Apple TV in Benelux zal geen ondersteuning hebben voor Siri

De stembediening van de Apple TV zal in de Benelux niet werken. Dat blijkt uit documentatie voor ontwikkelaars over tvOS, het besturingssysteem op de mediaspeler. Siri zal in slechts acht landen werken bij de release. Of Apple de functie later toevoegt, is onduidelijk.

Het gaat volgens Apple niet alleen om een softwarematig verschil, maar de fabrikant vermeldt dat het de Apple TV in landen zonder Siri-ondersteuning met een andere afstandsbediening levert. Tussen die acht landen staan de VS, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, maar de Benelux ontbreekt daarin. De afstandsbedieningen zien er hetzelfde uit, maar de Siri-knop leidt in landen zonder stembesturing naar een onscreen zoekfunctie. Apple legde tijdens de presentatie veel nadruk op de stembesturing.

Daarnaast heeft Apple beperkingen opgelegd aan ontwikkelaars. Apps voor Apple TV kunnen maximaal 200MB zijn. De rest van de bestanden kunnen ontwikkelaars pushen via lazy loading, op het moment dus dat de bestanden nodig zijn. Het is onbekend waarom deze beperking bestaat. Vooral voor grafisch zware games kan de beperking een probleem gaan vormen, omdat die vaak veel groter zijn dan 200MB.

Apple kondigde zijn nieuwe mediaspeler woensdagavond aan. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten kost de speler 149 dollar voor de 32GB-versie en 199 dollar voor de versie met 64GB opslag. Als Apple de prijzen op dezelfde manier omrekent als bij de nieuwe iPhones, komt dat uit rond 170 en 230 euro.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

10-09-2015 • 11:33

149 Linkedin

Submitter: jip_86

Reacties (149)

149
144
104
0
0
0
Wijzig sortering
Dat is wel een flinke domper. Zowat de gehele presentatie draaide bij de AppleTV om Siri. Het zou m.i. prima in het Engels geleverd kunnen worden.
Nou ik rij gewoon naar Duitsland, haal er daar wel eentje
De vraag is alleen of een Duitsland gekochte AppleTV met de Nederlandse Appstore werkt.
tuurlijk wel als je een nederlands account hebt dan log je gewoon in met je eigen account en switch je gewoon naar de dutch app store
Dat was ook de reden waarom ik mij afvroeg of het ook werkt in de Nederlandse appstore. Dat weet je pas als iemand dat uitgetest heeft. ;)
Kun je in de Nederlandse AppStore dan wel apps kopen die met Siri werken?
Daar ging mijn opmerking helemaal niet om als je deze gelezen had.

Het ging er mij om dat of Siri op een Apple TV gekocht in Duitsland wel ging werken als je daar vervolgens met een Nederlands appstore account inlogt. Kan zijn dat Apple Siri blokkeert zodra je met een Nederlands appstore account inlogt.
Als het hetzelfde is als met de andere iOS devices zal dat prima gaan.
Eens maar ik wacht eerst wel even af wat de ervaringen zijn van andere gebruikers. Dan kan ik altijd nog besluiten om er één in Duitsland halen.
Ik wacht even af totdat jij of iemand anders het heeft getest. Ik had begrepen dat de hardware in alle gevallen gelijk is, maar de afstandsbediening is anders, en ongetwijfeld een setting in tvOS (waar wij misschien niet 123 bij kunnen?). Als de duitse versie hier gewoon werkt, in het engels of nederlands, dan haal ik er tzt ook een (en verkast de atv3 naar de slaapkamer).
Ben vooral benieuwd hoe gemakkelijk ik straks films vanaf mijn nas kan afspelen.
Je NAS zal op zijn minst alles dat niet MOV of MP4 is moeten omzetten.

Sowieso moet het in H264 zijn, en niet H265 (gemiste kans van Apple).
Bij de Duitse versie worden alle films wel automatisch nagesynchroniseerd :+
Ik heb goed nieuws voor je. Die functionaliteit wordt aan en uitgezet afhankelijk van de iTunes Store waar je aan gekoppeld bent. Heb je dus een NL Apple ID aan de Nederlandse store, dan gaat het niet werken.
Misschien dat je dit softwarematig zelf naar Engels kan zetten. Ik speculeer natuurlijk maar.

Ik denk hierbij aan Google Now in het verleden waar je als je je telefoon op US zette en in het Engels je dit gewoon kon gebruiken. Nu is dit niet meer nodig omdat er nederlandse ondersteuning is, maar vroeger kon je zo wel al het maximale eruit halen.
Misschien dat je dit softwarematig zelf naar Engels kan zetten. Ik speculeer natuurlijk maar.

Ik denk hierbij aan Google Now in het verleden waar je als je je telefoon op US zette en in het Engels je dit gewoon kon gebruiken. Nu is dit niet meer nodig omdat er nederlandse ondersteuning is, maar vroeger kon je zo wel al het maximale eruit halen.
Ik denk dat het ook meer met wettelijke toegankelijkheidseisen te maken heeft: Als je een software-pakket in een land uitbrengt, ben je (vanaf een bepaalde afzet) geloof ik verplicht om dat pakket ook in de voertaal van het land uit te brengen.

Nu zijn Nederlanders daar wat nonachalanter in, maar de Belgen willen het allemaal vertaald zien in het Vlaams en, belangrijker, Frans.
Off-topic natuurlijk maar wou het toch even rechtzetten: Als Belg (Vlaming) merk ik helemaal geen neiging om alles vertaald te zien hier in België/Vlaanderen. Eigenlijk behalve de kinderfilms laatste jaren is hier niets vertaald.
In Wallonië hebben ze alles wel graag in het frans omdat die hun Engels niet zo goed is.
Maar zij halen veel van de Franse tv etc daarvoor.
Off-topic natuurlijk maar wou het toch even rechtzetten: Als Belg (Vlaming) merk ik helemaal geen neiging om alles vertaald te zien hier in België/Vlaanderen.
Die houding merk ik onder de Vlamingen regelmatig, het vervelende is alleen dat er nog in de wet staat dat produkten in de voertaal uitgevoerd moeten worden om op de Nederlands/Belgische markt te komen.

Apple is dus genoodzaakt om Siri er uit te slopen, want anders moeten ze óf de spraakherkenning vertalen in het Nederlands en Frans, óf de Apple TV niet in de Benelux uitbrengen.

Met TV-series zit je met hetzelfde geneuzel, zonder Nederlandse of Franse spraak of ondertitels mag de serie niet eens op een Belgische of Nederlandse omroep worden uitgezonden.
Dat is niet helemaal correct:
Er staat in de Europese verordening dat HANDLEIDINGEN in alle Europese talen moeten worden uitgevoerd, of op zijn minst in de talen van de landen waarin het verkocht wordt.

Er is ook geen verkoop verbod in Nederland of Vlaanderen voor apparaten die de Nederlandse (bijv.) taal niet ondersteunen.

"Met TV-series zit je met hetzelfde geneuzel, zonder Nederlandse of Franse spraak of ondertitels mag de serie niet eens op een Belgische of Nederlandse omroep worden uitgezonden."

Omroep wetgeving is totaal irrelevant voor consumentenverkoop volgens het burgerlijkwetboek.
Als Siri (nog) niet in het Nederlands ondersteund wordt vind ik dat je dan een taal moet kunnen kiezen die wel ondersteund wordt. Dat zou ik heel slecht vinden als dat niet zou kunnen.
[...]


Die houding merk ik onder de Vlamingen regelmatig, het vervelende is alleen dat er nog in de wet staat dat produkten in de voertaal uitgevoerd moeten worden om op de Nederlands/Belgische markt te komen.
Heb je daar uberhaupt een bron van? Of ben je aan het generaliseren dat bv. bij overheidsdiensten er *eigenlijk* gewerkt moet worden of toch de keuze moet gegeven worden om met Nederlandstalige software te werken?

Ik heb nog nooit gehoord van wat jij hier vertelt...
Apple is dus genoodzaakt om Siri er uit te slopen, want anders moeten ze óf de spraakherkenning vertalen in het Nederlands en Frans, óf de Apple TV niet in de Benelux uitbrengen.

Met TV-series zit je met hetzelfde geneuzel, zonder Nederlandse of Franse spraak of ondertitels mag de serie niet eens op een Belgische of Nederlandse omroep worden uitgezonden.
Dat is ook één van de eerste dingen die ik daar van hoor. Waar haal je dit soort (on)informatie allemaal van?
Waar haal je dat vandaan? Dat is in België helemaal niet het geval. In Frankrijk is dat wel het geval maar hier kan een product perfect in het engels op de markt gebracht worden. Zolang de handleiding en de tekst op de verpakking in zowel Nederlands als Frans worden weergeven kan een engelstalig product hier perfect op de makt verschijnen Het is wel een natte droom van minister president Bourgeois dat alle apparaten in het Nederlands zouden werken maar zijn functie is vergelijkbaar met die van prins carnaval dus dat zal ook in de toekomst niet veranderen.

Apple heeft Siri nooit uit de iPhone gesloopt voor Belgie omdat er nog geen Nederlandse versie beschikbaar was
Bijna elke game heeft geen ondersteuning voor de Nederlandse taal?

Niet dat ik het wil, vind het verschrikkelijk om Nederlandse stemmen te horen bij Engelse films/games, dat klinkt altijd zo onnnatuurlijk en geforceerd.


Dat men niks mag uitzenden zonder een ondertitel kan ik alleen maar toejuichen, hoe zouden de doven zich voelen? Lip lezen is ook niet alles en 100%.

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 10 september 2015 13:55]

Ga je er nu van uit dat bij neerlandstalige uitzendingen lipgelezen wordt door doven? Open anders teletext 888 even, zal je opvallen dat bij (nagenoeg) elke film/serie daar ook de ondertiteling voor hardhorenden/doven wordt gevoerd. ;)
Nee, ik bedoel precies hetzelfde als wat jij bedoelt. Alleen mijn zinsbouw was nogal krom zie ik.


Het is alleen maar fijn dat er ondertitels zijn voor doven en slechthorende.

:P misschien is mijn zinsbouw nogal krom

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 10 september 2015 13:55]

Ik herinner me nog Battlefield 2: Hospik Hospik!

'U heeft een vlagverdedigingspunt ontvangen'

Niet om aan te horen :D
Meeste games hebben geen Nederlandse taal..
Inderdaad.

Je zou dan ook in de Belgische app store eens het aantal 1 ster reviews van universeel gelauwerde games moeten zien omdat er geen Franstalige versie is.
Je zou haast denken dat volgens sommigen het beschikken over een Franstalige versie een universeel recht is...
Ik vind dat toch redelijk normaal dat je een App maar één ster geeft omdat de app niet in je taal is. Als een app enkel in de Duitse taal zou zijn zou ik daar ook één 1 ster review voor geven. Net alsof heel de wereld Duits of engels zou spreken. Voor ons Nederlandstaligen lijkt het vreemd omdat we met Engels als tweede taal opgroeien maar op deze aardbol zijn er meer mensen die een andere taal dan engels als tweede taal hebben.

Als je dus een gelauwerde app hebt zou je echt wel je best moeten doen om zoveel lokalisaties te maken als dat er mogelijk zijn. Ik zie natuurlijk wel het dilemma voor kleine ontwikkelaars maar het schept ook kansen.

Ik vind het echt niet zo gek dat je één ster geeft aan een App om dat niet in je taal is. Engels spreken is geen universele plicht :)


EDIT: Krijg ik een -1 omdat mijn reactie niet in het engels is? :)

[Reactie gewijzigd door monojack op 10 september 2015 18:40]

Niet waar in mijn kringen, ik kan natuurlijk niet spreken voor de rest van Vlaanderen. Wel zie ik bij het minder informatica-technisch volk dat hun computer en smartphones wel in het Nederlands staan (dit zal ook wel deels komen doordat die meestal standaard in het Nederlands geleverd worden hier). De Walen hebben dit wel harder voor imo.
En ik had eerder de indruk dat Nederlanders het fijn vonden om voor "alles" maar een Nederlands woord te gaan zoeken.
[...] maar de fabrikant vermeldt dat het de Apple TV in landen zonder Siri-ondersteuning met een andere afstandsbediening levert.
Ja, Engels is prima. Ik denk dat er veel mensen in de Benelux meer dan 1 taal spreken (in tegenstelling tot Amerikanen). Maar misschien vrezen ze dat de uitspraak van het Engels ondermaats is waardoor Siri het niet begrijpt. De consument steekt de schuld dan weer op Siri wat Apple een negatief imago kan bezorgen.

[Reactie gewijzigd door biglia op 10 september 2015 11:38]

Geen SIRI, dus 5o0 euro goedkoper? Vast niet.
Je kunt SIRI niet inschakelen, want de afstandbediening is anders (of niet).
Met de 200MB grens verwacht ik dat Apple weinig 32GB modellen gaat verkopen. Bijzondere keuze.
Met de 200MB grens verwacht ik dat Apple weinig 32GB modellen gaat verkopen. Bijzondere keuze.
De apps in de appstore zijn 200MB
Door het achteraf downloaden van meer content, worden de installs ook groter.

Het zal wel te maken hebben met 'user experience' apps worden snel geinstalleerd, en later bijwgewerkt
Hoezo? Je kan de data ook gebruiken voor content in plaats van apps.
Juist meer toch? Hoeveel apps zet je nou op zo'n ding? Of is er opslag nodig voor muziek en dergelijke?
Wil dit zeggen dat de Benelux remote geen microfoon heeft ingebouwd? Aangezien dat er blijkbaar hardwarematig ook verschillen zijn. Indien dat het geval zou zijn is het onmogelijk dat Siri later nog geintegreerd wordt.
De afstandsbediening is identiek in alle landen, inclusief microfoons. Alleen de omschrijving is anders.

https://twitter.com/TechTasticNL/status/641909681133363200

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 10 september 2015 11:47]

Vreemd, er wordt op iCulture anders wel degelijk gesuggereerd dat de Siri knop niet aanwezig zal zijn buiten de 8 landen. Hoe ga je Siri dan gebruiken? Wordt een beetje lastig zo.

Misschien de ATV4 halen in Duitsland en wachten op een update of jailbreak, maar vooralsnog is er wel degelijk sprake van 2 verschillende remote controllers waarvan het missen van de Siri knop het grootste verschil maakt :(

EDIT, mijn excuses, schijnbaar is het artikel aangepast en verschijnt er een zoekscherm bij het indrukken van de Siri knop en is het grootste verschil nu dat er in de ene wel een stereo microfoon is ingebouwd en in de andere niet. Dus ik laat mijn reactie hierboven toch even staan.

[Reactie gewijzigd door Yzord op 10 september 2015 12:00]

Sorry hoor, maar noem je iCulture nou een serieuze bron? Die weten niks meer dan dat wij weten. Er wordt in de SDK alleen aangegeven dat de knoppen een andere naam hebben, over het ontbreken van microfoons wordt met geen woord gerept. Daarnaast kost het Apple vermoedelijk ook meer om verschillende afstandsbedieningen te maken, dan alleen de functionaliteit in de software aan te passen.
Maar er wordt ook geen woord over gerept dat het om een software feature gaat welke niet op deze Nederlandse Apple TV/Remote niet aanwezig is. In de Developer link van het Tweakers artikel hebben ze het toch echt over 2 hardware varianten van de afstandsbediening en niet over 1 variant met andere functionaliteit.
The new Apple TV has the following hardware specifications:
New Siri Remote / Apple TV Remote
The Apple TV Remote comes in two flavors—one with Siri built in and the other with onscreen search capabilities. The Siri Remote is available in the following countries:
Apple TVs in all other countries are packaged with the Apple TV Remote.
Als het puur een beperking zou zijn in tvOS zou je niet verwachten dat ze onderscheid maken in 2 verschillende remotes in de hardwarespecs en in de uitleg van de remote. Vooral niet in een developer documentatie. Dus ik heb nog wel mijn twijfels of het in alle gevallen dezelfde AB is en hier in Nederland ook een versie wordt geleverd met microfoon en deze software matig is uitgeschakeld.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 670812 op 10 september 2015 17:16]

De afbeeldingen op de andere websites van Apple tonen de Apple TV Remote gewoon met Siri knop, als ze niet over dezelfde hardware zouden beschikken ligt het ook voor de hand dat ze ook de knop zouden vervangen door een zoek-icoon in plaats van de microfoon die nu wordt gebruikt. Ze hebben het beestje voor de overige landen gewoon een andere naam gegeven en de omschrijving aangepast.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 10 september 2015 13:48]

Vraag het me af. Want wie zegt dat die afbeeldingen kloppen. Zou niet logisch zijn voor de gebruiker als er een microfoon icoontje op de AB staat en je vervolgens een zoekfunctie krijgt. Op de Nederlandse Apple site is nog niets te vinden over de nieuwe Apple TV. Misschien dat zij wachten op juiste afbeeldingen en niet als een aantal andere Apple Sites/landen de afbeeldingen gebruiken van de Siri versie. Denk dat we gewoon moeten afwachten tot de Apple TV werkelijk beschikbaar is in de diverse landen waar Siri niet ondersteund gaat worden (misschien voorlopig).

Maar ook ik hoop gewoon dat ze geen onderscheid maken in hardware. Maar voor als nog heb ik echt me twijfels en vraag me af waarom ze het dan ook zo verwoorden dat er 2 verschillende hardware versies zijn. Zou niet logisch zijn als dat niet zo blijkt te zijn. Afwachten maar.
Nou think again, hier is de productpagina van 'New Zealand', een land waarin Siri niet beschikbaar voor de Apple TV.

https://www.apple.com/nz/tv/specs/
Lees mijn bericht nog een keer.
Op de Nederlandse Apple site is nog niets te vinden over de nieuwe Apple TV. Misschien dat zij wachten op juiste afbeeldingen en niet als een aantal andere Apple Sites/landen de afbeeldingen gebruiken van de Siri versie.
Het blijft speculeren en we weten niet of de product afbeelding klopt we zullen moeten afwachten tot de Apple TV daadwerkelijk beschikbaar is om te weten of de AB hetzelfde is of dat het toch een andere versie is geworden.
Check ook de ondersteunde mediaformaten: alleen MP4 en MOV. Tot zover de hoop voor iedereen die het als echte MediaPlayer wilde inzetten vanaf zijn NAS (eventuele Apps zoals VLC zullen dus softwarematig moeten decoden, wat een A8 echt niet gaat trekken).
Waarschijnlijk wordt SIRI niet opgeroepen maar gewoon de dicteerfunctie zoals die nu al werkt op de iPhone. Dus wat je dan roept wordt 1 op 1 in de zoekquery gedropt.

Dus het microfoon icoon is nog steeds valide in mijn ogen.
Geen idee dat zullen we moeten afwachten. Apple lijkt daar nog niet veel over vrij te geven. Maar gezien het artikel denk ik ook niet dat dat het wordt. Ze hebben het over onscreen search en dat lijkt me geen dicteefunctionaliteit. Maar we zullen moeten wachten tot Apple meer informatie vrijgeeft of tot dat deze Apple TV zonder Siri uit komt.
one with Siri built in and the other with onscreen search capabilities
Sorry hoor, maar noem je iCulture nou een serieuze bron?
Niet minder serieus dan Tweakers als je het mij vraagt. Bovendien geven ze veel meer informatie dan Tweakers als het gaat om Apple producten, dus je kan eigenlijk beter het artikel / de samenvatting hierboven bashen.
Ah OK, dan is het dus wel puur software. Dat die knop een andere functie uitvoert is puur software eh en niet hardware zoals in het artikel aangehaald wordt. :) Geen probleem dan, hoewel ik het vreemd vind dat er geen support is terwijl Siri wel Nederlands ondersteunt.

[Reactie gewijzigd door Chip5y op 10 september 2015 12:10]

Het zo wel vreemd zijn aangezien Siri wel degelijk in het Nederlands beschikbaar is (op de iPhone e.d.), dus het systeem werkt wel. Daarnaast was Siri sinds het begin al te gebruiken in alle landen, zei het alleen in het Engels. Ik zou het veel logischer vinden dat er alleen support is voor Engels en een aantal andere wereldtalen. Maar een totaal andere remote cq. hardware lijkt me heel vreemd en eigenlijk ook onwaarschijnlijk. Dat hebben ze nog nooit gedaan (ook niet met de iPhone m.b.t. Siri)
Wat ik vreemd vindt is dat niet het laatste model CPU worst ingezet, maar de A8.
Zou dit echt een andere hardwarematige afstandsbediening zijn (zoals in het artikel vermeld is)? Dit zal in de toekomst behoorlijke beperkingen opleveren wanneer apple softwarematig toch siri zou kunnen toevoegen aan de apple TV.

Voor mij is dit in ieder geval reden genoeg om nog even te wachten op een volgende versie die wel 4K ondersteunt.
Ik schat in alleen een andere opdruk van het Siri-knopje?
Weet niet of de opdruk anders wordt. Maar in het artikel van Apple hebben ze het er wel over dat de functionaliteit anders is van die knop en het een onscreen search opent.
Siri/Search. Press and hold to talk in those countries that have the Siri Remote. In all other countries, press to open the onscreen search app.
New Siri Remote / Apple TV Remote
The Apple TV Remote comes in two flavors—one with Siri built in and the other with onscreen search capabilities.
Staat inderdaad dat het om 2 smaken gaat. Ben benieuwd wat dit voor een gevolgen heeft. Nu moet ik zeggen dat ik deze nieuwe Apple TV wel zie zitten maar weet niet of ik Siri echt actief zou gebruiken.

Maar hoop wel dat het dan een vergelijkbare afstandsbediening is als gepresenteerd maar dan zonder de microfoon en hoop niet dat ze gewoon de oude Apple TV afstandbediening gaan meeleveren. Dan mag de Apple TV in Nederland ook wel een stuk goedkoper worden als die oude simpele afstandbediening meegeleverd wordt. Dan zal je zien dan mogelijk later die Siri remote wel als accessoire te koop komt maar voor mogelijk net zoveel als de Apple TV zelf. Dat zou erg jammer zijn.

Maar even wachten inderdaad wat het echt gaat worden en dan kijken wat ik ga doen.

Edit:
Zo te zien blijft de afstandsbediening wel zo goed als gelijk bij de 2 versies. Al zal de Siri knop op de Nederlandse versie het onscreen search tonen.
3. Siri/Search. Press and hold to talk in those countries that have the Siri Remote. In all other countries, press to open the onscreen search app.
https://developer.apple.c...rt/remote_callouts_2x.png

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 670812 op 10 september 2015 12:14]

Als ze een app maken die ondersteuning biedt voor NAS'en, ben ik van de partij. Ik heb de interface en het gebruik van een Apple TV altijd al heel prettig gevonden, maar het gebrek aan ondersteuning van films die je op een NAS hebt staan vond ik een te groot gemis. De Apple TV 2 kon gejailbreakt worden, en die heb ik een aantal jaar met liefde gebruikt... de ATV3 kon dat helaas niet, dus die was voor mij nooit interessant.

Maar nu ze echt apps aan gaan bieden en zelfs www.firecore.com heeft gezegd dat ze er mee bezig zijn, heb ik ontzettend veel hoop dat er een Infuse app voor de nieuwe Apple TV komt. :D
Ik gebruik mijn Apple TV 3 al jaren lang om films van mijn NAS te bekijken :? Dat werkt zonder problemen bij Synology.
Oh? Via Plex Media Server zeker dan of niet? Ik heb zelf een Synology NAS die geen Plex ondersteund, vandaar :) Ik gebruik nu een Cubox met Kodi/XBMC, en die verbindt netjes via NFS met de Synology. Dat werkte ook op die manier met de gejailbreakte ATV2.
Nee gewoon via de standaard apps van Synology: DS Video.
Maar niet direct vanaf de ATV3. Zo te horen heb je op een iPhone of iPad (of zo) deze DS Video app gebruikt en via Airplay naar je ATV3 gestreamd of niet?
Kan ook via een browser en apparaat hoeft er na niet meer aan te staan. Of je het nu direct op de Apple tv aanzet of via een ander apparaat...
Het werkt super goed en je kunt ook gewoon remote gebruiken om te pauzeren.

En als je plex echt zo geweldig vind. Via een hack en juiste Synology krijg je via de trailer app voor elkaar om je plex bib te zien.
Direct op je Apple TV werkt toch wat prettiger. Je kunt 't gewoon bedienen met je remote, via Kodi/XBMC/Infuse heb je volledig support voor subtitles, surround sound, en je hebt minder last van buffers e.d. omdat je het niet over wifi verstuurd. :)

Wat voor systeem ze gebruiken maakt me niet zoveel uit. Ik gebruik nu XBMC/Kodi, en heb voorheen Infuse op de ATV2 gebruikt… allebij werkt het voor mij uitstekend. Zolang ik maar subtitles, volledige media-kwaliteit en NAS-support heb vind ik 't goed :)
Iedereen zijn goed recht natuurlijk.. maar toch kan ik het niet laten..

Ik doe het met een voorbeeld schets:

Apple tv staat aan.. tv staat aan..

Je pakt in mijn geval je iPad (kan ook pc zijn) je opent de DS Video app om even te zien welke films je nog niet hebt gezien, je leest waar film over gaat en je ziet aantal sterren van imbc.. Je denkt deze wil ik zien. Je selecteert je film en je laat de app even de ondertitels erbij zoeken, want die zitten er blijkbaar niet bij. Je selecteert je apple tv en hij begint te spelen. Vervolgens zet je iPad uit en pakt je remote van je apple tv om te pauzeren, door te spoelen, etc. Niks bufferen, apple tv ook bedraad.

Zo gebruik ik, en ik heb ook een WD Live er naast, maar gebruik ik zelden. Alleen als de Apple tv hem echt niet pakt...Ik vind het juist onhandig om door mappen te zoeken naar een film.

Tuurlijk, als je kodi gebruikt en het werkt goed is het geen reden om te switch. Het is meer om te laten zien aan andere dat je Apple TV meer kan, dan er nu standaard gedacht wordt.

Zo werkt het trouwens ook met muziek..
Oh, daar ben ik me helemaal van bewust. Maar ik heb alles zo netjes geordend in m'n mappen, en vind snelscrollen zo simpel (zowel op de ATV als in Kodi), dat ik helemaal geen iPad nodig heb.

En een 8GB, 1080p film streamen via wifi vanaf een iPad levert bij mij 2 problemen op: de iPad zit met een HD film zo vol, en 8GB via wifi streamen gaat niet altijd even vlekkenloos. M'n Cubox (en destijds m'n ATV2) staan via een ethernetkabeltje op het netwerk aangesloten, dus van lag e.d. heb ik helemaal geen last.

Je kan ontzettend veel, én makkelijk, doen met Airplay en een iPad. Maar voor mij, met mijn bibliotheek, vind ik het minder praktisch :) Voor audio daarentegen doe ik het wel eens, met bijvoorbeeld Spotify. Maar met hires films stoort het me meer dan wat het oplevert.

[Reactie gewijzigd door Kapotlood op 10 september 2015 17:13]

DS Video streamt niet vanaf je iPad naar de Apple TV. Het is geen AirPlay Mirroring, de Apple TV trekt het rechtstreeks van je NAS vandaan.

Natuurlijk is het een verbetering dat met de Apple TV 4 er een app direct op de Apple TV beschikbaar zal zijn voor DS Video. Maar je oorspronkelijke uitspraak:
maar het gebrek aan ondersteuning van films die je op een NAS hebt staan vond ik een te groot gemis.
klopt dus niet aangezien het zonder meer mogelijk was om films vanaf je NAS op je Apple TV af te spelen. Alleen kon je het niet initiëren vanaf de Apple TV.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 10 september 2015 18:04]

Wacht even… bedoel je te zeggen dat je met de DS Video app die op je Synology staat, films diréct op de ATV kunt afspelen? Dan moet de DS Video app op de Synology zeker de films "live" converteren of niet? En hoe krijg je die dan direct op je ATV te zien? De ATV ondersteunt geen NFS e.d., alleen films die in iTunes staan toch?
JA. Mocht ik niet duidelijk genoeg geweest zijn..

Je NAS convert het indien je apple tv formaat niet ondersteund..

Zoals gezegd: Je hebt alleen een ander device nodig om het te starten..daarna doet Synology alles en apple TV speelt het gewoon af.. NFS doet niet ter zake, iTunes al helemaal niet. kom ik bijv nooit..

Films, series, is bij mij Synology of Netflix en geloof me dan is een Apple TV heerlijk..


Dat is trouwens ook de reden dat er Play versie zijn.. die doen dat zo wat zonder CPU load..omdat het uiteraard nogal wat power kost om movies om te zetten...

Ik verwijs je graag door naar GOT Forum onder opslagtechnologie. Daar heb je meerdere synology topics zoals vraag en antwoord waar er genoeg mensen zijn die je graag willen helpen..
Als je in Benelux woont kun je dus evengoed de oude Apple TV kopen, die was al rond €69 euro dus de kans is vrij groot dat die prijs nog iets zal dalen tot de voorraad op is.
Dank kun je Apple beter links laten liggen. Je iCloud Photo Library of Apple Music zal op de oude NIET werken.
Apple TV 2 & 3 heb ik voor EU altijd een dom kastje gevonden. Airplay werkt maar verder heb je naast Netflix vrij weinig.
Ow, dat is flink genaaid dan.

Zelf heb ik de Chromecast, was veel goedkoper en genoeg voor de 2 dingen die ik gebruik, YouTube en Netflix (en af en toe radio via TuneIn).
Het ontbreken van een lasertje is ook een gemiste kans volgens mij. Gezien deze ab nu via Bluetooth werkt moet het volgens mij ook mogelijk zijn om nieuwere Macbooks hiermee te bedienen. Het zou heel handig zijn om deze ab ook te gebruiken als pointer bij presentaties en zo ingewikkeld lijkt het me niet om dit toe te voegen.
Aangezien de meeste AppleTV-gebruikers waarschijnlijk ook een iDevice zullen hebben... :+

http://thegadgetflow.com/portfolio/ipin-laser-pointer/
Ik zie niet echt het nut van laser die haaks op het beeldscherm staat. Daarnaast zou ik juist graag een ab met fysieke knoppen willen en geen idevice waarvan continu het scherm vergrendelt en je moet kijken op het device om te zien wat je in gaat drukken.
Anoniem: 666637
10 september 2015 11:38
Dit vind ik zelf een fikse tegenvaller. Was erg positief over die nieuwe Apple TV, maar zonder siri is het niet echt een upgrade vind ik. Jammer! Nu wachten of het überhaupt wel naar de Benelux komt, zo niet, geen nieuwe Apple TV voor mij.
De Benelux krijgt een remote zonder Siri support. Dus waarschijnlijk hardwarematig zonder Siri microfoon e.d.
Niet waar, dit is de Apple TV Remote, zoals Apple de afstandsbediening zonder Siri omschrijft.

https://pbs.twimg.com/media/COiFdAMUsAIboNX.png
Oké, en nu graag toelichten wat er niet overeenkomt met mijn reactie?
Dus waarschijnlijk hardwarematig zonder Siri microfoon e.d.

[Reactie gewijzigd door bartosss op 10 september 2015 14:22]

Ik dacht dat die knop gewoon een zoekbalk (a la Spotlight) toont om vlot te zoeken? Ik zie niks staan over dicteren o.i.d. (Zoals Apple de niet-Siri spraak variant noemt)
Nee, omdat die functie (nog) niet in de software aanwezig is. Je ziet toch die microfoon of niet? Het enige verschil is dat Apple de knoppen een andere naam heeft gegeven, qua hardware zijn ze overduidelijk identiek. Ze slopen wel de microfoons uit de afstandsbediening, maar het knopje veranderen ze niet, geloof je het zelf.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 10 september 2015 12:10]

Apple heeft het over on-screen search, dan denk ik aan de spotlight balk van OSX om in te zoeken. Dus geen spraak.
Dat is een verkeerde aanname. Er zit een microfoon in de afstandsbediening waar Siri mee werkt en wat visueel wordt gemaakt (on-screen).
Oké, heb je daar een bron van?
Want Apple noemt dat standaard 'dictation' als iets niet Siri maar wel spraak is.
http://techcrunch.com/201...ion-sensors/#.c1ixcs:X9kJ

The device will also have a built-in microphone and dedicated Siri button, which can be used to enable Apple TV’s new voice search functionality.
Ja en dat gaat over de reguliere Siri remote die alleen aan die 8 landen wordt meegeleverd. Oftewel, wordt daar precies geschreven wat bij de keynote is verteld.
Echter gaat het hier om een aparte remote die onder andere bij ons meegeleverd gaat worden, en daar gaat het puur om on-screen zoeken, en wordt er niks meer verteld over voice, ook niet in de developer informatie.
Waar verwijs jij nu naar? Waar komt de gedachte vandaag dat er een aparte remote geleverd wordt?
Dat is door Apple vermeld op het Developer portaal. 8 landen krijgen de Siri remote en anderen krijgen de 'reguliere' Apple tv remote. (Dus vrijwel hetzelfde) staat ook in het nieuwsbericht overigens.
Je hebt gelijk. Niet goed gelezen. Wel raar dat ze door het ontbreken van Siri, een andere afstandsbediening meeleveren. Alsof deze softwarematige aanpassing(Siri) later niet toegevoegd kan worden.
He he :+ eindelijk die discussie voorbij haha. Ik zou gewoon in Duitsland halen. Duitsland en Frankrijk behoren tot die 8 landen net als UK en VS.
Haha inderdaad. Maar ik ben de beroerdste niet om toe te geven :)
Voor de duidelijkheid; er is inmiddels gereageerd door Apple en de remote is in alle landen hetzelfde!


http://www.iculture.nl/af...v-4-siri-remote-identiek/

[Reactie gewijzigd door bartosss op 29 september 2015 21:19]

Welligt omdat je zegt dat

...zonder Siri microfoon..
Waar bij je suggereert dat er geen microfoon in de ab zit, en die zit er wel in, maar voor benelux roept deze een zoek functie aan, en niet siri.

Siri support zal binnenkort (binnen jaar??) wel komen omdat ze ook al siri in Nederlands hebben op iPad/iPhone. Even gedult nog..
Anoniem: 670812
@rvt110 september 2015 12:28
Hoe weet jij zo zeker dat het wel de zelfde AB is en dat alleen de software anders is? Want als ik Apple zijn website bekijk hebben ze het toch echt over 2 verschillende afstandsbedieningen.
The Apple TV Remote comes in two flavors—one with Siri built in and the other with onscreen search capabilities. The Siri Remote is available in the following countries:
En in de specs hebben ze het ook over 2 soorten.
New Siri Remote / Apple TV Remote
Tot dat ie echt uit komt zullen we denk ik niet met zekerheid kunnen zeggen hoe de Nederlandse AB gaat worden en of deze wel of geen Microfoon heeft. Als Apple in alle landen dezelfde zou leveren zou je toch zeggen dat ze dat als software feature presenteren zoals bij de iPad/iPhone en niet net als nu door het over 2 smaken afstandsbedieningen te hebben.

Maar laat voor ons hopen dat het een zelfde AB is met microfoon en de software later komt met een update en het hier ook werkt. Zonder een nieuwe Apple TV te moeten kopen of AB.
Hoe weet jij dat er een microfoon in zit? Want Apple heeft het over 'on-screen search' wat mij klinkt als spotlight op osx.
Hopelijk komt Valve ook met een Steam-Link app, maar dat zou dan wel hun eigen Link apparaat ondermijnen.
zou tof zijn om een aantal van die simpele games op de apple TV te kunnen spelen :D
Dat word dus een no go...ben meestal wel applefanboy maar laatste tijd wat minder...jammer geen siri voor atv4 daarnaast geen 4k en wat mij wel deed verbazen is dat het 7.1 audio ondersteuning heeft maar nog geen hd audio of dolby atmos.... Waar apple in het verleden voor liep met techniek is dat nu behoorlijk achter (op hun 5k imac na). Ik zie het al voor me dat de atv 5 straks over 3 jaar komt met 4k als er al ruim meer dan een jaar 8k is bij de concurrent
En toch zit elk jaar de zaal weer voller en wordt er harder geklapt voor steeds onnozeler dingen.

Waarbij het overigens niemand is opgevallen dat om de nieuwste A-chip te hebben je anno 2015 minimaal €750 moet uitgeven, waar voorheen de gewone iPads ook gewoon de nieuwste A-chips kregen.

Zoals iemand gisteren al in het live-topic zei: die gasten ruiken echt wel aan hun eigen scheten

[Reactie gewijzigd door Pyrone89 op 10 september 2015 19:44]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee