UPC breidt gebied met 120Mbps-internet sterk uit

UPC heeft het gebied, waarin abonnees kunnen internetten met snelheden tot 120Mbps, sterk uitgebreid. De Fiber Power-abonnementen werden eerst verkocht rond Amsterdam, nu kan de helft van de UPC-abonnees het snelle internet krijgen.

Upc fpa logoDe snellere internetverbinding moet volgend jaar in vrijwel het hele verzorgingsgebied beschikbaar komen, zegt woordvoerder Ronald Sutmuller van UPC. "We hebben daar geen exacte planning voor, maar de komende maanden gaan we het 'Fiber Power'-gebied snel uitbreiden." Het is de vraag of álle abonnees 120Mbps-internet kunnen nemen. "Misschien dat we in sommige plattelandsgebieden de overweging maken dat de verwachte winst de investering niet waard is. Maar dat bezien we later." De 60- en 120Mbps-abonnementen werden in september geïntroduceerd.

Er hoeft geen nieuw netwerk aangelegd te worden voor de snellere internetverbinding, die werkt via de Eurodocsis 3.0-techniek. "Maar we moeten wel aanpassingen doen. Die kosten ons in totaal miljoenen." Het kabelbedrijf wil dat terugverdienen door de abonnementen, die zestig en tachtig euro per maand kosten. In Amsterdam noemt UPC de abonnementen een 'groot succes', maar het kabelbedrijf wil geen cijfers noemen.

De gebieden die vanaf vrijdag het snellere internet kunnen krijgen, liggen vooral rond grotere steden, zoals Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Ook inwoners van kleinere steden zoals Dordrecht en Dronten zijn toegevoegd aan het Fiber Power-gebied. UPC heeft geen lijst beschikbaar gesteld met de nieuwe gebieden, maar een tweaker heeft die achterhaald en op een gebruikersforum gezet.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

12-12-2008 • 19:10

131

Submitter: Mr. Jinx

Reacties (131)

131
125
15
10
0
0
Wijzig sortering
Hoi,

Helaas we kunnen wel een technich verhaal ophangen over de technieken etc, maar uiteindelijk zal men toch naar het kostenplaatje kijken als simpel voorbeeld (waarschijnlijk de 100e keer dat het word genoemd).

telfort: adsl 20mbit voor 25 euries
upc kabel 24mbit voor 50 euries

dit is in mijn gebied de vergelijking en daarbij ben ik bij telfort dan niet verplicht nog eens radio/tv af te nemen voor de max van bijna 17 euries die nog bovenop dat bedrag van 50 euries komt wat ik dan moet betalen aan upc.

al met al lijkt het appels met peren vergelijk (adsl met kabel) maar de consument zal uiteindelijk kiezen voor "normale" kosten voor internet.

[edit: prijs telfort aangepast]

@ davidov2008

klopt dat er meerdere isp's zijn kwa de lage 20eu prijs, dit is dan wel weer gebieds afhankelijk dwz ik kan alles krijgen zolang de isp niet via bbned netwerk zit.

[Reactie gewijzigd door DarkRED_LennY op 22 juli 2024 14:18]

Gedeeltelijk mee eens:

punt 1: Telfort levert niet meer 20mbit voor 20 euro, maar 4mbit voor dat bedrag. Voor 20mbit betaal je nu 25 euro.
Overigens zijn er nog zat andere providers waar je wel voor twee tientjes 20mbit krijgt.

punt 2: 20mbit haal je sowieso nooit, met een beetje geluk zit je tussen 10 en 17mbit (grootste deel van de mensen). Zelf had ik bijna 13mbit. 24 mbit is daar bijna het dubbele van, en als dat werkelijk gegarandeerd is, dan betaal je dus voor dubbele snelheid (20*2=40) ruim meer dan de dubbele prijs: ofwel prijs/kwaliteit is slechter bij UPC dan bij ADSL. Echter, nu 60mbit geleverd wordt voor 50 euro, heeft UPC weer het gunstigste abonement. Maar natuurlijk is de vraag hoeveel mensen daar ook werkelijk nuttig gebruik van willen maken, en die kunnen wel af met 10-20mbit ('absoluut' gezien toch goedkoper).
Allemaal leuk en aardig. Het zijn flinke snelheden, maar glasvezelnetwerken in Nederland hebben voor 100Mbit een schappelijke prijs van 40 euro. Een prima snelheid die voor een hele grote groep (ook tweakers) meer dan genoeg is. UPC gaat dus 80 euro vragen voor 120Mbit en 60 euro voor 60Mbit. Het is wachten tot op meer plaatsen glasvezel ligt, want waarom zouden mensen hier nog voor gaan? Ik wacht op glasvezel in Eindhoven van Ons Net, dus ik zit het nog wel even uit met mijn traag internet abonnementje.

Ik vraag me af of UPC juist geen terrein gaat verliezen door hun hoge prijzen ondanks de komst van glasvezel.
Daarnaast biedt glasvezel een synchrone snelheid aan, terwijl UPC slechts 12 Mbit upload biedt. Dat maakt het zelfs zo dat het voor een aantal toepassingen niet eens interresant is om een UPC abbo te nemen, terwijl dit voor glasvezel abbo's wel bepaalde toepassingen mogelijk maakt. Denk dan aan SD (of zelfs HD) webcam, internetbackup of mediaserver (streaming video vanuit je huis) voor bijvoorbeeld beveiliging.

[Reactie gewijzigd door Ruudjah op 22 juli 2024 14:18]

Anoniem: 261542 @Ruudjah12 december 2008 19:57
je bedoelt niet synchroon maar symmetrisch. ik zie vaak dezelfde fout ook met ADSL vs SDSL. dat is niet asynchroon DSL vs synchroon DSL maar asymmetrisch vs symmetrisch. de symmetrie zit em erin dat de upload en download snelheid even groot zijn.
Alle voorbeelden die je noemt kunnen prima met 12Mbit upstream.
Sterke punt, maar vergeet ook niet dat sommige mensen geen glasvezel hebben en te ver van wijkcentrales wonen.

Er zijn genoeg mensen die momenteel 48 euro per maand betalen bij Ziggo voor een 15Mbit verbinding!
Sterker nog. Bij UPC/Chello Classic betaal je nog 49 euro per maand voor 10 mbit download en 1,5 mbit upload, maar dat komt meer omdat het abonnement niet meer officieel ondersteund wordt (alleen bestaande klanten kunnen het houden).
Dat hadden mijn ouders dus, maar ik heb ze voorgerekend hoeveel ze zouden besparen als ze zouden omzetten naar een combinatie pakket, van internet/bellen en TV. Nu betalen ze voor internet nog maar 30 euro en voor onbeperkt bellen 15 euro, Digitale TV Royaal zit er dan gratis bij met DVR (a 13 euro los). Dus ze betalen nog ongeveer hetzelfde aan UPC maar niets meer aan KPN. Dat was toch wel een redelijke besparing.

Iedereen die trouwens zijn pakket bij UPC wil wijzigen kan dat dit jaar nog kosteloos doen omdat per 1 januari de tarieven voor de combinatie pakketten verhoogd worden met een euro. (50 cent per product, 1 van de 3 betaal je niet) En opwaarderen kan natuurlijk altijd nog.

Hier is volgens mij geen Fiber Power beschikbaar nog (Zutphen) maar dat zal niet lang duren denk ik. (Op dit moment ligt het check-tooltje op de UPC-site er uit, maar dit is wat ik begreep van de genoemde site)
Maar zelfs al krijgen we het hier, ik zal er persoonlijk geen gebruik van maken. Internet is voor mij belangrijk, maar niet zo belangrijk of veelgebruikt dat ik 60 of 120 Mbit nodig heb (en 2x zoveel geld daar voor over heb...) Wat eerder al genoemd werd: Laat ze eerst de symmetrie maar iets vergroten.
Daarbij ben ik bang dat als er straks alsnog heel beperkende wetgeving voor het internet komt (dus dat je niet meer behoorlijk mag downloaden) dat ik dan met een duur abonnement zit waar ik niets mee kan. (Op een gegeven moment heb je alles van SurfNet wel :P)
vergeet niet dat die 18 euro van de standaard abonnement kabel er dus nog steeds bovenop komt.... vind ik relatief duur.

je zit dan op 45 + 18 = 63 euro per maand!

Zit ik bij tele2 met alles erop en eraan (bellen, tv, internet) toch beter voor 40 euro per maand (eerste half jaar 30) toch een stuk goedkoper...

Niet om t2 te promoten, maar het kan dus nog altijd veel goedkoper. Ik hoop dus dat die markt nog verder gaat concurreren zodat er straks weer meer keuze is in het goedkope segment.
UPC biedt in veel van de gebieden waarin geconcurreerd wordt met glasvezel aangepaste pakketten aan tegen lagere tarieven - vreemd, dan kan UPC het plotseling wel ;)
Volgens de wet van de economie heet dat "Marktdifferentiatie" :)
Ja klopt helemaal, maar voordat overal glasvezel ligt zijn we minstens 15 jaar verder.. hier in helmond hebben de glasvezelaanbieders al moeite om nieuwe klanten te strikken om het rendabel te maken om glasvezel neer te leggen....
Tja...je zou gelijk hebben als het overal beschikbaar zou zijn, maar....
Voor mij zou dit een uitkomst zijn.. waar ik woon ligt geen glasvezel en dat zal hier voorlopig ook niet komen

Als ik dan reacties zie met mensen ik betaal maar 30 euro voor glasvezel of ik maar 2.50 euro..
Wat heb ik daar aan?


Daar hebben de meeste mensen geen boodschap aan want zo ver ik weet ligt glasvezel nog lange na niet overal en dat gaat nog tijden duren ben ik bang..
Er word soms net gedaan alsof overal in Nederland glasvezel ligt maar helaas is dat niet zo

Dat UPC dan dit aanbied voor mensen als mij die in een dorp wonen en geen andere optie hebben ben ik daar toch wel zeer content mee.
Dat je er voor betaalt dat klopt maar wat moet je anders als je toch echt snelheid wilt en geen glasvezel kan aanvragen?
Vergeet niet dat er zo ver ik weet nog geen andere providers van kabel zijn die dit aanbieden, vandaar dat de prijs ook nog deels hoger is, ze moeten tevens de kosten er ook uithalen.

Andere providers zullen gaan volgen en zo gaat de prijs hopelijk ook uiteindelijk omlaag dus dan hebben wij als consument er alleen maar plezier van

[Reactie gewijzigd door pino85 op 22 juli 2024 14:18]

ik ben het helemaal eens met je opmerking over de reacties.. zeker omdat het gewoon BS is wat degene beweert met zn 2.50....
ehm wat szub zegt over 2,50 is volgens mij een reactie dat iemand beweert het voor 12,50 te krijgen.... dat het gewoon onzin is als je zoiets post want het kan gewoon niet.

(wel in eindhoven heb je het internet voor 12,50 + 20 euro vastrecht oftewel 32,50, of hij zit in een studentenkamer en deelt het met 3 anderen ofzo)
Anoniem: 111946 12 december 2008 22:34
Het is allemaal leuk maar een voorbeeldje van mijn zijde ik maak gebruik van 24 mbit van UPC.
Ik heb hierover uitvoerig contact gehad en ze hebben het gegarandeerd! maar wat blijkt tussen 16:00 /23:00 uur word deze snelheid helemaal naar beneden gehaald!!!
Dus je betaald wel voor de service maar krijgt het niet, ik haal bijvoorbeeld maar 300kb ipv 2900kb! Dus is leuk wat ze proberen te slijten maar laten ze eerst maar eens dat geven waar de consumenten voor betalen gewoon een gegarandeerde snelheid die je met glasvezel wel hebt.
Ik had hiervoor dan ook gewoon een lijntje via bbnet en betaalde 15 euro voor 10mbit 900kb maar wilde wel naar UPC als ik die snelheid gegarandeerd zou krijgen en nu ben ik verhaal aan het halen bij UPC.
Dus als je het kan hebben dat je in die periode dus maar een minime snelheid krijgt geboden kun je de jackpot betalen!
Maar ik word er ziek van als ik ergens voor betaal en ik krijg het niet! Dus laat leker gaan en neem glasvezel.
UPC kan je geen absolute bandbreedte garanderen, aangezien ze net zoals alle andere particuliere internetaanbieders hun lijnen overboeken. Dit staat zo ook in de voorwaarden, dus wie jou heeft wijsgemaakt dat er wel garanties gegeven kunnen worden heeft dus flink gelogen bij UPC.
Standaard wordt een particuliere lijn 1:35 overboekt. Als iedereen bij je provider op volle snelheid gebruik zou maken van het internet, dan zou er tenminste 1/35ste van de bandbreedte over moeten blijven. Dat is in het geval van 24 mbit dus ruim onder de 1 mbit. Natuurlijk maakt niet iedereen tegelijkertijd gebruik van het internet en daar gokken de providers ook op. In de meeste gevallen zul je dus een redelijke snelheid moeten krijgen, maar in perioden waar veel mensen tegelijk online zijn en veel dataverkeer genereren, gaat je eigen snelheid naar beneden. Dit fenomeen geldt voor alle type aansluitingen: glasvezel, adsl, kabel, satelliet, huurlijn of UMTS.
Een 1:1 overboeking is trouwens niet te betalen op fatsoenlijke snelheden voor een particulier. Dan heb je het al gauw over een paar honderd euro, wellicht zelfs boven de duizend euro per maand.
Ik denk dat dat ook afhankelijk is van waar je bent aangesloten, ik haal zelfs rond 20:00 nog zonder problemen tussen de 20-24mbit met mn 24 mbit abo, het enige wat ik me afvraag: worden straks de 24mbit lijntjes goedkoper of worden ze geupgrade naar 60/6, aangezien de prijs gelijk is..
Mooi, Elburg staat ook op de lijst.

Dat is dan direct een grote concurrent van het glasvezelnetwerk dat KPN onder de naam Glashart heeft aangelegd. De maximale snelheid is daar slechts 60/6 mbit voor een prijs van 110 euro per maand. (goedkoopste abbo is 30/3 mbit voor 55 euro).
Wel heel toevallig..
Dronten, Biddinghuizen, Swifterband, Zeewolde, Elburg en Nijkerk

Toevallig zijn dat allemaal plekken waar KPN of een andere partij glasvezel inventariseren/aan het uitrollen zijn. (Solcon / KPN / Reggefiber)

"als er glas komt gaan we ineens fiberpower aanbieden, de rest blijft maar lekker op extreme"
Fijn dat er glasvezel wordt aangelegd in deze wereldsteden ;) Ik dacht dat er ook ook een HSL op komst was tussen Dronten en Biddinghuizen :+ En kreeg Zeewolde niet haar eigen metronetwerk?

Serieus: KPN is altijd een provider die ongeveer dubbele tot drievoudige prijzen vraagt tov. de concurrent. Neem internet+bellen: voor 75 euro heb je een 20mbit abbo + bellen naar vaste nrs. Bij Alice of Tele2 ben je met 29 euro klaar. Dat KPN de glasvezel ook flink aan de prijs maakt, verbaasd mij dan ook niet.

KPN weet altijd met haar bedrijfsuitstraling (koninklijk instituut in telecom) vele consumenten naar zich te trekken die (half onbewust) geen moeite hebben met behoorlijk meer neertellen dan nodig voor diverse telco diensten. Kijk naar internet+bellen; ondanks de prijs loopt het bij de KPN staak op het enorme aantal aanmeldingen, zodat ze zelfs moesten ophouden met adverteren. Maanden en maanden daarvoor werden dezelfde diensten al (veel goedkoper) door o.a. het voormalige Tiscali aangeboden, maar daar hebben ze nooit dusdanige hoeveelheden klanten zien toestromen. En nu Tiscali Telfort is geworden, en Telfort merknaam van KPN, wordt de snelheid teruggeschroefd van 20 naar 4mb: niet zo gek als je het vergelijk met de prijs van andere KPN internetabbonementen. Zelfs op de budget-vleugel moet fiks verdiend worden.

Door de relatief dure opstartkosten van glasvezel moeten de abboprijzen omhoog, maar KPN weet dat ze er best nog een schepje bovenop kunnen doen zonder teveel potentiële klanten te verliezen.... We zijn niet allemaal tweakers opzoek naar de beste telecom, hardware & audio/video-deals ;)

[Reactie gewijzigd door davidov2008 op 22 juli 2024 14:18]

Sorry, maar op jouw KPN verhaal moet ik even reageren. In Uden wordt momenteel Glashart glasvezel van KPN aangelegd en deze week staan de aansluittentjes bij de ouders van m'n vriendin in de straat (graven hebben ze al een aantal weken eerder gedaan).

Maar op verzoek ben ik toen (was ergens in februari) meegegaan naar de voorlichtings avond van Glashart. De reden dat KPN glasvezel zo duur is heeft een aantal redenen:
Na 24 maanden *MOET* het netwerk open zijn (verplichting van OPTA) voor andere aanbieders voor TV, internet of telefonie. KPN mag geen korting geven op de abonnementen (dit maakt het anders later lastig voor andere aanbieders om te starten).

In de regio is ook Ons Net actief en die bied ook glasvezel aan, alleen dan 60% goedkoper, maar bij navraag blijkt dat dat netwerk 60 maanden gesloten blijft en dat de gemeente voor 35% in de kosten meedoet.

De hoge prijzen hebben helemaal niets met KPN zelf te maken, maar zijn gewoon de daadwerkelijke kosten van een glasvezel verbinding zonder enige subsudie of mogelijkheid de aanleg binnen een langere periode dan 24 maanden terug te verdienen. Vind je het bedrag te hoog? Moet je bij de OPTA klagen. Dat is de partij die ervoor zorgt dat KPN niet markt conform kan opereren..
Dit is zelfs al bekend en wordt door enkele medewerkers (intern bij UPC) zelfs al 'glashart' erkent. UPC is aan het proberen haar klanten te behouden daar ze zelf inzien dat glasvezel in veel opzichten interessanter kan/zal zijn voor de consumenten.

Hierdoor proberen ze eerst gebieden waarin glasvezel zich bevind, of op korte termijn zal bevinden aan zich te binden. Resterende gebieden volgen later.
Concurrentie dus. Laten we vrolijk zijn. 120Mbps, – allemachtig, ik weet nog wel dat in de studentenflat van mijn vriendin een 10Mbps-verbinding beschikbaar kwam, een jaar of zes, zeven geleden. Dat was toen extreem snel. Laat ze elkaar maar gek maken. En laat KPN ook Ziggo een beetje gek maken, dan heb ik er ook wat aan :9~
ADSL versus UPC => Concurrentie
Ziggo versus UPC => Geen concurrentie

Concurrentie kan pas plaatsvinden wanneer beide kabelboeren in hetzelfde gebied met product specificaties en prijzen tegen elkaar in gaan. In dit geval zul je echt moeten verhuizen als je het UPC aanbod interessanter vind. Dus 'geen' concurrentie.
Hij zegt dat KPN Ziggo gek moet maken, dus UPC dwingt kpn mee te gaan, door of de prijzen te laten zakken of nieuwe technieken introduceren om sneller te worden,
en ziggo moet kpn weer volgen om bij te blijven. Dus UPC zorgt er uiteindelijk wel voor dat ziggo mee moet..
Voor de zoveelste keer: het is indirecte concurrentie.

Als UPC gekke dingen gaat doen dan gaan de ADSL en Glasvezel providers volgen om geen klanten kwijt te raken in hun dekkingsgebied. De wijzigingen die zij maken zijn landelijk en dan heeft Ziggo er vanzelfspreken ook last van.

Daarnaast zitten ze in dezelfde branche en is er ook nog zoiets als status en aanzien.

En ik verwacht dat net als bij het energienet het kabelnet straks opgesplitst gaat worden in providers en netbeheerders zodat je landelijk Ziggo, UPC etc. kunt kiezen.

Zou ook niet meer dan logisch zijn.
Klopt ook hier in Son en Breugel wordt op dit moment een glasvezelnetwerk aangelegd door KPN. Lijkt me geen toeval ;)

Hadden ze alleen wel wat eerder mee mogen komen. Aangezien de aanleg al bijna voltooid is en de meeste mensen al hebben toegezegd dat ze een KPN glasvezel-abbonement nemen.

[Reactie gewijzigd door tuinïnen op 22 juli 2024 14:18]

Ik ben erg benieuwd wanneer Ziggo met een krachtige reactie komt op deze beweging... Zij zijn volgens mij druk bezig om hun netwerk aan te passen.
Ziggo en UPC zijn geen concurrenten, dus het zal geen reactie op UPC worden.
Het zijn wel degelijk concurrenten, met name op het gebied van televisie.
Als concurent hebben ze geen directe relatie.

Echter nu UPC echt flinke snelheden gaat aanbieden, moet KPN bijvoorbeeld wat een directe concurent is ook meegaan met prijzen en snelheden. (wat technisch wat lastiger is, maar met VDSL - glas tot in de straat - wel kan)

Als KPN eenmaal gaat reageren op UPC, dan moet ook Ziggo met snelheid/prijs etc gaan concurreren.

Ik kan eigenlijk niet wachten tot én Ziggo eurodocsis 3 volledig in gebruik heeft en ook KPN (geloof begin 2010) zijn VDSL (of all-ip) met landelijke dekking hebben uitgerold.
Anoniem: 52706 @Simkin12 december 2008 21:35
Concurrenten zouden het zijn wanneer ze beide actief zijn in het zelfde gebied.

Ook op gebied van televisie (zoals jij aangeeft) zijn het geen concurrenten. Ik kan in Zwijndrecht namelijk niet kiezen voor Ziggo, en een Ziggo klant kan niet kiezen voor UPC dus concurrent ???
Ik woon in upc gebied, en kan geen Ziggokrijgen. Hoezo is Ziggo een concurrent voor upc voor mijn persoontje dan?!
Het zijn allebei kabelaanbieders en die hebben per definitie geen concurrentie. In ieder geval niet met gelijke technologie. Ik heb nog niet gehoord van een gebied waar er gekozen kan worden uit 2 of meer kabelaanbieders.
Bij Kabel Noord kun je voor je internet kiezen tussen UPC, Ziggo en hun eigen netwerk.

Zo'n gebied bestaat dus wel.
Anoniem: 217535 @_js_13 december 2008 10:09
En hoe groot is dat gebied? Ik heb nog nooit gehoord van 'Kabel Noord'...
3 gemeenten in Noord-Oost friesland en Ameland. Niet wonderbaarlijk groot, maar wel een klein bedrijf die zijn eigen identiteit behoudt en daarbij ook winst maakt. Ik ben er ook klant en heb weinig tot geen klagen. Helpdesk is ook lekker persoonlijk, je krijgt vaak dezelfde mensen aan de lijn die naar je verhaal luisteren ipv een stom script aflopen.
Overigens hebben ze UPC grotendeels uit het pakket geschrapt, ze bieden nu Ziggo internet en telefonie, KNID internet en telefonie, digitale TV, analoge TV en het UPC 24Mbit abonnement. Overigens kan je KNID telefonie ook bij een UPC of Ziggo aansluiting krijgen mocht je daar zin in hebben, kost alleen wat extra en je hebt 2 modems in huis.
In Harderwijk hetzelfde :). Hoewel geloof ik Ziggo daar geen aanbieder is van internet, maar wel bv. het eigen Cai-Harderwijk netwerk en UPC.
Hier zijn ze wel concurent in het kabelnoord gebied.
Je hebt hier Ziggo UPC en kabelNoord internet.
Maar echt uithalen doet het niet, 10.000 klanten bijna.
Maar niet echt sprijsvechten of leuke aanbiedingen.

Kan niet echt zeggen dat ik kabel nog zo voordelig vind t.o.v. adsl.


UPC heeft btw een leuke truch uitgehaald, ze haalden toen de newsservers weg omdat ze blablablabla.
Nu bieden ze lekker " speciale" abonnementen aan met al de reden die ze toen toevoegden waarom het moest verdwijnen.
Concurren doen ze wel, de verschillen zijn alleen een beetje minimaal. KNID gaat steeds net iets onder de prijzen van Ziggo zitten en biedt daarbij vaak iets meer snelheid aan. Echt concurreren kan je het niet noemen, je kijkt gewoon naar de prijs van de concurrent, haalt een euro van de prijs af en de nieuwe abonnees nemen vanzelf je produkt wel af als ze voor een internetverbinding via de kabel kiezen.
De laatste tijd stappen er een heleboel mensen over naar het compleet pakket omdat je dan telefonie voor een prikkie erbij krijgt. Ik moet de eerste aanbieder nog tegenkomen die het lukt om voor 59 euro analoge TV, digitale TV, telefonie en 8/1.5Mbit internet mijn huis binnen kan krijgen. (kom niet aan met 20Mbit ADSL abonnementen of digitenne: de centrale hier is ouderwets, kan hier 4Mbit krijgen terwijl ik nog geen 300m van de centrale zit).
Intressant om te weten, je hebt gelijk dat er KNID eigenlijk veel meer naar adsl moet kijken, maar ze weten dat ze sterk staan als ze van de 28.000 aansluitingen
10.000 internet aansluitingen hebben.

Ja met ADSL is het maar afwachten wat je krijgt.

Echter ga ik verhuizen en kom in UPC gebied.
Dat wordt dus een schotel en ADSL met IP-telefoon.
Sorry, maar welke aanbieder zit jij bij? Het lijkt er namelijk op dat die aanbieder de helft van je zinnen heeft opgeslikt. Dat, of jouw bericht is gewoon niet compleet getypt. (M.a.w.: waar gaat je bericht over?!)
Mooi dat het verder gaat! Maar is dit voor de gemiddelde consument al interessant?
60 euro voor het goedkoopste abbo, en je moet TV afnemen van 18 euro. Maakt bijna 80 euro per maand, een hoop geld dus.
Dat gaat het dus niet redden tegen mijn €15 100Mbit abbo. En van de service hoef ik het ook niet te hebben.
€15 voor 100mbit? Tsjonge... Ik betaal iets meer dan €2,50...

Om maar aan te geven dat je reactie bepaald nergens op slaat, sorry. tHe_BiNK heeft wel een punt met zijn opmerking, zeker omdat hij zelfs inhoudelijk reageert op Het Leoh-Paard.

120 mbps is een supersnelheid. Als je éénmaal iets zeer snels gehad hebt wil je niet meer terug naar 20 mbit... Wat nog steeds vervelend is, is de assymmetrie van de verbindingen. Ik zou liever 20/20 hebben dan 120/10 (ik zit nu op 100/100).

Het lijkt mij erg fijn als ze de verbindingen eens wat symmetrischer aan gaan bieden. En ja ik weet hoe kabelinternet werkt en dat dat in principe lastig is. Maar doe dan maar F- of EttH...
Ach, dat valt ook wel weer wat mee... ik heb 5,5 jaar in een studentenflat gewoond waar ik 10/10 mbit had. Nu woon ik al bijna weer 2 jaar ergens anders waar ik het goedkoopste Ziggo abbo heb. Dat hele snelle heb ik eigenlijk nooit echt gemist, het enige wat een beetje jammer is, is dat ik niet meer mijn eigen webserver kan draaien. Maar ach, als dat nou alles is...
Heb nog steeds 100/100 Mbps en ik moet toegeven dat ik alleen al daarom een beetje huiverig ben om te verhuizen. :P Serieus, ik kan niet zonder m'n server bijvoorbeeld. En dan niet omdat die voor illegale praktijken wordt gebruikt, het is een exchange compatible server voor enkele mensen waaronder mijzelf waarvan meerderen de push mail functie gebruiken. Daarnaast is m'n server ook een http-server voor o.a. m'n redelijk uitgebreide fotoalbum. De vrijheid van een eigen server is gewoon heerlijk en zou ik absoluut niet meer willen missen. Wat dat betreft is de upload van de gemiddelde consumentenaansluiting om te huilen zo ongeschikt.

20 Mbps zou ik ook prima mee kunnen leven. Maar die upload he...
20 Mbps zou ik ook prima mee kunnen leven. Maar die upload he...
Voor minder dan wat UPC vraagt kun je ook een server colocaten en dan heb je ook die snelheid en niet meer de extra energie-kosten voor thuis.
Die overweging heb ik ook gemaakt, en nu hangt er een mooie 1U Compaq Proliant van een aantal jaren oud in SIG Telehouse te groningen. De colocation provider daar heeft rechtstreekse peering met @Home, met 2 hops zit je vanaf een @Home verbinding uit deze regio op die server. Ten tijde van het plaatsen van die server is het tarief vastgezet op 30 euro ex BTW voor 1U, 100GB verkeer, een stroomaansluiting en 100Mbit ethernet.
Aantal voordelen:
- hogere betrouwbaarheid dan een kabelverbinding
- geen lawaai meer op mn slaapkamer
- geen extra warmte op mn slaapkamer in de zomer
- neemt geen ruimte in
- geen stroomkosten

Ja, het is maandelijks 35,40 bovenop mijn maandelijkse bedrag van de internetverbinding, maar meer dan 8/1.5 hoef ik hier echt niet. Met die paar websites die ik erop draai voor klanten haal ik ook nog een deel van de kosten terug.

Je kunt ipv colocation ook altijd nog een VPS huren, dat is over het algemeen een stuk goedkoper, en als er hardware sterft hoef je er zelf niet heen.
120 mbps is leuk maar de grote vraag is waar haal je die snelheid. Binnen het ups netwerp misschien maar ga je ver daar buiten vraag ik me sterk af of je die snelheid wel gaat halen.
Op sommige servers in nederland die een peering met ups hebben gaat het misschien ook lukken maar een iso in de usa downloaden, het lijkt mer sterk dat je dat op maximum gaat halen.
Wellicht dat je om dergelijke snelheden uit de USA een download programma moet gebruiken dat meerdere download connecties opzet. De maximaal beschikbare bandbreedte is niet per se gelijk aan de doorvoer snelheid van een enkele thread.
Ik denk dat je binnen europa nog wel een groot deel van die snelheid kan halen.
Anoniem: 87964 @bbob13 december 2008 13:32
Ik heb op werk 1Gbit/s symmetrisch verbinding. Moet zeggen 100Mbps al lastig te halen is. Alleen sommige downloads site gaan erboven (zoals Sun en IBM downloads, daar kan ik ongeveer 200Mbps (single thread) downloaden.

Alsof het zinvol is? Ik heb thuis 13Mbps en moet zeggen dat ik het door ook prima mee doe. Alleen het uploaden van web applicaties gaat langzaam over 1Mbps tov. 1Gbps :)
Ach ja, consumenten die het geld hebben en alleen op snelheid kwijlen zullen het vast wel nemen. Maar het blijft inderdaad duur voor relatief weinig upload.

Aan de andere kant: Alle klanten die in het KPN Fiber-gebied liggen betalen straks ook 65 euro in de maand voor het goedkoopste abbonnement, dan wel inclusief digitale TV, telefonie en 30/3 mbit internet.

En voor de 100/100 opscheppers hieronder: Ik mag aannemen dat jullie wel weten dat dit slechts om zeer kleine gebieden gaat en de providers waarschijnlijk deze belachelijk gunstige prijs/snelheid verhouding alleen kunnen aanbieden omdat het zwaar gesubsidieerd is?.....
Wat voor de één duur is, is voor de ander goedkoop.

Kom bij ons in België eens kijken hoeveel Internet kost tesamen met Digitale TV en Telefonie, als je een degelijke lijn zoals ExpressNet van Telenet wilt hebben, dan ga je ook al naar de 60 EUR, en dan heb je nog maar een fractie van de snelheid die jullie aangeboden krijgen.
Dat wou ik ook net zeggen. Neem hier een Telenet Shake (internet + TV) van het snelste internet hier overal ververkrijgbaar, (25 Mbit, 1 Mbit up, 100GB limiet) dan betaal je dus ook al effe 68€ / maand...
Zie: http://telenet.be/1129/0/...t-digitale-tv-aan-68.html
Voor hier in België zou zo'n abo dus feitelijk 'spotgoedkoop' zijn... |:( 8)7
Weet je wat je allemaal kunt met internet? Zo ongelofelijk veel dat het eigenlijk niets is in vergelijking met vroeger. Alleen als je het nu vergelijkt met andere abonnementen is de prijs/snelheid/internet verhouding minder positief.
Dan voel je je echt slecht als technieker voor het alom bekende "telenet" :-(

nog steeds met hun Eurodocsis 2.0..

Allesinds,

Prachtig dat ze er zo vlotjes mee bezig zijn in ons buurland.
Daar doen ze tenminste iets voor de consument.

Hier daarentegen...
Eurodocsis 3.0 is eigenlijk al oud..

ik kan zelf niet zeggen waar ik de volgende info vandaan heb, maar ze (UPC) zijn al bezig met eurodocsis 5.0 en hebben daarbij al stabiele verbindingen weten te krijgen. ((tis waar je bronnen hebt he :P ))

de prijzen zijn zo "hoog" omdat er op dit moment gewoon niets "beters" te krijgen is.. let maar op: zodra er meer gebieden komen die ook deze snelheden kunnen halen, dan binnen een best wel korte tijd zullen er ook meer aanbieders komen en dan gaan ze concureren.. zo gaat dat altijd

Btw.: over 5.0 dat zal pas over 10 jaar geintroduceert worden. De snelheden zijn idioot lekker.. maar de kosten zijn te zwaar.. (jammer genoeg :P )
Ik download geregeld wat maar om nu te zeggen dat ik 120Mbit nog heb... Nee de 60Mbit is te overwegen.. Hangt van prijs af en de behoefde en geld dat ik heb op dat moment.

Wat mijn keuze tot dusver echt nee is is de enorm lage upload als je dat ziet... Ik snap best dat dat extra kost voor de provider en dat de meesten zullen downloaden maar het was vroeger dat de hoge abboś echt voor fanatiekelingen waren en ja nu nog maar de upload klopt niet meer. Althans is mijn mening,
Allemaal wel leuk een aardig maar UPC heeft echt nog veel werk te verrichten. In mijn gebied tijdens de drukke tijden 2mbit i.p.v. 24 mbit. Ze kampen door het land met capacity issues, laat ze die maar eerst oplossen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.