Gerucht: LG wil rond het jaar 2020 oprolbare tv's uitbrengen - update

LG wil rond 2020 de eerste oprolbare tv's in de winkels leggen. De grote tv's moeten op te rollen zijn tot de grootte van bijvoorbeeld een kleine tas, zodat ze mee te nemen zijn. LG overweegt de tv's uit te rusten met accu's.

Gebruikers kunnen de tv uitrollen waar ze willen om televisie te gaan kijken zonder gebonden te zijn aan een vaste plek voor het apparaat, claimt The Korea Times op basis van gesprekken met LG-medewerkers. Momenteel maakt LG al gebogen displays voor onder meer tv's en smartphones, maar die kunnen gebruikers niet zelf buigen, omdat de andere hardware niet buigbaar is.

Er zijn volgens de bronnen van het Zuid-Koreaanse medium nog 'veel technische obstakels' te overwinnen voordat de oprolbare tv klaar is voor massaproductie. LG is wel een 55"-prototype aan het voorbereiden, dat al begin volgend jaar op elektronicabeurs CES in Las Vegas getoond zou kunnen worden.

Oprolbare schermen zijn al jaren een concept voor displaymakers. De technologie die het mogelijk moet maken is oled op basis van een kunststof substraat. Naast oprolbare tv's zouden oprolbare tablets en smartphones tot de mogelijkheden kunnen behoren, omdat de technologie apparaten met een groot scherm mogelijk maakt die desondanks in een broekzak passen.

Update, 14:15: Samsung zou volgens een gerucht rond dezelfde periode dat LG een oprolbare tv zou willen laten zien een smartphone met oprolbaar scherm willen uitbrengen. Die ontwikkelt de fabrikant naar verluidt onder de naam Project Valley.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-09-2015 • 13:48

100 Linkedin

Reacties (100)

100
99
72
2
0
0
Wijzig sortering
Het eerste wat bij mij opkomt, is dat er iemand is die naar dit nieuws artikel linkt in 2020/2030.
Waarbij wij nu allemaal schreeuwen; 'Wat hebben we aan opgerolde schermen??'.
Dan blijkt er in de toekomst toch nog een markt voor te zijn, al is het maar gebogen reclame borden of gebogen schermen in VR brillen.
Dus.. Hallo, lezer uit 2020/2030 8). Hadden wij het goed mis dat er toch een markt voor bestaat?? :9

EDIT: Dus misschien bestaat er een markt voor een opgerolde digitale krant? Of oprolbaar scherm in een pen met reclame :P

[Reactie gewijzigd door SuperflipNL op 15 september 2015 16:15]

Waarbij wij nu allemaal schreeuwen; 'Wat hebben we aan opgerolde schermen??'.
Dan blijkt er in de toekomst toch nog een markt voor te zijn, als is het maar gebogen reclame borden of gebogen schermen in VR brillen.
Gebogen schermen zijn er al en zijn redelijk populair alhoewel het nut twijfelachtig is.
Opgerolde schermen zijn er echt nog niet
Het zijn ook twee totaal verschillende dingen die je niet door elkaar moet gebruiken.
Ik vind gebogen schermen echt ronduit lachwekkend.

Eerst zitten de fabrikanten en zogenaamde pixelpeepende tv fanatieke lui te peepen over De kijkhoek van de tv en als hij maar 170 of 175 ipv 178 graden had was het een slechte tv en werd hij afgekraakt aan alle kanten.
Om vervolgens een beetje te doen alsof een gebogen scherm helemaal geweldig is terwijl ze die kijkhoek compleet negeren en als je niet recht voor het scherm zit op de juiste hoogte is het beeld gewoon een drama.

Gebogen schermen zijn een kansloos product waar je voor meer persoons huishoudens gewoon niet op zit te wachten omdat er maar 1 een goed beeldheeft en de rest zit naar vervormd beeld te kijken.
Dit scherm kun je lijkt me ook de andere kant om buigen. Splitscreen op 1 scherm. Kan misschien voor flexibele werkplekken ofzo ook best leuk zijn. Kijkhoek/kromming aanpassen op de kijkafstand en het aantal kijkers/gebruikers. Zal gerust voordelen kunnen hebben tov producten die nu verkrijgbaar zijn.
Het is gewoon een nieuw marketing trucje. Het nut op een tv van onder de 70 inch is verwaarloosbaar. De enige schermen waar het een nut heeft zijn grote muurvullende schermen waar je dicht op zit. Zelfde geld voor 4k trouwens.
Pc schermen hebben er ook wel profijt van aangezien je dichterbij zit.
Afstand staat in relatie tot de grootte van het scherm. Aangezien PC schermen doorgaans kleiner zijn maakt het in de regel dus niet zo heel veel uit - 24" op een meter is hetzelfde als 48" op 2 meter, de hoek die de buitenste pixels maken tov je ogen is identiek.

Bovendien, of je nou exact in de sweet spot zit of niet, het beeld blijft vervormd als je er niet voor compenseert (wat ze momenteel dus niet doen), omdat zowel opnameapparatuur als 3d renderingtechnieken uitgaan van een platte projectie.
I agree maar doelde meer op ultrawide monitors
Ik zit nu op een Dell Ultrasharp E3415W te werken ter vergelijk van 2x Dell 22" Professional scherm.
Dit scherm is licht gebogen. Voor zakelijk gebruik in vergelijk met twee schermen zou de buiging wel meer mogen omdat je één deel van het scherm als je hoofd window gebruikt en het andere als vergelijkingsmateriaal of whatever. De twee losse schermen stonden wat meer in een 'knik' opgesteld.

Voor gaming en multimedia is het weer gebogen genoeg en prachtig. Voor een TV is dat gebogen gedoe maar een marketing truc die naar mijn mening onzin is. Geef mij maar een echt platte (rechte) tv.

Nieuwe techniek zodat je schermen in het midden kunt buigen zodat je zelf de werkhoek kunt bepalen zie ik wel een toegevoegde waarde, dan heb je het hoofd windows tenminste goed recht voor je en het extra window ook goed in beeld. Nu is het erg breed.

Het is maar net voor welke toepassing je het gebruikt, oprolbaar of zelf buigen geeft flexibiliteit.
Zelfs bij monitoren vind ik kromming onder de 32 inch gewoon nergens op slaan.
Heb zelf ook nog niet echt nut gezien voor een gebogen scherm. Misschien voor een computerscherm waar je zelf voor zit. Daarnaast zijn we al jaren de schermen steeds platter aan het maken, zodat ze weinig ruimte in nemen en bv strak tegen de muur kunnen. Vervolgens gaan de fabrikanten ze krommen zodat ze weer een heel stuk van de muur af komen.
Zo dacht ik ook ooit over de eerste ipad. Wie wil nou zo'n ding en wat moet je er mee. Koop dan gewoon een telefoon.

Nu een paar jaar later heeft iedereen een tablet. Moet toegeven dat ik er zelf ook 1 heb maar dat die loopt te verstoffen in de kast.

Maar ik roep tegenwoordig niet zomaar meer dat het een onzinnig product is en dat ik niet snap wat je er mee moet.

Over een paar jaar zal ik is kijken wat er allemaal voor ideeën zijn wat je allemaal met zo'n product kan. En sta ik misschien weer met open mond te kijken hoeveel mensen het gebruiken :)
Misschien focussen we ons teveel op het verkeerde. We gaan ervan vanuit dat het voor een markt zal zijn waar we het scherm vaak oprollen maar dat hoeft niet zo te zijn.

Als je het scherm kunt oprollen dan is dat een teken ervoor dat de schermen zeer flexibel zijn en dus wel wat stres kunnen hebben.
Het zal ook een leuke kostenbesparing zijn bij het vervoer, stel je eens voor hoeveel kleiner de doos zou zijn.

Daarnaast heb je ook nog een soort van Ikea optie. Dat je het scherm koopt en dan een frame los erbij.
Ja ik zie ook zoiets voor mij als een scherm met beperkt geheugen en internet verbinding dat op gezette tijden nieuwe content krijgt. Voordeel: Niet altijd een internetverbinding nodig en kun je de krant lezen op plekken waar geen internet is. Eigenlijk de krant 2.0, handzaam, opvouwbaar en vooral herbruikbaar.
Gebogen schermen doen mij helemaal niets maar een oprolbare TV is toch prachtig? Kun je prima een anderhalve meter groot scherm in huis halen dat indien niet gebruikt makkelijk uit het zicht is. Zo hoef je niet naar een enorm zwart gat te kijken.

De verdere toekomst is natuurlijk een TV die helemaal kan opgaan in de muur. Overal in huis schermen die alleen zichtbaar worden indien nodig. Daarvoor benodigde technieken zijn vast niet ver weg meer.
Lijkt me ideaal niet zo'n TV in de woonkamer als je hem niet wil, menig interieur zal er met sprongen op vooruit gaan :)
Ik denk dat het zeker wel zijn nut kan hebben. Niet per se voor televisies, maar wel voor smartphones. Smartphones groeien zo langzaamaan je broekzak uit, wat voor velen toch vervelend is. Aan de andere kant willen we wel liefst een zo groot mogelijk scherm, want dat kijkt gewoon gemakkelijker.
Als je dan een telefoon hebt waarbij je met een druk op de knop een 2x zo groot scherm krijgt: shut up and take my money. _/-\o_

Dat dit nu in eerste instantie voor televisieschermen wordt ontwikkeld lijkt me logisch. Hoe groter het scherm, hoe minder scherp de "vouw" hoeft te zijn waarmee je oprolt. Vergelijk het met een poster tegenover een post-it die je oprolt: het gat in het midden van de resulterende cilinder is bij de poster een stuk groter. Als de techniek er eenmaal is, kan die steeds verder verbeterd worden, totdat je bij smartphone-formaat komt.
Snel opbergbaren TVs zou een markt zijn.
Zoals nu sommige mensen een rol scherm voor hun projector hebben, kunnen die in de toekomst vervangen worden door oprolbare TVs.
Ik zie er zeker een markt in.
Op zich zou zo'n schermpje leuk zijn om mee te nemen en aan te sluiten op een laptop/kleine dekstop. Hoeft dan niet de grote te hebben van een tv.
Dit is IMO echt een oplossing waar ze een probleem voor zoeken...

Ja, het is heel stoer dat ze een display kunnen buigen, dat zonder meer. Maar nuttig?
misschien heb je wel gelijk maar dat gebeurt wel vaker in de technologie, jij reageert het zelfde als mensen uit 1999 die worden gevraagd of ze en mobiele telefoon nodig hebben.
Nu zie je dat bijna niemand meer zonder mobiel loopt.
(https://www.youtube.com/watch?v=0u0RQk2Z1-o)

dus dat zal met dit scherm ook wel zo zijn. maar wat dacht je van oprollen om hem netjes te weg te stoppen zoals een beamer doek? voor je gordijn naar beneden laten komen als je gordijnen dan open staan je scherm ook weg is. een groter scherm in een kleine ruimte bijvoorbeeld voor je kledingkast etc etc etc.

duizend oplossingen en gebruikssenario's
Toch geen vergelijking? Een mobiel was compleet nieuw. Een tv scherm kennen we al, het enige verschil is dat die gebogen kan worden. Tuurlijk zal het best toepasbaar zijn maar een echte verandering zal het niet gaan brengen.. Iedereen heeft een tv dus om het opgerold in je tas mee te nemen. Dit kan wel toepasbaar zijn voor laptops/dmarthphones. Alleen wie gaat er een 100 inch scherm in zijn rugzak meenemen.. Wellicht zit ik helemaal mis maar ik gok het niet.
Een telefoon bestond toen al, een mobiele telefoon was nieuw. Een TV bestaat nu al, een oprolbare Tv is nieuw. Ik wil niet zeggen dat dit super populair gaat worden maar ik ga het ook niet uitsluiten. Een tablet bestaand uit een kokertje waar je een groot scherm uit kan trekken lijkt me bijvoorbeeld best heel handig. Of wat dacht je aan een vervanging voor een projectiescherm/beamer? Overdag kijk je lekker uit het raam en 'savonds rol je je tv naar beneden zoals je nu met een projectiescherm doet.
Overdag kijk je lekker uit het raam en 'savonds rol je je tv naar beneden zoals je nu met een projectiescherm doet.
Alleen heb je geen projector met al zijn onhandigheden nodig, en het is ook niet nodig de kamer te verduisteren. :)
En ben je en lich je op bed hang je tv in de slaapkamer. Of hang je tv even buiten(als je vaak buiten bent).
Precies mijn gedachten.. Tenzij de TV automatisch oprolt en zo goed als uit zicht is. Dat is wellicht nuttig voor de minimalistische inrichtingen van kamers. Ik vind het prachtig om mijn 70" TV altijd zichtbaar in mijn woonkamer te hebben.. Zal wel aan mij/ons liggen...
Niet iedereen heeft de ruimte, zo een scherm geeft veel meer mensen de mogelijkheid een groot scherm te hebben zonder alle negatieve invloeden van de grote van zo een scherm.

Persoonlijk denk ik dat zulke schermen als ze eenmaal betaalbaar zijn een echte uitkomst kunnen worden.
Yep. Heb mijn tv aan de muur met een kasten wand er om heen. Dit omdat ik ruimtw gebrek had. Nu zit ik aan 40/46 inc vast. Mag ik de kast meerekenen(als in er voorhangen wanneer nodig) komt er 1,2m meter in de breedte bij.

En hoef echt niet mijn normale tv te kijken op een 65/80 inc scherm. Maar als ik een filmpje kijk is het wel relax. En dan is het even ophangen/uitrollen en gaan.
Uit ervaring weet ik dat de meeste vrouwen hier stukken minder fan van zijn (ik ook trouwens). Ook veel bedrijven willen een groot presentatiescherm in hun presentatieruimte zonder daarvoor een enorme zwart vlak op de muur te moeten hebben.

Daar is een oprolbaar scherm dus een prachtige oplossing voor. :)
Dit is zeer nuttig. Zeker vanuit een economisch en ecologisch perspectief. TV's zouden in efficiënte flatpacks verpakt kunnen worden waardoor je zowel bespaart op verpakking als transport (meer TV ineens op de boot, vliegtuig, vrachtwagen of whatever...). Dus dat zou op termijn goedkopere TV's betekenen. Daarnaast kun je een hoop meer TV ineens vervoeren dus moet je minder transport gebruiken en dat betekent in principe minder uitstoot van ongewenste stoffen.

En dan laat ik nog buiten beschouwing dat TV's misschien niet meer omkaderd moeten worden door zoveel metaal of plastic. De milieu-economische besparingen die daar uit zouden voortvloeien zijn ook gigantisch.
Je snapt het niet... Wat is het nut voor de particulier.... Wat moet je met een golvend scherm? Wie neemt er een TV mee naar het park? Of naar vrienden? De vraag is... Wat is het nut voor de particulier niet omdat het makkelijk te transporteren is voor de fabrikant. Daar heb ik als consument namelijk geen boodschap aan.

Oprolbare smartphones zoals in het artikel genoemd slaat daarnaast ook nergens op. Net of iemand dat gaat kopen gebruiken... Laat staan de kwaliteit van deze schermen. Ze kunnen niet eens een fatsoenlijk LCD display maken... Laat staan een foutloos oprolbaar scherm. Ik heb nog nooit een scherm in een smartphone, TV of PC scherm gezien die geen dode pixels bevat of werkt zoals je het verwacht. Mijn z3 van Sony begint roze vlekken te vertonen en heeft een dikke dode pixel. Mij. Samsung tab s 10.5 heeft een onrustig beeld als je de brightness omlaag zet... Waarom omdat de leds gaan knipperen aan uit om zo de brightness te verlagen. Hierdoor knippert het beeld wat veel mensen niet opvalt maar mij dus wel. Ze hebben daarom in mijn ogen de huidige technieken nog helemaal niet onder de knie. Laat ze eerst de huidige technieken maar eens fatsoenlijk produceren en perfectioneren voordat ze weer aan het volgende product beginnen waar weer jaren van alles aan fout gaat.
Het nut voor de consument/particulier is dat ze een groot display gemakkelijk mee kunnen nemen. Als IoT straks meer gemeengoed is (elektronica geïntegreerd in meer objecten), dan kun je aan een elektronisch object een groot scherm hangen. Handig? Jazeker. Denk aan het kunnen weergeven van multimedia en het geven van presentaties, overal.
Of de combinaite met continuum op Windows Phone 10. Aansluiten op je oprolbare scherm en klaar.
Je hebt al smartphones met ingebouwde projector.
Een projector is veel te gevoelig voor licht om bruikbaar te zijn in kantoor toepassingen.
Een oprolbaar scherm is wat dat betreft een betere oplossing.
Ik zie wel een oplossing voor mensen die wel een grote tv willen hebben, maar niet continue tegen 2 meter zwart behang aan willen kijken als het apparaat uitstaat.

Zelf ben ik een af-en-toe tv kijker, meer voor series te kijken dan voor tv (ja zo nu en dan een sport wedstrijd). Dus heb ik straks een 55" zwart vlak in mijn woonkamer hangen wat meerendeel van de tijd uitstaat.

Ik zie het wel voor me dat als ik TV wil kijken, mijn TV opgerold uit de kast trek en aan mijn muur hang als ik daar zin in heb.

Dus een oplossing voor een probleem te creeëren wat er niet is, zo zou ik het niet willen noemen.
Of beter nog: Een scherm wat a la een electrisch projectiescherm van achter je tv-meubel omhoog komt rollen. Dat zal een flinke boost aan de WAF geven voor wat betreft schermen van 60+ " in de woonkamer.
Je kun misschien zelfs rol gordijnen maken die ook als TV functioneren. Voor kleinbehuisden misschien best aardig.

zoals in dit japanse hotel:
http://media.justin-klein...2005/05_03_06_capsule.jpg
Ja voor jullie tech kneuters wel... maar denk eens aan de "gewone consument" .... dat is altijd het probleem bij de geeks... allerlei leuke ideeen maar uiteindelijk zien ze "the bigger picture" niet. Het heeft gewoon geen meer waarde voor de consument.

Maar dat snappen jullie tweakers toch niet helaas.
Of nog beter waar je een statisch plaatje op kan zetten zodat je artwork aan je muur hebt hangen.
Een smartphone die klein genoeg is om comfortabel in je broek te hebben. Bij snel even kijken wat de tijd is of een kort berichtje lezen, kan je hem klein laten. Wil je makkelijk een uitgebreid artikel lezen/typen kan schuif je je telefoon uit en heb je wat tegenwoordig een phablet heet.
Moet het rolbaar scherm wel energiezuinig zijn en goed bestand tegen regelmatig op- afrollen.

LG werkt ook al een tijdje aan flexibele accus.

[Reactie gewijzigd door Jan Ham op 15 september 2015 15:06]

Zo werd ooit ook over auto`s, vliegtuigen, mobiele telefoons of whatever gedacht.
Doemdenkers die geen vooruitgang (willen) zien hou je altijd....
Maar guess what, er is altijd wel een groep die er wel wat in ziet of mee kan, waarna de rest uiteindelijk aansluit, omdat het toch wel handig blijkt te zijn.....
Zo, jij hebt wel erg veel pech met je aankopen. :/ Persoonlijk heb ik nog nooit iets met ook maar 1 dode pixel in mijn bezig gehad, of het nu over een smartphone, tablet, tv of monitor hebben (terwijl mij collectie toch zeker 10 megapixels bedraagt).

Laatst met mijn 27" Dell toch maar pixel-garantie afgesloten, maar dat was mooi weggegooid geld. :9
Ja, het is heel stoer dat ze een display kunnen buigen, dat zonder meer. Maar nuttig?
Vergeleken met een beamer-projectiescherm of een rolgordijn weet ik wel een mogelijkheid.
Uitgekeken ? Oprollen.!
En wie dan toch al geen tv kijkt kan hem opgerold laten en op zolder zetten.
"En wie dan toch al geen tv kijkt kan hem opgerold laten en op zolder zetten."

Koop je een tv van een paar duizend euro.. pleur je hem achter het schot op zolder _/-\o_
Een curved monitor die de curve aanpast afhankelijk van je positie. 8-)

Niet enorm "nuttig", maar ook niet helemaal zinloos toch?
Curved en oprolbaar is iets heel anders.
Curved gaat over een beeld scherm dat een gebogen beeld toont op een gebogen scherm

Oprolbaar gaat over een methode voor het opslaan/inpakken van het apparaat.
Oprolbare schermen zullen waarschijnlijk meestal juist plat beelden tonen omdat dat plat uitrollen makkelijker is dan in een gelijkmatige curve.
ik weet wel een toepassing: lanparty. geen laptop meenemen maar een desktop met oprolbare monitor.
Idd meer leuk dat het kan. Maar waarom.
Misschien handig dat je zo je 65" tv mee kunt nemen als je gaat glamperen.
Maar verder zou ik liever zien dat ze geld uitgeven naar onderzoeken om OLED goedkoper te maken etc dan dit.
Denk zeker dat hier een doelgroep voor is.
Genoeg mensen die liever hun leefruimte niet gedomineerd zien door zo een bakbeest, maar wel graag eens de tv uithalen (uitrollen in dit geval) om eens een filmpje te kijken :)
Een tv oprollen is handig voor de mensen die:
 • De ruimte niet hebben voor een grote tv
 • Het mooier vinden als er niet continu een tv van 50" in hun woonkamer staat
 • Geen plek hebben om de tv te plaatsen (uit het plafond gaat gemakkelijker)
 • Een grotere tv in een auto willen en deze veilig willen opbergen
Het display van een telefoon oprollen kan zorgen voor kleinere telefoons. Het doet me denken aan de oude Sci-Fi serie Earth Final Conflict. Daar kon men gemakkelijk videobellen met een (voor toen) klein apparaat: The Global The Global Wiki
Misschien ben ik ouderwets maar waarom zou je een oprolbare TV willen hebben?
Niet iedereen vindt zo'n grote beeldbuis in de woonkamer een genot om naar te kijken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je kinderen hebt die wel eens spelen in huis of er bezoek komt. Je kan simpelweg je televisie beschermen en verbergen :)
En wat is er mis als kinderen een 80 inc scherm zien hangen? Die van mij kijk regelmatig bij zijn neefje een kinderfimpje op een 100 inc beamer scherm. Hij vind het prachtig. Maar gaat net zo makkelijk in de regen in de plassen stampen als ieder ander kind.
Niet elk kind is hetzelfde. Ken zo ook iemand wiens dochter gek is op gekleurde schermpjes en dan de tv begint te slaan zodra die aanstaat.
had zijn reactie niet helemaal begrepen..........
fail from my side. dacht dat hij doelde op de grote vriendjes die dan jaloers zouden zijn.

maar nu begrijp ik hem. die van mij denk ook dat mijn plasma een racebaan is.
gelukkig gaat kan die wel wat hebben.
Waarom zou je een TV van 1,5 meter in je woonkamer zetten? Ik weet het niet, toch zie je tegenwoordig regelmatig dat mensen dat in hun woonkamer hebben. Hele woonkamer draait om dat zwarte ding. En als het aan staat is de hele kamer verlicht.
Voor die groep kan dit natuurlijk ideaal zijn, zodat je nog een mooie woonkamer hebt.
Uw mening over "mooie woonkamer" is anders dan mijn mening over "mooie woonkamer". Ik heb graag een grote tv omdat ik mijn films en games graag op groot scherm zie. Om de tv heen staan 15 consoles en andere apparaten, omdat ik apparatuur mooi vind. Lege woonkamers vind ik maar saai
Uw mening over "mooie woonkamer" is anders dan mijn mening over "mooie woonkamer".
Zoals zo vaak. Maar misschien bekijken anderen hun films, series en concerten wel in een aparte kamer die daartoe is ingericht en afgericht ?
TV voor nieuws en actua kan ook wel in de keuken hangen. Kun je het een met het ander verenigen. Koken, eten en vluchtelingen kijken.
Gelukkig mogen meningen verschillen (ik bedoelde overigens niet dat leeg mooi(er) is).
Maar nu ben ik wel benieuwd, 15? Ik kan me 2 van elk platform voorstellen, wellicht nog een nostalgische SNES erbij? Maar dan kom ik op 7.
Mwa je kan al beginnen met Amiga, Playstation 1, 2, 3, 4, Nes, SNES, N64, Gcube, WII, Wii U, XB, XB360, XBone. Dan heb ik de Sega's er nog niet bij gerekend maar met dit rijtje heb je er al 15... En dan kan er nog een mediacenter bij staan, een dvd speler, bluray speler, HIFI systeem... Dan zit je zo al aan 20 a 30 apparaten naast en bij de tv xD
NES, SNES, N64, Gamecube, Wii U, Megadrive, Dreamcast, PS1, PS2, Xbox, Xbox360, Xbox One. Ok 12 dus :P maar Wii U speelt ook Wii en Gamecube speelt ook Gameboy/color/advance af. (Videopac staat bij andere tv)
Schuldig :) aangezien ik ook een 65" versie heb. Echter m'n woonkamer is dan wel zo groot dat het niet opvalt maar inderdaad een oprolbare TV zal wel handig kunnen zijn om het verder weg te werken. Alhoewel het dan wel weer veel weg gaat hebben van een projectiescherm...
Ik zie liever een uitrolbare tablet die je als TV kunt gebruiken :).
Ja, zegt een ander dan, misschien ben ik modern maar waarom zou je uberhaupt een tv willen hebben in 2020,,,,,
Precies, iPad pro Gen 3 van 17 " doet het ook goed dan ;)
Het schil tussen tv en beeldscherm is niet heel groot. Of denk je echt dat we over 4 jaar met vr brillen het nieuws kijken of websites bekijken?
Als je hier wat vaker rondkijkt kun je zien dat velen van ons geen tv kijken of zelfs maar hebben. Dus.. ieder zijn ding.
een heleboel hebben geen tv aansluiting. maar gebruiken netflix en andere manier om toch hun tv te gebruiken. heb nog nooit een gezien gehad dat zijn tv de deur uit had gedaan. om vervolgens op een 10 inc scherm netflix te gaan kijken.
Oprolbaar lijkt me vooral handig voor een tablet.
Maar als je dat op een accu aansluit zal het probleem van de huidige stroomvretende lichtgevende schermen eerst opgelost moeten worden. Bij veel licht : net als papier reflecteren en bij weinig licht wel zelf licht geven.
Zeker als het geen bijzonder grote TV is zie ik dit wel aanslaan in Aziatische landen. In Korea bijvoorbeeld zit ~50% van de metroreizigers TV te kijken in de metro (via DMB, hun variant op DVB-T). Als dit in plaats van een telefoon een klein oprolbaar TV'tje word zie ik dat wel gebruikt worden eerlijk gezegd :)
Exact ik zie hier totaal het nut niet van in. 9 vd 10 diensten kan je onderweg toch al online bekijken dmv Smartphone/tablet en zelfs de laptop bestaat nog. Wrm zou je bijvoorbeel een 55' tv midden in de trein neerzetten 8)7
Klinkt fantasties allemaal, Maar hoe gaan ze het geluid acceptabel maken?, UTP, kabel aansluitingen, enz enz..Of komt er gewoon een lelijke kast los bijgeleverd, net als de eerste plasma schermen van Philips. (Alles behalve draagbaar)
Persoonlijk vind ik plat erg mooi, maar moet wel functioneel werkbaar zijn.
Klinkt fantasties allemaal, Maar hoe gaan ze het geluid acceptabel maken?,
Uiteraard sluit je zo'n ding aan op je 18.3 home-cinema. Lijkt me acceptabel genoeg.
WiFi misschien een optie? Of is dat een heel raar idee. En mensen met dergelijke dure schermen hebben 9/10 een home cinema set.
@iedereen die schreeuwt: "waarom wil je een oprolbare TV?"
Dit zal eerder een opstap zijn om een oprolbare telefoon te maken. Natuurlijk is een oprolbare TV niet echt interessant, aangezien niemand zn TV overal meenaartoe zeult, hoewel dat met dit product natuurlijk zou kunnen veranderen.

Als LG dit al in 2020 wil bereiken is dat nog best snel lijkt me - correct me if I'm wrong - aangezien Samsung nog maar net een curved scherm heeft.

Het zou toch wel gaaf zijn als we rond 2025 oprolbare telefoons hebben, dit zou toch echt een uitkomst zijn voor grote telefoons zoals de 6" Lumia 1520 (of de grotere iPhone 6+), wat ik een hele fijne telefoon vind, het is alleen een crime om hem op te bergen of mee te nemen.
Een bijkomend voordeel is dat een oprolbaar scherm dankzij zijn flexibiliteit ook beter bestand zal zijn tegen stoten en vallen.
Juist. Dan is de beperking alleen nog de batterij. Ik heb eerder al een geprojecteerd toetsenbord gezien, daar zullen ze vast een trackpad bij kunnen doen. Hûp, telefoon ter grootte van een lipstick. Ik zie hier niks verkeerds in. Laat maar zien wat ze er mee voor mekaar kunnen knutselen, dan kunnen wij daar wel weer onze eigen voor- en nadelen aan verbinden.
Ik zie gewoon een balk aan je plafond hangen waar het scherm uit naar beneden rolt. Zoals een rolgordijn.
Of zoals een diaprojectiescherm... (Mooi woord voor scrabble).. rolgordijn is toch iets voor een raam ofzo?.
Als dat rolmechanisme, waar jij het over hebt, uit het plafond moet komen..Dan moet er alweer iets van een kast omheen, en je moet er een geluidsset er aan knopen.Dus ik zie tot nu toe de toegevoegde waarde van zo'n rol scherm niet..
Lelijk, zo'n balk... Dan liever een rolgordijn met ingebouwd scherm.
Ik zou dit juist graag in TV-meubilair verwerkt zien worden. Wat is er nou mooier dan een TV die zichzelf opruimt als je 'm uitzet?

Dat is nu natuurlijk ook al wel mogelijk met een lift-meubel maar vaak zijn dit soort meubels qua ruimte inefficiënt.

[Reactie gewijzigd door Bark_At_The_Cat op 15 september 2015 13:53]

is dat een scherm in je broekzak of ben je gewoon blij om mij te zien? :)
Kan ik eindelijk vliegen meppen met m'n tv!
Jullie denken nu veel aan je eigen woonkamer maar voor beurzen is dit ideaal! Of voor andere toepassingen voor tv's die over en weer vliegen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee