Star Wars: Battlefront-bèta komt in oktober - update

Star Wars: Battlefront krijgt een open bèta. De test gaat begin oktober van start op de PlayStation 4, Xbox One en Windows en bevat de Walker Assault on Hoth en Survival Mission on Tatooine. Daarnaast zal een nieuwe gamemode genaamd Drop Zone in de bèta zitten.

In Walker Assault on Hoth nemen twee teams van 20 het tegen elkaar op. Spelers kunnen zowel voor de Rebels als voor de Empire spelen. Daarnaast zijn ook de rollen van Luke Skywalker en Darth Vader aan te nemen. Volgens Dice houdt Survival Mission on Tatooine in dat twee spelers als Rebels de taak hebben om golven van Imperial forces af te houden. Aan de beschrijving te zien, zijn de Imperial forces hier bots en spreekt Dice dus van een horde mode. Over de Drop Zone-gamemode maakt Dice later meer bekend.

Tegelijkertijd kondigt Dice de Battlefront Companion Experience aan. Dat behelst onder andere een online kaartspel genaamd Base Command. Met het kaartspel kunnen spelers in-game krediet verdienen waarmee ze onder andere wapens en Star Cards kunnen vrijspelen. Ook kunnen spelers hun statistieken controleren en die van vrienden, de uitrusting en het uiterlijk van hun characters aanpassen, en een friends list bijhouden. De Companion Experience zal tijdens de bèta op StarWarsBattlefront.com te vinden zijn en kort voor de release komt er een iOS- en Android-app met dezelfde functionaliteit. Op 20 november komt de game uit voor Xbox One, PlayStation 4 en Windows. Voor inschrijving voor de bèta is geen pre-order nodig en er zit geen maximum aan het aantal inschrijvingen. Registraties voor de bèta zijn nog niet geopend.

Update, 17:23: De community manager van Star Wars: Battlefront heeft op Reddit gesteld dat er geen pre-order nodig is voor inschrijving voor de bèta, en dat er geen maximum zit aan de hoeveelheid inschrijvingen. Het stuk is op basis hiervan aangevuld.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-09-2015 • 09:22

47 Linkedin

Submitter: CriticalHit_NL

Reacties (47)

47
45
34
0
0
0
Wijzig sortering
Wat lopen mensen al een game af te kraken terwijl het nog niet eens uit is. Boeehoee de mappen zijn niet 50.000 spelers tegelijk en ik mis dit en mis dat en CoD1 had je dit en dat.. |:(

Men kraakt een spel al af voordat het uberhaupt nog in beta fase is en ik durf me vingers eraan te branden diegene die het spel nu zo afkraken, bij de release binnen een week het spel in huis hebben omdat hun nieuwsgierigheid groter is dan de woorden waarmee ze smijten. :O

Hier komt de wel bekende spreekwoordelijke zin: Don't judge a book by it's cover...
Het spel ziet er grandioos uit en ja ik heb hem wel in pre-order puur omdat na alle trailers en op gamescom het spel heb mogen ervaren hem graag wil hebben. Nu brengen ze hem uit met beperkingen met x aantal spelers in een map, maar dit zal bij het goed aanslaan van de game heus nog wel in de toekomst aangepast worden. Met grotere maps voor meer spelers.

En mooiste is nog en dat was bij BF4 ook. Heb je straks eindelijk een nieuwe map release met 64 - 64, dan gaan ze klagen dat het spel te zwaar is voor hun pc en de fps tussen de 10-20 hangt en dan weer opnieuw het hele boeehoee gehuil op forums met hoe slecht DICE wel niet is.

Play the game as it is en anders koop je het lekker niet :Y)
Hier komt de wel bekende spreekwoordelijke zin: Don't judge a book by it's cover...
Wel heel spreekwoordelijk als je "it's" gebruikt. :+
Play the game as it is en anders koop je het lekker niet :Y)
Hier sluit ik mij bij aan. Alleen ben ik wel benieuwd waarom ze besloten hebben tot de beperking van aantal spelers. Terwijl dit bij eerdere battlefield games duidelijk niet zo beperkt was. Misschien is de initiele selectie maps bedoeld als een soort close combat variant, en komen later via DLC nog meer levels die minder op close combat gericht zijn en dus meer spelers kunnen hebben? Iemand die dit toevallig weet?
Ja, maar omgekeerd is ook niet goed. Een spel vet ophypen voordat het daadwerkelijk uitgekomen is. Waar ken ik dat toch ook alweer van? O ja, EA icm DICE...

Nee, het wordt gewoon lekker kat uit de boom kijken. Als mensen er straks echt lovend over zijn, kom ik misschien ook wel eens kijken.

En geen AT-AT's kunnen besturen... dat is echt jammer. Krijg je net zo'n dom ding als de gun ship in BF.
Ik hoop echt dat deze game niet gerushed gaat worden omdat hij om en nabij het uitkomen van de nieuwe film klaar moet zijn. Zou zonde zijn, maar met een open beta lijken ze daar wel naar toe te werken.

Wel leuke gamemodi die niet allemaal even standaard zijn. Al vraag ik me nog af of zo'n survivalmode interessant blijft. We zullen zien :)
Ik heb al geen vertrouwen meer in DICE. Deze game is al verpest door zo weinig spelers in een potje. (laat staan de details van de game zelf) Niet eens 64 spelers. :+

Gemiste kans.

[Reactie gewijzigd door iPodKiller op 2 september 2015 09:37]

Dit vind ik zo'n dooddoener. Ik weet dat we allemaal verwachtingen hebben/hadden van het aantal spelers en de ontwikkelaar zelf, maar we weten nog veel te weinig. En al helemaal over hoe de game speelt. Probeer hem maar eens eerst en oordeel dan maar.(en dan niet gaan klagen over missing features in een beta he :+ )
Hoe de game speelt kunnen we wel raden toch? Battlefield 4 met Star Wars laagje erover.

Het spel krijgt niet eens een server browser...
Slaat nergens op de game is nog niet uit, en de maps zijn volgens mij niet zo gigantisch groot. 24 spelers zijn genoeg naar mijn mening.
In BF2 kon je volgens 256 spelers in 1 map kwijt. 12 vs 12 kom op zeg.... Dat neem ik niet meer serieus.
Waar heb je het over? Wat maakt het uit hoeveel spelers er op een map kunnen? De game moet goed te spelen zijn en enkele toffe, goed werkende features hebben.

De vergelijking met het (veel te oude) BF2 gaat echt niet op hier.
Het is 2015. Met 8GB RAM verwacht je minimaal 64 spelers in 1 server. Zelfs BF4 kan het. Onzin van DICE.
Wederom onzin. Als je 64 spelers of meer wil dan ga je toch lekker een andere game spelen. Ik heb het idee dat dit ook gaat gebeuren :+

Waarom moet iedere shooter een x aantal spelers op een map hebben rondlopen? Dan wil ik ook graag 4 teams van 10 in een moba. Want het is 2015 en ik heb 8GB RAM...

De ontwikkelaar zal echt wel een bepaalde gedachte hebben over hoe de game en de mechanics moeten werken. Goed uitgewerkt of niet dat moet natuurlijk blijken, maar altijd voor voortborduren op wat er al bestaat hoeft niet altijd een goed idee te zijn.
Anoniem: 476703
@8GUS2 september 2015 13:53
Omdat vorige SW Battlefront games 100 vs 100 spelers had.
De meeste waren toen bots, maar het zag er geweldig uit.

12vs12 is geen battlefront maar een skirmish.
Ik ga Battlefront al sowieso niet kopen. Helemaal na die afschuwelijke BF4 Release. DICE is helemaal de weg kwijt.
"In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst". ;) Release van Hardline was weer wel redelijk verlopen (iig beter dan BF4).
Scheelt wel dat de hoeveelheid mensen die daadwerkelijk hardline gekocht danwel gespeeld hebben, ietwat lager lag dan bij BF4.

Ik verwacht bij Battlefront ook wel weer wat meer mensen als bij Hardline om eerlijk te zijn.
Ik verwacht bij Battlefront ook wel weer wat meer mensen als bij Hardline om eerlijk te zijn.
Die verwachting heb ik ook. De game staat los van de Battlefield-franchise (Battlefield komt immers niet voor in de naam) en Star Wars kent een grote schare fans met een wens om eens (een digitale) Star Trooper te kunnen zijn. Deze game maakt dat dus (al dan niet gedeeltelijk) mogelijk, maar ik denk niet, dat Star Wars: Battlefront een game als BF4 (of BF3) kan evenaren, daar heeft de game een te specifieke doelgroep voor.
[...]
Die verwachting heb ik ook. De game staat los van de Battlefield-franchise (Battlefield komt immers niet voor in de naam) en Star Wars kent een grote schare fans met een wens om eens (een digitale) Star Trooper te kunnen zijn.
Afgezien van de titel had Hardline ook niks met de Battlefield Franchise te maken.
Tja, daar hebben wij niet voor gekozen; vooraf was (voor gamers) al wel duidelijk dat de game niet binnen de Battlefield-franchise hoorde en EA alsnog dat gepushed heeft.
Ik ben zo blij dat jij Battlefront niet gaat kopen......... :*)
Slaat nergens op, als een map goed is, ga jij niet merken of er 40 of 64 spelers in zitten... je ziet toch nooit iedereen tegelijkertijd.

Bij een goed ontworpen map zal je precies hetzelfde gevoel hebben.

Maar dan koop je t toch niet, zoals je t zelf aangaf? Prima.. ik denk niet dat Dice/EA of wij er wakker van zullen liggen.
Maar dan koop je t toch niet, zoals je t zelf aangaf? Prima.. ik denk niet dat Dice/EA of wij er wakker van zullen liggen.
Nee, ze zullen er niet wakker van liggen en dat is precies het probleem ook. Je ziet de laatste tijd steeds vaker dat spellen gerushed worden en tijdens release allerlei problemen ontstaan waardoor het spel niet meer stabiel is. Hiervoor moeten dan talloze patches/updates geïnstalleerd worden om het weer op te lossen, dan nog maar te zwijgen over de grootte van de patches.
Ik zeg niet dat dit spel niet goed zal gaan werken of wat dan ook. Ik suggereer enkel dat juist dit soort studio's vaak lak hebben aan dit soort dingen en toch maar een spel releasen. Denk aan Ubisoft bijvoorbeeld (AC: Unity).
Het moet natuurlijk de gameplay niet negatief beinvloeden. Afhankelijk van de grootte van de maps zou zoiets wellicht kunnen. Maar om op voorbaat te "eisen" dat er 64 spelers in een map moeten kunnen, want mijn PC heeft 8GB RAM en het is 2015, "dus" dat moet kunnen is gewoon onlogisch.
Owja.. Want de tegenhanger van Dice heeft met 12 spelers gemiddeld in cod multiplayer zoveel spelers..

Als de game mode goed en gebalanceerd is maakt het niet uit hoeveel mensen er spelen..
Precies. Laat deze beta een goede les voor Dice zijn aangaande techniek en playability. Ik kijk erg uit naar deze game, en heb best wat hoop dat dit goed gaat komen.
Nou ja, Dice wil op zich wel. in het verleden bleek echter dat het voornamelijk EA was die zat te pushen om maar een releasedatum te halen.
Je weet wel, EA, dat bedrijf dat allerlei schitterende studio's overnam in het verleden die allerlei mooie IP's hadden, en ze vervolgens helemaal kapot lieten gaan.. Studio's als Westwood, Bullfrog etc etc...
Ik heb niets met Star Wars, maar de game ziet er in de trailer goed uit.

Ooit ook een Star Wars shooter gespeeld die erg leuk was (naam helaas vergeten) dus ik ga hem zeker eens bekijken.
Dark Forces of Jedi Knight?
Ik heb eens even gekeken en de screenshots van Jedi Knight matchen het meest met mijn herinneringen.
Of Republic Commando :)
Nice, wil de game graag uitproberen. Maar het is nog allemaal onduidelijk of er bots online mee doen en of je split screen online game modes tegen bots speelt. Maar het lijkt me super vet.
Het enige dat ik je alvast kan melden is, er komt geen server browser maar matchmaking:

"Star Wars Battlefront will not offer a server browser, but will utilize a new skill based matchmaking system."

Bronnen:

http://www.destructoid.co...rver-browser-308899.phtml
https://www.reddit.com/r/...nt_beta/cun65y6?context=3
Tijdens release krijg je al je antwoorden.
Eindelijk! Ook al was/is Hardline een dramatische game van Dice, ze hebben wel gigantisch veel feedback verwerkt n.a.v. de beta. Uiteindelijk was het een nieuw likje verf op verrot hout maar ze hebben het wel sterk verbeterd. Natuurlijk hoop ik dat het niet nodig is maar de beta's worden wel steeds belangrijker voor Dice.

Nu nog hopen dat de beta open is en niet alleen voor pre-orders beschikbaar komt. Als ze dit hetzelfde doen als bij BF3 en BF4 door pre-orders early access te geven kan ik ermee leven :)
Ik heb me altijd afgevraagd of zo'n beta nou echt helpt, of dat dit gewoon een verkapte demo is. Hoeveel kunnen ze nou nog verwerken in de game, als deze 30 dagen later in de winkel moet liggen? Ik neem aan dat de game begin november toch wel gold zal moeten zijn, willen ze 20 november genoeg exemplaren hebben, wereldwijd?

Eventueel zouden ervaringen van spelers natuurlijk verwerkt kunnen worden in updates, maar zeg nou eerlijk: van die paar keer dat je mee hebt gedaan aan een beta van een game, hoe vaak heb je een bug-report gemaakt?

OF dit is een verkapte vorm van demo's OF dit is een stresstest voor de servers. Mocht het om een stresstest gaan, dan snap ik dat niet, want EA draait al jaren BF op servers en zou moeten weten wat voor capaciteit er nodig is rond de launch van zo'n grote game.
Ben zelf wel benieuws naar deze game. Volgens mij was het ook de bedoeling om in de nieuwe Frostbite engine Vulcan support mee te nemen (door doorontwikkeling van Mantle) dus het zal mij benieuwen. Of iig DX12 support.. We gaan het zien! :)
Ik mis nog steeds een goed vervolg op Jedi Knight... veel leuker om 3th person met een lightsaber te zwaaien en rare sprongetjes te maken als met een geweer schieten. dat kennen we nu onderhand wel. Vast en zeker vermakelijk, en ik ga het ook wel halen. maar ik mis voor mezelf de originaliteit die Star Wars wel kan bieden. het blijft allemaal zo oppervlakkig
wat ik nooit snap met dit soort spellen (en een deal breaker voor mij) is dat alles behalve de targeting systemen, technisch extreem hoog ontwikkeld is.
drone systemen kunnen nu vandaag de dag al een luciferdoosje raken op gigantische afstanden.
Ik moet mijn contacten bij DICE maar eens gaan vragen om een Beta-key, zodat ik er mee kan gaan spelen.
Een Beta-key? Het gaat hier toch over een open Beta??? :?
Ze noemen een beta waarvoor je de game moet pre-orderen tegenwoordig ook een open-beta... Ik wil wel graag de beta spelen maar ik ben niet bereid the pre-orderen.
Zie de update van het artikel Xyfi:

De community manager van Star Wars: Battlefront heeft op Reddit gesteld dat er geen pre-order nodig is voor inschrijving voor de bèta, en dat er geen maximum zit aan de hoeveelheid inschrijvingen. Het stuk is op basis hiervan aangevuld.

Ik zou persoonlijk ook niet speciaal pre-orderen. Je krijgt bij een pre-order wel extra content, maar uiteindelijk moet je toch nog eens +- €50 betalen op premium te worden en alle extra content te hebben :p

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee