Apple opent zijn eerste winkel in België op 19 september

Apple opent op zaterdag 19 september een Apple Store in Brussel. Het is de eerste winkel van het elektronicaconcern in België en de vierde in de Benelux. De vestiging komt in een winkelcentrum aan de Guldenvlieslaan.

Het was al langer duidelijk dat Apple op de betreffende locatie een winkel aan het bouwen was, maar nu heeft het bedrijf de officiële openingsdatum onthuld. De Apple Store komt aan de Gulden Vlieslaan 26-28 op een plek waar een winkelcentrum gevestigd is. Het gaat om een vestiging met groot vloeroppervlak.

In Nederland zijn er al Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem. Apple heeft inmiddels 410 winkels wereldwijd. De eerste werd in 2001 geopend in het Amerikaanse McLean. De zogenoemde flagship stores, grote winkels zoals die nu ook in Brussel verschijnt, zijn er alleen in grote steden zoals Amsterdam, New York, Londen en Tokio.

De opening volgt tien dagen na een evenement waarop Apple waarschijnlijk nieuwe producten, waaronder naar verluidt nieuwe iPhones en Apple TV-modellen aankondigt.

Apple Store BrusselApple Store Brussel

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

04-09-2015 • 10:28

99

Reacties (99)

99
89
41
0
0
0
Wijzig sortering
Mooie toevoeging, Helaas is Burssel naar mijn mening wel een enorm zakelijke, saaie en vieze stad. Zou dus eerder een tripje naar de store in Amsterdam maken (vanuit Eindhoven) dan naar Brussel, daar kom je niet voor je lol.
Je ventileert de typische mening van iemand die Brussel niet kent, maar er op basis van een vluchtige doortocht of "van horen zeggen" een mening over heeft. Als je Brussel wat beter zou kennen, zou je er anders over denken.
Er zijn zeker mooie kanten in Brussel, maar - of mijn aardrijkskunde moet mij hier nu geweldig in de steek laten - de Guldenvlieslaan is toch niet zo geweldig "gezellig"...

Ik denk dat je er trouwens niet omheen kan dat Brussel een imagoprobleem heeft op dat vlak. Terecht of niet terecht, het is wel zo. Antwerpen en zeker Gent hebben daar veel minder last van.
Ik vermoed dat de lokatie weloverwogen gekozen is:
- Aan de overkant van het winkelcomplex vind je heel wat winkels terug van de grote luxemerken;
- Het ligt vlakbij de Louisalaan, waar toch ook heel wat grotere ketens aanwezig zijn;
- Daarnaast is er ook een uitgebreide boven- en ondergrondse parking vlak voor de deur.
Er zijn zeker mooie kanten in Brussel, maar - of mijn aardrijkskunde moet mij hier nu geweldig in de steek laten - de Guldenvlieslaan is toch niet zo geweldig "gezellig"...
Het is vlakbij de Louisalaan een winkelstraat met ook wat chiquere winkels en bekende namen zoals Natan, McLaren een Nespresso shop etc. Apple vindt het vast niet erg daar tussen te gaan staan.
Van de Apple mensen achter het project weet ik dat ze al heel lang zochten naar een locatie nabij de Louisalaan (vandaar dat er nu pas zo'n winkel in Brussel opengaat), gezien daar alle chicque winkels samen troepen. Soort zoekt soort als je wil...
De winkel opent in een nieuw gebouw dat nog in opbouw was toen de Googlecar er passeerde om foto's te trekken voor maps:
https://www.google.be/map...:0xaff2209b0e6a9c5e?hl=en
Natuurlijk daar ziet het er minder uit (zie het omver gereden eiland), maar ondertussen is het mooi opgekuist.
Een Apple store die daar opent gaat er juist voor zorgen dat die laan zich gaat ontwikkelen tot iets beters. Zo'n winkel trekt klanten aan die potentieel ook langs jouw winkel/horeca lopen. Ik zou mijn kans grijpen en de directe omgeving hierdoor gestimuleerd laten worden als stadsbestuur.

Ik ken de exacte locatie ook niet, maar Brussel is een goede stad voor zo'n winkel. Brussel heeft inderdaad een imagoprobleem t.o.v. andere steden in de buurt, maar ik vind Brussel wel erg leuk. De negatieve kanten heeft elke stad, maar het centrum is prachtig en heeft net zoveel te bieden als bijv. het centrum van Amsterdam, op verschillende vlakken, uiteraard, want het blijven twee verschillende landen en culturen.

[Reactie gewijzigd door erikieperikie op 23 juli 2024 06:42]

Gent is dan ook een echt fantastsiche stad. By far de mooiste en gezelligste stad van België naar mijn mening, alhoewel in enkel in Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent ben geweest..

Wat zou het tof zijn als Nederland een stad als Gent zou hebben!
Altijd eens welkom om een pint te gaan drinken (of chocomelk) :)
Ik snap je reactie niet precies. Ik bedoel hier niet mee dat we Gent dan maar met geweld over moeten nemen.
Klopt, na mijn eerste bezoek aan Brussel was mij ook zo'n mening toegedaan (druk, zakelijk, marginaal historisch stadshart)
Later heb ik tijdens een grondige excursie heel andere kanten van de stad ontdekt. Met name de art-deco/nouveau architectuur is vrij uniek.
Het grootste probleem van Brussel is dat er tussen de attracties een hele hoop niets ligt, of tenminste lijkt te liggen. Maar ze liggen ook net weer te dicht op elkaar om de auto te nemen. Daar hebben Amsterdam, Berlijn, Parijs en Londen een stuk minder last van.
Als je op vakantie naar brussel gaat is het misschien oké, niet met zakelijke aspect of zoals ik hun onvriendelijkheid mocht ervaren als chauffeur. Dus ik deel de mening met matthewk
Ik werk dagelijks in Brussel (woon er niet), dus dat is zakelijk...
Het voordeel van Brussel is de centrale ligging in België. Uit een shoppingperspectief was Antwerpen echter een betere keuze geweest. Een locatie aan de Meir zou zeker meer klanten en kijklustigen opleveren dan die Guldenvlieslaan in Brussel.
De Guldenvlieslaan ligt om het hoekje bij het Louizaplein, de plek in Brussel waar de beau-monde en nouveau riche haar inkopen doet. Helemaal niet zo'n rare plek dus.
In Brussel trek je zowel volk uit Vlaanderen als Wallonië dus logisch dat de eerste store in BXL komt. De eerste Apple store hoort dan ook thuis in BXL. Ik ben een Antwerpenaar en ben dus niet bevooroordeeld. ;)
Rond nijmegen kun je je kont niet keren of er is premium retailer. Die lijken erg veel op een officiele store.
Sorry, maar APR's en Apple Stores zijn echt niet te vergelijken.

Het aanbod is veel beperkter en de service is veel beperkter. Een APR is waar het voor staat: een reseller.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 23 juli 2024 06:42]

Inderdaad, bedenk ook dat de gemiddelde Media Markt een APR is.
Awel dat ligt er wel aan waar je passeert in BXL, het heeft ook zijn mooie kantjes.
Zowel zakelijk als toeristisch natuurlijk. Ik ga er zeker eens passeren in deze Apple Store, als ie hetzelfde is zoals die in Parijs dan is het er altijd druk en veel volk natuurlijk :)
Ik heb sterk de indruk dat je de stad helemaal niet kent. Brussel is een levendige, kosmopolitische en op plekken zelfs prachtige stad. Ik raad je aan eens een treinkaartje te kopen en de stad op je gemak te verkennen. Natuurlijk heeft de stad ook haar rafelrandjes, zoals alle grote steden.
Brussel is een hele leuke stad! Ik was verbaasd.
Daarnaast wonen er in Brussel veel mensen en ook maken "zakelijke" mensen gebruik van Apple producten dus ik begrijp je reactie niet zo goed.
Ook denk ik dat Apple niet zomaar ergens een Store neer gooit... die doen wel research (en wat meer dan een persoonlijke mening) :)
Daarbij komt ook dat ze anderstalig zijn. De Apple medewerkers zullen echter wel tweetalig zijn, maar als je met een Nederlands accent praat, kan de communicatie misschien wel stroef verlopen.
Brussel is een geweldige stad, het is een stad van extremen, waar arm en rijk door elkaar leeft, een multi culturele mengelmoes, tuurlijk zijn er ook achterbuurten, maar die heeft Amsterdam ook
Moet je hier blij mee zijn? Apple is nou niet een bedrijf wat zich netjes aan de wet regels houdt. Paar jaar terug werd hier vermeld dat ze het gingen veranderen, nou ik zie dat totaal niet terug komen op de Nederlandse website.

Op de website hebben ze het alleen over de eerste 6 maanden van het product ( Art 7:17 BW genaamd non-conformiteit), maar nergens hebben ze het over de Conformiteit wat inhoudt wat er gebeurd als een product kapot gaat na de 6 maanden. Een koper verwacht dat een laptop/desktop/tablet minimaal 2 a 3 jaar meegaat. Nergens vind ik informatie waarin vermeld wordt wat daar de regelingen voor zijn. Enige wat je vind is dat je een Apple care moet kopen als je meer dan een jaar garantie wilt hebben, wat mijns inziens een belachelijk oplossing is.

Door zulke onduidelijkheden koop ik in ieder geval mijn Apple producten bij bedrijven die wel duidelijk zijn hoe hun garantie/service is als iets kapot gaat aan een product.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 06:42]

Enige wat je vind is dat je een Apple care moet kopen als je meer dan een jaar garantie wilt hebben, wat mijns inziens een belachelijk oplossing is.
Toevalig zat ik pas nog even te kijken, en stond er bij de Applecare melding duidelijk dat het een aanvullende garantie is, en dat qua garantie gewoon het europees recht geld. Dat kun je ook gewoon claimen bij Apple en wordt gewoon gehonoreerd.

Applecare is mijn inziens handig voor bedrijven (daar geld europees consumenten recht niet voor, en die krijgen dus niet meer dan een jaar garantie, maar dat is bij alle fabrikanten zo), en voor mensen die veel reizen. Als mijn Mac, Ipad of Iphone kaduuk gaat in Japan, kan ik naar een lokale applestore lopen, en wordt de boel in orde gemaakt.

voor normale consumenten die niet veel reizen, is applecare niet echt toegevoegde waarde.
Toevalig zat ik pas nog even te kijken, en stond er bij de Applecare melding duidelijk dat het een aanvullende garantie is, en dat qua garantie gewoon het europees recht geld. Dat kun je ook gewoon claimen bij Apple en wordt gewoon gehonoreerd.
Klopt in Belgie krijg je twee jaar garantie, maar de Europse wetregel op het gebied van garantie wordt is niet in Nederland van toepassing. Daarom mijn kritiek dat er nergens op de Nederlandse Apple website staat vermeld wat de procedure is als een Apple product na een jaar kapot gaat.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 06:42]

Daarom mijn kritiek dat er nergens op de Nederlandse Apple website staat vermeld wat de procedure is als een Apple product na een jaar kapot gaat.
Wat is dit dan?
Als goederen een gebrek vertonen of niet voldoen aan de koopovereenkomst, hebben consumenten op grond van de Nederlandse consumentenwetgeving recht op gratis reparatie of vervanging, korting of restitutie door de verkoper.

Als u hardwareproducten van Apple koopt, wordt uw product eveneens gedekt door de Eenjarige Beperkte Garantie van Apple. Deze dekking geldt naast en in aanvulling op uw wettelijke rechten onder de Nederlandse consumentenwetgeving. U kunt ook extra voordelen verkrijgen door het optionele AppleCare Protection Plan of AppleCare+ aan te schaffen.1
Daar doel ik juist op. Als je naar beneden scrolt wordt er vermeld wat Apple bedoelt met "Nederlandse consumentenwetgeving" en daar beschrijven ze een deel van de nederlandse consumentenwetgeving, namelijk het stukje non-conformiteit. Dat is alleen als het product binnen 6 maanden niet voldoet en/of niet goed functioneert.
grond van artikel 7:17 e.v. van het Nederlands Burgerlijk Wetboek moet een verkoper een product afleveren dat ‘voldoet aan de overeenkomst’. Een product voldoet niet aan de overeenkomst als, gezien de aard van het product en de informatie van de verkoper, het product niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht verwachten. Een product moet op het moment van levering voldoen aan de overeenkomst. Het feit dat een gebrek pas na levering ontstaat, wil niet zeggen dat het product op het moment van levering voldeed aan de overeenkomst. Onder de Nederlandse consumentenwetgeving wordt ervan uitgegaan dat een gebrek of non-conformiteit van goederen met de overeenkomst die binnen 6 maanden na levering aan het licht komt, al bestond op het moment van levering. In principe gaat de plicht om aan te tonen dat het gebrek of de non-conformiteit van goederen met de overeenkomst al bestond bij levering, over op de consument na afloop van deze periode van 6 maanden.
Nergens zie ik dus staan wat de procedure is na dat jaar.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 06:42]

Nergens zie ik dus staan wat de procedure is na dat jaar.
Gewoon contact opnemen met ze? (gek idee misschien)
De reden waarom er klachten en dreigementen van consumentenorganisaties kwamen was omdat ze onduidelijk zijn hoe hun garantie geregeld is. Als ik een product van 1000 euro en duurder koop vind ik het wel fijn om te weten hoe de garantie is geregeld als mijn product in een bepaald tijdsbestek kapot gaat. Zo krijg je als voorbeeld bij Dixons 3 jaar garantie.

Voor de klant die iets minder bekent is met de Nederlandse wetgeving geeft dat wel in ieder geval een prettig idee dat je niet te maken hebt met de jaar garantie die Apple normaal gesproken altijd gaf.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 06:42]

Zo krijg je als voorbeeld bij Dixons 3 jaar garantie.
Heel mooi maar wat als het aparaat defect raakt na 3 jaar?
Daarover vindt ik niets terug bij Dixons!

Je mag niet verwachten dat b.v. het LCD scherm van een 2500 euro dure laptop na 4 jaar defect raakt, maw in dat geval zou je volgens de NL consumenten wet nog steeds aanspraak kunnen maken op garantie of op z'n minst dat de verkoper een gedeelte van de reparatiekosten voor z'n rekening neemt.

Wat eigenlijk ik wil zeggen is dat de Nederlandse wetgever het onmogelijk heeft gemaakt om een duidelijke procedure te formuleren.

[Reactie gewijzigd door Carbon op 23 juli 2024 06:42]

[...]


Heel mooi maar wat als het aparaat defect raakt na 3 jaar?
Daarover vindt ik niets terug bij Dixons!

Je mag niet verwachten dat b.v. het LCD scherm van een 2500 euro dure laptop na 4 jaar defect raakt, maw in dat geval zou je volgens de NL consumenten wet nog steeds aanspraak kunnen maken op garantie of op z'n minst dat de verkoper een gedeelte van de reparatiekosten voor z'n rekening neemt.

Wat eigenlijk ik wil zeggen is dat de Nederlandse wetgever het onmogelijk heeft gemaakt om een duidelijke procedure te formuleren.
Klopt helemaal. Het idee van de Nederlandse wetgeving is op zich niet slecht verzonnen, maar omdat het nogal vaag beschreven staat zorgt ervoor dat er verwarring ontstaan. Bedoel als een product na het half jaar kapot gaat, wordt het product dat volledig betaald door de verkopende partij of alleen een deel ervan?

Al geeft dit voor bedrijven niet het recht om maar te beschrijven dat je maar x aantal jaar garantie hebt, maar dat je nog steeds te maken hebt met de garantie dat in Nederland gehanteerd wordt. Ik ken namelijk meerdere mensen die na een jaar niet meer geholpen werden bij de officiële Apple winkel. De uitspraak was letterlijk, koop maar een nieuwe.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 06:42]

Dan kan het zijn dat je de reparatie voor de volle 100% moet betalen. Dus nog iets beter zoeken op de site en dan kom je hier. Het feit dat je dat moet doen zegt al iets over dat ze er niet mee te koop lopen over het volgende, zie vraag 2 en 3: http://www.dixons.nl/klan...ie-en-ruilen#section=1267
Staar je niet blind op die drie jaar. Klinkt heel mooi marketing technisch, maar ze hebben voor jou al een rekensommetje gemaakt. Een verkoper mag namelijk voor de reparatie van een defect product een bijdrage vragen, wanneer het einde van de gemiddelde gebruiksduur in zicht komt. In bijzondere gevallen zullen ze dat ook doen.

Zie de tabellen bij vraag 2 en 3
http://www.dixons.nl/klan...ie-en-ruilen#section=1267

[Reactie gewijzigd door swv op 23 juli 2024 06:42]

Staar je niet blind op die drie jaar. Klinkt heel mooi marketing technisch, maar ze hebben voor jou al een rekensommetje gemaakt. Een verkoper mag namelijk voor de reparatie van een defect product een bijdrage vragen, wanneer het einde van de gemiddelde gebruiksduur in zicht komt. In bijzondere gevallen zullen ze dat ook doen.

Zie de tabellen bij vraag 2 en 3
http://www.dixons.nl/klan...ie-en-ruilen#section=1267
Uit eigen ervaring kan ik verstellen dat dat niet meer van toepassing is. Een Macbook (of een ander merk) van 2,5 jaar wordt nog steeds zonder problemen gerepareerd.
Nergens zie ik dus staan wat de procedure is na dat jaar.
Met dank aan de Nederlandse wetgever die gekozen heeft voor vage bewoordingen als "voldoen aan de verwachtingen" i.p.v. vaste garantie termijnen.
Conformiteit betekent dat je hebt recht op een product dat doet wat je er volgens alle uitingen van de fabrikant en verkoper van mag verwachten, voor zolang als je dat redelijkerwijs mag verwachten (tenminste twee jaar).

Dit is dus NIET alleen maar van toepassing op de 1e 6 maanden. Het enige verschil na de 1e zes maanden is het omdraaien van de bewijslast (in de 1e zes maanden moet de verkoper aantonen dat het gebrek niet al bij levering bestond om onder de garantie uit te komen, ná de 1e zes maanden moet de koper aantonen dat dat al wel zo was om recht te hebben op garantie).

Verder verandert er helemaal niets, dus er is ook geen andere procedure (overigens beschrijft het stuk hierboven helemaal geen "procedure", maar goed).
Conformiteit betekent dat je hebt recht op een product dat doet wat je er volgens alle uitingen van de fabrikant en verkoper van mag verwachten, voor zolang als je dat redelijkerwijs mag verwachten (tenminste twee jaar).
Klopt helemaal, maar klik eens op de link die ik erbij postte, dan snap je waarom ik verwijs naar de eerste 6 maanden.
Welke link bedoel je en heb je mijn hele post wel gelezen?

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 23 juli 2024 06:42]

Mijn eerste posted. Apple heeft het over non-conformiteit, terwijl eigenlijk wat ze bedoelen is de wetregel Conformiteit.
Onder de Nederlandse consumentenwetgeving wordt ervan uitgegaan dat een gebrek of non-conformiteit van goederen met de overeenkomst die binnen 6 maanden na levering aan het licht komt, al bestond op het moment van levering. In principe gaat de plicht om aan te tonen dat het gebrek of de non-conformiteit van goederen met de overeenkomst al bestond bij levering, over op de consument na afloop van deze periode van 6 maanden.

[Reactie gewijzigd door vali op 23 juli 2024 06:42]

Non-conformiteit is simpelweg het tegengestelde van conformiteit. Dus het gaat over precies hetzelfde.

Conformiteit is dat een product voldoet aan wat je er van mag verwachten (het is conform verwachting). Non-conformiteit is als het product niet voldoet aan wat je mag verwachten.

Stel, je koopt een voeding die door de fabrikant wordt aangeprezen als stil, zuinig en betrouwbaar. Na 3 maanden begint de ventilator in het ding echter te ratelen. Dat is niet volgens verwachting. Dus non-conformiteit. Je hebt recht op reparatie of vervanging. Tenzij de leverancier kan aantonen dat jij het gebrek hebt veroorzaakt.

Zelfde voeding maar nu begint de fan na 8 maanden te ratelen. Dit is nog steeds niet volgens verwachting. Je mag namelijk verwachten dat een stille, betrouwbare voeding langer dan 8 maanden stil blijft. Dus wederom non-conformiteit. Dus je hebt recht op reparatie of vervangen, alleen moet jij nu aantonen dat jij het ratelen niet hebt veroorzaakt.

Zelfde voeding maar nu zijn we 5 jaar verder en de fan begint te ratelen. Is dat nog steeds non-conformiteit? Dat is maar helemaal de vraag. Fans werken met lagers en lagers kunnen slijten. Heb je voeding 5 jaar lang dagelijks gebruikt? Dan kun je verwachten dat er zaken zijn versleten.

[Reactie gewijzigd door Herko_ter_Horst op 23 juli 2024 06:42]

Je zou eens met mensen moeten praten die daadwerkelijk ervaringen hebben met de service van een Apple Store ipv alleen naar de website kijken.
In het echt zijn ze een stuk flexibeler en zeer behulpzaam :)

De horrorverhalen komen juist van 3rd-party resellers. Resellers waar alle reparaties naar externe partijen gaan die er alles aan doen om een garantieclaim af te wijzen.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 23 juli 2024 06:42]

De horrorverhalen komen juist van 3rd-party resellers. Resellers waar alle reparaties naar externe partijen gaan die er alles aan doen om een garantieclaim af te wijzen.
behalve als je een doorverwijzing ( support ticket ) van apple zelf hebt, dan wordt het opeens een stuk makkelijker. Vandaar dat ik tegenwoordig alles direct bij Apple zelf inkoop. Dan wordt ik een stuk beter geholpen.

Apple Online support is ook goed naar mijn ervaring trouwens. Ik heb wel eens 2 weken lang iedere avond met ze aan de telefoon gehangen (ze belden mij) om alle pijnpuntjes die ik had met het eerste server product ( toen het niet meer een seperate OS X instalatie was, maar een App die je aanschafte in de store) aan te pakken, op te lossen. Daar was ook een software engineer in Cupertino bij betrokken.

Zo'n behandeling tref ik niet vaak.
Volgens jouw bron:
Vorderingsperiode: Verwachte levensduur van het product (geen vaste duur). De verkoper moet op de hoogte worden gesteld binnen een redelijke termijn na ontdekking van het gebrek.
Gedekte reparatie- of vervangingsopties: Neem contact op met de verkoper voor meer informatie
Aangezien Apple zowel fabrikant als verkoper is, is de garantie afhankelijk van waar jij het Apple product hebt gekocht. Mede daarom bestaat er nu nog veel verwarring bij consumenten. Daarom staat er op de Apple website 'neem contact op met de verkoper'. Als die verkoper Apple is, dan zal de verkoper aan jou duidelijk maken dat je gewoon garantie hebt zolang als dat je van een product mag verwachten volgens de naar jouw gerefereerde conformiteit. Doorgaans is dat 2 jaar zonder gezeur en daarna moet je bij bijvoorbeeld een Mac wat meer op je strepen gaan staan en bewijzen dat het echt buiten jouw schuld om stuk is gegaan wanneer je je beroept op het Nederlandse consumentenrecht. Dat is ook wat jij bedoelt met die periode van 6 maanden. Binnen die 6 maanden ligt de bewijslast bij de verkoper bij een defect, buiten die 6 maanden ligt die bewijslast bij jouw.

Enfin, heb je jouw Apple product elders gekocht, dan kun je gebruik maken van de Eenjarige beperkte (fabrieks)garantie van Apple. Het tweede jaar ga je dus naar de verkoper.

In Belgie is in de wet is vastgelegd dat je 2 jaar wettelijke garantie hebt bij de verkoper. Dus ja, met deze store in Brussel moet je blij zijn, omdat Belgische consumenten nu direct bij de Apple Geniusbar terecht kunnen voor hun problemen, aangezien dat voorheen alleen online te regelen was wanneer je jouw product bij Apple had gekocht. Natuurlijk had je al de Apple Premium Resellers (=/= Apple!) maar ik weet niet of die in België ook zulke goede service verlenen als in Nederland *kuch*.

Edit: AppleCare+ moet je dan ook meer zien als een verzekering dan garantie. Immers worden schadegevallen niet gedekt door garantie, maar wel door de verzekering (AppleCare+) tot 2x een vervangend toestel met een bescheiden eigenrisico bijdrage.

[Reactie gewijzigd door swv op 23 juli 2024 06:42]

Welke regels houden ze zich dan niet aan?
http://www.apple.com/nl/legal/statutory-warranty/
Staat netjes uitgelegd
Als goederen een gebrek vertonen of niet voldoen aan de koopovereenkomst, hebben consumenten op grond van de Nederlandse consumentenwetgeving recht op gratis reparatie of vervanging, korting of restitutie door de verkoper.
Hoop dat deze store wat meer Apple waardig is. Als je in de vestiging in Haarlem komt is het maar een trieste bedoeling, totaal Apple onwaardig, een gemiddelde Dixons ziet er netter/georganiseerder uit.
In Haarlem ziet er inderdaad echt niet uit. Snap je toch helemaal niks van hoe zoiets daar terecht komt.
Apple heeft heel veel van zulke stores hoor. Alleen flagship stores zitten op prominente locaties in prachtig (gerenoveerde) panden. Voor de rest zijn het vooral functionele, al dan niet opvallende, winkels. Net als een supermarkt met rechte rijen van stellingen heb je nu gewoon rechte rijen van tafels :P

Als ik de iPhone 6s wil hebben dan maakt het mij niet uit of dat Haarlem of Amsterdam is, gewoon waar ik hem als eerste kan reserveren :+ Haarlem heeft dan mijn voorkeur, want goed bereikbaar, snel erin en snel eruit.
De apple store in haarlem is dan ook geen Flagship store. Dit is idd meer een gewone winkel. In het artikel wordt hier ook een melding van gemaakt.
het voordeel van Brussel boven Antwerpen is ook de tweetaligheid vanuit Belgisch perspectief, dat vindt je wat mider in Antwerpen. En natuurlijk de enorme potentiele klantenkring van EU ambtenaren die niet heel erg arm zijn. Apple associeer ik sowieso niet met een historisch stadscentrum maar met zakelijkheid.
Ik denk dat je in Antwerpen meer mensen vindt die een mondje frans spreken dan in Brussel mensen die een mondje nederlands spreken.
Anoniem: 583079 @Oljoner4 september 2015 11:56
Daar ben ik nog niet zo zeker van...
Oh jawel hoor, de Nederlandstaligen kunnen meestal redelijk tot goed frans, de Franstaligen echter ... "je ne comprends pas"

Behalve de Nederlanders die in Antwerpen wonen natuurlijk :+ :+
In Antwerpen wordt er inderdaad een aardig mondje Frans gepraat maar dan vooral door locals. Franstaligen van buiten Antwerpen voelen zich niet welkom in Antwerpen. Ik denk dat Franstaligen zich dan ook minder welkom voelen in Antwerpen dan Vlamingen in Brussel. Tel daarnaast ook nog eens het groot aantal Vlamingen dat dagelijks in Brussel gaat werken en je weet dat Brussel de perfecte stad is om in België de twee landstalen te bedienen.
Ik denk dat jij niet weet wat "goed Frans" is...
Wat ik wel weet is dat het Nederlands van onze franstalige landgenoten minder goed is dan ons frans. Alleen al de wil om een poging te doen, verschilt enorm :).
Ik ben het daar niet echt mee eens. Ik werk in Brussel en de meeste franstaligen waarmee ik werk, beheersen het Nederlands behoorlijk. Ik ken ook niemand die niet bereid is om Nederlands te praten als ik dat zou vragen.
Anderzijds word ik in winkels vaak in het Nederlands aangesproken, omdat ondanks mijn perfecte Frans -dat ik uit gemakzucht en gewoonte de neiging heb te gebruiken (en vanuit hetzelfde vooroordeel als jij)-, ik wellicht toch een accent laat horen, waaruit blijkt dat ik Vlaming ben.
Gebaseerd op vorig jaar ligt de nieuwe iPhone 6s op 25 september in de Benelux in de winkels. Is natuurlijk geen toeval dat deze winkel dan het weekend ervoor opent :)
Er was jaaaren geleden al een Apple store in Antwerpen waar ik voor het eerst de Anniversary Mac zag.
Zou graag een MS flagship store zien. Een mooie line-up van het hele ms ecosysteem windows, surface, lumia, office, office365, met ook een afdeling voor small business met bv microservers, nas(windows storage server) windows server etc.
Ik vind het veel interessanter om te weten hoeveel Apple stores er in heel Europa zijn.
Dit heb ik via Google, een zoekmachine, gevonden: http://www.apple.com/retail/storelist/ . Het zijn er best veel. In Duitsland alleen al zijn er 14 Apple Stores.
wat maakt en apple store het anders dan een icentre?
Want beide bieden ze vrijwel het zelfde allemaal toch?

''gewoon franchises?

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 23 juli 2024 06:42]

Volgens mij verdergaande service m.b.t. retourneren van producten en verschaffen van informatie.

Ook zijn de flagship stores nog inefficienter ingedeeld ;)
En wat is dan het verschil met een Lab9?
Reparatie van toestellen en service is vaak veel directer en gemakkelijker. Snel toestel inwisselen enz. Snellere stock van producten. Verwacht maar dat appke store hun apple watch daar verkopen terwijl resellers dat nog niet kunnen
wat maakt en apple store het anders dan een icentre?
Want beide bieden ze vrijwel het zelfde allemaal toch?
iCentre is een reseller, Apple Stores zijn eigendom van Apple zelf.

iCentre doet wel veel moeite om op een Apple Store te lijken maar ze hebben er feitelijk niks mee te maken.
Apple resellers moeten juist aan een enorme waslijst aan uiterlijke eisen voldoen. Ik heb een jaartje bij Amac gewerkt en een keer zo'n lijst onder ogen gehad. Laad vrij weinig optie tot eigen indeling over helaas. Het gaat zelfs zover tot onder welke hoek een laptopscherm moet staan, welke indeling/volgorde de appleproducten moeten hebben etc...
...ook in Brussel verschijnt, zijn er alleen in grote steden zoals Amsterdam, New York, Londen en Tokio. ...
Mooi dat we onze 'grote' steden Amsterdam en Brussel mogen vergelijken met New York, Londen en Tokio :)
LMAO!! Dacht precies hetzelfde...

Vergeleken met die steden (vooral New York en Tokyo) zijn Amsterdam en Brussel maar boeren dorpjes..
Nu is het wachten op de eerste Apple fanboys die voor de store kamperen om als eerste binnen te geraken bij de officiële opening (sorry, kon het mij niet laten).

En aan alle die zich afvragen "waarom niet in Antwerpen": Brussel is de hoofdstad en in Antwerpen lopen te veel zatte Nederlanders rond (oei, oei, als dat maar geen -1 oplevert).

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.