Meizu onthult 5"-smartphone M2

Meizu heeft zijn nieuwe M2-smartphone onthuld. Het budgettoestel van het Chinese bedrijf heeft een 5"-scherm met 720p-resolutie en 2GB lpddr3-ram. Hij draait op een aangepaste versie van Android 5.1, Flyme OS 4.5. Ook is er ondersteuning voor twee simkaarten en 4g.

De Meizu M2 staat op de website van de fabrikant. Het toestel heeft afmetingen van 140,1x68,9x8,7mm. Aan de achterkant is een 13-megapixelcamera te vinden en aan de voorkant een met 5 megapixels. De processor is een MediaTek MT6735-quadcore met vier Cortex A53-kernen op 1,3GHz en aanvullend is er de Mali T720 MP2-gpu voor het grafische rekenwerk.

Het scherm heeft volgens de fabrikant een maximale helderheid van 400cd/m² en de accu heeft een capaciteit van 2500mAh. De opslagcapaciteit van de M2 is 16GB. Een van de simslots doet ook dienst als slot waar een micro-sd-kaart met een capaciteit van maximaal 128GB in kan. Wie een geheugenkaart plaatst, verliest dus de dualsim-functie. Over de beschikbaarheid en prijs van de M2 is nog niets bekend. Het toestel is momenteel zelfs nog niet te vinden in Meizu's eigen webshop Meizu Mart.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

29-07-2015 • 12:34

56 Linkedin

Submitter: w3news

Reacties (56)

56
55
34
2
0
0
Wijzig sortering
Op de hun website staat voor 599 RMB dat is zo'n 88 euro.
En de versie met JBL T100a oordopjes voor 668 RMB, 98 euro. Verkrijgbaar 3 augustus.

http://bbs.meizu.cn/thread-5678982-1-1.html
Anoniem: 382732
@LamSchaap29 juli 2015 18:59
Tel daarbij de logistieke kosten op, plus Europese BTW en kosten voor de Europese consumentenbescherming, en je komt op een winkelprijs die ver boven dat bedrag ligt.
Als je het hebt over directe aankoop in China of Hongkong, dan is dat onzin. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels, dat verzendingen naar Europa slechts steekproefsgewijs door de douane worden gecontroleerd. Veel van die telefoons worden verzonden met als omschrijving 'gift', 'sample product' of 'mp3 player' met een opgegeven waarde van 20 US$. Daarmee wordt een groot gedeelte van de afdracht voor invoerrechten en btw succesvol (en illegaal) omzeild. Er zijn zelfs webshops die een verzekering bieden tegen onverwachte naheffingen, in de vorm van een toeslag van ± 5% op de verkoopprijs.
Hee, dat is is heel slim, zo'n verzekering. Heb je daar toevallig een voorbeeld van?

P.S. Als Europa met nieuwe verdragen de handel wil bevorderen, zouden ze eens kunnen beginnen met het opheffen van die irritante importheffingen voor particuliere aankopen, in plaats van het instellen van geheime tribunalen van partijdige advocaten, waar multinationals onze overheden kunnen aanklagen voor miljarden, zoals in TTIP en CETA, ook wel bekend als ACTA II en ACTA III:
https://nl.wikipedia.org/...s-_en_Investeringsverdrag
https://nl.wikipedia.org/...ade_Agreement#Controverse
Anoniem: 601896
@LamSchaap29 juli 2015 13:08
Ik zie tegen die prijs/prestaties weinig 'traditionele' fabrikanten die kunnen meekomen.

Meizu is van de chineze android makers ook een van de sterkere en grotere merken. Prima aanbod voor wie geen €200 wilt betalen voor Motorola G.
Prijzen verschillen per land en ik vermoed dat de prijs hier niet onder de 100 euro uitkomt.

Eerder een 110 a 130 euro.
Vergelijkbare toestellen hebben ook die prijs of zijn zelfs iets duurder.
Leuke specs, alleen een MediaTek.. daar zou ik neit snel voor kiezen

Leuk uiterlijk ook, heeft alleen wel veel weg van de Galaxy S series.
Met een MediaTek CPU weet je vrijwel zeker dat je toestel geen (grote) Android updates gaat krijgen, dus als je die wel wilt hebben, zou ik inderdaad niet voor dit toestel gaan :X
Dat een MediaTek telefoon geen grote Android updates krijgt, ligt niet aan de processor. Dat ligt gewoon aan de fabrikant. Doordat MediaTek vaak in low-end/mid-range telefoons wordt geplaatst, krijgen deze telefoons vaak geen grote updates. Een telefoon met een Snapsragon en dezelfde verkoopwaarde krijgt in Nederland ook nauwelijks grote updates. Enkele uitzondering daarop is vooral Motorola met de G-serie en Xiaomi met de Redmi serie.

Als je voor een dubbeltje op de eerst rij wilt zitten, dan moet je ook niet het nieuwste van het nieuwste of het snelste verwachten.
Anoniem: 118226
@Kiswum29 juli 2015 13:32
Onzin. Mijn elcheapo 200 euro netbookje krijgt ook windows updates inclusief wondows 10.

Ik snap niet dat mensen het slechte updatebeleid van androidtefoonleveranciers accepteren en zelfs goed praten.
die vergelijking gaat niet op, omdat windows wordt geleverd met generieke drivers die door de hardware worden ondersteunt. op het ARM platform is dat nog niet zo, hoewel ze er mee bezig zijn.

wat windows 10 mobile betreft: doordat microsoft maar beperkt aantal hardware ondersteunt, kunnen ze het zelf blijven updaten.
Anoniem: 118226
@Johan971129 juli 2015 14:04
Android ondersteunt minder hardware dan windows. Zo groot zijn die verschillen niet tussen telefoons.

En als het met Windows wel kan doet Google met Android iets fout, is mijn bescheide mening dan.
het gaat hier om het hardwareplatform, waar generieke drivers nog niet mogelijk zijn. dat is dus niet aan google, maar aan ARM.
Android ondersteunt minder hardware dan windows. Zo groot zijn die verschillen niet tussen telefoons.
Nee, Android ondersteunt veel meer hardware dan Windows 10 Mobile. Windows op de desktop en Android vergelijken is net als appels met peren vergelijken.
Eeuuhh. Dit zijn updates vanuit Windows niet van ElCheapo

Windows heeft namelijk niet van doen met skins en aanpassingen door fabrikanten. Die mogen niet eens iets aanpassen aan het besturingssysteem zelf. Dat maakt het al makkelijk voor MS om dit te doen.
Ook de update naar windows 10.
Anoniem: 118226
@jqv29 juli 2015 14:02
Updates komen ook bij Google vandaan en niet bij samsung/htc/sony/willekeurig welk merk.

En ja, al die fabrikanten zitten ook nog te freubelen aan Android, met als gevolg dat het updatebeleid zwaar k. is. Je kan wel excuses zoeken maar dat neemt het probleem niet weg.
Updates komen dus wel van de fabrikant vandaan.
Ik zoek geen excuses, maar android en Windows zijn als appels en peren.
Fruit - ja
Zelfde - nee
Elio doelt op dit stukje:
Doordat MediaTek vaak in low-end/mid-range telefoons wordt geplaatst, krijgen deze telefoons vaak geen grote updates. Een telefoon met een Snapsragon en dezelfde verkoopwaarde krijgt in Nederland ook nauwelijks grote updates.
Wat nou als Microsoft met hun Windows phone lijn ook Mediatek gaat ondersteunen, dat zou dus betekenen dat gebruikers dan geen updates gaan krijgen die zo'n toestel kopen? Dat is dus niet het geval. Mijn oude luim 520 heeft 36 maanden support en met de update naar Wp10 wordt dit opnieuw met 36 maanden verlengt.

Google kiest ervoor om update beleid bij de fabrikanten neer te leggen, maar dat zouden ze ook anders kunnen doen om ook dezelfde goede support als Microsoft te leveren.

[Reactie gewijzigd door vali op 29 juli 2015 14:24]

Anoniem: 601896
@jqv29 juli 2015 14:16
Ik denk dat je bij android-telefoons moet zeggen dat uiteindelijk de updates (met de hulp van Google) van de fabrikant komen.

Dat is dus hetzelfde als bij IOS, Windows Phone & Blackberry. Van die fabrikanten kunnen letterlijk alle toestellen die je nu kunt kopen rekenen op jarenlange en de laatste updates.

Dat is gigantisch verschillend met android, de nexuslijn doet het prima, maar zelfs het beste jongetje van de klas Motorola, heeft al haar toestellen nog niet eens op Android 5.1 terwijl dat die versie al sinds 9 Maart uit is.
Android werkt totaal anders dan iOS, WP en BlackBerry. Dit is weer appels met peren vergelijken. WP heeft beperkte hardwareondersteuning, iOS draait maar op een paar toestellen en BlackBerry is al helemaal nergens te bekennen (ook maar een paar toestellen overigens).
Beetje kromme vergelijking:

De update en windows 10 komen bij de maker van het OS vandaan in dit geval Microsoft en niet bij de fabrikant van je netbook.
Op een gegeven moment kan je je netbook ook niet meer voorzien van een nieuwere versie windows want de fabrikant van je netbook maakt geen nieuwere drivers meer.
Anoniem: 118226
@bander29 juli 2015 13:59
Android komt bij Google vandaan en niet bij de telefoonfabrikant. Lijkt me vergelijkbaar met Windows bij Microsoft vandaan en mijn netbook bij Asus.

En het gaat al 4 jaar goed met updates. Dat is flink langer dan de doorsnee Androidtelefoon (die meer kost)
De Android versie op je telefoon komt niet van Google vandaan, die is hevig gewijzigd tov wat Google maakt.
android geeft ook gewoon updates, die je ook gewoon kan gebruiken op bijna alle android-telefoons, maar alleen heb je dan niet meer het laagje verf van het merk er overheen.
ik denk dat elbo hier vooral doelt op de verschillende processoren waar android voor moet worden aangepast.
INderdaad is het fabrikant afhankelijk. Android One toestellen krijgen ook android updates van google zelf en hebben ene mediatek soc :D
Wat een onzin. De updates komen nog steeds van Meizu en Meizu is juist heel sterk met updates.

Verder maakt MediaTek cpu's die het qua power niet onderdoen voor de high-end qualcomms.
mijn mx4 draait nog op 4.4.2.. niet echt snel dus, verder toptoestel btw :-P
Anoniem: 426269
@calvinturbo29 juli 2015 14:11
Hmmm, interessant. Na de flutversie van Android die nu op mijn Moto G staat wil ik liever helemaal geen updates van het OS meer op mijn telefoon. Ik wacht nu al een half jaar op Android 5.1. Dus dan wordt een telefoon zonder OS updates wel erg handig, dan weet je tenminste wat je hebt en kan de gebruikservaring er niets opeens met 50% op achteruit gaan zoals bij mijn Moto G (althans, zo ervaar ik die rotversie die er nu op staat).
Wat je Moto G betreft, een reset werkt vaak goed als je problemen hebt met updates.
Meestal is de update zelf namelijk prima.
Overigens kan je toch ook gewoon updates weigeren? :P
Anoniem: 426269
@calvinturbo29 juli 2015 15:25
Ik kan niet terug naar de voorlaatste versie van Android. En ik zie ook nergens de mogelijkheid om updates uit te zetten. Dan krijg ik elke keer zo'n update scherm. (Ik vind het prioriteitensysteem namelijk een ramp en zo zijn er nog wat irritaties).

Maar ik zal van het weekend mijn telefoon even leeghalen en een factory reset doen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 29 juli 2015 15:26]

Anoniem: 344663
@calvinturbo29 juli 2015 17:17
snap ook niet dat mensen een update verwachten op zn'budget telefoon.
Die op zijn beurt weer erg op een Iphone lijkt. Vind deze ook wel een erg hoog Apple gehalte hebben. Wel mooie smalle bezels.
@westergas & @Rhys08

Indeed, kruising tussen een iPhone 6 en een S6 is het meer :) inderdaad doet de interface me aan IOS denken maar meer aan MIUI
Ik dacht in de eerste seconde eigenlijk gelijk aan een iPhone 6. Komt misschien ook door de interface op de derde foto.

[Reactie gewijzigd door Rhys08 op 29 juli 2015 12:53]

Je bedoeld eigenlijk dat Meizu eerder een model had waar de Iphone 6 op lijkt?
Ik heb sinds een week een DOOGEE Valencia 2 Y100 pro met deze MediaTek MT6735. Ben erg te spreken over de snelheid van deze chip.
Ik lees hier veel BS over Mediatek van mensen die er waarschijnlijk nog nooit mee gewerkt hebben.

Voor de 67xx serie is android support gaande van 4.4 tot 5.1, dus behoorlijk up to date. En aangezien deze chips nog jong zijn zie ik voor de nabije toekomst geen probleem.

De 65xx serie is iets problematischer. Enkel de 6592 ondersteunt de laatste android versie voor zo ver ik weet. Maar alles wat goedkoper is kan onmogelijk concurreren met de SD400 op gebied van snelheid en zou ik persoonlijk gewoon links laten liggen.

De huidige 67xx serie van Mediatek moet op gebied van perfomance niet onderdoen voor de Snapdragons. De zuinigheid van QQ chips evenaren ze niet maar het gaat de goede richting uit.

Roms voor Mediatek zijn geen probleem. Mui, vibeos, aosp zijn beschikbaar voor de meeste MTK telefoons. Check needrom.com

Terug OT.

Heb de Meizu zien langskomen maar heb de Lenovo p70 besteld omwille van de 4000mah batterij.

.
De huidige 67xx serie van Mediatek moet op gebied van perfomance niet onderdoen voor de Snapdragons. De zuinigheid van QQ chips evenaren ze niet maar het gaat de goede richting uit.

Kwa zuinigheid heb ik met mijn MTK6752 telefoon niks te klagen hoor, de Snapdragon 615 (toch wel de meest vergelijkbare concurrent voor de MTK6752) blijkt het zelf ook niet zo goed te doen op zuinigheid, terwijl de MTK6752 toch aardig wat meer performance in zich heeft.
Om aan te vullen op de Mediatek Bullshit: Meizu update software van toestellen nog geregeld. Ze zijn niet snel en niet altijd even stabiel, maar ze updaten nog steeds de MX2 uit november 2012. Dus dat chinese toestellen geen updates zouden krijgen kun je niet meer generiek zeggen. (Xiaomi en Jiayu doen het ook netjes)

Daarbij wil ik opmerken dat ROMs specifiek bij Meizu wel een probleem zijn. Sindskort (enkele maanden) is de bootloader pas vrijgegeven en dat betekent dat er op dit moment geen enkele custom rom beschikbaar is voor Meizu toestellen. Gezien de kleine community op dit moment zal het ook wel even gaan duren.

Natuurlijk zou een tweaker zelf aan de slag kunnen, maar ik heb er nog geen kaas van gegeten :+

En nog verder: Eindelijk WDCMA en FDD-LTE (niet alle nederlandse banden) ondersteund op dit kleine toestel, was bij de Meizu M1 niet het geval.

[Reactie gewijzigd door VERNederlander op 29 juli 2015 15:03]

Ben nieuwschierig naar de prijs, aangezien je voor onder de €200,- al een Meizu M1 note heb en voor €170,- een Meizu M2 note die bijde veel betere specs bieden.

Het is trouwens wel een goede zaak dat mediatek nu standaard 4G aanbied zelfs in hun meest goedkope chips, zodat je tegenwoordig niet meer extra hoeft te betalen voor een 4G telefoon.

[Reactie gewijzigd door Jvann op 29 juli 2015 13:12]

Artikel:
Een van de simslots doet ook dienst als slot waar een micro-sd-kaart met een capaciteit van maximaal 128GB in kan. Wie een geheugenkaart plaatst, verliest dus de dualsim-functie.

Kijk, ik zie in heel veel dual SIM telefoons met SD kaart slot (inclusief mijn eigen telefoon) dat deze gewoon 3 sloten heeft. 1 voor de SD kaart en 2 voor de SIM kaart. Maar wat nou als telefoonfabrikanten nou gewoon 1 standaart SIM slot in hun telefoon plaatsen, plus 2 SIM / SD sloten net zoals deze Meizu bevat. Dan heb je dus standaard dual SIM, triple SIM, double SD, terwijl je hoeveelheid poorten nogsteeds maar 3 is.

Lijkt mij een erg fijn idee dat ik graag in een telefoon zou willen zien.
Bij Chinese telefoons zie je vaker dat de 2e SIM slot tevens als SD-slot dient. Zelfs de groten wagen hier soms aan als ik eerdere reacties mag geloven.
Mediatek chips mag je niet blij mee zijn als je andere ROM erop wil zetten later. Dat is closed source dus ROM bakken is K.
Wat ik even mis wat voor dual SIM de telefoon heeft. 2 sims-1 antenne? Of heeft deze twee antennes zodat je altijd bereikbaar bent als je met ene SIM aan het bellen bent. (Ben lui, niet de specificaties op de site bekeken misschien staat het daar.)

Voor rest zie ik niet speciale specificaties dus het kan alleen op de prijs goedmaken. (Ter info ik heb een Nubia z7 mini, ben daar echt blij mee :) )

Edit: Ohwja, is deze wel te verkrijgen in de EU zonder zelf te importeren? En op welke frequenties werkt deze telefoon?

[Reactie gewijzigd door houtig op 29 juli 2015 12:53]

Let daarop wel een beetje bij de uitvoeringen van de modellen trouwens. Bij mijn Huawei P7 zit bijv. geen dual sim in de Nederladse/Europese uitvoering, maar wel in een ander model P7 :P
Een feit waar sites niet altijd proactief rekening mee houden en telefoonverkopers dus ook niet altijd vanaf weten ;)
Ik weet niet of het puur chip gebonden is, maar mijn telefoon met zelfde Mediatek CPU werkt op de volgende banden: 2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz; 3G: WCDMA 900/1900/2100 MHz; 4G: FDD-LTE Band 1/3/7/20(B1:2100, B3:1800, B7:2600, B20:800MHz)
ik heb ook een z7 mini en sinds kort een meizu mx4. Die is zelfs nog beter dan de z7.. :) tot nu toe helemaal geen problemen met mediatek. Ben dus wel benieuwd naar de meizu budget phones.
Je bent te lui om specs op te zoeken, maar niet te lui om hier een heel verhaal te schrijven met vragen naar allerlei specs. |:(
Ik heb zelf de Meizu M1 Note, de voorganger van dit toestel. Wat opvalt is dat dit toestel qua specs de mindere is van de M1, die een 1080p scherm heeft, een snellere quadcore Mediatek en een 3140 mAh batterij. Waarschijnlijk zal dit toestel wel goedkoper worden, al was de M1 ook voor slechts 180 euro omgerekend beschikbaar. Flyme is na enige aanpassing en een andere launcher een prima OS, al met al ben ik zeer tevreden over mijn toestel.
Dit is niet de opvolger van de Meizu M1 Note, dat is de Meizu M2 Note en die bestaat al (okal is de M2 note ook een downgrade vergeleken met de M1 note, maar daarentegen ook goedkoper).

Meizu M2 Note: http://www.meizu.com/en/products/m2note/features.html
Meizu M2: http://www.meizu.com/en/products/m2/features.html

Dit is gewoon de M2 ... dus niet de M2 note. (Beetje confusing inderdaad, zie de M2 als het kleine broertje van de M2 note).

[Reactie gewijzigd door Jvann op 29 juli 2015 13:26]

Hij is al in de presale bij pandawill voor $129.99 of te wel €120.10!!! Vanaf 31-8-2015 leverbaar.
:)
Je bedoelt dat hun platte rechthoek met scherm er uitziet als de platte rechthoek met scherm en Apple-logo op?

Er staan zelfs pictogrammen op, duidelijk gestolen van de Macintosh.

|:(
Altijd het zelfde gezeik he :P alle telefoons lijken tegenwoordig op elkaar want een scherm is een scherm xD

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee