Firmware-update: Apple iOS 7.1.2

Apple logo (75 pix)Apple heeft de tweede update voor versie 7.1 van iOS uitgebracht. Apples iOS is het besturingssysteem voor de iPhone, de iPod touch en de iPad. Versie 7.1 kan alleen op de iPhone 4, iPad 2 en vijfde generatie iPod touch of nieuwer worden geïnstalleerd en bevat een grote verzameling verbeteringen, waardoor het OS onder meer sneller aanvoelt en er duidelijker uitziet. Meer informatie en vergelijkingsafbeeldingen kunnen op onze voorpagina worden gevonden. In deze update zijn verder nog diverse bugfixes doorgevoerd en beveiligingsproblemen verholpen.

This update contains bug fixes and security updates, including:
 • Improves iBeacon connectivity and stability
 • Fixes a bug with data transfer for some 3rd party accessories, including bar code scanners
 • Corrects an issue with data protection class of Mail attachments
For information on the security content of this update, please visit this website.

Versienummer 7.1.2
Releasestatus Final
Besturingssystemen iOS
Website Apple
Download http://support.apple.com/kb/HT4623?viewlocale=nl_NL
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

01-07-2014 • 15:44

57 Linkedin

Submitter: Frostbite

Bron: Apple

Reacties (57)

57
52
29
3
0
8
Wijzig sortering
Anoniem: 604742
1 juli 2014 15:53
Voor de mensen die "over-the-air" een update hebben uitgevoerd. Je iOS apparaat zou kunnen vastlopen op het startscherm...

Gewoon nog even een harde reset uitvoeren (power en homeknop langer dan 10 sec vasthouden) en je iOS apparaat start weer normaal op ;)
Sorry dat ik het zeg, maar een harde reset zou ik niet willen uitvoeren, Je bedoeld waarschijnlijk een softe reset. Just saying.

Verder is het een uitstekende tip.
Anoniem: 604742
@mobielmaster1 juli 2014 16:23
(power en homeknop langer dan 10 sec vasthouden)
Is een reset hoe je het ook noemen wilt. In iOS termen gebruiken we DFU mode voor de harde reset die jij weer bedoelt.
De DFU mode wordt gebruikt om de beveiliging van de iPhone te omzeilen. DFU kan nodig zijn wanneer je een firmwareversie naar eigen keuze wilt terugzetten op de iPhone
Dat is inderdaad een Harde Reset. Met die reset ben je alles (behalve de fw versie naar keuze) Alle aankopen, accounts, instellingen, enz.
Een Softe Reset is simpelweg de telefoon opnieuw laten opstarten met de het nieuwe OS. Daardoor funcioneerd de telefoon veel beter, omdat het volgens andere protocolen wordt uitgevoerd.
[...]

Dat is inderdaad een Harde Reset. Met die reset ben je alles (behalve de fw versie naar keuze) Alle aankopen, accounts, instellingen, enz.
Een Softe Reset is simpelweg de telefoon opnieuw laten opstarten met de het nieuwe OS.
Geforceerde reboot, harde reset, soft reset, het is maar net hoe je het wilt noemen. Maakt verder ook niet echt uit, het was duidelijk wat hij bedoelde omdat hij de vereiste handeling noemde.
Daardoor funcioneerd de telefoon veel beter, omdat het volgens andere protocolen wordt uitgevoerd.
Nee, wat jij een "softe reset" noemt is het OS dwingen om overal compleet mee te stoppen en opnieuw te beginnen, dat zorgt er niet voor dat het veel beter gaat presteren (en kan, afhankelijk van het moment waarop je het doet, ook tot gegevensverlies leiden). Verder zal het OS misschien nog een paar losse eindjes van de vorige niet goed afgesloten sessie proberen aan elkaar te knopen, maar verder is het gewoon een normale boot.
Of wat bij velen ook schijnt te werken (idem bij mijn 5S); sluit alle apps en reboot je telefoon.
Daarna ging de update vlekkeloos :)
Hier gelukkig geen last van gehad (5s) maar bedankt voor de heads-up voor de 4s straks.
Toch vreemd dat een iPhone 5s maar liefst 1,4GB vrije ruimte moet hebben om een update van 35MB te installeren.
Hij trekt een kopie van het hele OS, past daar de patch van 35MB op toe, reboot en schrijft dan de nieuw gepatchte image over de oude OS partitie heen. Vandaar dat je ruimte moet hebben voor een hele kopie van het OS.

Als je via iTunes de update doet is die ruimte niet nodig.
Het is vooral vreemd dat je het downloaden van die update niet kunt blokkeren :(
Tuurlijk wel, je moet toch zelf akkoord geven voordat je download.
Is het niet dat hij de upload automatisch download maar dat je toestemming moet geven om deze te installeren?
zo werkt dat inderdaad bij ios.
update downloaden, krijg je een melding, dan kun je daarna zelf beslissen of je deze installeert
Zoals Neko Koneko al aangeeft: iOS download die update al zonder te weten of je de update wel wilt hebben. Dan ben je een ruime gigabyte kwijt aan opslag die Apple je voor 80 euro per verdubbeling koopt :{

Van Aaargh! begrijp ik dat de download in dit geval maar 35MB is en dat je de vrije ruimte enkel nodig hebt om de update uit te voeren, dan is het te overzien natuurlijk :)

[Reactie gewijzigd door Cartman! op 1 juli 2014 18:43]

Dit is niet waar. Als je in de instellingen van "iTunes en App Store" automatische downloads van updates uit hebt staan, komt er onder "Algemeen -> Software-update" keurig netjes "download en installeer" te staan onder de update van iOS 7.1.2.
Die optie is er schijnbaan pas vanaf iOS7 dan, mooi dat dit verholpen is en heb dit meteen aangevinkt.

Ik doelde hierop namelijk:

http://www.iphonehacks.co...-update-taking-space.html

http://www.iphonehacks.co...c-ota-ios-7-download.html
Vanaf iOS 8 kan dat als ik me goed herinner.
Klopt. Je download dan een totaal ander besturingssysteem (bijna). En het moet dus ''gerefreshed'' worden. De updates zelf verschillen 35MB, maar het geheugen moet vrij zijn voor meer.
Bij mij is de patch slechts 23,1 MB groot
Dus de verbinding met iBeacons is verbeterd.

Maar eerlijk gezegd, mogen ze wel ophouden met het pushen van die tracking-dingen en het automatisch inschakelen van bluetooth bij een update.
Dat Bluetooth is irritant, scheelt een hoop batterij en ik het maar weer aan mijn moeder uitleggen (iPad).
Zet het dan uit zou ik zeggen. Zwiep van onder aan je scherm naar boven, klik op het middelste rondje met Bluetooth logo. Dan gaat ie uit (als het daarvoor aanstond tenminste). Zwiep dan weer omlaag. Voilà.
Precies dat moet ik dus iedere keer aan mijn moeder uitleggen (over de telefoon). Als je nog een goeie beschrijving heb voor het Bluetooth logo.

Iedere keer hetzelfde liedje.

- Hoi mam, ja ik zou nog helpen de Bluetooth uit te zetten.
- Inderdaad, het instellingenscherm omhoog zwiepen.
- Dat dingetje dat een beetje op een B lijkt.
- Nee, die naast het maantje.
- Nee, het maantje moet je niet indrukken.
- Welke kleur heeft het maantje nu?
- Nog een keer op het maantje drukken.
- Ja, nog een keer.
- Welke kleur is het maantje?
- Okay, dus dat B'tje ernaast...
- Ja inderdaad, dat dingetje
- Ok, mam, top. Tot de volgende update.

(Gechargeerd, natuurlijk. Maar het staat uit met een reden, zullen we maar zeggen, dus waarom dat pedante activeren door Apple de hele tijd).

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 2 juli 2014 11:44]

Volgens mij doet je moeder dit expres, zodat ze haar zoon weer eens kan spreken ;)
Mee eens. Erg onnodig. Moet het altijd weer uitzetten op zowel m'n iPad als iPhone, en het is echt onnodig om dit aan te hebben standaard. Laat het gewoon zoals het staat? Als het bij de gebruiker uit stond, dan lekker uit laten. Heeft de gebruiker het aan laten staan? Dan ook na de update aan. Lijkt me niet zo moeilijk. Het is een kleine handeling voor de gebruiker, maar gewoon irritant.
Oh, ik snap het al. Je had gereageerd op dat het na een update standaard aan staat. Dat was me ontgaan.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 2 juli 2014 19:14]

Even opletten bij deze update. Het schijnt nog wel eens voor te komen dat de update blijft hangen tijdens installatie (gelezen op andere fora).
Er zijn wel workarounds te vinden voor als de update niet goed gaat
Ja, had ik ook op m'n Iphone 5, net als vele anderen. Na rebooten blijft ie hangen op 30% van de progress bar (witte streep onder het logo). Daar zat ie na dik een half uur nog steeds.

Home + lock knop min 10 sec indrukken totdat de iPhone uit gaat en opnieuw opstart. Daarna moet ie weer het Apple logo laten zijn en door de progress bar heen vliegen => lock screen. Wel even checken of de SW versie idd 7.1.2 is.

Misschien dat het iets met beschikbaar flash geheugen te maken heeft. iPhone zit rond de 1.4 GB vrij, mijn 64 GB iPad had geen problemen met deze update.

[Reactie gewijzigd door loekf2 op 1 juli 2014 16:39]

De snooze knop van de wekker app is verdwenen van het scherm, sinds de update....

Hoe gaan we nu snoozen dan, dit wordt een ramp🙈

Iemand zelfde probleem?
Kijk even bij je wekker instellingen. Wijzig -> selecteer de tijd ->helemaal onderaan staat een optie of je snooze aan wilt hebben of niet.

[Reactie gewijzigd door noltha op 2 juli 2014 11:59]

meen je niet, ik ga het morgen ochtend meemaken..
Ik ben persoonlijk erg blij met 7.1 op mijn iPhone 4. Het maakte hem inderdaad sneller dan met 7.0.
De kleine veranderingen tussen 7.1 en 7.1.1. (anders opnemen) bevallen ook goed. Ben benieuwd of ik nog iets van deze update ga merken.
Anoniem: 169472
1 juli 2014 16:56
bij mij en een collega ging het fout, tel hard uitzetten...
Ik denk dat apple wel een van de beste is op gebied van meningen van mensen uitwerken in hun producten. Zoals je ziet doen ze goed hun best en is er weinig ophef over. Ikzelf ben geen Appeltje, maar het werk wat daar word vericht is zeker mooi. De lay-out ziet er erg ruimtelijk uit, en ook erg luxe. Nog steeds geen Appeltje.
Ja want alleen apple liefhebbers zijn voor veiligheidsupdates en tegen bugs.
De meeste niet, omdat apple producten leveren die om de inhoud gaan en niet zozeer over de veiligheid en tegen bugs, maar ik denk dat ze apple dankbaar mogen zijn dat ze wat doen. Het hoeft niet altijd goed te zijn, als ze het maar proberen
De meeste niet, omdat apple producten leveren die om de inhoud gaan en niet zozeer over de veiligheid en tegen bugs, maar ik denk dat ze apple dankbaar mogen zijn dat ze wat doen. Het hoeft niet altijd goed te zijn, als ze het maar proberen
Je maakt een grap? Apple's producten zijn gebouwd rondom security, ik zou de documentatie van Apple eens doorlezen als ik jou was, krijg je een stuk meer inzicht in hoe en wat en voorkom je dit soort dingen te verspreiden.
Als je een echte Apple gebruiker was had je wel beter geweten, blijkbaar nog geen kaas van gegeten :)
Ik denk dat apple wel een van de beste is op gebied van meningen van mensen uitwerken in hun producten.
Noem eens een voorbeeld? Ik mis een beetje wat je hiermee bedoelt.

Overigens is het een kwestie van smaak, jij noemt het ruimtelijk en luxe en ik noem het kinderlijk en rommelig ;)
onderbouw die uitspraak eens? deze update heeft m.i. niets te maken met het verwerken van meningen van mensen...
Toch wil ik het even kwijt. Waarom zijn er op een of andere manier mensen op tweakers.net die andere mensen af willen kraken, alleen omdat ze een mening of stelling geven over een product of dienst. Het zou verboden moeten worden
Omdat een onderbouwing meer begrip oplevert voor een stelling of mening... :Y)
Hoe kom je erbij dat ik met mijn uitspraak mensen af wil kraken?! Ik ben juist benieuwd naar de gedachtengang achter je mening... |:(
Welke interesse in feedback dan? En waarom blijkt dat volgens jou uit het uitbrengen van een kleine bugfix update? Je mag gerust vinden dat Apple goed bezig is, maar niet uit kunnen leggen waarom staat ook een beetje stom, nietwaar?
Klopt, had ik gisterenavond ook last van op mijn 5C, resetje en hij werkt weer prima
jailbreak P**** 1.1 start niet op. Heb eerst mijn Mac geüpdatet naar 10.9.4. Datum naar 2-6-2014 gezet maar geen opstarten mogelijk. Iemand een idee?
Dat is iets voor een ander forum zou ik zeggen

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee