BQ verkoopt Ubuntu-telefoon voortaan online aan iedereen

BQ verkoopt de Ubuntu-telefoon voortaan aan iedereen via zijn website. Voorheen was de telefoon van de Spaanse fabrikant, de Aquaris E4.5 Ubuntu Edition, alleen via zogeheten 'flash sales' te koop op plekken in Europa.

BQ verkoopt de Aquaris E4.5 Ubuntu Edition via zijn website in de Europese Unie voor 169,90 euro. Daar komen dan nog bezorgkosten bij. De verkoop via de site betekent dat geïnteresseerden geen 'flash sales' meer in de gaten hoeven te houden. Dat waren plekken waar BQ en Canonical het toestel kort verkochten.

De Aquaris E4.5 Ubuntu Edition is een instapmodel. De telefoon beschikt over een quadcore-Cortex A7-soc, 8GB opslag, een micro-sd-slot en een 4,5"-scherm met een resolutie van 960x540 pixels. Er bestaat al een Android-telefoon van BQ van met dezelfde naam.

De behuizing van de telefoon bestaat volledig uit zwart kunststof. Rondom het scherm zit een forse bezel en het doet allemaal erg simpel aan. Toch valt de bouwkwaliteit niet tegen, zo schreef Tweakers eerder in een review.

De Aquaris E4.5 Ubuntu Edition draait, zoals de naam al doet vernoemen, om een mobiele versie van Canonicals Linuxdistributie Ubuntu. Die onthulde de Britse softwarefabrikant zo'n twee jaar geleden. Canonical wil met het OS content uit diverse bronnen groeperen en overzichtelijk weergeven op pagina's, zoals een combinatie van video's van de telefoon, YouTube en Vimeo.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

10-04-2015 • 21:35

60 Linkedin

Reacties (60)

Wijzig sortering
Ik had het geluk dat ik hem tijdens de 2e flash-sale kon bemachtigen en het OS zelf bevalt me prima, qua specs is het meer dan genoeg (de telefoon loopt zeer vloeiend), mede dankzij het feit dat deze geen "apps" heeft (op Telegram, een klok en 2 spelletjes na dan). Er is gekozen voor HTML(5) apps, dit betekent dat bij het openen van facebook de mobiele pagina van facebook wordt geladen als native app. Er zitten hier en daar nog een paar kleine dingetjes in die, mijn inziens, nog wel mogen veranderen, zo kan ik vaak wel opnemen, maar niet ophangen als het scherm vergrendeld is. Ook kan er, in tegenstelling tot Android, geen WiFi hotspot gemaakt worden. Niet echt een gemis, maar soms is deze functie heel handig. Een sterk punt is wel dat je vanuit een vergrendeld scherm bij je "Notification Bar" kunt, een melding aan kunt tikken om na het invoeren van de passphrase meteen uit te komen waar je wilt zijn.
Het ontbreken van een echt homescreen is ook niet echt een gemis. het "vegen" werkt echt super en het menu aan de linkerkant van het scherm (wat sterk doet denken aan het menu van de desktopversie) is ook heel handig, deze kan je naar eigen smaak in- en aanvullen.
Verder vind ik het nuttig om te vermelden dat de telefoon dual-sim ondersteund, helaas heb ik maar een simkaart en heb ik deze functie nog niet kunnen testen.

Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik er nog een Android toestel naast houd (welke allleen werkt met WiFi) voor zaken zoals Whatsapp. Van een officiele whatsapp client voor Ubuntu heb ik nog niks vernomen, ik denk dat het OS nu nog te klein is om echt interessant te zijn voor Facebook (zij zullen namelijk de investering voor de portering moeten doen). Daar kan het openlijk verkopen van de telefoon mogelijk wel verandering in brengen :)
Overigens is er niks mis met Telegram, hoewel een beperkt aantal van mijn contacten het ook heeft, vind ik het volwassener ogen dan whatsapp.
Een kleine aanvulling: HTML5 apps worden inderdaad ondersteund, maar daarnaast kunnen apps ook in QML geschreven worden (waar weer stukken JavaScript en C++ in gebruikt kunnen worden).
Ik het de Bq Ubuntu version ook gekocht, tijdens de 3e sale, en is me behoorlijk goed bevallen voor een telefoon die nog niet bedoeld is voor een heel wijd publiek, maar vooral voor ontwikkelaars en early adaptors. Een hoop moet nog verandert en toegevoegd worden en apps moeten ontwikkeld worden, maar het is een geweldige start.
For the record: early adOpter; een adapter is ergens anders voor..... ;)
Anoniem: 55563
@pinlaser13 april 2015 09:21
OT:

Het is allebei toegestaan. Een early adopter is praktisch hetzelfde als een early adapter. Mensen die snel dingen oppakken zijn doorgaans mensen die zich snel aanpassen namelijk. Dus je begrijpt dat een adapter in het Engels meer betekenissen heeft dan die ene die in de Nederlandse taal gebruikelijk is.
Taalkundig is het toegestaan; de term die doorgaans wordt gebruikt en hier wordt bedoeld is met een o.
:p
Ik had het nog opgezocht, voor de zekerheid, en dacht dat ik adopter geschreven had. 8)7
No worries mate ;)

[Reactie gewijzigd door pinlaser op 8 mei 2015 10:02]

"Ook kan er, in tegenstelling tot Android, geen WiFi hotspot gemaakt worden. "

Misschien net niet helemaal hetzelfde, maar tethering via usb werkt wel. Om Tethering te activeren moet je het volgende doen:
verbindt je telefoon met een usbkabel met je laptop, open de terminal en tik het volgende regel in:

adb shell android-gadget-service enable rndis

Je netwerk-indicator op je laptop zal na enige tijd je telefoon vinden als een nieuwe netwerkverbinding. Mocht je laptop al niet automatisch verbinden, verbint dan handmatig net het nieuwe netwerk.
Om alles naar het oude herstellen tik je het volgende in:

adb shell android-gadget-service enable mtp

Getest met de bq Aquaris E4.5 en een System 76 Gazelle Professional/ Ubuntu 14.04LTS
Nog makkelijker, gebruik bluetooth tethering:

Verbind je Aquarius via bluetooth met je 14.04 Ubuntu Desktop en je krijgt een wizard die je telefoon en simkaartnetwerk keurig tussen je verbindingen plaatst.

http://i.imgur.com/jjVszb1.png
En zaken zoals baterijduur en kwaliteit van het scherm?
Kun je al merken dat er meer apps bijkomen?
Over het algemeen gaat de accu anderhalf tot 2 dagen mee, bij intensiever gebruik haalt ie een dag gemakkelijk. Opladen gaat ongeveer even snel als andere telefoons. In een nachtje is dit makkelijk te doen. (4 uur van 0% - 100%)
Ik kijk zo af en toe wel eens in de Ubuntu Store en ik heb niet het idee dat er veel apps bijkomen, maar zoals eerder aangegeven zullen meer apps komen nu het OS meer bekendheid krijgt.

@tedvg: Bedankt voor de tip, ik ga het zeker eens proberen.
Aangezien alles HTML5 is, zou je dan niet via web-whatsapp kunnen werken? Goed, je hebt nog steeds verbinding met je andere telefoon nodig, maar het lijkt me misschien wel een optie.
-laat maar, hieronder wordt WA browser versie al besproken-

[Reactie gewijzigd door kegeltje26 op 12 april 2015 12:16]

Hoe zit het met privacy ??
Is het wat veiliger dan android of ms phone ?

[Reactie gewijzigd door Prysm Software op 10 april 2015 22:15]

Het idee is dat apps voor elk stukje vertrouwelijke informatie toestemming moet vragen aan de gebruiker en dat alle data via software genaamd "Content Hub" aangevraagd moet worden. Bovendien wordt iedere app ingeperkt door AppArmor(1) en moeten apps die speciale informatie vereisen (zoals contacten en sms'jes), volgens mij, handmatig goedgekeurt worden door iemand van Canonical (of misschien iemand die genoeg vertrouwen opgebouwd heeft). Hier(2) is een uitgebreidere post van hoe de security moet gaan werken (gevonden via deze pagina(3).)

(1) https://en.wikipedia.org/wiki/AppArmor
(2) http://mdeslaur.blogspot....uch-and-user-privacy.html
(3) http://discourse.ubuntu.c...uch-and-user-privacy/1349
Het is echt helemaal opensource dus in theorie zouden backdoors veel makkelijker te vinden moeten zijn. Daarbij denk ik dat dit ontwikkelaars trekt die ook privacy hoog in het vaandel hebben staan. Maar Ubuntu heeft al eens matige dingen gedaan zoals met de Amazon Lens in Unity en het sturen van dash commando's naar externe servers... Goed, met kan dit OS heel makkelijk klonen zonder gezeur dat je geen app store krijgt enzo, dat zou ze toch eerlijk moeten houden.

Je ziet met de humble indie bundle dat Linux gebruikers altijd bereid zijn meer te betalen dan Windows en osX gebruikers voor software, hopelijk is dat ook voor apps en hebben ontwikkelaars minder motivatie om gegevens door te verkopen om daar de winst uit te halen.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 10 april 2015 23:45]

Goede vraag! Ik weet niet hoe dit in de laatste release van Ubuntu geregeld is, maar lees https://www.eff.org/deepl...amazon-ads-and-data-leaks.
Ik heb nog niet met Ubuntu for Phones gespeeld maar het lijkt me een fijne besturing. Weet iemand of er al een on(officiele) Whatsapp client verwacht wordt?
dit kan via wattsapp web. koppel je browser dan aan je account
en waar draait je account op dan? Lekker handig, WhatsApp op je Android draaien om WhatsApp web via je Ubuntu smartphone te kunnen starten :+
Ik heb Whatsapp Web geprobeerd op mijn Ubuntu phone, helaas is een vereiste dat je IE, Firefox, Safari of Chrome gebruikt. De ingebouwde browser is geen van de voorgenoemde (althans, niet volgens Whatsapp Web). Om deze reden kon ik de pagina en bijbehorende applicatie niet laden, helaas.

Ik heb nog wel geprobeerd om de user-agent in te zien. Maar aan de browser is geen instelling te doen.
Volgens mij gebruikt Whatsapp web daadwerkelijk de Android telefoon. Hele rare communicatielijnen. Dus tenzij je 2 smartphones meeneemt schiet je daar sowieso niets mee op.
Inderdaad. als je (voor Whatsapp) 'primaire telefoon' niet online is, werkt Whatsapp web niet eens...
Je hoeft hem niet bij je te hebben, als hij ergens aan internet hangt is het ook goed. Maar je moet er dus inderdaad wel een Android telefoon op na blijven houden ja. Handig is anders.
Die was er een, maar zo aardig als whatsapp/facebook was hebben ze deze geblokkeerd :(
Ja dat klopt. Ik heb een tijdje Mitakuüluu (onofficele Whatsapp-client) op mijn Jolla gebruikt. Dit werkte erg goed maar steeds meer mensen begonnen te klagen dat ze werden gebanned van Whatsapp. :O
Klopt, ik ook. Maar nu is er een nieuwe whatsapp client voor SailfishOS: WhatsUp. Nu in beta, maar werkt goed. Maakt gebruik van S40 protocols waardoor je niet gebanned kan worden. Link: http://talk.maemo.org/showthread.php?t=94689
Jaa ik heb hem toevallig vanmiddag geïnstalleerd. Draait Super! :D
Heb je hem op Ubuntu Phone Geinstalleerd? Zo ja, zou je kunnen vertellen hoe je dat gedaan hebt? Kan zo gauw niet vinden hoe je rpm op Ubuntu Phone installeert.

*edit: laat maar, las nu dat je een jolla hebt...

[Reactie gewijzigd door tedvg op 10 april 2015 23:26]

Er is sinds kort ook een web versie van WA https://web.whatsapp.com/ wellicht is daar wat mee te doen voor devvers?
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de webapp van Telegram, is de WA webapp "afhankelijk" van je mobiel als ik het goed begrijp. Oftewel, je moet een compatible WA device hebben met de app, en vervolgens is je PC dan gewoon een soort van second screen.

Correct me if i'm wrong, gebruik zelf geen WA.

OT: Heb er direct eentje besteld. Ben erg benieuwd hoe het me bevalt, zeker omdat ik zelf niet echt app verslaaft ben, wil ik kijken hoe snel de fulltime overstap mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door remya op 11 april 2015 09:52]

Ga je er een review over schrijven? Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen. :)
Ga hier is over na denken! Doe dat soort dingen eigenlijk nooit, maar voor alles een eerste keer
Ik zie gewoon niet de meerwaarde in deze. Ze zullen zeggen dat het makkelijk is dat je 1 besturingsysteem hebt voor je desktop en je telefoon, maar dat roept Microsoft ook al 'tig jaar. Trouwens, dat de binaries tussen de telefoon en desktop niet uitwisselbaar zijn is de doodsteek voor dit concept.

Inmiddels zijn er zoveel apps voor Android en iOS dat de achterstand niet meer in te lopen is voor de rest van de spelers.
Iedereen is wat voorzichtig om dat eerdere pogingen om een desktop en telefoon te combineren geflopt zijn, oa de Motorola Atrix met zijn laptop-dock.

Het blijft jammer dat Ubuntu bv niet op de Asus Zenfone 2 te installeren is, dat heeft wel voldoende specs voor een fatsoenlijke desktop (2.3 GHz quadcore Atom, 4 GB RAM, 32 GB storage, snelle gpu) en heeft met 300 euro ook een leuke prijs. Maar nu draait er alleen Lollipop op en kan het weinig meer dan elke andere Android telefoon, eigenlijk zonde van al die performance.
Anoniem: 127670
@ArtGod11 april 2015 12:23
Tussen "roepen" en implenteren en uitbrengen zit een verschil: Microsoft roept pas sinds ze hun fout met Windows 8 inzien en Windows 10 gaat hun universeel platform worden. Het vasthouden aan hun eigen Windows kernel is een belemmering (en daar is nu eindelijk het lichtje bij hun gaan branden): Alles draait op Linux (of een afgeleide van het UNIX-systeem) en ook Microsoft ziet dat hopelijk in gezien de laatste berichten.( De dictator wordt/is afgezet: Ga naar een electronica-boer en je weet wat ze aanbieden in hun assortiment: de laatste 15 jaar).

Canonical is een vooruitstrevend bewijs om Linux op de markt te brengen als een multiplatform desktop/phone OS en ze hebben nu dit nu aangetoond. Alfa/Beta was er wel, nu is de eerste telefoon beschikbaar voor Europa!

Revolutionair: JA
Vergeet niet HTML5: Een zegen voor programmeurs: Een app(licatie) maken voor zowel iOS,Android, WP, BB en de rest
Het idee van Canonical is geweldig om je smartphone als desktop pc te gebruiken met alleen een monitor, muis en toetsenbord. Alleen denk ik dat ze nog te snel gaan, zolang Apple of Google of Microsoft nog niks hebben gaat het idee nog niet bekend worden bij de normale smartphone/computer gebruiker.

Maar als Microsoft zoals gezegd in de video met een soortgelijke idee bezig is, maakt Canonical misschien wel een kans als ze het tegen die tijd als Microsoft iets concreets kan presenteren met Windows 10. Zolang ze zich maar bekend maken bij het grote publiek.
Het idee wat je hier beschrijft is/was Ubuntu Edge, een OS dat als Phone OS en Desktop OS kon functioneren. Dit idee is in de ijskast beland bij Ubuntu, Ubuntu Edge

Waar het hier omgaat is Ubuntu Touch een OS specifiek voor een smartphone, je kan deze telefoon dus niet aan een beeldscherm hangen en een volwaardige desktop krijgen.
Wat je zegt is niet waar. Deze versie is wel degelijk de versie waarin je zowel een telefoon als een desktop zou moeten hebben. Het gehele OS heeft één enkele code base voor Desktop, Tablet en Telefoon en de er zijn al demo's geweest met Tablets met Ubuntu Touch waar een toetsenbord ingeplugd wordt wat hem veranderd in een desktopversie. Deze convergence is echter nog niet helemaal af en wordt daarom nog niet in deze telefoon geleverd.

Ik gebruik Ubuntu zelf heel veel; op mn desktop, als server(s), en zodra de Ubuntu Touch port naar de OnePlus One ook bellen en wifi ondersteunt (porten zijn ze mee bezig) dan zet ik hem meteen op mijn OnePlusOne.

Ik vind het leuk dat het een klein bedrijf is dat groot denkt. Waar je veel "tegen Google en Apple kan je toch niet op" hoort, hebben ze met beperkte middelen toch een heel mooi smartphone OS gebouwd met een innovatieve en gebruiksvriendelijke UI, en dat bovendien wél echt open source is (in tegenstelling tot bv Android).

Ik zeg; meer concurrentie is altijd goed! Ik sta danook te trappelen om Ubuntu Touch in gebruik te nemen!
ik blijf het zeggen, waarom poorten ze ubuntu naar een gammele overhypte telefoon die voor meer dan 300 euro nog niet eens 4g ondersteunt over lte 800.

terweil een motorola e of g die dat voor nog geen resp 130 / 160 euro wel kunnen, of anders bijv een jiayu s3 (ook sub 200 waarsch) ofzo of een honor 6 (iets duurder) die het allemaal wel kunnen
want een moto G heeft ook een snapdragon 801, een 1080p scherm en 3 GB ram :+
en er zijn frequenties waarover 4g wel werkt
Waar basseer je dat op dat de Oneplus een gammele telefoon Is?
Heb je er zelf 1 en spreek je uit ervaring?
Alsof 4g trouwens zo top is, je accu loopt sneller leeg en de databundel gaat er sneller doorheen.
Dat is niet waar. De edge is een mislukt crowd funding project waarbij ze veel te veel geld wilden ophalen om een high end Phone te ontwikkelen.

Ubuntu touch op een groot scherm aansluiten en Ubuntu vervolgens als desktop gebruiken is nog een springlevend idee. Op de andere Chinese Ubuntu telefoon die laatst gepresenteerd is werkt het.
Ik heb net op op Digital Ocean een Ubuntu 14.04 server opgezet, na een "apt-get install mail-stack-delivery" had ik meteen mijn eigen mailserver (met STARTTLS, IMAP etc) draaiend! Echt bizar eenvoudig!

Ik dacht meteen aan de mooie koppelingen die Ubuntu kan maken met dit mobiele OS. Allemaal opensource natuurlijk maar het zou toch mooi zijn als ik met het invoeren van mijn Ubuntu server SSH account gegevens bijvoorbeeld gelijk owncloud, email, kalender etc met mijn eigen server kan syncen... Take back the web, hoera voor decentralisatie en privacy... of zouden dit dromen blijven? Het lijkt me een strakke move voor Canonical om zulk soort dingen aan bedrijven te gaan aanbieden (de support dan iig, de software blijf Free and Open Source natuurlijk ;) ).

Hoe cool is het dat je naar je foon kan SSH-en en Python scripts kan draaien, of Apache, waarom niet: http://i.imgur.com/mSTNYMN.png

[Reactie gewijzigd door teek2 op 10 april 2015 23:46]

Waarom is jouw DM uitgeschakeld? 8)7 Maarja, dan vraag ik het hier: Ben je nu bezig over de desktop versie of bedoel je nu echt dat je "apt-get install mail-stack-delivery" op deze ubuntu touch phone hebt gebruikt?
Geen idee, heb al jaren een account, nooit iets aan veranderd. Dat was dus op de server. Misschien werkt het ook wel op de foon maar met een wisselend IP adres heb je er weinig aan.
Ze hadden beter de mx4 versie hier in europa op de markt kunnen brengen voor een mooie prijs. De prijs van deze telefoon valt echt tegen. Ik zit al even te wachten op de ubuntu phone omdat het me een mooi en gebruiksvriendelijk OS lijkt maar die prijs houdt me echt tegen.
Een soortgelijke telefoon scoor je al voor rond de 100 euro. het ligt het ook niet aan het aantal verkochte telefoons omdat het beide eigenlijk android telefoons zijn met een ubuntu rom. Volgens mij is de meizu mx4 versie hier veel scherper in de markt te zetten want die wordt aan de andere kant van de wereld al in grotere oplages verkocht
Vind ik ook. Maar is de Meizu MX4 niet met Android verkrijgbaar in België en/of Nederland? En misschien dat Ubuntu later zelf ook hun software voor de Meizu MX4 beschikbaar stelt, om deze dan zelf te installeren? Of is er een hardwarematig verschil tussen de MX4 Android versus MX4 Ubuntu? Iemand die hier iets meer van weet?
Ubuntu komt later deze maand uit. Meizu is altijd erg aan het teasen en vooral veel dingen in de media aan het knallen zonder maar eigenlijk iets van een releasedatum te vermelden. Jammer. Ik zit er namelijk ook op te wachten. Wel is zo dat de Ubuntu versie van de MX4 direct wereldwijd verkrijgbaar zou moeten zijn.

Ik verwacht niet dat de MX4 Pro Ubuntu gaat krijgen ivm de SOC. De Note wellicht wel, en de niet ubuntu versie wellicht ook. Het zit 'm vooral in de ondersteuning ervoor.
zeer magere specs voor de prijs.
in iedergeval wel goed om een ubuntu (linux) phone te zien op de europese markt
Ze hebben natuurlijk het probleem dat ze het met nogal kleine oplages moeten doen en dat er dus weinig schaalvoordeel te behalen valt. Wanneer je verwacht 10 miljoen telefoons te verkopen heb je een heel andere positie dan wanneer je verwacht er 10 duizend te verkopen.
Hoe je het ook draait of keert, een telefoon van Samsung of Apple kan meer hardware leveren voor hetzelfde geld als een kleine speler. Als ze een high-end telefoon hadden gemaakt dan had het ding een stuk meer gekost. Dan nog zou er geklaagd worden dat de prijs erg hoog was voor de specs.
Het verschil is dat er een hoop meer mensen zijn die bereid zijn om een risico van E169 te lopen dan een risico van E599.
een telefoon van Samsung of Apple kan meer hardware leveren voor hetzelfde geld als een kleine speler.

?
Deze snap ik ook niet helemaal. Samsung of Apple zijn in mijn ogen juist helemaal geen kleine spelers. Ik denk dat CAPSLOCK2000 bedoelt dat Samsung of Apple, omdat ze _grote_ spelers zijn, met grotere oplages, hierdoor betere prijzen kunnen bedingen bij hun leveranciers en ook meer voordeel kunnen halen uit schaalvergroting bij assemblage.
Ik denk zelf een fout tussen 'als' en 'dan'. Als je dan namelijk vervoegt klopt het wel. Nochtans zorgt deze fout voor rare zinnen.
Dat je bij Samsung of Apple voor hetzelfde geld "meer [lees: betere] hardware" krijgt dan bij een kleinere speler? :)
Krijg je bij ubuntu phone OS ook alle updates en upgrades mee zoals we bij de "huidige" ubuntu krijgen?
Stel, je koopt een Ubuntu phone met ubuntu 15.04, dat je die later kan updaten naar 16.04 - 16.10 etc.
Of wordt het net als bij Android, 1 versie (bijvoorbeeld Android KitKat) en dat je het daarmee moet doen...
Ik verwacht het wel. Ubuntu wil hetzelfde OS gebruiken voor hun telefoons als voor hun desktops. Het schijnt dat als je een monitor en toetsenbord aansluit op zo'n telefoon dat je het ding als een gewone PC kan gebruiken. Daarom denk ik dat je zo'n telefoon net zo upgradebaar is als een PC met Ubuntu.
Ik zit hier nog steeds te wachten op een Ubuntu phone van Meizu. Eens benieuwd wat voor high-end Ubuntu phone ze op de markt gaan brengen. Dat kan misschien meer mensen over de streep trekken.
Hopelijk worden er nog wat meer applicaties geport naar Ubuntu, zoals bv Strava/Whatsapp/... en de specifieke apps van banken/providers/... waarvan geen webversie beschikbaar is.

Is er al iets bekend over een mogelijke Android compatibility layer?

[Reactie gewijzigd door DenBeke op 10 april 2015 22:34]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee