Sony start uitrol Lollipop-update Xperia Z3 en Z3 Compact

Sony kondigt de uitrol van Android 5.0 Lollipop aan voor de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact. De uitrol van de updates gaat van noord naar zuid, waarbij de Scandinavische landen en de Baltische staten als eerste aan de beurt zijn.

De overige Xperia Z-producten krijgen ook een upgrade naar Lollipop, beginnende ergens in de komende twee weken, aldus Sony op zijn Mobile-blog.

Sony's Lollipop-versie is weliswaar gebaseerd op Googles Material Design, maar naar eigen zeggen minimalistischer dan de basis-look van Android met betrekking tot interface en ontwerp van de applicaties. Het lock-screen zou beter af te stemmen zijn op de eigen wensen. Ook voegt Sony Android for Work-features toe.

De volgende apparaten kunnen in de komende weken een upgrade verwachten: Xperia Z, ZL, ZR, Tablet Z, Z1, Z1s, Z Ultra, Z1 Compact, Z2, Z2 Tablet, Z3, Z3v, Z3 Compact en Z3 Tablet Compact.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

16-03-2015 • 15:35

158 Linkedin

Submitter: Waarten

Reacties (158)

158
158
100
0
0
0
Wijzig sortering
Anoniem: 604167
16 maart 2015 16:03
Ligt het aan mij of duren Android updates gewoon ontiegelijk lang!?! Android 5.1 is al weer uit. Ik snap dat fabrikanten hun eigen huisstijl willen afleveren, maar het lijkt wel of een developer hier aan gewerkt heeft, zo lang duurt het.

Mij lijkt het veel beter als Google Android net zo gesloten als Wear had gemaakt als fabrikanten de Google apps willen. Dan kan Google ook zelf de updates uitrollen en hoeven fabrikanten alleen maar met driver updates en updates van apps voor de fabrikant eigen telefoons te komen. (Ja, dit gebeurde bij Windows Phone 7).
Vooral bij Sony duurt het gewoon weer erg lang. Elke Sony die ik heb gehad was ik altijd de laatste van mijn vriendengroep die de updates binnen kreeg. Ook erg dat de Z3 (die ik nu heb) uitgekomen is na de release van Lollipop en nu pas de update krijgt...

Maar goed, dat soort zaken krijg je als je iets van Sony koopt. Goed spul, slechte ondersteuning.
Ligt eraan wat je slechte ondersteuning noemt. Ik was niet bepaald blij met de Lollipop-upgrade voor mijn M8. Had liever gehad dat ze even gewacht hadden en het goed uitgedokterd hadden voordat ze deze uitbrachten. Lollipop staat niet voor niets ook wel bekend als Android Vista.

Ik denk dat ze bij Sony gewoon eerst gekeken hebben totdat ze alles goed werkend kregen. Als dat inderdaad zo is, spreekt dat juist voor Sony dan tegen hen. Want zeg eens eerlijk, was er echt iets dat je miste onder KitKat?
Apps schrijfrechten voor de SD kaart :)
Goed punt. Hoewel je apps slechts voor een deel kan overzetten en dat zonder root één voor één moet doen.
Ja, is dat nou eindelijk al een keer fatsoenlijk gefixed? foto's op m'n SD opslaan kan al een hoop ruimte schelen om het interne geheugen.
Ik kreeg de Lollipop binnen voor mijn M7 en moet ook eerlijk zeggen dat er nog teveel bugs inzaten voor een release. Echter komt dit wel door wat de fabrikanten zelf willen toevoegen. Lollipop op mijn Nexus gaat als een tiet.

Er is natuurlijk nooit iets wat je echt "mist". Mijn Nokia 6300 deed alles wat ik wilde en mijn Ericsson T28s deed dat ooit ook.

Lollipop biedt echter wel een gebruikservaring die ik prettiger vind dan KitKat.

Mijn punt was voornamelijk dat Sony simpelweg weer langer op zich laat wachten dan de andere twee (HTC en Samsung). In het verleden heb ik niet gemerkt dat zij echt een betere versie uitbrachten (met uitzondering van de slechte HTC release deze keer). Dit terwijl ze, nota bene, een van de lichtste schillen hebben.
En de Samsung release voor de S5 was anders gewoon prima. Ben geen gekke dingen tegen gekomen en tot de tijd dat er custom roms met 5.0 waren was ik zelfs best blij toen ik terug ging naar een samsung-based firmware. Misschien had HTC dat niet zo goed op orde, maar ik draai al 3 maanden LP op mijn S5 (en het is al ongeveer 4 maanden uit). Dat is toch een behoorlijk verschil met Sony.
Daar heb je t al. Lollipop Android Vista noemen met ervaring op een M8.
Op mn Nexus echt helemaal niks om over te klagen.
Is ook gelijk de redeb dat ik eigenlijk geen behoefte heb aan HTC, Samsung, Sony. Die lopen er altijd weer mee te kloten totdat het janken geblazen is.
Het is niet alleen met ervaring op mijn M8, ik heb de naam niet verzonnen. Zaken als batterijproblemen en met de connectie (wi-fi maar ook met bijv. Sms) zag je op het forum gewoon terugkomen. Het is ook niet voor niets dat voor de Nexus 4 de update pas in februari oid klaar was nadat ze de oktoberrelease teruggetrokken hadden.

Dat jij geen problemen had is positief voor jou. Maar ik was feitelijk ook tevreden met Vista. Neemt niet weg dat anderen er problemen mee hadden.

Overigens is de Nexus bij de laatste twee generaties niet de beste keus geweest. Qua hardware, maar ook qua software. De manier waarop de toegang tot de toggles werkte tot aan Lollipop waren gewoon irritant, de camerasoftware is beperkt en vaak zijn er optimalisatieproblemen wat resulteert in zaken als slechte accuprestaties en opwarmen (plus alle zaken die daarbij komen kijken).

Kan voor jou allemaal geen probleem zijn, maar er is een ander verhaal te vertellen als het om de Android toevoegingen door merken gaat.
Want je Z doet het niet zonder die update? Altijd dat gezeur over updates die zogenaamd laat zijn, terwijl de telefoon in kwestie gewoon prima werkt :z
Dit vind ik nu echt een Nul-argument. Is toch niet aan jou om te bepalen of mensen hier wel of niet op zitten te wachten.

Hetzelfde als zeggen:
- Wie heeft dat soort specs nodig?
- Wie gebruikt er dan ook Apple?
- Waarom zou je een Smartwatch nodig hebben?
(allemaal voorbeelden die ik al eens ben tegen gekomen)

Mag de gebruiker dat zelf bepalen? Nogmaals, we zitten op een site met technologiegekken.

Maar goed, jij gebruikt nog een Nokia 3310? Die werkt namelijk ook nog prima.
Ben ik het niet mee eens. Jij vergelijkt een softwareupdate met een ander apparaat of andere specs, of een ander merk. Ik heb een Z en heb hem gekocht met bepaalde verwachtingen en die maakt hij tot nu toe waar. Zelfs als de update naar 4.4 niet was gekomen (en de update naar 5 zou bijvoorbeeld helemaal niet komen) zou dat nog steeds zo zijn.
Maar dan kun je toch nog steeds niet invullen voor een ander of ze hier wel of niet op zitten te wachten. Dat kan ik ook niet voor jou. Dat was mijn punt.
Sterker... Wanneer is er een update van de software voor de (alle) Nokia 3310-s uitgekomen?
dat de Z nu nog steeds ondersteunt word is slechte ondersteuning?!
Sony maakt zich hier over het algemeen schuldig aan, niet alleen bij telefoons.

Bij telefoons is het echter zo dat ze niet alleen een van de traagste zijn, maar ook nog eens inconsequent. Dan komen ze eerst met updates voor de nieuwere toestellen, een generatie later eerst voor de oudere toestellen en nu weer voor alles tegelijk, terwijl ze aangekondigd hadden de Z3 modellen als eerst de update te geven.

Dat ze dus de Z nog steeds ondersteunen is zeker prima (het toestel is twee jaar oud, dus ze zouden de enige zijn als ze het niet zouden doen, maar dat ter zijde), maar dit maakt niet dat mijn andere observaties verdwijnen.
Tja het is inherent aan de huidige opzet van Android dat updates enorm verschillen per fabrikant- als je ze al krijgt. Ik vind de redelijk lange tijd die Sony neemt niet erg, want ik ben erg te spreken over hun versie van Android en hun native apps.
Van de andere kant kun je ook zeggen dat je een eeuwigheid op beveiligingsfixes als deze: nieuws: Android- en Apple-gebruikers kwetsbaar door oude backdoor in ssl, moet wachten.

Ik snap dat iedere fabrikant dingen aan Android wilt aanpassen, maar voor mij in ieder geval gaan ze niet verder dan een andere home-launcher, notificatie-centrum, etc. Deze zijn prima via de store of iets dergelijks te updaten. Dan heb jij het nieuwste van het nieuwste en levert de fabrikant hun eigen 'meuk'.
Er is een tijd geweest dat Samsung heel de bluetooth stack verving door een eigen. Omdat Android heel erg laat was met AVRCP 1.3. De fabrikanten doen best veel, en moeten ook wel. Ze hebben een USP nodig. Als alle Android toestellen exact dezelfde software zouden hebben ging de klant met de goedkoopste naar huis.
Anoniem: 604167
@mashell16 maart 2015 18:46
Er is een tijd geweest dat Samsung heel de bluetooth stack verving door een eigen. Omdat Android heel erg laat was met AVRCP 1.3. De fabrikanten doen best veel, en moeten ook wel. Ze hebben een USP nodig.
Dit laat dan ook neer de tekortkomingen van android zien. Dit zijn dingen die door Google ingebouwd behoren te worden.
Als alle Android toestellen exact dezelfde software zouden hebben ging de klant met de goedkoopste naar huis.
Zoals ik al zij zie ik dat home-launchers door fabrikanten gemaakt kunnen worden. Ik denk dat dit DE punten zijn waarmee je je kunt onderscheiden. Als er andere of meer functies in android behoren, moet de ontwikkelaar ervan er voor zorgen, Google.
Als er andere of meer functies in android behoren, moet de ontwikkelaar ervan er voor zorgen, Google
Mee eens. Maar Samsung en collega's kunnen Google nergens toe dwingen. En dan is het voor de klant toch het beste dat de fabrikant het motto hanteert "als Google het niet, dan doe ik het zelf wel". Maar nu Android steeds volwassener wordt (het is qua bluetooth bijvoorbeeld inmiddels wel bij de tijd) dan hoeven de fabrikanten inderdaad alleen nog maar een launcher en wat apps toe te voegen.
En daarnaast dat ze natuurlijk de moeite nemen om zelfs de xperia z nog te updaten naar dit platform
Mij lijkt het veel beter als Google Android net zo gesloten als Wear had gemaakt als fabrikanten de Google apps willen.
Er is heel wat gemopper bij fabrikanten over Wear omdat alle smartwatches nu functioneel hetzelfde zijn en Google hen effectief verhindert om USP's in te bouwen. Vandaar dat je fabrikanten naar hun eigen OS'en ziet overstappen...
Mooi, mijn Xperia Z krijgt nog Lollipop. Nochtans is deze smartphone al meer dan 2 jaar uit! Nice job, Sony!
Ja ik heb ook de Z en kijk zeker naar de update uit. Ik vind de updates van Sony enigszins traag, maar wel netjes qua duur van de ondersteuning.
Helaas betreft de ondersteuning alleen de premium Z lijn, alle andere telefoons/tablets van Sony krijgen bijvoorbeeld geen update naar 5.0.
Dat langdurige ondersteunig alleen de premiumlijn betreft vind ik niet gek, daar betaal je dus voor. Toestellen uit de goedkopere lijnen krijgen bij veel merken geen updates, soms ook omdat de hardware daar niet goed in staat toe is.
Er zijn ook updates uitgebracht die de nadruk hadden op de performance van low-mid end devices, helaas hebben de meeste van die devices nooit die updates gekregen.

Het "probleem" bij Android is gewoon dat fabrikanten teveel aanpassen waardoor Google niet zomaar updates kan pushen zoals Microsoft met WP wel kan (en Apple met iOS maar die hebben maar max 3 toestellen om te ondersteunen).

Bij lowend android devices kan je ervan uit gaan dat security issues nooit gefixt worden. Al zorgt google er wel voor dat ze steeds meer kunnen patchen via google play services maar zaken die dieper in het OS zitten zullen toch via de fabrikant worden gefixt.
Bij Blackberry, windowsphone en ios(al heeft die een wat hogere instapprijs) heb je gewoon landurige en zeker perspectief op updates van het operatingsysteem, ongeacht prijs van je toestel.

Juist in tijden dat google gebruikers met niet meer de nieuwste android versie laat bungelen als het gaat om veiligheid, is het goed dat sony niet alleen een update belooft, maar ook daadwerkelijk levert.
Aangeacht prijs, klopt toch niet hoor. Je kan nu nog een Iphone 4S nieuw kopen, maar we weten nu al dat de volgende iOS update niet meer voor de 4S beschikbaar zal zijn.
Het is maar hoe je het bekijkt, als ze de oudere Z's geen update hadden gegeven had waarschijnlijk niemand het/iets vreemd gevonden want het is heel normaal dat oudere toestellen geen update meer krijgen. Maar omdat de premium Z serie nog wel een update krijgt gaan mensen nu klagen dat hun toestel dat niet krijgt.
Anoniem: 601896
@Gmount18 maart 2015 00:40
Worden androids tegenwoordig verkocht in 2 catagorien?
Premium en niet premium? Wat dan betrekking heeft op de updates?

Als dat zo is, dan is het het mooie van windowsphone, BlackBerry en IOS dat alle! telefoons premium zijn, en je daar veel meer zekerheid hebt op langdurige updates.
Daar betaal je dan ook wel voor. Snap niet waarom android mensen altijd zo update geil zijn. Zie wel wanneer de melding van deze update niet meer uit mijn nortificatie balk gaat, dan word het misschien tijd om de update te installeren, tot die tijd doet mijn z3 compact het toch heel perfect.
Noem het zoals je wilt, het is een stuk beveiliging een verouderd systeem is vatbaarder voor een aanval dan een systeem dat up to date is, daarnaast vind ik het persoonlijk(Waarschijnlijk met mij vele tweakers) gewoon leuk om de nieuwste variant te gebruiken.

EDIT: Spelfout gecorrigeerd.

[Reactie gewijzigd door Azerion op 16 maart 2015 15:56]

Je zit zeker ook nog op windows 95?
Snap niet waarom android mensen altijd zo update geil zijn.
Je beseft je wel dat je op tweakers.net zit ?
Kom op zeg. Vandaag de lollipop update gehad op mijn Moto G (XT1032) en super blij mee ! :)

[Reactie gewijzigd door ongewoongewoon op 16 maart 2015 17:37]

Misschien ook omdat je geen beveiligingsupdates krijgt. Helemaal niets. Alleen een nieuwe release van het OS is kans op betere veiligheid. Apple maakt dat probleem ook, en Microsoft ook (op telefoons), maar Android gebruikers zijn misschien competetenter en kunnen het probeem inzien.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 16 maart 2015 23:27]

Daar kan je het wel eens mis hebben. Er zijn al meerdere screenshots verschenen van de C3 met L.
http://www.xperiablog.net...-it-be-landing-after-all/
http://www.xperiablog.net...rtified-by-bluetooth-sig/
Inderdaad, mijn Xperia SP die ongeveer 2 jaar geleden uit kwam kreeg niet eens de update naar KitKat, maar gelukkig ondersteunt Cyanogenmod hem nog wel.
Fijn dat ze nu gaan updaten, want ik was van plan om na ontvangst van mijn salaris deze maand de Xperia Z3 Compact aan te gaan schaffen maar zat nog een beetje te twijfelen omdat ze nogsteeds geen Lollipop hadden.
Kijk uit je doppen alvorens de update te installeren!!

De Kitkat-update voor de Z Ultra hielp mijn exemplaar volledig om zeep: 30% batterij per uur en je kon er een ei op bakken! Volgens het internet was ik absoluut niet de enige. Uiteindelijk opgelost door location services uit te zetten, maar sindsdien ben ik het vertrouwen in de software van Sony kwijtgeraakt en zal ik toch enkele weken de kat uit de boom kijken alvorens deze lekstok tot mij te nemen.

[Reactie gewijzigd door Enai op 16 maart 2015 18:08]

Dat was een bug vanuit Android ivm Google Play Services, dat werd dan ook opgelost. Had niets te maken met de Sony versie...
Neen, het was wel degelijk veroorzaakt door Sony. De Play Services zorgden er enkel voor dat de bug getriggerd werd.
Een ota update kan altijd verkeerd gaan het is een beetje pleisters plakken over de wonden heen, vaak is een fabrieksinstelling altijd aan te raden zeker met een grote update.
Precies. Hier ben ik ook blij mee. Toen de Z uitkwam was dit het vlaggenschip van Sony. Ik ben blij dat ik nu bijna 2 jaar later nog steeds updates krijg.
Mooi
Dat toont maar weer hoe belabberd de situatie op Android is. Hoezo is het "mooi" om te zien dat je 2 jaar oude high-end device een update krijgt? Dit hoort standaard te zijn, en gewoon een "mhe, zoals gewoonlijk" reactie te zijn. Dit is geen "nice job", dit is hoe het zou moeten zijn om mee te beginnen. Mijn 2 jaar oude lowest-end Lumia 520 staat gepland om eind dit jaar (2,5 jaar tegen dan) een upgrade te krijgen naar Windows 10, idem dito voor iedere andere Windows Phone. Ondertussen zit de 3,5 jaar oude iPhone 4S ook uit te kijken naar een update naar iOS 8.3... Tijd dat Google nog strikter wordt in het uitbrengen van updates, en desnoods, net zoals Apple en Microsoft, dit in eigen handen neemt.
tja bij wp toestellen werd je ook beloofd dat die van 7 naar 8 konden en hoeveel toestellen zijn toen naar 8 gegaan?
ja maar dat kom door dit dat en zus dikke onzin ook wel...
Sony's Lollipop-versie is weliswaar gebaseerd op Googles Material Design, maar naar eigen zeggen minimalistischer dan de basis-look van Android met betrekking tot interface en ontwerp van de applicaties.
Dat is - gezien de screenshots - marketing taal voor "we hebben weinig tot niets aan de interface van van onze eigen homescreen/launcher/apps gedaan" :+

EN er is geen RAW geïmplementeerd in de camera drivers/app
EN de linux kernel hebben ze lekker op 3.4.0 gehouden, i.p.v. die netjes bijgewerkt

Epic fail wat mij betreft hoor, deze update |:(

[Reactie gewijzigd door DFKT op 16 maart 2015 15:58]

Naar welke linux kernel zou deze moeten zijn bijgewerkt? Volgens mij draait Samsung S5 ook op kernel 3.4.x
Zijn de kernels bovendien ook niet afhankelijk van processor sockets e.d. ?
Volgens een oud bericht op XDA-developers.com komt Lollipop standaard met Linux kernel 3.14?

Overigens zie ik dat de Nexus 6 bij de Android update naar 5.1 ook kernel 3.10 heeft gekregen (niet hoger), dus wellicht dat 3.14 iets TE enthousiast is/was voor de Z3C, maar >3.4 lijkt me toch niet te weinig gevraagd?
Dit heeft Sony in 2011/2012 ook geflikt. Update naar Android 4.0 uitbrengen maar alles draaiende op de 2.6 kernel ipv de 3.0 kernel. Gevolg: nog slechtere prestaties, en enorm veel problemen met custom ROMs op basis van hogere Android versies. Uiteindelijk hebben mensen op XDA Developers zelf maar de 3.4 kernel na een half jaar geport.
En de Nexus 5 heeft met android 5.0.1 kernel 3.4.0.
Ben het overigens geheel met je eens, fabrikanten (dus zelfs google!) vinden dit schijnbaar te veel werk?
Nexus 5 met de laatste OTA updates heeft hier ook maar 5.0.1 met kernel 3.4.0, dus zal wel normaal zijn
Ze hebben recentelijk alle apps all een update gegeven om ook binnen het material design te passen.
Zoals gewoonlijk is Sony weer een van de laatste.
Las net dat ze de hele camera api van Lollipop gewoon overgeslagen hebben... en begin me eigenlijk een beetje af te vragen wat ze al die tijd dan hebben gedaan?
Het enige verschil voor de gebruiker is straks een iets betere lockscreen en een nieuwe skin.
Als Sony-gebruiker erger ik me niet aan de ontwikkeltijd. De huidige versie is prima dus ik kan best even wachten op de update. Persoonlijk vind ik dat Sony een aantal goede toevoegingen doet (Stamina bijv.) en de native apps van goede kwaliteit zijn. Dat vind ik belangrijker dan dat ze de eerste zijn met updates.
Heb zelf ook een Sony hoor, de ZL.... en was aangenaam verrast dat ik als nog lollipop krijg :). Op dat front ook totaal niks te klagen.

Toch teleurstellend dat ze een voor mij een best belangrijke feature van lollipop gewoon compleet negeren. Helemaal omdat je juist van Sony wel verwacht dat ze zich interesseren in de camera.

Daarnaast kan het maar zo Juni worden voordat ik lollipop via officiele weg kan updaten.
Duurde bij 4.4 ook 3 maanden tot mijn regio het had.
Houd er wel rekening mee dat sony tussendoor ook nog updates pushed. Ik heb op de Z2 bijvoorbeeld al beveiligings updates gehad en andere updates voor android 4.4.4
edit: vergeet de nieuwe ART niet.

[Reactie gewijzigd door Mimiix op 16 maart 2015 16:52]

Sony zal waarschijnlijk geen ondersteuning van de Lollipop camera API kunnen toevoegen omdat ze met hun eigen ISP chip werken voor beeldverwerking. Van wat ik begreep van een artikel op Anandtech, gaan dergelijke telefoons niet werken met de nieuwe camera features. Dat geldt dus ook voor HTC, LG, Samsung, etc. Zie http://www.anandtech.com/...camera2-and-external-isps

Vooralsnog alleen Nexus toestellen en de One Plus One als ik me niet vergis.

[Reactie gewijzigd door Cinner op 16 maart 2015 20:31]

Ik heb het artikel nog eens gelezen en Samsung werkt dus wél met de nieuwe API features:

"The Galaxy Note 3, S5, S4 Exynos, Note 4, and all Nexus device should support the full set of features in camera2 as they seem to only use an on-die ISP".

Hopelijk geldt dat ook voor de Galaxy s6.
Heeft het zin om met een VPN een zweedse server te gebruiken om eerder voor de update in aanmerking te komen? of gaat het op basis van je toestel type?

heb een los gekochte Z3 uit NL. maar krijg nog geen OTA update als ik met zweden inbel.
als je er een zweedse sim in stopt. vpn maakt niets uit.
Zelfs een zweedse sim gaat niet helpen, alleen toestellen die gemaakt zijn voor de zweedse markt krijgen de update eerst. Gaat op imei
Is dat veranderd of zo?
Op mijn ZL werkt het gewoon op customization number. En die kan je veranderen.
Je kan ook gewoon de FTF van nordic flashen.
Je kan zelf wel flashen, maar de automatische updates gaan op imei dacht ik. Correct me if i'm wrong.
Ja, behalve als je dus je cust.nr veranderd. OTA en PC companion gaan op cust.nr, niet imei.
Althans, dat was bij de Z serie zo.

Maar het is veel makkelijker om gewoon de nordic te flashen. Zie XDA.
ok, heb een Duitse, zal dan net zo als nl zijn.
Waarom niet gewoon de firmware downloaden en flashen middels flashtool? Lijkt me minstens net zo makkelijk
Mooi, ik zal hem installeren op mijn telefoon die al sinds 12 januari bij Teleplan ligt (na vier keer opgestuurd te zijn voor reparatie). Thanks Sony.

Bizar hoeveel pech ik heb met m'n z1c...

Anyways, het is wel mooi dat de Z ook nog updates krijgt, grotere kans dat mijn z1c tegen die tijd ook nog updates krijgt.
heb zelf ook pech met mn z1. lijkt gewoon gevoelig te zijn. Voor de rest een prima telefoon.

Kan je niet naar je provider gaan? vaak krijg je na 3 maanden een nieuwe omdat ie dan "zoek" is.
Ik ga elke keer al naar mijn provider, die doen niets dan "Opnieuw opsturen, verder kunnen we niets"
bij Hi krijg je na 3 keer een nieuwe of refurb ongeacht wat
De derde keer kreeg ik een refurb, maar die was ook niet goed. Touchscreen issues.
Jup dat had ik ook bij me z1
Ben benieuwd hoe het op mijn Xperia Z2 gaat werken. Heb de Z2 sinds 2 weken en daarvoor heel lang de gewone XZ gehad en ben wel blij dat beide keurig de update krijgen. Nou ook hopen dat de battery-life OK is want toen 4.4.2 uitkwam op de XZ was deze traag en liep de accu vrij snel leeg is mijn ervaring geweest tenminste...

Weet iemand toevallig of de Sound customizations terug komen? XLoud en Clear Stereo? Deze mis ik wel op mijn Z2 tegenover mijn Xperia Z
Was een bug gerelateerd aan Google Play-services, is daarna opgelost!

ClearAudio+ wel! moet er ook al opzitten.
Ah dat verklaard een hoop... Thanks.

Maar ClearAudio+ is meer dan XLoud en ClearStereo. Ook word er een EQ preset geactiveerd en word het Studio effect geactiveerd. Ik wil deze zelf instellen naar mijn smaak en ook is de instelling per headphone verschillend.

Op Jelly Bean weet ik nog dat ik XLoud, ClearPhase en ClearStereo zelf aan en uit kon zetten en dan ook nog een Custom EQ kon tweaken. Hoop dat die functionaliteit weer terug komt of er moet een reden voor zijn dat deze er uit is gehaald?
Anoniem: 631029
16 maart 2015 19:08
Ik ga er van uit dat klanten met branded Xperia's (bv T-Mobile) langer moeten wachten tot T-Mobile met update komt.

Ik heb autoupdate uit, omdat ik er wel zeker van wil zijn dat ik met Lollypop wel de Xperia (in mijn geval een Z1) kan rooten.
Kan je dan niet beter een rom pakken?
Anoniem: 631029
@Mimiix16 maart 2015 20:28
Ik maak gebruik van bepaalde sony only toepassingen. Vandaar dat ik er bv geen cyanogenmod op zet.
Bij sony heb je verschil tussen rooten en bootloader unlocken. Ik maak alleen gebruik van rooten. Vandaar dat ik wacht tot ik op bv xda developers website root melding zie van betreffende android versie (lollypop) van xperia.
Z3 en afwachten maar. Op XDA zijn er al wat mensen die de update hebben mogen ontvangen. O.a. uit Noorwegen en Canada
Nordic Combined is inderdaad al uit, is prima te installeren zonder verlies van garantie oid. Werkt top!
Anoniem: 413824
16 maart 2015 15:53
Heb weliswaar de S5 maar ben geschokt welke impact dit had op de performance van mijn device
Die is inderdaad flink verbeterd! Wat een genot dat Lollipop, batterij duur ook verberterd!
Positief verrast bedoel je zeker ;).
nee niet op de performance helaas!
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee