Software-update: Classic Shell 4.3.0

Classic Shell logo (75 pix)Versie 4.3.0 van Classic is Shell uitgekomen. Classic Shell kan aanpassingen doen aan het uiterlijk van Windows Verkenner, Internet Explorer, de startknop en het startmenu in Windows 7, 8 en 10. In Windows 8 of hoger kan het ook een klassieke startknop en startmenu toevoegen. Het programma is niet meer opensource, maar nog wel gratis te gebruiken. In deze uitgave is ondersteuning toegevoegd voor de Anniversary Update van Windows 10, die op 2 augustus beschikbaar komt.

Changes in version 4.3.0:
 • Official support for the Anniversary Update version of Windows 10
 • Fixes for issues found during the 4.2.7 beta

Versienummer 4.3.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10
Website Classic Shell
Download http://www.classicshell.net/downloads/
Bestandsgrootte 6,89MB
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

31-07-2016 • 08:44

49 Linkedin

Bron: Classic Shell

Reacties (49)

49
49
34
1
0
9
Wijzig sortering
Het aanpassings vermogen van mensen is altijd slecht geweest. Ben zelf 57 jaar en werk prima met w10H met insider fast ring.
Eenduidigheid in instellingen is goed, zeker als je een 950XL, TabPro S en MSI game machine combineert. Wil je toch met oude werken kan dat ook, onderaan de UI is altijd een button te vinden naar het oude vertrouwde scherm, kom daar echt zelden of nooit.
Als gebruiker op een tablet is de button structuur een verademing tov de w7 interface. wil je toch naar desktop mode is daar een snel button voor en heb je je desktop voor je neus.
Azijn zeikers zal je altijd houden en als je dan toch bij het oude wil blijven, veel plezier ermee, het kan. Je eigen keuze :) Downgrade naar W7 is ook een optie :P
Wil je toch oud en w10, neem dit programma en stel in wat je altijd gewend bent geweest. Zelf geen ervaring mee, zonde van mijn tijd.

[Reactie gewijzigd door BobJung op 31 juli 2016 09:33]

Over leeftijd: ik ben 61.
Een automatiseerder van het eerste uur: assembler programmeur - basic - Delphi - C# en natuurlijk scripttalen zoals ASP en PHP. (Dit alles om te vertellen dat ik niet enkel iemand van 61 ben).
Mijn probleem is het woord wennen. Dat wordt altijd gebruikt om argumenten te ontkrachten.
Ik kan ook wel zeggen MSDOS was ook wennen en niemand had (toen) moeite met ingewikkelde commandprompts met parameters, jokers en pipelines.
Nieuw is zeker niet altijd beter. Zoals iemand hier schreef dat het W95 menu met startknop een gouden greep was onderschrijf ik van harte. Het Win7 menu vind ik persoonlijk het beste wat er ooit gemaakt is. Het wordt door vele systemen terecht nagevolgd.
Classic Shell is niet voor niets een van de meest gedownloade programma's en dat is zeker terecht.
Dat heeft geen reet met azijnzeiken (door dit woord te gebruiken geef je aan niet verder te willen denken dan jouw eigen waarheid) te maken, maar met persoonlijke keuzes.
Jij hebt helemaal gelijk! Wat ik leuk/handig vind van classic shell is dat je je eigen start buttons kan maken wat ik dus ook doe. Deze bijvoorbeeld:

http://www.classicshell.net/forum/download/file.php?id=2368[
Oow wat vreselijk! Dat wil je toch niet?

Wel leuk dat het kan, zou het persoonlijk eerder grappig vinden dan nuttig. Mooie vondst!
Kijk dat is nog eens een power/shutdown knop
Zit btw ook op het stekkerblok dus na het knop kopieren
2x het rooie lampje uit :X
Had deze iets later gelezen dan ik m'n comment hierop schreef, maar 't sluit prima aan, en ben 't er ook mee eens.!
Helemaal eens!!
Als je de manier van Microsoft volgt krijg je een ratjetoe van klassieke- en nieuwe instellings schermen voor je neus. Als Microsoft alle instellingen op een fatsoenlijke manier in de nieuwe UI had gestoken was ik het met je eens geweest, maar nu is Classic Shell eenduidiger en sneller te gebruiken dan het standaard menu. Probeer jij met het standaard menu maar eens een draadloos netwerk aan te passen, of een VPN op te zetten.
Probeer maar eens iets in je opstartgroep te zetten!
Het probleem is dat microsoft elke keer alle knoppen zowat over de kop haalt.
Innovatie is goed wat mij betreft, maar geef mensen ook de mogelijkheid om als het even niet lukt het oude GUI systeem terug te krijgen zodat ze bezig kunnen met hun werk en niet de hele dag verstoken aan waar microsoft nou die ene knop heeft verstopt.

Bijvoorbeeld bij windows XP kon je het klassieke start menu van windows 9x weer terug halen mocht je dat willen, of het klassieke thema weer terug halen zodat (bijna) alle knoppen op de plek zijn en eruit zien in vorige windows versies.

Bij windows Vista / 7 is het echter wel iets anders geworden maar als gewone desktop gebruiker wende je er al snel aan en werkt het een stuk beter dan XP of voorgangers.

Maar helaas hebben ze bij windows 8 echt de plank misgeslagen, het is echt een ramp voor 99% van de PC gebruikers met toetsenbord en muis in vergelijking met vorige windows versies.
Op een tablet werkt het echt wel goed.

En dan hebben we windows 10, wat ik nu ook gebruik, het '' start menu '' wat daar is is gewoon het windows 8 menu in een kleiner scherm die je opent door de start knop in te toetsen, en dan ook nog eens een extra zoekknop ernaast?

Nee doe mij maar zonder cortona en het vertrouwde start menu die je ook nog eens zelf helemaal kunt customizen.
Inderdaad ze gooien steeds meer dingen om, en je moet steeds meer dingen aanpassen.
Tot en met denk ik Windows xp paste ik bijna niks aan(Vista weet ik niet zeker), maar vanaf win7 begon al een klein beetje.

Maar sinds Windows 8 en 10 moest je zoveel dingen aanpassen, stomste opties irriteren mij al.
De quik acces in Windows verkenner links, je pakt vrolijk zip file uit opent die map hup weer een ding in quik acces erbij links.
Al die verschrikkelijke extra apps in start menu verwijderen,die soms ook vrolijk terug komen na een update.
Cortana balk in de task bar, + die extra knop voor meerdere desktops standaard aan.

Ook wel paar nuttige dingen ribbon interface in Windows verkenner, toch wel makkelijk hier knoppen als verwijderen,knippen ,plakken enzo ook voor ouderen groot en duidelijk zichtbaar.
Rechte muisknop menu op start scherm

Maar ik wordt zo moe van dat ik zoveel moet aanpassen tegenwoordig, ik heb Windows vaarwel gezegd en draai osx al een tijd.
Het is gewoon out of the box prima en pas geen enkele instelling aan zelfs omgedraaide mousepad functie niet(uiteraard installeer ik wel wat programmaatjes maar verder wijzig ik geen instellingen)

Ik zit zoveel rustgevender achter mijn mac te werken, want bij Windows komen alleen maar meer frustraties bij mij.

En je heb vast gelezen start menu gaat met de 2 augustus update weer op de schop gedeeltelijk :)

Edit:

Blijkbaar mensen weer snel op je teentjes getrapd als je windows afzeikt, gelijk weer een -1 als je een mening geeft.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 1 augustus 2016 08:24]

Hoezo mensen bestempelen als "azijn zeikers ? , nergends voor nodig, ieder zijn voorkeur..

Mn pa is in de 70 en ik weet bijna zeker..als ie nog overstapt van Win7 naar Win10 dat ie de weg kwijtraakt. . en zo zijn er velen.. die er ( niet meer ) aan kunnen wennen of eigen maken.. ik zet er dan Classic Shel voor ze op.. en / of doe wat aanpassingen zodat ze e.e.a nog herkennen.

Ik ben groot geworden met programma's die aanpasbaar waren.. MSN, WinAmp etc. en ook de aanwezigheid van programma's om de look en feel aan te passen bij WinXP, WinVista, Win7 Win 8(.1) en nu Win10 heb ik altijd als een prettige toevoeging ervaren..

B.v. Skype is " fucked up " , irritante kleuren ( vooral in 't donker ) en vrijwel geen aanpassing mogelijk.. na veel gebruik van MSN toen, dan ook nu Skype vrijwel ongebruikt ( en ongelieft ).

Sommige dingen in Win10 zet ik uit of gebruik ik zelden.. maar met Classic Shel blijft dat wel behouden en kun je 't onder een muis knop vastleggen i.s.w met de (custom) startknop.. waarvoor ik m'n eigen button heb gemaakt.. (Win10 start menu's heb ik dus wel, alleen niet als standaard optie onder de start button ).. Ik wil 't allemaal net wat anders en origineel.. net als m'n auto.. :) en 't ozo bekende oude startmenu bavalt mij beter !

Die moderne platte gekleurde blokkendoos.. is leuk voor tablet of telefoon.. op m'n PC vind ik het ( persoonlijk ) maar niks..al die blokken die constant worden ge-update hoeft voor mij niet... ieder z'n ding.

Ik ben dan ook een verstokte PC gebruiker en doe weinig op m'n telefoon.. en geen azijn zeiker !
Ik vind StartIsBack++ toch net wat beter werken dan classic shell. Het ziet er ook net wat strakker uit. :)
Ik vind StartIsBack++ toch net wat beter werken dan classic shell. Het ziet er ook net wat strakker uit. :)
heb je daar voorbeelden van, zo'n claim als dit helpt namelijk niet echt om je keuze op te baseren.
Diep triest dat dit soort software nodig is om WIndows uberhaupt werkbaar te maken :|
Windows is met Windows 10 een stuk werkbaarder geworden. Alleen blijft men toch nog liever het klassieke start menu gebruiken omdat dat men zo gewend is. Vele jaren is het menu min of meer hetzelfde geweest. Ik vraag me af of 'jongeren' die nu pas met een computer gaan werken het menu in Windows 10 ook zo lastig mee te werken vinden zoals de meesten hier. Ik denkt echt dat het te maken heeft met wat je gewend bent en daardoor ook moeilijker aan iets nieuws kan wennen.

Wat werkbaar is voor de één hoeft dat niet te zijn voor de ander. Wat dat betreft is dit natuurlijk één van de vele programma's die er zijn om windows meer naar je eigen hand te zetten.
De standaardinstellingen voor het startmenu in Win10 zijn imo een stuk minder werkbaar. Beter dan Win8 maar nog steeds een oversized menu met om aandacht schreeuwende bewegende tiles. Het lijkt wel een advertentiezuil. Het startmenu in Win7 is stijlvol vormgegeven en biedt snel en doeltreffend toegang tot je software zonder allerhande onnodige afleiding en info te laten zien. Hoe is Win10 dan werkbaarder? Je kunt een hoop al aanpassen zonder extra software, zeker, maar out of the box is het er niet beter op geworden. Gewenning is zeker niet het probleem, ik wen zonder enig probleem aan nieuwe / andere UI's zoals Mac OSX of recentelijk i3wm ol Linux. Maar dan moet ik wel de sterke punten van een UI zien en dat mist in Win10 voor mij.
Mensen moeten eens leren te typen in het start menu, dan heb je deze software helemaal niet nodig. Een "menu" moet je geen tijd aan hoeven te spenderen, start>klaar. Ik gebruik het op w10 zoals ik spotlight op mn macs gebruik. Typen wat je wilt hebben, het leert en de eerst volgende keer heb je maar 1 letter nodig+enter.
Voor veelgebruikte software werkt het zo. Voor programma's die je minder vaak gebruikt (de configuratie, uninstallers en andere support software), of gewoon minder frequent gebruikte software om wat voor reden dan ook niet.

Deze manier van programma's starten gebruik ik al vele jaren op Linux mbv de Alt+F2 combinatie, werkt feilloos. Beter dan Windows en Spotlight aangezien daar de resultaten vervuild worden met websites, documenten en wat voor andere rommel die geindexeerd is ook.

Voor het overzicht is een menustructuur enorm handig en overzichtelijk, zolang je daarbij niet wordt afgeleid door bewegende tiles en rare gekleurde vlakken.
Alt + F2 komt dus niet overeen met het Window start menu onder Windows 10. Super + R is de tool die 1:1 overeen komt met Alt + F2 onder *nix.

Het Windows startmenu (in 10) komt, qua zoeken en autocomplete, overeen met de Ubuntu dash of het GNOME activiteiten scherm. Ook daar heb je de problemen die je aangeeft, dus het is niet Windows only.

TL;DR: als je dan toch gaat vergelijken, vergelijk dan de juiste dingen. Nu gaat je vergelijking mank.
Configuratie scherm staat daarom ook gelijk bij start, het heet alleen instellingen alleen.
En uninstal rechts op start klikken en dan program and features, mooie optie sinds 8.1 om snel bij software scherm te komen om software te verwijderen.
Klik is met de rechtrrmuisknop op Start in Windows 10... ;) Daar vindt je de oude bekende Configuratiescherm en nog wat opties.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 2 augustus 2016 00:29]

Die optie ken ik al en ik was ook het oude configuratiescherm helemaal niet kwijt, ik zij alleen dat rechte muisknop menu handige opties heeft(En dat configuratiescherm gelijk bij start staat).
NOFI, maar dan heb ik
Configuratie scherm staat daarom ook gelijk bij start, het heet alleen instellingen alleen.
anders opgevat, aangezien je 'Instellingen' hebt als je met links klikt. ;)
start??? - je bedoelt toch zeker [win]+r

persoonlijk gebruik ik echter veel vaker het menu, (win) toets indrukken en direct beginnen te typen. of klikken op de pins die er staan, dat hangt overigens nogal af van wat ik aan het doen ben, tijdens het typen van een mail (met beide handen op mijn ramplank) gebruik ik de win key, bij het scrollen op webstis (hand op de muis) gebruik ik die vaker)... zou het een toutchscreen zijn dan was het helemaal duidelijk.

maar goed, al met al, gebruik ik op de meeste devices classic-shell gewoon omdat het menu daar compacter van wordt en ik dus minder schermruimte kwijt ben aan een element dat (door zijn toutch-design) vooral groot en lomp is. vooral op goedkopere notebooks is het menu dan al snel schermvullend.
Die tiles kan je gewoon unpinnen van het start menu:
http://www6.pcmag.com/med...dows-10-start.jpg?thumb=y

En als je met de rechtermuisknop op start klikt krijg je een menu om direct naar een aantal opties te gaan zoals control panel, computer management, dos prompt, etc.:
http://cdn2.pcadvisor.co....res/3623893/StartMenu.png

Misschien even iets aanpassen en wennen, maar werkt verder net zo makkelijk allemaal.
Ik zei toch ook dat je het zonder extra software wel een stuk beter kon maken. Maar waarom dat nodig is? En daarmee wordt Win10 dus minder werkbaar dan Win7 in mijn ogen, je moet meer stappen ondernemen om het net zo werkbaar te maken als Win7. Rechtstreeks naar control panel, dos prompt, system management ed kon in Win7 natuurlijk ook al.
Om bij Systeem te komen moest je imo een vreemde omweg maken in Windows 7 en tevens meer klikken dan met Windoss 10, geldt ook voor Apparaatbeheer en zo nog meer. Het is echt een gewenning waardoor mensen het onwerkbaar vinden. Tevens zijn de toetscombinaties er ook nog en roept ook W10 .cpl bestanden aan voor zaken als Systeem en Apparaatbeheer. ;)

Maar ieder zijn ding.
Maar ze hebben het wel zo gemaakt dat je het kan aanpassen. Ik ben zelf ook geen grote fan van die grote tiles, maar goed zolang je het kan aanpassen is het geen probleem. Nogmaals, het blijft een kwestie van smaak, wat je gewend bent, etc. Zolang je het vrij eenvoudig kan aanpassen is het wat mij betreft geen probleem. Iets met dat er nog nooit een kok is gevonden die kon koken naar alle monden.
Windows is met Windows 10 een stuk werkbaarder geworden.
Dat gaat alleen op voor desktops en laptops. Met Windows 10 is namelijk het gebruik op tablets een stuk onwerkbaarder geworden tov Windows 8 en 8.1. De slechte werkbaarheid op desktops en laptops van Windows 8 was de reden voor Windows 8.1 en ook Windows 10. Microsoft probeert hier iets te doen wat simpelweg niet kan: desktops, laptops en tablets dezelfde interface geven. Dat wil met desktops en laptops nog wel maar niet met tablets. Door de touch interface vereisen zij een heel andere benadering. Daardoor werkt Microsoft zich in een spagaat: men moet kiezen tussen optimalisatie voor desktop/laptop of tablet.
True, maar aangezien dit artikel gaat over classic shell zijn de (meeste) opmerkingen denk ik met name gericht op de desktop. Er zullen weinig mensen zijn die classic shell op hun windows tablet draaien omdat het daar minder praktisch zal zijn en daar grote tiles juist weer handiger zijn.
True, maar aangezien dit artikel gaat over classic shell zijn de (meeste) opmerkingen denk ik met name gericht op de desktop.
Exact mijn punt: Windows 8, 8.1 en 10 zijn gemaakt voor desktops, laptops en tablets. Dat kan niet omdat tablets door de touch interface een hele andere benadering vereisen. Het gevolg is een OS met heel veel compromissen zoals het nieuwe startmenu. Dat mooie fullscreen werkt heel leuk voor tablets maar niet voor desktops met een groot scherm.

Dat is de reden waarom applicaties als Classic Shell ineens als paddestoelen uit de grond schoten en waarom Windows 10 een ander startmenu heeft die veel meer op dat van het pre-Windows 8 tijdperk lijkt. Het is dan ook de vraag in hoeverre dit soort apps voor Windows 10 nog nodig zijn. Het enige echte verschil is dat bij dit soort apps je niet de tiles in het startmenu hebt staan, iets wat bij het Windows 10 startmenu wel zo is. En eigenlijk maakt dat de reactie van BobJung hierboven ook heel begrijpelijk. Gezien het kleine verschil mag je je inderdaad afvragen of het bij Windows 10 niet een kwestie is van gewenning. Het verschil met Windows 8/8.1 is daar echter te groot voor.

Overigens kun je in Windows 10 zelf kiezen of je het startmenu fullscreen wil (a la Windows 8/8.1) of als klein popup menu (a la het pre-Windows 8 tijdperk).

[Reactie gewijzigd door ppl op 31 juli 2016 19:46]

Ik denk dat het startmenu gewoon destijds met Windows 95 een gouden greep was. Het is een innovatie die destijds hard aansloeg, maar ook door zeer veel concurrerende systemen is overgenomen. Als je kijkt hoeveel Linuxdesktopomgevingen een startmenu hebben...

Ik denk dat dat een aanwijzing is, dat het meer is dan alleen gewoonte: Het startmenu is werkelijk handig.
Het is maar wat je gewend bent.

En ja, ik moest ook wennen aan de nieuwe gui's van de laatste windows versies (7, 8/8.1 en 10). Je moet wél willen wennen aan de vernieuwingen....
nieuwer is niet altijd beter, en om dat te bewijzen: probeer eens een 1366x768 scherm, met windows 10 default instellingen.
Wat is daar zo raar aan? Ik merk op mijn 10" Surface Pro 2 anders geen verschil met Windows 8, 8.1 en 10 wat betreft schermgrootte. Het enige wat daar een issue is, is de tablet modus. Die was beter in 8/8.1 maar heeft Microsoft moeten aanpassen omdat er teveel problemen waren met desktops/laptops (of beter gezegd: iedereen die muis en toetsenbord als interface gebruikt ipv touchscreen).

In een VM met de exacte resolutie die jij aangeeft is het ook geen enkel probleem.

[Reactie gewijzigd door ppl op 31 juli 2016 19:42]

Ander voorbeeld dan ik werk met 22 inch monitoren op mijn werk, op zich prima deze kunnen niet hoger dan 1680x1050(Prima resolutie verder).
Op windows 7 en 8.1 waren de iconen van firefox/outlook enzo prima in de taskbar, met windows 10 zijn deze een stuk kleiner.

Ze zijn zo klein dat ik met 7+ taskbar tweakers aan de gang moest, dit aangezien het mij irriteerde.
http://www.tenforums.com/...taskbar-icons-bigger.html

Dit als voorbeeld maar er zijn meerdere mensen die dit posten op forums.
Heerlijke tool sinds begin gebruik ik die op heel veel machines die ik bouw.
zoals de screenshot er uit ziet is het al geen klassiek startmenu meer, maar eerder het grote van windows XP :+
Ik heb bij enkele (voornamelijk oudere) mensen een gelijkaardig programma genaamd StartIsBack geïnstalleerd sinds Windows 8. Het ziet er echt geweldig uit en na een kleine prijs krijg je life-time updates. Voor deze mensen is dat super handig, want zij hoeven zich niet aan te passen aan een nieuwer besturingssysteem, maar krijgen wel de nieuwste updates en blijven zo beveiligd.

Ik zelf gebruik het startmenu van Windows 10 en vind het best wel werkzaam, maar ik kan begrijpen dat sommige mensen liever het oude startmenu terugzien. Ik heb dan ten slotte ook een Windows Phone met Windows 10 erop en gebruik ook op mijn PC enkele universal apps.
+100

Idem voor de oude mensen die ik ken.
Mensen zijn gewoon dat een Windows icoontje zo eruit ziet en daar staat.
Ook de werking van hun Windows hebben ze dan onder de knie na veel te gebruiken en dan komt Microsoft die het warm water opnieuw uitvind.

En oudere mensen slaan dan in paniek want ze komen terug op onbekende terrein en die mensen hebben een lange periode nodig om zicht terug aan te passen.

Startisback gebruik ik dan bij die mensen omdat dit de start menu emuleerd dat ze gewoon zijn en zeer lage prijs.
En zo kunnen mensen nieuwere Windows gerbruiken maar met vertrouwde werking en uitzicht.
Leek om te zien dat de definite van classic toch langzaam meegaat met de tijd (XPVista is eindelijk te classic). Dus bij Windows 11 zal het wel de tegels van Windows 8/8.1 worden.

Gewoon niet zeuren, dit soort nostalgische tools laten voor wat het is, en een week of twee Windows gebruiken als het is helpt meestal ook.
Een paar weken gebruiken geeft gewenning, maar maakt het nog niet beter. De "classic UI" van MS-DOS is voor bepaalde taken nog steeds onverslagen door nieuwe UI's van Windows. Gelukkig zit de DOS-prompt nog steeds in Windows.

Je went wel aan nieuwe UIs maar je blijft toch verlangen naar sterke features van andere UIs. Zoals een overzichtelijk startmenu van Windows 7, de dock van Mac OS X, briljante Window tiling van i3wm, ultieme scriptbaarheid, flexibiliteit en efficientie van een CLI (bash en afgeleiden). Mijn ideale UI bevat een ultieme goed geintegreerde combinatie van die factoren. Helaas heb ik die combinatie nog niet gevonden... Windows Vista, 8 en 10 ontbreken in ieder geval in die lijst.
En daarvoor heb je dan weer programma's die dat toe kunnen voegen als Classic shell, etc. Zijn we weer rond ;)

edit:
Overigens geen idee of je dat hebt voor alle opties die je noemt.

[Reactie gewijzigd door 13art op 31 juli 2016 10:25]

classicshell heeft anders meerdere modi, waaronder eentje die veel weg heeft van windows 98, eentje van xp, en een voor vista/win7 het laat je dus ECHT de keuze voor welke optie jij gaat.
En de meeste mensen werken zeker ook nog met DOS en Windows 3.11. Echt, ik snap heel het probleem niet met het Start menu van Windows 8, 8.1 of 10.
Ik snapte het probleem ook niet zo van het win8 start menu, ik maakte gewoon paar groepjes dingen die vaak nodig had.
Voor de rest was het start drukken typen en aan drukken wat het zoek resultaat gevonden had.
Nu het allemaal weer standaard naar de desktop gaat boeit het me helemaal niet meer. Alles wat ik vaak gebruik zit in de taskbar. Als ik wat anders wil: WIndows-key en wat typen, klaar. Maar ik zie het ook mijn werk, mensen zweren erbij. Ik weet niet hoeveel programmas die mensen gebruiken maar ik denk dat ik met dit scherm zo 60 icons in de taskbar kan proppen zonder dat hij gaat doorshiften. :)

Maar voor een systeembeheerder die zijn organisatie van 7 naar 8 migreerde zoals bij ons op het werk kan ik me heel goed voorstellen dat hij overal classic shell installeert omdat hij anders om de 10 minuten een computer analfabeet aan de lijn heeft die iets niet meer kan vinden. Om over windows 2012 servers maar helemaal niet te beginnen.

In 10 heb je het niet nodig vind ik, maar in 2012 en 8 kan ik me voorstellen dat mensen het echt nodig hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee