiteindelijk zal het iOS device niet nodig zijn.
Infuse zal ook (hopelijk snel) er bij komen.
Als dat je enige doel is kan je beter (cost-wise) een Chromecast kopen.
Kijk anders even naar Beamer: https://beamer-app.com. Volgens mij is dat wat je bedoelt.

Mocht het voor Windows zijn kan je volgens mij ook volstaan met AirParrot: http://www.airsquirrels.com/airparrot/ :-)

[Reactie gewijzigd door KiDoNL op 26 oktober 2015 16:34]

Met Plex en PlexConnect kan het met dat huidige ATV. Met het nieuwe OS is het nog afwachten wat er mogelijk is, maar gezien er een appstore komt, zou het zo maar kunnen dat er veel meer mogelijkheden komen.
Bedoel je dat je deze wilt gebruiken als een steambox idee :-) ?
Jaa, dus xbmc idee achtig, mijn films en series(mkv) van mijn pc.
Meen dat Plex ook een release uitbrengt.
Ik bedoel zelf zoiets als dit :

http://store.steampowered.com/streaming/

Wat jij bedoelt XBMC is alleen op de oudere versies van de Apple tv te doen via een Jailbreak, dit is niet legaal.
Ik gebruik air video HD
http://www.inmethod.com/airvideohd/index.html

Maar zoveel wensen, zoveel smaken ....
Heeft deze Airplay met 4K? Ik zoek nog iets om mijn scherm handig te delen op kantoor (en de TV moet ook nog gekocht worden).
Wel airplay, geen 4K: H.264 video up to 1080p, 60 frames per second, High or Main Profile level 4.2 or lower

bron: http://www.apple.com/tv/specs/
Nee helaas. De hw kan het aan maar de sw is er niet klaar voor las ik.

Bron: http://www.idownloadblog.com/2015/09/09/new-apple-tv-no-4k/
Nope, geen 4K op de Apple TV.
Nop... maar hoezo zou je daar geld aan besteden?
HD is eindelijk groot in Nederland... 4K gaat echt wel paar jaar duren.
Daarnaast is er dacht ik.. correct me if i'm wrong nog gezanik over de codecs zegmaar.
Ja klopt, er is nog gezanik over die codecs. H265 is er wel, maar niet echt goed gesupport.
(intel-) WiDi toepassen, biedt mits de juiste processoren/chipsets gebruikt worden ook ondersteuning voor 4k.
Daarbuiten ga je "er" enkel komen met DisplayPort-MST setups, tenzij 30 fps niet beschouwd zou worden als een 'manco'.
Ik denk dat het gebruik van apps op deze Apple TV het platform opzich gaat boosten. Apple TV werd voorheen gebruikt als "Netflix box voor weinig".
Ik denk dat de "Netflix box voor weinig" nog altijd de Chromcast zal blijven die je voor 2 tientjes kan halen ;)
De Chromecast lijdt volgens mij aan het probleem wat alle nieuwe Google-producten hebben: Google lijkt er niet voldoende in te geloven en doet bijna niets aan PR. Google lijkt Apple te proberen na te doen en hoopt steeds dat er een hype ontstaat rond hun producten, denk maar aan de Google Glass. Glass werd gehypet, totdat men Glass aan Google linkte en de grote privacy-bezwaren gepusht werden.

Google heeft tot nu toe geen succes gehad met het pushen van bijvoorbeeld Google Buzz of Plus en ook niet met het niet pushen van diensten (de honderd andere sociale netwerken/diensten van Google). De Chromecast is vergelijkbaar met Android populair omdat Google's advertentie-inkomsten een prettige verkoopprijs toestaan, ze hoeven er niet veel winst op te maken. Vooralsnog is het m.i. een tweakers-item, terwijl de Apple TV meer een mainstream publiek aantrekt, al is de jailbroken ATV2 een prettige tijd populairder dan de ATV3 geweest. Dan heb ik het meer over onze markt dan Amerika.

Maar goed, de Chromecast is ook geen 1-op-1 concurrent.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 26 oktober 2015 16:38]

Volgens dit artikel hebben ze er vorig jaar meer dan 10 miljoen van verkocht. Dat lijkt me niet alleen aan tweakers te zijn.

Apple stelt niet meteen cijfers ter beschikking maar het lijkt me sterk dat ze 10 miljoen appel TV's verkocht hebben in het laatste jaar.
De trend beschreven in dit artikel geeft toch echt een andere indruk. Het lijkt me juist sterk dat ze de 10 miljoen tussen mei 2014 en 2015 niet hebben gehaald met die groei.

Apple expected to sell 24 million new Apple TV models in 2016

[Reactie gewijzigd door Blizz op 26 oktober 2015 17:55]

Ik heb begrepen dat die wel een paar nadelen heeft, zoals het niet kunnen kiezen van een profile. Zit je daar met My Little Pony aanbevelingen omdat je dochter 'm ook gebruikt ;)
Je profiel selecteer je in de app, heeft helemaal niets met de chromecast te maken.
Dezer komt pas om de hoek kijken als je je keuze qua film gemaakt hebt door de CC de opdracht te geven deze film af te spelen..
Bij Netflix kan je gebruikers aanmaken en zelfs een gebruiker koppelen aan "kids" content. Staat los van de Apple TV.
huh?

Met een Chromecast verstuur je de Netflix stream vanaf een apparaat naar de Chromecast. Voor Netflix dien je dan ook op het bron apparaat in te loggen, dit kan voor zover ik weet met elk profiel en dat blijft ook gescheiden.
Ah, dus de Chromecast is alleen maar een proxy. Dus die twee tientjes is exclusief de tablet of ander apparaat waarmee je op netflix inlogt? Is het toch duurder dan die Apple TV van 69 euri ;)
de chromecast is een mediaplayer, het doet eigenlijk precies hetzelfde als een AppleTV, beiden sluit je direct op je TV/Receiver aan, en kunnen apps draaien.

Volgens mij is het grootste verschil dat je de AppleTV ook direct kunt bedienen met bijgeleverde afstandsbediening. Bij de chromecast geschiedt de bediening via bv een Android apparaat, maar ooi iOS apparaten, of gewoon een webbrowser op een laptop volstaat.

Verder is het natuurlijk wel een verschil, een apparaat van 35 euro, of een van 169.
Dat verschil is zeker groot. Overigens vergelijk ik de Chromecast liever met de AppleTV 3, en dan is het prijsverschil een stuk minder en heel goed te verklaren. Want dan krijg je er nog een fraaie afstandsbediening en een ethernetaansluiting en optische uitgang bij ;)
De belangrijkste reden waarom ik een aTV4 zou kopen is op dit moment dan ook omdat ik er zelf apps voor wil ontwikkelen. Al het andere doe ik wel op de aTV3.
Ja, maar die telefoon had ik toch al...
De Chromecast is verder niet alleen een doorgeefluik, je gebruikt je telefoon meer als afstandbediening. Je start bijvoorbeeld op je telefoon de Netflix-app, kiest daar wat je wil kijken (en het profiel), klikt dan op het chromecasticoon en de stream begint op je tv. Je kan de telefoon vanaf hier gewoon uitzetten, de stream speelt door op je tv.

OT: Wie gaat er nog een AppleTV kopen, dit apparaat doet toch alleen dingen die veel andere apparaten al doen, voor een vrij hoge prijs. Mensen met een smart-tv, gameconsole of chromecast hebben hier toch niets aan?
Is niet zo.. Kan gewoon profiles selecteren :)
Met alle respect voor Android apparaten, ik heb nog nooit meegemaakt dat dat echt vlekkeloos werkt. Wellicht heb ik een wat vroeg model gehad (PCExtreme actie), maar hierop browsen over een fatsoenlijk 802.11N netwerk liep voor geen pepernoot.

Daarnaast is de Apple TV ook gewoon een sappige interface, start het fatsoenlijk en is het snel instelbaar voor leeken. What else you need :)
Nou nou nou. Chromecast werkt bij mij goed. Met apps als localcast kun je bijna alles naar de chromecast streamen.
Dropbox,Google drive, Google Photos,NAS dlna, films met srt enz.
Teveel om op te noemen.

Misschien loopt het niet zo gesmeerd als een AppleTV ,dat weet ik niet.
Ik heb geen ervaring met AppleTV en het zal best goed werken Apple kennende. Toch vind ik drie tientjes voor een chromecast niet duur.

De Chromecast bied gewoon een basis stream functionaliteit die goed werkt.
En hoe luister je dan? Via welke luidsprekers loopt je geluid dan?
TV of de receiver met luidsprekers.

Hoezo?
Lekker degenererend.

Jij vraagt simpel. Ik antwoord simpel.

Nee dolby.. en true hd interesseren me niet. Geluid gaat via hdmi maar kan ook via optische uitgang.

Belangrijk voor mij is dat ik kan casten wat ik wil casten. Punt.
When asked: I need Kodi.
Dat mag ook wel, want 189 euro voor apparaat wat Netflix filmpjes kan afspelen is een hoop, zeker aangezien dat met een Chromecast al voor minder dan 40 euro mogelijk is.
En voor €189 verwacht ik toch wel dat hij Netflix in 4K kan streamen.
Toch heb ik persoonlijk liever een aTV 3 voor 79 euro. Gewoon standalone spul ipv dat streamen. Anders kan ik net zo goed mn macbook via hdmi aansluiten; nog stabieler dan een streamende Chromecast.
chromecast draait netflix ook gewoon standalone ;)
Zo dus jouw chromecast zoekt zelf verbinding met je file server en kan de files afspelen? Zonder dat daar andere hardware voor nodig is? Moet je toch eens uitleggen want ik heb er een dure smartphone bij nodig!
Ik neem toch aan dat de meeste mensen wel een smartphone of tablet hebben en dat is zeker het geval bij de mensen die een Apple TV kopen. Overigens heb je helemaal geen dure smartphone nodig, een Moto E of zelfs een goedkope Tab 3 kan die Android app prima draaien (zeker omdat ie zelf helemaal geen filmpjes hoeft af te spelen).
Goedkope Android tablet en je bent klaar en wie heeft er nou geen smartphone tegenwoordig.

Het leuke is dat de content niet op de tablet of smartphone hoeft te staan. Het eigenlijk een soort afstandsbediening.
Dat denk ik ook, ik gebruik van Apple TV3 al vrij intensief voor Netflix of Airplay. Dus verwacht nu alleen de Apple TV 4 nodig te hebben voor al mijn mediabehoeftes. Ik heb 'm ook maar meteen besteld! ;)
89 € voor een afstandsbediening is toch wel van het zotte. dat is meer dan een derde dan de appletv zelf!
Tja, als je kijkt naar wat er allemaal in de afstandsbediening zit ;)
Anoniem: 647586
@9071026 oktober 2015 16:18
Goh mij lijken het maar wat standaard sensors en een arm processor.
bron:
https://nl.ifixit.com/Tea...on+Teardown/49046#s107492
Moah, bewegingssensor, bluetooth 4.0 LE, IR, trackpad, development kosten, research kosten, Apple logo

Dan lopen de kosten toch al snel weer op
Vooral dat Apple logo is bijzonder prijzig :Y)
Ja, maar dat is bekent. Sorry hoor maar. "Apple is duur", dat is geen nieuws. Apple is altijd duur geweest en zal altijd duur zijn.
Worden mensen zoals jij nou nooit moe van jezelf?

Bovendie sla je de plank hier volledig mis door te denken een grap te kunnen maken over de prijs van een Apple product terwijl het 179 euro kost.

Als je gaat discussieren over de prijs van de iPhone kan ik misschien nog in meekomen maar 179 euro 8)7
Ik snap niet waarom je een extra ab zou kopen, de unit werkt toch alleen maar met eentje.
Games die je met z'n 2en kan spelen.
En dat kan dus niet, "extra" AB is voor als je de andere kwijt bent.
Ik las het net op 9to5mac.. Uit de WWDC maakte ik eigenlijk op dat ze dit juist wel wilde gaan doen. Jammer :(
Hoezo jammer? Je kan straks gewoon de iPhone koppelen. Komt er iemand langs met wie je ff een potje wilt gamen, ben je al klaar als die toevallig ook een iPhone bij zich draagt. Anders heeft de een een iPhone en de ander een remote. En dan zijn er nog 3rd party controllers.
Ik denk niet dat heel veel mensen met hun iPhone gaan lopen zwieren met het risico dat ie dan een keer een vlucht door de woonkamer neemt en in de TV beland..

De remote is erg geschikt voor Nintendo achtige games. Dat hadden ze best kunnen oppakken denk ik dan.
Ik denk dat het ook niet zo zeer om 'zwiepen' gaat. Maar games als BUZZ enz zijn wel leuk om iPhones voor te gebruiken. Of je iPhone horizontaal gebruiken als controller ofzo.
Maar zelf ga ik een reguliere Steelseries Nimbus controller aanschaffen voor emulatie enz.
SNES games zijn echt niet te spelen met die remote :+.
Het is zelfs meer dan de oude Apple tv in totaal kostte...
Tsja deze heeft wat meer mogelijkheden. Ik vind het touch afstandsbediening erg prettig werken. En de algehele interface ook.
Voor een tientje meer kocht ik een Apple tv 2 haha
Anoniem: 16328
26 oktober 2015 16:29
Erg duur als je ziet dat 4K en H.265 niet worden ondersteund. Puur als mediaspeler niet interessant dus, misschien als mix tussen gaming en mediaspeler wel.
Voor sommige mensen niet interessant, voor de meeste mensen maakt dat niet uit. Voordat 4K en H.265 mainstream zijn duurt het nog even. Deze is voor de meeste mensen nog wel goed voor een aantal jaren.

Ik ben mijn dvd/blu-ray verzameling aan het rippen zodat ik makkelijk mijn films kan kijken. Ik dacht, laat ik het ook eens in H.265 opslaan, scheelt de helft aan ruimte. Maar het duurt zeker 4 keer zolang om te comprimeren in dezelfde kwaliteit. En aangezien ik kwaliteit hoog heb staan (niet insane) duurt het erg lang. Dus maar weer naar H.264.
Via plex kun je gewoon alles afspelen, nu alleen nog hopen op een native TVos app.
Dat zal ook precies de insteek zijn, een hybride tussen media en samen. Een apparaat om eigelijk tussen je TV decoder en je game console in te zetten. Het geeft ze een voordeel dat ze al veel modellen hebben weggeven, waardoor er al diverse games en applicaties worden gebouwd, waaronder Kodi, Plex en andere applicaties waar op gehoopt werd. De ATV 4 wordt na een teleurstellend deeltje 3 gewoon weer een goede mediaspeler. Ik denk dat ze zich er wel serieus voor in gaan zetten.

Omdat ze nu wel serieuzer in willen zetten op de ATV 4, denk ik dat dit ook het begin is van een apparaat dat jaarlijks geüpdatet gaat worden. (Of minstens 2 jaar) waardoor tussen nu en 2 jaar er wel één komt met 4K.
Er komt eem VLC app voor de Apple TV, dus ik neem aan dat daarmee alle formaten kunnen worden afgespeeld die echt nodig zijn.
Kan iemand mij vertellen of dat HBO Go / On Demand / NOW (of 1 van deze) al direct te gebruiken is via de Apple TV?

Heb nu Zig i.c.m. HBO OD en wil eigenlijk z.s.m. over naar een andere provider... maar diegene die ik hier aankan kunnen geen HBO On Demand diensten aan... En ik wil dus wel HBO in Full HD kunnen blijven kijken wanneer ik daar zin in heb :)

Ik schaf hem hoe dan ook aan, alleen is de vraag of dat vandaag nog zal zijn ofwel rond de kerst.
Alleen vanwege Netflix al... kan die herrie PS3 voortaan Gaming only blijven :+

Netflix/HBO/Muziek is voor mij in elk geval een goede rede om dit apparaat te halen, zat er al wel even op te wachten. Vervangt hier in elk geval 2 (energieslurpende) apparaten en geeft de optie (hoop ik) om naar een andere ISP over te stappen wat mij zo'n 25 euro p/m scheelt :Y)
Bij KPN kan je in combinatie met een HBO abonnement zowel HBO on demand gebruiken, als gebruik maken van de Netflix app in de STB.
Ik kan hier echter geen KPN abbo afsluiten... En dat is inderdaad een leuke optie @ KPN!

Geen Glasvezel in elk geval, ga eind januari naar 150/150 mbit glas terug (nu bij Ziggo 200/20? Wat trager aanvoelt in elk geval)

[Reactie gewijzigd door Thalaron op 26 oktober 2015 22:31]

Weet iemand hoe het zit met de Siri microfoon in NL? Ik las iets over dat de microfoon (die je nodig hebt voor siri) niet in de Nederlandse afstandsbediening zou zitten... |:(

Heb ik dit goed begrepen of is Siri alleen nog niet te gebruiken en zit er wel gewoon een microfoon in de afstandsbediening?
De microfoon zit gewoon in de afstandbediening. De software zelf ondersteund alleen geen Nederlands voor Siri.
Dat heb je niet helemaal goed begrepen, het is dezelfde remote, maar knopje leid naar andere functies.

Lees bijvoorbeeld ook dit artikel over de kwestie:
http://tweakers.net/nieuw...ing-hebben-voor-siri.html

Wellicht dat het nog komt, maar dan verwacht ik dat pas over een jaar. Ik ga het hier volgende week in ieder geval proberen met een Remote+Apple TV uit de US, om te zien of dat wel werkt.

[Reactie gewijzigd door KiDoNL op 26 oktober 2015 19:18]

als je de taal van de apple tv op Engels (of Duits, als je dat liever hebt) zet werkt Siri wel gewoon.

Voorlopig is er geen ondersteuning van Nederlands, maar ik zie dit in de toekomst wel weer komen.

De AB is iig hetzelfde en niet fysiek anders, ook niet qua layout.
Hier niet. Als ik m op Engels zet (UK of US) blijft Siri greyed-out.
Vaag. Op de iCulture site staat heel wat anders vermeld.....

http://www.iculture.nl/reviews/apple-tv-4/#siri

Volgens het artikel moet je het wel via de instellingen aan zetten nadat je de taal hebt veranderd, en werkt 'hey Siri' niet maar moet je de knop indrukken.
Heb het meermaals geprobeerd. Heb m nu ook Engels, maar kan Siri opties niet openen. Ook niet na opnieuw opstarten. Dus ja idd raar. Maar goed, ik wacht geduldig tot de Nederlandse Siri komt.
Zou je het toch nog even verder willen testen? Dit is voor mij wel punt om hem niet te kopen als het echt niet werkt (wat me stug lijkt?).
Ik praat ook gewoon Engels tegen Siri op mijn iPhone dus dat zal geen probleem zijn, maakt het zoeken naar dingen ook een stuk makkelijker. Ik vermoed dat Siri anders twee talen tegelijkertijd moet herkennen bij het zoeken naar bijv. Engelse/Amerikaanse content..

Ik heb de NL-versie nog niet, US-versie komt volgende week hier aan, zal tegen die eens testen en zien of het daar out of the box werkt en zoja, hou ik die lekker :-).
De Atv4 lijkt me een goede mediaspeler. Het niet 4K kunnen afspelen zie ik wel als een kleine min (gezien het geringe aanbod). Het ontbreken van de optische uitgang vind ik wel jammer. Ik heb nu nog een ATV2 staan puur voor Airplay audio en alle video's speel ik af via mijn Pi2.

Helaas zal Kodi in tegenstelling tot Plex nooit in de App Store komen gezien er in Kodi 3rd party apps kunnen worden toegevoegd en dat zal Apple niet toelaten.

Qua games vond ik de demo tijdens de presentatie niet echt bijzonder en voelde het een beetje als een slechte uitvoering van de Wii.

Overall denk ik dat het een leuke ready to play Mediaspeler is maar voor veel minder geld ben je met een Rpi2 of android box beter uit.

[Reactie gewijzigd door Maverick2001 op 26 oktober 2015 19:34]

Toch zijn Kodi en Plex druk bezig met hun ATV app. Als je toevallig een Mac hebt, kan jij hun software alsnog side-loaden op de ATV. (Dus zelf op de ATV zetten zoals een developer hier hun eigen applicaties op zet om te testen)

Ergens denk ik dat Apple hier juist niet teveel tegenin zal gaan. Zij weten ook wel donders goed dat dat is wat men wil, en om de ATV succesvol te krijgen/houden zullen ze toch hun trots opzij moeten zetten. Er zijn meerdere mensen bezig met hun mediaspelers:
 • Infuse
 • VLC
 • Plex
 • Kodi
En nog wel een aantal.
Overall denk ik dat het een leuke ready to play Mediaspeler is maar voor veel minder geld ben je met een Rpi2 of android box beter uit.
Hoezo ben je dan beter uit? Qua prijs wel, ik gebruik op dit moment een RPi2 in de huiskamer met Kodi, echter als de ATV 4 Kodi ondersteuning heeft gaat de RPi2 naar boven.

de ATV4 heeft straks veel meer apps die geoptimaliseerd zijn en mooi werken op de ATV. Heb je een RPi(2) dan moet je van alles bij elkaar sprokkelen. Dan heb je enkele applicaties die goed werken op TV, maar dan houdt het na Kodi en Plex al snel op. Enkel wat plugins voor Kodi en Plex, maar geen volwaardige applicaties. Zelfs geen Netflix. Je kan de RPi totaal niet vergelijken met een ATV. (Android box ook niet overigens, dat zijn enkel universele apps die enkel uitgerekt zijn, waar het grote gros niet degelijk functioneert, eigen ervaring.)

Games moet je niet onderschatten, ja ze toonden niet veel soeps, maar met redelijk moderne hardware voor een kleine box, met hun Metal framework voor games gaan er wel mooie dingen ontstaan, daar ben ik van overtuigd. Hoe dat uitpakt verder, we zullen het zien.
Ergens denk ik dat Apple hier juist niet teveel tegenin zal gaan. Zij weten ook wel donders goed dat dat is wat men wil, en om de ATV succesvol te krijgen/houden zullen ze toch hun trots opzij moeten zetten.
Misschien dat er een stripped versie komt van Kodi maar ik zie het echt niet gebeuren dat er apps zoals IceFilms binnen Kodi op een ATV geïnstalleerd kunnen worden. Dat gaat apple niet toestaan. De mogelijkheden van Kodi zijn wat dat betreft veel uitgebreider dan bijvoorbeeld Plex en Infuse.

Ik zeg ook niet dat de ATV4 een slecht product is maar de mogelijkheden met een Pi zijn groter. Het bij elkaar sprokkelen is waar en dat Netflix niet echt werkt ben ik ook met je eens maar het knoeien met zo'n apparaat is natuurlijk ook weer leuk. Het is ook wat je er mee wilt doen. Voor mij is video (NAS verbinding) de hoofdzaak op mijn mediaspeler.

Met betrekking tot de games moeten we het idd afwachten wat voor mooie dingen er gemaakt worden echter de 'Wii' achtige besturen heeft wel zijn grenzen.. Ik laat me graag verrassen. Ik sluit ook niet uit dat ik m in de toekomst ga kopen.
Tsja, toch ben ik het met
maar de mogelijkheden met een Pi zijn groter
nog niet helemaal eens.

Ja als een tweaker er flink op los gaat, en er Windows op gooit, ja. Maar voor de consument die nu een RPi2 koopt? Wat gaat die ermee doen. Je koopt 70% van de tijd 1 met Kodi voor geïnstalleerd. En dan. Je hebt geen native apps en dergelijke. Qua mediabox kan je er niet veel meer mee dan een Apple TV. Waar straks de apps uit de grond knallen. Wat kan je op dit moment als consument met een Pi?

Ookal komen ze met een versie van Kodi die enkel de scrapers en ondertitel spul heeft, dan is het bij mij voldoende. Downloaden gebeurt bij mij toch op mijn server. Dus heb enkel van Kodi de mediaspeler functionaliteit nodig die samenwerkt met de database op mijn server die ook door de RPi1 gebruikt wordt op de slaapkamer.
Zouden ze de neelandische siri erin hebben weten te krijgen of deze (tijdelijk) uitgeschakeld hebben?

Meende dat dat de reden van vertraging was namelijk. Verder erg jammer dat ze de SPDIF poort eruit gehaald hebben, mijn versterker klinkt perfect maar heeft geen hdmi poorten... Nu dan toch maar een 'hdmi audio extractor' erbij halen
Apple TV Remote

Draadloze Bluetooth 4.0-technologie

IR-zender

Versnellingsmeter en gyroscoop

Lightning-connector voor opladen

De oplaadbare batterij levert na één keer laden een gebruiks­duur van enkele maanden (bij doorsnee dagelijks gebruik)
Geen Siri momenteel.
Wel als je de taal op Engels instelt.
Zouden ze de neelandische siri erin hebben weten te krijgen of deze (tijdelijk) uitgeschakeld hebben?
De afstands bediening is niet anders dan als er wel ondersteuning is voor Siri.

Ik dacht dat de opmerking over de remote daarmee ging, sorry, vandaar dat ik reageerde.

Er was een vermoeden dat de remote fysiek anders zou zijn voor landen waarin Siri (nog) niet werkt, maar dat is dus niet het geval.
Dat weet ik, daarom zei ik ook momenteel. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee