Boze klanten beschuldigen Telenet van prijsdiscriminatie

Een groep van 3000 boze Telenet-klanten heeft internetprovider Telenet in gebreke gesteld. Volgens de organisator gaat Telenet op een 'discriminerende manier' om met abonnees, omdat alleen actief klagende klanten een korting kunnen bedingen op de abonnementskosten.

De actiegroep achter de website Iklaatmenietpluimen.be, opgericht nadat Telenet een omstreden prijsverhoging had aangekondigd, meent dat Telenet-klanten die actief klagen via bijvoorbeeld sociale media of contact opnemen met de helpdesk kortingen kunnen krijgen. De toegekende korting zou echter verschillen: soms zouden klanten een jaar lang 5 euro korting krijgen en in andere gevallen 8,50 euro korting per maand. Ook wordt soms de huur van de Digicorder voor een jaar kwijtgescholden. Klanten die niet actief protesteren krijgen echter geen enkele korting, zo stelt de actiegroep.

Volgens de actiegroep gaat Telenet door deze houding op een discriminerende manier met klanten om. Het doel van de kabelaar zou zijn om de protesten te laten stoppen. De organisatoren stellen dat inmiddels 3000 klanten Telenet in gebreke hebben gesteld uit woede over de houding van de isp. In de ingebrekestelling wordt Telenet verzocht om zijn klanten gelijk te behandelen en hen beter te informeren.

Kurt Buysse, een van de organisatoren van het protest, stelt dat ook diverse instanties door boze klanten zijn aangeschreven, waaronder het Ministerie van Economische Zaken, toezichthouder BIPT en enkele ministers. Telenet heeft nog niet gereageerd op de ingebrekestelling. Tot nu toe heeft de kabelaar geweigerd om de prijsverhoging terug te draaien.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

19-01-2015 • 16:54

103 Linkedin

Reacties (103)

103
96
43
3
0
29
Wijzig sortering
Heel veel bedrijven werken zo. Geef je niet duidelijk je klacht aan dan komen ze echt niet automatisch met een vergoeding of coulance of wat dan ook.

het is mij heel erg opgevallen dat als je via social media gaat klagen op de pagina van het bedrijf je ook veel en veel sneller antwoord krijgt en ze sneller coulance bieden.

Herkennen meer tweakers zich in mijn tekst hierboven?
er is ook helemaal niets om ontevreden over te zijn. Een prijsverhoging is niet leuk, maar de meeste klanten slikken dit wel en zeker omdat het procentueel maar over een zeer lage verhoging gaat.
Als er échte klanten via de juiste kanalen hun klacht duidelijk maken, kan een klantendienst à la tête du client een regeling uitwerken, maar dat heeft dus helemaal niets te maken met het feit dat alle andere (tevreden) klanten dan ook plots rechten zouden kunnen putten uit een regeling en al helemaal niet met discriminiatie.
Dit soort pseudo-class action suit/schandpaal toestanden is een pest van de moderne maatschappij aan het worden en zie je overal opduiken: bij openbare werken, bij schooluitslagen, bij reorganisaties van bedrijven, bij sollicitaties, reclamecampagnes, ...
Ben telenet klant en de enkele euros meer kunnen me nu niet veel schelen aangezien ze een MONOPOLIE op de kabel hebben. Monopolies waren verboden dacht ik, maarja...
ze hebben voor alle duidelijkheid geen monopolie op breedbandinternet...
Monopolies zijn niet verboden. Misbruik van die positie wel. Zie de zaak(/zaken) tegen Microsoft.
Dus jij bent tegen gelijke behandeling?
Iedereen mag toch klagen en in onderhandeling gaan? Prijs differentatie is heel normaal, zie je zelfs genoeg in communistische landen.
Oké, dan betaal jij vanaf nu 2× zo veel belasting. De samenleving heeft namelijk besloten dat het anders behandelen van mensen fout is, en omdat jij daar niet tegen bent, wordt je gestraft, met een dubbele belasting. Je zult nu vast heel blij zijn.
Lekker gechargeerde reactie. Het gaat hier natuurlijk om een marktproduct en geen geforceerde belasting. Als een bedrijf zijn prijzen verhoogt kun je ofwel besluiten dit te accepteren, ofwel onderhandelen over een nieuwe prijs, en als je het er uiteindelijk nog niet mee eens bent ga je naar een andere leverancier.
Nu begrijp ik natuurlijk dat er (net zoals in Nederland) niet altijd een keuze is qua leverancier voor internet etc, maar de prijsverhoging is natuurlijk nog niet eens bij verre in de buurt van het ridicule voorbeeld dat jij probeert te stellen.
Wanneer er geen alternatief is (ik lees zeer geregeld op Tweakers dat overstappen van Telenet naar een andere aanbieder een dusdanig groot verschil is (120mb/s naar 8mb/s bv) dat het geen (volwaardig) alternatief is), vind ik mijn mening/bericht zo slecht nog niet. Natuurlijk is het gechargeerd, en natuurlijk is het niet helemaal eerlijk; maar het is alles behalve normaal dat je met een ISP überhaupt kunt onderhandelen over de prijs van je abonnement. Het is niet evident. Bij auto's en keukens is dat wel normaal, maar probeer in de supermarkt maar eens dat pak melk voor 5 cent minder te kopen.
Tja maar je doet alsof Telenet de enige is die dit doet. Het is een algemeen bekend gegeven dat dit soort dingen gebeuren met allerlei abonnementen. Telefoonabonnementen, internet abonnementen etc. Vrijwel elk bedrijf dat abonnementen hanteert geeft zijn support medewerkers de mogelijkheid om speciale aanbiedingen te doen om klanten vast te houden die anders weg zouden gaan.
Als "normaal" inhoudt dat andere partijen in dezelfde marktsector hetzelfde doen dan is dit helemaal normaal. De supermarkt heeft niet voldoende marge om dergelijke kortingen te geven (naast de eventuele aanbiedingen die er al zijn), maar het staat je in elke situatie altijd vrij om te onderhandelen over de prijs. Of je je wens krijgt hangt van de andere partij af (ofwel bij een supermarkt meestal niet, maar bij een Telenet dus schijnbaar wel). Dit is hele normale marktwerking in mijn optiek en zo staat het een bedrijf vrij om dit soort praktijken toe te passen.
Ik heb een soortgelijke ervaring met Caiway:

Caiway startte in maassluis glasvezelabbonementen te verkopen. Wij namen er een heel snel, 75Mbps up/down was toen de goedkoopste abbonement.

Toen kwam er uit het niets(na 2 weken) een aanbieding voor een goedkoper abbonement(zo'n 10 euro), dus ik bellen naar Caiway. Na een halfuur gesproken te hebben kreeg ik 5 Euro korting op mijn abbonement en 150Mbps up/down snelheidsverhoging van mijn internet.

Heb nu nog steeds dezelfde korting met dezelfde snelheid :)
Als dit normale marktwerking is, waarom kunnen wij dan niet onderhandelen bij een supermarkt? Omdat de marge te klein is? Ik kan toch prima een kleine lagere prijs betalen, mijn 5 cent is een prima voorbeeld. Ook bij een kledingzaak of parfumerie wens ik je sterkte om korting te bedingen op een artikel, en deze werken zeker niet met kleine marges.
Anoniem: 300525
@drdelta19 januari 2015 23:26
Je zult versteld staan hoe vaak je een korting kunt afdingen bij winkels waar een verkoper een minimaal aantal producten moet verkopen.

In een normale winkel (lees Jumbo, of AH bijvoorbeeld) wordt er natuurlijk op een heel andere manier verkocht. Een vakkenvuller of een caissière krijgt geen kras kaart of vvv bon wanneer er 3 pakken rijst extra verkocht worden. Het product is gewoon heel anders.

Wanneer ik een product heb aangeschaft waar ik niet tevreden over ben, kan ik wel in normale winkels een klacht indienen (paar keer voorgekomen). Je wordt dan net zo goed behandeld als klant en krijg je een product gratis, of whatever de verkoper je aanbiedt op dat moment.

Bij een klacht, moet gewoon meteen coulant worden opgetreden. In welke branche dat ook is. Maar productprijzen en verhogingen hiervan staan er los van. Als er hierdoor een klacht ontstaat, bepaalt vaak een klachten team of, wanneer en hoeveel marge er is om de klant tegemoet te komen.
Toen ik nog vakken vulde in de supermarkt, toch zeker wel een paar situatie mee gemaakt waar er werd afgedingd op bulk inkopen, of waar klanten tevreden werden gehouden met een flesje wijn omdat iets niet aanwezig was.

De wereld is aan de durvers.
Dat je het nooit geprobeerd hebt, wil niet zeggen dat anderen het niet proberen!

Er staat hier een koelkast die met 40% korting de winkel uitging, enkel en alleen omdat er even over de prijs gepraat werd. Van kleding heb ik ook wel eens het een en ander afgepraat. Vorige week nog, heb ik een CD voor de helft meegekregen. Zeker als het om een showroommodel gaat, onderhandel ik meestal met succes over de prijs.

Afdingen is in sommige landen heel normaal, maar in ons deel van de wereld worden er blijkbaar mensen zo kwaad over dat ze naar de rechter stappen? 8)7

[Reactie gewijzigd door ktf op 19 januari 2015 20:09]

Hoewel ik er geen voorstander van ben, gaan we dan ook elke autodealer aanklagen? Elke meubelboer? En elke andere locatie waar nog onderhandelt kan worden? Daar is ook verschil in prijs tussen degene die gewoon 'ja' zeggen, en degene die eerst nee zeggen.
Anoniem: 64119
@Sissors20 januari 2015 01:20
Dat zijn eenmalige uitgaven/kortingen wat toch wezenlijk anders is dan een lager abo bedrag maandelijks betalen voor lange perioden...

Telfort heeft hiervoor in het verleden zijn reclame campagne "vast lage prijzen" moeten aanpassen omdat ze tientallen niet vaste, hoge & lage maandbedragen bleken te hebben.

Iemand een keer matsen met een tijdelijke korting bij klachten of in gebreke blijven is geen probleem. Jarenlang korting voor de 1 maar niet voor de ander is imho idd pure prijs discriminatie.
Ze hebben hun reclame moeten aanpassen? Dus kan ik hierdoor de conclusie trekken dat de "prijs discriminatie" zoals je het noemt, niet het probleem was, maar hun claim in de reclame?

Don't get me wrong, ik ben niet zo'n durver die bij elke aankoop een percentage in m'n zak kan stoppen, maar in theorie kan iedereen, ook ik, dit proberen. Net zo goed bij abonnement als bij een keuken/auto.
Nee precies en dat vraag ik me ook af. Je gaat toch akkoord met een prijs. En als die omhoog gaat heb je de keuze om weg te gaan. Een bedrijf vraagt een prijs voor hun product en als je dat te hoog vind heb je toch de keuze om naar een concurrent te gaan die het voor minder doet?
Mensen willen alles gratis lijkt wel.
Ik had laatste een discussie waarbij iemand zei dat het niet normaal is dat nieuwe klanten een korting krijgen voor een bepaalde duur en trouwe klanten niet, toen vroeg ik of hij niet met het afsluiten een korting gekregen heeft.. en toen was het antwoord: ja.
Dan denk ik van wat is dan het probleem? Een korting is altijd leuk maar de wereld is geen korting.
Ze konden dit product leveren tegen die prijs. Er is niets veranderd.

Ze zullen in de toekomst als je contract afloopt waarschijnlijk weer komen met een aanbieding.

Onzin dus.
Procentueel laag? 2/26 is toch niet zo laag hé. Vraag maar eens zo'n opslag aan uw baas...
lol, grappig genoeg ik heb méér dan dat gekregen dit jaar :D
Dan moet je al minstens een €200 opslag hebben gekregen. Mooi. Promotie? Dan lijkt het me redelijk.

Denk toch dat dat bij de meeste niet zal lukken zonder bijhorende promotie.
Ja, zo werkt het in NL ook (dat heet "blijf bij Ziggo/KPN/UPC/Vodafone/etc korting").
En zo werkt het trouwens ook bij witgoedzaken en de autodealers: wie betaalt er wat er op het prijskaartje staat?

Betreft klagen via social media; het zijn de telecomproviders zelf die dit veroorzaken door klanten te belonen voor dit gedrag.
Bellen, mailen: onbereikbaar, geen reaktie, ellenlang in de wacht of je wordt afgepoeierd. Want niemand ziet het... :(
Social media: direkt reaktie! Want iedereen kijkt mee.... O-)
Als je je klanten zo behandelt en straft/beloont, dan is het logisch dat ze zich zo gaan gedragen.
Daarnaast hebben de mods vh forum/social media vaak meer kennis van zaken en hebben ze meer bevoegdheden dan de 'helpdesk'.
Waarom tijdverspillen aan iemand die je toch niet mag/kan helpen? 8)7

[Reactie gewijzigd door Tweaker626 op 19 januari 2015 19:10]

Yep. Zeker als het gaat om openbaar klagen op Twitter. Binnen luttelen minuten heb je vaak response van een web care team. Ideaal.
Ik klaag al jaren op facebook als ik weer eens reclame in mijn met nee-nee sticker geplakte bus krijg. Je wilt niet weten hoeveel gratis pizza's, taco's en andere zooi me dat heeft opgeleverd.
Ja zeker.

En elk jaar aan het einde van je abbo even bellen dat je over wil stappen scheelt ook altijd de nodige euries:)
Absoluut. Klachtafhandeling werkt gewoon op deze manier.

Al die mensen die niet zelf de moeite nemen om te bellen en zich verschuilen achter een 'belangengroep' zijn in dit geval gewoon de 'luie, slapende klanten' die toch een graantje mee willen pikken van de klachtafhandeling van actieve klanten. Zo zie ik het.
Ik heb een lange tijd bij een ISP het social media gedaan en ja, je krijgt veel sneller antwoord en er wordt meer voor je gedaan. Met ons 3en deden we meer dan een gemiddeld volledig team aan de telefoon (80-120 klanten per dag).

Het social media wereldje bij de betreffende ISP mocht ook veel meer en we gaven sneller korting en bv spoedtechniekers.

Pro tip: benader een ISP altijd eerst via social media, dan heb je alles sneller en beter gedaan dan aan de telefoon
volledig...
mailen, bellen... niks van reactie.
Iets op hun facebookpagina of twitter plaatsen, nog geen uur later iemand die helpt :-)
For the love of <deity>, laat Telenet vallen. Digitale TV buiten gegooid en nu ook kabel internet.
Dat is de enige taal die ze zullen begrijpen, een dalend klantenbestand.
Laat de concurrentie eerst maar eens beter worden... Heel blij met telenet hier.

Ik zeg het niet graag, maar het is gewoon de hoge prijs per maand waard voor wat het gezin en ik het gebruik. (hoge snelheid & limieten waar ikzelf nooit geen problemen mee heb)

Heck, ze luisteren zelf naar adviezen op het nieuwe forum die ze nu ook hebben. Zo nog een handige feature bij de digibox gekregen in de laatste update.
Je moet voor de grap de kleine lettertjes eens lezen.

telenet weet precies welk prograama jij kijkt, waneer, hoe laat en dit alles wordt gewoon bijgehouden. Via slinkse manieren verkopen ze dat als je je digiobx/coder interactief maakt , dus aanlsuiten op hun internet modem.

doe je dat niet dan blijk je ineens de extra paketten maar op 1 box te kunnen ontvangen omdat men je anders verdenkt van fraude. Ik weiger dus de boxen interactief te maken omdat het telenet geen zak aangaaf wat ik kijk en wanneer.

Stilletjes komen ze steeds verder bij je binnen en de mensen slikken het maar.
alternatieven nee die zijn in België de nek omgedraait. Belgacom, overheidsbedrijf en nog steeds leuk divident jaarlijks naar de staat.

Aal jaren liggen de Belgisch prijzen hoger dan in vele andere landen. De politiek staat erbij en kijkt er na. Dus nee betere alternatieven zijn er idd niet.
[aluminiumhoedje op]
Dus jij wilt niets dat je volgt? Dus hoe omzeil jij google?
[aluminiumhoedje af]

Helaas is dit gewoon werkelijkheid geworden. Iedereen houd bij wat iedereen doet. Hier worden analyzes opgemaakt:
- TV operator: welke zenders worden wel gekeken en welke niet -> kunnen ze het zender pakket aanpassen
- Google: 'betere' zoekresultaten en gerichte advertentie.

Als je niet onderdeel wil zijn van een onderzoek dan:
- Geen Internet
- Geen TV

Success ;)
telenet weet precies welk prograama jij kijkt, waneer, hoe laat en dit alles wordt gewoon bijgehouden. Via slinkse manieren verkopen ze dat als je je digiobx/coder interactief maakt , dus aanlsuiten op hun internet modem.
Wat is het probleem dan? Denk je nu echt dat iemand bij telenet nagaat wat jij allemaal gekeken hebt? Ik denk dat je jezelf belangrijker acht dan je bent.
Jammer genoeg is dat niet altijd een optie, of toch niet zonder significante concessies te doen.
Toen die hele Telenet hetze begon, heb ik ook eens gekeken wat de optie was via ADSL/VDSL. Bleek dat ik op dit moment nog steeds maximaal 20/2 kan krijgen. Als je 10 Mbps upload gewoon bent wil je echt niet terug naar een upload van 2 Mbps.
Makkelijk gezegd zonder echte goede alternatieven. Telenet ligt ook niet in mijn bovenste schuif, maar Belgacom zie ik nog veel minder zitten en is voor mij geen goed alternatief. Qua snelheden kunnen ze niet tippen aan Telenet en ik heb meer dan genoeg slechte dingen gehoord van klanten en vrienden. Zolang dat de kabel niet open gelegd wordt zit ik dus nog vast aan Telenet.
Herinner je eraan dat de actie gestart is omdat bestaande klanten geen iPad Mini konden krijgen bij het afsluiten van een nieuw abonnement (aangezien ze al één hadden). Telenet heeft toen ook beloofd om de actie te laten doorgaan voor bestaande klanten (en dat is gebeurd) en maandelijks komt er wel een leuke (kleine weliswaar) actie van Telenet om hun klanten een extraatje te geven.
Een tijdje geleden was het een dagje gratis voetbal & toevallig vanavond allemaal comedyshows via de Digibox gratis te huren en te herbekijken. Ik weet zelf ook dat dit hun eigen kanalen promoot, maar ze komen toch licht tegemoet naar de klant.

Dat jij het nodig acht om je volledige digitale abonnementen buiten te kegelen omwille van een prijsstijging, dat is jouw zaak. Dat geldt echter niet voor iedereen.
De prijsverhoging was de spreekwoordelijke druppel, het feit is dat ik €62 betaalde voor internet met FUP! Ze mogen de snelste zijn, zolang ik kan Netflix bekijken aan redelijke kwaliteit en daarbij nog downloaden zonder te worden lastig gevallen over "mijn overmatig gebruik", ben ik blij met mijn huidige goedkopere xDSL oplossing.
Dat vond ik ook zo erg. Een fortuin betalen en dan vielen ze je nog lastig met FUP. De FUP wordt dus ook echt toegepast en al vrij snel voor degenen die dit niet weten.

Intussen overgeschakeld op een business abonnement met 2 TB inbegrepen en geen last meer. Maar voor een particulier is dit natuurlijk niet mogelijk :|
Intussen overgeschakeld op een business abonnement met 2 TB inbegrepen en geen last meer. Maar voor een particulier is dit natuurlijk niet mogelijk :|
Geen onzin verkopen aub. Als particulier kan je perfect business internet nemen bij Telenet.
Is geen onzin, ik wist dit helemaal niet!! Toch bedankt om mij hier vriendelijk op te wijzen.

OT: Zeer interessant als dit ook mogelijk is voor particulieren!!
Ik ben van particuliere internet naar business internet gegaan voor 7 euro extra per maand. Wat een verademing! Nooit meer letten op de rode-groene uren. Altijd volle snelheid. Echt aanrader.
Bedankt aval0ne, zojuist Telenet gebeld en zonder probleem werd ik omgezet naar fluo home de omzetting was direct.
Elke maand 2 weken fup in de avond en weekend begon erg irritant te worden, zal hopelijk nu over zijn.
als er concurrentie met een gelijk opgaand aanbod zou zijn dan is dat idd mogeljik.

maar helaas niet in Belgie....
Tuurlijk wel in België. Het is gewoon de concurentie die de investering niet wil doen. Hoeveel jaar zal het nog duren voordat BGC overal FTTH kan aanbieden? 15 jaar? 20 jaar?
leg dan maar eens uit wie met dezelfde voorwaarden zelfde content kan aanleveren en niet in zelfde bedje ziek is? Er is proximus en Telenet. op een paar eur/maand na even duur. telenet beter in data en digitaal, proximus beter in GSM en data aanbieding in zijn prijs. En dan.... is de kous af, al de rest huurt, leent, gebruikt de infra van de andere 2 monopolisten. Schotel is ook geen optie. online via internet is ook te beperkt.
Interessante klacht. Zou een voor hen positieve uitkomst uiteindelijk kunnen leiden tot een verbod op webcare? Immers is het hele bestaan daarvan gericht op het -vaak met meer intelligentie en mandaat dan de gewone 50ct/minuut helpdesk- helpen van de via sociale media klagende klanten.

Dat zou zonde zijn voor zowel klant als leverancier...
De kans dat dit gaat slagen is zo goed als nihil - waarom zou je als bedrijf geen coulance mogen hanteren. Natuurlijk is het niet zo 'slim' om niet te klagen, want idd 'een bedrijf wil tevreden klanten'.. en 'klanten' weten dat immers ook. Dus, je hebt ook 'schreeuwers' die klagen om 'niets' in de hoop op cq met het dreigement van 'facebook' e.d.

Het feit dat bedrijven daarvoor zijn aan het draaien betekent dat daar nu nog ruimte voor is, als iedereen zo gaat klagen dan gaat of de prijs omhoog of de rpijs omlaag voor iedereen... het kan nl. niet dat je maar geld blijft teruggeven...
Ik heb als student bij een Telenet Center gewerkt en kan het bevestigen. Iedereen (vooral de Belgen onder ons) herinnert zich waarschijnlijk de heisa rond de oude decoders nog wel die vanaf september niet meer werken om plaats te maken op het netwerk voor de nieuwere HD decoders.
Bij ons konden ze een nieuwe decoder komen huren of kopen, maar niet iedereen was bereid om te betalen voor een nieuwe aangezien hun oude decoder het eigenlijk nog perfect deed. Aangezien wij niet echt op de klachten konden ingaan konden we ze enkel doorverwijzen naar Telenet zelf waarop enkele mensen voor onze balie hebben staan bellen met de klantendienst, met telkens de uitkomst dat deze klanten een korting kregen gelijk aan de huurprijs van de nieuwe decoder die ze zouden nemen.

Enerzijds is het natuurlijk niet eerlijk tegenover al die andere klanten die deze korting niet gekregen hebben, maar anderzijds moet je als consument zelf ook wat achter het bedrijf zitten om een korting los te peuteren vindt ik. Als ik mij iets nieuw aanschaf (een nieuwe pc ofzo...) en ik informeer bij het bedrijf of er niets van de prijs af kan lukt dit vaak ook nog terwijl diegene die dit niet doen ook niet zullen hebben. Bij een auto kopen toch net hetzelfde, maar dat is natuurlijk dan weer iets dat wel geweten is aangezien het daar toch al over heel wat grotere bedragen gaat.

Wel frappant vindt ik het feit dat ze een aantal mensen deze kortingen geven, maar dan een paar maanden later de prijzen verhogen. Het verlies van de kortingen die ze gegeven hebben worden dus in principe op grote schaal doorgeschoven naar alle klanten om niet in hun eigen kassa te zitten...
Het gedrag om mensen die klagen korting te geven, werkt misschien op de korte termijn, maar op de lange termijn zorgt het ervoor dat mensen meer en meer gaan klagen wat meer kosten voor het bedrijf met zich meebrengt: meer kortingen die uitgedeeld moeten worden en personeel dat nodig is om die klachten te behandelen. Voor Telenet zou het dus beter zijn om iedereen gewoon gelijk te behandelen.

Hoe kleiner de volumes en hoe groter de bedragen, hoe minder dit probleem speelt natuurlijk.
In een supermarkt zou het compleet onwerkbaar zijn, moest er per klant over de prijs onderhandeld worden, voor de aankoop/verkoop van huizen daarentegen is het net normaal dat zoiets gebeurd.
Auto's zitten hier tussenin. Telecommunicatie-abonnementen, zitten tussen de supermarkt en de autoverkoop. Mss is het nog net werkbaar voor hun om contracten te maken per klant, maar ik vermoed dat het zeker niet kost-efficiënt zal zijn.
Dat is toch bekend. Als je 50€ voor de installatie moest betalen, dan bel je gewoon en maak je je kwaad. Die 50€ wordt vervolgens gewoon kwijtgescholden. In het slechtste geval krijg je een hoop belminuten.
Zo jammer dat de bedrijven niet snel over de brug komen, bij klachten.
Ik weet zeker dat de schade die ze nu oplopen vele malen groter zal zijn, daarbij wordt de naam Telenet met negatief geassocieerd, erg lastig om daar weer vanaf te komen.
Waar is de PR afdeling?
Volgens de actiegroep gaat Telenet door deze houding op een discriminerende manier met klanten om. Het doel van de kabelaar zou zijn om de protesten te laten stoppen. De organisatoren stellen dat inmiddels 3000 klanten Telenet in gebreke hebben gesteld uit woede over de houding van de isp. In de ingebrekestelling wordt Telenet verzocht om zijn klanten gelijk te behandelen en hen beter te informeren.
De bedrijven geven niets om klachten zolang ze winst draaien. Het hele discriminerende argument speelt ook al niet. Zolang ze veel klanten hebben, kunnen ze dit doen.

De schade zal nul zijn, hoogtsens jij en ik die abbo opzeggen, of nog sommigen. Maar dat zulllen er niet veel meer zijn.

De PR is ondergeschikt aan de winst. Als niemand weet van "deze praktijken" zal slechts een klein percentage ECHT werk maken van een wissel in provider.

Telenet will adapt... Dat is de Europese manier.
Zoveel klagers, zelfs NGO instanties dus, maar het maakjt weinig uit als niemand er een fck om geeft.
Anoniem: 382732
@Bunzz19 januari 2015 18:04
Dat zal leuk worden al bedrijven wel snel over de brug komen: dan gaat iedereen klagen. Je kunt immers voor zelfs het beste product wel een klacht verzinnen.
Slechte reclame bestaat niet. (slechte smaak wel, maar das iets anders). De pers blijft over Telenet schrijven, en er zal voldoende keren ook bijverteld worden (al was het maar in commentaren) dat de concurentie nog niet in de buurt komt van wat TN aan zijn klanten kan aanbieden.

Er zijn van de 100 000 mensen die getekend hebben nu nog 3000 die de ingebreke stelling ondersteunen. Hoeveel denk je dat er gaan overblijven wanneer ze fysiek documenten moeten gaan ondertekenen om in te dienen bij de rechtbank?

Wat belet deze klanten trouwens om zelf contact op te nemen met TN om een korting te bekomen? Dat niet iedereen gelijk behandeld word is uiteindelijk ook niet helemaal waar. Ze krijgen allemaal het product aan de prijs die voor iedereen van toepassing is en waarop in bepaalde gevallen een korting kan gegeven worden. Ik zou het maar erg vinden wanneer dienstenaanbieders een korting aan een bepaalde persoon of een bepaalde groep ineens naar iedereen moeten gaan doortrekken, want dat zou net het einde zijn van een hele hoop promoties lijkt mij.
Slechte reclame bestaat wel!
Denk aan UPC met hun fantastische medabox "The Horizon".
Ik weet zeker dat er een hoop potentiële klanten uiteindelijk niet voor deze club hebben gekozen. Alleen al door de vele klachten die ze op verschillende podia hebben kunnen lezen.
Je onderschat de kracht van multimedia.
Nee... Euh Electrabel.
Wordt tijd dat men hier in NL ook eens met zoiets begint .... maar dan voor de energieleveranciers!
Liever niet "Hanzo". Al dat geklaag in een van de welvarendste landen ter wereld! Zo nu en dan heb ik last van plaatsvervengende schaamte.

[Reactie gewijzigd door Slijpschuiver op 19 januari 2015 17:36]

Wellicht werk jij dan bij zo'n energiebedrijf ... ?

Waar het hier om gaat is dat diegenen die ageren tegen de energiebedrijven (net zoals bij de telco's in het artikel hierboven) met de kortingen gaan strijken en diegene die netjes betalen en hun mond houden de jackpot betalen net zoals "Loki504" hierboven ook zegt....

Net zo als mijn moeder, ze is al zolang als Nuon bestaat al klant daar ... en nu komen ze met korting voor de vaste klanten ... te starten met 5% voor het eerste jaar en oplopend tot 25% in het vijfde jaar ... (Let wel de korting gaat hier alleen over de "kale" energieprijs, niet over het vastrecht o.i.d. !!!). Waar ik dus over val is dat iemand die al haar hele leven klant is maar 5% korting krijgt en dan 5 jaar nog aan het lijntje gehouden wordt. Als Nuon een echt bedrijf was en haar vaste klanten koesterde, dan gaven ze haar meteen die 25% korting JUIST OMDAT ze al haar hele leven klant bij Nuon is!!!!
Zodat we allemaal de jackpot betalen en de energie bedrijven er beter van worden? Kan namelijk ook in je na deel werken. En als dat gebeurt is de wereld te klein.
dit is niet echt nieuw, met wat aandringen aan de telefoon werd (toch zeker vroeger) de activatiekost soms gratis
het grappige is dat de Belg/Vlaming dat gedrag is de hand werkt: iedereen vraagt kortingen: geven ze die, dan is het niet goed, geven ze die niet, dan is het ook niet goed...
Dat, ik dacht zelfs te menen dat je dat jaarlijks kon krijgen, gewoon wat zagen en je kreeg wel iets van korting (of een gratis maand of ...). Afdingen is perfect legaal, dus ik vrees dat ze niet ver zullen komen met hun klacht.
Ik had bij Ziggo geklaagd omdat ik vanaf 1 maart € 2,55 meer moet gaan betalen. Ze gaven mij de mogelijkheid om mijn abonnement per direct op te zeggen. Ik gaf aan dat ik overwoog om over te stappen en dat ik dan ook Ziggo Mobiel op zou moeten zeggen omdat de korting van € 10 per maand dan komt te vervallen aangezien ik dan geen Ziggo-klant meer ben.

Die € 2,55 lijkt weinig, maar feitelijk gooi ik al € 17,75 per maand weg aan een verplicht TV-abonnement waar ik geen gebruik van maak. Om eerlijk te zijn vind ik het dan best wel duur worden; € 42,50 voor een 30/3 verbinding met TV. Bij Vodafone krijg je een 50/50 verbinding over glas voor € 32,50 (zonder TV) en voor een VDSL lijntje zit je rond de € 25 - 30,-

Het klagen heeft geholpen; tot einde contract krijg ik 10% korting; zelfs iets meer dan de prijsstijging. In Juni kijken we wel weer verder wat we dan doen.
Het klagen heeft geholpen; tot einde contract krijg ik 10% korting; zelfs iets meer dan de prijsstijging. In Juni kijken we wel weer verder wat we dan doen.
Mooi een jaartje glas nemen dus, je bent zoals je zegt al goedkoper uit waar je dan wel een deel voor nodig hebt om het waarschijnlijk duurdere mobiele abonnement ergens anders af te sluiten :)

Je kan altijd weer terug na een jaar!
Dat is echter het probleem; hier ligt (nog) geen glasvezel. Ik kan enkel kabel bij Ziggo afnemen of een VDSL lijntje pakken. Anders had ik al lang voor glas gekozen ...
Anoniem: 382732
19 januari 2015 18:05
Het zal wel heel bizar zijn als de aanklagers deze rechtzaak winnen. Als Telenet de dienst levert die je bent overeengekomen voor de prijs die je bent overeengekomen is al het andere wat ze doen immers slechts een gunst.
Aan de andere kant, iemand moet in gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Dus de ene klant wel korting geven en andere niet kan ongrondwettig zijn. De rechter kan hier nog een leuke uitdaging aan krijgen.
Maar de behandeling is toch redelijk gelijk? Dien je klacht x in en kan je die onderbouwen dan krijg je schijnbaar korting x, dien je klacht y in en kan je die onderbouwen dan krijg je schijnbaar korting y.

Waar hier over gesproken wordt zijn verschillende uitgangssituaties (wel / geen klacht indienen) waardoor er andere eindsituaties komen.

Ik zie het probleem niet echt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee