HTC M9 Plus verschijnt bij Nederlandse webwinkel voor 699 euro

De HTC One M9 Plus is bij een Nederlandse winkel verschenen, terwijl HTC nog geen release voor de Benelux heeft aangekondigd. Het toestel zou nog deze week geleverd worden. De prijs van het toestel is 699 euro en dat is 50 euro lager dan de adviesprijs van de M9 toen die uitkwam.

De HTC One M9 Plus staat op de site van Belsimpel, constateerde GsmInfo. De webwinkel noemt een prijs van 699 euro voor een los toestel en een levertijd van twee tot vier dagen. Bij andere shops lijkt het toestel nog niet in het assortiment opgenomen te zijn. De webwinkel vermeldt 4g-ondersteuning, waarmee het erop lijkt dat het gaat om een specifiek voor Europa gemaakte variant van de telefoon. De M9 Plus ondersteunt in Azië niet alle in Nederland gebruikte 4g-banden.

De adviesprijs van 699 euro is lager dan die van de oorspronkelijke HTC One M9, die voor 749 euro van de hand ging ten tijde van de release in maart. De One M9+ heeft een 5,2"-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, waarmee het toestel groter is en een hogere resolutie heeft dan de M9. Bovendien heeft de smartphone een vingerafdruksensor geïntegreerd bij de knop onder het scherm.

De processor is geen Snapdragon maar een MediaTek MT6795T Helio X10-octacore, een 64bit-chip met acht Cortex A53-cores die een maximale kloksnelheid van 2,2GHz hebben, bijgestaan door een PowerVR G6200-gpu van Imagination.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-07-2015 • 12:47

65 Linkedin

Submitter: IJS-T

Reacties (65)

65
65
49
2
0
0
Wijzig sortering
In mijn belevenis lijkt het erop dat HTC in het afgelopen jaren een aantal zeer slechte keuzes heeft gemaakt en maar niet van onder de schaduw van keuzes komt.

De HTC M8 was een top toestel! De HTC M9; een zogenaamde flagship was vanuit de liefhebbers een teleurstelling, met verbazing keken we naar de presentatie/nieuwsberichten. Je zag vooral het effect nadien op HTC als bedrijf (de financiële situatie was al niet top bron).

Koopt er iemand ubehaupt de M9? In mijn omgeving heeft niemand echt interesse in de HTC M9, ik heb zelfs in mijn eigen vriendengroep en de mensen er om heen geen M9 gezien.

En nu de M9+!? Wat is dit voor een toestel? Wat moet het voorstellen? Een grotere toestel als de "flagship M9" met aluminium behuizing en her en der betere specs. Had dit niet direct in de M9 kunnen worden gezet !? Dat er een verschil van 50euro zit met de introductieprijs van de M9, betekent niet dat het 'goedkoper' is. Ik heb juist het idee dat je net zoals destijds met de M9 er veel minder voor terug krijgt. Dit toestel is zijn prijs niet waard.

//edit; plastic behuizing vs metaal behuizing.

[Reactie gewijzigd door EN-IS op 1 juli 2015 13:08]

HTC brengt al jaren voor de verschillende wereld delen verschillende telefoons uit, In Azie zijn telefoons van HTC te krijgen die hier (officieel) nooit zijn geleverd.

De M9 was altijd bedoeld als internationaal (wereldwijd) toestel.
Van de M9+ heeft HTC altijd geroepen (na introductie) dat dit een toestel was voor de Aziatische markt. De M9+ lijkt qua design heel erg op de (iets kleinere) M9. Het grootste verschil is de gebruikte SoC. Deze is van MediaTek, deze SoC schijnt voor MediaTek een behoorlijk snelle chip te zijn, hoe hij zich verhoud tot bijvoorbeeld de 810 (versie 1 en versie 2.x) moet blijken.

Overigens, ik denk dat de M9 via grijze import naar ons land komt, dit is iets wat Belsimpel namelijk vaker doet. Ze kopen toestellen over de hele wereld in die ze vervolgens naar Nederland versturen en verkopen. Je hebt dus kans dat je bij de M9+ geen officiële support van HTC Nederland krijgt. Op zich niet zo'n probleem omdat je als consument altijd je garantie claim moet leggen bij de partij (Belsimpel in dit geval) die het apparaat je verkoopt.

Qua prijzen... Omzet HTC in Nederland de M9 officieel voert hebben ze daar een adviesverkoopprijs voor (€ 749,-), iets wat niet bindend is voor de verkoper! Aangezien de betreffende webshop het toestel zelf importeert begrijp je wel licht dat ze zelf de prijs bepalen.
Qua prijzen kan je dingen altijd vergelijken, maar de waarom vraag ligt iets lastiger gezien het verkoopkanaal niet helemaal het zelfde is.

Afijn, op Twitter verschijnen ook al weer de geruchten over de opvolger van de M9, een toestel met de Snapdragon 820 SoC en een behoorlijke spec en design upgrade. We wachten wel weer af ;)

Feit is dat de M9 niet het succes heeft gebracht waar ze op hoopte, iets wat deels aan de SoC ligt maar ook deels aan HTC zelf door de keuze van bepaalde componenten.... (scherm en camera)
De M8 was een schot in de roos, volgens velen het beste toestel van 2014..... Waarom zouden ze het met de M10 niet weer kunnen doen?
In mijn belevenis lijkt het erop dat HTC in het afgelopen jaren een aantal zeer slechte keuzes heeft gemaakt en maar niet van onder de schaduw van keuzes komt.
En dan hebben ze laatst ook nog eens, in verschillende landen, advertenties in de blinkfeed gezet. Hoewel dit nog niet in NL het geval is (voor zover ik weet), is de keuze voor de M8 wel van mijn lijstje van eventuele volgende telefoon geschrapt.
Wat er werkelijk aan test is gestart wijkt wel een beetje af van wat iedereen denkt dat er is gestart.

Het is een test en waar een cruciaal element in zit:
- opt-out is aanwezig
- het is een test naar óf het gewenst is*
- de test is beperkt tot USA, UK, DE, TW en CN

Daarnaast hadden we het hier over de M9+ en indirect over de M9 en niet over de M8 die algemeen erkend wordt (ook gewoon hier in de comments) als de beste phone van 2014... (en of je dat deelt daargelaten).

*, prima concept... Als je nuttige reclame krijgt (ja, dat kennen we eigenlijk niet) waarom niet? Als niet iedereen opt-out doet en er wordt gebruik van gemaakt omdat het (dankzij de algorithmes) aansluit op je wensen, waarom niet dat inbouwen? Opt-out is het enige wat alle tegenstanders belangrijk zullen vinden.
AAh ok, dat het een concept was , was mij ontgaan, maar het idee alleen spreekt mij toch behoorlijk tegen. Je weet niet waar het heen gaat. Al zullen ze het denk ik niet gaan verplichten (zonder opt-out dus), want dan zullen ze veel klanten verliezen lijkt mij. M8 gaat misschien weer terug op mijn lijstje ;) , het is en bljift een geweldige telefoon op de camera na .
Tja, ik heb de M9 zelf en de M8 is van een goede vriendin. Persoonlijk doet de M8 wel onder i.m.o. maar in de M9 thread zitten wel een paar mensen die beiden hebben en toch de M8 over de M9 verkiezen.

Qua geld is de M8 een goede en het is ondanks de updates op de M9 een goed alternatief. In mijn review (of de uitgebreide versie op T-Mobile) geef ik dat al eerlijk toe ver voordat de M9 stukken beter werd. De M9 heeft een paar fysiek euvels die niet verholpen kunnen worden, daaronder is vnl. het PSR een probleem én dat de SD810 vrij aggressief is als SoC. Dat laatste kan nog verholpen worden in de toekomst, maar voorlopig is het een SoC die heel snel heel hard aan de slag gaat en daardoor dus warm wordt. Tja, problemen noem ik het niet, beetje HTC ervaring zegt dat een smartphone warm wordt onder belasting ;)

Als je twijfelt over een telefoon, zet de eisen op een rijtje. Budget, hardware, ondersteuning en maak prioriteiten. Ik wil 2 jaar ondersteuning en als ik zie hoe HTC daarin bezig is (zojuist weer een set updates op hun software via de store) dan is mijn keuze qua merk wel in orde.
Je kunt hem weer op je lijstje zetten want de reclames in blinkfeed kan je in het menu gewoon uit of inschakelen. Dus om die reden hoef je je HTC in elk geval niet te laten liggen.
Deze Plus versie heeft dus over de hele lijn wel betere specs dan de 'gewone' M9 en slechts enkele maanden na de lancering van de gewone versie komt deze al voor een lagere prijs? Dat klinkt me niet zo logisch in de oren :P

Neemt niet weg dat ik hem nog steeds erg duur vind, maar ik ben dan ook gewend om niet meer dan 200 euro uit te geven aan een smartphone :Y)
De behuizing is van plastic i.p.v. metaal. Daar komt het prijsverschil grotendeels vandaan.

EDIT: of gooi ik nu dingen door elkaar? De beschrijving op de product pagina van Belsimpel heeft het wel over metaal :?

[Reactie gewijzigd door gpgekko op 1 juli 2015 12:55]

Volgens mijn bronnen gewoon van geborsteld aluminium. Misschien ben je in de war met de Chinese versie (One E9)?

[Reactie gewijzigd door EquiNox op 1 juli 2015 13:08]

Echt geborsteld aluminium? Of gewoon aluminium met een laagje erover dat dat uiterlijk geeft, zoals HTC al jaren op hun toestellen doet?
Hoe kom je bij zo'n bewering? In de war met LG misschien?
HTC staat toch al jaren bekend om hun knappe aluminium telefoon behuizingen.
Buiten het gegeven dat die aluminium behuizingen vaak niet goed gebouwd zijn (delen van plastic zoals het frame rondom het scherm van de M8, wat slecht gelijmd is ook, en de verschillende onderdelen zoals de speaker-kapjes passen niet goed) is het inderdaad een verflaag in het geval van de gunmetal versie: http://www.laptopmag.com/reviews/smartphones/htc-one-m8.

LG heeft volgens mij geen aluminium telefoons met een dergelijke afwerking, dus hoe je daarbij komt?
Juist LG heeft geborsteld plastic wat op alu moet doen lijken. En ja de gunmetal is een soort van coating maar er onder zit wel degelijk alu en daar ging het mij om.
Leuk, maar wie heeft het hier over plastic? RaJitsu vraagt als reactie op EquiNox letterlijk "gewoon aluminium met een laagje erover dat dat uiterlijk geeft".

Dus hij heeft het nooit gehad over plastic maar wilde weten of het echt geborsteld aluminium is, of dat irritante, krasgevoelige laagje.

[Reactie gewijzigd door Kenju op 2 juli 2015 20:59]

Mijn M8 heeft het, en mijn HD2 ook.
Mijn 2 jaar oude HTC One M7 (Zilver) heeft geen laagje erover...
Maar is het wel geborsteld en je hebt aan de zijkant hetzelfde geborstelde uiterlijk als aan de voorkant? Ik heb zelf de M8, gunmetal. En daar is het wel een laagje dat ook vrij makkelijk krast.
De M7 heeft geen geborsteld aluminium, alleen de normale aluminium behuizing zoals de lichte variant van de M8.
Dit toestel is van metaal inderdaad.
Snap het ook niet helemaal.
Al jaren geen telefoon meer gekocht zit hier nog met een LG 990 nogwat.
Van HTC was het altijd een mooi telefontje voor een leuk prijsje.
Tegenwoordig denken ze dat ze uit Cupertino komen, en vraagen ze dikke prijzen voor een "mediatek" telefoontje.
Mijn buurman ging laatst kijken voor een tablet hij heeft er geen verstand van, maar wist wel een ding niet iets met een mediatek cpu erin.
Volgens mij wordt al sinds jaar en dat voor alle flagships ongeveer even veel gevraagd, Ook van die van HTC. Dat ze met hun toppers echt onder de norm van de concurrentie zaten is ontzettend lang geleden.

Verder is het wel makkelijk om te roepen over een MediaTek-processor. De betreffende MediaTek MT6795T scoort gewoon goed tov een Snapdragon 810 in Geekbench. Weliswaar betekent dit niet dat het over het algemeen genomen de betere chip is, maar het betekent ook dat het zeker geen low-end spul is waar je niets van ken verwachten.

Verder zal de prijs natuurlijk ook gewoon zakken.
Alleen is volgens dezelfde gsmarena.com de gpu in de Mediatek X10 soc bar slecht in vergelijking met Qualcomm. En dan een scherm met hogere resolutie aan moeten sturen... maar ja: als je geen zware spellen speelt maakt dat verder niet uit.
Zoals ik al zei wil een betere score in Geekbench niet meteen zeggen het het over het algemeen een betere chip is. maar r.stanneveld suggereert dat een Mediatek-SoC per definitie een goedkoope implementatie is. Dat is gewoon per definitie niet zo met dergelijke Geekbench-scores.

En als je games belangrijk vind kun je sowieso beter kijken naar iets met een 1080p-scherm. Natuurlijk heeft Mediatek een inhaalslag te leveren op GPU-gebied. Maar dat maakt niet dat het een goedkope good-for-nothing chip is.
Ik ben wel nieuwschierig naar een tweakersreview van dit toestel, of de SoC beter of slechter presenteerd dan de 810 in de M9 zelf. Of de accuduur wat is verbeterd, etcetera.
Persoonlijk voornamelijk de GPU score, want ik denk dat de 8x A53 beter zal presteren dan de 4x4 A57/53 combo van de 810 door zijn sterke throttling/onzinnig snel naar A57 schakelen. Als de in principe langzamere A53's (ik zeg in principe!) langer op een hoge snelheid kunnen draaien, is het al gewonnen ;) De 2.2 Ghz zegt dat eigenlijk al.

Daar hangt dan ook eigenlijk al het andere vanaf. De GPU krijgt een hogere resolutie voor de kiezen, maar alle overige elementen zullen hevig hangen aan hoe efficiënt de A53's draaien. Accu, scores, alles..

Ik ben er niet heel bang voor dat de M9+ beter zal zijn dan de M9, maar hoop stiekem wel dat hij niet al te goed is ;) Denk ook dat het verschil niet heel hoog zal zijn, daar het echt per synthetische test verschilt welk toestel er wint (i6 / S6 / M9) en sommige gewoon grappig tegenstrijdig zijn (ene benchmark zegt dat de M9 beter is dan de S6 als accu met 10%, waar de volgende 30% voor de S6 zegt.).

-edit-
En de link betekent dus wel even zelf alle plaatjes met scores doornemen om te zien wat ik bedoel. Vraag me niet hoe, tot dat artikel was de S6's accu als permanent beter in mijn achterhoofd gegrift en toen zag ik dat. Het blijft grappig, benchmarks

[Reactie gewijzigd door Freaky_Angelus op 1 juli 2015 13:27]

De GPU prestaties van de PowerVR G6200 zullen waarschijnlijk behoorlijk tegenvallen, als de One E9+ met dezelfde chipset een goede indicatie is (tot een factor 5 langzamer dan de M9, door een combinatie van veel tragere GPU met hogere resolutie)....

[Reactie gewijzigd door Jortio op 1 juli 2015 14:20]

die prijs :D
kun je 2,5x andere smartphone voor halen
Voor € 479 koop je een Oppo Find 7 :

- 2,5GHz Snapdragon 801 (MSM8974AC (v3))
- 3GB RAM
- 32GB intern, uitbreidbaar met max. 128GB SDXC
- 5,5" qHD (2560x1440p)
- 13MP camera (rear), 5MP camera met groothoeklens (front)
- 3000 mAh verwisselbare accu, fast-charge
- Dirty Unicorns Custom ROM (v9.4 - Android Lollipop 5.1.1)

Dan heb je een prima toestel en houdt € 220 over.
Of gewoon de OPO?
Die is IMO een beetje overrated. Updates, crappy bouwkwaliteit/materiaal, baterij...
Anoniem: 256386
@Lucasino1 juli 2015 14:35
Ik wacht wel op de introductie van de find 9 en oneplus two.
Anoniem: 80466
@Kol Nedra1 juli 2015 15:02
Je kunt er wel vier aardige smartphones voor kopen en zelfs dan nog geld overhouden:
http://tweakers.net/produ...osoft-lumia-640-dual-sim/
Zakelijk gezien is de Nokia/Microsoft echt geen slechte deal.
Hij is wat beperkt met betrekking tot apps, maar dat kan in veel gevallen een pluspunt zijn. De kans dat er niet professional met de telefoon wordt omgegaan is daardoor een stuk kleiner.

Telefoons van +500 euro lijkt leuk en aardig, maar als het niet nodig is, waarom te veel betalen. Vergeleken met de concurrentie kun je onderhand jaarlijks je toestel vervangen.
Ik ben benieuwd of je in de praktijk nou echt een verschil gaat merken tussen de Mediatek en de Qualcomm SoC. Zo niet dan is de 9+ wel een serieuze uitdager voor de m9......

Persoonlijk trekt de 9+ me wel....
Ik ga mijn M9 er niet voor inruilen, maar als ik bij aanschaf de keuze had tussen beiden denk ik dat ik wel voor de + was gegaan.

De M9 is een top toestel en het boeit mij echt niet hoe fout de reviews zitten met synthetische benchmarks. Ik vraag me alleen af of de hogere resolutie op de MediaTek's GPU goed zal gaan, de overige scores zullen wel goed uitpakken met A53's die toch iets koeler zullen draaien.
Komt de prijsdaling door de overgang van snapdragon > mediatek?

Overigens is dit een pittig duur speeltje
Leuk dat er een Mediatek wordt gebruikt in een écht flagship in Europa
Aldus belsimpel worden de volgende frequenties ondersteund: 800, 850, 900, 1800, 1900, 2100, 2600
Wow, wat ziet deze telefoon er mooi uit! (imho) Nadat de M9 geen waardige opvolger bleek te zijn voor de HTC One M7, klinkt deze telefoon toch een heel stuk aantrekkelijker! Hij heeft in ieder geval niet de problematische Snapdragon 810 die met verhittingsverschijnselen kampt (geen idee hoe deze processor presteert op dit gebied).
Qua esthetics vind ik vooral de cameralens op de achterkant een enorme vooruitgang ten opzichte van de vierkante lens van de M9. Hopelijk levert de hoge resolutie van het scherm meer op dan dat deze afdoet aan de batterijduur.
Deze word ook op 28nm gebakken en mediatek is low budget spul dus reken er maar niet op.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee