Modder maakt Vice City speelbaar als dlc in GTA V

Voor veel spelers is Vice City de GTA-game waar zij de warmste herinneringen aan hebben. Maar hoe leuk de game ook is, hij is wel wat gedateerd. Met een nieuwe mod is het nu echter mogelijk om Vice City in GTA V te spelen.

Wie graag met One Vision van Queen op de radio langs de boulevard van het virtuele Miami wil cruisen, kan dat voortaan doen in Vice Cry Remastered. Die mod laat gamers Vice City spelen binnen in GTA V, alsof het een dlc-pakket is. De mod is vier jaar in ontwikkeling geweest, maar is nu definitief als 1.0-versie uitgebracht. Vice Cry Remastered is gemaakt door een modder genaamd lunchxbles. In de game kunnen spelers niet alleen rijden, maar ook vliegen met helikopters en bepaalde gebouwen binnengaan. De game heeft volgens de makers 3D-neon-modellen, reflecterende ruiten in auto's en op gebouwen, werkende verkeerslichten en waterreflecties.

Overigens wel een waarschuwing, want het gaat niet om de volledige game. Het gaat slechts om de map en de auto's, maar de missies van het spel zijn niet speelbaar. De trailer is daarom niet helemaal eerlijk; hoewel je herkenbare personages als Lance Vance en de maffiabaas Diaz ziet, kun je niet in de witte Infernus rijden of de grote eilandvilla overnemen. En je kunt wel in een watervliegtuigje over de stad vliegen, maar als je voor de filmstudio duizenden pornoreclamefolders wil droppen moet je toch echt de oude game weer opstarten. Wel zitten er volgens de makers 'custom scenarios' in, maar wat dat in de praktijk betekent is niet helemaal duidelijk.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

06-01-2020 • 10:18

90 Linkedin

Reacties (90)

90
87
79
3
0
1
Wijzig sortering
Is dit niet al een paar keer gedaan? Ik heb ook mods van GTA SA voorbij zien komen de afgelopen jaren. Trailers zien er altijd leuk uit, maar je mist toch genoeg stuff, hoewel ik het enorm knap vind als je dit alleen of met een paar mensen in elkaar zet.

Één van de reden dat ik GTA VC zo leuk vond was de map grootte en het thema. De GTA's erna waren allemaal erg groot, serieuzer (geen grappige wapens bv.), en de multiplayer die niet altijd super leuk is door de vele cheaters.

Je kunt GTA VC ook kopen in de Play Store. Die heeft hogere graphics en betere controles. Een echte remake op de PC met 1080p+ en alles van de nieuwe GTA series, zou ik overigens zonder na te denken meteen kopen. :9

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 6 januari 2020 10:31]

Er gaan wat geruchten rond dat de volgende GTA zich weer in Miami af gaat spelen, dat zou wel erg mooi zijn inderdaad. :)
Al zou de map dan niet zo klein blijven verwacht ik, maar zit wellicht de Everglades en de Keys er ook in verwerkt.
De Everglades en de Keys zitten in Florida, maar niet in Miami (waar Vice City op gebaseerd is), dus dat zal niet zo snel gebeuren.

[Reactie gewijzigd door Jeanpaul145 op 6 januari 2020 13:08]

En Miami ligt ook in Florida. Sterker nog, het ligt allemaal naast elkaar.
Juist wel, want een nieuwe GTA zal niet enkel een stad als omgeving hebben.
Dat gerucht heb ik ook gehoord, net als 't gerucht dat het om een Zuid-Amerikaans land zal gaan.
Ik geloof 't wel wanneer ik 't zie, dit soort geruchten zijn niet heel betrouwbaar.
ach, misschien dat Rockstarr ff een tooltje maakt dat Maps of Here met streetview importeert, upscaled en her en der wat bij poetst en je bent al een heel eind ;)
Gelukkig ligt Miami ook in (zuid-)Florida.
Het is inderdaad al meerdere keren gedaan maar volgens mij is dit de eerste waar de hele map ook goed werkt. Veel andere maps hadden glitches, je kon door de vloer vallen, alles ziet er slecht uit etc.
Als Rockstar een keer een echte remake uitbrengt van Vice City gaan die als warme broodjes over de toonbank denk ik.
Wat een geweldige game was dat zeg!

[Reactie gewijzigd door yorroy op 6 januari 2020 10:33]

Rockstar is helaas diep afgezakt gezien hun gta 5 uitmelk beleid. Vice city samen met gta 3 jeugdsentiment O+
Ik dit vaak langskomen, en toch ben ik het er niet mee eens.

Laat ik vooraf beginnen, dat ik het een kwalijke zaak vind, hoe de diverse game developers, waaronder Rockstar, zich richten op een kwetsbare doelgroep. Namelijk mensen die met veel gemak, heel veel geld uitgeven aan vrij nutteloze dingen. (een 20ste auto in je garage, is tamelijk nutteloos namelijk)
Dit zie je in veel spellen in diverse manieren terug komen.

Het ergste is dat de inkomsten voornamelijk komen vanuit een groep die een probleem hebben met op een juiste manier met je geld om te kunnen gaan. Koop jij dit spel (of inmiddels gratis bij Xbox Game Pass) en gooi je er nog 50 euro tegenaan, je doet je best maar. Maar de doelgroep die het echt goed doet, die geeft zo het 10 voudige uit. Ik werk in de jeugdzorg (15-18 jaar), en ik heb jongen die rustig dat soort bedragen uitgeven aan GTA Online, Fortnite, Fifa Ultimate team enz.


Dat gezegd, ik heb niet het gevoel dat ze het spel uitmelken. GTA 5 bestaat alweer ruim 6 jaar, waar het absoluut zonde is dat er geen single player DLC is, is alle DLC voor online gratis. Dit is ook geen rommel DLC, maar toffe content. Als je niet wilt betalen, dan is dit geen enkel probleem. Leuke missies leveren zat geld op, waardoor je binnen no-time een leuk appartement kan kopen en een paar mooie auto's.

Er is dus heel veel toffe content, voor een zeer laag bedrag. Spelers worden nooit gestraft door geen geld uit te geven, en dat is ook een goede zaak voor jonge gamers, zij zullen zich niet verplicht voelen om geld uit te geven. Dat dit wel gebeurd is duidelijk, maar absoluut niet nodig.

Dus ja heel zonde dat er geen single player DLC is, en ja ze richting zich met shark cards op spelers die te makkelijk te veel geld uitgeven. Maar GTA Online zit verder goed in elkaar zonder de noodzaak om geld uit te geven. Om eerlijk te zijn, heb ik nooit geld willen uit geven aan dit spel. Niet door de kosten er aan, maar omdat het veel toffer is om echt een tijdje te sparen voor een dikke bak, dan in 1 keer 5 auto's te kunnen kopen.
Wat ik erg jammer vind is dat Gta altijd een van de beste single players was. Zelfs in de laatste versie was single player erg leuk. Waarom ze dan niet om de 2 jaar een DLC uitbrengen voor SP is mij echt een raadsel. Ik heb nu zelfs vraagtekenens of de volgende Gta wel een SP bevat.

De hele engine en stad is er al... Ze hoeven alleen maar missies te maken. Ik denk dat als ze een DLC voor 70% van de originele prijs uitbrengen, nog iedereen het koopt. Inclusief al die hardcore online gamers.
Omdat de SP DLC's voor GTA IV dramatisch slecht verkochten. Ballad of Gay Tony en Lost and Damned volgens mij. Zelf beide ooit gekregen bij een GTA IV steam deal maar beide niet uitgespeeld.
Ooh.. Heb ze juist allebei gekocht en uitgespeeld, vond ze fantastisch :D
Ik heb nu zelfs vraagtekenens of de volgende Gta wel een SP bevat.

Ik denk het wel. Het recente Red Dead Redemption 2 had een enorm goede en uitgebreide single player. Ze hebben spelers nodig die overschakelen op multiplayer na de single player te hebben uitgespeeld, wat ze vervolgens kunnen monetizen.
Datzelfde is ook doorgetrokken naar Red Dead Redemption 2. Ik denk dat dit de toekomst is voor Rockstar Games.

Tot heden vind ik het niet storend. Rockstar staat bekend om de geweldige Single Player ervaring die ze telkens weer neer weten te zetten, en dat is met GTA V en RDR2 (persoonlijke voorkeur daargelaten) onveranderd gebleven.

Het multiplayer aspect vind ik erg teleurstellend, maar zolang het geen effect heeft op de ouderwetse single player ervaring kun je dat eventueel als niet-bestaand beschouwen.
Het multiplayer aspect vind ik erg teleurstellend, maar zolang het geen effect heeft op de ouderwetse single player ervaring kun je dat eventueel als niet-bestaand beschouwen.
Het effect wat het heeft op de singleplayer ervaring is dat er simpelweg weinig effort in singleplayer wordt gestoken. Het geld zit voorlopig bij online en multiplayer...

Zonder GTA-V online had er allang een GTA-VI in de schappen gelegen of anders waren er minimaal een paar DLC's gekomen. Maarja, dat hoeft niet zolang ze goed geld verdienen met online.
Tussen GTA4 en 5 zat ook 5 jaar.
Persoonlijk vind ik het alleen maar beter dat Rockstar niet de ene na de andere GTA eruit poept.
Juist GTA online is goed. Laat ze maar lekker geld verdienen daarmee, en werk GTA 6 maar uit tot in de details.

Liever eens per generatie een geweldige GTA dan dat het franchise zichzelf devalueerd. Kijk bijv. een Assassins Creed en een COD. Verkopen nog steeds goed, maar het enthausiasme is er wel uit bij veel mensen. Weer het zelfde, en zo snel na de vorige.

Juist als je al jaren geen GTA meer gespeeld hebt is weer zo tof om het vervolg te kopen.

Zo maak je een franchise met een enorme impact. Super goede game, en de frequentie van releases zeer laag houden.
Kan me niet in je mening vinden. Feitelijk zijn de single player games tot nu nog steeds van zeer goede kwaliteit met veel speeluren gebleken. Is ook te zien in alle reviews en awards.

Smaak is persoonlijk, maar voor mij zijn het de enige spellen waar ik €60,- voor uit wil geven. Ik koop gemiddeld één keer per jaar een spel.

Als je vind dat ze niet genoeg spellen maken, kan dat inderdaad komen door een shift in focus. Zo zijn er ook genoeg spellen/franchise welke helemaal zijn stop gezet, of zo snel . Hoe dan ook doet dat niet onder aan de prijs-kwaliteit verhouding voor wat er nu is.
Sorry hoor, maar heb jij uberhaupt de singleplayer van GTA V en RDR2 gespeeld? Dit zijn (toegegeven naar mijn mening) één van de beste verhaallijnen van het afgelopen decennium. Ik vind het ook jammer dat er singleplayer DLC is, maar er wordt zeker genoeg tijd gestoken in een goede singleplayer bij Rockstar.
Wat een onzin, GTA v en rdr2 hadden een uitstekende single player vol met kwaliteit content.
De Single Player ervaringen, gaan wel degelijk achteruit in aantal. In GTA IV kregen we nog twee Single Player uitbreidingen:

The Lost And Damned 2009 (XBOX) en 2010 (PS3 en PC).
The Ballad Of Gay Tony 2009 (XBOX) en 2010 (PS3 en PC)..

GTA IV zelf kwam in april (consoles) en december (PC) 2018.

Voor Red Dead Redemption kregen we nog de The Undead Nigtmare als een tweede Single Player ervaring.
Zelfde met BF 1942 van EA. Nul mechanics aanpassen, gewoon remasteren en go. Zoveel spellen die met een eenvoudige remaster (zonder additionele lootboxsystemen / upgradesystemen ) gewoon beter zijn dan de meeste remakes.
Zelfde met BF 1942 van EA. Nul mechanics aanpassen, gewoon remasteren en go.
Ik denk dat Battlefield 1942 zou kunnen profiteren van het tactische/strategische dat werd toegevoegd in Battlefield 2 (squads, commander, ...).

Sowieso denk ik dat het niet gaat werken. Wat 1942, Vietnam en 2 legendarische spellen maakte waren de ondersteuning voor mods en self-hosted dedicated servers. Hierdoor kreeg je communities die min of meer onafhankelijk waren van de ontwikkelaars, en daarom langdurig duurzaam de spellen konden blijven spelen op de manier die zij wilden. Dat gaat EA nooit meer toestaan.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 januari 2020 10:59]

Ik speel het nog steeds. Geweldig spel.
Bazooka op de ventilatie van een tank? Ontploffing
Bazooka op de voorkant? 40-50% damage
Headshot? Meteen dood
Xpack aan je voeten? Dood
Geen insta kill met melee
Dogfights die snel afgelopen zijn door snelle damage

Denk dat veel kiddies deze mechanics niet leuk zouden vinden, als ik zie hoeveel er al geklaagd werd over de snelle TTK in BF5
Er is al een remaster van bf1942 op de consoles geweest:

bf1943

Me best nog mee vermaakt maar uiteindelijk is het toch ook wel wat verouderd t.o.v. De normale bf die er toen was.

Een remake van Battlefield Vietnam, dat zou ik wel heel erg vet vinden.
BF 1943 was gewoon een simpele WO2 shooter voor consoles. Dat was in de verste verte niet een remaster van 1942. Die 2 games lijken niet op elkaar behalve dat ze zich beiden afspelen in WO2.
Ik zou het geweldig vinden als er een remaster komt van bf1942, maar ik denk dat men de inkomsten van lootboxes en visuals niet mis wil lopen.
Sorry maar dat is gewoon onzin. Om een game gewoon te remasteren zonder ook maar iets aan te passen lost niets op. Met remasteren bedoelen ze trouwens juist dat de textures en 3d modellen etc. worden aangepast ;) Dat men oude spellen weer gaat gebruiken als referentie is daar aan toe, maar ik ben wel een keer klaar met al die remastered versies. Speel dan gewoon de oude games.

Of beter maak een hele goede remake, zoals bijvoorbeeld Resident Evil 2. Daar hebben ze de game wat mij betreft zelfs nog beter gemaakt dan het origineel en de gameplay is geweldig.

Vergeet niet dat veel gamers die BF1942 gespeeld hebben niet meer de tijd en energie in gamen steken als destijds. Dus het is niet zo heel vreemd dat zoveel ontwikkelaars zich niet richten op die doelgroep. Hoewel ik nog steeds erg graag game, speel ik lang niet zo veel als vroeger en vermaak ik mij tegenwoordig meer met singleplayer games dan de multiplayer games die ik vroeger graag speelde.
Het was een geweldige stijl, ik vond de game zelf wel wat beperkt. Veel missies kwamen best wel neer op "doe iets, ontwijk 3+ sterren politie".

Ik denk niet dat Rockstar met zichzelf gaat concurreren echter, GTA6 gaat (schijnbaar) weer naar onder andere Vice City.
Veel missies of quests in games komen vaak op hetzelfde neer:
 • Hoor een verhaal aan
 • Ga ergens naar toe
 • Versla/verzamel iets of iemand met de gameplay die gedurende het hele spel hetzelfde is
 • Ga weer terug om de opdracht in te leveren
Er zijn maar weinig games die daadwerkelijk nieuwe mechanieken introduceren naar mate je verder komt. Meestal worden de vijanden sterker, bullet-sponges of worden het er meer.

Voor mij is het beste voorbeeld van een game die steeds iets nieuws aan de gameplay toevoegt Horizon: Zero Dawn. Iedere soort vijand heeft een andere tactiek nodig om effectief te bestrijden. Uiteindelijk doe je nog wel steeds hetzelfde maar wel met andere tactieken. Ik vind dat veel ontwikkelaars daar wel een voorbeeld aan kunnen nemen i.p.v. domweg meer health of vijanden toe te voegen.

[Reactie gewijzigd door D3F op 6 januari 2020 11:18]

Ik baal er nog steeds van dat Horizon playstation only is:(

Heb een goede pc staan thuis, maar een playstation kopen om een bepaald spel te kopen daar zit ik niet echt op te wachten :(
Dan is PS Now de uitkomst voor jou! Daarmee kun je PlayStation games, waaronder nu ook Horizon, op je PC spelen. Zit alleen wel een maandelijks bedrag aan (varierend van 5 euro tot 10 euro afhankelijk van de lengte van je abonnement) en moet je een losse DualShock-controller kopen/lenen.

Je kunt een gratis Trial starten zie ik op de website van PlayStation.

[Reactie gewijzigd door D3F op 6 januari 2020 15:01]

Herhaling is vaak ook de realiteit van het echte leven, het verschil zit hem meer in de semantiek en de "persoonlijke" ervaring. De doelen die je bereikt, de gevoelens, je verhaal.

Of je dat goed of genoeg vind in een spel is persoonlijke voorkeur.
Ik moet zeggen dat the witcher 3 opmerkelijk geslaagd is om alle side quests en main quests een uniek gevoel te geven, en het repetitieve gevoel bijna niet voorkomt ondanks dat er nagenoeg niets aan game mechanics of zo veranderd in de quests.
99% van wat rockstar uitbrengt gaat als warme broodjes :+
Inderdaad... zelfs na het herkauwen vinden we ze nog lekker, kennelijk...
Herhaling is niet per se slecht. De (offline kant van de) games hebben toch altijd veel verbetering gehad, het is telkens weer een technisch hoogstandje. Bovendien in een vrij origineel nieuw verhaal.

Dat het niet zeer origineel is klopt, maar ik vind nieuwe iteraties van Super Mario Bros ook nog steeds leuk.
Ik doelde meer op de volksstammen die dezelfde game eerst op console en dan nog even dunnetjes op de PC overdoen ;)

Herhaling is zeker niet slecht... 90% van alle games drijft erop. Maar Rockstar heeft toch wel een beetje het Skyrim-virus overgenomen wat GTA betreft. En nu ook RDR.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 6 januari 2020 11:37]

Hopelijk gaan ze niet Blizzard en Bethesda achteraan, die hadden ook dezelfde goede imago wat Rockstar nog steeds heeft.
Graag wel dat level met die RC Plane er uit halen :P
Dat was San Andreas ;)
dynamiet droppen in dat pand in aanbouw.
De hel was die missie, volgens mij heb ik hem nooit gehaald :P

Dat ik het na al die jaren nog steeds weet, zegt genoeg.
Toptip: Eerst met helicopter alle badguys in het pand vermoorden en dan pas je eerste dynamiet pakken ;)
Ik deed als 13 jarige (best knap bij een game voor 18+ :P ) bij vriendjes van school de missie omdat velen er niet uit kwamen. 1 van die jongens heb ik nog contact mee, vroeg mij jaren geleden of ik hem ook kon doen op zijn telefoon, want het lukte hem niet. Nou, met een controller of muis + toetsenbord is het een lastige maar te halen missie met wat oefening, op zijn telefoon was het echt niet te doen. Heb na een klein uur opgegeven.

Bij san andreas was die side mission van Zero met die RC vliegtuigjes neerschieten ook lastig. Op de console als puber een dag aan gezeten om die te halen, jaren later speelde ik de game over op de PC, dan merk je pas hoeveel makkelijker het is om te mikken met de muis ipv een analoge stick. Had de missie in 1 keer op de pc.
Ik snap eerlijk gezegd nooit zo wat er zo vreselijk moeilijk aan was... Ja, de eerste keer had ik er ook moeite mee, maar als je de controls eenmaal doorhad was het naar mijn idee best te doen. Niet makkelijk, maar absoluut niet zo moeilijk als wat veel mensen er van maken.

Mogelijk is het ook dat mensen het spel speelden toen ze gewoon nog niet zo goed waren in games en het nu in hun geheugen gegrift staat als moeilijk, geholpen door de vele memes over die missie. Ik heb dat zelf ook wel met andere games gehad, bijvoorbeeld Gremlins 2 op de NES. Vroeger veel gespeeld maar dacht dat hij echt lastig was... Later eens op een emulator opnieuw gespeeld en ik speelde hem zo in een keer uit. Geldt overigens niet voor alle games, Megaman blijft vreselijk :+
Oh je hebt gelijk, Vice City had ze met helikopters.
Zie: https://www.youtube.com/watch?v=-Wu2iIXwCbU
Ik denk dat @Maart1992 het level met de RC Helicopter bedoelt :P
nee hoor, je moest met rc planes die speedboten bombarderen. https://www.youtube.com/watch?v=h8xCb1nWPhY
Die was Horrible, just horrible
Op de pc met muis en toetsenbord een makkie :*)
Volgens mij is het eenvoudiger om de maker van deze mod aan te nemen, hem met een team de mod door te laten ontwikkelen en ook de oorspronkelijke missies er in te laten zetten, en het dan als officiële GTA V DLC te verkopen.
Je hebt best kans dat de kwaliteit die Rockstar in zijn product wil steken vele niveau's hoger zit dan wat deze modder doet, hoe indrukwekkend het ook al is.

Bovendien komt er dan ook veel meer kijken en zal er uiteindelijk toch een compleet team aan moeten werken. Als Rockstar dat graag wilt, denk ik dat ze deze modder niet eens nodig hebben.
Ze buiten nu al hun werknemers uit, dus als het ze het willen dan moet het zeker lukken inderdaad. ;)

Het is inderdaad ook veel meer werk: story line, dialogen, etc. Meestal beginnen ze met een remake ook vanaf nul, maar dat levert ook iets op: Crash, Zelda, etc. een paar namen die al voor leuke inkomsten hebben gezorgd.

[Reactie gewijzigd door HollowGamer op 6 januari 2020 14:04]

Of... stel je voor dat ze een nieuwe game maken, met een nieuw verhaal. Dat zou pas bizar zijn :+.

Sorry dit is geen sneer naar jou hoor, ik vond vice city ook echt geweldig (nog steeds een van mijn favorieten) maar van mij mogen veel gamesstudios wel weer eens wat moeite gaan steken in echt goeie singleplayer games i.p.v. oude meuk steeds opnieuw uit te brengen met minimale inspanning. Ik hoef geen geremasterde Warcraft 3, breng eens een nieuw deel uit. Ik hoef geen geremasterde command en conquer, steel eens wat moeite in een game met dezelfde mechanics als de oude met een nieuw verhaal en nieuwe levels. Remasters kunnen desondanks heel vermakelijk zijn maar het geeft bij mij ook bij veel (niet alle) gamesstudios geen zin meer hebben om nog geld of tijd in nieuwe games te steken. Soms gaat het om games waarvan de oude variant nog gewoon speelbaar is op moderne hardware (dus dat je geen retro spul hoeft te kopen).

Toegegeven Rockstar heeft nog niet echt een historie qua makkelijk rehashen.
Mweh ik vind het eigenlijk niet heel veel beter dan mijn tablet versie. En die kun je nog gewoon spelen.
En wat @yorroy zegt, R* moet hier gewoon een remastered versie van uitbrengen. Man wat heb ik vele uren in dat spel zitten.
Hopelijk zijn de geruchten over gta6 waar en komt vice city weer terug. (al zal dat waarschijnlijk volzitten met microtransactie crap)
Welke geruchten zijn er over GTA 6/VC remake? :)

Ik volg al jaren de GTA-scene niet meer en heb ook al heel lang geen GTA gespeeld. Maar zoals gezegd zou ik zeker een VC HD-versie zo weer spelen.
"al zal dat waarschijnlijk volzitten met microtransactie crap"

Alleen online, en dan moet je er zelf naar op zoek. Genoeg manieren om je centen te verdienen.
Ziet er beter uit dan verwacht.
Om eerlijk te zijn; ik was het filmpje aan het kijken en zat er echt op te wachten tot ze een transitie zouden maken naar de beelden in GTA V, maar het hele filmpje toont dus de remaster. Ik vind de GFX erg tegenvallen...
Dit is de scherpste gameplay die ik kon vinden van Vice City en dat ziet er echt een heel stuk slechter uit dan in de video in dit artikel!
Haha je hebt helemaal gelijk. Kun je nagaan hoe een herinnering vervormd wordt naar verloop van tijd! In mijn beleving was GTA V zelf een stuk mooier, maar als je dan wat gameplay beelden opzoekt valt het allemaal wel mee (of tegen) ;-)
Start Vice City dan maar eens op, ik denk dat je daarvan de graphics romantiseert als je de visuals uit dit filmpje tegen vindt vallen.

[Reactie gewijzigd door MsG op 6 januari 2020 10:56]

Dat is met veel dingen helaas zo, in mijn geheugen was Need for Speed 3 echt geweldig. met een VM windows 98SE weer is geinstalleerd om het spel te spelen. de eerste race heeft de finish al niet gehaald. helaas zijn er meer van dat soort spellen die gewoon niet goed met hun tijd zijn mee gegaan.
Enige oude klassiekers waar het (naar mijn mening) goed gaat zijn 2D spellen (castlevania, mega man) en spellen die niet uit de starttijd van 3D komen. bijvoorbeeld Star Wars Dark Forces, een shooter die nog op de DOOM engine draaide kan nog best. Maar BF 1942 kan ik gewoon niet meer spelen anno 2020.
GTA 3 en vice zitten net op het randje. Het kan, maar een grafische update naar GTA V standaarden niet verkeerd.
De kunst is dan natuurlijk wel om een 17" monitor te regelen en weer op het gebruikelijke 1024 * 768 (bij wijze van) te spelen. Veel mensen beleven de nostalgie op schermresoluties die in de verste verte nog niet bestonden. Dan zijn de textures de eerste dingen waar je over struikelt. Een spel met hedendaagse texture-resoluties, maar die wel low poly (heden ten dage) modellen heeft, is nog erg goed te spelen. Dat is vaak ook het enige wat bij remasters en ports weer wordt opgepoetst.
Niet alleen de resolutie van de monitor. Een CRT geeft gewoon een andere beleving dan een LCD.
Op de pc heb je idd gelijk, maar ik speel het ook nog wel eens op mijn 12" tablet, en daar lijkt het echt een heel stuk beter. Misschien niet zo goed als in het filmpje, maar iig wel speelbaar :D
Toch ziet het er niet zo slecht uit met wat texture mods (er zijn een aantal bij die heel dicht bij het origineel blijven), wat screenshots hier http://www.skyrim-beautification-project.com/gta3vc/
Echt veel slechter dan deze mod ziet het er niet uit en dan kan je het spel nog gewoon spelen :Y)
Dat is wat je herinnering doet met graphics, je onthoudt de essentie en je geest vult de gaten in. Dat is wat je perifeer zicht ook constant doet. In mijn herinnering zit er grafisch weinig verschil tussen pakweg dune 2 en c&c generals 2 maar als je gaat kijken…
Dat zit er dik in en ik verwacht ook niet anders dan dat. Een andere reden is waarschijnlijk dat GTA V ook alweer ruim 6 jaar oud is.

[Reactie gewijzigd door plofkip op 6 januari 2020 12:35]

Er is een verschil tussen "kritisch eerlijk" en "een vertekend beeld". Als ik terugdenk aan de N64 en spellen als Jet Force Gemini of Pokémon Stadium dan is dat supermooi, maar ga je dan video's kijken is het echt schrikbarend om te zien wat we toen gewend waren. Ik kan me herinneren dat ik zei "alles wat rond hoort te zijn, is ook echt rond, WOW!"
GTA is zo'n succes, waarom zijn er niet andere gameontwikkelaars die vergelijkbare games op de markt brengen?

Everywhere moet een soort opvolger worden volgens mij, alleen is daar nog niks van bekend..
Is al gebeurd. Maar mensen stappen niet snel af van wat ze kennen. Sleeping Dogs was ook een goed alternatief maar sloeg niet goed genoeg aan vanwege het succes van GTA.

Hetzelfde is met FIFA en PES. Wat PES levert os ook niet slecht, maar het wordt altijd met FIFA vergeleken omdat dat de standaard is. Als PES teveel afwijkt vinden mensen dat het kut speelt in vergelijking met FIFA. Maar als het er teveel op lijkt is het een clone.

Dus er kan wel een opvolger zijn voor GTA. Maar het is een moeilijke concurrent aangezien Take-Two er het kapitaal voor heeft.
Als VI in Vice City speelt kunnen ze in ieder geval de Audio assets e.d. over zetten

Update de models of van scratch nieuwe maken etc.
Mogelijk de stad in zijn 80's kunnen zetten. Kun je de hele story op die manier spelen.

De Originele Vice City doesn't Age well :( grafisch gezien dan.
Nja is met alles voor GTA IV zo.
Ziet er goed uit! Denk wel dat Rockstar/Take2 deze mod binnenkort offline haalt...
Het nummer Queen - One Vision zit niet in GTA Vice City maar zit in GTA IV op Liberty City Rock Radio.
Nice! Maar helaas is het hem net niet. Wat je vaker ziet bij remasters is dat de textures verbeterd worden maar de models nog steeds low-poly zijn. Dit creëert een net-niet effect als je het mij vraagt. Dit gebeurt trouwens ook in officiële remasters, ze bumpen de textures naar 4K en ze kunnen er weer een €30 prijskaartje aanhangen.

Er zijn wel uitzonderingen zoals Metro Redux
Tja, GTA 3 was en is een Cult game .... maar Vice City was de perfectie met zn muziek 8-) ... zo heb ik ook Slayer leren kennen met hun " Raining Blood " _/-\o_ nummer op Vrock !

Maargoed toch maar weer eens doorspelen deze gta , ik bedenk me altijd , Retro-gaming is ongeveer hetzelfde als een oude pink floyd album op zetten... het is vaak 1000de keren beter dan de hedendaagse troep :Y)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee