Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Samsung Galaxy A52 Review

Een terechte bestseller

28-04-2021 • 06:00

236

Singlepage-opmaak

Software

Samsungs One UI 3.1-skin draait in combinatie met Android 11 lekker op de Galaxy A52. Een goede vergelijking is uiteraard voorganger Galaxy A51. Dat toestel is inmiddels aanbeland bij One UI 3.0 en kent beduidend meer haperingen en vertragingen als we door Android navigeren. De A52 laat soms wat framedrops zien bij het ontwaken, maar vervolgens gaat de navigatie erg soepel. Door apps cyclen en ze opstarten gaat vlotjes voor een middenklassetoestel. Volgens Samsung zijn er ook prestatieverbeteringen doorgevoerd in One UI 3 ten opzichte van versie 2, dus dat zal sowieso helpen bij de soepele werking. Het is bovendien goed nieuws dat Samsung je nu laat kiezen voor de Google-feed, want de Samsung-feed is niet onze favoriet.

Er is met One UI 3 op visueel gebied weer het een en ander veranderd. Het thuisscherm en de quick toggles zien er bijvoorbeeld wat strakker uit en de visuele consistentie is beter dan voorheen. Over het algeheel is de interface weer iets rustiger aan de ogen en dat is fijn. Ook noemenswaardig is de visuele update van het Verhalen-deel van de gallery-app.

One UI 3 versus 2

One UI 2 versus 3

Samsung garandeert voor de Galaxy A52, 52 5G en A72 maar liefst drie Android-upgrades en vier jaar lang beveiligingsupdates. Dat is meer dan de meeste andere fabrikanten beloven en in de meeste gevallen ook in de praktijk kunnen brengen. Het is zonder meer iets om mee te wegen in de aankoopkeuze.

Een interessante nieuwe feature in de Galaxy A-serie is Music Share. Als je dit aanzet en iemand met een Samsung-toestel in de buurt heeft de functie eveneens aanstaan, kun je nummers delen en afspelen op bluetooth-accessoires die aan zijn of haar telefoon zijn gekoppeld. De opties voor het vergrendelscherm zijn ook uitgebreid. Wanneer je daar op de klok tikt, krijg je widgets te zien. Je kunt het weer, je huidige muziek, je volgende alarm en je digitaal welzijn tevoorschijn toveren en daarbij laten zien hoe lang je actief was op welke app.

Andere zaken die er bij de A52 'gewoon' op zitten, net als bij de toestellen in de high-end S21-serie, zijn de Edge-shortcuts, de Game Launcher en SmartThings. Mede hierdoor voelt het qua software niet alsof je met de A52 echt iets inlevert ten opzichte van de S21-toestellen.

Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52Screenshots Samsung Galaxy A52