Google: veel Android-apparaten krijgen snel fix voor Stagefright-bug

Honderden apparaten krijgen snel een update voor het ernstige beveiligingsprobleem in het Stagefright-framework. Dat beloofde Google op de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas. Google is zelf al begonnen met de uitrol van de update voor Nexus-toestellen.

Volgens beveiligingsmedewerker Adrian Ludwig van Google krijgen onder meer de Nexus-toestellen van Google zelf snel een update, maar ook recente vlaggenschepen van Samsung, zoals de Galaxy S6, S6 Edge en S5. Ook de LG G-modellen, de One M-modellen van HTC en recente Xperia Z's krijgen deze maand nog een update, belooft Ludwig. Ook 'honderden andere' Android-toestellen krijgen een update. "Ik denk dat dit de grootste gecoördineerde software-update ooit is", zei hij op de Black Hat-beveiligingsconferentie in Las Vegas. Sommige Nexus-gebruikers hebben de update volgens Ludwig al gehad.

De bug in het Stagefright-video-framework van Android treft alle Android-versies sinds 2.2, en maakt het mogelijk om een Android-toestel met behulp van een malafide video te kraken. Oudere toestellen zijn kwetsbaarder, omdat die meer bekende beveiligingsproblemen bevatten waarmee een aanvaller verdere toegang tot een toestel krijgen. "Oudere Android-toestellen bevatten talloze kwetsbaarheden om root te krijgen", zo zei de beveiligingsonderzoeker die het probleem ontdekte, Joshua Drake, op Black Hat tegen Tweakers.

Om de infectiekans op kwetsbare toestellen te verkleinen, stopt Google Hangouts met het automatisch verwerken van filmpjes voor het tonen van thumbnails. Daardoor moeten gebruikers zelf een filmpje openen om te kunnen worden getroffen door het beveiligingsprobleem. "Dat zal tegen eind deze week gebeuren", aldus Ludwig. "Je ziet dan dus geen thumbnails meer."

Drake was oorspronkelijk van plan om tijdens Black Hat een exploit voor het probleem vrij te geven, maar dat is uitgesteld naar uiterlijk 24 augustus. Volgens Drake hebben telecomproviders hem gevraagd om de exploit uit te stellen, omdat ze bang waren dat aanvallers de bug in de vorm van een worm zouden misbruiken, die zichzelf van telefoon naar telefoon zou verspreiden. Het is onduidelijk hoeveel toestellen op 24 augustus al gepatcht zullen zijn.

Google belooft Nexus-toestellen minimaal drie jaar te zullen ondersteunen. Eerder deze week beloofde Samsung al om updates sneller uit te rollen, en LG heeft vergelijkbare beloftes gedaan.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joost Schellevis

Redacteur

05-08-2015 • 20:03

128 Linkedin

Lees meer

Reacties (128)

Wijzig sortering
Voor de toestellen die geen patch krijgen heeft Avast wel een goede guide om het gevaar in ieder geval zo veel mogelijk te beperken: https://blog.avast.com/20...ou-thanks-to-stagefright/
Snap sowieso niet dat MMS nog steeds actief is. Het is een protocol dat nooit van de grond is gekomen vanwege de hoge kosten per bericht. Zeker in de huidige tijd met diensten zoals Whatsapp mag MMS wat mij betreft worden uitgefaseerd.
Uitfaseren zal moeilijk gaan. Het maakt gebruik van GPRS (2.5G) wat in het dagelijks leven veel wordt gebruikt vanwege de betrouwbaarheid.

Ik denk dat providers dit binnen 3 tot 5 jaar totaal niet of nauwlijks meer zullen gaan ondersteunen (en dus dood gaat). We zitten immers tegenwoordig allemaal op messaging apps en ik heb van niemand behalve mijn provider in de afgelopen twee jaar een SMS gehad, laat staan een MMS.

[Reactie gewijzigd door Antrax op 5 augustus 2015 23:35]

Meen je dat echt ? Ik gebruik zeker dagelijks nog SMS, met meerdere personen, en weet dat dit over heel mijn vriendenhoop het geval is.

SMS heeft voor mij één gigantisch voordeel: als de gsm aan staat, komt het bericht seconden later aan, punt.
Tegenover je niet weet of de persoon naar wie je stuurt toevallig z'n data heeft afgezet vanwege limieten, buiten bereik van WiFi is (belangrijk voor veel jongeren denk ik), synchronisatie instellingen veranderd heeft vanwege batterij/data/...
SMS heeft voor mij één gigantisch voordeel: als de gsm aan staat, komt het bericht seconden later aan, punt.
Dat is toch echt alleen maar in de meeste gevallen zo.
Ik heb al meermaals een bericht pas uren later doorgekregen (ok, meestal met nieuwjaar wanneer er een enorme piek in gsm gebruik is), ook al dat een bericht gewoon nooit aangekomen is.
Niet veel verschil dus met messaging apps, behalve dat je bij die apps kan zien dat iemand online is en je laatste zin dus niet klopt.

Het voordeel van sms is dat het op elke gsm werkt, waar je met een app alleen maar kan sturen naar iemand die deze ook gebruikt.
Het komt sporadisch voor dat er iets met het doorsturen van berichten bij een provider misgaat, en dat berichten niet of zelfs dagen later in een herkansing door komen.
Ik heb zelf meegemaakt dat een SMS over een noodsituatie met een computer systeem 4 dagen te laat binnen kwam, net toen ik met een opdrahtgever in discussie was over het niet reageren op een SMS, was blij dat het op dat moment binnen kwam :)
Alleen gaat het helemaal niet om SMS, daar kun je geen video mee versturen (hooguit een linkje).
[Ontopic]
Dat het (automatisch openen van video's (default) wordt uitgezet vind ik iets dat in alle applicaties zou mogen gebeuren. Zou een (stuk(je) veiliger zijn.
Je hoeft GPRS niet uit te faseren, maar wel het MMS-gedeelte. Het lijkt me dat je dat gewoon kunt uitschakelen door de MMS-servers uit te zetten.
Het grappige is dat ik net van T-mobile een berichtje krijg dat MMS aangepast is:

Wij hebben onze MMS-dienst tijdelijk aangepast vanwege een veiligheidsrisico met Android Stagefright. MMS'jes bekijk je voortaan online. Je krijgt een sms als er een bericht klaarstaat

MMS is dus effectief uitgeschakeld bij T-Mobile.

[Reactie gewijzigd door RatedR op 6 augustus 2015 11:28]

En in dat bericht staat een weblink die je dan op je smartphone opent... Oeps!
Zorgen dat de video niet in mpeg4 of 3gpp formaat aangeboden wordt!
Of niet op telefoon openen...?
In de beveiligingstechniek word veel van gprs gebruikt gemaakt als backup op ip
Wat maakt het uit.
Whatsapp zal ongetwijfels ook stagefright gebruiken vor het renderen van video's en het maken van thumbnails.
En dan heb je hetzelfde probleem.
Daarom heb ik het automatisch downloaden van mediabestanden uitgeschakeld.
Zou hun scanner malware via deze weg niet onderscheppen?
De top-toestellen van nu en welleer worden allemaal bijgewerkt maar alle mid-range toestellen en budget zijn dus niet meer veilig. Laat dit nu net het probleem te zijn dat mid-range en low-budget toestellen enorm populair aan het raken zijn :/

Ter illustratie wat er aan toestellen op de markt zijn verschenen ingedeeld op marktaandeel: http://www.theverge.com/2...on-report-2015-opensignal

[Reactie gewijzigd door Miki op 5 augustus 2015 20:19]

...maar Avast laat niet zien hoe je in een build.prop-editor Stagefright zelf uit kunt zetten (root nodig).
Het is hardstikke simpel. Download editor. Geef root permissies. Zet alles met stagefright in de naam naar false. Klaar.

Editor:
https://play.google.com/s...than.jf.build.prop.editor
I know, ik heb het al een week geleden gedaan. Maar wilde het even melden, dat het ook prima kan op goedkope en oudere toestellen, mits je root hebt. Tenzij het bijwerken van deze waardes in je build.prop niet daadwerkelijk Stagefright uitschakelt; ik heb nog steeds geen 100% bewijs.
I know, ik heb het al een week geleden gedaan. Maar wilde het even melden, dat het ook prima kan op goedkope en oudere toestellen, mits je root hebt. Tenzij het bijwerken van deze waardes in je build.prop niet daadwerkelijk Stagefright uitschakelt; ik heb nog steeds geen 100% bewijs.
Je kan een Stagefright checker uit de Play store gebruiken om te controleren of alles uit staat. Soms zal je zelf resten van Stagefright moeten slopen met de hand zoals ik moest om volledig veilig te zijn.
Ja, maar volgens veel recensies was die checker onbetrouwbaar: hij zei altijd dat je kwetsbaar was, ook al had je de patch al gekregen, althans op sommige telefoons...

Hoe heb jij het gedaan dan? Of bedoel je die waardes in build.prop?
Ik gebruik een root checker. Alles patched, geen problemen. Al had ik wel inderdaad die checker van Zimperium geprobeerd en die gaf false positives. Ook doet hij dingen zoals homecallen voor een simpele checker wat in mijn ogen al een no no is voor mij.

En ja build.prop met de hand fixen. Mounten, permissies zetten en dan de waardes goed zetten of eventueel aanvullen.

Voor checker
https://play.google.com/s...devnull.stagefrightviewer

Voor mounten, permissies en editen gebruikte ik
https://play.google.com/s...id=os.tools.scriptmanager
Ik vond die checker van Zimperium ook wat dubieus. Ik heb hem niet alle permissies gegeven (d.m.v. Xprivacy), en hij bleef hangen tijdens het testen. Misschien blokkeert Xprivacy sowieso wel de library die een applicatie moet aanspreken om gebruik te maken van het Stagefright-lek...

Ik heb mijn build.prop heel eenvoudig aangepast met Jrummy's ROM Tools: daar zit een build.prop-editor in. Maar dank.

Die andere checker kijkt alleen naar de waardes in je build.prop, die kan ik zelf ook bekijken... vraag me alleen af of die het lek echt wel dichten: weten we dat 100% zeker? Misschien betekent "Stagefright disabled" wel dat Android het niet gebruikt, maar dat het toch op de een of andere manier aangesproken kan worden door een app (ik zeg maar wat)?
Ik vind die link heel cool. Bedankt, laat gelijk zien waarom je beter geen Samsung kan kopen :D
Volgens mij kan er beter gezegd worden: duizenden Android apparaten krijgen geen update. Er zijn er nogal wat in omloop.

Heb zelf een LG Tab 8.3 en dat model is nog geen twee jaar oud maar ik heb zo mijn twijfels of daar ooit een update voor gaat komen..
Dat is een beetje hetzelfde idee als een glas is half leeg vs een glas is half vol. Ik ben best verrast dat de One M7 en Galaxy S3/4 nog steeds een update krijgen. Inderdaad wel jammer van de vele apparaten die niet geüpdate worden.

Overigens is het vaak mogelijk om iets als Cyanogenmod op je toestel te zetten, al kan ik zo gauw niets vinden voor jouw Tab 8.3.
Realistischer is dan om te zeggen dat het glas voor 1/8 vol is.
Als google zo door blijft gaan valt het glas in stukken uit elkaar.

vooruit 3 jaar ondersteuning wow, daar moet je blij van worden zeker. Dus na 3 jaar telefoon en tabelt bij het schroot want je krijgt geen updates meer.

Wat dit laat zien is dat android gewoon een zooitje is. Geen centrale updates maar het wordt afgeschoven op fabrikanten.

Hoe veel meer van zulke bugs zullen er nog volgen of worden misschien al gebruikt.
Voor mij laat dit toch sterk het falen van android en google zien.
Dat is niet android hun schuld, maar die van de consument. Als je een telefoon met updates wil pak je een iPhone of een Nexus. Ik ben zelf een Nexus fan, omdat je met custom roms aan de slag kan tot dat de hardware outdated is.
Voor mensen die updates willen en geen moeite doen pak je één van deze twee, anders koop je gewoon een nieuwe gsm omdat deze "te traag" is.
Heb jij ooit iemand op een pre-built pc een OS update zien doen? Zal toch de minderheid zijn...
Je kunt voor alle bekendere telefoons aan de gang met custom ROM's, zoals met mijn LG G2. Een Tweaker kan met alle populairdere telefoons prima aan de gang.
Klopt, maar als je niet met custom roms aan de slag gaat, zit je bij Nexus wel goed qua updates.
Heb men bericht herlezen, was fout geformuleerd :p
Je kan inderdaad op elke telefoon met roms beginnen, maar dat doet het kleinste deel van de markt. Het grootste deel verwacht amper dat er (gratis) updates komen, denk niet dat als je een Dell PC ofzo koopt dat ze je ook na jaren een nieuwe windows aanbieden wanneer die er is.
OK. Je hebt wel gelijk dat de Nexus-lijn over het algemeen iets beter vanzelf gëupdate wordt (hoewel ik het niet echt toch vond dat mijn Galaxy Nexus na 18 maanden geen updates meer kreeg).

Geen nieuwe Windows, maar wel Windows-updates!

Gelukkig is dit alles voor ons Tweakers nauwelijks van belang, omdat we zelf alles kunnen updaten en ROM's kunnen flashen...
Dus nu is het de schuld van de consument. Lekkere denkwijze heb jij.
De consument is geen tweaker en is dus dom op het gebied van telefoons. Ze zien wat kopen het.
Updates en dit soort problemen denken mensen niet aan. Ze verwachten gewoon iets goeds te kopen.
Het is zeker de schuld van de consument want ze kopen geen toestellen met levenslange updates.

hmm hoe zou dat komen ?
Wie heeft het over levenslange updates ?
Dat maak jij er van en is een leuke manier om een discussie uit zijn verband te trekken.
Jij weet net zo goed als ik dat levenslange updates niet bestaan.
Het gaat wel om updates die van toepassing zijn tijdens de levensduur van een telefoon.
Laten we het daarbij houden op minimaal 3 jaar en eerder 5 jaar.

Probleem is echter dat er nu nieuwe telefoons verkocht worden met een reeds oude android versie.
hoe komt dat ?
Omdat voor google maar 1 ding telt, zo veel mogelijk android toestellen dat betekend verkopen via de google store en zoeken via google.
Het is google die geen beperkingen oplegt en dit dus mogelijk maakt. Geen licentie op android alles open. Dat klinkt leuk maar het resultaat zien we nu met vele oude versies die geen ondersteuning krijgen.

Maar nee gooi het op de consument die koopt het en die is schuld. Tja het is maar hoe krom je kan denken.
nog nooit gehoord van overdrijven maakt de zaak duidelijk ?
Trouwens sommige bedrijven leveren dit wel (in beperkte mate)
Garmin , Windows 10 om er een paar te noemen.

Als het niet te koop ik kan ik het ook niet kopen, leg dan maar de schuld bij de consument, dank u.

Dat er toestellen verkocht worden met verouderde OS, daar kan Google helemaal niets, nougabollen aan doen.
Al die versies zijn vrij verkrijgbaar, als een bedrijf nu besliste om een nieuw toestel te maken met gingerbread dan kan het gewoon.
En ja er zijn nog steeds bedrijven die dat doen.

Google is trouwens zowat het bedrijf dat hier stapje bij beetje verandering in probeert te brengen. Eerst 18 maanden na launch.
Nu 18 maand na last sale, of 3 jaar na launch.
Google ziet veel liever een nieuw toestel uitkomen met 5.1.1 dan met 2.3.
Google kan er alles aan doen dat toestellen verkocht worden met een oud OS.

Ze hebben android op die manier bewust in de markt gezet. Iedereen mag het "gratis"gebruiken, op van alles en nog wat zetten.
Dat model heeft er voor gezorgd dat het heel snel populair geworden is.

Omdat het vrij is kan google idd niets afdwingen en dat is het grote zwakke punt. android is een google product en problemen als deze raken dus google direct.
google roept dan leuk de fabrikanten zijn voor updates verantwoordelijk en dan krijg je het kastje naar de muur verhaal.

Zorg je voor een OS waarop je zeggenschap hebt windows dan kun je gewoon eisen stellen aan fabrikanten welke versie ze moeten gebruiken.

Stel je nu eens voor dat er pc's met nieuwe windows xp licentie worden uitgebracht. MS verkoopt helemaal geen nieuwe xp licenties meer. Dus geen fabrikant die het kan doen.

Wederom google heeft voor dit licentiebeleid gekozen, geen controle op versiens, niets kunnen afdwingen. Daar plukken ze nu de rotte vruchten van.
Dit klopt, Android is niet handig omdat de drivers in het OS verweven zit. Veel beter is een systeem zoals Windows waarbij de drivers en OS apart van updates kunnen worden voorzien. Een nieuwe major versie ieder jaar is gewoon te snel, veel beter zijn OSen als Linux en Windows waarbij verscheidene versies gewoon voor 5 jaar minimaal van beveiligingsupdates worden voorzien (met Windows 10 zelfs tot 2025).
Wie weet krijgt windows door dit falende beleid van google een duw in de rug.
Mocht er echt op grote schaal misbruik komen dan kan android een grote deuk krijgen.
Het is waarschijnlijk dat de populaire toestellen allemaal de update krijgen... misschien maar 10% van de toestellen maar wel het grootste gedeelte van de markt uiteraard. Je kan dus stellen dat het glas voller is dan de helft :)
10% van de toestellen noem je meer dan de helft van de markt. Denk dat de praktijk niet eens de helft van de markt haalt.
Dus het ene getal wat niks meer is dan giswerk neem je wel aan en het 2de niet wat op hetzelfde giswerk is gebasseerd... Interesant :)
Volgens een bericht op nu.nl (http://www.nu.nl/mobiel/4...ijft-verder-toenemen.html) zelfs ruim 24000 op dit moment. Vorig jaar bijna 19000. Dus gaat de goede kant op om de fragmentatie nog wat groter te maken.
De fragmentatie is niet het probleem. Het is de basis die niet goed met die fragmentatie overweg kan.
Op hoeveel verschillende soorten configuraties zal Windows of Linux draaien? Ik heb nog dat nog nooit als een probleem horen noemen (behalve wanneer een brakke driver voor exotische hardware niet helemaal compatible is met een andere brakke driver). Sterker nog, het wordt vaak als voordeel genoemd (helemaal voor Linux, dat vaak nog overweg kan met hardware die door Windows al een paar versies geleden vergeten is). Beveiligingsproblemen kunnen gewoon onafhankelijk van al die verschillende configuraties aangepakt worden, en vaak tot langer dan 10 jaar na aankoop.
Waarom zouden verschillende modellen voor Android wel opeens een probleem zijn? Zorg voor een basis die door Google onafhankelijk van de fabrikanten van beveiligingsupdates voorzien kan worden, waarop die fabrikanten een eigen schil in de vorm van een launcher kunnen leggen.
De LG Tab 8.3 kreeg officieel zelfs nog lollipop dus denk wel dat deze nog een fix krijgt. En anders installeer je de Google Play editie rom van deze tablet.
Dan wil ik dolgraag weten waar ik deze lollipop vandaan kan halen voor mijn G pad 8.3, want ik blijf tot nu toe steken met de software op 4.4.2...
Apart.. als ik hier kijk, staat de LG Pad 3 er tussen en dat de uitrol reeds gestart is
Ik weet niet of dit je type is: http://wiki.cyanogenmod.org/w/V500_Info en http://download.cyanogenm...?type=nightly&device=v500

Hiermee kun je lollipop op je device plaatsen.
Dat is 'm inderdaad. Zal er eens naar kijken, thx :)
Ik hoop dat Samsung de S4 ook nog update. Anders was dit wel mijn laatste Android toestel. Het kan niet waar zijn dat je na iets meer dan 2 jaar al geen belangrijke security updates meer kunt krijgen. Dan ga ik liever naar Windows Phone. Daar is het update proces in ieder geval wel onder controle.
Ik hoop dat Samsung de S4 ook nog update.
Even goed naar de foto bij het bericht kijken, dat weet je meteen het antwoord.
LOL! Ik had alleen het bericht gelezen. Ik moet vaker de plaatjes bekijken :)
Daar ben ik blij mee. Maar alsnog overweeg ik voor een volgende telefoon naar Microsoft te gaan. Dit update proces rondom Android is volgens mij echt niet onder controle. Je weet als gebruiker eigenlijk niet goed wat je kunt verwachten. Van het ene op het andere moment kan je telefoon waardeloos worden, omdat het onveilig is en niet meer wordt geupdate.
De S4 heeft pas nog Android 5.0 gekregen dus het is logisch dat ze een beveiligingsupdate sowieso doorvoeren op de S4.
Op de foto die bij het artikel toegevoegd is, staat bij Samsung dat ze inderdaad de S4, en zelfs S3 een update gaan geven :)
Ja, dank je. Ik werd er zojuist ook al op gewezen. Ik had alleen het bericht gelezen.
Toen ik het antwoord stuurde zag ik die reactie nog niet, had het artikel daarvoor al geopend :)
Ik hoop dat Samsung de S4 ook nog update
Heb je een I9505? Zoja dan heb je een van de beste telefoons wat updates betreft.

Er is daar een Google Play rom (die ook nog een update krijgt denk ik) van waardoor de AOSP ondersteuning heel goed is is geworden.
Cyanogenmod heeft een vers gebakken 5.1.1 update voor je.

[Reactie gewijzigd door SuperNull op 6 augustus 2015 02:16]

Of koop gewoon een iPhone. Met die recente privacybeslommeringen rond Windows 10 en het gebrek aan apps is een Windows Phone niet je eerste keuze.
Apple stopte volgens mij met het updaten van IOS 7 toen nog een derde van de gebruikers dat hadden, dus zoveel beter is Apple niet. Gewoon een custom ROM op je telefoon zetten en hem goed tweaken. Met Xprivacy is je privacy veel beter beschermd dan op welk ander platform ook.
Ik zit wel redelijk met een probleem, mijn z1 compact zit nog op 4.4, ik wil niet naar lolipop door problemen met die versie en wat veranderingen die nadelig vindt.
Als er al een patch komt moet ik eerste de nieuwe android versie installeren.
Ik snap dat ik dit ook bij iOS en windows zou moeten doen, maar als Sony een slechte upgrade maakt ben ik sowieso ook de lul...
5.1.1 update komt bijna en die is een stuk beter
CM11 (4.4) krijgt de updates wel. Dan heb je de fix én 4.4.
Ze moeten bij Android toch iets aan gaan doen met de verscheidenheid aan systemen, de basis zou op elk toestel hetzelfde moeten zijn om zo sneller de Security updates doorheen te krijgen.
Is het ook vrij vaak :) Alleen de schillen wat fabrikanten op het besturingssysteem zetten maken het moeilijker. Het heet niet voor niks ''Stock android'' als je een kale OS op je smartphone wilt.

Alleen Oneplus en nog een handje vol fabrikanten doen hier aan.
Zeker Android 4.4 en 5 zijn stock gewoon prima. Hiervoor was het belangrijker om een goede skin te hebben plus extra functionaliteit bedacht door fabrikanten omdat Android visueel en qua handigheidjes er nog niet was. Ik vind dat ze met Material Design een goede weg in zijn geslagen. Ik zit zelf sterk te denken om misschien de Moto G te halen, alleen moet ik dan wel de 2GB geheugen versie hebben.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 16328 op 5 augustus 2015 20:22]

Schillen komen pas in aanmerking tot veel verandering bij een grote versie verandering zoals van android 4.4 naar 5.0 bijvoorbeeld. Bij een security update hoeven waarschijnlijk de schil niet aan te passen. Ga je enkel je subversie omhoog geen grote versie verandering.
Nu ben ik wel zeer benieuwd wat Huawei gaat doen met hun toestellen. Ze zijn naar ervaring geen kei in het updaten of support leveren voor de modellen anders dan hun flagship. Sinds de aanschaf van de G700 bijna twee jaar terug nu, nooit een update gezien. Eerlijk gezegd verwacht ik dat nu ook niet, maar we gaan het meemaken.

Anders wordt het toch eens tijd om een fatsoenlijk toestel te kopen ;)
of cyanogamod erop zetten.
Show me the way, want ik zie de G700 nergens ondersteund worden door CM :)
Ik ben blij om te zien dat ook de Samsung S3 nog een update krijgt. Samsung dat is gelijk een goed moment om Android 5.1 nog even uit te rollen op die devices ;).
Het is een update van de laatst uitgebrachte versie op een type toestellen, geloof niet dat ze 5.1 gaan uitrollen op die honderden type toestellen binnen enkele maanden. Da's een heleboel werk ;-) En dit vind ik ook het grote nadeel van Android. Het is vooral dozen schuiven voor de fabrikanten.
Heb hier nog een Galaxy Note GT-N7000 @ Android 4.1.2 (2013) :P
Samsung dat is gelijk een goed moment om Android 5.1 nog even uit te rollen op die devices ;).
Lol ik dacht precies hetzelfde.

Ik weet zo even uit mijn hoofd niet hoeveel RAM 5.1 in beslag neemt, maar volgens mij kunnen S3's prima 5.1 runnen.
1GB werkgeheugen is genoeg voor 5.1 en de S3 kwam volgens mij met 8GB of 16GB flash wat ook voldoende is voor 5.1.
Dan denk ik dat de oudere toestellen niet worden geüpdate worden omdat ze willen dat je een nieuw toestel koopt.

Ja klopt. Ik zelf heb 16GB (met nog een SD kaart van 64GB O+).

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 5 augustus 2015 21:32]

Volgens de Changelog heeft de nightly van 5-8-2015 van Cm12.1 voor de oneplus one dit probleem opgelost.
Waar staat dat dan?
http://www.cmxlog.com/12.1/bacon/

Edit: Found it: http://review.cyanogenmod.org/#/c/105084/

[Reactie gewijzigd door UPPERKEES op 6 augustus 2015 11:25]

Best stom dat de nexus 7 2012 geen update meer krijgt, hij is net sinds juli 2015 end of life, maar deze bug oplossen zou toch nog wel welkom zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee