Apple brengt iOS 9.1 uit

Apple heeft iOS 9.1 uitgebracht voor iPhones, iPads en de iPod touch. In de nieuwe versie detecteert de iPhone 6s-serie nu of gebruikers het toestel laten zakken tijdens het maken van Live Photos, waarna hij sneller stopt met filmen.

Veel gebruikers merkten op dat de iPhone 6s bij het maken van Live Photos, filmpjes van drie seconden rondom het nemen van een foto, ook bleef filmen als gebruikers zelf het toestel lieten zakken omdat ze klaar waren. Via vermoedelijk de gyroscoop stelt de iPhone vast of gebruikers het toestel optillen of laten zakken, waarna hij stopt met het maken van het videootje.

Bovendien zitten er nieuwe emoji's in de nieuwe versie van iOS en zijn er wat problemen opgelost. Apple was al lang van plan om 9.1 snel uit te brengen, omdat het de versie is waarmee de nieuwe versie van de iPad Pro uitkomt. Wie bovendien de nieuwe Apple TV wil bedienen met een iPhone, heeft ook iOS 9.1 nodig. De iPad Pro en Apple TV komen beide binnenkort uit.

Naast iOS 9.1 bracht Apple ook watchOS 2.0.1 en OS X 10.11.1 uit. De updates komen over-the-air naar apparaten, hoewel gebruikers de nieuwe iOS-versie ook via iTunes kunnen installeren.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

21-10-2015 • 19:39

182 Linkedin

Reacties (182)

182
171
101
3
0
0
Wijzig sortering
Dat was snel, nu al iOS 9.1.

Wel vrij weinig veranderd voor een x.1 update, dit past in mijn ogen meer in een x.x.1 update.

Dat terzijde:
In de nieuwe versie detecteert de iPhone 6s-serie nu of gebruikers het toestel laten zakken tijdens het maken van Live Photos, waarna hij sneller stopt met filmen.
Zou een optie voor een simpel stop knopje niet handiger zijn? Dus of de gyroscoop en stopknop als keuze voor wie wat fijner vindt.
9.1 is ontwikkeld parallel aan 9.0 en bevat features voor de nieuwe Apple TV en iPad Pro.

Ze hebben hem samengepakt met wat normaliter waarschijnlijk gewoon 9.0.3 zou zijn.
De livefoto heeft ook geen "play" knopje. Feitelijk maakt hij bij iedere foto een hele korte video. Het is dus een best goede toevoeging vind ik persoon.
Mitst het uit kan, op een 16gb iPhone is de ruimte al krap genoeg.
Huh? Dit is gewoon wat je kan verwachten van een x.1 voor grote veranderingen zal je moeten wachten op 10.0
security-> jailbreak fix?
Dat lijkt me heel onwaarschijnlijk. Normaal duurt het een week of 6 voordat dit soort exploits gefixed worden. Maar ik had begrepen dat de jailbreak voor 9.0.2 alleen maar uitgebracht is omdat de exploit al eerder gefixed was in de beta van 9.1. Dus we hebben eventjes mazzel gehad. Wil je nog jailbreaken, installeer dan nu meteen 9.0.1 want anders lukt het niet meer.
Ik hoop dat dit een aantal probleempjes oplost die m'n 6S echt irritant maakten in 9.0.2.
Ik geloof dat hier ook een fix voor het "M'n telefoon reageert niet en TouchID is zo heet dat het m'n fikken verbrandt" bij zit. :P

... Maarja, m'n nieuwe 6S is nog aan het herstellen, dus kan straks pas upgraden. ;(
Hoop in ieder geval dat de accuduur verbeterd wordt!!
Ik heb ook een 6s maar herken ik me geen van de bovenstaande problemen. Mijn batterijduur is ten opzichte van mijn 5s vooruit gegaan(ondanks de Samsung chip). Heb hem gisteren om 21:00 van de lader gehaald en zit nu op 47% bij normaal gebruik.

Als je touch id zeer warm wordt dan is het een hardwarematige fout, ik zou even terug gaan als ik jou was.
Ja in vergelijking met een 5S zal het wel een stapje vooruit zijn ja. :)
In vergelijking met m'n 6 is het een beetje tranen trekkend eigenlijk. ;(
Gaat rap leeg. Eerder ging ie nog sneller leeg, maar dat kwam door een bug met Facebook; dat reken ik die telefoon niet aan uiteraard.

Maar het is gewoon erg jammer. De 6 had een redelijke accuduur, maar niet om super blij van te worden; had toch gehoopt dat het met de 6S net wat beter zou zijn. Helaas niet. En dan ook nog eens het model met de Samsung chip. :P

Dat van TouchID is ook een hardwarematig probleem, vandaar die laatste 2 regels. ;)
Alhoewel, Apple wil niet toegeven dat het een hardware probleem is; maar willen ook niet toegeven dat het een bug in iOS is. Toch zou het voor sommigen opgelost zijn in iOS 9.1 (sinds Beta 5). We zullen zien welk verhaal nou klopt. :)
Dan had je je 6s terug moeten brengen en hopen op een TSMC exempleer ;)
Ik heb hem ook terug gebracht, maar het TSMC exemplaar kan helaas ook te kampen krijgen met het TouchID probleem. ;(
Het TSMC exemplaar lijkt hier overigens behoorlijk zeldzaam te zijn, iedereen die ik ken met een 6S heeft een Samsung exemplaar; en ik heb vandaag m'n tweede binnen gekregen. :P

Ik heb nu een nieuwe en hoop voor het beste, al heb ik 't vage idee dat er iets mis is met m'n beeldscherm. Moet er morgen nog eens naar kijken, maar als dat zo is, is het wel om moedeloos van te worden; zeker gezien het return beleid op afstandsaakopen bij Apple niet al te lekker draait.

We'll see, ik hoop maar op het beste. :)
Dacht dat je met herstellen, softwarematig bedoelde. Ik hoop voor je dat het opgelost is en anders heb je altijd nog je 14 dagen garantie. terug brengen en nieuwe halen :9

Overigens wel raar dat Apple moeilijk doet, normaal krijg je meteen een nieuwe mee.
Ik denk toch dat als een restore niet helpt je terug moet naar Apple. Ik herken dit totaal niet. M'n 6S+ wordt helemaal nooit warm en ik begon om 13:00 uur te werken met 94% batterij. En nu 22:30 na heel veel internetten 9gag en wat games zit ik nu op 54%.

Haal met de grootse gemak de dag en kom eigenlijk nooit onder de 30%. Ik heb de "snelle chip"

[Reactie gewijzigd door Freaky_Revolt op 21 oktober 2015 22:32]

Hij gaat waarschijnlijk rap leeg omdat ie om één of andere reden jou touchid knop heet maakt. Dat kost ook stroom lijkt me. En iets om snel te laten repareren voordat er iets anders kapot gaat.
Yep, ik heb gister een nieuwe meegekregen; die lijkt tot zover milder om te gaan met de accu; en heeft vannacht geen problemen vertoond met TouchID.

Fingers crossed! :)
Ondanks Samsung chip? De Samnsung chip heeft gewoon de normaal beloofde accuduur. De andere heeft gewoon langere accuduur. Beter nog uit de tests van Tom's Hardware blijkt dat de Samsung beter is.
Ik kan me wel voorstellen dat mensen dat zeggen. Ik was zelf ook wel een beetje teleurgesteld dat ik er een heb met Samsung chip.

Als je weet dat er iPhone 6S modellen zijn, die even duur zijn als de jouwe met Samsung chip, maar wel minder warm worden, betere prestaties leveren en ook nog eens ruim een uur extra accuduur hebben (bij middel tot zwaar gebruik): dan baal je wel een beetje.

Dat het is "als geadverteerd", dat klopt. En dat zal Apple waarschijnlijk ook redden in een eventuele class-action suit. (Want het zou met niet verbazen als die er komt.)
Maar dan mag je er uiteraard nog wel van balen als jij dat betere model niet krijgt. ;)
Je hebt duidelijk niet naar de verschillende tests online gekeken. Er is werkelijk maar 2-3% verschil tussen die chips en soms is die Samsung chip zelfs koeler en sneller. Kortom: er is geen verschil.
Zeker wel.

"Er is maar 3% verschil" -> "Er is geen verschil". ;)
Daar zijn de meningen over verdeeld. :)
Als die 3% een uur extra gebruik op levert kan dat toch aardig interessant zijn, maakt net het verschil in sommige situaties.

Daarnaast is ook de performance van de TSMC chip in werkelijk alle benchmarks hoger, maar met als kanttekening: enkel bij hoge belasting.
Apple zegt "ja maar die hoge belasting daar merken de meeste mensen niets van", nee dat klopt; maar als jij wel die veeleisende klant bent die de telefoon op sommige momenten behoorlijk hard pushed; dan baal je er wel van dat een ander model dat even veel geld gekost heeft én betere prestaties levert én dan ook nog eens een langere accuduur heeft.

Jij kan het je blijkbaar niet voorstellen dat mensen dat vervelend vinden, zeker als je the latest and greatest wilt hebben. Ik kan me dat wel voorstellen, en vind het zelf eigenlijk ook wel een beetje jammer. Want dat verschil: dat is er wel degelijk. 3% hogere prestaties + beter accuverbruik zelfs bij die hogere prestaties == dubbel win.

We verschillen duidelijk van mening, maar het afschilderen als "het is gewoon geen probleem" vind ik een beetje vreemd, want waarom zou iemand het niet als problematisch/vervelend mogen ervaren? :)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 oktober 2015 01:43]

weet je wel dat chips van dezelfde makelij al 5% verschil kan hebben? Chips van dezelfde wafer hebben zelfs dat verschil. Altijd. Komt Dior het productie proces. Dus je kunt nog niet zeggen: ik heb een van Samsung, dus die is beter of andersom. Je weet het namelijk niet omdat in het standaard productie proces al een grotere speling zit.
Daarom kunnen sommige cpu's/gpu's sneller geklokt worden ook al komen ze van dezelfde productie lijn. Aan het eind van de loopband worden ze getest en krijgen aan de hand van die test een bepaald model nummer.

Dus je kunt je er wel druk om maken, maar je hebt altijd verschil, ook met er chips van 1 fabrikant. Dat is niet anders, dat kan niet anders zonder dat chips 10x of meer zo duur worden.
Het gaat erom dat de chips die in de eindproducten zitten op een vastgelegde kloksnelheid draaien, en daarin zijn chips van de zelfde soort exact even snel. Variaties in snelheid bestaat niet, ook niet door productieonvolmaaktheden. Wat wél waar is, is dat de *maximale* kloksnelheid van chips in dezelfde wafel varieert, maar dat is niet van belang voor consumenten omdat de chips toch allemaal dezelfde kloksnelheid krijgen als het gaat om SoCs in foons.
Het stroomverbruik is echter wel verschillend
3% prestatieverschil merk je van zijn levensdagen niet. Iets dat eerder 10 seconden duurde, duurt in dit geval 9,7 seconden en is niet waar te nemen. De vuistregel is dat je vanaf 20% performance verschil als mens iets merkt.
Oh nee, het gaat me meer om de accuduur.
Als hij bij dik gebruik een uur langer meegaat is dat aardig, en dat merk je wel degelijk.

De meningen of het een probleem is of niet verschilt van persoon tot persoon, maar ik vind niet dat je het kan afschrijven als "het is geen probleem want het marge is niet zo groot" terwijl er wel mensen zijn die het als vervelend ervaren, zeker de power users.

De meeste mensen, het overgrote merendeel, zal er inderdaad niets van merken. Maar dat neemt niet weg dat een kleine groep toch eigenlijk benadeeld wordt. :)
Dit is niet waar. Over algemeen gebruik en geekbench is de tsmc chip toch net even beter
Die Geekbench test is totaal niet representatief voor normaal gebruik. In werkelijkheid zijn beide chips hetzelfde.
wat liggen er ervaringen mbt de batterij toch ver uit elkaar. Ik heb er eentje met een samsung chip en de mijne gaat 2 dagen mee bij normaal gebruik. Ik kan het nog steeds niet geloven omdat mijn vorige iphones, ook de 6, het eind van middag al opgaven. Ik kan het enorme verschil niet verklaren. Het betekent wel dat ik voorheen de iPhone best een slechte telefoon vond die absoluut niet voldeed, want de dag door met een telefoon is voor mij een voorwaarde, maar dat ik niet onder de indruk ben van de prestaties.
I Mijn batterijduur is ten opzichte van mijn 5s vooruit gegaan(ondanks de Samsung chip).
Je bedoelt 'dankzij' ipv 'ondanks' ?
Ik heb gelukkig geen samsung chip. Ik ben echt ZEER onder de indruk van de 6S kwa performance, batterijduur en het toestel algeheel. iOS draait zeer soepeltjes. Ook nog niets gemerkt dat er iets warm wordt o.i.d.

Ik moet wel zeggen dat op mijn oude iPad4 iOS 9 langzamer voelt dan iOS 7/8. Maar wellicht komt hier nog verandering in met de komende updates.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 21 oktober 2015 22:59]

Onzin. Ik merk niets op de 5s. Pure perceptie...
Nou ik heb een aantal maanden op ios8 gezeten, vers uit de verpakking zeg maar.

Na de update voelt alles wat trager aan, vooral voordat het keyboard inderdaad een keer tevoorschijn komt. Dat is echt geen perceptie hoor. Maar goed misschien let jij daar niet zo op
Ik doe zowat elke maand een reset (power + home 10 sec inhouden tot het apple logo verschijnt) misschien is dat het verschil. Mijn telefoon staat ook niet vol... In ieder geval, ik merk het niet.
Voor dat je elkaar voor gek uitmaakt: soms ligt het aan de configuratie. Ergens staat iets verkeerd en word het langzaam.
Ja, dat is niet goed. Maar daarom kan het bij de ene wel sneller zijn dan bij de ander.
Soms helpt het om frabrieksinstellingen terug te zetten. Als je een Back-up in iCloud of iTunes maakt kunt je deze eenvoudig weer terug zetten. Ik zou dat eerst eens proberen.
TouchID heet? Hoe bedoel je, je sensor wordt letterlijk heet?
Correct. De telefoon gaat op zwart, reageert nergens meer op. Je kan enkel hard-resetten.
En het glas van de TouchID sensor is dan extreem heet, ik overdrijf niet als je hier letterlijk je duim aan verbrand als je hem er op laat liggen.
Ik dacht eerst dat dit aan de lader lag, gezien de eerste keer dat het gebeurde "'s nachts" was; maar hij deed het ook wel eens minden op de dag.

Hier kan je er meer over lezen, het is geen geisoleerd probleem helaas:
https://discussions.apple.com/thread/7247833
http://www.forbes.com/sit...one-6s-touch-id-overheat/
http://www.dailymail.co.u...rheats-stops-working.html
http://mashable.com/2015/...ot-touch-id/#_j7Pot8_jqqi

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 22 oktober 2015 00:45]

Gekke vraag misschien, gebruik je een officiële Apple kabel of een Chinese knock-off? Kan zijn dat de hitte door sluiting in de poort komt....
Een goedkope Chinese lader is het absoluut, maar neen: geen immitatie. :P
Is gewoon een originele Apple ladert.

De hitte kwam ook voor als hij niet aan de lader lag, helaas. Ik dacht eerst ook aan de lader. Zie ook topic op Apple's discussion board, daar staan veel meer details en ervaringen dan wat ik hier heb gepost. :)
Bizar, dat verhaal kende ik nog niet. Ik krijg zo ook mijn 6s binnen, ik hoop maar dat ik over een weekje nog vingerafdrukken over heb en dat de vellen niet aan de home-button hangen. Klinkt als kortsluiting in de scanner onder de knop, zal vast niet softwarematig te repareren zijn.
Nee het schijnt inderdaad niet softwarematig te fixen zijn, al was in 9.1 B5 het probleem wel "minder". (Maarja, dat is ook geen "gefixed!")
M'n nieuwe 6S die ik als vervanging heb heeft dit probleem tot zover niet vertoond en de accu gaat ook een tikje langer mee. :)

Ik denk niet dat je veel te vrezen hebt, het lijkt tot zover een klein gedeelte van de gebruikers te zijn.
Helaas was ik toevallig de l*l. -_-
Of jouw bugs met je iPhone worden opgelost met deze update weet ik niet

Wat ik wel kan vinden buiten de informatie in het bericht is het volgende;

iOS 9.1 also includes bug fixes for a number of issues that iOS users have been experiencing, and as with most iOS updates, it enhances performance and introduces important security fixes.

Helaas staat jou bug met touch id er niet bij.
Nee klopt, die bug bestaat ook officieel volgens Apple niet. ;)
AppleCare weet zogenaamd van niets en hebben er nog nooit van gehoord (dat hun eigen discussion board vol staat met paginalange discussies over dit probleem hebben ze kennelijk ff gemist.), en volgens hen is het uitgesloten dat het ooit een bug in iOS kan zijn.

Toch hadden mensen op iOS 9.1 Beta 5 er veel minder vaak last van.
Helaas is "minder vaak" niet "nooit meer", maar het is wel frappant dat de frequentie van de problemen omlaag ging. Wat heeft Apple aangepast...? Maar dat krijgen we dus niet te horen.

Het zal me benieuwen. Ik heb in ieder geval een nieuwe telefoon "gekregen" (Lees: moeten kopen, dan kan de oude terug) en hoop dat deze geen gelazer oplevert. :)
Ik heb het probleem zelf nog niet ervaren. Ik ben wel direct begonnen met 9.1 beta 4 omdat mijn vorige iphone ook al 9.1 draaide.

Mijn iPhone 5 met iOS 6 had een soortgelijk probleem. Deze ging ook soms (om de 2 weken ofzo) op zwart en deed niets meer. Enkel een harde rest hielp. Dit werd pas gefixt met iOS 7. Dit was dus duidelijk een software probleem.
Breng het naar de Apple Store.
Sinds 9 is mn ipad2 zo traag als stront. Het activeren van en invoeren in tekstvelden duren soms 1 tot enkele seconden. Ook safari crashed om de haverklap. Iets wat bij 8 totaal niet was. Hopelijk is dat nu opgelost.
Zijn veel verbeteringen toegepast waarnaar iemand hier verwees op de site van Apple. Heb zelf ook een iPad2 en het klopte wel dat Safari er opmerkelijk genoeg nog wel eens uit wilde klappen wat voordien niet het geval was.

Toevoeging:

Safari is inderdaad sneller geworden met deze update! :+

[Reactie gewijzigd door repeP op 22 oktober 2015 00:38]

Vanavond maar mijn Ipad2 updaten, heb exact dezelfde problemen als jaquesparblue. Ook diverse games klappen er regelmatig uit, hopen dat het beter gaat na deze update. Ter info: heb deze instellingen (http://osxdaily.com/2015/09/18/slow-ios-9-speed-up-tips/) reeds allemaal overgenomen maar mocht niet helpen.
Ik had door mn beta profiel vrijwel meteen de 9.1 beta en ervoer dat niet. Hoop dat 9.1 er verbetering in brengt voor je.
Zelfde ervaring hier, toestel is een heel stuk trager geworden.
Hopelijk beterschap met deze update, anders gaat er terug IOS 8 op.

En wauw: ook nieuwe emoji's, wereldnieuws 8)7
Mijn ervaring met iOS 9 op een iPad Mini Retina was dat het eerst stukken trager werd, met name bij het inloggen en dat het nu gewoon weer perfect draait. Alsof er iets geïndexeerd moest worden op de achtergrond.
De update voor El Captitan verhelpt problemen met Office 2016!

Edit: Waarom is dit -1? Er zijn grote groepen mensen waarbij Office onwerkbaar was na de upgrade. Het nieuwsbericht is erg karig dus het leek mij prima dit te vermelden.

Office 16 (mac) start absurd traag op
http://forums.macrumors.c...ay-well-together.1902016/

[Reactie gewijzigd door pBook op 21 oktober 2015 21:04]

Ik vind inderdaad de El Capitan update veel interessanter, met name vanwege office. Apart dat die zo weggemoffeld is in het bericht, terwijl er toch belangrijke fixes en verbeteringen zijn.
Via https://support.apple.com/nl-nl/HT205360 :
This update:
Improves installer reliability when upgrading to OS X El Capitan.
Improves compatibility with Microsoft Office 2016.
Fixes an issue where outgoing server information may be missing from Mail.
Resolves an issue that prevented display of messages and mailboxes in Mail.
Resolves an issue that prevents certain Audio Unit plug-ins from functioning properly.
Improves VoiceOver reliability.
Adds over 150 new emoji characters with full Unicode 7.0 and 8.0 support.
Resolves an issue that caused JPEG images to appear as a gray or green box in Preview.
Ik lees op OneMoreThing juist dat mensen nog steeds Office 2016 problemen hebben na de bugfix van El Capitan. Ik wacht nog maar even lekker en blijf op Yosemite hangen...
Welke problemen zijn dat nou precies? Ben ik benieuwd naar.
Ik draai het hier en heb echt geen *enkel* probleem gehad met Office op El Capitan. Vanaf dag een nergens last van gehad, en pas gister een update binnen gekregen voor een nieuwere Office versie.
Vooral Outlook zou bij riant veel gebruikers crashen en Apple heeft dit met deze update hopelijk voor die gebruikers geplet.
Ah that may make sense... Dat is het enige Office product dat ik niet gebruik. :P
Word, Office, Powerpoint hebben bij mij totaal geen problemen gegeven; vandaar de vraag. :)
Dat Office keihard crasht. Leuk want dan is al je voortgang verloren, tenzij je een tik hebt om elke 10 sec op te slaan. Gebeurde zeer regelmatig. Bij mij draaide Office 2016 eigenlijk altijd wel goed in de beta periodes van zowel Office als El Capitan maar bij de laatste versies van beide opeens niet meer. Maar het gold blijkbaar niet voor iedereen.
Ik merkte dit ook met OOo. Libre office niet.
niet dat die handeling van het regelmatig gebruik van Cmd + S nou echt kwaad kan ;)
Dat hoeft al lang niet meer nodig te zijn, onder OS X is er al jaren een autosave API die vrijwel elke software dan ook volgt. Zelfs wanneer een crash gebeurt, of er stroomverlies optreed zou je gewoon weer verder moeten gaan waar je gebleven was zodra je de app weer hebt opgestart.
Ik zit met mijn 5s nog steeds op 8.3. Ben vooral huiverig voor de nieuwe muziek app. Daarom ben ik ook niet naar 8.4.1 gegaan. Het enige wat mij handig lijkt met iOS 9 is de batterijbespaarfunctie en de verbeterde Siri. Iemand die van 8.3 heeft ge-update en zijn ervaring wil delen qua performance?
Gebruik de muziek App eigenlijk bijna nooit. Maar je kunt bij de Settings het hele online gebeuren uit zetten dus dan heb je daar geen last van.
Updaten! Sinds de nieuwe muziekapp is het geluid ook fors verbeterd. Voor de update klonk het goed maar wel erg 'op elkaar gedrukt'. Sinds die nieuwe player is het geluid helderder, ruimer en met minder compressie. Absolute aanrader.
Ik had gehoopt op een fix voor afspeellijsten in de music app.
Klik een afspeellijst aan en vervolgens staat het 1e nummer er een stuk of 20 keer in en de rest wat in de afspeellijst stond, staat er niet in.
Die muziek app heeft sowieso een hoop fixes nodig. Met iedere update word ie minder bruikbaar. Ze geven veel te veel aandacht aan het album concept, terwijl het mij totaal niks interesseert op welk album een nummer staat (albums zijn net zo ouderwets als fysieke cd schijfjes, ik heb juist mp3's zodat ik niet vast zit aan een album).
Ik luister graag muziek per genre, of gerelateerde genres (al m'n mp3's zijn netjes getagged), maar op ios zijn m'n tags grotendeels waardeloos. De mogelijkheid om alles van een genre af te spelen hadden ze al een beetje verpest in ios6, maar was via een omweg (de zoekfunctie) nog te gebruiken, maar sinds ios 8.4 helemaal verdwenen. Handmatig playlists aanmaken is me te veel gedoe en losse nummers afspelen is nog erger. Wat ik eigenlijk zou willen is smart playlists, zoals itunes op de desktop al zo'n 10 jaar heeft, maar het lijkt er niet op dat dat ooit gaat komen. In plaats daarvan is apple te druk bezig met het pushen van hun eigen streaming diensten :r

Misschien toch maar eens op zoek naar een third party muziek app die aan m'n wensen voldoet. Maar wel eentje die m'n lokale library af kan spelen, niet zo'n kansloze youtube- of soundcloud-client die je eigen muziek niet speelt maar wel je databundel leeg trekt...

[Reactie gewijzigd door kozue op 21 oktober 2015 21:45]

Ik ben overgestapt op SonicMax sinds de music app in IOS 9 maar een deel van mijn albums laat zien en dan nog een deel in recent.
Heb je niet gewoon één track op repeat staan? Dat ziet er namelijk ook zo uit.
Nee hij zet echt een rits van 20/30 nummers hetzelfde in de afspeellijst.
Zal dat nu weer een nieuw record worden voor AMS-IX?

https://stats.ams-ix.net/...ll?log=totalall;png=daily (afgelopen nacht wel erg vreemde traffic)

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 21 oktober 2015 20:55]

Nee, dat record was al gevestigd met het normale verkeer dat er doorheen ging; de launch van iOS 9 kwam daar toevallig bij en zorgde voor een net iets hogere piek dan dat ze normaal gehad zouden hebben. :) Het is niet zo dat iOS verantwoordelijk was voor het record. ;)

Daarnaast is dit een minor versie, in plaats van een major.
(Al vind ik iOS 9 weinig verschillen van 8 qua werking, maar dat terzijde.)

Die pieken in de traffic van gister zijn inderdaad erg apart.
Apple hanteert met iOS dezelfde strategie als met de iPhones zelf (en bijvoorbeeld andere bedrijven als Intel ook). Tick/tock, oftewel grote update, daarna een optimalisatie update. etc

iOS 9 is dus, net als de iPhone 6s, vooral verbeterd achter de schermen.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 22 oktober 2015 09:49]

Ik ben benieuwd of dit soepeler draait op oudere hardware zoals de 4s
Ik vraag mijzelf hetzelfde af. Heb naar een oude iPhone 4s moeten terugvallen ivm hardware-issues met mijn nieuwe(-re) telefoon. Merk wel echt heel erg goed dat mijn nieuwere telefoon een stuk vlotter werkt! Met wat geluk zijn er een aantal aanpassingen gemaakt in iOS waardoor het iets vlotter werkt dan 9.0!

Ben 'm nu aan het updaten, dus we gaan het ondervinden!
Mijn iPhone 5 is nog steeds beduidend trager dan met 8.4.1. Erg teleurstellend. ;(
Da's inderdaad teleurstellend, maar ook merkwaardig: mijn iPod touch v5 (met dus A5 SoC) draait vrijwel hetzelfde onder iOS 9 als voorheen onder iOS 8.x. Wellicht helpt het om je iPhone 5 te herstellen via iTunes met een volledige verse installatie van iOS 9.1? Je kunt direct daarna de reservekopie terugzetten.
De grootste vernieuwingen in iOS 9.1

Aanpassingen voor iPad Pro
Aanpassingen voor Apple TV 4
Probleem met Live Photos opgelost
Schakelaar voor contactfoto’s in Berichten-app
Nieuwe emoji

iOS 9.1 is klaar voor iPad Pro en Apple TV 4

iOS 9.1 releasenotesiOS 9.1 bevat aanpassingen voor de iPad Pro, de extra grote tablet die in november op de markt komt. De vanavond verschenen update zal standaard op de iPad Pro staan en zorgt ervoor dat de tablet werkt met de nieuwe Apple Pencil en Smart Keyboard, waardoor je volledig gebruik kunt maken van alle functies.

Ook bevat iOS 9.1 aanpassingen voor de binnenkort te verschijnen Apple TV 4. Bij het developermodel van de Apple TV 4 heb je een toestel met iOS 9.1 nodig om het apparaat te kunnen activeren en we verwachten dat dat ook bij de definitieve release het geval zal zijn. De Apple TV 4 is vanaf maandag 26 oktober te bestellen.
Probleem met Live Photos opgelost

Mensen met een iPhone 6s hadden nog wel eens het probleem dat ze te snel hun hand bewogen bij het maken van een Live Photo. De animatie mislukte daardoor, omdat het object dat je wilde fotograferen niet meer in beeld was. In iOS 9.1 is nu een detectie aanwezig voor handbewegingen, zodat de animatie op het juiste moment wordt afgebroken.
Nieuwe optie voor Berichten-app

In iOS 9.1 treffen we bovendien een nieuwe optie aan voor de Berichten-app. Je kunt via Instellingen > Berichten aangeven dat je geen contactfoto’s bij mensen wilt zien.

Nieuwe emoji iOS 9.1

Waar de meeste gebruikers toch vooral naar zullen uitkijken, zijn de nieuwe emoji. In deze update vind je diverse sportattributen, het blokje kaas, de hotdog, taco en fles champagne. Ook zijn er diverse gebedshuizen aanwezig en zijn er nieuwe gezichtjes, met bijvoorbeeld rollende ogen, dollartekens, een nerd met een bril en een gezichtje met verband.

[Reactie gewijzigd door Kmpn op 21 oktober 2015 19:46]

Waar heb je dit vandaan?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee