Nederlands hackerkamp MCH2021 zoekt deelnemers voor workshops en lezingen

De Nederlandse hackerconferentie May Contain Hackers 2021 is op zoek naar mensen die bij willen dragen aan het evenement. De organisatie geeft lezingen, workshops en kunstinstallaties als voorbeelden. Het kamp is van 6 tot 10 augustus 2021 in Zeewolde.

Het thema van de MCH2021 is Eventually Consistent, waarbij de organisatie op zoek is naar content die gaat over hoe mensen kunnen herstellen van extreme gebeurtenissen. Zo schrijft de organisatie dat leveringsketens steeds langer en kwetsbaarder zijn geworden, burgerlijke vrijheden en democratieën verder zijn beperkt en dat cyberveiligheid steeds verder onder druk komt te staan. Bij MCH2021 wil de organisatie stilstaan bij hoe de gemeenschap kan reageren op deze veranderingen.

Inzendingen hoeven niet per se bij dit thema aan te sluiten, al heeft dat voor de organisatie wel de voorkeur. Als voorbeelden geeft de organisatie lezingen over cyberveiligheid en hacks op gedecentraliseerde infrastructuur, anti-surveillance en gratis software. Bijdragen kunnen ook praktisch zijn, zoals het lanceren van waterraketten met jongeren en ouderen. In het verleden was er een workshop over hoe vliegtuigpassagiers efficiënt hun koffers kunnen inpakken, gaf de Nederlandse schrijver Arnon Grunberg een literaire workshop en was er een lezing over hoe mensen een eigen deeltjesversneller kunnen bouwen.

Deelnemers kunnen een plekje op het programma bemachtigen via het content submission system van MCH2021. De organisatie heeft een deadline van 1 februari 2021 ingesteld en wil het programma vanaf 1 mei incrementeel openbaar maken. Bijdragen worden onder een cc-by-licentie openbaar gemaakt, het kamp wordt ook opgenomen. Deelnemers die niet willen dat ze worden opgenomen, kunnen dit bij de organisatie aangeven. Films die onder andere licenties vallen, worden door de organisatie niet zelf openbaar gemaakt.

De MCH2021 speelt volgend jaar augustus af op Scoutinglandgoed in Zeewolde. Het is de negende editie van een vierjaarlijks evenement. De vorige editie heette SHA2017 en had lezingen over onder meer beveiliging, privacy, muziek, film en LEGO. De organisatie verwacht voor de MCH2021 vijfduizend bezoekers.

Door Hayte Hugo

Redacteur

18-08-2020 • 11:50

28 Linkedin

Submitter: raboof

Reacties (28)

Wijzig sortering
Helemaal zin in! Het wordt weer een heerlijke wirwar van techniek, politiek, briljante en maffe ideeen, nieuwe mensen, originaliteit, workshops, talks, hacks, solderen, lassen, kinderen, bootje varen, drones, vuur, biohacken, muziek en vrolijkheid! En ik geloof echt wel dat de meesten die hier aan meedoen slim genoeg zijn om te begrijpen dat Corona echt wel een ding is en er veilig mee om kunnen gaan, net zoals bij de hackerspaces nu. Anyway, hopelijk komen er goede ideeen bij in de CfP!
SHA2017 was leuk, veel workshops gevolgd.
Mocht van mij wel iets minder SJW, maar gelukkig hoef je die workshops niet te volgen :)
Dat begrijp ik niet.

Hoe kan een workshop zelf SJW zijn?

Ik kan inkomen dat de instructeur SJW opmerkingen maakt of als een SJW interacteert met een of meerdere deelnemers over een bepaalt bepaald onderwerp.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 18 augustus 2020 13:51]

Oh er zijn best wat workshops geweest die allerlei aspecten van de mensheid verkennen. Zo is op CCC congress elk jaar wel een uitgebreide bondage workshop. Maar ook sessies voor politiek activisme. Er was op SHA2017 een optocht tegen de G7 ofzo. Je ziet op CCC evenementen steeds prominenter een Antifa vlag hangen.

Daartegenover staat ook bergen hardcore geekery. Zo zijn bv de mensen die de Dolphin emulator bouwen er elke keer bij. Ik kan nog tientallen voorbeelden noemen, en dan nog doe ik er geen recht aan. Gewoon lekker langskomen en deel nemen aan het evenement!
(...) Zo is op CCC congress elk jaar wel een uitgebreide bondage workshop. Maar ook sessies voor politiek activisme. Er was op SHA2017 een optocht tegen de G7 ofzo. Je ziet op CCC evenementen steeds prominenter een Antifa vlag hangen. (...)
Gewoon lekker langskomen en deel nemen aan het evenement!
Los van mijn reden dat het niet verstandig is om tijdens een pandemie van een virus waar nog geen goed doorgeteste vaccin voor is om jezelf dan in een menigte van wildvreemden te vermengen, kom ik niet.

Niet dat het aan mijn (politieke) opvattingen ligt, maar ik laat mensen met dat soort extrem(istisch)e ideeën liever links liggen (no pun intended). Als er een (regionale) tv-ploeg er verslag van doet of er foto's worden gemaakt en je staat er met je kop op, lig je voor de rest van je leven op dat hoopje type mens.

Ergens vind ik het jammer dat de organisatie politisering oogluikend(?) toelaat, want op den duur zorgt dat enkel voor versplintering.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 18 augustus 2020 14:45]

Persoonlijk ben ik van mening dat een hackerscamp in de eerste plaats een camp voor hackers moet zijn waar iedereen zich ongeacht zijn politieke mening welkom moet voelen.

Op OHM2013 en SHA2017 heb ik dit nooit een probleem gevonden en ik verwacht ook niet dat dit zich op MCH2021 een probleem gaat vormen.
Dit in tegenstelling tot het CCCamp2019, waar de politieke stromingen duidelijk zichtbaar waren. Ik twijfel ook sterk of een deel van de bezoekers ooit in technisch opzicht met een computer bezig is geweest. Erg zonde want het evenement was uitverkocht en hierdoor is aan echte techneuten de toegang onthouden.

Maar goed de hackercamps in Nederland zijn gelukkig van een geheel andere orde en juist jouw aanwezigheid zorgt dat in de toekomst ook een hackerscamp blijft.
Klopt, de CCC evenementen zijn een stuk politiek activistischer dan de Nederlandse.
Niet dat het aan mijn (politieke) opvattingen ligt, maar ik laat mensen met dat soort extrem(istisch)e ideeën liever links liggen (no pun intended)
Bij CCCamp 2019 waren ze zo extremistisch dat er welgeteld 0 beveiligingsincidenten waren en dat de autoriteiten buiten een procedureel verplichte controle helemaal niets hebben hoeven doen. Verder was er ook geen racisme, geen haatzaaierij... Ik zou zeggen dat het een geslaagd evenement was, waar het er echt niet zo extreem aan toeging zoals sommige mensen propageren.
Als er een (regionale) tv-ploeg er verslag van doet of er foto's worden gemaakt en je staat er met je kop op, lig je voor de rest van je leven op dat hoopje type mens.
Het is welbekend dat ik daar kom, en in de kringen waarin ik mij verkeer wordt er niet meteen een onlosmakelijke link gelegd tussen "heeft een groot evenement met wat kleine politieke talks bezocht" en "dit legt zijn politieke voorkeur vast". Als ik mij ergens niet druk ga maken over waar er foto's genomen worden, dan moet het wel daar zijn.

Verder mogen tijdens dit soort (gesloten, want je komt er niet zonder toegangsbewijs naar binnen) evenementen geen foto's gemaakt worden tenzij iedereen in de foto toestemming geeft. Een regionale TV-ploeg komt er niet zomaar naar binnen, en zal zeker niet zomaar foto's gaan schieten.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 augustus 2020 18:24]

Ergens vind ik het jammer dat de organisatie politisering oogluikend(?) toelaat, want op den duur zorgt dat enkel voor versplintering.
Iedereen heeft het recht op vrije meningsuiting, en recht op demonstratie. Dat is grondwettelijk zo bepaald. Dat ze uitgerekend tijdens SHA2017 gaan staan demonstreren is iets waarvan ik zelfs als organisator even achter de oren heb moeten krabben. Wij als organisatie zijn namelijk a-politiek, en hebben helemaal niets met de G7 te maken, dus ik snap ook niet waarom ze juist tijdens SHA2017 stonden te demonstreren.
Dat gezegd hebbende hoop ik wel een herhaling te voorkomen. Enerzijds omdat we vanuit de gemeente aan allerlei regels zijn gebonden (nu al helemaal vanwege COVID-19), anderzijds omdat ik geen zin heb in een real-life capture the flag met schermutselingen...
Mwah dat viel op SHA2017 echt best wel mee als je het vergelijkt met CCCamp2019 en andere duitse events. En inderdaad: je hoeft niet aan alles mee te doen, kan ook niet. Maar ja, de hackercommunity is best druk bezig met sociale gerechtigheid en politiek. En dat is eerlijk gezegd ook wel goed.

Ikzelf heb SHA2017 vrij beperkt beleefd, ik was vooral bezig met afval ophalen en badge dingen doen, de twee teams waar ik in mee werkte.
Hoezo is dat goed? Het is echt ongelofelijk frustrerend dat iedereen constant met dat soort onzin bezig is. Ik wil niet naar een evenement waar ruimte is voor dat soort dingen. Ik wil naar een evenement waar men bezig is met techniek. Het kan mij echt helemaal niets interesseren wat voor geloof je aanhangt, wat je huidskleur is, wat voor partij je op stemt, wat er tussen je benen zit en of je een afwijking hebt. Ik wil weten hoe goed je kunt programmeren, solderen etc.

Die constante drang om overal een politiek label op te plakken is iets waar ik echt ontzettend boos op kan worden. Optyfen met al die onzin en gewoon normaal doen.
Hoezo is dat goed? Het is echt ongelofelijk frustrerend dat iedereen constant met dat soort onzin bezig is. Ik wil niet naar een evenement waar ruimte is voor dat soort dingen. Ik wil naar een evenement waar men bezig is met techniek.
Heb zelf recentelijk SHA2017, CCCamp 2019, CCC 2019 en wat andere populaire evenementen mogen ervaren. Aan de techniek ligt het niet. Daar heb ik voldoende van gezien en ik zou zonder pandemie sowieso naar het volgende evenement gaan.

Wat mij opvalt is dat deze evenementen een grote groep alternatief volk trekt. Politiek, seksueel, etc. Dat is niet zo verbazingwekkend. Over het algemeen bestaat de hacker community uit mensen die van nature al out-of-the-box denken. Het zijn mensen die het afgeleerd hebben om van nature angstig te zijn voor verandering en zaken die niet in hun wereldbeeld passen. Hierdoor zijn zij de laatsten die anderen zullen veroordelen op hun mening of geaardheid, zolang men maar de vrijheden van anderen niet aantast. Natuurlijk zal een hacker event hierom alternatievelingen aantrekken. Het is één van de weinige evenementen waar zij zichzelf kunnen zijn en niet bij voorbaat al veroordeeld worden.
Optyfen met al die onzin en gewoon normaal doen.
Die krampachtige houding is iets wat juist niet in de hacker community past. Ik ben het met je eens dat hacken centraal zou moeten staan bij dit soort evenementen, maar het maakt mij niet uit als men vrije tijd in het programma opvult met andere zaken. Als ik geen interesse in een talk heb dan ga ik er ook niet heen. Daar ga ik mij ook niet om frustreren, want waarom zou ik? Het leven is al zo kort, en als iemand anders ook blij wordt van een evenement waar ik heen ga dan ben ik dat ook. Verder zijn er zat andere zaken op zulke evenementen om mij wel actief mee bezig te houden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 augustus 2020 18:35]

Ik ging vroeger ook veel naar die evenementen, maar er was toen geen tot zeer weinig ruimte voor politiek, geaardheid etc. Het was gewoon normaal. Dat waren zaken die je daar voor je hield, omdat het daar niet over ging.

Ik ben niet angstig voor zaken die niet in mijn wereldbeeld passen, ik wil er gewoon niets mee te maken hebben op hacker evenementen. Ik ga er heen om met mensen te praten over techniek. Ik wil hun politieke voorkeur niet weten. Mensen wiens leven draait om politiek, sexualiteit, geslacht, huidskleur etc, daar blijf ik zo ver mogelijk bij vandaan. Dat is geen angst, dat is mensenkennis. Nogmaals, het interesseert mij niet wat iemands geslacht, geaardheid etc etc etc is. leven en laten leven. Het gaat mij er om dat dat niet de juiste plek is om het openlijk te uiten.

Ik heb juist geen krampachtige houden, in tegenstelling, dat hebben dat soort mensen juist. Ik zit middenin de hacker community, heb tientallen talks gegeven, ik ben bij allerlei evenementen in heel europa geweest. Het probleem is dat het bepaalde mensen zijn die nu hele evenementen en communities proberen te kapen voor hun idealen, terwijl ik alleen wil dat mensen normaal doen.

[Reactie gewijzigd door ArawnofAnnwn op 18 augustus 2020 16:16]

Ik ging vroeger ook veel naar die evenementen, maar er was toen geen tot zeer weinig ruimte voor politiek, geaardheid etc. Het was gewoon normaal. Dat waren zaken die je daar voor je hield, omdat het daar niet over ging.
Ah, het was 'taboe'. Dat woord komt niet voor in het woordenboek van de moderne hacker.
Ik ben niet angstig voor zaken die niet in mijn wereldbeeld passen, ik wil er gewoon niets mee te maken hebben op hacker evenementen.
Nergens noem ik dat je angstig bent. Je springt zelf in de verdediging.
Ik ga er heen om met mensen te praten over techniek. Ik wil hun politieke voorkeur niet weten.
En dat kan nog steeds. Ik doe daar niets anders.
Ik heb juist geen krampachtige houden, in tegenstelling, dat hebben dat soort mensen juist.
Je bent goed aan het projecteren. :P
Het probleem is dat het bepaalde mensen zijn die nu hele evenementen en communities proberen te kapen voor hun idealen, terwijl ik alleen wil dat mensen normaal doen.
Het laatste dat ik hoop te zien bij hacker evenementen is 'normaal'. Dat is namelijk best wel saai.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 augustus 2020 18:27]

Als je dat wil dan is EMF misschien een beter evenement voor je. Dit is puur gericht op de 'maker' kant van het hele verhaal. Is elke 2 jaar in Engeland.

Maar vergeet niet dat de Nederlandse hackercampings juist ontstaan zijn vanuit de activistische hoek. De hacktic kant met name. Dit is gewoon een natuurlijke kant aan de beweging (net zoals die van CCC) en niet echt los te zien van de rest. Hacken gaat om het meester zijn over de techniek, maar de drijfveer hiertoe is dieper dan technisch. De beweging is gedreven door progressieve politiek en dat kan je niet echt los zien. Het is een viering van zowel techniek als van openheid en acceptatie O+ Persoonlijk vind ik dat juist een van de mooiste dingen er aan. Maar er zijn dus ook evenementen die meer op puur techniek gericht zijn.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 18 augustus 2020 16:35]

"activistisch". Die heb je aan beide kanten. Verder is het heel makkelijk los te zien van de rest. Het heeft namelijk niets te maken met "progressieve" politiek. Echt volledig niets. De drijfveer voor de meeste mensen is het heer en meester zijn van de techniek. Daar houd het op. Ga maar eens activistisch zijn als je voor IBM of Cargill ofzo werkt, dan sta je snel op straat met je activistische gedrag. De mensen die wel wat schoppen, houden, als ze al "progressief" zijn, hun mond dicht. Als ze dat zakelijk kunnen, kunnen ze dat op op evenementen.

Met dat activitische gedrag sluit je een hoop mensen buiten. Ik ken meerdere mensen die weigeren om nog naar CCC te gaan, zowel van normale bezoekers als mensen die voorheen kwamen spreken. Het is niet meer open en acceptatie is er ook niet meer.
"activistisch". Die heb je aan beide kanten.
Je hebt het hier over twee kanten. Wat is dan de 'andere' kant? Ik snap niet helemaal waar je hier op doelt. Ik heb het idee dat je corporatisme bedoelt, en dan vind ik het eigenlijk wel terecht. Op een hackerkamp is geen plaats voor sales en PR geblaat, dat is juist wat het zo mooi maakt.
Verder is het heel makkelijk los te zien van de rest. Het heeft namelijk niets te maken met "progressieve" politiek. Echt volledig niets.
Ik zie dat toch anders. Ik zie bijvoorbeeld de drijfveer van ecologie/milieubewustheid, tegengaan van technieken als DRM, vendor lock-in en overheidssurveillance, promotie van open source en nu het bestrijden van COVID als dingen die behoorlijk aanslaan bij de hackerspace gemeenschap. Bijna elke hackerspace heeft wel waarschuwingssystemen om aan te geven dat het licht nog aan staat bijvoorbeeld. En dit zijn toch wel duidelijk progressieve doelstellingen.
De drijfveer voor de meeste mensen is het heer en meester zijn van de techniek. Daar houd het op. Ga maar eens activistisch zijn als je voor IBM of Cargill ofzo werkt, dan sta je snel op straat met je activistische gedrag. De mensen die wel wat schoppen, houden, als ze al "progressief" zijn, hun mond dicht. Als ze dat zakelijk kunnen, kunnen ze dat op op evenementen.
Ik zie bij ons op het werk ook een behoorlijk activisme op sommige gebieden die ik hierboven noemde. Juist vanuit het bedrijf gedreven. Sociale inclusie/gelijke kansen, ecologie/vermindering van energiegebruik.. Wel met een zoetsappig PR sausje erover, natuurlijk. Maar de aandacht is er echt. Als ik zeg dat ik naar zoiets ga, word ik echt niet raar aangekeken, in tegendeel.

Als ik naar zo'n evenement ga, waardeer ik juist de open uitwisseling van informatie. Vergelijk het met iets als een Mobile World Congress. Daar word je doodgegooid met PR shit, iedereen wil je kaartje scannen om je later te kunnen spammen. Alle presentaties zijn sales praatjes met alleen voordelen en geen nadelen. Je kan er een hele dag rondlopen en 20 minuten iets interessants beleven. Je ziet alleen maar doodvermoeide mensen zwetend super gestresst in een pak lopen. Op een hacker evenement is elke random interactie vaak razend interessant en mensen hebben het enorm naar hun zin, leren veel en kunnen zichzelf zijn.

Op de hacker evenementen gaat het om de techniek en de drijfveren daarachter. Op PR praatjes wordt zeer neergekeken (en terecht). Je ziet ook niemand in pak lopen. Als je dat bedoelt dan snap ik wel wat je bedoelt maar dan is dit gewoon niet het juiste evenement.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 18 augustus 2020 23:11]

Niet corporatisme. Normale mensen tegen extreem linkse mensen, welke de overhand krijgen bij hacker evenementen. Al die dingen die je opnoemt hebben niets danwel heel weinig met politieke voorkeur en sexualiteit te maken. Dat zijn geen progressieve (in politieke zin) voorbeelden en hebben niets met je voorkeur te maken.

Gelijke kansen is zo conservatief als het maar zijn kan. Gelijke uitkomst is progressief. dat staat haaks op elkaar. Ecologie is verstandig voor elk bedrijf en huishouden, ongeacht hoe je in het leven staat. Mijn werkgever is vooral bezig met de natuur (daar verdienen we een groot deel van ons geld mee), maar we zijn een bedrijf met een conservatievere (normalere) cultuur.

Ik wil naar hacker evenementen, waar ik jaren en jaren naartoe ben gegaan, naar evenementen in heel europa, ik heb zelf talks gegeven op dat soort evenementen, van polen tot portugal en van griekenland tot noorwegen, van officiele tot underground evenementen. Maar die zijn nu dus overgenomen door mensen die gigantisch exclusief/extreem links zijn, alles politiek maken maar geen tegenwoord willen horen, alles openlijk sexueel maken. Dat wil ik niet. Ik wil dat mensen hun politieke en sexuele mening/voorkeur voor zich houden, zodat er meer een gevoel van vrijheid blijheid is. Als hacker evenementen groepen accepteren die mensen zonder pardon doodschieten en mensen voor het leven verwonden, dan ga ik daar niet heen.
Maar die zijn nu dus overgenomen door mensen die gigantisch exclusief/extreem links zijn, alles politiek maken maar geen tegenwoord willen horen, alles openlijk sexueel maken. Dat wil ik niet. Ik wil dat mensen hun politieke en sexuele mening/voorkeur voor zich houden, zodat er meer een gevoel van vrijheid blijheid is. Als hacker evenementen groepen accepteren die mensen zonder pardon doodschieten en mensen voor het leven verwonden, dan ga ik daar niet heen.
Ik kan me dit beeld niet echt voor de geest halen in relatie tot de hacker evenementen.

Die voorbeelden van 'mensen zonder pardon doodschieten' kan ik echt niet plaatsen? Sexuele voorkeur ook niet, je ziet wel eens wat mannen of vrouwen samen hand in hand lopen maar dat is hun goed recht in Nederland ;) Niemand zegt dat je dat zelf ook moet doen. Ik word er ook niet raar aangekeken als hetero. Ik vind het juist mooi dat iedereen er geaccepteerd wordt zoals die is.

Ik ben een beetje bekend met het uiterlijk van de antifa beweging omdat die degenen zijn die elke keer de prullenbakken in de hens gooien als er protesten zijn hier in Barcelona. Het is een beetje het type "krakersbeweging uit de jaren '80" (kraken doen ze hier trouwens ook). Maar die types zie ik op hacker evenementen toch echt niet. Ik ga wel alleen naar de Nederlandse, nooit naar CCC.

Het enige negatieve dat ik ooit heb meegemaakt op zo'n hacker evenement was het bekladden van de Fox-IT tent op OHM2013 en dat ging om een beetje verf. En was ook wel een klein beetje te verwachten, met een bedrijf dat een hoofdrol heeft gehad in het optuigen van de surveillancemaatschappij, op een evenement twee luttele maanden na de Snowden onthullingen. Niettemin vond ik het wel jammer dat de open sfeer hierdoor bedorven werd. Maar dat is daarna dan ook niet meer gebeurd en op SHA2017 was de sfeer weer als vanouds geweldig!

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 19 augustus 2020 18:29]

Je kunt techniek niet los zien van politiek omdat de politiek grote invloed heeft op de implementatie van hetgeen technisch mogelijk is. Kenteken registratie, wifi tracking, belastingdienst algoritmes, digitale privacy - allemaal zaken die door techneuten mogelijk zijn gemaakt en waar politiek Den Haag iets mee doet, moet of zou moeten.
Natuurlijk zijn er Tweakers & techneuten die het geen hol kan schelen of ze meewerken aan 1984. Want we willen niet stilstaan bij de gevolgen van ons werk he, dat is voor anderen om uit te zoeken...
Gelukkig zijn er ook digitaal onderlegden die zich wel bezig houden met de big picture, die stil staan bij welke tools zij introduceren aan de wereld van vandaag en morgen. Als je daar niks mee hebt ok, maar ga er AUB niet tegenaan schoppen. Als conservatievelingen niks met techniek hebben, moeten zij dan ook al 'ons' werk vergruizen?
Ja de politiek heeft invloed op gedeeltes van de politiek, dat betekend niet dat alles maar perse om politiek moet draaien. Daarmee stoot je direct een grote groep mensen af. Of iets met de overheid te maken heeft, zeg bijvoorbeeld een covid app, kun je gewoon behandelen zonder er direct je politieke mening over te geven. Dat is met elk onderdeel zo, of het nu gaat over kenteken registratie, wifi tracking etc. Dat kan allemaal los staan van je politieke mening. Je mag best nadenken over de gevolgen van wat je doet, daar heb ik het niet over. Ik heb het over dat je tegenwoordig complete activistische groepen hebt die mensen uitsluiten die mee doen aan dit soort evenementen en zelfs organisaties die openlijk mensen vermoorden vanwege een politieke mening. Het zal mij een worst wezen of iemand conservatief of liberaal is, maar hou dat lekker voor je. Overigens, "conservatievelingen niks met techniek hebben" is ook zo'n dooddoener. Hoeveel procent van de technische mensen is conservatief? 80%? 90%? meer? Het is voor zover ik zie maar een klein clubje "alternatieve" mensen die het verpest.
"gewoon normaal doen". Ja tuurlijk joh. Ik vind de diversiteit en de mogelijkheid om je te uiten op manieren die bij je passen erg belangrijk (ook al heb ik zelf die behoefte minder). Mensen zijn niet alleen programmeur, ze zijn ook nog mens. Dat moet je niet los van elkaar zien. En ja, in de hackercommunity vind je divers pluimage. En gelukkig een stuk expressiever dan de saaie buitenwereld. Mensen zoeken een uitlaatklep en ik ben heel blij dat de hackerspaces en hackercamps een veilige plek zijn daarvoor. Ik heb verdomd weinig zin in een saai cis-het mannenbolwerk eigenlijk.
Ik vind het zelfs goed, dat er aandacht aan de meest uit een lopende onderwerpen. Liever meer dan minder.
Ik was gewoon een aantal keer te vroeg bij een tent, waar op dat moment SJW onderwerp besproken werd. Dat kon mijn tere ziel niet aan. Verder ook niet als kritiek bedoelt.
was er een lectuur over hoe mensen een eigen deeltjesversneller kunnen bouwen
Dat zal denk ik een "lecture" geweest zijn, en in het nederlands een lezing.
Hulde aan de rijden-zelfbouw-gratis-poffertjes rond 3 uur 's nachts en andere self-made cool stuff van SHA2017. Kan niet wacht tot MCH2021.
Het zal je maar gebeuren, dat je vanwege een flag, of een pesterij, een lookout krijgt. Taggen is niet zo heel erg moeilijk als keyfigures je bashen. Een naam hebben blijft heel lang in het hoofd van mensen spoken. Computers kunnen wel opgeschoond worden maar vergeten doen ze niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee