Nederlands hackercamp SHA2017 krijgt 100Gbit/s-internetverbinding

De 3500 bezoekers van SHA2017 van 4 tot en met 8 augustus kunnen inhaken op een netwerk met een 100Gbit/s-uplink. Volgens de netwerkbeheerders van het evenement, Team:NOC, is SHA2017 daarmee het eerste hackerscamp met zo'n snelle verbinding.

De beheerders kunnen het netwerk van SHA2017 rechtstreeks aansluiten bij Nikhef op het Sciencepark Amsterdam, waar ze uplinkpartners als NTT, CoreBackbone, SURFnet, NL-ix en BIT kunnen bereiken. "Gelukkig heeft Scouting Landgoed Zeewolde al een mooie glasvezelinfrastructuur; het is de meest luxe campingplaats die we ooit verbonden hebben", schrijft Team: NOC.

Met hulp van UNET en Juniper kon een dark fiber-verbinding over 55 kilometer naar het Sciencepark gebruikt worden. Op het terrein zelf komt drie kilometer glasvezel en 2,5 kilometer utp-kabel te liggen, evenals meer dan tien 10GbE/40GbE-distributieswitches, 85 gigabit-switches en 125 wifi-toegangspunten. De organisatie heeft enkele spelregels met betrekking tot netwerkgebruik op het terrein opgesteld. Op het programma staan lezingen over beveiliging, maar ook over vele andere onderwerpen zoals privacy, muziek, film, auteursrechten en LEGO.

De trekking van de tien vrijkaarten voor SHA2017 is achter de rug. De winnaars krijgen bericht.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

28-06-2017 • 17:03

48 Linkedin

Reacties (48)

Wijzig sortering
Apart dat ik in de spelregels niks lees over registratie van gebruikers, zo weten ze nooit op wie ze de schade van illegale downloads kunnen gaan verhalen.
Apart dat ik in de spelregels niks lees over registratie van gebruikers,
Niet zo verbazingwekkend.
We cannot be held responsible for any damage your computer may face due to attachment to our network. Be reminded that both internet access and the local network are unfirewalled and unfiltered. Even well-maintained systems can be attacked and get hacked, even more so at a hacker event.
Bron.

Systemen registreren zou niet slim zijn door het risico dat verbindingen gespoofed kunnen worden. Neem sowieso een eigen router mee. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 juni 2017 17:46]

De router ligt routers liggen al klaar, standaard uitrusting. Nu hard hopen. Tickets zijn iets boven mijn budget als student.

Misschien de volgende editie. Al heeft dit weinig met mijn achtergrond te maken. Vooral hobby.

Helaas ligt Arnhem aan de andere kant van het land, zo te zien zijn er genoeg leerzame klusjes

[Reactie gewijzigd door Zaffo op 28 juni 2017 20:54]

Dat is sowieso niet iets dat op dit moment in Nederland gebeurt. Zelfs als mensen gewoon op hun eigen verbinding werken. Brein gaat alleen achter uploaders aan, geen downloaders. En dan ook nog eens alleen de allergrootsten.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 28 juni 2017 18:38]

Het is dat mijn budget het niet toelaat maar anders had ik zeker dit evenement óf Campzone kaartjes gehad. Helaas na 2008 niet meer in de gelegenheid geweest. Knaagt nog steeds iedere keer als er zo'n event bezig is en dan overal berichten er over lees....

Ach, *hoopvol op Yes, ik wil zeker wel naar SHA2017! klikken doet*, ééns moet het statistisch gezien toch een keer meezitten.....
Voor campzone zijn er nog gratis kaartjes als je een aantal ronden toezicht wilt lopen gedurende het evenement.
https://campzone.nl/2017/...s-looking-for-volunteers/

Vorige keer bij ohm geweest.
Voortreffelijk evenement. Maar heb dit jaar campzone en ze liggen net iets te dicht bij elkaar...

[Reactie gewijzigd door Smuggler op 29 juni 2017 07:57]

ik heb me hierbij al aangemeld. :P
Maar schijnbaar moet je eerst een ticket komen die je dan teruggestort krijgt. Tenminste dat begreep ik. Ik wacht nog op antwoord op mijn laatste berichtje.
ik heb me hierbij al aangemeld. :P
Maar schijnbaar moet je eerst een ticket komen die je dan teruggestort krijgt. Tenminste dat begreep ik. Ik wacht nog op antwoord op mijn laatste berichtje.
In de oproep is te lezen:
Natuurlijk staat hier ook wat voor tegenover. Mocht je al naar CampZone toe komen en een ticket hebben, dan krijg je hier naderhand tot 239 EUR op terug als vergoeding. Heb je nog geen ticket (betaald) dan hoef je dit ook niet meer te doen.
Dus dat zou niet hoeven. Normaal gesproken is het wel gebruikelijk dat je jouw kaartje eerst koopt en daarna terug krijgt om te zorgen dat je ook daadwerkelijk actief bent als vrijwilliger. De nood voor hulp is alleen hoog dus dan zijn compromissen mogelijk ;)
oh, als ik iets afspreek doe ik het ook. Ik wil ook wel helpen bij op/afbouwen en zo. 4 uurtjes per dag gemiddeld met alle liefde en plezier. Trots dat ik bij mag dragen.
Op mijn laatste mailtje nog niets gehoord trouwens, zal morgen eens checken of ik niets heb gemist ofzo. :D
Anders kun je ook altijd even de organisatie een poke geven op discord https://discord.gg/S47V4W8
Daar willen ze vaak wat sneller reageren ;)
Goeie tip! Thanks.
Als ik zo terug ben 's effkes doen. :O
Zeker zin om te gaan, echter voor mij te duur helaas. :X
Je kan met motivatie een discount ticket vragen (via tickets@SHA2017.org) bij de organisatie, tot 50% korting daarop. Da's altijd nog een optie als je deze poll niet wint ;)

[Reactie gewijzigd door JapyDooge op 28 juni 2017 19:00]

Moet je wel met een zeer goede motivatie aankomen waarom je het ticket niet kunt betalen. Hackercamps zijn voor veel mensen "duur", maar dit zijn echt de prijzen die we moeten hanteren om niet in de negatieve cijfers te komen: https://wiki.sha2017.org/w/Budget

CCC Camp (240 euro) en EMFCamp (150 euro voor 2.5 dag) hanteren een vergelijkbare prijs voor hun tickets, wij hebben alleen ipv. 4 dagen een 5 daagse hackercamp. Gemiddeld ligt een hackercamp tussen de 40 en 50 euro per dag, dus het zijn wel 'markt' prijzen.
Als je CCC niet kunt betalen kun je via via een gratis kaartje krijgen. Het is dan wel de bedoeling dat je daar e.e.a. toevoegt (bijv opbouwen van de conferentie). Samen met liften, kun je op deze manier er (vrijwel) gratis komen. Je enige kosten zijn eten/drinken, maar als je weinig geld hebt dan weet je ook wel trucjes om goedkoop te eten on the go.
Ah, top, goed om te weten! :D
Goed om te weten! _/-\o_
Daarom kan je juist met de poll mee doen, dan kan je een van die tien vrijkaarten scoren 8-)
En nu ophouden met zeggen dat Scouting niet met zijn tijd mee gaat :P
Viel me al op ja, de meeste scoutinggebouwen, waaronder dat van ons, moeten het met een trage verbinding doen. Zoiets is dan wel leuk om te zien. Moeten ze meer doen als het aan mij ligt.
100Gbit/s halen wij ook niet bij onze Scoutingvereniging, maar 500Mbit/s Glasvezel wel.
Dat halen wij helaas niet.
Onze switches zitten verbonden met 10Gb, de clients zitten mooi op 1Gb.
Internet wordt gefirewalled door een Fortigate 300A. Helaas komt deze op een Tele2 ADSL modem uit, wat ons maar liefst voorziet van een zeer rappe 7Mbit down en 1Mbit up.
Gelukkig is de bestandsoverdracht onderling wel snel tijdens de Joti :+
Ja Joti/Jota, nu al weer zin in! :D
Wij halen met de ADSL maar liefst 1.5Mbps... De uplink is niet eens stabiel te meten...
Jota/Joti doen we niet aan mee, maar iScout gaat over mijn 4G bundel, die gebridged is naar een router voor de rest van de laptops :P
Wij hebben helemaal geen internet bij ons gebouw. Met dank aan een stugge gemeenten die niet mee wil werken.

Voor de JOTA/JOTI en de iSCOUT maken we met behulp van 2 stuks Cisco Meraki MX65W-HW van mijn werk gebruik van het 4G netwerk van KPN. Daar naast is er een 3e 4G verbinding via mijn telefoon als hotspot voor het uploaden voor foto's en filmpjes.

Dat is gelukkig best te doen en voor het werk hebben we toch bijna 300GB over iedere maand op de bundel dus daar merken ze niets van verder :)
Dit is het terein van de Landelijke scouting welke er maar sinds kort er zitten, de gebouwen van de lokale scouting is ook niet zo modern.
Ze zitten er toch al weer ruim 2 jaar (met nog veel langere voorbereiding daar voor).

Zeewolde als plaats loopt al best een tijd voor op de meeste steden in Nederland en door goede onderhandelingen heeft het scoutinglandgoed daar mooi op aan kunnen haken ;)
Wij hebben al helemaal geen internet. Een combinatie van een niet meewerkende gemeente en een kabel die inmiddels zo gaar is dat je er toch geen fatsoenlijk signaal overheen gaat kunnen krijgen.

Dus voor ons is het 4G zodra ik bij het gebouw ben op basis van of mijn hotspot en een stukje sponsoring vanuit mijn werk met 4G routers :)
Ik was vorig jaar op Haxogreen (Luxemburg) wat ook op een scoutingterrein is, en daar was de verbinding ook prima in orde - kwam netjes een glasvezel uit de grond :Y
Sinds Wan'99 al :)
Zou me echt geweldig lijken om een keer daar te zijn :D
Dat kan! Er zijn nog 310 tickets op het moment van schrijven beschikbaar, + 10 tickets via de weggeefactie hierboven. Het huidige verkooptempo is aan het versnellen, we zetten nu zo'n 40 a 50 tickets per dag weg. Ik vermoed dat dit nog sneller zal gaan als we onder de 100 tickets zitten. Maximaal een week dus nog!
Ik kan nu al geen kaartje kopen. Geeft Reserved aan. Klopt dit?
Vreemd. Juist wanneer ik heb besloten om te gaan.

Opgelost!

[Reactie gewijzigd door danysuri op 28 juni 2017 23:41]

Is inmiddels opgelost! Dank je voor het melden op IRC.
Vrijkaartjes \o/

Mocht je niet winnen en nog geen kaarten hebben, we gaan vanavond de 'nog 300 kaarten beschikbaar' grens doorkruisen... SHA is bijna uitverkocht.

* sebastius is deel van Team Badge en Team Waste. Dus als je me ziet op het veld, geef even een hand :D

Overigens kun je al eerder meedoen aan de voorpret voor SHA2017:

8 juli is een deco-build-day en een fiber-splicing-day (voor dat toffe netwerk wat je hierboven zag) in Arnhem bij Hack42.

15 juli is de badge-kit-sweatshop bij Revspace Den Haag, dan gaan we alle badges inpakken voor het event. Wil je meehelpen? Stuur me even een DM!

[Reactie gewijzigd door sebastius op 28 juni 2017 17:34]

We verwachten van iedereen dat ze een beetje meehelpen aan het evenement. Dat kan door als een "Angel" en een klusje te doen. Maar 8 en/of 15 juli meedoen aan de voorpret is ook een goede manier om een bijdrage te leveren. :)

Op 8 juli kan decoratie in ieder geval nog veel handjes gebruiken! Als je het leuk lijkt om hierbij te helpen kan je het beste mij of Sebastius een PM sturen. Er zijn geen specialistische vaardigheden vereist.
Ik kan helaas niet die datums, zou graag willen klinkt erg gaaf!
Als een gelukkige Zeewoldenaar zou dit natuurlijk perfect uitkomen :*)
Voor de gene die nog twijfelen, hier kan je video's terug kijken van 4 jaar geleden op observe, hack, make hackerscamp.

https://archive.org/details/ohm2013

Ik kijk al maanden uit naar sha2017. Nog eventjes geduld :+
https://sha2017.org/blog/...stest-internet-connection

plaatjes! O+

[Reactie gewijzigd door Mr_Light op 28 juni 2017 17:58]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee